|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
Kacper też tak czasem ma (wieczorem/w nocy,bo w dzień je co 3-4 godz) Też,nic sibie nie powinien zrobić. W dzień po ok 20 minut,w nocy... do 5 godz z przerwami 10 minutowymi ![]()
![]() |
#3572 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3573 |
Zadomowienie
|
Chyba ja jestem ostatnia z najostatniejszych
![]() No nie nadrobie wszystkiego dziś ![]()
![]() |
#3574 |
Gang Iren
|
Kacper 11 dni
![]()
#3575 |
Zadomowienie
|
słodki ten Twój najmlodszy
![]() U mnie chyba na dobre pożegnałam się z wodą w organizmie - właśnie bez problemu założyłam obrączkę ![]() ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2014-02-01 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że Adaś jest z nami w pokoju a karmienie strzykawą pierdo**- wyjmuję młodego i karmię normalnie. Odciągam jeszcze sobie i jak mi narudzi pod lampą to po palcu jeszcze daję ale główne karmienia sa cycem
![]() |
#3577 |
Rozeznanie
|
#3578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ze mna na sali leżała dziewczyna, maly jej tez byl naświetlany dwa dni. Polozne wręcz namawiały zeby wyciągać na karmienia - im porządniej sie najadal, tym lepsze i częstsze kupy robil s co za tym idzie pozbywał sie chińczyka z organizmu ![]() Wszystko pewnie zależy od położnych na dyżurze i ich podejścia. Ale dziwne, ze jedne karzą trzymac non stop, inne pozwalają wyciągać a jescze inne zabierają dziecko do "przedszkola" ( tak na sale gdzie dzieci z jakimis choróbskami wstrętnymi leżą sie u nas wola ) i tam maja je pod niby-obserwacją. 3mam kciuki, żeby puścili Was do domu ![]()
![]() |
#3579 |
Rozeznanie
|
Kocham patrzeć na małą gdy jeździ mi swoimi stópkami po brzuchu. Nie doczekam się jej chyba...a teraz się żegnam i idę spać
![]()
#3580 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() O jeeejjj sama słodycz ![]() Cytat:
![]() ![]() Bardzo dobrze robisz. Sorry ale cycek i bliskość z mamą są bardzo ważne.
![]() |
#3581 |
Zadomowienie
|
Mój plan na jutro (a w zasadzie to już dzis)
![]() - rano iść na egzamin i go zdać, - umyć okna - wypucować kuchnię - wypucować łazienkę - pościerać kurze - poodkurzać mieszkanie - umyć podłogę na kolanach - zgwałcić tżta - urodzić ![]() To będzie ciężki dzień ![]()
![]() |
#3582 |
Rozeznanie
|
![]() gosia, lidka zdjęcia super!!! ja właśnie zjechałam membrankę w laktatorze, dobrze że jest zapasowa ale i tak muszę zamówić. wcześniej prawie zjechałam sobie łeb z nerwów ![]() dwa razy zabrakło mi ciepłej wody ![]() najpierw podczas sprzątania łazienki ![]() drugi raz jakąś godzinę temu kiedy w końcu wskoczyłam do wanny, więc zabrakło mi ciepłej żeby włosy wymyć k..... ![]() w każdym razie między jednym wkurzeniem a drugim syrena wyła na całego. z powodów nie-wiadomo-jakich ![]() aaaaa i jeszcze coś. wyjątkowo długo a własciwie to CIĄGLE wisiała na sutku wykręcając go w każdą stronę ![]() zagryzam wtedy wargi i zajmuję się czym innym, bo tylko krok dzieli mnie od rozszarpania ssaka ![]() niech mi jeszcze ktoś powie jakie to karmienie jest słodkie i cudowne a wpijające się z ufnością dzieciaczki wspaniałe to chyba zamorduję ![]() chyba czas wrócić do systemu pierś plus dokarmianie w dzień moim odciągniętym, bo niedługo padnę. chyba już laktacja wystarczająco rozhulana ![]() ![]() ![]() na szczęście po tym wyciu ją szybko uśpiłam i przenosiny po godzinie z pokoju do pokoju obyły się bez wybudzania, niespodzianek itp. w ogóle to też dzisiaj miałam odwiedziny (niezapowiedziane ) i nie wiem dlaczego, ale mam takie wrażenie że niektórzy to tylko przychodzą z ciekawości i żeby zobaczyć moje niedoświadczonej świeżo upieczonej matki potknięcia ![]() w każdym razie pytanie "a grzeczna" dotyczące prawie co noworodka mnie rozwaliło ![]() szok na twarzy spowodowany wiadmością o kocie śpiącym w pokoju też. a właśnie... Amberella przeczytałam co przeżyłaś z tymi "pielęgniarkami" albo raczej leniwymi, wrednymi suczami ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-02-02 o 00:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Rozeznanie
|
Muminku, tak z pierwszych USG wychodziło, że jest starszy.
Męczą mnie skurcze, jednak nieregularne teraz. Nie boli bardzo, ale tak, że ciężko spać. Ja już gotowa jestem i czekam, aż zacznie naparzać jeszcze częściej ![]() Dzięki za doping!
#3584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Zadomowienie
|
chyba mi ktos corke podmienil bo spala uwaga! 5godzin! a ja oczywiscie z nia. oczywiscie glupia sie martwilam, ze cos nie tak i pare razy czujke zalaczalam, ale i tak uwazam ze sie wyspalam
![]() GOSIA najmlodszy jest uroczy. wogole zauwazylam jak fajnie Twoje dzieci sie rodzily jesli chodzi o daty, kazde ma dwudziestke a dacie. a no i rozumiem juz teraz, comialas na mysli piszac o strzelajacych kupach ![]() Ejani mloda wisi na cycku najkrocej 20 min, najdluzej ok godzine, ale patrze wtedy czy pije czy ciamka. jak ciamka to dostaje smoka i jest tulona. je srednio co 3 godz, ale zdarza sie ze i co godzine. Amberella Panie zasluzyly na obsmarwanie w skardze do dyrektora szpitala. a co do nocek- pocieszam sie mysa, ze to kiedys mija. Akkma ale masz na jut napiety plan. doing! Pilotka spokojnie! ssaczek kiedys przestanie wyc do ksiezyca! no i chwaa laktatorom! |
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż sie sama obudziłam godzinę temu, ale nie byłam na tyle przytomna, zeby sie zwlec z łóżka i zajrzeć do małego ![]() ---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 04:23 ---------- Cytat:
Musisz byc wyspana do właściwego porodu! I ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To u mnie na dzisiaj tylko: - gwalt na TZcie (chociaz on chetny jest wiec gwaltem ciezko to nazwac ![]() - obiadek u tesciow - i slodkie lenistwo ewentualnie jakby mala zechciala to szybki porod ![]() Cytat:
Wczoraj podczas wizyty u znajomych wpadlismy na znajoma rodzinke. Oczywiscie padlo pytanie na kiedy termin ?? Jak uslyszeli ze na jutro to o malo szczeki im nie wypadly. ![]() ![]() Send from my IPhone ![]()
![]() |
#3588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ejani Alek je tak ok.10 - 15min.na jedno karmienie z jednej piersi. U nas noc w miare 21.50 -2.50 spanie 2.50 - 3.10 przewijanie, karmienie, odbijanie 3.10 - 5.40 spanie 5.40 - 6.00 przewijanie karmienie, odbijanie 6.00 - 7.00 spanie 7.00 do teraz przewijanie, karmienie, marudzenie.... ![]()
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
piękności
![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- ale mnie wadżajna ciągnie ![]() ![]()
#3590 |
Zadomowienie
|
Sliczny, a jakie ma ubranko cudne w dalmatynczyka
![]() Alek marudzi juz od ponad godziny ![]() ![]()
#3591 |
Zakorzenienie
|
Po super nocy Emil już na nogach, no ale nie mozna miec wszystkiego
![]() Wiecie co? Jestem idiotka. Pamiętacie, ze pupa Emila od dłuższego czasu była odparzoną albo na granicy odparzenia. Ostatnio było niezle, ale z grubsza po każdej nocnej kupie niewylapanej od razu pupa robiła sie mocno czerwona, a wybroczyna, która zrobiła sie dawno temu goila sie baardzo słabo. Zmieniłam Dady na zielone Pampersy (dopiero teraz ![]() ![]() ![]() W związku z tym mam do oddania nieotwartą paczkę Dad 2 - moze któraś z warszawianek reflektuje?
#3592 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki jak się zaczyna ściągać pokarm to po ile ml się ściąga?
wczoraj na raz cyklem 7-5-3 z obu cycków sciągnęłam prawie 40 ml i nie wiem czy to nie za mało.... udajałam się tak ok godziny po karmieniu małego
#3593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rety co noc mam sny porodowo-dzieciowe...człowiek całymi dniami tylko o jednym myśli i gada, to i w nocy się majaczy. Dziś po 20 jedziemy na kolejne KTG.
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ściągam do oporu z jednej piersi, a potem do oporu z drugiej. Godzinę po karmieniu rzadko udaje mi sie ściągnąć teraz wiecej niz 30-40 ml. Za to półtorej godziny po idzie i 90 ml. Nie wiem skąd tak duże różnice. Ale i tak laktator nie jest w stanie wyssać ze mnie wszystkiego - wczoraj jak odciagalam to piers była jeszcze twarda, a z laktatora już nic nie leciało. A potem aż zrobił mi się lekki zastój na tej piersi. Emil przystawiony opróżnił ja bez najmniejszych problemów ![]()
![]() |
#3595 |
Zadomowienie
|
tak dobrej nocki chyba jeszcze nie bylo. mla spala od 22 do 3 i od 3:30 do 7:40. jestem w szoku. teraz co prawde okuoala sie po pachy, bakami i bekaniem wystraszyla psa no i wierzga jak dzika, ale przy takim stopniu wypoczecia moge ja na brana nosic jak zechce. i jakie slonce za oknem!
a co do odparzen i pampko u nas winne sa biale Pampersy premium. drogie cholersto do du... sie nie nadaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() owszem cycki zrobiły się jeszcze większe i bardziej twarde, mleko jest- mały się najada, więc? czy to możliwe, że nawał u mnie jest taki "łagodny"?
![]() |
#3597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3598 | |||
Rozeznanie
|
Dziewczyny, kocham producenta WINDI!
![]() ![]() ![]() ![]() Gosiu, Kacperek jaki malutki! Śliczny! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do pielęgniarek zabiłabym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2014-02-02 o 08:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Zakorzenienie
|
#3600 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny sorki ze dopiero teraz sie odzywam, ale nie miałam nawet jak napisać bo w dzien cc nie mialam tel, a pozniej nie mialam siły.
A więc cc mialam miec we wtorek, tymczasem w czwartek obudzilam sie z lekko wilgotnymi majtkami. Powiedzialam o tym lekarce- dwa papierki sie niezabarwily na niebiesko(czyli nie wody) a trzeci tak. Dostalam zalecenie bycia na czczo i założyli na wszelki wypadek welfrom. Za godzine mieli mnie ponownie zbadac, a ja juz wiedzialam ze to są wody-czułam to i wiedzialam ze bede dzis miec cc. Pobieglam sie umyc, włosy itp. Wzieli mnie na badanie-3 papierki na niebiesko - decyzja szybkie cc. Ja w szoku,dzwonie do tz. Na oddziale pospieszaja sie jakbym byla nie wiem jak naglym przypadkiem. Polozyli mnie na lozku i zalozyli cewnik i kroplówki. Zaczęłam sie trzesc jak szalona, jakbym miala mega drgawki i za nic nie moglam sie uspokoic - zalezalo mi tez zeby tz szybko przyjechal, a on dzwonil i mowil ze bedzie za 20 minut - mowi panicznie ze jedzie szybko ale nie moze bardziej ze np teraz stoi na czerwonym swietle ![]() ![]() ![]() ![]() Mnie zabrali na sale pooperacyjną i tam ponownie dostalam drgawek, polozna az przykryla mnie kocem :p na tej sali bylam o 11, dziecko przywiezli ok 17 do pokazania, a ja sama nie spalam chyba do godziny 2 ![]() Takze emocje byly,ale ciesze sie ze juz po ![]() Dzidzius ma sie dobrze, a jesli chodzi o mnie to napisze wam w niedlugim czasie...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.