Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 23:39   #1531
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44896228]Tak, nawilżane chusteczki np. firmy Pampers, Huggies, Dada, wybór jest ogromny. Do pupy OK, choć ja i tak je moczę w wodzie, żeby nie były zimne.[/QUOTE]
W sumie dziwi mnie to, można chwilkę ogrzać w ręce, a ich kontakt ze skórą jest raczej krótki i szybko się ocieplają.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 23:57   #1532
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
W sumie dziwi mnie to, można chwilkę ogrzać w ręce, a ich kontakt ze skórą jest raczej krótki i szybko się ocieplają.
Mimo wszystko wolę zamoczyć w ciepłej wodzie. W rękach nie ogrzeję tak szybko. A dziecko nie lubi takiego dotyku zimna, przynajmniej moje.
Mam w to brnąć dalej? To już tylko dla chętnych, co znowu nie będzie, że mamuśki coś tam: zimna chusteczka często bywa katalizatorem fontanny...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 00:07   #1533
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
No ale to akurat chyba nie Twoja sprawa, jak kto swoje dziecko nazywa?

Po raz kolejny: Jezu...
Jakim ku.wa cudem? Skąd się tacy ludzie biorą? Pomijając fakt, że ten grudzień był najcieplejszy od niewiemilu lat, to... No, nie pojmuję!?
I nic mu nie było? Nie miał żadnych odparzeń? Już nie mówię o pupie, ale pod paszkami, na plecach nawet? Pod szyjką?
Boże

Tego też nie kumam, jakby nie było toalet...

To jest forum, wątek na temat OZM, każdy ma prawo komentować, ja też. Na tym to polega.

O widzisz, Ty też komentujesz. A mogłabym powiedzieć, ze to nie Twoja sprawa.
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 11:58   #1534
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Mnie rozwala wieczny strach o dziecko. O jezu, bo sie przewroci! Nie bieeeegaj! Nie wchodz/nie ruszaj/zostaw!
I nie mowie tu o robieniu czegos.niewlasciwego, ale po prostu zywej zabawie.

wysłano z mojej Xperii SP

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 13:05   #1535
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Mnie rozwala wieczny strach o dziecko. O jezu, bo sie przewroci! Nie bieeeegaj! Nie wchodz/nie ruszaj/zostaw!
I nie mowie tu o robieniu czegos.niewlasciwego, ale po prostu zywej zabawie.
O nie, ja byłam puszczana samopas. Jak się przewróciłam i kolana zdarłam, to chodziłam z obdartymi. Jak wbiłam sobie ciernie w stopę, bo biegałsam boso, to sama wyjmowałam Dla żywej zabwy żadnych ograniczeń!
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 15:33   #1536
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Ja raczej tez biegalam samopas, co sie poodzieralam to moje. A dzisiejsze pokolenie matek czesto by dziecko wsadzilo do wielkiej banki, zeby je uchronic przed kazda, najmniejsza nawet, krzywda.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-02-01, 17:25   #1537
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44917549]Jak ja wystawiam coś na all, to daję jak najbardziej czytelne tytuły aukcji. Poważnie ktoś szuka czegoś po haśle: hit blogerek albo ciuszki dla niuni?

No chyba zacznę wpisywać w wyszukiwarkę zamiast ciuszki, ubranka: spodenki dla niuniusia

Ale tak jak mówię - tylko na all mnie to wkurza, w domu hulaj dusza..[/QUOTE]

Myślę,ze są takie osoby. Przeglądając allegro, często widuję takie durne hasełka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
O nie, ja byłam puszczana samopas. Jak się przewróciłam i kolana zdarłam, to chodziłam z obdartymi. Jak wbiłam sobie ciernie w stopę, bo biegałsam boso, to sama wyjmowałam Dla żywej zabwy żadnych ograniczeń!
Zależy ew jakim wieku jest dziecko. Moje ma prawie 2 lata, wiec muszę mieć oczy dookoła głowy. Dzisiaj wykorzystała chwilę nieuwagi i stała na krześle obrotowym. Wolę nie wiedzieć, co bybylo, jakby krzesło się przywróciło. Co innego jeśli chodzi o dziecko przedszkolne czy juz podstawowkowe...o starszych to nie mowie, chociaż takie mamuski kontrolujące przesadnie starszych nastolatków, to dla mnie nieleczone OZM e najwyższym stadium.

MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:07   #1538
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Zależy ew jakim wieku jest dziecko. Moje ma prawie 2 lata, wiec muszę mieć oczy dookoła głowy. Dzisiaj wykorzystała chwilę nieuwagi i stała na krześle obrotowym. Wolę nie wiedzieć, co bybylo, jakby krzesło się przywróciło. Co innego jeśli chodzi o dziecko przedszkolne czy juz podstawowkowe...o starszych to nie mowie, chociaż takie mamuski kontrolujące przesadnie starszych nastolatków, to dla mnie nieleczone OZM e najwyższym stadium.
Masz rację, ale mówimy o takim przypadku, gdy dziecku nic nie grozi. Tam gdzie masz potencjalne niebezpieczeństwo (a ludzie i to także dorośli najczęściej wypadkom ulegają w domu - nie na ulicy, w pracy tylko właśnie we własnym domu!) trzeba uważać. Ale latać za dwulatką/kiem "bo się przewróci" - a niech się przewróci i niech samo wstanie!
Stary 2014-02-01, 18:19   #1539
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Dokladnie.
Mi tu chodzi o sytuacje, ze np biegnie dziecko przez podworko a matka za nim, BO SIE PRZEWROCISZ!!!!

A co do starszych dzieci - bawi mnie jak matka sie chwali/zali ze jak nastolatek poszedl na impreze to ona nie spi dopoki nie wroci. Po co?

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-02-01, 18:22   #1540
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie.
Mi tu chodzi o sytuacje, ze np biegnie dziecko przez podworko a matka za nim, BO SIE PRZEWROCISZ!!!!

A co do starszych dzieci - bawi mnie jak matka sie chwali/zali ze jak nastolatek poszedl na impreze to ona nie spi dopoki nie wroci. Po co?
Mojwa, oj tak... Moja teściowa jest tych mam - mąż (jak jeszcze nie był moim mężem) jechał na dyskotekę i co? Teściowa nie spała, dopóki nie wrócił A jak nie wrócił np. o 2 nad ranem, to dzwoniła, gdzie jest, bo się martwi i spać nie może
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:27   #1541
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Bo się denerwuje, to normalne.
Ja też często nie śpię lub tylko drzemię, jak syn wychodzi wieczorem. Ani się chwalę, ani żalę, tak po prostu jest. Tak samo jak to, że zle śpię, kiedy męża nie ma obok.

edycja. nie, nie dzwonię do syna

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2014-02-01 o 18:28
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:32   #1542
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację, ale mówimy o takim przypadku, gdy dziecku nic nie grozi. Tam gdzie masz potencjalne niebezpieczeństwo (a ludzie i to także dorośli najczęściej wypadkom ulegają w domu - nie na ulicy, w pracy tylko właśnie we własnym domu!) trzeba uważać. Ale latać za dwulatką/kiem "bo się przewróci" - a niech się przewróci i niech samo wstanie!
Bieganie za biegajacym w bezpiecznym otoczeniu dzieckiem to co innego ;-) .

Stary 2014-02-01, 18:33   #1543
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie.
Jak w 99% przypadków zgadzamy się
Cytat:
No, może jedenastolatek, to jeszcze rozumiem. Ale jakbym miała dziecko (zdecydowanie nie planuję), to nastolatkowi dałabym tyle swobody ile rodzice tej czternastolatki, która popłynęła w samotny rejs dookoła świata.
Stary 2014-02-01, 18:36   #1544
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Jak w 99% przypadków zgadzamy się

No, może jedenastolatek, to jeszcze rozumiem. Ale jakbym miała dziecko (zdecydowanie nie planuję), to nastolatkowi dałabym tyle swobody ile rodzice tej czternastolatki, która popłynęła w samotny rejs dookoła świata.
Ale jesli ta mama (czyli np ja ) nie śpi, to znaczy, że nie daje swobody dziecku? wydaje mi się, że mój syn ma swobody tyle, że aż się uszami przelewa

Stary 2014-02-01, 18:39   #1545
hje
Zakorzenienie

Luba, bo Ty tylko nie śpisz, a inne przy okazji jeszcze dzwonią i robią siarę przy kumplach
Stary 2014-02-01, 18:43   #1546
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Luba - no ale to slabo normalne jest.
Ja z powodu miejsca zamieszkania jak juz szlam na impreze to wracalam kolo poludnia nastepnego dnia - jakby moj ojciec nie spal przez to to bym go wysmiala

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-02-01, 18:50   #1547
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ale jesli ta mama (czyli np ja ) nie śpi, to znaczy, że nie daje swobody dziecku? wydaje mi się, że mój syn ma swobody tyle, że aż się uszami przelewa
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Luba, bo Ty tylko nie śpisz, a inne przy okazji jeszcze dzwonią i robią siarę przy kumplach
Zgadzam się z hje. Poza tym to przez Twoje denerwowanie się fundujesz sobie niepotrzebnie stres. Nie chcę Cię urazić i nazwać tego ozm, ale jest kilka odmian tej przypadłości. Czasem odbija się to głównie na otoczeniu terroryzowanym "dobrem" dziecka (w odczuciu matki). Czasem na dziecku pozbawianym swobody i samodzielności. Ale bywa też tak, że matkę zżera stres (bo nie wraca długo do domu, bo córka wyjeżdża sama z chłopakiem i może zajść, bo muszę cały czas zerkać przez okno, czy bawi się bezpiecznie, itepe). I to też, niestety, nie jest zdrowe.
Stary 2014-02-01, 19:01   #1548
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Luba - no ale to slabo normalne jest.
Ja z powodu miejsca zamieszkania jak juz szlam na impreze to wracalam kolo poludnia nastepnego dnia - jakby moj ojciec nie spal przez to to bym go wysmiala

Kiedy syn wraca nastepnego dnia, to spoko, śpię. denerwuję sie, kiedy wraca w nocy autem. no mam prawo

Cytat:
Zgadzam się z hje. Poza tym to przez Twoje denerwowanie się fundujesz sobie niepotrzebnie stres. Nie chcę Cię urazić i nazwać tego ozm, ale jest kilka odmian tej przypadłości. Czasem odbija się to głównie na otoczeniu terroryzowanym "dobrem" dziecka (w odczuciu matki). Czasem na dziecku pozbawianym swobody i samodzielności. Ale bywa też tak, że matkę zżera stres (bo nie wraca długo do domu, bo córka wyjeżdża sama z chłopakiem i może zajść, bo muszę cały czas zerkać przez okno, czy bawi się bezpiecznie, itepe). I to też, niestety, nie jest zdrowe.
Trudno. Ludzie generalnie się denerwują i stresują, nie ma takiego co tego nie robi Ja się nie denerwuję pracą, zawodami sportowymi, inni ludzie mnie nie drażnią i raczej nie denerwują, ja się denerwuję kiedy mój syn wraca w nocy do domu lub kiedy coś dolega komus z rodziny. I szkodzę sobie w tym samym stopniu jak inni ludzie wokół mnie, którzy też się denerwują tylko czym innym niż ja. Dlaczego dla ludzi normalnym jest, jak ktoś się denerwuje duperelą w pracy a już jak matka "ośmiela się" martwić, kiedy dziecko wraca w nocy do domu, to już ozm?
Dziecko moje ma prawie 20 lat, jest swobodne jak wiatr , ja się specjalnie nie martwię tym, że się martwię, tak mam i już. Wychodzę z założenia, że każdy czymś się denerwuje, ja po prostu martwię się o rodzinę a poza tym jestem niespotykanie spokojna.

Stary 2014-02-01, 19:05   #1549
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Ja zawsze się martwię jak ktoś z domowników się spóźnia. Im późniejsza pora tym bardziej Zwłaszcza jak wiem że nie ma przy sobie telefonu lub się mu rozładował.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 19:09   #1550
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dla mnie zmartwienie się o dzieci i niespanie z powodu stresu, to nie ozm. Ozm jest wtedy, gdy towarzysza temu telefony i SMS co 5 minut. Chyba, ze dziecko przekroczyło zapowiadany czas pojawienia się w domu. Jak byłam nastolatka, to tez myslalam, ze rodzice się czepiają, bo się 2 h spoznilam do domu. Dzisiaj będąc sama rodzicem, wcale im się nie dziwię. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Stary 2014-02-01, 19:11   #1551
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Ja zawsze się martwię jak ktoś z domowników się spóźnia. Im późniejsza pora tym bardziej Zwłaszcza jak wiem że nie ma przy sobie telefonu lub się mu rozładował.
Byłam wczesną nastolatką w czasach przedkomórkowych, widocznie to już obecnie niewyobrażalne.
Stary 2014-02-01, 19:13   #1552
Luba
Zakorzenienie

Ja mam na szczęście "ludzkie" dzieci, jak mają się spóznić, to piszą smsa matulu, będę za 2 godz i już.

Stary 2014-02-01, 19:15   #1553
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam wczesną nastolatką w czasach przedkomórkowych, widocznie to już obecnie niewyobrażalne.

Jak ja byłam późną nastolatką to mało kto miał telefony komórkowe. I przeżywałam katusze jak matka się ze spotkań spóźniała
Stary 2014-02-01, 19:16   #1554
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam wczesną i pózna nastolatką w czasach bezkomórkowych , jesli byłam umówiona z rodzicami na powrót o określonej godzinie, to się nie spozniałam. Rodzice mnie tego nauczyli, bo też się trzymali "obiecanych" godzin powrotów.

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2014-02-01 o 19:17
Stary 2014-02-01, 19:31   #1555
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ja byłam wczesną i pózna nastolatką w czasach bezkomórkowych , jesli byłam umówiona z rodzicami na powrót o określonej godzinie, to się nie spozniałam. Rodzice mnie tego nauczyli, bo też się trzymali "obiecanych" godzin powrotów.
Cytat:
No ale nie mówię o tym jak ktoś umawia się, że wróci o konkretnej godzinie, a spóźnia się nie dając znaku życia, bo to niepoważne. Ale pozwolić tak jak opisała to Mojwa dziecku przenocować u znajomych i wrócić nazajutrz chyba można, co? I samemu dobrze się wyspać.
Stary 2014-02-01, 19:44   #1556
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pozwolić tak jak opisała to Mojwa dziecku przenocować u znajomych i wrócić nazajutrz chyba można, co? I samemu dobrze się wyspać.
Pisałam o tym, więc nie będę się powtarzać.

Stary 2014-02-01, 20:26   #1557
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A ja na 100% będę taką właśnie matką, która nie będzie spać po nocach, jak Młody pójdzie na imprezę.
Zdarzało mi się tak martwić o siostrę (młodszą), o TŻa czasami, to z dzieckiem przewiduję apogeum
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 20:34   #1558
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44929423]A ja na 100% będę taką właśnie matką, która nie będzie spać po nocach, jak Młody pójdzie na imprezę.
Zdarzało mi się tak martwić o siostrę (młodszą), o TŻa czasami, to z dzieckiem przewiduję apogeum [/QUOTE]
zawsze współczułam moim znajomym takich rodziców, a i oni sami przez to z rodzicami nie mieli zbyt dobrego kontaktu do teraz widzę, że rodzice nadopiekuńczy doprowadzali swoje dzieci do tego, że te nie miały ochoty na kontakt z nimi już będąc dorosłym
jak to mówią - nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 20:37   #1559
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Dla mnie zmartwienie się o dzieci i niespanie z powodu stresu, to nie ozm. Ozm jest wtedy, gdy towarzysza temu telefony i SMS co 5 minut. Chyba, ze dziecko przekroczyło zapowiadany czas pojawienia się w domu. Jak byłam nastolatka, to tez myslalam, ze rodzice się czepiają, bo się 2 h spoznilam do domu. Dzisiaj będąc sama rodzicem, wcale im się nie dziwię. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
100% racji, o to właśnie chodzi. I właśnie dlatego napisałam o mamie mojego męża, bo dokładnie taka była (jest?).

A z tym niedzwonieniem dziecka, i w ogóle kogoś, o kogo się martwimy, mam taką zasadę - jak nikt nie dzwoni, to znaczy, że się nic nie dzieje.
Stary 2014-02-01, 20:39   #1560
Lemmy is God
Wtajemniczenie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4492953 4]zawsze współczułam moim znajomym takich rodziców, a i oni sami przez to z rodzicami nie mieli zbyt dobrego kontaktu do teraz widzę, że rodzice nadopiekuńczy doprowadzali swoje dzieci do tego, że te nie miały ochoty na kontakt z nimi już będąc dorosłym
jak to mówią - nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu[/QUOTE]

A ja zawsze zazdrościłam takim dzieciakom. To musi być świetne uczucie jak wiesz ze ktoś na ciebie czeka i się martwi o ciebie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości