|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
![]() dżemy sklepowe, poluzowałam juz majty w tym temacie- z Pińczowa kupuje, a ten papaja-marakuja w Biedrze ![]() ![]() ![]() ser żołty mozna, byle nie jakis szajsowaty, daje tez serek wiejski (Krasnystaw bodajze), ser biały w postaci twarozku mu robie (domowy, od sąsaidki kupujmy bo robi z mleka swojej krówki) ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Aha, dzis wyszłam na dwór, od poniedziałku nie bylismy bo non stop taka ☠☠☠☠ziawica, ze nawet nasza sunia wolała w garazu siedziec niz nos wystawic za drzwi poza tym, kiedy musiała siku. A dzis słoneczko, wiaterku niet, drobno minusowa temp, mały ubrany odpowiednio do pogody, wysamrowany kremikiem buszuje po zaspach, a idzie sąsiadka i "Ojejuniu, przeciez ma nosek czerwony i policzki i katar mu leci, o jejuniu on sie sniegiem bawi? przeciez mu rączki zmarzną i nózki bo buciki przemokną." Ojejuniu, powinnam chyba do dnia dziecka poczekac z wyjsciem na dwór ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Powinni mi go odebrac i umiescic w rodzinie zastępczej bo mu krzywde robie wystawiając na swieze powietrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do jedzenia to my ostatnio jesteśmy w dołku. 7.30-8.30 po przebudzeniu mleczko z butli 10-10.30 płatki z mlekiem, serek świerzuch, jakieś musli tak jak dziś z orzechów, pestek dyni, płatków orkiszowych, morelki + rodzynki, kasza jaglana z malinami, kasza manna z malinami, kluski lane, ale muszą być rozbełtane dość dobrze. kanapka z masełkiem + jakaś wędlina. 14.30-15.00 Obiadek i tu ostatnio tylko słoiczki, bo na moje się obraziła. Jutro zrobię jak szpinak z makaronem to może nie wzgardzi 17.30-18 deserek - kisielek, jogurt z owocami, jakiś owoc, ewentualnie jakiś herbatnik + coś owocowego 20-21 - mleczko w łóżeczku ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja owoców samych nie je innych niż banan i parę słoiczkowych trochę zjadła. Innego owoca danego do ręki, nie zje. Aha, może różowe winogrono wyssie, tak to nic. Jabłko ble, mandarynka ble, śliwka ble, brzoskwinia - a co ty mi tu dajesz i tak dalej.. wiadomo ![]() Cytat:
Co moja córka zjadła dziś, chcecie wiedzieć? Rano parę kęsów chleba z ,masłem, przed południem 40 (!) ml kaszy.., obiadu nie chciała wcale, niczego (poza mlekiem ofc), potem 1/2 małego słoiczka deserku jogurtowego z bananem (u t.), w domu już w porze kolacji... nic normalnego nie chciała, więc zjadła drugie 1/2 tego samego deserku jogurtowego i z 5 łyżeczek gęstej kaszy. Koniec. Nie wiem why ona nie chce zjeść obiadu... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
mam dola jak stad do ameriki, to co dzisiaj uslyszalam od mamy nt mojej sis, jak ona sie zachowuje wzgledem mamy.... Jestem w takim szoku ze nie wiem co ze soba zrobic, napisalam jej w koncu smsa ze jak tak dalej bedzie to straci nie tylko kontakt z mama ale i ze mna. Po prostu az sie trzeslam po tej rozmowie telefonicznej przepraszam ze nie cytuje ale rozbita jestem na miliard kawalkow. Mam dosc....
#1715 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wygadaj się w k. będzie lżej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
Debrah, z leniwymi możesz spróbować dać do ręki, tylko nie mogłyby być zbyt gorące, żeby się nie oparzyła, ale z drugiej strony - ciepłe chyba jednak lepiej smakują? Ja bym najpierw próbowała dać normalnie z widelca, a jak nie wyjdzie, to wtedy do łapki
![]() Lady, ![]() Fewciu, sto lat, dużo miłości i szczęśliwych dni z mężem, i jak najwięcej przespanych nocy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taka jest zasada, ze korzystasz z kapieli nago ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ---------- Cytat:
Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-02-02 o 00:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no właśnie Ola też zdrowa jak rydz ![]() ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
aga faktycznie malo urozmaicone, ale przeciez to latwo zmienic. Powodzenia!
Najlepsze zyczenia dla Ani!! I oczywiscie jeszcze dla fewci!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |||
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
![]() ja mieszam sloiczek z moim obiadkiem i je az sie uszy trzesa ![]() nie wiem czy mozna tak robic ale mlody je a ja dzieki temu mam sloiczek na 2 dni a i miejsce w zamrazalce sie zwalnia ![]() Cytat:
![]() Fewciu - sto lat pani psorko! ![]() ![]() Cytat:
chociazby bukowina no i ostatni krzyk mody - Uniejow ![]() tylko nie wiem czy one chociaz w 1% podobne do waszych ![]() Anulko
wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzinek!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Debrah, ty już się nie pytaj co dawałyśmy tylko próbuj wszystko. Powiem ci, że Agatka w okresie niejedzenia bardzo lubiła pierogi na przykład. Różne - z mięsem, z kapustą/grzybami, z serem na słodko... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas jedzenie: 7-8 kaszka łyżeczką cała porcja (czy wy też musicie zabawiać? ona głodna, ale po pierwszym zaspokojeniu już by chciała szaleć! kiedy buzię zaciska to wiadomo, nie daję, ale najczęściej muszę dawać coś do zabawy i wsuwa nadal - wnioskuję, że głodna, ale woli się bawić) 11 - kanapka (masło, dżem jak wyżej w dobrym składzie, ostatnio ser biały z odrobiną miodu, czasem bieluch z kapką ketchupu, szynka, ser biały typu bieluch z avocado - musi miękkie być, wówczas świetnie daje się smarować) 14 obiad (czasem słoik, najczęściej moje cos, wczoraj i dzisiaj np. krupnik) 16 owoce lub kanapka 19 kaszka w międzyczasie - bo to żebrze ![]() no i woda do picia i zaczęła naprawdę dużo pić Cytat:
http://www.meanderthermal.com/pl/ rewelacja ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |||
Zadomowienie
|
Ania, wszystkiego dobrego, dużo uśmiechu i zdrowia
![]() ![]() Fewcia, 100 lat ![]() Debrah, piotrek jadł kluchy śląskie i bardzo mu smakowaly ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko, że inaczej nie umie usypiać ![]()
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Hej,
ale źle się czuje;/ głowa boli, mięsnie bolą, nos zapchany;/ poracha, dobrze że istnieje maść majerankowa. zrobiłam dziś zakupy dla Amelki, bo ma tak mało ciuchów w rozmiarze 80 że hhuhuh... jeszcze musze rajstopek dokupić, bo też już przymałe się robią.
![]() |
#1726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz nie moge doczekac sie wiosny i lata... bedzie mozna tak fajnie ubrac babelki i przede wszystkim lekko! i beda sobie tuptac takie wystrojone ![]() ![]() ![]() Cytat:
moze sprobuj dac mu piers wczesniej i niech bryka dalej az sam opadnie z sil... juz nie wiem co ci doradzic ![]() -------------- bylismy na sankach ![]() dzis juz o wiele cieplej, rzeklabym-środek lata ![]() mlody siedzial sobie opatulony, lapki schowane w spiworek, nawet nosek zbytnio mu nie zmarzl... a u nas jest jeszcze tak fajnie ze jak jezdzimy po drodze w tym tunelu to wieje tylko na naszej wyskosci a Kuba u siebie na parterze ![]() ![]() tak mu dzis fajnie bylo ze az zasnal ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | ||
Zakorzenienie
|
Hej. U nas dziś ładna nocka
![]() Wczoraj bylismy u teścia z tym naszym odkurzaczem. On taka złota rączka i wszystko sam potrafi naprawić. Wieczorem do nas dzwonił że nie da się go naprawić.... Musimy nowy kupić a z kasą ciężko......... ![]() ![]() spalił nam odkurzacz Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44934312] U nas jedzenie: 7-8 kaszka łyżeczką cała porcja (czy wy też musicie zabawiać? ona głodna, ale po pierwszym zaspokojeniu już by chciała szaleć! kiedy buzię zaciska to wiadomo, nie daję, ale najczęściej muszę dawać coś do zabawy i wsuwa nadal - wnioskuję, że głodna, ale woli się bawić) [/QUOTE] U nas dokładnie tak samo. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() a widziałam wczoraj takie super butki dla Darii na wiosne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Pstryczku a ja zazdroszczę Wam tego śniegu. U nas ZERO śniegu i plusowa temp... szaro , buro ![]()
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Silver, o ja ;/ współczuje... ja chciałąbym kupić odkurzacz z turboszczotką bo teraz mam karshera i mimo cięzkiej kasy (1500zeta) to nie jest wart 500zl nawet. Placi sie za firme, odradzam.
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA ANI.
![]() Fewciu, ![]() ![]()
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Wieksza roznorodnosc warzyw, produktow bialkowych, makaron. Mozesz robic nalesniki z roznym farszem, kluski, zapiekanki
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44934312]Debrah, ty już się nie pytaj co dawałyśmy tylko próbuj wszystko. Powiem ci, że Agatka w okresie niejedzenia bardzo lubiła pierogi na przykład. Różne - z mięsem, z kapustą/grzybami, z serem na słodko... przykro mi ![]() też kupuję, obie wsuwają ![]() ![]() U nas jedzenie: 7-8 kaszka łyżeczką cała porcja (czy wy też musicie zabawiać? ona głodna, ale po pierwszym zaspokojeniu już by chciała szaleć! kiedy buzię zaciska to wiadomo, nie daję, ale najczęściej muszę dawać coś do zabawy i wsuwa nadal - wnioskuję, że głodna, ale woli się bawić) 11 - kanapka (masło, dżem jak wyżej w dobrym składzie, ostatnio ser biały z odrobiną miodu, czasem bieluch z kapką ketchupu, szynka, ser biały typu bieluch z avocado - musi miękkie być, wówczas świetnie daje się smarować) 14 obiad (czasem słoik, najczęściej moje cos, wczoraj i dzisiaj np. krupnik) 16 owoce lub kanapka 19 kaszka w międzyczasie - bo to żebrze ![]() no i woda do picia i zaczęła naprawdę dużo pić ja kilka lat temu byłam tu: http://www.meanderthermal.com/pl/ rewelacja ![]() Ja nie zabawiam. Yae chodzi po pokoju i co jakis czas przyjdzie z rozdziawiona buzia niczym pisklak w gniezdzie i wtedy karmie. Cytat:
Zdrowiej!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zadomowienie
|
Hello!
My dzisiaj u t. obchodzimy 2 dzień roczka Oli ![]() ![]() Widze, ze piszecie jak wygadaja posiłki to i ja: 8/9 kanapki ok2 kromek z masłem/jogurtem nat./ twarożkiem/wędlinką/serem żółtym ok 11:30 kaszka sama albo z jabłkiem/jogurt nat. z amarantusem/owocem 12 cycek i spanie 14:30 obiadek - obecnie mrożonki+ryż/makaron 15/16 cos od nas z mieskiem (ew. pierwsza zupka z mieskiem) i ok 16/17 deserek - obecnie hit gotowane jabłko z cynamonem ![]() 19 kaszka z owocem lub bez zalezy czy zmiescilismy owoc wczesniej ![]() do spania cyc i cyc pomiedzy powyzszymi posiłkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Konto usunięte
|
Wkręciłam się w Szpilki na GIewoncie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Po długich przemyśleniach postanowiłam się jednak odezwać. Nie wiem, czy ostatni raz - wszystko zależy od tego, jak potraktujecie tego posta, co z nim zrobicie i jaka będzie Wasza reakcja... Na razie bardzo źle się czuję w tym miejscu, ale do rzeczy. Założyłam grupę na facebooku. Owszem, założyłam, to jest fakt. Ale to była grupa dla wszystkich mamuś. Nawet w poście, który zdążyłam tam napisać, wspomniałam, że chcę utrzymywać kontakt z Wami WSZYSTKIMI. Dziewczyny, które tego posta widziały, mogą to potwierdzić. Żadna z dziewczyn, które zdążyłam zaprosić, nie odniosła wrażenia, że jest tam jakaś selekcja. Ja już nawet nie pamiętam, kogo zaprosiłam, bo po założeniu grupy i zaproszeniu do niej Hje i E_vel na boku wyświetliły mi się propozycje - kilknęłam kilka osób po kolei i musiałam iść. Pamiętam, że zaprosiłam np Gochę_p, z którą nie jeden raz miałam spięcia na forum (więc argument pt "Zapraszam tylko te, które lubię" do mnie nie przemawia... przytoczony przez mamusie, których nie zdążyłam zaprosić, a więc nie widziały, kto w grupie był...). Ja naprawdę nie spodziewałam się, że zareagujecie w ten sposób i byłam w szoku, jak dostałam cynka, że jest tu burza - z powodu głupiej grupy na facebooku... Tyle złego na swój temat się nigdy nie nasłuchałam, co tutaj... A ja po prostu musiałam iść. Komputer nie jest moim priorytetem w ciągu dnia, a moja Oliwa wciąż często nie chce sama posiedzieć, więc po prostu - zostawiłam to i miałam dokończyć później. W dodatku każda mamusia mogła zaprosić kogo tylko chciała, nie było tak, że tylko ja mogłam zapraszać. Żadna z Was (z tych, które mnie objechały) nie zapytała na PW, o co chodzi. Osądziłyście i zrobiłyście ze mnie jakąś złą osobę, a prawda jest taka, że ja po prostu chciałam wciąż mieć z Wami kontakt - na wizaż nie było mi po drodze, a miałam nadzieję, że grupa na facebooku sprawi, że odnowią się kontakty z tymi mamusiami, które już od dawna się tu nie udzielają - Badzia, Authentic czy chociażby Aśka... Wyszło, jak wyszło i jest mi okropnie przykro (wciąż jest), że tak mnie tutaj potraktowałyście. A to, co zostało napisane w klubie, to już w ogóle mnie zszokowało. ![]() Nie było żadnej selekcji. Ja uwielbiam praktycznie wszystkie z Was, do niektórych - owszem - mam stosunek neutralny, ale nie, że te osoby są mi obojętne, lubię je! Jest tu tylko jedna osoba, której szczerze nie cierpię i z pewnością nie jest to Hope. I tylko tej jednej osoby (nicku już pozwolę sobie nie przytaczać...) miałam nie zaprosić (a raczej - nie dodawać, bo na facebooku nie funkcjonują zaproszenia, po prostu się kogoś dodaje i tyle...). End of story. Co z tym zrobicie, to już Wasza sprawa. Mam nadzieję, że nie zacznie się znowu objeżdżanie mnie... Nie chciałam zostawiać tej sprawy niezamkniętej, bo nie lubię takich otwartych rozdziałów. A, i bardzo dziękuję dużej części z Was za pokrzepiające wiadomości na facebooku i tutaj na priv, jesteście kochane. ![]() No i jeszcze jedno - jeśli chcecie mnie usunąć z klubu (w który de facto włożyłam dużo serca, który założyłam i zawsze dbałam o porządek w nim, a nawet mówiłam tam o swoich prywatnych sprawach), to okej, tylko dajcie mi usunąć moje prywatne posty. Dziękuję za uwagę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Black -
![]() ![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze juz z nami zostaniesz ![]() ![]() mam nadzieje ze zarowno Ty jak i "my" ochlonelysmy po tej calej akcji i teraz bedze juz tylko lepiej. wiem ze Tobie musi byc cholernie przkro ale mam nadzieje ze zacisniesz zęby i wrocisz do nas ![]() Nie wiem czy tylko jest sens wracac do tego co bylo, czekac na nasze reakcje.... boje sie ze znow rozpetamy "wojne", ktoras powie cos za duzo i znow bedzie kwas ![]() no i proponowalabym mimo wszystko przeniesc ta rozmowe do k. marzy mi sie ze zaczniemy wszystko od poczatku ![]() ![]() tylko czy Black bedzie w stanie... Zycie jest za krotkie i zbyt piekne zeby marnowac je na kłotnie ![]() z zaśnieżonego Mazowsza mowila do Państwa Pstryczkowa dziekuje za uwage ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Black, wracaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
Szaja, Pstryniu, ja usłyszałam tu zbyt wiele złego, żeby przejść obok tego obojętnie, po prostu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Szają. Wracać Black, odkreślamy wszystko grubą krechą i dajemy spokój!
Angielski do przodu, zaliczony egzamin końcowy na 5 ![]() (już nie będę mieć więcej ang na studiach, 2.5 roku wystarczy. Poziom żenujący no ale to nic ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Dziewczyny : jak robicie leniwe to z ziemniakami czy bez? |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz, z tymi poziomami to wg mnie jest tak ze lepiej byc dobrym w zenujacym poziomie niz byc zenyjacym w poziomie "naj" ![]() Kuba wyglada tak jakby stoczyl co najmniej 3 wojne swiatowa z lososiem ale grunt ze caly obiadek zjedzony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam powiedzieć że idę robić muffinki czekoladowo kokosowe
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.