Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 23:49   #331
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ale nie mam pojęcia, czy jest montowany przodem, czy tyłem, czy to dobry fotelik, czy ma testy, czy jakieś isofixy... A kalafior ciążowy mam fest, sorrryyyy...
Tydzień już 13-ty, w sumie to za 3 dni kończę I trymestr! Brzuszka w sumie jeszcze nie widać, na wadze dalej na minusie Jednak kp w ciąży robi swoje
Czuję się ok, trochę zmęczona jestem, bo w nocy wstaję i nie dosypiam, ale tak poza tym, to naprawdę dobrze jest I samopoczucie lepsze mi wraca, chyba czuć ten II trymestr
Dzięki za troskę
. wow! już 13 tydzień ! ale ten czas leci ....
bardzo Cie podziwiam ,naprawdę ukłony -pokłony , ja do 3 miesiąca w ciąży chodziłam nieprzytomna -cała dobę bym przespała ...
a Ty jeszcze kp , i do tego nocki nie końca przespane ,i zajmowanie się w dzień małym.... jesteś mega ! a dzieci jak Ci podziękują kiedyś ... taka róznica to marzenie mój Kuba marzy o rodzeństwie prawie lub w jego wieku jakbym teraz mogła to zmienić .

dobranoc

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
nestelle, co masz na myśli pisząc o większym skupienie na karmieniu w dzień?
bo u nas tak często jest ze R nie może się skupic na cycu i troszkę popije i leci ...do starszaków ,do zabawek,do psów +no wszystko ważniejsze od mleka .... albo jak dużo latamy to podobnie ...i potem nadrabia w nocy . a jak się bardziej skupimy na karmieniu w dzień tzn.będzie chciał więcej-dłużej pic, nikt mu nie będzie przeszkadzać itd. to mniej cyca w nocy.
ale te chwytanie i wypluwanie zdarzało nam się już na szczęście jakiś czas temu .choć wiem jakie to wykańczające ...jeczy chwyta-pociągnie 2-3 razy i wypluwa ,za chwile z powrotem ...i trzeba pomóc włozyc....i znowu ...i znowu ....
Stary 2014-02-01, 00:24   #332
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
od początku jak tylko deszcz na niego kapnął kulił się, mrużył oczy, płakał, przejście w deszczu z samochodu do sklepu/przychodni było nie lada wyczynem. ze śniegiem wcale nie jest lepiej.
florek przeciwnie jak deszcz/śnieg pada to wystawia język
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad zakupem chodzika-pchacza (sorrki, jeśli był juz ten temat, ale nie nadrobiłam końcówki starego wątku). Chciałam taki drewniany żeby pomagał Hani w nauce chodzenia, żeby miał wózeczek, żeby można było wozić na nim Hanię albo potem Hania mogła wozić zabawki sobie.
Ma któraś takie coś? Przydatne to jest?
jak ci się nudzi, i lubisz chodzić wygięta za dzieckiem żeby się nie wywaliło milion razy tam i z powrotem to kup

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
(tylko nie myślcie sobie ze jestem "taka wielka " ze tamponu nie idzie znaleźć )

nadrobiłam!

dobranoc

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 05:54   #333
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej dziś też tak na szybko, bo zdjęcia... głowy mi ucina przy kadrowaniu

myślałam,że dziś pójdziemy na sanki bo tż ma wolne... d*upa, taka pogoda że bez plecaka z kamieniami na plecach, małego chyba do samego nieba by wywiało. okropnie jest. wczoraj wracaliśmy od mamy 40 min (normalnie ok 20się jedzie). śnieg z pól na drodze, ślisko jak na jajku

zdrówka dla chorowitków

Tasia to moze już na następnej wizycie poznacie płeć

BYou udanego weekendu chodźcie często na pięterko

cat chodzi o ankiety, które trzeba było(nie trzeba, ale chcieli)żeby wypełnić po tym jak dali te pudła z gazetkami, próbkami itd u mnie jeszcze była jakaś butelka i takie tam
a w kilku województwach(tych najmniej oczytanych) dawali książki z płytami (Pierwsza książka mojego dziecka czy jakoś tak) i to trzeba było od razu pokwitować bo to z ministerstwa bla bla bla
od tego roku już każda kobieta ma ją dostawać

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Kwiatuszek ostatnio czytałam Niemieckiego bękarta więc nic nowego
za narożnik

aaa to już czytałam. Teraz w vivie i chyba przyjaciółce będzie cała Czarna Seria. najpierw Larsson, potem Lackberg i potem jeszcze jakichś dwóch skandynawskich autorów. Za 6,99zł można kupić książkę z gazetą lub bez także cena atrakcyjna

Wczoraj kupiłam pierwszą część- "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" Larssona i pytanie do dziewczyn, które to czytały. Bardzo brutalne to jest? bo jak mają być jakieś mocno drastyczne opisy to chyba zrezygnuje

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
podasz linka, jak masz pod ręką?
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/

https://www.facebook.com/pages/osiem...780277?fref=ts
Stary 2014-02-01, 08:37   #334
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Tasia noooo sorry ale Kto jak Kto, ty mozesz pisac o ciazowym kalafiorze - za koncowke 1trymestru ....!!! Jeszcze tylko dwa, no i napisz koniecznie kiedy masz nast Usg, bom ciekawa czy widac druga "antenke" hihi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 08:42   #335
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Tydzień już 13-ty, w sumie to za 3 dni kończę I trymestr! Brzuszka w sumie jeszcze nie widać, na wadze dalej na minusie Jednak kp w ciąży robi swoje

Cytat:

Mam maxi cosi priori.
Właśnie masz racje co do denerwowania, dlatego staram sie po zakupie juz nie rozmyslac (chociaz ciezko mi idzie). \Wybralam maxi cosi, bo polecil mi znajomy, ktory kiedys sprzedawal foteliki (ja sie na tym absolutnie nie znam, im wiecej czytalam, tym mniej wiedzialam)
Polecal wlasnie maxi cosi priosi xp/sps lub King cos tam Romera. Tylko u nas L. w sklepie mierzyla Maxi Cosi i w nim sobie spala , a romera w innym sklepie jak przymierzalismy, to sie nie podobalo...

Dzięki
Stary 2014-02-01, 08:52   #336
kasia86bgo
Zakorzenienie

I wywoluje :

LiwkaO -- Agnjeska -- Tkanina -- Sorcce -- Zaciazona -- booziaczek -- nati_85 -- Nyaa -- mamaNastuni -- trooskava -- Kmagg81 -- czarnyFlamaster -- ChocoChanel -- Myaja oraz chocoblue

Wczoraj mi sie nudzilo i spisalam CALA liste osob ktore komentowaly zamkiente watki - te mamusie mialy tendencje spadkowa ew 0 postow w 2woch Ost watkach
Wyjatkiem - Liwka i Agnieszka ktore sa obecne na FB - wracac do NAS tutaj !!!!!!!

Stary 2014-02-01, 08:58   #337
nestelle
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
aaa to już czytałam. Teraz w vivie i chyba przyjaciółce będzie cała Czarna Seria. najpierw Larsson, potem Lackberg i potem jeszcze jakichś dwóch skandynawskich autorów. Za 6,99zł można kupić książkę z gazetą lub bez także cena atrakcyjna

Wczoraj kupiłam pierwszą część- "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" Larssona i pytanie do dziewczyn, które to czytały. Bardzo brutalne to jest? bo jak mają być jakieś mocno drastyczne opisy to chyba zrezygnuje
nie tak mocno to nie . mysle ze możesz czytac .
No cena powala ale to pewnie dotyczy tylko pierwszej książki - reszta będzie pewnie za 22 czy cos około tego (i tak będzie atrakcyjna).
Stary 2014-02-01, 09:27   #338
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Taksówki tak, ale zastanawiam się nad sytuacją, kiedy mielibyśmy jechać gdzieś z K. ze znajomymi, ich samochodem. Hm...

Dziś zastrajkowałam, nie biorę prysznica - czy raczej "miski", bo nie dość, że zimnica, to ponownie zgasła świeczka w piecyku i znów nie mamy ciepłej wody A grzać czajnikiem i wlewać do miski mi się po prostu nie chce. I już.
a w Wa-wie nie ma mozliwosci wypozyczenia fotelika? na pewno sa takie firmy

ojjj wspolczuje takiej temperatury wmieszkaniu - oby to bylo tylko chwilowe, przeciez tak sie zyc nie da
panie premierze . jak zyc?

Cytat:
Poza tym przypomniało mi się, że dostaliśmy od kumpeli fotelik "następny" Też jest w piwnicy, nie pamiętam nazwy firmy, no ale jakiś mamy... ale ja mam głowę!
o, czyli jest
Cytat:
ta . gra końcowa zarazem
Stary 2014-02-01, 10:04   #339
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

ja też nie. w nocy ograniczam się do ćśśśśśśś.... a jak nie działa to do wyra bierzemy i próbujemy ugłaskać. żadnego jedzenia, zmian pieluchy, picia, nic.
no niestety u nas nie przejdzie

Cytat:
jesteście niemożliwi! Moja jak je w nocy to nawet oczu nie otworzy - z zamkniętymi najpierw jęczy, potem wstaje
czemu wasze dzieci jecza? a moj drze sie tak ze masakra
Cytat:
o matko .a zęby tez myjecie ?
nie no -ja tak jak Pani - w nocy nawet pieluchy nie zmieniam i tak od urodzenia ..... nie byłabym wstanie wstać .a R by mnie zabil gdybym mu kazała kaszke jesc gdybym mu kazała wstać
w sumie powiinismy myc zeby, myjemy tylko przed spaniem po kolacji, juz widzę minę tż jak by zobaczyl co ja robie o 4 nad ranem

w sumie to całe karmiene w nocy mi sie srednio podoba; po kolacji powinna byc kima do rana, tak mialam z córką a tu d.u.p.a.

tż z młodą na basenie, małego nie puściłam bo ma dalej katar ja sie moze jutro wypuszcze z znajomą, przynajmniej troche polpywam a nie tylko dupsko w brodziku pomocze bo wsytd sie przyznac ale mam pól kilo wiecej niz przed ciążą, przez te choroby nic nie cwiczyłam prawie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
I wywoluje :

LiwkaO -- Agnjeska -- Tkanina -- Sorcce -- Zaciazona -- booziaczek -- nati_85 -- Nyaa -- mamaNastuni -- trooskava -- Kmagg81 -- czarnyFlamaster -- ChocoChanel -- Myaja oraz chocoblue

Wczoraj mi sie nudzilo i spisalam CALA liste osob ktore komentowaly zamkiente watki - te mamusie mialy tendencje spadkowa ew 0 postow w 2woch Ost watkach
Wyjatkiem - Liwka i Agnieszka ktore sa obecne na FB - wracac do NAS tutaj !!!!!!!

hm, już się miałąm kiedyś zapytać:to wy na tym facebooku drugie forum macie?

Cytat:
bardzo Cie podziwiam ,naprawdę ukłony -pokłony , ja do 3 miesiąca w ciąży chodziłam nieprzytomna -cała dobę bym przespała ...
a Ty jeszcze kp , i do tego nocki nie końca przespane ,i zajmowanie się w dzień małym.... jesteś mega ! a dzieci jak Ci podziękują kiedyś ... taka róznica to marzenie mój Kuba marzy o rodzeństwie prawie lub w jego wieku jakbym teraz mogła to zmienić .

zgadzam sie z tobą, fajnie by bylo miec dzieci z tak mała róznicą wieku ale po przemysleniu wszytskich za i przeciw stwierdziłam ze to niewykonalne w moim przypadku. I trymestr tez miałam ochote cały przespać, modliłam się tylko żeby młoda usnęła a ona wtedy juz tak rzadko spała w dzień także Tasia szacunek wielki ze jeszcze masz czas i ochotę pisać
Stary 2014-02-01, 10:34   #340
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Witam

U mnie od rana ból gardła że śliny nie szło przełknąć wiec od razu do lekarza pojechałam

Achna79 nie wiem właśnie jaki fotelik wybrać
Scarlett26 mam nadzieję że siedzicie u rodziców
kasia86bgo za nie palenie, mój tz 3 razy rzucał ale ma za słabą wole

Kacper śpi bo o 4 rano wstał i sobie gadał

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 10:56   #341
Tasia34
Wtajemniczenie

Hello!
Krzyś ma drzemkę, potem mamy w planach sanki

Cytat:
Aż się zarumieniłam... Dzięki

Cytat:
Warto tę serię poczytać? Bo wcześniej obiły mi się te nazwiska o uszy, ale nic skandynawskiego nie czytałam. To kryminały? Dobre?

Cytat:
Tasia noooo sorry ale Kto jak Kto, ty mozesz pisac o ciazowym kalafiorze - za koncowke 1trymestru ....!!! Jeszcze tylko dwa, no i napisz koniecznie kiedy masz nast Usg, bom ciekawa czy widac druga "antenke" hihi.
Cytat:
Tasia to moze już na następnej wizycie poznacie płeć
Mam genetyczne w czwartek i... może, może coś tam zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
zgadzam sie z tobą, fajnie by bylo miec dzieci z tak mała róznicą wieku ale po przemysleniu wszytskich za i przeciw stwierdziłam ze to niewykonalne w moim przypadku. I trymestr tez miałam ochote cały przespać, modliłam się tylko żeby młoda usnęła a ona wtedy juz tak rzadko spała w dzień także Tasia szacunek wielki ze jeszcze masz czas i ochotę pisać

W sumie to jak K. śpi, to jem (śniadanie i potem obiad) i wtedy sobie czytam forum i piszę A no i wieczorkiem jeszcze, jak nie padnę
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 11:05   #342
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

hm, już się miałąm kiedyś zapytać:to wy na tym facebooku drugie forum macie?
polowa z wymienionych dziewczyna nawet na FB sie nie odzywa - a sa w grupie ... a reszta dziewczyn dzielnie Leci na 2 Fronty

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Witam

U mnie od rana ból gardła że śliny nie szło przełknąć wiec od razu do lekarza pojechałam

kasia86bgo za nie palenie, mój tz 3 razy rzucał ale ma za słabą wole
zdrufka
- niech sobie kupi Desmoxan ... serio wyprobowalam na sobie i po 3 z 10 Listkow juz nie palilam i nie pale

Cytat:
oooo musze zapisac
- a i chcialam sie cie spytac czy mozna Fasolka dopisac do Listy

Milus wstal o 7 ale utulilam i do 8 po czym zrobil kupe tygodnia
zjadl sniadanko - i juz ucho go swedzi

a ja wstawilam ciasto na rogaliki do lodowki

Stary 2014-02-01, 11:12   #343
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
oooo musze zapisac
- a i chcialam sie cie spytac czy mozna Fasolka dopisac do Listy
A pewnie! Mam tp na 12 sierpnia
Ania
Stary 2014-02-01, 11:16   #344
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Kasia86bgo a to muszę mu powiedzieć aby wypróbował

Synek Kacper
Stary 2014-02-01, 11:20   #345
klementyna1
Zakorzenienie

Hej ho-ja żyje nie wyrzucajcie mnie Weekend to możze chociaz nowej częsci nadrobię kilka stron...działo się coś ciekawego?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 11:33   #346
bmma
Zadomowienie

Witamy

Cytat:
Hello!

W sumie to jak K. śpi, to jem (śniadanie i potem obiad) i wtedy sobie czytam forum i piszę A no i wieczorkiem jeszcze, jak nie padnę
Kciuki za USG, czekamy na fotki

dziękujemy za wczorajsze życzenia zdrówka dla nas. podziałało, poprzednia noc była z temperaturą i na tym koniec, teraz nawet kataru bardzo nie widać, a wczoraj to był koszmar.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 11:41   #347
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ha nic tylko rodzic i na plaze
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Hej ho-ja żyje nie wyrzucajcie mnie Weekend to możze chociaz nowej częsci nadrobię kilka stron...działo się coś ciekawego?
no co ty.... nic ciekawego
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
i na tym koniec, teraz nawet kataru bardzo nie widać, a wczoraj to był koszmar.
oby już tylko lepiej
Stary 2014-02-01, 12:01   #348
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz zapiszem

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Kasia86bgo a to muszę mu powiedzieć aby wypróbował
ja tez tak myslalam, ale serio bylam zaskoczona ze Faktycznie pomoglo
nawet teraz jak mama wchodzi do pokoju to Smierdzi mi i sie Dziwie ZE CO JA tez tak smierdzialam

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
hej hej.

Cytat:

no co ty.... nic ciekawego
no jak to NIC CIEKAWEGO
- jedna swedzialo
- druga ma ochote na pomidorowa

i padlo mi Dziecko

Stary 2014-02-01, 12:19   #349
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
A tak po prostu Wyjeżdżaliśmy autobusem o 4 rano od nas i na postoju zaspana poszłam do wc i zamiast wyciągnąć starego włożyłam następnego Dopiero na uczelni odkryłam jaka zdolna bestia ze mnie

Cytat:
Taksówki tak, ale zastanawiam się nad sytuacją, kiedy mielibyśmy jechać gdzieś z K. ze znajomymi, ich samochodem. Hm...
Najlepszym rozwiązaniem dla Was chyba była by jakaś wypożyczalnia, jesteście z Wawy, więc tam może czasem być takie miejsce.

Cytat:
Czuję się ok, trochę zmęczona jestem, bo w nocy wstaję i nie dosypiam, ale tak poza tym, to naprawdę dobrze jest I samopoczucie lepsze mi wraca, chyba czuć ten II trymestr
Dzięki za troskę
Ale ten czas leci.
I kciuki za poznanie płci na genetycznym. ( Ja poznałam w 13t6d)

Cytat:

Mam maxi cosi priori.
Właśnie masz racje co do denerwowania, dlatego staram sie po zakupie juz nie rozmyslac (chociaz ciezko mi idzie). \Wybralam maxi cosi, bo polecil mi znajomy, ktory kiedys sprzedawal foteliki (ja sie na tym absolutnie nie znam, im wiecej czytalam, tym mniej wiedzialam)
Polecal wlasnie maxi cosi priosi xp/sps lub King cos tam Romera. Tylko u nas L. w sklepie mierzyla Maxi Cosi i w nim sobie spala , a romera w innym sklepie jak przymierzalismy, to sie nie podobalo...
Mam taki sam fotelik.

Cytat:

Też wczoraj kupiłam, mam nadzieję, ze kolejne serie będą w tej samej cenie
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 12:34   #350
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Warto tę serię poczytać? Bo wcześniej obiły mi się te nazwiska o uszy, ale nic skandynawskiego nie czytałam. To kryminały? Dobre?

wciągające bardzo ....jak zaczniesz to forum pójdzie w odstawkę

tz bije się z Kubą ... miazga normalnie ... Kuba na przemiennie płacze ,smieje się i wybucha złoscią ...okrzyki dzików ... MMA normalnie -wszystkie ruchy dozwolone,kopie ,bije ,skacze , z piesci z kolana .tz dostał z łokcia prosto w czoło ...nie mogę na to patrzeć ..nie wiem w którym momencie to zabawa a w którym na serio Roch siedzi i ze stoickim spokojem się przygląda -pewnie czeka na swoją kolej kiedyś ..... biedny tz -( dobrze ze wzięłam sobie młodszego,nie zepsuje się tak szybko ). dom wariatów , ide od tych spoconych osłow ,nie ,moge patrzeć na to testosteron kipi
Stary 2014-02-01, 12:57   #351
scarlett26
Zakorzenienie

Zostaliśmy w domu, bo wieści krążyły, że do północka ma się zrobić ok i się zrobiło.... Za to Zośka zrezygnowała ze spania, po tym, jak zabraliśmy ją do naszego łóżka, żeby nie marzła sama. Zdecydowanie jesteśmy po tej nocy nastawieni anty do jakiegokolwiek rodzicielstwa bliskości.... No jej się zdarzyło przysnąć, a my nawet nie mieliśmy siły zanieść ją do jej wyra jak już zrobiło się cieplej.... TŻ też dostał głupawki ok. 3.30 i .... zaczął śpiewać (posiadaczki huli kuli zrozumieją) "hej, hej jestem Zosia lubię wiercić się, z kopa w lewo, z pięści w prawo, mogę tak całą noc i dzień"..... Dobrze, że wczoraj byłam u fryzjera to chociaż za włosy nie ciągnęła specjalnie, bo nie mogła dobrze złapać..... Padam na pysk, a ta flądra dopiero przed chwilą zasnęła, bo nam takie Kongo robi od rana, że szkoda gadać.... No ale w końcu TŻ wciął tacierzyński, laby nie będzie.... Rosną jej obie trójki na dole jak wyśledziłam.... Jak ja się cieszę, że wyjeżdżam....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 13:06   #352
bmma
Zadomowienie

Cytat:
mój syn, rocznik 1997 jest z 12 sierpnia

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:

oby już tylko lepiej
tak, tak. Roszek to jednak wymęczony pewnie przez chorobę, zdrówka

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:

padlo mi Dziecko
padła i moja, dopiero teraz, od rana

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-02-01, 13:14   #353
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
zaczął śpiewać (posiadaczki huli kuli zrozumieją) "hej, hej jestem Zosia lubię wiercić się, z kopa w lewo, z pięści w prawo, mogę tak całą noc i dzień".....

a jak sobie mysle, czy to nie jest tak, ze jak dzeicko spalo od zawsze samo to wlasnie sie tak wierci w lozku?

Moj M. spi ze man od pierwszego dnia i nie wierci sie wcale, nie dostaje od niego kopniakow po glowie czy w brzuch napije sie mleka i odwraca sie tylem do mnie, a czasami spi wtulony w moja strone i nie ma mowy o jakikolwiek wygibasach
Stary 2014-02-01, 13:28   #354
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Zostaliśmy w domu, bo wieści krążyły, że do północka ma się zrobić ok i się zrobiło.... Za to Zośka zrezygnowała ze spania, po tym, jak zabraliśmy ją do naszego łóżka, żeby nie marzła sama. Zdecydowanie jesteśmy po tej nocy nastawieni anty do jakiegokolwiek rodzicielstwa bliskości.... No jej się zdarzyło przysnąć, a my nawet nie mieliśmy siły zanieść ją do jej wyra jak już zrobiło się cieplej.... TŻ też dostał głupawki ok. 3.30 i .... zaczął śpiewać (posiadaczki huli kuli zrozumieją) "hej, hej jestem Zosia lubię wiercić się, z kopa w lewo, z pięści w prawo, mogę tak całą noc i dzień"..... Dobrze, że wczoraj byłam u fryzjera to chociaż za włosy nie ciągnęła specjalnie, bo nie mogła dobrze złapać..... Padam na pysk, a ta flądra dopiero przed chwilą zasnęła, bo nam takie Kongo robi od rana, że szkoda gadać.... No ale w końcu TŻ wciął tacierzyński, laby nie będzie.... Rosną jej obie trójki na dole jak wyśledziłam.... Jak ja się cieszę, że wyjeżdżam....
no nie mogę jakbym Cie nie znała to nie ma zmiłuj -wyrodna matka
dobrze ze już cieplej .
Cytat:
Roszek to jednak wymęczony pewnie przez chorobę, zdrówka
haha ...wymeczony był od pon.do srody . teraz to znowu i energia i humorek jest . w sumie to jakby zdrowy już -katar tylko się leje i od tego czasem kaszelek .... wychodzimy do znajomych-chyba już można ....().
[QUOTE=Moderna;44922485a jak sobie mysle, czy to nie jest tak, ze jak dzeicko spalo od zawsze samo to wlasnie sie tak wierci w lozku?

Moj M. spi ze man od pierwszego dnia i nie wierci sie wcale, nie dostaje od niego kopniakow po glowie czy w brzuch napije sie mleka i odwraca sie tylem do mnie, a czasami spi wtulony w moja strone i nie ma mowy o jakikolwiek wygibasach [/QUOTE]
no właśnie.... u nas to samo . w sumie to ładnie spi u siebie i u nas .
Stary 2014-02-01, 13:59   #355
bmma
Zadomowienie

Cytat:
no nie mogę jakbym Cie nie znała to nie ma zmiłuj -wyrodna matka
dobrze ze już cieplej .

haha ...wymeczony był od pon.do srody . teraz to znowu i energia i humorek jest . w sumie to jakby zdrowy już -katar tylko się leje i od tego czasem kaszelek .... wychodzimy do znajomych-chyba już można ....().

no właśnie.... u nas to samo . w sumie to ładnie spi u siebie i u nas .
super że Roszek ma to za sobą. Ja jestem w szoku, że Kinga wczoraj chora, oczy czerwone, nosek lejący, a dzisiaj nic. Czasem jej się oczko zaświeci, ale zero kataru. Jednodniowa choroba

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-02-01, 14:04   #356
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
super że Roszek ma to za sobą. Ja jestem w szoku, że Kinga wczoraj chora, oczy czerwone, nosek lejący, a dzisiaj nic. Czasem jej się oczko zaświeci, ale zero kataru. Jednodniowa choroba
to dobrze
Stary 2014-02-01, 14:06   #357
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czeeeeśc!

Kasia, wieeeelkie za rzucenie palenia!
Ja kiedys popalałam, teraz już nie karmie więc moge sobie pozwolić. Spróbowałm kilka razy i mnie to nie jara już. Dam sobie spokój po co mi to..

Nestelle, bidny Roszek ale już lepiej

Byou miłego weekendu z mężem!

Cytat:
Dzięki za troskę
Aaa jak ten czas leci - już niedługo II trymestr wow!
No nie dziwie się, że jestes zmeczona
Ja teraz też mało sypiam w nocy ale po południu drzemię, bo TŻ przejmuje małego

Cytat:
cat chodzi o ankiety, które trzeba było(nie trzeba, ale chcieli)żeby wypełnić po tym jak dali te pudła z gazetkami, próbkami itd u mnie jeszcze była jakaś butelka i takie tam
a w kilku województwach(tych najmniej oczytanych) dawali książki z płytami (Pierwsza książka mojego dziecka czy jakoś tak) i to trzeba było od razu pokwitować bo to z ministerstwa bla bla bla
od tego roku już każda kobieta ma ją dostawać
Taaa, jakbym wiedziała to bym się nie zapisywała dla tych kilku mini próbek

-----
Kubcio własnie wpezłnął pod stół i wyciąga moją teczkę z napisem "Ciąża Kubuś" bo sobie naszykowałam do gina. Przegląda USG, wyniki badań i całą dokumentację

A tak wogole to nie wspominałam, że nauczyliśmy go robić papa Ale się człowiek cieszy z takich "małych" dużych rzeczy

No i zrezygnował ostatnio z drugiej popołudniowej drzemki. Za to idzie spać ok. 21 a wstaje po 8, w nocy 2 pobudki na jedzonko i kilka na przytulaski. Ja chodzę jak zombi, bo chodze późno spać Musze się przestawić Ostatnio z TŻ wciągneliśmy się w Grę o tron i codziennie kilka odcinków musimy zobaczyć.

Hmmm coś jeszcze miałam...

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Od wczoraj testujemy też nowy kubek niekapek bo poprzedni nei przypasował a mały musi sie nauczyc pić z niekapka preciez...
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 15:03   #358
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Kobietki czy któraś słyszała o tym foteliku co oni sądzicie nie chce TEŻ KUPOWAĆ GÓWNA ale nie chce też wydawać fortuny

http://allegro.pl/fotelik-coneco-fav...897271177.html

Synek Kacper
Stary 2014-02-01, 15:38   #359
Tasia34
Wtajemniczenie

Byliśmy na sankach, ale fajnie! Krzyś aż piszczał z radości, a pod koniec zasnął Chyba z emocji

Cytat:

wciągające bardzo ....jak zaczniesz to forum pójdzie w odstawkę

tz bije się z Kubą ... miazga normalnie ... Kuba na przemiennie płacze ,smieje się i wybucha złoscią ...okrzyki dzików ... MMA normalnie testosteron kipi
To może poczytam Nie odstawiając forum
A bicie - cóż, faceci

Cytat:
x2

Cytat:
mój syn, rocznik 1997 jest z 12 sierpnia
O!

Dobra, kończę robić obiad, dziś tortille po meksykańsku
Ania
Stary 2014-02-01, 16:46   #360
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

OOO też muszę zrobić w któryś dzień tortille

A tak po za tym to moja najlepsza przyjaciółka dziś o 11.30 urodziła córeczkę Liliankę bardzo na nią wyczekiwała i miała spore problemy z ciążą
A druga wiadomość to kolega z klasy tez został tata Marcela

Synek Kacper
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości