|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze, nawet nie wiesz jak ja ci zazdroszczę tego Zwłaszcza ze strony rodziców to musi być świetne, doznawać takiej troski. Bo miłość, troska od partnera czy dziecka to jest jednak zupełnie coś innego.
|
|
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Przejmowanie się tak, pod warunkiem nieblokowania normalnego działania. Jak rodzice np. wysyłają niewielki przekaz gdy się na wyjeździe skończy kasa, albo w przyjadą autem jak się dziecko spóźni na ostatni transport publiczny i da o tym znać, to w moim odczuciu bardziej pomocne. To obsesyjno-kompulsyjne zamartwianie się kojarzy mi się z bardzo mało przeze mnie lubianym wierszem:
Tato nie wraca; ranki i wieczory We łzach go czekam i trwodze; Rozlały rzeki, pełne zwierza bory I pełno zbójców na drodze No a potem cały religijny moralitet. Sorry, ale ja jestem niereligijna i pragmatyczna - jak masz prawdziwe powody martwić się to działaj! Jak nie masz, to myśl, troszcz się, tęsknij - ale bez nerw. |
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
zostanie na całą noc i powrót w ciągu dnia to dużo bezpieczniejsze niz powroty w środku nocy, to oczywiste
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ozm, to miała matrka kolegi mojego brata. Ona mu nawet w szkole średniej dyktowala z kim ma się spotykać, jakich ma mieć znanojomych i broń Boże dziewczynę. Jedyną kobietą w jego życiu miała być mamusia :-( . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
A nie wiem, czy to można nazwać ozm, ale - chłopak w wieku 10 lat jedzący kaszę z butli, którą mama robi mu przed obiadem.
|
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1570 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4492953 4]zawsze współczułam moim znajomym takich rodziców, a i oni sami przez to z rodzicami nie mieli zbyt dobrego kontaktu
do teraz widzę, że rodzice nadopiekuńczy doprowadzali swoje dzieci do tego, że te nie miały ochoty na kontakt z nimi już będąc dorosłymjak to mówią - nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu[/QUOTE] Ale martwienie się o dziecko to nadopiekuńczość?:rolleyes : Przecież nie napisałam, że zasypuję TŻa smsami... Czekam, aż wróci, ale w duchu się niepokoję, słabo śpię. Tak samo, jak moja siostra wraca do swojego kraju zamieszkania (jeździ busem), często wraca nocą, a ja się budzę z samego rana i czekam na smsa, że już dojechała. I oczywiście siedzę na telefonie z mamą, bo ona również czeka. Jak mojemu Małemu coś tam dolegało, zadzwoniłam do mamy i się pożaliłam, mama wyczuła, że się strasznie martwię. Powiedziała mi wtedy, że teraz już tak będzie przez całe życie. Zawsze się będę martwić o dziecko. Ja i siostra mamy odpowiednio 29 i 25 lat. Naprawdę nie wiem, gdzie tu nadgorliwość.. Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() Na wizażu jest tysiąc pięćset sto dziewięćset wątków o tym I akurat tego bardzo chciałabym uniknąć
|
||
|
|
|
#1571 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne, ale.. sama nie wiem czy to ozm. Zależy, czy chce tego matka czy domaga się chłopak. Jeżeli on sam by sobie zaczął taką kaszę potem przygotowywać, nie angażując już w to matki, to zabraniać przecież nie można. Dziwactwo i tyle. Tak jak ktoś śpi z dziecinnymi maskotkami lub z kocykiem, który miał od niemowlęctwa - znam takie przypadki w rodzinach, w których matki o ozm absolutnie podejrzewać nie można.
|
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dzieci...w sumie nie wiem jaka bede jak moj syn dorosnie ale uwazam ze nie jest ozm martwienie sie gdy dziexko wyjdzie na impreze i ma wrocic pozno. Jednak to naturalne ze w dzisiejszych czasach gdy jest na ulicach i w pubach jak jest rodzix nieco sie martwi czy dziexko wroci. O spoznieniaxh bez uprzedzenia to juz w ogole nie chxe myslec. Z Kolei noclegi u znajomych sa dla mnie ok. Acha i oczywisxie zgadzam sie ze to nie powinni byc dzwonienie czy pisanie sms co 5 min.czy nawet co godzine. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Po drugie jest tyle alternatyw w tym wieku ze nie wierze ze chlopal nie ma ochoty na cos innego a juz dawno wyrosl z wieku gdzie musi mleko pic codziennie lub mlekopodobne rzeczy. W ogole uwazam ze jesli dziecko jest zdrowe i dobrze sie rozwija i rosnie to bez sensu wciskac mu jedzenie..wiecie takie rzeczy typu dziecko placzs bo nie chce a rodzic dalej pakuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1576 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie wiem w ogóle, jak można pakować dziecku jedzenie na siłę. Mój Młody zamknie buźkę i ostatnio nauczył się kręcić głową na NIE, no koniec, chyba bym mu musiała na siłę otwierać te usteczka...
Owszem, czasami karmimy się dłużej, ale to wynika z faktu, że interesuje go wszystko poza jedzeniem Taki etap. A i kaszkę również je łyżeczką, z butli nie akceptuje niczego innego poza mlekiem, robi miny, jakbym mu podawała truciznę, nawet, jak dostaje herbatkę... Dla mnie to wszystko to są straszne dziwactwa ludzi, karmienie 10-latka kaszką, niemycie dziecka tyle czasu, itd... OZM czy nie, po prostu strasznie dziwne. |
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44935382]Dla mnie to wszystko to są straszne dziwactwa ludzi, karmienie 10-latka kaszką, niemycie dziecka tyle czasu, itd... OZM czy nie, po prostu strasznie dziwne.[/QUOTE]
Zgodzę się, ale co z tego? Problemem nie jest, że dziesięciolatek je kaszkę z butli; problemem jest, że jest nią karmiony. Dziwactw jest dużo, i to i dzieci i dorosłych, ale nie o tym wątek. Tu piszemy o ozm, zachowaniach matki w stosunku do dziecka. Osobne dziwactwa dzieci, a też i matek wymykają się spod tej definicji. |
|
|
|
#1578 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Oj, ja mam strasznie z tymi powrotami do domu. Jak chłopak powinien się ze mną już skontaktować, a nic nie pisze, a wiem, że jechał samochodem to masakra... Dzwonię, albo piszę co pół godziny. Raz miałam tak z mamą, było już strasznie późno a nie mogłam się do niej dodzwonić. Podejrzewam, ze z siostrą i dziećmi będzie to samo.
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się jeszcze a'propos dzwonienia, jak się już gdzieś dojechało.
Miałam kilka koleżanek w liceum (!), które musiały dzwonić do swoich mam, jak jechały już busem, jak dojechały do szkoły i potem jak już wracały do domu. A jeśli one nie zadzwoniły, to telefonowała mama ![]() I żeby było jasne - najdalej jedna z nich miała ok. 20 minut busem
|
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy pot jest "bezzapachowy", tzn. nie śmierdzi, dopóki nie dobiorą się do niego bakterie, tak u dziecka, jak i u dorosłego człowieka. Ewentualnie to, co można w pocie wyczuć, to: 1. feromony - i to one mogą się zacząć wydzielać razem z potem dopiero w okresie dojrzewania, natomiast w żadnym razie nie jest to zapach nieprzyjemny (wszak ma przyciągać i rozpalać samice )2. jeśli człowiek jest chory, to za pośrednictwem potu mogą się wydalać z organizmu toksyny (tak samo jeśli zanieczyszcza się swój organizm np. przez nafaszerowane chemią jedzenie lub palenie papierosów, to organizm może się również z toksyn oczyszczać za pośrednictwem skóry, tj. przez wydzielanie "wzbogaconego" o nieprzyjemne dodatki potu ) - ale to z kolei nie ma nic wspólnego z okresem dojrzewaniaTak więc post do zakopania, a autorka do nauki biologii, marsz
Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2014-02-03 o 16:17 |
|
|
|
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoim zdaniem pot u niemowlęcia pachnie tak samo jak u dorosłego człowieka ? Dobrze przekaże tą głupotę lekarzowi, który się wypowiadał w telewizji
|
|
#1583 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Szczególnie pod pachami.
|
|
#1584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie...
|
|
#1585 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
To oświeć mnie proszę ?????
|
#1587 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1588 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Nowa pani biolog
?Czy Pan ?
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1590 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
W kwestii dlaczego pot dorosłego śmierdzi a dziecka nie (ew. nie tak bardzo).
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- No I miejsce juz obsadzone.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

Zwłaszcza ze strony rodziców to musi być świetne, doznawać takiej troski. Bo miłość, troska od partnera czy dziecka to jest jednak zupełnie coś innego.

do teraz widzę, że rodzice nadopiekuńczy doprowadzali swoje dzieci do tego, że te nie miały ochoty na kontakt z nimi już będąc dorosłym

07.07.2012
Taki etap. A i kaszkę również je łyżeczką, z butli nie akceptuje niczego innego poza mlekiem, robi miny, jakbym mu podawała truciznę, nawet, jak dostaje herbatkę...