|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Dłuuuugie to one nie są, tak do zapięcia stanika (dobrze dobranego ;P)
pokażę przed i po Cytat:
|
|
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1023 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To nakładasz od razu na ociekające odżywkę b/s, i później bez żadnego odciskania żel i dopiero odciskasz tak ?? Cytat:
Fajne to to ![]() Cytat:
Mój TŻ tak woli ![]() Cytat:
Ja raczej doradzałabym zamiast pianki najpierw odżywkę b/s a poźniej dopiero jakąs niekoniecznie profesjonalną ale piankę bez alkoholu albo żel bez alkoholu. No i raczej z jakims nawilżaczem niż solą... z solą raz na jakis czas ewentualnie. Co do wzmocnienia skrętu po dyfuzorze, to owszem jesli nie jest w niewielkiej grupie osób której dyfuzor bardziej prostuje, niż podkresla skręt. Czepiasz się szczegółów |
||||
|
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam fajny żel do ciała herbalife i może podam wam skład bo szczerze to az mnie korci żeby go na włosiaki nałożyć i zobaczyć co będzie, tylko co? Jako b/s? Na końce, dorzucic do stylizatora? Czy może przed myciem? ;>
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1026 |
|
Zadomowienie
|
A jak się zachowuje na skórze? Mogłabyś może go użyć jak kremu do włosów, albo dodać do odżywki, albo zrobić psikacz. Chyba ma dużo gliceryny?
|
|
|
|
#1027 |
|
Zadomowienie
|
No skład podałam.
Na skórze zdziałał cuda ak mi sie dziwna suchość skóry pojawiła, delikatny bezzapachowy praktycznie, widze tu sporo ekstraktów w sumie i dlatego pomyślałam bvy uzyc go 'niezgodnie z przeznaczeniem' Jak olejek antycellulitowy alterry do olejowania włosia. Nałożyłam roztarty w rękach jak żel, muskając włosy. Nie wiem czy kurcze jakiejs ameryki nie odkryłam, miałam myć bo wychodzę a kudeł zaczął smętnie wisieć i nawet mix z zelu lnianego i soku z aloesu w psiukaczu nie pomógł, no to dla spórbowałam tym żelem ;] [dziewczyny i kremy do rąk kładą i jesli im słuzy to czemu nie...] a tu proszę, podbił loki, pozwijały sie końcówki, nie widze efektu obciążenia czy czegokolwiek w dodtyku też praktycznie żadnej wiekszej zmiany, hmmm ciekawe. ;] Edit; może podeślę fotki. ![]() ![]()
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-01-31 o 20:47 Powód: Dodane zdjęcia |
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
wkleję jutro bo teraz mam kozieradkę na skalpie i ogólny przyklap przedmyciowy
|
|
|
|
#1029 |
|
Zadomowienie
|
Moje z dzisiaj, słabe zdjęcia. Ale metoda nakładania żelu na ociekające włosy chyba jest najlepsza. Potem zapakowałam je w koszulkę na te 15 minut, a nawet więcej.
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem odciskanie. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1031 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dlatego muszę spać na "słoneczko" albo przerzucać przez łóżko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powtorze sie. moze sprobuj uzyc chociaz jakiegos kremu do lokow? Cytat:
|
||
|
|
|
#1033 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko odciskam rękami jedynie wodę, tak że deczko kapie i na takie mocnooo mokre i lekko kapiące żel - wtedy nie ma sklejonych i suchych strączków i można dodać deczko więcej żelu |
|||||
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
wizazanka - z tym ze musiałabym mieć loki a ja mam tylko lekkie fale z tendencją do wyprostu, nawet po piance wyglądają tłusto więc po kremie byłaby tragedia
wrzucę fotki zaraz jak wyschną
|
|
|
|
#1035 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ponieważ kupiłam ten żel dopiero w drugim Lidlu, to wczoraj poleciałam i dokupiłam jeszcze 3 opakowania Na wszelki wypadek, zanim zmienią skład....---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Myszka - coraz piękniejsze loczki! Super!
|
||
|
|
|
#1036 |
|
Raczkowanie
|
Ja znowu mam zagwozdke bo u mnie jakoś mimo nałożenia stylizatorów nie występują jak to pisałyście strączki w sucharkach. Sklejone są tylko pojedyncze pasemka gdzieś w górnej warstwie albo przy grzywce a reszta jest po prostu skręcona jak na co najmniej lokówce
|
|
#1037 |
|
Zadomowienie
|
Za mało albo na zbyt suche włosy, tak myślę.
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1039 |
|
Raczkowanie
|
raczej ilość
bo nieraz nakładałam na ociekające wodą a teraz zostawiam je w chuście na 5min żeby obciekły (nie odciskam wody po nałożeniu b/s). Spróbuję w takim razie dziś mocniej ![]() edit: powiedzcie mi, czy to było realne do wykonania bez szkody dla włosów, żeby po nałożeniu b/s na ociekające odcisnąć wodę w ręcznik frotte (delikatnie, żeby tylko nadmiaru wody sie pozabyć ale nie zbyt wiele, żeby nie były za suche na żel i pianke) nałożyć stylizatory i plopping wtedy?
Edytowane przez Agnes93 Czas edycji: 2014-02-01 o 12:42 |
|
|
|
#1040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Floria, pięknie
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
wstawiam fotki
1- tak wyglądają po samodzielnym wyschnięciu 2 - kolejna klapa z dyfuzorem 3 - tak wyglądały po 30 minutach zawinięte na 3 wałki z chusteczek nawilżanych |
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
myszka, bardzo ładnie w codzienniku
zapuszczasz włosy? bo marzy mi się zobaczyć Twoje takie dłuuugie serenti, ja tam się nie znam, ale mi wyglądają na jakieś takie bardzo suche zwłaszcza na tym pierwszym. |
|
|
|
#1044 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
są suche niestety a u nasady tłuste- po wyschnięciu sa suche za to po kilku godzinach już tłuste
mam problem z dobraniem odpowiedniej pielęgnacji która nie zrobi z moich włosów strąków a nie chcę myć ich codziennie
|
|
|
|
#1046 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Eee tam Ja mam taki mus do ciała wisniowo czekoladowy, w którym przeważają oleje naturalne więc czasem zamiast olejować na noc przed myciem trochę musu wcisnę na włosiska i ładnie jest ![]() Cytat:
Mnie się podoba A jak służy to super ![]() Cytat:
Ładnie jest Cytat:
Własnie o to mi szło, o takie wujasnienie dzięki chyba wypróbuję ![]() Liczę na to i już sobie wyobrażam jak by wyglądała jakby tak o nie dbała ![]() Cytat:
Cytat:
Muszę wypróbować może w końcu mi przestanie żel tak skręt prostować przede wszystkim na końcach ![]() Cytat:
Po wałkach wyglądają fajnie ![]() Tylko troszkę na suche wyglądają, może dlatego skręt nie jest widoczny. Wybaczcie za nieużywanie Ś ale komputer szwankuje i nie mogę tej literki napisać, musiałabym do każdego wyrazu z tą literą kopiowac i wklejać literkę Jak będzie naprawion to będzie jak ma być
|
|||||||
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam specjalnie gęstych - kucyk tylko 7 cm, nie chcę ich obcinać bo nie mam rozdwojonych końcówek ani zniszczonych włosów choć na zdjęciu tak to może wyglądać - po prostu mam bardzo cienkie włosy
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasami moich włosów też nie rozumiem, bo puszą się na potęgę i mało jest takich dni kiedy puchu nie mam. Niby ten sam olej, te same kosmetyki a i tak puch. Innym razem to samo daję i puchu nie ma. Jak widać musimy jeszcze popracować nad tą naszą idealną metodą na piękne włosy codziennie Twoje faktycznie pasowałoby trochę podciąć, bo końcóweczki masz takie cieniutkie. Włosy nie głowa, odrosną. Odrosną ładniejsze i mocniejsze
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
podciąć podetnę na pewno z 5 cm tylko muszę zakupić porządne nożyczki
ja też mam problem z puchem w dodatku po hennie moje włosy są przesuszone ale do farb nie chcę wracać
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Probowalam dwa razy z laminowaniem zelatyną albo jakąś maską z jajka i efekt był straszliwy ;/ Moj zasób myjadłowy przywieziony z PL to Garnier AiK, Alterra z granatem [seria] i alterra z morelą. Do tego oleje i serum zabezpieczacz na końcówki. Szczerze to się boję tych protein jak diabeł święconej wody, dwa podejścia i dwukrotne przeproteinowanie, [susz i momentalne rozprostowanie skrętu] nie jestem pewna czy moje włosy to lubią. Może jakieś pomysły jak to delikatniej dobrać? [plus jak na razie walczę z cg jeszcze więc myślałam, że natura będzie tu najlepszym rozwiązaniem] ![]() Achhh! I zauważam, że sporo z was używa odżywek b/s. Nigdy tego nie robiłam bo miałam wrażenie, że moje włosy sa po tym dziwne i 'niedomyte'. Jaka jest różnica kiedy położycie taką odzywkę b/s a kiedy jej nie położycie? Może powinnam spróbować znów? ![]() Włosy do zapięcia od stanika... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

pokażę przed i po
może faktycznie się nie kręcą i powinnam dać im spokój 

Nadal widzę tę Twoją objętość i z dumą chodziłabym po domu w takich włosach jako after-entertainment-in-bed hair

Oczywiscie loki takie to tylko po wilgotnym spacerku... ;< Normalnie walka o kazdy skret.