|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() Tequiba przykro mi z powodu kłótni z TŻetem . Leń paskudny .I gratuluję Wam tygodni ![]() BeautifulLie odezwij się co u Ciebie bo zaczynam się martwić.
|
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
wewill
za kolejny brzuszekpępek Ci już wyszedł czy zamierza?
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie,
Wybaczcię że nie odnoszę sie do postów. Przejrzałam pobieżnie. Nie mam czasu dokładnie nadrabiać. Zuzanka mocno mi jeszcze kaszle biedactwo moje. Do tego ja sie zaraziłam. Staram sie ogarnąć wyprawke. Piore i pasuje.. Side bardzo mi przykro z powodu prababci ![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2014-02-01 o 12:58 |
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczy zuzi rozmiar 56-62. I to nie wszystkie.. Nie byłam świadoma że aż tyle tego jest! ;-)
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3665 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry Mamuśki
ja dziś od rana zapierdzielam w miszkaniu, wczoraj wyprowadziłam sie ze stancji w Lublinie no i próbuje zmieścić dwa mieszkania w nasze obecne jedno ![]() Trisdom za 36 tygodni, uff już tuż tuż ![]() side85 również za 3 tygodni i za kącik dla Piotrusia, ślicznie to zorganizowane ja myślę poprosić babcię Tżta żeby uszyła nam ochraniacze na łóżeczko, organizer i falbanke tą pod materac, jest krawcową ![]() teQiba za 35 tc ![]() milenqa pochwal się efektami fotek
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
wewillrockyou
za malutki brzuszek maggie to zdrowia dla Zu
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
No to szybko nadrabiam co zapamiętałam.
Virginia ja obcięłam końcówki i mam to serum i jedwab tez z tej firmy i naprawdę dają radę. Wydaje mi się, że serum lepsze ale jedwab tez ok.. Mmhym.. ale czadowe te buciki Kate dziś już jednocyfrowa do konca:drzwi: Filupka.. za ułożenie małegoAsialll współczuję Jak dobrze się czujesz poszłabym naten pogrzeb. Nikt Ci nie kaze podchodzic do trumny (ja bym nie podeszla sowja droga) itp. Ale wydaje mi się ze do kościoła jak najbardziej –jeśli zdrowie pozwolo-powinnas isc. Też tz babcia zmarla jak byłam w 4 mies i bylam(baa.. nawet w kaplicy na różancu bylam)Thidien nastepna plaskobrzuszna slicznie Co do masażu krocza..miałam robić ale mi się nei chce.. Dostac nie mogę ![]() Wczoraj byłam u gina ale szybka wizyta. Położna zważyła (od poczatki 11,7kg na plus) zmierzyla cisnienie, zbadała tętno (ale się wystraszyłam) na początku złapała od razu a pozniej mała uciekła. I jeździ ta głowica po brzuchu, szuka a tam szmery tylko. Ale później znowu złapala i równiutko bilo, uff.. Hemoglobina nie spadła ani się nie podniosła niewiele ponad 11- chyba tabl z buraka trochę pomogły bo leciała wcześniej na łeb na szyję. Gin mnie nie badał –ale umówiłam się w pon na prywatną wizyte z usg to wtedy zbada i porozmawiamy o znieczuleniu itp. W przyszłym tyg co 2 dzien wizyta. W ponieddziałaek do gina na usg, środa położna –GBS, piątek znowu do gina bo L4 się konczy Dobra nadrabiam dalej
|
|
|
|
#3668 | ||
|
Rozeznanie
|
chyba się przymierza
![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- side85 może chcecie z mężem trochę zarobić? chętnie Was wynajmę do urządzenia kącika dla naszego Małego pięknie Wam to wyszło ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- [/COLOR] ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
za wagę
|
||
|
|
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
To i ja wam pokaze moj brzuchol.
dojdzie za pare tygodni jeszcze jedno zdjecie.P.S To z choinka jest oczywiscie ze swiat czyli juz ponad miesiac temu zrobione
|
#3670 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i za umiar ja tak nie potrafię ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- oj tam, oj tam ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3671 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajny zgrabny a co to za śmieszna roślinka w doniczce za Tobą? ![]() Cytat:
Mąż cosik się ogarnął? Pomaga? Cytat:
garderoba dla małej damy Cytat:
Kciuki za bezproblemową przeprowadzkę
|
||||
|
|
|
#3672 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
asiall to nie moja tesciowa taka jedza tylko niezapominajki
moja to mnie chwali, ze mam jak zawsze ladnie posprzatane Przynajmniej z wierzchu musze zachowac pozory Cytat:
![]() Cytat:
sama chcialabym to wiedziec Chyba po to zeby robic sobie z tym dzieckiem piekne zdjecie przy choince czy na nartach i wrzucic na facebooka Cytat:
az mi glupio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3673 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
za wizytę---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
ale będzie modnisia powodzenia z praniem i prasowaniem
|
|||
|
|
|
#3674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Wewillrockyou maleńki Twoj brzuszek. W sumie sie nie dziwię skoro Ty ciągle w ruchu.
Też muszę jakieś zdjęcia zrobić bo dawno nie robiłam. Czuje sie jak wielki śnieżny balwan albo słoń.. Niby na plusie niecałe 10kg ale ciąży i to dosłownie,mała lokatorka Cytat:
Dołączam do grona pedantek watkowych. Za sprzątaniem nie przepadam ale lubię mieć czysto. Tym bardziej jak ktoś ma przyjść. A już jak teściowa to wszystko lśni na błysk. Lubię mieć satysfakcję że mimo pracy,małego dziecka psa a teraz i ciąży jest czysto i koty z kurzu nigdzie sie nie walaja. Do rozpaczy doprowadzają mnie tylko okna brudne ale za mycie sie nie biorę. Po porodzie. Gratuluję ukończonych tygodni ![]() Teqiba-moj gin mówi że donoszona po skończonym 38t Side genialny macie gust! Niesamowicie mi sie podoba! W kwestii śmierdziacych pieluch-jak dziecko je wszystko to dopiero jest aromat. Ale wystarczy codzienne wyrzucanie śmieci i w domu kupa nie śmierdzi. Przynajmniej u nas. Pieluchy lądują w koszu pod zalewem w kuchni Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3677 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3678 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do łapek na ścianach tż już zapowiedział że maluje wszystko do 1m wysokości farbą tablicową żeby nie mieć traumy Cytat:
![]() Cytat:
szkoda że warunki finansowe nie pozwalają nam rozwinąć skrzydeł do końca z naszymi pomysłami ![]() Cytat:
Cytat:
wewillrockyou bardzo ładny brzuszek koziemleczko jak tam przeprowadzka, mam nadzieję że nei robisz za dużo? ela87 c do białego z białym Ale nie martw się przyjade do Ciebie i ciocia side ci urządzi wszystko ![]() Jeszcze raz dzięki za wszystkie miłe słowa. Najbardziej cieszy mnie że praktycznie wszytsko w mieszkaniu mąż robi sam choć nie ma na codzień z takimi pracami właściwie nic wspólnego. Własnymi siłami z mężem kuzynki czytają i próbują różne rzeczy i jak czegoś nie potrafia jeden drugiemu pomoże i zrobią. Po południu jak będę miała chwilę wkleję wam zdjęcie jak ze starej komody z Bodzia zrobił cudo do przedpokoju http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...84/balkon6.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2018.17.31.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2018.19.46.jpg |
|||||
|
|
|
#3679 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() side no już się tak nie chwal tym mężem chcesz zbudzić zazdrość? ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
Edytowane przez wewillrockyou Czas edycji: 2014-02-01 o 13:42 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3681 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż mój mąż tez był średnio nauczony sprzątania bo jego mama szybsza niż i-robot, ale już ja go nauczyłam teraz woli sprzątnąć niż słuchać mojego ględzenia - może to jest na nich sposób? ![]() Cytat:
Też szczupła jesteś, nie mogłaś przytyć do zdjęcia, żebym poczuła się lepiej?![]() Cytat:
Mam podobną ilość ciuchów, a dziś przytargałam jeszcze jeden miniaturowy pajacyk 56 ale taki śliiiiiczny, nówka sztuka i tylko 3,50, grzech było nie wziąć ![]() Cytat:
![]() babydream dla dzidziusia za 8.50 ![]() Tak w ogóle wydawałam więcej kasy niż zamierzałam, ale przecież nie mogłam się obejść bez zalotki do rzęs (no co promocja była no i pędzel do pudru bo mój stary powinien być już na emeryturze, jak pędzel to i nowe gąbki do pudru w kamieniu... i tak leciałam po półkach jak wariat![]() na farbie do włosów napisali, ze zawiera olejek arganowy, to sobie przypomniałam, ze zamierzałam kupić olej arganowy do ciała i włosów, ale w mydlarni 100 ml kosztuje ponad 60 zł, więc sknera we mnie kupiła przetworzony olejek arganowy w ross 3w1 za niecałe 20 A za te pampersy babydream newborn z kartą rossne zapłaciłam nie 11,99 tylko 9,99 więc polecam ![]() Potem poszłam do textila ale na szczęście nie zdążyłam się rozszaleć bo mąż po mnie przyszedł i niemal siła zaciągnął do samochodu. Ale spotkałam tam siostrę z mężem i córką, zajrzała mi do siatki a tam zakupy z rossmana a na wierzchu te pieluchy i się śmieje ze mnie, że w 7 miesiącu juz pampersy kupuję. Więc pomyslałam, że jak tak to i ja się posmieję i zaczełam przeglądac na jej oczach śpioszki i pajacyki w kolorze niebieskim i z motywami w autka pewnie teraz gadają, ze na bank będzie chłopak
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-02-01 o 13:53 |
|||||
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- zmykam dziewczyny, jadę do Subwaya na kanapkę z pastą z tuńczyka, moje wielkie wyjście choć jestem przykuta do łóżka |
|
|
|
|
#3683 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za miłe słowa. Mi też nie było łatwo zabrać się za zdjęcia. ..zwłaszcza że ciągle czuje się taka "nie dorobiona", dlatego pomysł ze robie zdjęcia brzuszka a nie całej mnie bo po prostu się sobie nie podobalam a wręcz denerwowaly mnie.
Mam oczywiście kilka na pamiątkę całej sylwetki mooooze kiedyś nie będę burczec na ich widok :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( i nawet szuflady do komody z ikea złożył jedną ok, a trzy z dnem odwrotnie, mimo, że po jednej stronie są malowane na bezowo. Podobnie szafa, biala ścianka do tyłu, tak, ze nie było jej widać, a wewnątrz, gdzie powinno być biało, płyta pilsniowa i jeszcze się kłóci, że wszystko dobrze zrobil...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3685 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() side85 przepięknie to wszystko urządziłaś, prosto i z gustem ![]() 0 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do pieluch to tak jak dziewczyny pisały albo weszliście zaraz po zmianie, albo rzeczywiście gdzieś rzucona była zużyta pieluszka z której tak dawało. Ja się trochę obawiam tego problemu i dlatego zaopatrzylam się w zapachowe woreczki z Tesco http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Produc.../2003010409984 jak będzie z kosza czadzić to pomyślę dodatkowo o takim zamykanym pojemniku. ![]() Cytat:
a na zdjęcia czekamy ![]() Cytat:
![]() według mojego lekarza (który liczy wiek ciąży od zakończonych tygodni) ciąża jest donoszona od 37t1d super Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-02-01 o 14:15 |
|||||
|
|
|
#3686 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super to wymyślone ![]() Cytat:
, a na dodatek taka wredna Cytat:
Ja zaraz idę sobie odgrzać naleśniki |
|||
|
|
|
#3687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będziemy musieli wykorzystać, już sprzedałam pomysł mężowi i aż przyklasnął :P
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3688 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
Juz pogoniony ![]() Cytat:
![]() Z moim jest taki problem, ze jak mu nie powiem to on sam nie zapyta - i o to musialam sie rano wykrzyczec ![]() Zazdroszcze domyslnego faceta Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3689 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne pomysły Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to dałaś im do myślenia niech się zdziwią
|
|
#3690 |
|
Moderator
|
Side - zapomnialam:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

. Leń paskudny
.

dojdzie za pare tygodni jeszcze jedno zdjecie.
ergo: potrafię zachować resztki rozsądku w ciuchlandzie nawet w dniu dostawy

( i nawet szuflady do komody z ikea złożył jedną ok, a trzy z dnem odwrotnie, mimo, że po jednej stronie są malowane na bezowo. Podobnie szafa, biala ścianka do tyłu, tak, ze nie było jej widać, a wewnątrz, gdzie powinno być biało, płyta pilsniowa 
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013