Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-01, 20:48   #1561
patiasym
Zakorzenienie

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
A ja zawsze zazdrościłam takim dzieciakom. To musi być świetne uczucie jak wiesz ze ktoś na ciebie czeka i się martwi o ciebie.
Gratuluję dobrego samopoczucia, ale znam lepsze uczucie. Ktoś czeka, nawet tęskni, ale nie martwi się o Ciebie.
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:02   #1562
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Gratuluję dobrego samopoczucia, ale znam lepsze uczucie. Ktoś czeka, nawet tęskni, ale nie martwi się o Ciebie.
Moja mama martwi się o mnie do dziś, tata też się martwił i uważam to za coś najnormalniejszego w życiu. nigdy mnie to nie ograniczało, bardzo lubię moich rodziców i mam/miałam w nich zawsze oparcie. I dla mnie to jest bardzo fajne uczucie, ktoś o mnie myśli, martwi się i się mną po prostu przejmuje.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:09   #1563
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Moja mama martwi się o mnie do dziś, tata też się martwił i uważam to za coś najnormalniejszego w życiu. nigdy mnie to nie ograniczało, bardzo lubię moich rodziców i mam/miałam w nich zawsze oparcie. I dla mnie to jest bardzo fajne uczucie, ktoś o mnie myśli, martwi się i się mną po prostu przejmuje.

Kurcze, nawet nie wiesz jak ja ci zazdroszczę tego Zwłaszcza ze strony rodziców to musi być świetne, doznawać takiej troski. Bo miłość, troska od partnera czy dziecka to jest jednak zupełnie coś innego.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:18   #1564
patiasym
Zakorzenienie

Przejmowanie się tak, pod warunkiem nieblokowania normalnego działania. Jak rodzice np. wysyłają niewielki przekaz gdy się na wyjeździe skończy kasa, albo w przyjadą autem jak się dziecko spóźni na ostatni transport publiczny i da o tym znać, to w moim odczuciu bardziej pomocne. To obsesyjno-kompulsyjne zamartwianie się kojarzy mi się z bardzo mało przeze mnie lubianym wierszem:
Tato nie wraca; ranki i wieczory
We łzach go czekam i trwodze;
Rozlały rzeki, pełne zwierza bory
I pełno zbójców na drodze

No a potem cały religijny moralitet. Sorry, ale ja jestem niereligijna i pragmatyczna - jak masz prawdziwe powody martwić się to działaj! Jak nie masz, to myśl, troszcz się, tęsknij - ale bez nerw.
Stary 2014-02-01, 21:43   #1565
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Luba - no ale to slabo normalne jest.
Ja z powodu miejsca zamieszkania jak juz szlam na impreze to wracalam kolo poludnia nastepnego dnia - jakby moj ojciec nie spal przez to to bym go wysmiala

wysłano z mojej Xperii SP
zostanie na całą noc i powrót w ciągu dnia to dużo bezpieczniejsze niz powroty w środku nocy, to oczywiste
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 21:50   #1566
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
zostanie na całą noc i powrót w ciągu dnia to dużo bezpieczniejsze niz powroty w środku nocy, to oczywiste
Też wolałam tak robić. W innym wypadku musiałabym wydawać kasę na taxi. Poza tym, zawsze informowalam o tym rodziców i nie zasypywali mnie telefonami i smsami.

Ozm, to miała matrka kolegi mojego brata. Ona mu nawet w szkole średniej dyktowala z kim ma się spotykać, jakich ma mieć znanojomych i broń Boże dziewczynę. Jedyną kobietą w jego życiu miała być mamusia :-( .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 22:39   #1567
hje
Zakorzenienie

A nie wiem, czy to można nazwać ozm, ale - chłopak w wieku 10 lat jedzący kaszę z butli, którą mama robi mu przed obiadem.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 22:47   #1568
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
A nie wiem, czy to można nazwać ozm, ale - chłopak w wieku 10 lat jedzący kaszę z butli, którą mama robi mu przed obiadem.
Przez smoczek?
Stary 2014-02-01, 22:47   #1569
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Przez smoczek?
Tak.
Stary 2014-02-01, 22:50   #1570
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4492953 4]zawsze współczułam moim znajomym takich rodziców, a i oni sami przez to z rodzicami nie mieli zbyt dobrego kontaktu do teraz widzę, że rodzice nadopiekuńczy doprowadzali swoje dzieci do tego, że te nie miały ochoty na kontakt z nimi już będąc dorosłym
jak to mówią - nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu[/QUOTE]

Ale martwienie się o dziecko to nadopiekuńczość?:rolleyes :
Przecież nie napisałam, że zasypuję TŻa smsami... Czekam, aż wróci, ale w duchu się niepokoję, słabo śpię.
Tak samo, jak moja siostra wraca do swojego kraju zamieszkania (jeździ busem), często wraca nocą, a ja się budzę z samego rana i czekam na smsa, że już dojechała. I oczywiście siedzę na telefonie z mamą, bo ona również czeka.
Jak mojemu Małemu coś tam dolegało, zadzwoniłam do mamy i się pożaliłam, mama wyczuła, że się strasznie martwię. Powiedziała mi wtedy, że teraz już tak będzie przez całe życie. Zawsze się będę martwić o dziecko. Ja i siostra mamy odpowiednio 29 i 25 lat. Naprawdę nie wiem, gdzie tu nadgorliwość..

Cytat:

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Też wolałam tak robić. W innym wypadku musiałabym wydawać kasę na taxi. Poza tym, zawsze informowalam o tym rodziców i nie zasypywali mnie telefonami i smsami.

Ozm, to miała matrka kolegi mojego brata. Ona mu nawet w szkole średniej dyktowala z kim ma się spotykać, jakich ma mieć znanojomych i broń Boże dziewczynę. Jedyną kobietą w jego życiu miała być mamusia :-( .

A to bardzo powszechne OZM
Na wizażu jest tysiąc pięćset sto dziewięćset wątków o tym
I akurat tego bardzo chciałabym uniknąć
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 22:50   #1571
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli chłopak zdrowy to OJP
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 22:52   #1572
patiasym
Zakorzenienie

Dziwne, ale.. sama nie wiem czy to ozm. Zależy, czy chce tego matka czy domaga się chłopak. Jeżeli on sam by sobie zaczął taką kaszę potem przygotowywać, nie angażując już w to matki, to zabraniać przecież nie można. Dziwactwo i tyle. Tak jak ktoś śpi z dziecinnymi maskotkami lub z kocykiem, który miał od niemowlęctwa - znam takie przypadki w rodzinach, w których matki o ozm absolutnie podejrzewać nie można.
Stary 2014-02-01, 22:54   #1573
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Jeśli chłopak zdrowy to OJP
Zdrowy absolutnie

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Patiasym, nie. To mama robiła kaszkę, a on wiedział, że musi zjeśc i tyle. I to było z 15 lat temu.
Stary 2014-02-01, 22:55   #1574
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Patiasym, nie. To mama robiła kaszkę, a on wiedział, że musi zjeśc i tyle. I to było z 15 lat temu.
To co innego. Wyjaśnia sprawę.
Stary 2014-02-02, 11:08   #1575
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość

Ja mam tak samo i jest ok. Co wiecej ostatnio mama jechala do Wawy z kuzynek autem. Miala mi dac znac jak dojedsie ( byly te mrozy i slisko) nie dala, wiec do niej zadzwonilam po 2h od planowanego przyjazdu, ze co jest, ze chyba sie zapomniala a ja sie martwie a ona byla szczesliwa ze to zrobilam. Ze o niej myslalam i o tym czy jest cala.

Co do dzieci...w sumie nie wiem jaka bede jak moj syn dorosnie ale uwazam ze nie jest ozm martwienie sie gdy dziexko wyjdzie na impreze i ma wrocic pozno. Jednak to naturalne ze w dzisiejszych czasach gdy jest na ulicach i w pubach jak jest rodzix nieco sie martwi czy dziexko wroci. O spoznieniaxh bez uprzedzenia to juz w ogole nie chxe myslec.
Z Kolei noclegi u znajomych sa dla mnie ok.
Acha i oczywisxie zgadzam sie ze to nie powinni byc dzwonienie czy pisanie sms co 5 min.czy nawet co godzine.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Haha to moj prawie 8mies.syn je kaszke lyzeczka. Osobiscie uwazam ze to ozm. Po pierwsze- jak to z butli w tym wieku?
Po drugie jest tyle alternatyw w tym wieku ze nie wierze ze chlopal nie ma ochoty na cos innego a juz dawno wyrosl z wieku gdzie musi mleko pic codziennie lub mlekopodobne rzeczy.
W ogole uwazam ze jesli dziecko jest zdrowe i dobrze sie rozwija i rosnie to bez sensu wciskac mu jedzenie..wiecie takie rzeczy typu dziecko placzs bo nie chce a rodzic dalej pakuje.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:13   #1576
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja nie wiem w ogóle, jak można pakować dziecku jedzenie na siłę. Mój Młody zamknie buźkę i ostatnio nauczył się kręcić głową na NIE, no koniec, chyba bym mu musiała na siłę otwierać te usteczka...
Owszem, czasami karmimy się dłużej, ale to wynika z faktu, że interesuje go wszystko poza jedzeniem Taki etap. A i kaszkę również je łyżeczką, z butli nie akceptuje niczego innego poza mlekiem, robi miny, jakbym mu podawała truciznę, nawet, jak dostaje herbatkę...

Dla mnie to wszystko to są straszne dziwactwa ludzi, karmienie 10-latka kaszką, niemycie dziecka tyle czasu, itd... OZM czy nie, po prostu strasznie dziwne.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:24   #1577
patiasym
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44935382]Dla mnie to wszystko to są straszne dziwactwa ludzi, karmienie 10-latka kaszką, niemycie dziecka tyle czasu, itd... OZM czy nie, po prostu strasznie dziwne.[/QUOTE]
Zgodzę się, ale co z tego? Problemem nie jest, że dziesięciolatek je kaszkę z butli; problemem jest, że jest nią karmiony. Dziwactw jest dużo, i to i dzieci i dorosłych, ale nie o tym wątek. Tu piszemy o ozm, zachowaniach matki w stosunku do dziecka. Osobne dziwactwa dzieci, a też i matek wymykają się spod tej definicji.
Stary 2014-02-02, 11:48   #1578
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Oj, ja mam strasznie z tymi powrotami do domu. Jak chłopak powinien się ze mną już skontaktować, a nic nie pisze, a wiem, że jechał samochodem to masakra... Dzwonię, albo piszę co pół godziny. Raz miałam tak z mamą, było już strasznie późno a nie mogłam się do niej dodzwonić. Podejrzewam, ze z siostrą i dziećmi będzie to samo.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:53   #1579
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Oj, ja mam strasznie z tymi powrotami do domu. Jak chłopak powinien się ze mną już skontaktować, a nic nie pisze, a wiem, że jechał samochodem to masakra... Dzwonię, albo piszę co pół godziny. Raz miałam tak z mamą, było już strasznie późno a nie mogłam się do niej dodzwonić. Podejrzewam, ze z siostrą i dziećmi będzie to samo.
Nie wyobrazam sobie, ze maz do mnie nie zadzwoni jak dojedzie do miejsca, gdzie pracuje.a pracuje daleko, za granica, wiec w domu jest rzadko. Szczególnie mam stracha, jak jest zła pogoda albo kończy się długi weekend.

MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 18:12   #1580
hje
Zakorzenienie

Przypomniało mi się jeszcze a'propos dzwonienia, jak się już gdzieś dojechało.
Miałam kilka koleżanek w liceum (!), które musiały dzwonić do swoich mam, jak jechały już busem, jak dojechały do szkoły i potem jak już wracały do domu. A jeśli one nie zadzwoniły, to telefonowała mama
I żeby było jasne - najdalej jedna z nich miała ok. 20 minut busem
Stary 2014-02-03, 16:11   #1581
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Dziecko się poci tylko jest to pot bezzapachowy . Bakterie, które są odpowiedzialne za nieprzyjemny zapach potu, powstają w okresie dojrzewania
Z tymi powstającymi w okresie dojrzewania bakteriami to wielką głupotę palnęłaś, przecież bakterie są wszędzie, każdy nosi w sobie ok. 1,5 kg .
Każdy pot jest "bezzapachowy", tzn. nie śmierdzi, dopóki nie dobiorą się do niego bakterie, tak u dziecka, jak i u dorosłego człowieka.
Ewentualnie to, co można w pocie wyczuć, to:
1. feromony - i to one mogą się zacząć wydzielać razem z potem dopiero w okresie dojrzewania, natomiast w żadnym razie nie jest to zapach nieprzyjemny (wszak ma przyciągać i rozpalać samice )
2. jeśli człowiek jest chory, to za pośrednictwem potu mogą się wydalać z organizmu toksyny (tak samo jeśli zanieczyszcza się swój organizm np. przez nafaszerowane chemią jedzenie lub palenie papierosów, to organizm może się również z toksyn oczyszczać za pośrednictwem skóry, tj. przez wydzielanie "wzbogaconego" o nieprzyjemne dodatki potu ) - ale to z kolei nie ma nic wspólnego z okresem dojrzewania

Tak więc post do zakopania, a autorka do nauki biologii, marsz

Edytowane przez Pantegram
Czas edycji: 2014-02-03 o 16:17
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 17:50   #1582
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pantegram Pokaż wiadomość
Z tymi powstającymi w okresie dojrzewania bakteriami to wielką głupotę palnęłaś, przecież bakterie są wszędzie, każdy nosi w sobie ok. 1,5 kg .
Każdy pot jest "bezzapachowy", tzn. nie śmierdzi, dopóki nie dobiorą się do niego bakterie, tak u dziecka, jak i u dorosłego człowieka.
1. feromony - i to one mogą się zacząć wydzielać razem z potem dopiero w okresie dojrzewania, natomiast w żadnym razie nie jest to zapach nieprzyjemny (wszak ma przyciągać i rozpalać samice )
2. jeśli człowiek jest chory, to za pośrednictwem potu mogą się wydalać z organizmu toksyny (tak samo jeśli zanieczyszcza się swój organizm np. przez nafaszerowane chemią jedzenie lub palenie papierosów, to organizm może się również z toksyn oczyszczać za pośrednictwem skóry, tj. przez wydzielanie "wzbogaconego" o nieprzyjemne dodatki potu ) - ale to z kolei nie ma nic wspólnego z okresem dojrzewania

Twoim zdaniem pot u niemowlęcia pachnie tak samo jak u dorosłego człowieka ?dziecko ma taką samą florę bakteryjną na skórze jak człowiek od wiekuj dojrzewania i pózniej ? ty mi tu nie rozkazuj maszerować do biologii ok? i zluzuj galoty bo niby grzecznie piszesz a prześmiewczy ton bije na odległość...

Dobrze przekaże tą głupotę lekarzowi, który się wypowiadał w telewizji

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:48   #1583
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Twoim zdaniem pot u niemowlęcia pachnie tak samo jak u dorosłego człowieka ?dziecko ma taką samą florę bakteryjną na skórze jak człowiek od wiekuj dojrzewania i pózniej ? ty mi tu nie rozkazuj maszerować do biologii ok? i zluzuj galoty bo niby grzecznie piszesz a prześmiewczy ton bije na odległość...

Dobrze przekaże tą głupotę lekarzowi, który się wypowiadał w telewizji
Ta, niemyty 3 dni półroczniak na pewno pachniałby tak samo jak niemyty 3 dni dorosły Szczególnie pod pachami.

Stary 2014-02-03, 19:32   #1584
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Ta, niemyty 3 dni półroczniak na pewno pachniałby tak samo jak niemyty 3 dni dorosły Szczególnie pod pachami.

dokładnie...

Stary 2014-02-03, 20:11   #1585
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziecko się poci tylko jest to pot bezzapachowy . Bakterie, które są odpowiedzialne za nieprzyjemny zapach potu, powstają w okresie dojrzewania
Cytat:
Napisane przez Pantegram Pokaż wiadomość

Nie i Nie. Coś wam dzwoni ale nie w tym kościele i mówi wam to biolog bakteriolog.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:14   #1586
Keithlyn
Zadomowienie

To oświeć mnie proszę ?????

Stary 2014-02-03, 20:15   #1587
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
To oświeć mnie proszę ?????
W jakiej kwestii?
Stary 2014-02-03, 20:18   #1588
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Nowa pani biolog ?
Czy Pan ?

Stary 2014-02-03, 20:20   #1589
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Nowa pani biolog ?
Czy Pan ?
Baba ale czemu nowa?
Stary 2014-02-03, 20:23   #1590
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
W jakiej kwestii?
W kwestii dlaczego pot dorosłego śmierdzi a dziecka nie (ew. nie tak bardzo).

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Baba ale czemu nowa?
No I miejsce juz obsadzone.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości