Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-01, 20:16   #2221
emdzik
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Cytat:
Napisane przez wzet Pokaż wiadomość
http://www.spartoo.pl/Menbur-x214091.php

Dziewczyny jak Wam się podobają te buty?
Ogólnie ładne, ale ja nie lubię butów z takim czubem

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 20:18   #2222
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Fascinata ja pisalam Anne Kowalska i Piota Nowaka.
Albo Anne Kowalska wraz z osoba towarzyszaca.

I pytanko. Mialam juz robiona probna fryzurke i nie do konca bylam zadowolna, cos mi nie gralo wiec szukam dalej.
Znalazlam fryzjerke ktora robila juz moja wymarzona fryzurke i teraz moje pytanie co sadzicie o jej wykonaniu?
Nie wiem juz sama co myslec, chyba nie znajde nikogo kto mi w 100% odwzoruje moja inspiracje.

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
Mi coś ten warkocz nie pasuje - jakiś taki brzydko powiem niedorobiony mi się wydaje. Owszem fryzjerka jest blisko inspiracji, ale jakoś tak wydaje mi się, że Twoje włosy (wybacz!) wyglądają jak sianko. Nie wiem, może kwestia włosa po prostu. Ale fryzura piękna i jakby jeszcze fryzjerka chciała dopracować co nieco

http://polskieczcionki.blogspot.com/
Polecam - czcionek do wyboru do koloru

zgadzam sie, fryzura jest odwzorowana dobrze ALE fryzjerka sie nie postarala z dopracowaniem. Wlosy jak widze masz nieco sianowate (bez urazy) wiec trzeba je dobrze wymodelowac i wygladzic, a wykonanie poprawić o 200%. Zapytaj się jej czy jest w stanie dopracowac fryzure, czy lepiej nie umie. A Ty zadbaj do czasu slubu o dobre nawilzenie
Stary 2014-02-01, 20:26   #2223
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
wlasnie wrocilismy z nauk!! Ale bylo fajnie!!!

Prowadzilo je malzenstwo z UK z43 letnim stazem, a wygladalo to jak warsztaty psychologiczne z naciskiem na malzenstwo. Duzo sie dowiedzielismy o sobie i jakos tak przyblizylo. A w trakcie kilka razy sie prawie poplakalismy bo byly takie romantyczne zadania

Jak ktos chce sie przejechac do Bru i miec fajne nauki polecam

I jaki obiad dobry dali na lunch! z deserem i winem
Ale fajniee! Wiem, że czasami się zdarzają takie genialne nauki, sporo moich znajomych mówiło, że było super i ich to przybliżyło, ale ja mojego TŻ nie wyciągnę, bo on ma tak skrajny poziom anty-kościelny :P
Cytat:

Wg mnie piękne, niemal ideały! Szkoda, że tak wysokie, bo sama bym brała

Cały dzień mi dzisiaj chodzi ten fryzjer po głowie i szukam i pytam i chyba... znalazłam! Nie chcę zapeszać, bo salon jest ponoć rozchwytywany i może być problem z terminem, ale 3 znane mi osoby tam chodzą i bardzo sobie cenią i chwalą, moja psiapsióła i jej siostra były tam czesane na swoje śluby i fryzury mi się bardzo podobały. Napisałam wiadomość do tego salonu i z niecierpliwością czekam na odpowiedź co do terminu, oby był wolny Jak do wtorku nie odpiszą to będę dzwonić (szkoda, że w poniedziałki mają nieczynne ) Trzymajcie kciuki!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 20:28   #2224
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Znalazlam fryzjerke ktora robila juz moja wymarzona fryzurke i teraz moje pytanie co sadzicie o jej wykonaniu?
Ogólnie łądnie, ale warkoczyk jest trochę niedopracowany.. no i wygładzenie faktycznie by się przydało

Cytat:

Podobają - nawet bardzo!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 20:30   #2225
niulka_1985
Zadomowienie

Dziś zamówiłam zaproszenia >>TAKIE<<
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 20:32   #2226
emdzik
Zakorzenienie

Dziewczyny co sądzicie o takich obrączkach ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod7065_0_o.jpg (34,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_prod9720_0_o.jpg (49,5 KB, 3 załadowań)

27.01.2015 <3
Stary 2014-02-01, 20:43   #2227
velika
Winter is coming

Cytat:

bardzo, bo to moje ślubne nie zastanawiaj się nawet, na żywo WYMIATAJĄ!!!!

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne, podobne do moich

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 20:43   #2228
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne, eleganckie

27.01.2015 <3
Stary 2014-02-01, 20:49   #2229
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Fajne!

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Osobiście nie lubię wzorków na obrączkach, ale to kwestia gustu Najważniejsze, żeby Wam pasowały

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 20:51   #2230
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:

I pytanko. Mialam juz robiona probna fryzurke i nie do konca bylam zadowolna, cos mi nie gralo wiec szukam dalej.
Nie wiem juz sama co myslec, chyba nie znajde nikogo kto mi w 100% odwzoruje moja inspiracje.
Fryzjerka była blisko.
Powtórzę to co, pisały wcześniej dziewczyny - wygląda trochę na niedopracowaną, bardziej przygładzić, poprawić warkocz i ujarzmić te odstające włoski i lokach i będzie dobrze.
To też zależy od kondycji włosów, te widać, że są przesuszone. Więc właściwie też to jak ta fryzura się prezentuje zależy od nich. U Ciebie może to całkiem inaczej wyglądać. A jakiej długości masz włosy? Jaka kondycja?
I mam wrażenie, że jest to próbna ryzura, a nie typowo ślubna - bo wyglądą na wcale nie utrwaloną i taką niedbałą.

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Tysia, chcę żeby jednym elementem dekoracyjnym na zaproszeniach był haft karpacki czy jak mu tam(tutaj to co już wydziergałam):
Ale super !
Powiedz mi, robisz to krzyżykami? W sensie taki wzór krzyżykowaty?

Cytat:

Prowadzilo je malzenstwo z UK z43 letnim stazem, a wygladalo to jak warsztaty psychologiczne z naciskiem na malzenstwo. Duzo sie dowiedzielismy o sobie i jakos tak przyblizylo. A w trakcie kilka razy sie prawie poplakalismy bo byly takie romantyczne zadania

Ja Ci powiem, że my po naukach poczuliśmy, że naprawdę bierzemy ten ślub. Jakoś tak atmosfera miłości, oddania, zaangażowania zapanowała Super uczucie ! Fajnie, że u Was było tak dobrze

Cytat:
ZAMÓWILIŚMY TORT!!!
Ale mi słodko
Piękny ten tort ! I taka cena

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Kochane ja dzisiaj byłam u kosmetyczki i fryzjerki oglądałam katalogi i myślę , że babeczka da sobie radę z moja fryzurka bardzo sympatyczne panie a makijaze jakie robi kosmetyczka obledne marcu idę na próbne ale jestem juz zdecydowana

Byłyśmy tez z mama w cukierni i tu tez pozytywne wrazenia wzielysmy ciasto na sprobowanie i nie przesadam, ale jest boskie! Totalnie smaczne ladnie wykonane polaczenie slodkosci z kwaskowatymi owocami jestem zachwycona, i cena za tort 45zl za kg to dużo czy normalnie? Podobno na kg starcza na 10 osob wiec cenowo wyszloby nam okolo 500 zł za tort aha i mamy przyniesc wlasny projekt zrobią jaki chcemy i ozdiby juz w cenie
No to kolejna rzecz z głowy Fajnie, że kosmetyczka i fryzjer zamówiony !

A tort, bardzo tanio Wam wyszedł, super !
Uwielbiam smaki słodko-kwaśne. A świeże owoce w ciastach

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Cały dzień mi dzisiaj chodzi ten fryzjer po głowie i szukam i pytam i chyba... znalazłam! Nie chcę zapeszać, bo salon jest ponoć rozchwytywany i może być problem z terminem, ale 3 znane mi osoby tam chodzą i bardzo sobie cenią i chwalą, moja psiapsióła i jej siostra były tam czesane na swoje śluby i fryzury mi się bardzo podobały. Napisałam wiadomość do tego salonu i z niecierpliwością czekam na odpowiedź co do terminu, oby był wolny Jak do wtorku nie odpiszą to będę dzwonić (szkoda, że w poniedziałki mają nieczynne ) Trzymajcie kciuki!
Trzymam kciuki
Oby ten był idealny

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:04   #2231
Linaewen
Zakorzenienie

Tak, krzyżykami. Specjalnie do zaproszeń się nauczyłam
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:13   #2232
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Serio? No to zupelnie odwrotnie niz ja. Ja najchetniej bym wszystkie wyslala listem, a pierwsza tura rozdawania zaproszen juz w ten week.
Serio serio przynajmniej jeśli chodzi o moją część rodziny

Kate Noir super biżu, zwłaszcza kolia, ale cena powalająca

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Czuje się jakaś taka samotna z tym ślubem.. nikt się niczym nie interesuje.. nikt mnie o nic nie pyta.. zaznaczając że mieszkam aktualnie z całą najbliższą rodziną (rodzice dziadkowie, brat z żoną i maleństwem) i jakoś tak sie czuje ze wszystkim sama, nawet TŻ za bardzo nie okazuje zainteresowania bo twierdzi że na wszystko mamy czas.. chyba sukienkę będę musiała iść sama mierzyć... może ja przesadzam i jest jeszcze dużo czasu na wszystko?
Nie przejmuj się , u mnie generalnie też nikt się nie pyta, z TŻ tylko o tym rozmawiam i koleżanką która też w tym roku ślubuje. Przygotowania to duże przezycie dla samych PM, innych aż tak nie kręci wybór florystki czy kolor butów - będzie bliżej slubu to będą pytać

puchaczmalinowy tort wygląda mega! a siostra TŻ pewnie chciała się najeść za free

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
A jak piszecie w zaproszeniach?
- np. Annę Kowalską z osobą towarzyszącą / wraz z osobą towarzyszącą
- Annę Kowalską i Piotra Nowaka / Annę Kowalską wraz z Piotrem Nowakiem / Annę Kowalską
oraz Piotra Nowaka - jeśli Anna jest naszą kuzynką a Piotr jej chłopakiem
Ja będę pisała Annę Kowalską z Piotrem Nowakiem - dla par z długiem stażem - bo zapraszam Annę,
- w przypadku zaręczonych - Annę Kowalską i Piotra Nowaka,
- reszcie dam Annę Kowalską z osobą towarzyszącą.
Chyba trochę kombinuję

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Przy okazji - ma może ktoś podrzucić ozdobną czcionkę, ale taką gdzie"z" nie ma na dole ogonka? Wbrew pozorom bardzo ciężko taką znaleźć, a przy moim nazwisku jest niewskazana
Ja mam 2 albo 3 tylko nie wiem jak wysłać

Cytat:

Zazdroszczę! Chciałabym wziąć udział w takich naukach

Cytat:

Super! Velika je ma
Stary 2014-02-01, 21:31   #2233
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajniee! Wiem, że czasami się zdarzają takie genialne nauki, sporo moich znajomych mówiło, że było super i ich to przybliżyło, ale ja mojego TŻ nie wyciągnę, bo on ma tak skrajny poziom anty-kościelny :P

Wg mnie piękne, niemal ideały! Szkoda, że tak wysokie, bo sama bym brała

Jeśli fryzjerka jest sprawdzona i na żywo widziałaś jej dziela i byly piekne a w dodatku trwałe to to jest chyba najlesza rekomendacja, oby miała wolny termin! Co do fryzjerki ktora tak nie fajnie Cie potraktowala ja bym od razu z niej zrezygnowala. U mnie w poszukiwaniu osob typu orkiestra foto itd które maja pomoc w uswietleniu i pieknym przezyciu slubu znaczenie mialy nie tylko warsztat i cena ale tez osobowość. Jak ktos chamsko traktuje potencjalnych klientów strach pkmyslec jak obchodzi sie z tymi ktorzy juz podpisali z nim umowe....

Wysłane z mojego GT-I8260

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:32   #2234
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ze mna tez nikt nie rozmawia, nie pyta ale ja to rozumiem. Inni ludzie ( nawet jak to najblizsza rodzina) inaczej przezywa Nasz slub. Oni czekaja na slub czyli na dany dzien a te wszystkie ☠☠☠☠☠☠☠ki ich raczej nie interesuja, tzn pewnie interesuja ale jednak to nie jest teraz ich glowny cel w zyciu. Moj TZ jak ja nic nie mowie nt slubu, przygotowan to on tez nie mowi i ja to tez rozumiem. On nie interesuje sie tym czy zaproszenia beda kolorem posowaly do koloru przewodniego, czy tez co trzeba jeszcze zrobic,bo dla niego to nie jest wazne. Dla niego liczy sie sam slub, a to czy bedzie pudelko na koperty, czy bedzie samochod taki czy taki juz wrazenia na nim nie robi.
Ja tam sie tym nie przejmuje. Zreszta po to jest ten watek, zebys tu mogla swobodnie rozmiawiac na wszystkie tamaty slubne.
Podpisuje się pod tym. u mnie jest tak samo (myślałam, że tylko u mnie).

Cytat:

Z moich doświadczeń wynika, że nie ma chyba fryzjera , ktory w 100% odwzorowałby te fryzury z naszych inspiracyjnych fot. Nie mam pojęcia, kti czesze te wszystkie dziewczyny , któe mają fryzury naszych marzeń . Ale wiem, ze nigdy nie bede miała tak jak one - albo fryz nie ten albo moje wlosy tak nie beda wygladać. .... Pogodziłam sie z tym dlatego wybrałam sobie na ślub wysokiego, gładkiego koka z welonem poczepianym od spodu.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:50   #2235
Atomoowka
Wtajemniczenie

Lg ago ja mam długie włosy a kondycja jest ok. Tzn szybko sid przetluszczaja ( co 2 dni myje) ale nie są zniszczone, raczej gładkie i gęste.

Niestety nie widze fotek na tel wiec jutro wroce do zaproszen i obraczek.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalk now Free

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:50   #2236
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Suuuper! Bardzo fajnie wygląda ten "projekt", no i super cena! A jak to jest z takimi "prywaciarzami", dostaniecie od nich jakiś świstek itp? Bo u nas restauracja tego wymaga, żeby ciasta były "udokumentowane" w przypadku jakiegoś zatrucia albo coś, żeby było na kogo zwalić
W sumie o tym nie pomyślałam, serio nawet przez myśl mi nie przeszło, że coś takiego mogłoby być potrzebne a tym bardziej mogłoby się wydarzyć. I tak chciałam w lutym pójść na salę i ich pomęczyć zabawą w "milion pytań do" więc sobie dopiszę do listy

Cytat:
Dziewczyny to nie ja na tej fotce i nie moje wlosy to jest tylko fotka ktora wyslala mi fryzjerka na moje zapytanie czy umie zrobic taki fryz ( ten z blondynka czyli moja inspiracja)
No zmienia trochę postać rzeczy, choć ja bym spróbowała jak się Twoje włosy do tego nadają

Cytat:

boskie!

Cytat:
a jaki kolor?
tak oglądam takie gotowe zaproszenia i swoje bym jeszcze przerobiła hehe bo jakieś takie biedne mi się wydają jak oglądam Wasze zaproszenia

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
puchaczmalinowy tort wygląda mega! a siostra TŻ pewnie chciała się najeść za free
zapewne bo była lekko zasmucona jak przynieśli na początku po kawałeczku ciemnego i jasnego środka do prezencików i tak moim zdaniem to powinna przestać się opychać bo na weselu może być tylko jedna biała beza i to będę ja! (swoją drogą na prośbę aby przypadkiem nie szukała jasnej sukienki zrobiła maślane oczy i "ale dlaczego"? - teściowa też sobie beżyk upatrzyła )

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:58   #2237
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
zgadzam sie, fryzura jest odwzorowana dobrze ALE fryzjerka sie nie postarala z dopracowaniem. Wlosy jak widze masz nieco siglanowate (bez urazy) wiec trzeba je dobrze wymodelowac i wygladzic, a wykonanie poprawić o 200%. Zapytaj się jej czy jest w stanie dopracowac fryzure, czy lepiej nie umie. A Ty zadbaj do czasu slubu o dobre nawilzenie
Według mnie fryzjerka sie nie psotarała szczególnie jeśli chodzi o wygładzenie i utrwalenie.. fryzury które robiłam mamie wyglądały podobnie a fryzjerką nie jestem:P chodzi mi o właśnie tą sianowatość

Cytat:
bardzo ładne mój brat z żoną mają takie same chociaż ja jestem zdecydowana na klasyczne bez żadnych zdobień ewentualnie z jakimś kamyczkiem

Cytat:

Też bym chciała takie nauki chociaż pewnie nawet gdyby takie były to mój TŻ by niczego nie zauważył bo on się w kościele odcina od świata :P jest anty kościelny ale nauki, dzień skupienia i poradnie musimy załatwić jak również dostaniemy dwie karteczki na spowiedź obowiązkową

Cytat:

zapewne bo była lekko zasmucona jak przynieśli na początku po kawałeczku ciemnego i jasnego środka do prezencików i tak moim zdaniem to powinna przestać się opychać bo na weselu może być tylko jedna biała beza i to będę ja! (swoją drogą na prośbę aby przypadkiem nie szukała jasnej sukienki zrobiła maślane oczy i "ale dlaczego"? - teściowa też sobie beżyk upatrzyła )
ja bym zabiła jakby ktoś mi na wesele w bieli lub bardzo podobnym kolorze przyszedł z tak bliskiej rodziny a tak w ogóle ile lat ma siostra Twojego TŻ?

Edytowane przez zakrecona_kropka
Czas edycji: 2014-02-01 o 22:02
zakrecona_kropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 22:09   #2238
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
ja bym zabiła jakby ktoś mi na wesele w bieli lub bardzo podobnym kolorze przyszedł z tak bliskiej rodziny a tak w ogóle ile lat ma siostra Twojego TŻ?
21 teraz kończy ale ona to jak teściowa: one nie widzą nic złego w beżykach (a ja już wiem, że dla nich beżyk to ivory w najlepszym przypadku) na ślubie ale już w perłach na uszach tak. nie mam siły na nie. chyba po prostu dam sobie spokój, a o nich będą później mówić, że jakieś wariatki matka z córką, co na ślub syna i brata na jasno się poubierały jakby to one za mąż miały wychodzić. nawet TŻ się z nich śmieje, że za bystre to one nie są.

Stary 2014-02-01, 22:16   #2239
Atomoowka
Wtajemniczenie

Puchacz a mowilas jej, ze nie tolerujesz bieli\ bezu u innej kobiety na slubie?
Bo ona moze o tym nie wie, nie dla kazdego to oczywiste. Mi to np nie przeszkadza i kto chce moze przyjsc w bieli.
A co do tej probnej fryzki to z checia bym zrobila ale troche mi juz szkoda kasy na to. To bylaby moja pierwsza moja probna slubna a za kazde ponad 100 trzeba płacic. Dlatego najpierw zbieram opinie bo ja zwariuje z tymi fryzurami chyba.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2014-02-01, 22:32   #2240
misia880
Zakorzenienie

Dziewczyny taka naszla mnie refleksja.. dzis bylam na slubie w kosciele (z moja mama, TZ itp) u naszej wpolnej znajomej.. i wiecie co..
ksiadz na kazaniu gadal jakies glupoty, organista zawodzil tak ze uszy bolaly, nie bylo dekoracji kosciola (NIKT na to uwagi nie zwrocil), PM przyjechali za wczesnie i siedzieci w aucie pod kosciolem i czekali az otworza kosciol.. potem goscie weszli a oni na koncu. obraczki dziecko nioslo tak wolno ze PM-ka musiala go troche reka popychac do przodu...
i wiecie co? to wszystko bylo nie wazne. Najwazniejsi byli oni i ten ich uswiech i szczescie. to jak potem dziekowali ze zjawilismy sie w tyle osob znajomych itp.

i teraz juz wiem ze nie bede miala skrzypka, nie bede ustalala repertuaru z organista, nie zaplace kosmicznej ceny za dekoracje.. bo to nie to sprawia ze slub jest piekny!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 22:43   #2241
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
i teraz juz wiem ze nie bede miala skrzypka, nie bede ustalala repertuaru z organista, nie zaplace kosmicznej ceny za dekoracje.. bo to nie to sprawia ze slub jest piekny!
I w gruncie rzeczy masz rację! Ale repertuar ustalę, po prostu chcę, żeby pieśni pasowały i do nas, i do czytań, i ewangelii

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 23:08   #2242
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny taka naszla mnie refleksja.. dzis bylam na slubie w kosciele (z moja mama, TZ itp) u naszej wpolnej znajomej.. i wiecie co..
ksiadz na kazaniu gadal jakies glupoty, organista zawodzil tak ze uszy bolaly, nie bylo dekoracji kosciola (NIKT na to uwagi nie zwrocil), PM przyjechali za wczesnie i siedzieci w aucie pod kosciolem i czekali az otworza kosciol.. potem goscie weszli a oni na koncu. obraczki dziecko nioslo tak wolno ze PM-ka musiala go troche reka popychac do przodu...
i wiecie co? to wszystko bylo nie wazne. Najwazniejsi byli oni i ten ich uswiech i szczescie. to jak potem dziekowali ze zjawilismy sie w tyle osob znajomych itp.

To bardzo mądre co mowisz! Bo faktycznie moze byc tak ze w tych wszystkich przygotowaniach, dopasowaniach kolorów, układania scenariuszy, planowania zatraca sie sens tego co najwazniejsze. I wręcz samemu mozna sobie popsuć ten dzień zastanawiając sie czy wszystko dzieje sie zgodnie z planem, co do minuty, czy odcień sukienki pasuje do koloru serwetek i z której strony trzeba się uśmiechać bo kamerzysta nagrywa.

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 23:21   #2243
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:

Zgadzam się z tobą w 100%, jest wiele rzeczy które powinno się ogarnąć ale najgorsze co może być to myśleć tylko o tym by było idealnie ja życzę wszystkim PM by były tak szczęśliwe tego dnia by nie zauważały żadnych niedociągnięć
Stary 2014-02-01, 23:41   #2244
Atomoowka
Wtajemniczenie

Misia bardzo mądre słowa, chyba sama sie opanuje w niektórych kwestiach.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2014-02-01, 23:57   #2245
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Bo ja właśnie mam największe wątpliwości w przypadku znajomych i kuzynów, którzy przyjdą z osobami które znam z nazwiska i nie wiem czy lepiej:
Annę Kowalską i Piotra Nowaka / Annę Kowalską z Piotrem Nowakiem

Wstępnie myślałam nad drugą wersją, ale nie wiem czy nie będzie to źle odebrane, że niby ten Piotr to tak na doczepkę
jak dla mnie, ale Anna Kowalska z Piotrem Nowakiem brzmi (bez urazy) beznadziejnie

Cytat:

inspiracja jest cudowna, ale wykonanie niestety zostawia wiele do zyczenia.. i szczerze, jakos niechlujnie to zrobione, nie podoba mi sie

a ja nie zamierzalam z organista nic ustalac, niech gra co chce, a na dekoracje skladam sie z narzeczonymi co maja slub po mnie, zeby tanszym kosztem wyszlo

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-02, 00:18   #2246
anannke
Zakorzenienie

Misia bardzo mądrze mówisz. Ja z kolei mam tak że wiem że nasz ślub będzie niesamowicie wyjątkowy - będzie to ogromne przeżycie takie nasze i to na mnie wymusza że chcę aby oprawa była piękna i wyjątkowa. Ustalę czytania, ustalę pieśni bo to będzie nasz sakrament. Dekoracje też chcę w kościele ładne. Ale mi najbardziej zależy na mszy właśnie i na sakramencie. Wesele to wesele - jakoś się odbędzie bez względu na to czy będzie tylko wino czy jeszcze inne alkohole, czy będzie kotlet czy rolada, czy sałatka jarzynowa czy inna. jedzenie zespół czy inne rzeczy nie są aż tak istotne dla mnie jak msza właśnie. i dlatego przez to że to jest takie wyjątkowe chcę aby oprawa trochę choć oddała ten nastrój. A reszta niech się dzieje co chce

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 00:43   #2247
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja osobiście za takimi nie przepadam, ale to indywidualne preferencje

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Fryzjerka była blisko.
Powtórzę to co, pisały wcześniej dziewczyny - wygląda trochę na niedopracowaną, bardziej przygładzić, poprawić warkocz i ujarzmić te odstające włoski i lokach i będzie dobrze.
To też zależy od kondycji włosów, te widać, że są przesuszone. Więc właściwie też to jak ta fryzura się prezentuje zależy od nich. U Ciebie może to całkiem inaczej wyglądać. A jakiej długości masz włosy? Jaka kondycja?
I mam wrażenie, że jest to próbna ryzura, a nie typowo ślubna - bo wyglądą na wcale nie utrwaloną i taką niedbałą.
(...)
Trzymam kciuki
Oby ten był idealny
Mam też podobne wrażenia, że tutaj fryzjerka mogła dać tylko "zalążek" upięcia, widać, że to fryzura na chwilę, a nie na całodzienne wydarzenie jakim jest ślub z weselem.

Dziękuję, mam nadzieję, że się uda i że taki będzie!
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Jeśli fryzjerka jest sprawdzona i na żywo widziałaś jej dziela i byly piekne a w dodatku trwałe to to jest chyba najlesza rekomendacja, oby miała wolny termin! Co do fryzjerki ktora tak nie fajnie Cie potraktowala ja bym od razu z niej zrezygnowala. U mnie w poszukiwaniu osob typu orkiestra foto itd które maja pomoc w uswietleniu i pieknym przezyciu slubu znaczenie mialy nie tylko warsztat i cena ale tez osobowość. Jak ktos chamsko traktuje potencjalnych klientów strach pkmyslec jak obchodzi sie z tymi ktorzy juz podpisali z nim umowe....

Może nie tyle piękne, co ładnie zrobione, zero zarzutów I to chyba pan Tzn. jest ich dwóch, facet i babka i ponoć obydwoje dobrze czeszą, ale więcej słyszałam o facecie Co do dzisiejszej niezbyt miłej przygody to miałam takie same odczucia - sorry, ale makeup i fryzjer to taka ostatnia chwila na oddech przed ślubem i wolałabym porozmawiać z kimś miłym, a nie z jakąś niezbyt przyjemną babą
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 00:57   #2248
hihihi
Zakorzenienie

puchaczmalinowy świetny tort
Atomoowka zgadzam się z dziewczynami, że jakoś niechlujnie zrobiła tą fryzurę i ten warkocz taki średni, to już ja bym ładniejszy zrobiła

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 01:01   #2249
Atomoowka
Wtajemniczenie

Dzieki za opinie kobietki
Jutro napisze do tej fryzjerki czy to byka fryzurka chwikowa, na szybko czy normalnie juz wykończona i ślubna.

Dobranoc kobietki

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2014-02-02, 07:56   #2250
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Atomoowka co do jasnych sukienek na ślubie to myślałam, że chociaż teściowa z siostrą TŻ będą ogarnięte i nie będę musiała im mówić, że nie chcę, aby ktoś również występował na jasno. Sis to może młoda nieogarnięta jest, na wielu weselach też nie była bo rodzina mała, ale żeby teściowa mi mówiła, że ona szuka sukienki w beżu bo najlepiej się czuję (choć na wesele do kuzynki TŻ nie miała problemu by założyć różową sukienkę). Ale one tak zawsze - niby nasz ślub, ale to one mają być gwiazdami...

misia ja choć nie biorę ślubu kościelnego to też uważam, że przesyt dekoracji i udziwnień nie zawsze sprawia, że ślub jest jak z bajki. I jak ktoś nie ma parcia na jakieś wymyślne rzeczy i podobają mu się skromne ceremonie (które nikt nie zaprzeczy, że mają swój wielki urok) to nie ma sensu pakować kasy i czasu na to, żeby coś tam zorganizować, na co i tak nikt nie zwróci uwagi.

A dziś kolejne starcie z teściową! Jupi! Trzymajcie za mnie kciuki! A na osłodę zamówię dziś też butki la body!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości