|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
![]() Moja dzisiejsza droga do sklepu od kilku dni nikt samochodem nie ryzykuje ![]() Cytat:
|
|
#1892 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
|
|
|
#1893 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
23dc ![]() dzięki za pamięć kochane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na chwilkę weszłam nadrobić chciałam fryz zrobiony i w sumie jeszcze tylko tapeta na buzię i będę gotowa zaszalałam i dziś buty jeszcze kupiłam - klasyczne czarne szpilki (o takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...634&st=PRODUCT) - tylko zastanawiam się jak w nich będę chodzić obym tylko nie wywinęła orła to będzie dobrze od przybytku głowa nie boli ![]() a teraz się objadłam i pękam, ale na szczęście mam body wyszczuplające ![]() z jeśli chodzi o zdjęcia, to postaram się coś wstawić
|
|
#1894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() idziemy na komedię - Prywatna Klinika http://www.ludowy.pl/index.php?actio...riptions&id=55Cytat:
Cytat:
![]() Rena udanej zabawy
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
myslałam, że takie rzeczy tylko w amerykańskich filmach
![]() ![]() WOOOOOWWWWWW!!! brawo dla Tymka - dzielny dzieć!!! ![]() eeeee.... napiszę coś co mnie strasznie denerwowało i wkurzało: WYSYPIAJ SIĘ PÓKI MOŻESZ może meliska?![]() ![]() ![]() miłego wieczoru!Cytat:
chodzi tylko przy meblach. i nie wygląda, że chce sam zwiedzać świat ![]() zawsze się zastanawiam kto karnawali dla mnie to jakiś mit: makijaż karnawałowy, ciuchy karnawałowe. nigdy nie poczułam "karnawału"...Podbjam prosbę ![]() ![]() Już po wychodnym obkupiłam się troszkę, T. oczywiście też obiad zrobiony/zjedzony. pora na jazdę na szmacie - koniec dobrego. ale konkubent dał mi bilet "in blanco" do kina. muszę sobie wybrać coś na jutro
|
|
|
#1896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też myślałam, że tylkow filmach. dlatego to był dla mnie ogromny szok. tyle emocji... Cytat:
mam już szafki w łazience teraz rozmyślam o kolejnych zmianach
|
|
#1898 |
|
Konto usunięte
|
Jola, Rena - bawcie się dobrze na swoich imprezach
![]() Wadera - super zdjęcie; w Krakowie 6 na plusie i do sklepu szłam bez czapki bo tak goraco jest |
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
jako rasowa matka-polka-męczennica - twarzowy
dresik i jakieś bluzki a synkowi czapę (5-6 lat, prawie dobra ) i parę bluzek. Lubię końcówki wyprzedaży w Zarze i Benettonie ceny ciut wyższe niż w moim lumpku ![]() Cytat:
?Wedera, zima jak się patrzy. Z mrozem potężnym? W moich rodzinnych stronach (na wschodzie) właśnie trwa wyjadanie zapasów z zamrażarki, bo matka też nie używa auta... Sto lat dla Marysi OK, kibelek wzywa...
|
|
|
#1900 |
|
Raczkowanie
|
Anitka, ja tez nie sypiam, u mnie to emocje, mlynek w glowie, ktorego nie potrafię zatrzymać, a melisa dziala na mnie... moczopednie
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwykle jeździłam z tż lub sama na wyprawę i się obkupywałam, teraz przy takiej pogodzie nie chcę ryzykować. poza tym takie zakupy to też dość duży wysiłek na który raczej nie mogę sobie pozwolić. co do mojego przemęczania się to raczej nie można nim nazwać układanie past do zębów i środków czystości na półkach. co do dalszych zmian to ona razie są one wirtualne
|
|
#1902 |
|
Konto usunięte
|
Narobiłyście mi ochoty na zakupy
![]() Jutro przyjeżdża mama do Młodego i O ILE GO NIE ZAŁATWIĘ jakimś żarciem, to pojadę do Kerfura i jest tam też Reserved i Deichmann, to może się w coś zaopatrzę :P Mam ochotę na coś ładnego ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Fiol często dostaje 2 owocki, np. jabłka z brzoskwinią albo inne mieszanki (egzotyczne to jeszcze chyba nie ten miesiąc) i jest to samo. Ale dzisiaj zrobiłam mu kaszę jaglaną z banankiem i nawet nawet zjadł... Bez szału, ale porcję wsunął
|
|
|
|
#1903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Asfalt?
Jest... gdzieś pod tym śniegiem Cytat:
Miałam kilka chlebów zamrożonych, ale w końcu trzeba było się ruszyć. A mróz coraz mniejszy
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
o matko, a spychacz u was nie jeździ?
|
#1905 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzieś niedaleko krążą spychacze. Ale z drogi "głównej" do naszej wsi nie. Ciągnikiem się przejedzie, ale już mleczarki grzęzną
![]() I powiem Wam, że chyba w tym miesiącu się nie udało... tak czuję...
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
waderka- jaka zima...padam
dzisiaj mnie naszła refleksja, że trzeba choinkę z balkonu sprzątnąć a ani razu nie było mi dane zobaczyć jak pięknie się świeci gdy równocześnie pada śnieg... w ogóle w tym roku u nas prawie nie ma śniegu sanki od Mikołaja uruchomiłyśmy 2 dni temu- ale zabwa była tylko 1 dzień...a ja w górach mieszkam ![]() Cytat:
wiedziałam, że teksty nie pomagają i nie tak powinno wyglądać wspieranie karmiącej przez co jeszcze bardziej się denerwowałam i koło się zamykało jak będzie mi dane szczęśliwie urodzić to od września zacznę używać zamka w drzwiach na piętrze bo nie wyobrażam sobie siebie z dzieckiem przy piersi, Kasi obok i" dobrych rad" w tle Cytat:
mam większą wiarę w to dziecko- bo doczekałam Kasi - to mnie uspokaja trochę i pozwala zapomnieć, że jestem w ciąży, mając obok biegającą Kasię w ogóle nie myślę o tym, że noszę dziecko- nie mam czasu rozmyślać ani martwić się każdym kłuciem w brzuchu... co do więzi- co kilka dni pytam ":Człowieczku mały- jesteś tam? Mam nadzieję, że masz się dobrze"- i tyle... ale przy Kasi też ciężko było mi szybko się przywiązać- bałam się measia- BERBIE- życzę aby Mama mogła spokojnie dopracować tego 2015 esesia- a to Zo pokazała rogi , ale przyznasz, że komplementy pediatry wynagradzają wszystkofioluś- jak to jest z tym zatrudnieniem babci? Moja Mama jest ubezpieczona w KRUS-ie więc to chyba niemożliwe?
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1908 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chętnie bym się wybrała na wyprzedaże i obkupiła w małe, śliczne ubranka
|
||
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
zeberko a jak się czujesz? kiedy obrona pracy?
Cytat:
ja siedzę i robię gwiazdki i serduszka z papierowej wikliny, mam zamiar je wykorzystać na karuzelę nad łóżeczko, a później jako bombki na choinkę
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wyprawki to ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Muszę iść zrobić jakieś jedzonko, mimo, że 1,5h temu wszamałam jajecznicę. Normalnie głodna jestem, aż mi się wierzyć nie chce Nie pamiętam kiedy ostatnio czułam to dziwne uczucie
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
Monia- złe zrozumiałam intencje
![]() Spotkałam sie z obwinianiem wit k za kolki ( w necie) i odstawianiem w ogole... Jaka firma ma te kolkowa witK? Fiolusiek- on dostaje biogaie juz od dawna. Jakos w 3-4 tyg życia zacElismy mu podawać. Byłam dzisiaj na ponad godzinnym spacerze, zeby dotrzeć do parku musiałam sie przez zaśnieżone chodniki wózkiem przebijać- lekko nie było. A teraz poskakalam z Tymkiem na wielkiej piłce i sie dobilam. Wszystko mnie boli ![]() Iza- gdzie wychodzicie? Nie żal Wam zostawiać mLego z tesciami? ja bym swoim nie dała dziecka twoi zajmowali sie juz nim? Moja teściowa che przyjechać w drugiej połowie lutego- ma ferie. Juz sie boje ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44925350]O ILE GO NIE ZAŁATWIĘ [/QUOTE] Perse! Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-02-01 o 19:27 |
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wyprawki, to chyba powoli powinnaś się przełamywać. ostatnie tygodnie szybko zlecą. ja kupiłam kilka rzeczy na ciuchach, ale takich neutralnych i za grosze. mam obiecane ubranka po dzieciach koleżanek, więc ubranek nie planuje kupować jeśli urodzi się synek. bo to ubranka po chłopcach ![]() nie mogłam się powstrzymać i wstawiam zdjęcie rzeczy dla malucha. śliniaczek od Paniki (
|
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
Jakie inne pieluszki sa rozmiarowo miedzy 3 a 4 Pampers? Wiecie moze?
3 sa juz za małe na T (koopa na plecach, zdarza sie przesikanie i odciskaja sie ' falbanki') dzisiaj ubrałam mu 4 i sa za duże- sciegaja mu prawie do kolan.:/ ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Berbie! Super te Twoje wyroby zdobycze tez!
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-02-01 o 19:48 |
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
szału nie ma, mdli mnie ciagle, dzisiaj wyjątkowo boli mnie brzuch i zauważyłam, od jakiegoś czasu- dzisiaj szczególnie, że śluz mam ciemno-żólty, lekko zielony- - z tą zielenią to chyba schizy trochę, uspokajam się, że to tak po luteinie
na szczęście nie mam obrony pracy za to dowiedziałam się ostatnio, że w najbliższy wtorek mam jeszcze egzamin.....a miało już nic nie być.... cudne te wiklinowe dzieła Cytat:
anitko- najwyższy czas powoli kompletować wyprawkę chyba ostatnio pytałaś mnie o endo i nie odpisałam(?) wyniki ok utrzymał dawkę eutyhroxu 25 + jodit i kazał przyjść w kwietniu z badaniami OB, morfologia i TSH
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-02-01 o 20:02 |
|
|
|
|
#1915 |
|
Konto usunięte
|
Kubek są też 3+, dzisiaj w Tesco widziałam nawet w promocji. A tak to Dady są chyba mniejsze i te Pampersy pomarańczowe. My na 4 już pełnoprawnie.
|
|
|
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
Perse- dzieki!
Myślałam ze jest tylko 4+, o trójkach nie wiedziałam. Zeberko- odpoczywaj, kiedy tylko możesz Ach. Podziwiam Was za te drugie ciaze.... Ja sie raczej nie odwaze... Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-02-01 o 20:09 |
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiliśmy wczoraj z tz-etem szybki maraton po mieście odwiedzając sklepy z lampami...
![]() wybór będzie ciężki ale zostało na tym, że pojedziemy do Castoramy lub leroy merlin no i wypatrzyliśmy wczoraj piękny narożnik- chociaż poszliśmy tylko zapytać czy aktualnie zaoferują nam promocję na ławę- chcemy dokupić identyczną do stołu wróciliśmy bez lamp, bez ławy i bez narożnika
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
( )Cytat:
![]() Za rok Twoje szczęście będzie froterować podłogi z tego co pamiętam i D też - Bobik. Kubek, tak jak Perse pisze. najbardziej pomiędzy jest 3+ swoja drogą super to wymyslili Ciekawe jak się Rena bawi. Pewnie królowa wieczoru ![]() Berbie, cudeńka robisz
|
|
|
#1919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z tego co pamiętam to bobik miał takie opinie. ja J. raz zostawiłam z teściami jak do sklepiku koło bloku szłam, nie było mnie z 10 minut może. na dłużej nigdy. są pampersy 3+ od niedawna, ale szczerze mówiąc chyba nie widziałam ich nigdzie jeszcze. pomiędzy pampers 3 i 4 będą na pewno dada 3. |
|||
|
|
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowie zajęli się małym bardzo dobrze Pierwszy raz z nim zostali.Wtedy jak szliśmy do kina była moja mama.Co do żalu to nie ![]() Cytat:
![]() Dlaczego?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

od kilku dni nikt samochodem nie ryzykuje 
i tort
23dc 

zwykle jeździłam z tż lub sama na wyprawę i się obkupywałam, teraz przy takiej pogodzie nie chcę ryzykować. poza tym takie zakupy to też dość duży wysiłek na który raczej nie mogę sobie pozwolić. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)