|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
| tak |
|
22 | 57,89% |
| nie |
|
16 | 42,11% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
Kacper też tak czasem ma (wieczorem/w nocy,bo w dzień je co 3-4 godz) Też,nic sibie nie powinien zrobić. W dzień po ok 20 minut,w nocy... do 5 godz z przerwami 10 minutowymi
|
|
#3572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3573 |
|
Zadomowienie
|
Chyba ja jestem ostatnia z najostatniejszych
![]() No nie nadrobie wszystkiego dziś
|
|
#3574 |
|
Gang Iren
|
Kacper 11 dni
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
słodki ten Twój najmlodszy
U mnie chyba na dobre pożegnałam się z wodą w organizmie - właśnie bez problemu założyłam obrączkę
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2014-02-01 o 23:23 |
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że Adaś jest z nami w pokoju a karmienie strzykawą pierdo**- wyjmuję młodego i karmię normalnie. Odciągam jeszcze sobie i jak mi narudzi pod lampą to po palcu jeszcze daję ale główne karmienia sa cycem
|
|
|
#3577 |
|
Rozeznanie
|
|
#3578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ze mna na sali leżała dziewczyna, maly jej tez byl naświetlany dwa dni. Polozne wręcz namawiały zeby wyciągać na karmienia - im porządniej sie najadal, tym lepsze i częstsze kupy robil s co za tym idzie pozbywał sie chińczyka z organizmu jednej nocy nawet nie włożyła malego pod lampę, bo usnęli - a i tak koniec końców w dniu mojego wypisu maly mial niższy wynik niż Amelka. Z tym ze zostawili ich jeszcze dzien zobaczyć czy nie bedzie nawrotu. Wszystko pewnie zależy od położnych na dyżurze i ich podejścia. Ale dziwne, ze jedne karzą trzymac non stop, inne pozwalają wyciągać a jescze inne zabierają dziecko do "przedszkola" ( tak na sale gdzie dzieci z jakimis choróbskami wstrętnymi leżą sie u nas wola ) i tam maja je pod niby-obserwacją. 3mam kciuki, żeby puścili Was do domu
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
Kocham patrzeć na małą gdy jeździ mi swoimi stópkami po brzuchu. Nie doczekam się jej chyba...a teraz się żegnam i idę spać
spokojnej nocy wszystkim dzieciaczkom i mamusiom życzę
|
#3580 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O jeeejjj sama słodycz Cytat:
powolutku krok po kroczku i będzie wszystko extra Bardzo dobrze robisz. Sorry ale cycek i bliskość z mamą są bardzo ważne.
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
Mój plan na jutro (a w zasadzie to już dzis)
:- rano iść na egzamin i go zdać, - umyć okna - wypucować kuchnię - wypucować łazienkę - pościerać kurze - poodkurzać mieszkanie - umyć podłogę na kolanach - zgwałcić tżta - urodzić ![]() To będzie ciężki dzień
|
|
#3582 |
|
Rozeznanie
|
gosia, lidka zdjęcia super!!! ja właśnie zjechałam membrankę w laktatorze, dobrze że jest zapasowa ale i tak muszę zamówić. wcześniej prawie zjechałam sobie łeb z nerwów dwa razy zabrakło mi ciepłej wody ![]() najpierw podczas sprzątania łazienki drugi raz jakąś godzinę temu kiedy w końcu wskoczyłam do wanny, więc zabrakło mi ciepłej żeby włosy wymyć k..... w każdym razie między jednym wkurzeniem a drugim syrena wyła na całego. z powodów nie-wiadomo-jakich ![]() aaaaa i jeszcze coś. wyjątkowo długo a własciwie to CIĄGLE wisiała na sutku wykręcając go w każdą stronę ![]() zagryzam wtedy wargi i zajmuję się czym innym, bo tylko krok dzieli mnie od rozszarpania ssaka niech mi jeszcze ktoś powie jakie to karmienie jest słodkie i cudowne a wpijające się z ufnością dzieciaczki wspaniałe to chyba zamorduję chyba czas wrócić do systemu pierś plus dokarmianie w dzień moim odciągniętym, bo niedługo padnę. chyba już laktacja wystarczająco rozhulana ![]() na szczęście po tym wyciu ją szybko uśpiłam i przenosiny po godzinie z pokoju do pokoju obyły się bez wybudzania, niespodzianek itp. w ogóle to też dzisiaj miałam odwiedziny (niezapowiedziane ) i nie wiem dlaczego, ale mam takie wrażenie że niektórzy to tylko przychodzą z ciekawości i żeby zobaczyć moje niedoświadczonej świeżo upieczonej matki potknięcia ![]() w każdym razie pytanie "a grzeczna" dotyczące prawie co noworodka mnie rozwaliło szok na twarzy spowodowany wiadmością o kocie śpiącym w pokoju też. a właśnie... Amberella przeczytałam co przeżyłaś z tymi "pielęgniarkami" albo raczej leniwymi, wrednymi suczami Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-02-02 o 01:08 |
|
|
|
#3583 |
|
Rozeznanie
|
Muminku, tak z pierwszych USG wychodziło, że jest starszy.
Męczą mnie skurcze, jednak nieregularne teraz. Nie boli bardzo, ale tak, że ciężko spać. Ja już gotowa jestem i czekam, aż zacznie naparzać jeszcze częściej ![]() Dzięki za doping!
|
#3584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
chyba mi ktos corke podmienil bo spala uwaga! 5godzin! a ja oczywiscie z nia. oczywiscie glupia sie martwilam, ze cos nie tak i pare razy czujke zalaczalam, ale i tak uwazam ze sie wyspalam
![]() GOSIA najmlodszy jest uroczy. wogole zauwazylam jak fajnie Twoje dzieci sie rodzily jesli chodzi o daty, kazde ma dwudziestke a dacie. a no i rozumiem juz teraz, comialas na mysli piszac o strzelajacych kupach ![]() Ejani mloda wisi na cycku najkrocej 20 min, najdluzej ok godzine, ale patrze wtedy czy pije czy ciamka. jak ciamka to dostaje smoka i jest tulona. je srednio co 3 godz, ale zdarza sie ze i co godzine. Amberella Panie zasluzyly na obsmarwanie w skardze do dyrektora szpitala. a co do nocek- pocieszam sie mysa, ze to kiedys mija. Akkma ale masz na jut napiety plan. doing! Pilotka spokojnie! ssaczek kiedys przestanie wyc do ksiezyca! no i chwaa laktatorom! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zasnął po 23h i obudził sie teraz! Aż sie sama obudziłam godzinę temu, ale nie byłam na tyle przytomna, zeby sie zwlec z łóżka i zajrzeć do małego ![]() ---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 04:23 ---------- Cytat:
Musisz byc wyspana do właściwego porodu! I
|
|
#3587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To u mnie na dzisiaj tylko: - gwalt na TZcie (chociaz on chetny jest wiec gwaltem ciezko to nazwac - obiadek u tesciow - i slodkie lenistwo ewentualnie jakby mala zechciala to szybki porod ![]() Cytat:
Wczoraj podczas wizyty u znajomych wpadlismy na znajoma rodzinke. Oczywiscie padlo pytanie na kiedy termin ?? Jak uslyszeli ze na jutro to o malo szczeki im nie wypadly. no miny bezcenne Send from my IPhone
|
|
|
#3588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ejani Alek je tak ok.10 - 15min.na jedno karmienie z jednej piersi. U nas noc w miare 21.50 -2.50 spanie 2.50 - 3.10 przewijanie, karmienie, odbijanie 3.10 - 5.40 spanie 5.40 - 6.00 przewijanie karmienie, odbijanie 6.00 - 7.00 spanie 7.00 do teraz przewijanie, karmienie, marudzenie....
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
piękności
---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- ale mnie wadżajna ciągnie chyba się zarastam na anem, mąż się śmieje, że za ponad 12h poród położna mocno szewki zacisnęła w geście wdzięczności
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
Sliczny, a jakie ma ubranko cudne w dalmatynczyka
![]() Alek marudzi juz od ponad godziny
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Po super nocy Emil już na nogach, no ale nie mozna miec wszystkiego
Wiecie co? Jestem idiotka. Pamiętacie, ze pupa Emila od dłuższego czasu była odparzoną albo na granicy odparzenia. Ostatnio było niezle, ale z grubsza po każdej nocnej kupie niewylapanej od razu pupa robiła sie mocno czerwona, a wybroczyna, która zrobiła sie dawno temu goila sie baardzo słabo. Zmieniłam Dady na zielone Pampersy (dopiero teraz I tak dla "oszczędzenia" moze złotówki dziennie (a oszczędność pozorna, bo na pewno dużo schodziło na kremy) odparzalam pupę mojego syna przez ostatni miesiąc W związku z tym mam do oddania nieotwartą paczkę Dad 2 - moze któraś z warszawianek reflektuje?
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki jak się zaczyna ściągać pokarm to po ile ml się ściąga?
wczoraj na raz cyklem 7-5-3 z obu cycków sciągnęłam prawie 40 ml i nie wiem czy to nie za mało.... udajałam się tak ok godziny po karmieniu małego
|
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rety co noc mam sny porodowo-dzieciowe...człowiek całymi dniami tylko o jednym myśli i gada, to i w nocy się majaczy. Dziś po 20 jedziemy na kolejne KTG.
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ściągam do oporu z jednej piersi, a potem do oporu z drugiej. Godzinę po karmieniu rzadko udaje mi sie ściągnąć teraz wiecej niz 30-40 ml. Za to półtorej godziny po idzie i 90 ml. Nie wiem skąd tak duże różnice. Ale i tak laktator nie jest w stanie wyssać ze mnie wszystkiego - wczoraj jak odciagalam to piers była jeszcze twarda, a z laktatora już nic nie leciało. A potem aż zrobił mi się lekki zastój na tej piersi. Emil przystawiony opróżnił ja bez najmniejszych problemów
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
tak dobrej nocki chyba jeszcze nie bylo. mla spala od 22 do 3 i od 3:30 do 7:40. jestem w szoku. teraz co prawde okuoala sie po pachy, bakami i bekaniem wystraszyla psa no i wierzga jak dzika, ale przy takim stopniu wypoczecia moge ja na brana nosic jak zechce. i jakie slonce za oknem!
a co do odparzen i pampko u nas winne sa biale Pampersy premium. drogie cholersto do du... sie nie nadaje. |
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jest 5 doba a ja nie miałam akcji typu ból cycków, zalewanie mlekiem itp...owszem cycki zrobiły się jeszcze większe i bardziej twarde, mleko jest- mały się najada, więc? czy to możliwe, że nawał u mnie jest taki "łagodny"?
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3598 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, kocham producenta WINDI!
Wycałuję stopy, ozłocę i postawię pomnik. Od tygodnia Nela dawała wieczorne koncerty i nic jej nie pomagało, męczyła się i ona i my. Wczoraj TŻ po kąpieli zrobił jej masaż i wsadził rurkę w tyłek. Efekt? Karmienie i czytanie o 20, sen do północy, karmienie do 1, sen do 8 Gosiu, Kacperek jaki malutki! Śliczny! Cytat:
My mało używamy chusteczek, w domu głównie waciki+woda, więc zapas wystarczy nam na rok. Jednak najlepsze chusteczki jakie miałam to zielone Huggies (pure&nature chyba), skład mają bardzo ładny, ale w moich Rossmanach ciężko dostać wielopak, a pojedynczo wychodzi drogo.Cytat:
A co do pielęgniarek zabiłabym Nie myślałaś, żeby coś z tym zrobić? To, że mają lenia w doopie to jedno, ale takie karmienie?! Przecież Kacperek mógł się zachłysnąć, udławić, matko jedyna, jak można tak po prostu wsadzić noworodkowi butlę do buzi??!! O tym, jakim mlekiem go karmiły w ogóle nie wspomnę. No i te okularki... U nas na oddziale pielęgniarki były super, miały mnóstwo dzieciaczków, a mimo to wszystko było dopilnowane, nawet na głupią zmianę wkłucia czekały na mamę, by wyraziła zgodę. Do tego cierpliwe, ciepłe, pomocne, super kobiety Cytat:
Później będzie coraz więcej, ja obecnie jestem po kryzysie laktacyjnym (a raczej kryzysiku ) i dziś z jednego cycka ściągnęłam 150 ml w 10 min
Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2014-02-02 o 09:18 |
|||
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3600 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny sorki ze dopiero teraz sie odzywam, ale nie miałam nawet jak napisać bo w dzien cc nie mialam tel, a pozniej nie mialam siły.
A więc cc mialam miec we wtorek, tymczasem w czwartek obudzilam sie z lekko wilgotnymi majtkami. Powiedzialam o tym lekarce- dwa papierki sie niezabarwily na niebiesko(czyli nie wody) a trzeci tak. Dostalam zalecenie bycia na czczo i założyli na wszelki wypadek welfrom. Za godzine mieli mnie ponownie zbadac, a ja juz wiedzialam ze to są wody-czułam to i wiedzialam ze bede dzis miec cc. Pobieglam sie umyc, włosy itp. Wzieli mnie na badanie-3 papierki na niebiesko - decyzja szybkie cc. Ja w szoku,dzwonie do tz. Na oddziale pospieszaja sie jakbym byla nie wiem jak naglym przypadkiem. Polozyli mnie na lozku i zalozyli cewnik i kroplówki. Zaczęłam sie trzesc jak szalona, jakbym miala mega drgawki i za nic nie moglam sie uspokoic - zalezalo mi tez zeby tz szybko przyjechal, a on dzwonil i mowil ze bedzie za 20 minut - mowi panicznie ze jedzie szybko ale nie moze bardziej ze np teraz stoi na czerwonym swietle Ja oczywiscie zaczelam myslec o tym co zaraz sie stanie, ze tz moze nie dojechac, albo ze jedzie tak szybko i zeby nie spowodowal wypadku, ze zaraz zobacze dziecko, ze boje sie wszystkiego, ze nawet lewatywy nie mialam a nie bylam w kibelku od 3 dni - i uwierzcie mi- nigdy w zyciu,NIGDY nie doświadczylam tak zestresowana! Cała drżałam jak galareta! Spoglądalam na zegarek w tel.i odliczalam za ile bedzie tz, a kazda minuta trwala jak dla mnie godzine. Tz zjawił sie ok 5 minut przed wejsciem na sale cc. Zawiezli mnie na sale, personel,lekarze,duzo studentow- wszyscy przesympatyczni i widac ze starali sie mnie odstresowac mnie widząc jak cała sie trzęsę. Znieczulenie podali w kregoslup, dwie osoby mnie trzymały, poszlo ok. Polozylam sie, bylam lekko otumaniona, ale przytomna i dosc zorientwana. Zaslonili mnie, anestozjolog stała przy głowie. Zaczeło sie ciecie - za chwile usłyszalam fale smiechow i komentarzy bo woda tryskala jak z fontanny i lekarka sie bala zeby jej w buty nie naleciało ja oczywiscie caly czas ise trzese. Po chwili slysze ze jest duzy i maja trudnosci zeby wyciagnac dziecko...ale po chwili slysze krzyk i od gory pokazali mi twarzyczke. Po tej chwili wszystkie drgawki minęły, a tym razem ze mnie poleciała istan fontanna łez i w tym momencie było mi wszystko jedno jak mnie zeszyja, ile to bedzie trwalo i czy w ogole mnie zeszyją za chwile dali mi dziecko do ucałowania, dostał 10 punktow slyszalam jak go pozniej zabrali w malym wozeczku na oddzial noworodkowy - po drodze mieli pokazac go tz.Mnie zabrali na sale pooperacyjną i tam ponownie dostalam drgawek, polozna az przykryla mnie kocem :p na tej sali bylam o 11, dziecko przywiezli ok 17 do pokazania, a ja sama nie spalam chyba do godziny 2 ![]() Takze emocje byly,ale ciesze sie ze juz po ![]() Dzidzius ma sie dobrze, a jesli chodzi o mnie to napisze wam w niedlugim czasie...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

... chociaż miejsca i tak na tym nie zyskałam 
28.02.2011:ksiadz :

powolutku krok po kroczku i będzie wszystko extra
:

zasnął po 23h i obudził sie teraz! 
chyba się zarastam na anem, mąż się śmieje, że za ponad 12h poród położna mocno szewki zacisnęła w geście wdzięczności 
ja oczywiscie caly czas ise trzese. Po chwili slysze ze jest duzy i maja trudnosci zeby wyciagnac dziecko...ale po chwili slysze krzyk i od gory pokazali mi twarzyczke. Po tej chwili wszystkie drgawki minęły, a tym razem ze mnie poleciała istan fontanna łez i w tym momencie było mi wszystko jedno jak mnie zeszyja, ile to bedzie trwalo i czy w ogole mnie zeszyją