|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
no i generalnie z wtornego tak max 5 letnie wtedy wiadomo jak budynek sie zachowuje a z nowym rozne cyrki moga wylazic, wiadomo jak czasem bywa. no i takiego wkladu finansowego nie trzeba na poczatek. mialam te szczoteczki, ciotka z francji mi przyslala
|
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Bajka nie, ale moja intuicja mi mówi, że szybciej umrę niż zdam ten test
wiecie, że ja serio myślę, że mam raka albo coś boję się iść do lekarza...
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-02-01 o 21:37 |
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super...ja chyba też przestanę się wypowiadać. będę słuchać co inne gderają i przytakiwać...a szkoda,bo ja chciałam pomagać:P
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka no ciężko się nie zgodzić z jego racjami
![]() Mam zakładana na palec, no to zostaję przy niej ![]() a jak ząbek będzie to tylko jego mam tym myć, czy już całe dziąsła też powinnam? A to się tylko wodą myje? Jak zwykle mam pewnie głupie pytania,ale nikt chyba jeszcze o to nie pytał (przynajmniej od poczekalni) to może to też komuś pomoże
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiadomo ze jak da sie mieszkac to sie czlowiekowi tak z remontem nie spieszy.normalnei dziaselka tez. ja jeszcze pasty nenedent uzywalam. ale nie pamietam od kiedy. tzn na bank po 8 miesiacu bo wczesniej zebow nie bylo i tylko szczotka z sama woda mylam. |
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
ją też mam to na palec i używałąm- namoczyłam w wodzie i jazda
![]() dobra idę do TZ dobranoc
|
#1869 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie znów głowa boli...
|
#1871 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Mój mąż w poniedziałek idzie do szpitala na rehabilitacje na 3 tygodnie, a ja chyba pojadę do rodziców, jak Ola wyzdrowieje. A poza tym znowu dzisiaj prawie padłam z frustracji przez to jej niejedzenie, ale nie będę już się powtarzać Cytat:
Cytat:
Myślę, że 70m na 4 pokoje nie będzie źle. ja mam na 80 m 5 i całkiem spoko. A w sypialni łóżko wystarczy ![]() Cytat:
Jak nie oglądałaś, to obejrzyj sobie Julie i Julia, bardzo pozytywny i taki trochę kulinarny, to dla Ciebie będzie jak znalazł ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idź ty może kobieto do lekarza
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie przyznam ze nie umiem piec a raczej raz w zyciu tylko probowalam jakos nie przepadam za slodkim to mnie nie ciagnie za to gotowac uwielbiam![]() Cytat:
nie chcialabym teraz ale ten czas cudownie wspominamprzydaloby sie ,przydalo ![]() trzymajcie kciuki jutro chrzciny Julki, denerwuje sie nie wiem czym
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tylko dodam że tą nakładaną na palec świetnie się wciera dentinox w dziąsła
![]() Motyl, te portójne też mieliśmy tylko z BabyOno i jak Marysia była starsza to nakładałam jej na tą z gumową końcówkę żel na ząbkowanie i ona sobie sama tam gryzła tzn jak miała tak z 1,5 roku u ząbkowała
|
|
|
|
#1875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
Misiu wszystkiego najlepszego Matal gratuluję ząbka
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja tez ciąże wspominam super i tez bym chciała jeszcze raz ale tak pod koniec tego roku. Póki co chce oddać cały swój czas Poli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże dziewczyny przeżyłam koszmar.Uczę moje dziecko zasypiać samodzielnie i nic ,ponad godzinę darła się w nieboglosy a teraz i tak ssie cycka,pewnie przy nim zaśnie.Matko jak to zrobić żeby sama zasypiala w łóżeczku.Jak to ma tak wyglądać,to ja dziękuję. Misia wszystkiego najlepszego
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wg mnie jeśli czujesz potrzebę wprowadzenia takiej nauki, to powoli, spokojnie, zacząć od dziennych drzemek i chyba jednak lepsza jest metoda Tracy Hogg... Tobie przeszkadza zasypianie przy piersi czy na rękach? |
|
|
|
|
#1880 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje za strony z sukienkami
niestety znow jestem do tyłu ehh.. więc napiszę co u nas... dzisiaj była moja ciocia położna i moja malutka przytyła w ciągu tygodnia i 3 dni 250 gr już myslalam ze mam mało pokarmu i zdarzało się ze dostała mm którego nie bardzo chciałą wiec mało wypijała a tu jednak mleczka jej wystarcza oj jak ja kocham tą naszą pupeczkę przepraszam że nie pocytowałam ale musze najpierw ponadrabiać. ..
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie,zastosowałam metodę z tej książki wchodziłam co jakiś czas do pokoju,żeby wiedziała że jestem.W sumie to chcę,żeby się odzwyczaila od zasypiania przy piersi i ma rękach głównie dlatego,że kojarzy spanie z cyckiem i budzi mi się często w nocy a jak ją odkładam po karmieniu do łóżeczka to się budzi i nie zaśnie sama.W ogóle mało mi śpi ,boję się o negatywny wpływ braku snu na jej rozwój
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak widzisz że zasypia przy piersi, to zabierz pierś, weź na chwile na rękę i odłóż do łóżeczka, gdy jest jeszcze na wpół świadoma co się dzieje jak będzie się denrwować, to poszuszaj nad uchem, pogłaszcz. jak się zacznie rozkręcać, to wyjmij z łóżeczka, chwilke uspokój i znów odłóż.tzn ja bym tak zrobiła, możesz np spróbować. tylko ja bym zaczeła od dziennych drzemek.... |
|
|
|
|
#1884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie przepraszaj ze nie pocytowalas - przecież nie mamy obowiązku kompletnego nadrabiania wątku za każdym razem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
Moja wieczorem tez zasypia przy cycu ale pózniej odkładam ja do swojego łóżeczka i tam spi. Niby tez nie chciałam żeby nauczyła sie spac przy cycu ale kurka mam ja obudzić jak zasnie ? Tozto byłaby zbrodnia. Czasem jeszcze w polsnie ja odkładam i wtedy zasypia sama.A wy dziewczyny co robicie jak zaśnie przy cycu? Poprostu odkładanie do łóżeczka czy budzicie jakoś? Za to w dzień usypia w łóżeczku i nie przy cycu i szło nam pięknie ale od tego tygodnia znowu cos nie halo i musze sie wspomóc czasem odkurzaczem. Chyba ze jesteśmy na spacerze to zasypia sama bez problemu zawsze. I wtedy zawsze ma najdłuższy sen bo tak to krótkie drzemki 30-45 min. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam Was na szybko
![]() Ale nie mam mocy cytować Dziś dzień na tempo. Rano u gina - wszystko gra ) Jesteśmy już prawie spakowani. Biorę cały majdan (ale bez Rozenkowej ![]() A dziecko moje dziś smutne, jęczy, popłakuje. Myślę: kupa, brzuszek. Czop nic nie pomógł, więc w ruch poszedł termometr. Chwila strachu i sruuuuu MISIAKU, wszystkiego najlepszego i spełnienia wszystkich marzeń ![]()
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moja ZAWSZE zasypia przy wieczornym karmieniu, no przecież jej nie będę wybudzać?Pewnie będziemy mieć jazdy w przyszłości
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aleeee nie ma sie co martwić na zapas Właśnie wyszłam z pełna torba zakupów z cartersa kończą nam sie ubranka powoli i trzeba było wymienić garderobę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1889 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Ja jak mi Bartek zaśnie przy cycu to po prostu odkładam do łóżeczka. Czaszka kciukam za chrzciny Czy jestem wredna ciesząc się że ferie się kończą i dzieciaki wracają do szkoły? ![]() Kocham tą moją bandę ale przez te dwa tygodnie ogarnianie całej trójki wypompowało ze mnie siły witalne. Nie mogę się doczekać jutrzejszego dnia aż starsi pójdą na lekcje, młody będzie spał a ja będę delektować się ciszą
|
|
#1890 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
w nocy jak się budzi to zje z cyca i śpi więc odkładam do łóżeczka, po kąpieli jeśli nie zasnie to wkłądam do łóżeczka , włączam melodyjki i daje przytulanke i smoka...po jakims czasie zasypia sam a ja tylko biegam wkładac smoka lub przewracac na boczki![]() jak jest dzień to przy cycu zje tyle ile chce i ja mam nadzieje że usnie a tu jest ryk nie z tej ziemi...więc odkłądam do łóżeczka i idzie w kime Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

boję się iść do lekarza...

tż nie ma ...pojechał do t.sciany malowac w pokoju....seba śpi ,adi ogląda bajki ale zaraz go złamie spanie -jestem pewna
na moje słowa ze myślałam ze u rodziców na dole będą siedzieć to usłyszałam bo W. ma dwoje dzieci
Jak nie oglądałaś, to obejrzyj sobie Julie i Julia, bardzo pozytywny i taki trochę kulinarny, to dla Ciebie będzie jak znalazł 

zobaczymy co wyjdzie ze współpracy z sebą bo już wiem że bakalii zapomniałam dodać
za to gotowac uwielbiam

kl aski:
Ale nie mam mocy cytować