Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-01, 17:56   #2191
gornek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Ah miałam pytać, któras z Was chyba zamawiała bransoletke z grawrem, albo miala taka mysl, wiec pytanie, czy mozna gdzies dostac cos takiego stacjonarnie czy tylko przez neta ?
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 17:57   #2192
fascinata
Raczkowanie

Bo ja właśnie mam największe wątpliwości w przypadku znajomych i kuzynów, którzy przyjdą z osobami które znam z nazwiska i nie wiem czy lepiej:
Annę Kowalską i Piotra Nowaka / Annę Kowalską z Piotrem Nowakiem

Wstępnie myślałam nad drugą wersją, ale nie wiem czy nie będzie to źle odebrane, że niby ten Piotr to tak na doczepkę
Stary 2014-02-01, 17:57   #2193
puchaczmalinowy
Rozeznanie

zakrecona_kropka ja mam zupełnie odwrotny problem - sama wiem, co chcę i jak ma to wyglądać a wszyscy mi d..ę zawracają i jeszcze się fochują bo nie jest tak jakby oni sobie chcieli...

a co do tortu to pierwszy jest piękny - też myślałam nad takim, gdyby ten prezencikowy nie wypalił ale te na stelażach to mnie po prostu przerażają, nie wiem dlaczego

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".

Edytowane przez puchaczmalinowy
Czas edycji: 2014-02-01 o 17:59
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:03   #2194
velika
Winter is coming

U mnie z kolei na odwrót, wszyscy się interesują, a mi znowu zapał przeszedł :/ Jak mnie matka albo teściowa po raz setny pyta kiedy kupimy obrączki albo chłop garnitur to mnie $&%& strzela
A mi się znowu nie chce nic ;( od tygodnia próbuję wybrać czcionki na zaproszenia, co za koszmar...

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:05   #2195
enzunio
BAN stały

Kate piękna kolia !!
Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ah miałam pytać, któras z Was chyba zamawiała bransoletke z grawrem, albo miala taka mysl, wiec pytanie, czy mozna gdzies dostac cos takiego stacjonarnie czy tylko przez neta ?
w salonach.lilou

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:18   #2196
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ok, może ta moja sytuacja z fryzjerem nie jest aż tak "szokująca", ale to jest zupełnie nowy salon, więc nie ma mowy o referencjach i "poleceniach". Ale pomijając już portfolio czy niezrozumienie, że chcę zobaczyć jak czesze kogoś innego - kluczowe było podejście do klienta - zostałyśmy potraktowane z góry, niemal na nas nakrzyczano... to wszystko można było wyjaśnić w sposób miły i na spokojnie, a nie z fochem. To jej aroganckie podejście najbardziej nas zbiło z tropu, bo gdyby na spokojnie wyjaśniła, to byłoby ok.

Przeglądam teraz oferty i większość salonów ma koszt próbnej ok. 80-100zł... ale chyba nie pozostaje mi nic innego jak jednak umawiać się na próbne jakoś teraz i później jeszcze raz na miesiąc przed ślubem...
Rozumiem, że widzowie mogą krępować fryzjerkę, ale przecież nie musiałabyś całe dwie godziny oglądać jak czesze - wystarczyłoby żebyś podeszła na 10 min przed końcem. Bo rozumiem, że nie interesuje cie sposób w jaki robi fryzurę, a sam efekt końcowy Jak dla mnie to była niekompetentna i obawiałabym się, czy chcę aby taka osoba robiła mi fryzurę. A co jak ci się coś nie spodoba, a ona walnie focha i powie że jej się podoba i poprawiać nie będzie? Może lepiej odpuść sobie, na pewno znajdziesz kogoś lepszego

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
U mnie z kolei na odwrót, wszyscy się interesują, a mi znowu zapał przeszedł :/ Jak mnie matka albo teściowa po raz setny pyta kiedy kupimy obrączki albo chłop garnitur to mnie $&%& strzela
A mi się znowu nie chce nic ;( od tygodnia próbuję wybrać czcionki na zaproszenia, co za koszmar...
To dawaj na forum, zaraz pomożemy ci wybrać A tak serio, masz jakiś ograniczony wybór, czy sama szukasz? Chcesz coś ozdobnego, z esami-floresami, czy raczej prosty format?
Stary 2014-02-01, 18:32   #2197
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Bo ja właśnie mam największe wątpliwości w przypadku znajomych i kuzynów, którzy przyjdą z osobami które znam z nazwiska i nie wiem czy lepiej:

Wstępnie myślałam nad drugą wersją, ale nie wiem czy nie będzie to źle odebrane, że niby ten Piotr to tak na doczepkę
Ja bym pisała "i". Annę i Piotra, ta druga wersja jakos mi sie nie widzi
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:38   #2198
Atomoowka
Wtajemniczenie

Fascinata ja pisalam Anne Kowalska i Piota Nowaka.
Albo Anne Kowalska wraz z osoba towarzyszaca.

I pytanko. Mialam juz robiona probna fryzurke i nie do konca bylam zadowolna, cos mi nie gralo wiec szukam dalej.
Znalazlam fryzjerke ktora robila juz moja wymarzona fryzurke i teraz moje pytanie co sadzicie o jej wykonaniu?
Nie wiem juz sama co myslec, chyba nie znajde nikogo kto mi w 100% odwzoruje moja inspiracje.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:38   #2199
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Kate piękna kolia !! w salonach.lilou

Wysłane z telefonu
Fajne ta biżuteria. Muszę pomyśleć nad tymi bransoletkami Przejadę się któregoś dnia na żywo zobaczyć

My, a raczej ja na zaproszeniach pisałam Sz.P. Annę Kowalską i Karola Nowaka. Jakoś tak nawet nie pomyślałam, że można napisać "z" zamiast "i", ale co kto woli. Jeśli nie znam osoby towarzyszącej to nie wypisywałam jej z imienia. Ale to były może ze 3 przypadki. Tak to wszyscy z rodziny i znajomych są w długich związkach, więc z imienia i nazwiska są.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:46   #2200
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Wiesz ze mna tez nikt nie rozmawia, nie pyta ale ja to rozumiem. Inni ludzie ( nawet jak to najblizsza rodzina) inaczej przezywa Nasz slub. Oni czekaja na slub czyli na dany dzien a te wszystkie ☠☠☠☠☠☠☠ki ich raczej nie interesuja, tzn pewnie interesuja ale jednak to nie jest teraz ich glowny cel w zyciu. Moj TZ jak ja nic nie mowie nt slubu, przygotowan to on tez nie mowi i ja to tez rozumiem. On nie interesuje sie tym czy zaproszenia beda kolorem posowaly do koloru przewodniego, czy tez co trzeba jeszcze zrobic,bo dla niego to nie jest wazne. Dla niego liczy sie sam slub, a to czy bedzie pudelko na koperty, czy bedzie samochod taki czy taki juz wrazenia na nim nie robi.
Ja tam sie tym nie przejmuje. Zreszta po to jest ten watek, zebys tu mogla swobodnie rozmiawiac na wszystkie tamaty slubne.
też myślę, że o to chodzi Po prostu ludzie mają swoje własne problemy i priorytety. Nie można nikogo winić, że nie przeżywa naszego ślubu
Np. moje przyjaciółki pojechały mierzyć ze mną suknie, wysłuchują cierpliwie moich ślubnych problemów, ale prawdę mówiąc to wiem, że prawie w ogóle nie interesuje je czy kolor butów będzie pasował do wystroju, jakie kwiaty będę miała na torcie i inne głupoty. Nie mogę ich za to winić Wiem, że w czasie ślubu będą dla mnie mega wsparciem i za to jestem im wdzięczna
Tata w ogóle niczym się nie interesuje (i dobrze!) a mamę interesuje tylko to czy będę miała wygodne buty i suknia.

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
wcześniej już szukałam welonu hiszpaskiego długiego na 3 m.
cena w salonie 400 zł
na allegro troszkę tanie.

http://www.aliexpress.com/item/Free-...889819211.html
znalazłam 25 zł !!
super okazja ;D Kupujesz?

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
ZAMÓWILIŚMY TORT!!! Będzie taki z prezencików, jak na zdjęciu, tylko zamiast figurek będą żywe róże może białe, może czerwone jeszcze myślę W środku ciemny biszkopt i masa śmietanowa tiramisu z malinami - próbowaliśmy na miejscu i choć jakby mi ktoś powiedział to w życiu nie pomyślałabym, że będzie takie pyszne! Tort w cenie 400zł!! W ogóle babki - matka z córką przesympatyczne i bardzo pomocne, nie ma dla nich rzeczy nie do zrobienia!

Ale pojechaliśmy tam dzisiaj, teściowa oczywiście fochy strzelała i tylko mi ciśnienie podnosiła. Bo ja mówię, że chce muffinki z kremem jeszcze a ona, że ona chce babeczki na kruchym cieście z owocami i strzela miny. Ja że chcę sernik i szarlotkę, a ona jeszcze ciasto z kremem. Ja się pytam a kto tyle tego ciasta będzie jadł , a ona foch i się ode mnie odwróciła I jeszcze najlepsze - musieliśmy zabrać siostrę TŻ bo ona taaaaak baaaaardzo chce z nami jechać tego tortu spróbować...
Super tort, gdyby nie tż-uparciuch to też bym chciała podobny
Teściową też masz niezłą ;D
Zdecydowanie wolę jak u mnie się nie interesują = nie wtrącają się

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Pomożemy! Dawaj!

Przy okazji - ma może ktoś podrzucić ozdobną czcionkę, ale taką gdzie"z" nie ma na dole ogonka? Wbrew pozorom bardzo ciężko taką znaleźć, a przy moim nazwisku jest niewskazana
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:48   #2201
emdzik
Zakorzenienie

Kate Biżuteria piękna.. ale ceny zabójcze :P

puchaczmalinowy piękny tort

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:48   #2202
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
I pytanko. Mialam juz robiona probna fryzurke i nie do konca bylam zadowolna, cos mi nie gralo wiec szukam dalej.
Znalazlam fryzjerke ktora robila juz moja wymarzona fryzurke i teraz moje pytanie co sadzicie o jej wykonaniu?
Nie wiem juz sama co myslec, chyba nie znajde nikogo kto mi w 100% odwzoruje moja inspiracje.
Zastanów się nad zmianą kwiatków - moim zdaniem powinnaś użyć prawdziwych lub jakiś subtelniejszych
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 18:50   #2203
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:

Jak dla mnie fryzjerka była blisko. Może tylko bardziej wygładziłabym włosy przed upinaniem - dzięki temu fryzura będzie sprawiała wrażenie bardziej dopracowanej, a nie przypadkowo poupinanych loków. Ale ogólnie jest bardzo fajnie

Przeglądam Pinteresta z nudów i choć nie chcemy prezentów (tylko $$) to za poniższy komplet od Kate Spade dałabym się pociąć:

No w drodze wyjątku mogłoby być też to

Stary 2014-02-01, 18:52   #2204
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Zastanów się nad zmianą kwiatków - moim zdaniem powinnaś użyć prawdziwych lub jakiś subtelniejszych
Kwiatkami nie ma sie co sugerowac, bo ja bede mialam inne tj eustomy wiec delikatne. No i ja mam blond wlosy wiec tez troszke inaczej bedzie fryz wygladal. Chodzi mi glowie o samo upiecie, czy jest dobrze zrobione, czy ladnie itd.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2014-02-01, 18:57   #2205
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:

Mi coś ten warkocz nie pasuje - jakiś taki brzydko powiem niedorobiony mi się wydaje. Owszem fryzjerka jest blisko inspiracji, ale jakoś tak wydaje mi się, że Twoje włosy (wybacz!) wyglądają jak sianko. Nie wiem, może kwestia włosa po prostu. Ale fryzura piękna i jakby jeszcze fryzjerka chciała dopracować co nieco

Cytat:
Przy okazji - ma może ktoś podrzucić ozdobną czcionkę, ale taką gdzie"z" nie ma na dole ogonka? Wbrew pozorom bardzo ciężko taką znaleźć, a przy moim nazwisku jest niewskazana
http://polskieczcionki.blogspot.com/
Polecam - czcionek do wyboru do koloru

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Przeglądam Pinteresta z nudów i choć nie chcemy prezentów (tylko $$) to za poniższy komplet od Kate Spade dałabym się pociąć:

[CENTER]

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 19:02   #2206
emdzik
Zakorzenienie

atomoowka ja się zgadzam z positive - przydałoby się trochę przygładzić najpierw włosy , bo wyglądają trochę jak "sianko"

27.01.2015 <3
Stary 2014-02-01, 19:03   #2207
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo lubię czcionkę Mathilde, ale niestety nie ma polskiego znaku "ć" - inne już ma. Ale "Z" wygląda super, a nie ma żadnego zawijasa
Oprócz tego jest jeszcze Amatic, Poiret One i Comfortaa
Stary 2014-02-01, 19:05   #2208
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Lin ja wlasnie sobie teraz wycinalam pieprzyki z plecow, bo mnie zawsze wkurzaly ale dopiero teraz sie za to wzielam, zeby mi spod kiecki nie wychodzily. Powiem Ci ze nie ma sie czego bac i ja zalatwilam cala sprawe w jeden dzien.
Poszlam do dermatologa ( bo do niego musisz isc najpierw zeby o on obejrzal pieprzyki). Tak babka dala mi skierowania do chirurga na wyciecie. Zadzwonilam i okazalo sie ze chirurg przymjuje tego dni wieczorem wiec sie zapisalam i poszlam. U chirurga bylam w ogromnym szoku, bo myslalam ze obejrzy, jakies badania itd. A on do mnie krotko" chce Pani to teraz wyciac". A ja "eee ale jak to teraz, a ile to bedzie trwalo?" chirurg " a z 10 minut".
No i faktycznie przeszlismy do zabiegowego, znieczulenie miejscowe, rach ciach i powycinal. Nic nie bolalo, tylko potem szwy mnie troche ciagnely, po 2-och tygodniach szwy do zdjecia. Co tez nie bolalo.
Wiec polecam jezeli sie wahasz.
Tylko ja mam do wycięcia na twarzy(czoło, żuchwa i przy podbródek) i w okolicach, plus brzuch i ramiona około 15. Dermatolog mi liczył. A po pierwsze na mnie się wszystko długo goi(chociaż chyba aż do września to by dało radę), po drugie mam bardzo delikatną skórę-mnie bolą rzeczy, które nie powinny, czuję każdy zastrzyk i nawet znieczulenia momentalnie puszczają. Zawsze tym zaskakuje lekarzy i pielęgniarki (ile razy zrobili ze mnie wymuskaną księżniczkę i panikarę, póki nie sprawdzili, że serio czuję coś mimo znieczulenia to nie zliczę). Do tego mam igłofobię, a samym lekarzom nie do końca ufam. A szwy mnie brzydzą(nie mogę mieć odkrytych, bo zbiera mnie na wymioty) i jakbym miała mieć 3 na twarzy to na ten czas musiałabym chyba móc siedzieć w domu i lizać rany Zbieram się od dwóch lat

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Czuje się jakaś taka samotna z tym ślubem.. nikt się niczym nie interesuje.. nikt mnie o nic nie pyta..
Dla rodziny to dużo czasu, serio. Ja o ślubie czasem coś rzucę TŻ, rozmawiam co jakiś czas z przyjaciółką, czasem z kumplem na studiach-to wszystko oprócz wizażu, staram się nie zamęczać rodziny, bo ich interesuje efekt końcowy, a nie zastanawianie się nad fasonem serwertek, kolorami dekoracji czy odcieniem krawata. Mnie to kręci, więc się tym bawie, innych nie musi

Cytat:
Wiesz ze mna tez nikt nie rozmawia, nie pyta ale ja to rozumiem. Inni ludzie ( nawet jak to najblizsza rodzina) inaczej przezywa Nasz slub. Oni czekaja na slub czyli na dany dzien a te wszystkie ☠☠☠☠☠☠☠ki ich raczej nie interesuja, tzn pewnie interesuja ale jednak to nie jest teraz ich glowny cel w zyciu. (...)
Ja tam sie tym nie przejmuje. Zreszta po to jest ten watek, zebys tu mogla swobodnie rozmiawiac na wszystkie tamaty slubne.
O, właśnie to samo mam na myśli

Cytat:
Chcielibyśmy już powoli zacząć poszukiwania obrączek - gdzie we Wrocławiu warto się wybrać by je zamówić? Jeśli ktoś nie chce robić reklamy może być na priv
Ja mogę Ci podpowiedzieć, gdzie mają tytanowe

Cytat:

Ta poprzednia chyba była lepsza, tutaj widzę dużo chaosu...

Tysia, chcę żeby jednym elementem dekoracyjnym na zaproszeniach był haft karpacki czy jak mu tam(tutaj to co już wydziergałam):
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 19:15   #2209
Atomoowka
Wtajemniczenie

Dziewczyny to nie ja na tej fotce i nie moje wlosy to jest tylko fotka ktora wyslala mi fryzjerka na moje zapytanie czy umie zrobic taki fryz ( ten z blondynka czyli moja inspiracja)

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2014-02-01, 19:26   #2210
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli brać te buty?
Brałabym
Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Czuje się jakaś taka samotna z tym ślubem.. nikt się niczym nie interesuje.. nikt mnie o nic nie pyta.. zaznaczając że mieszkam aktualnie z całą najbliższą rodziną (rodzice dziadkowie, brat z żoną i maleństwem) i jakoś tak sie czuje ze wszystkim sama, nawet TŻ za bardzo nie okazuje zainteresowania bo twierdzi że na wszystko mamy czas.. chyba sukienkę będę musiała iść sama mierzyć... może ja przesadzam i jest jeszcze dużo czasu na wszystko?
Niestety sporo z nas tak ma, niestety. Pytania u mnie pojawiają się bardzo rzadko i są raczej grzecznościowe Tak to już jest, że my, PMki przeżywamy to zupełnie inaczej, a dla innych to jest niemal obojętny temat. Niektórzy organizowali wesela w inny sposób, na szybko, bez fajerwerków i mogą nie wiedzieć, że w obecnie tempo się trochę zmieniło Dlatego dla nich to może za wcześnie, ja, moja mama i teściowa wolimy za to wszystko rozłożyć w czasie i małymi kroczkami do przodu.
Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
ZAMÓWILIŚMY TORT!!! Będzie taki z prezencików, jak na zdjęciu, tylko zamiast figurek będą żywe róże może białe, może czerwone jeszcze myślę W środku ciemny biszkopt i masa śmietanowa tiramisu z malinami - próbowaliśmy na miejscu i choć jakby mi ktoś powiedział to w życiu nie pomyślałabym, że będzie takie pyszne! Tort w cenie 400zł!! W ogóle babki - matka z córką przesympatyczne i bardzo pomocne, nie ma dla nich rzeczy nie do zrobienia!
Suuuper! Bardzo fajnie wygląda ten "projekt", no i super cena! A jak to jest z takimi "prywaciarzami", dostaniecie od nich jakiś świstek itp? Bo u nas restauracja tego wymaga, żeby ciasta były "udokumentowane" w przypadku jakiegoś zatrucia albo coś, żeby było na kogo zwalić

Cytat:
Nie wiem juz sama co myslec, chyba nie znajde nikogo kto mi w 100% odwzoruje moja inspiracje
Coś mi tu nie gra, wg mnie ta fryzura nie jest do końca dopracowana. Niby jest blisko, ale to jednak nie to. Warkocz rozumiem, że miał być poluzowany, ale jak dla mnie wygląda po prostu trochę niechlujnie, no i ta cała "sianowatość"... może po prostu modelka miała takie włosy, a fryzura była robiona tylko dla pokazówki, ale wg mnie dobry fryzjer powinien zadbać o to, aby włosy klientki były ładnie wygładzone.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 19:29   #2211
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny to nie ja na tej fotce i nie moje wlosy to jest tylko fotka ktora wyslala mi fryzjerka na moje zapytanie czy umie zrobic taki fryz ( ten z blondynka czyli moja inspiracja)
To umów się i zrób na swoich włosach mówisz, że masz blond ? na blond lepiej wygląda, dokładniej upięcie widać

27.01.2015 <3
Stary 2014-02-01, 19:32   #2212
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Tysia, chcę żeby jednym elementem dekoracyjnym na zaproszeniach był haft karpacki czy jak mu tam(tutaj to co już wydziergałam):
o kurcze piękne! nie wpadłabym na to że można takie rzeczy dać jako zaproszenia. + za kreatywność
Stary 2014-02-01, 19:36   #2213
Opiumalfa
Zakorzenienie

wlasnie wrocilismy z nauk!! Ale bylo fajnie!!!

Prowadzilo je malzenstwo z UK z43 letnim stazem, a wygladalo to jak warsztaty psychologiczne z naciskiem na malzenstwo. Duzo sie dowiedzielismy o sobie i jakos tak przyblizylo. A w trakcie kilka razy sie prawie poplakalismy bo byly takie romantyczne zadania

Jak ktos chce sie przejechac do Bru i miec fajne nauki polecam

I jaki obiad dobry dali na lunch! z deserem i winem
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 19:36   #2214
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
o kurcze piękne! nie wpadłabym na to że można takie rzeczy dać jako zaproszenia. + za kreatywność
To będzie na przodzie tradycyjnego papierowego zaproszenia ale dziękuję
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 19:36   #2215
Opiumalfa
Zakorzenienie

Kate Noir, bierz te 3 kolczyki, piekne sa!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 20:01   #2216
mojakaren
Zakorzenienie

Linaewen

Trzymam kciuki za lutowe spełnienie planów

anesthesia

enzunio Gratuluję wybor muzyki bardzo będzie pasowac my na krojenie tortu weźmiemy chyba muzykę z janosika

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki Dzwoniłam do makijażystki potwierdzić termin, 2 sierpnia o 12 będzie mnie malować A w czwartek 31 lipca umówiona jestem na rzęsy
Koszty:
rzęsy 150 zł
makijaż próbny 60 zł
makijaż ślubny 100 zł

(a do klubu wrzuciłam fotki jak byłam pomalowana przez nią u koleżanki na weselu)
gratuluje kosmetyczki!! A ile wczesniej robisz rzesy?

Cytat:
My też będziemy mieć tą na wejście Nad tortem jeszcze się nie zastanawiałam.

Wybrałam biżuterię do ślubu tj wiem gdzie kupię, ale nie wiem jeszcze które kolczyki i będę musiała trochę przyoszczędzić na kolię
http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1..._Necklace.html
i do tego któreś z tych kolczyków:
http://www.swarovski.com/Web_PL/en/5..._Earrings.html te podobały się tż'owi
http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1..._Earrings.html
http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1..._Earrings.html - te mi się podobały najbardziej

Podobał nam się jeszcze ten zestaw http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1...ntana_Set.html ale tż doszedł do wniosku, że kupimy tamtą kolię.

Chyba będę musiała zacisnąć pasa

Jeszcze przyszła wycena moich butów ślubnych - 315 zł.
Biżu piękna warto zainwestowac buty też mi sie bardzo podobaja będą ci świetne pasowac i cena jeszcze przystepna
Cytat:
Też mnie interesuje opinia tej odżywki

Czyli brać te buty?

Atomoowka będę miała jeszcze jedne buty na przebranie z białebuty z zakrytymi palcami, także jak coś to przebiorę

Cały czas czekam na dostawę kiecki z Chin i boję się, że w ogóle nie przyjdzie
o a co to za kiecka z chin? wiem ze są piękne ciekawe jak z wygodą i jakością daj znać!

Kochane ja dzisiaj byłam u kosmetyczki i fryzjerki oglądałam katalogi i myślę , że babeczka da sobie radę z moja fryzurka bardzo sympatyczne panie a makijaze jakie robi kosmetyczka obledne marcu idę na próbne ale jestem juz zdecydowana

Byłyśmy tez z mama w cukierni i tu tez pozytywne wrazenia wzielysmy ciasto na sprobowanie i nie przesadam, ale jest boskie! Totalnie smaczne ladnie wykonane polaczenie slodkosci z kwaskowatymi owocami jestem zachwycona, i cena za tort 45zl za kg to dużo czy normalnie? Podobno na kg starcza na 10 osob wiec cenowo wyszloby nam okolo 500 zł za tort aha i mamy przyniesc wlasny projekt zrobią jaki chcemy i ozdiby juz w cenie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Atoomowka fryzura super moim zdaniem bardzo podobna do tej ze zdjecia i widac ze fryzjerka sie zna na rzeczy

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 20:05   #2217
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Chcielibyśmy już powoli zacząć poszukiwania obrączek - gdzie we Wrocławiu warto się wybrać by je zamówić? Jeśli ktoś nie chce robić reklamy może być na priv
My zamówiliśmy w Geselle koło dworca PKP. Mają mega wielki wybór i ceny najbardziej przystępne z tych jubilerów, u których byliśmy.
Kolezanki polecały jeszcze jubilerów na Traugutta i Ruskiej, ale ten pierwszy jest nastawiony raczej na wyrób z własnego złota i miał bardzo mało gotowych wzorników, a w drugim obsługa była poniżej wszelkiej krytyki (facet odburknął tylko "dzień dobry" i nawet nie ruszył się ze swojego miejsca, żeby wyjąć wzorniki). Ale to pewnie zależy na kogo się trafi, bo któraś z forumek (chyba Ysia) tam zamawiała i Nir miała zastrzeżeń do obsługi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 20:05   #2218
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
super okazja ;D Kupujesz?
myślę, że tak nawet jak by się okazało że coś z nim nie tak to można poprawić a nawet wyrzucić bo to żadne pieniążki w porównaniu do salonowego . a może się uda
Stary 2014-02-01, 20:05   #2219
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:

My jeśli nie znamy osoby towarzyszącej osobiście, to piszemy "wraz z"

Cytat:
akaFrivolity, promocyja - to dwie, które ja wykorzystałam na zaproszeniach.
Tylko akaFrivolity ma beznadziejne G, wygląda jak J bardziej

Atomoowka, w tej fryzurze, te różyczki średnio mi pasuja, wydają się za masywne do tego, tam trzeba czegoś subtelniejszego Upięcie jest trochę zbyt nieuporządkowane, ale myślę, że fryzjerka może to zrobić Tak jest, dla mnie przynajmniej, za duży nieład.

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Tylko ja mam do wycięcia na twarzy(czoło, żuchwa i przy podbródek) i w okolicach, plus brzuch i ramiona około 15. Dermatolog mi liczył. A po pierwsze na mnie się wszystko długo goi(chociaż chyba aż do września to by dało radę), po drugie mam bardzo delikatną skórę-mnie bolą rzeczy, które nie powinny, czuję każdy zastrzyk i nawet znieczulenia momentalnie puszczają. Zawsze tym zaskakuje lekarzy i pielęgniarki (ile razy zrobili ze mnie wymuskaną księżniczkę i panikarę, póki nie sprawdzili, że serio czuję coś mimo znieczulenia to nie zliczę). Do tego mam igłofobię, a samym lekarzom nie do końca ufam. A szwy mnie brzydzą(nie mogę mieć odkrytych, bo zbiera mnie na wymioty) i jakbym miała mieć 3 na twarzy to na ten czas musiałabym chyba móc siedzieć w domu i lizać rany Zbieram się od dwóch lat
Ja miałam wycinane i nigdy więcej, ale to pewnie moja specyfika - zostały mi brzydkie blizny i teraz nic z odkrytymi plecami nie mogę zakładać :/
Za to usuwanie ciekłym azotem zadziałało u mnie super, śladów nie ma Za to długo się to ciągnęło i wymagało dużej systematyczności w wizytach na powtarzanie zabiegu wymrażania.

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 20:08   #2220
wzet
Raczkowanie

http://www.spartoo.pl/Menbur-x214091.php

Dziewczyny jak Wam się podobają te buty?

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości