|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
bardzo Cie podziwiam a Ty jeszcze kp , i do tego nocki nie końca przespane ,i zajmowanie się w dzień małym.... jesteś mega ! jakbym teraz mogła to zmienić .dobranoc ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
ale te chwytanie i wypluwanie zdarzało nam się już na szczęście jakiś czas temu .choć wiem jakie to wykańczające ...jeczy chwyta-pociągnie 2-3 razy i wypluwa ,za chwile z powrotem ...i trzeba pomóc włozyc....i znowu ...i znowu ....
|
|
#332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
nadrobiłam! dobranoc
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziś też tak na szybko, bo zdjęcia... głowy mi ucina przy kadrowaniu
![]() myślałam,że dziś pójdziemy na sanki bo tż ma wolne... d*upa, taka pogoda że bez plecaka z kamieniami na plecach, małego chyba do samego nieba by wywiało. okropnie jest. wczoraj wracaliśmy od mamy 40 min (normalnie ok 20się jedzie). śnieg z pól na drodze, ślisko jak na jajku zdrówka dla chorowitków Tasia to moze już na następnej wizycie poznacie płeć ![]() BYou udanego weekendu chodźcie często na pięterko ![]() cat chodzi o ankiety, które trzeba było(nie trzeba, ale chcieli)żeby wypełnić po tym jak dali te pudła z gazetkami, próbkami itd u mnie jeszcze była jakaś butelka i takie tam a w kilku województwach(tych najmniej oczytanych) dawali książki z płytami (Pierwsza książka mojego dziecka czy jakoś tak) i to trzeba było od razu pokwitować bo to z ministerstwa bla bla bla od tego roku już każda kobieta ma ją dostawać za narożnikaaa to już czytałam. Teraz w vivie i chyba przyjaciółce będzie cała Czarna Seria. najpierw Larsson, potem Lackberg i potem jeszcze jakichś dwóch skandynawskich autorów. Za 6,99zł można kupić książkę z gazetą lub bez także cena atrakcyjna Wczoraj kupiłam pierwszą część- "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" Larssona i pytanie do dziewczyn, które to czytały. Bardzo brutalne to jest? bo jak mają być jakieś mocno drastyczne opisy to chyba zrezygnuje http://osiemgwiazdek.blogspot.com/ https://www.facebook.com/pages/osiem...780277?fref=ts
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia noooo sorry ale Kto jak Kto, ty mozesz pisac o ciazowym kalafiorze
- za koncowke 1trymestru ....!!! Jeszcze tylko dwa, no i napisz koniecznie kiedy masz nast Usg, bom ciekawa czy widac druga "antenke" hihi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#335 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
I wywoluje :
LiwkaO -- Agnjeska -- Tkanina -- Sorcce -- Zaciazona -- booziaczek -- nati_85 -- Nyaa -- mamaNastuni -- trooskava -- Kmagg81 -- czarnyFlamaster -- ChocoChanel -- Myaja oraz chocoblue Wczoraj mi sie nudzilo i spisalam CALA liste osob ktore komentowaly zamkiente watki - te mamusie mialy tendencje spadkowa ew 0 postow w 2woch Ost watkach Wyjatkiem - Liwka i Agnieszka ktore sa obecne na FB - wracac do NAS tutaj !!!!!!!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
No cena powala ale to pewnie dotyczy tylko pierwszej książki - reszta będzie pewnie za 22 czy cos około tego (i tak będzie atrakcyjna).
|
|
#338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjj wspolczuje takiej temperatury wmieszkaniu - oby to bylo tylko chwilowe, przeciez tak sie zyc nie da ![]() panie premierze . jak zyc? Cytat:
![]()
|
|
#339 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w sumie to całe karmiene w nocy mi sie srednio podoba; po kolacji powinna byc kima do rana, tak mialam z córką a tu d.u.p.a. tż z młodą na basenie, małego nie puściłam bo ma dalej katar ja sie moze jutro wypuszcze z znajomą, przynajmniej troche polpywam a nie tylko dupsko w brodziku pomocze bo wsytd sie przyznac ale mam pól kilo wiecej niz przed ciążą, przez te choroby nic nie cwiczyłam prawieCytat:
![]() Cytat:
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Witam
U mnie od rana ból gardła że śliny nie szło przełknąć wiec od razu do lekarza pojechałam Achna79 nie wiem właśnie jaki fotelik wybrać ![]() Scarlett26 mam nadzieję że siedzicie u rodziców kasia86bgo za nie palenie, mój tz 3 razy rzucał ale ma za słabą woleKacper śpi bo o 4 rano wstał i sobie gadał
|
#341 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello!
![]() Krzyś ma drzemkę, potem mamy w planach sanki ![]() Cytat:
Dzięki Cytat:
Cytat:
Mam genetyczne w czwartek i... może, może coś tam zobaczymy... ![]() Cytat:
W sumie to jak K. śpi, to jem (śniadanie i potem obiad) i wtedy sobie czytam forum i piszę A no i wieczorkiem jeszcze, jak nie padnę
|
|
#342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... a reszta dziewczyn dzielnie Leci na 2 Fronty ![]() Cytat:
- niech sobie kupi Desmoxan ... serio wyprobowalam na sobie i po 3 z 10 Listkow juz nie palilam i nie pale oooo musze zapisac - a i chcialam sie cie spytac czy mozna Fasolka dopisac do Listy Milus wstal o 7 ale utulilam i do 8 po czym zrobil kupe tygodnia zjadl sniadanko - i juz ucho go swedzi a ja wstawilam ciasto na rogaliki do lodowki
|
||
|
|
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam tp na 12 sierpnia
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
Kasia86bgo a to muszę mu powiedzieć aby wypróbował
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho-ja żyje nie wyrzucajcie mnie
Weekend to możze chociaz nowej częsci nadrobię kilka stron...działo się coś ciekawego?
|
|
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Witamy
Cytat:
podziałało, poprzednia noc była z temperaturą i na tym koniec, teraz nawet kataru bardzo nie widać, a wczoraj to był koszmar.
|
|
#347 | ||
|
Zakorzenienie
|
ha nic tylko rodzic i na plaze
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
zaraz zapiszem
ja tez tak myslalam, ale serio bylam zaskoczona ze Faktycznie pomoglo nawet teraz jak mama wchodzi do pokoju to Smierdzi mi i sie Dziwie ZE CO JA tez tak smierdzialam Cytat:
no jak to NIC CIEKAWEGO - jedna swedzialo - druga ma ochote na pomidorowa i padlo mi Dziecko ![]()
|
|
|
|
|
#349 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I kciuki za poznanie płci na genetycznym. ( Ja poznałam w 13t6d )Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wciągające bardzo ....jak zaczniesz to forum pójdzie w odstawkę ![]() tz bije się z Kubą ... miazga normalnie ... Kuba na przemiennie płacze ,smieje się i wybucha złoscią ...okrzyki dzików ... MMA normalnie -wszystkie ruchy dozwolone,kopie ,bije ,skacze , z piesci z kolana .tz dostał z łokcia prosto w czoło ...nie mogę na to patrzeć ..nie wiem w którym momencie to zabawa a w którym na serio Roch siedzi i ze stoickim spokojem się przygląda -pewnie czeka na swoją kolej kiedyś ..... biedny tz -( dobrze ze wzięłam sobie młodszego,nie zepsuje się tak szybko ). dom wariatów , ide od tych spoconych osłow ,nie ,moge patrzeć na to testosteron kipi
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Zostaliśmy w domu, bo wieści krążyły, że do północka ma się zrobić ok i się zrobiło.... Za to Zośka zrezygnowała ze spania, po tym, jak zabraliśmy ją do naszego łóżka, żeby nie marzła sama. Zdecydowanie jesteśmy po tej nocy nastawieni anty do jakiegokolwiek rodzicielstwa bliskości.... No jej się zdarzyło przysnąć, a my nawet nie mieliśmy siły zanieść ją do jej wyra jak już zrobiło się cieplej.... TŻ też dostał głupawki ok. 3.30 i .... zaczął śpiewać (posiadaczki huli kuli zrozumieją) "hej, hej jestem Zosia lubię wiercić się, z kopa w lewo, z pięści w prawo, mogę tak całą noc i dzień"..... Dobrze, że wczoraj byłam u fryzjera to chociaż za włosy nie ciągnęła specjalnie, bo nie mogła dobrze złapać..... Padam na pysk, a ta flądra dopiero przed chwilą zasnęła, bo nam takie Kongo robi od rana, że szkoda gadać.... No ale w końcu TŻ wciął tacierzyński, laby nie będzie....
![]() ![]() Rosną jej obie trójki na dole jak wyśledziłam.... Jak ja się cieszę, że wyjeżdżam.... ![]() ![]()
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
mój syn, rocznik 1997 jest z 12 sierpnia ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- padła i moja, dopiero teraz, od rana
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sobie mysle, czy to nie jest tak, ze jak dzeicko spalo od zawsze samo to wlasnie sie tak wierci w lozku? Moj M. spi ze man od pierwszego dnia i nie wierci sie wcale, nie dostaje od niego kopniakow po glowie czy w brzuch napije sie mleka i odwraca sie tylem do mnie, a czasami spi wtulony w moja strone
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze już cieplej . haha ...wymeczony był od pon.do srody . teraz to znowu i energia i humorek jest . w sumie to jakby zdrowy już -katar tylko się leje i od tego czasem kaszelek .... wychodzimy do znajomych-chyba już można ....( ).[QUOTE=Moderna;44922485a jak sobie mysle, czy to nie jest tak, ze jak dzeicko spalo od zawsze samo to wlasnie sie tak wierci w lozku? Moj M. spi ze man od pierwszego dnia i nie wierci sie wcale, nie dostaje od niego kopniakow po glowie czy w brzuch napije sie mleka i odwraca sie tylem do mnie, a czasami spi wtulony w moja strone [/QUOTE]no właśnie.... u nas to samo . w sumie to ładnie spi u siebie i u nas .
|
|
#355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super że Roszek ma to za sobą. Ja jestem w szoku, że Kinga wczoraj chora, oczy czerwone, nosek lejący, a dzisiaj nic. Czasem jej się oczko zaświeci, ale zero kataru. Jednodniowa choroba
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#357 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeeśc!
Kasia, wieeeelkie za rzucenie palenia! Ja kiedys popalałam, teraz już nie karmie więc moge sobie pozwolić. Spróbowałm kilka razy i mnie to nie jara już. Dam sobie spokój po co mi to.. Nestelle, bidny Roszek ale już lepiej Byou miłego weekendu z mężem! Cytat:
No nie dziwie się, że jestes zmeczona Ja teraz też mało sypiam w nocy ale po południu drzemię, bo TŻ przejmuje małego ![]() Cytat:
----- Kubcio własnie wpezłnął pod stół i wyciąga moją teczkę z napisem "Ciąża Kubuś" bo sobie naszykowałam do gina. Przegląda USG, wyniki badań i całą dokumentację A tak wogole to nie wspominałam, że nauczyliśmy go robić papa ![]() No i zrezygnował ostatnio z drugiej popołudniowej drzemki. Za to idzie spać ok. 21 a wstaje po 8, w nocy 2 pobudki na jedzonko i kilka na przytulaski. Ja chodzę jak zombi, bo chodze późno spać Musze się przestawić Ostatnio z TŻ wciągneliśmy się w Grę o tron i codziennie kilka odcinków musimy zobaczyć.Hmmm coś jeszcze miałam... ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Od wczoraj testujemy też nowy kubek niekapek bo poprzedni nei przypasował a mały musi sie nauczyc pić z niekapka preciez... |
||
|
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki czy któraś słyszała o tym foteliku co oni sądzicie nie chce TEŻ KUPOWAĆ GÓWNA ale nie chce też wydawać fortuny
http://allegro.pl/fotelik-coneco-fav...897271177.html
|
#359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy na sankach, ale fajnie!
Krzyś aż piszczał z radości, a pod koniec zasnął Chyba z emocji ![]() Cytat:
Nie odstawiając forum ![]() A bicie - cóż, faceci ![]() Cytat:
![]() O! ![]() Dobra, kończę robić obiad, dziś tortille po meksykańsku
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
OOO też muszę zrobić w któryś dzień tortille
A tak po za tym to moja najlepsza przyjaciółka dziś o 11.30 urodziła córeczkę Liliankę A druga wiadomość to kolega z klasy tez został tata Marcela
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

A kalafior ciążowy mam fest, sorrryyyy... 
Jednak kp w ciąży robi swoje
I samopoczucie lepsze mi wraca, chyba czuć ten II trymestr 

)
za narożnik
wracac do NAS tutaj !!!!!!!

A grzać czajnikiem i wlewać do miski mi się po prostu nie chce. I już.
.a zęby tez myjecie ?
ja sie moze jutro wypuszcze z znajomą, przynajmniej troche polpywam a nie tylko dupsko w brodziku pomocze