Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-02, 10:59   #2281
Lg_ago
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Ines3037200 cześć
Ja Cię nie kojarze, bo mnie jeszcze nie było, ale kojarzę Twoją suknie z jakiegoś innego wątku Jest piękna !!
Gratuluje dziecka !
A mnie sie podobasz w takiej fryzurze, co masz przy przymiarce. Piękna

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:10   #2282
kammmm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie PMki.
Pewnie żadna z Was mnie tu nie pamięta, udzielałam się tu przez jakiś czas ponad pół roku temu i zniknęłam. Wiele się w moim życiu działo
W wakacje pochłonęło mnie wiele obowiązków, od października zaczęłam nową pracę.
I zaszłam w ciążę
Nadal jestem PMką 2014, ale już nie sierpniową, tylko marcową
Jestem prawie w połowie ciąży, oczekuję narodzin chłopca i za niecałe 4 tygodnie nasz ślub
Ciekawa jestem, czy zechcecie mnie, córę marnotrawną, dać jeszcze jedną szansę i przyjąć do swojego grona.
Pozdrawiam Was serdecznie!
o jaaa, ale fajnie, że masz synka w drodze
welcome back
Stary 2014-02-02, 11:11   #2283
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Gdzie ? i co masz w planach ?
Ja mam fryzjerke co przyjeżdża do mnie ;-) w planach jest koczek taki niski a co wyjdzie to sie okaże

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:11   #2284
enzunio
BAN stały

Cytat:
Dziękuję za miłe przyjęcie
W zasadzie to już wszystko załatwione, wiele tego nie było, bo już sporo spraw było ustalonych na sierpień, wystarczyło tylko datę zmienić, a data mało "ślubna", więc problemów nie było
Suknię kupiłam kilka dni wcześniej zanim w ciążę zaszłam Ale na szczęście da radę ją poszerzyć, zamek będzie wymieniony na wiązanie i koronka na plecach wymieniona na nową, szerszą I dość dobrze brzuch maskuje. Jedna wada, że moja figura taką jaką chciałam do ślubu poszła się
Figura figurą, ale jak dziecko kopie to się ma w nosie to wszystko, jak się na zdjęciach wyjdzie

Widzę, że rozmawiacie o dekoracji kościoła.
Ja do tej pory nie chciałam dekoracji, tylko kwiaty na ołtarz i podstawowy zestaw, jaki jest w naszym kościele "w standardzie", czyli ozdobne klęczniki, krzesła i czerwony dywan. Jednakże za namową mamy i kwiaciarki-dekoratorki zdecydowałam się na udekorowanie krzeseł i po bokach klęcznika 2 bukiety z palącymi się świecami. Już niedługo wstawię Wam fotki

Odnośnie wypisywania ZAPROSZEŃ:
http://www.slubnaglowie.pl/inspiracj...raszac-z-klasa
tu się dowiedziałam, że źle powypisywałam zaproszenia, bo ZAWSZE pisałam kobietę jako pierwszą
Cytuję:
Jeżeli na przykład partnerka brata panny młodej nie jest jego żoną czy narzeczoną, a znamy jej personalia, wpisujemy je w drugiej kolejności: Zapraszamy Sz. P. Tomasza Janowskiego i Sz. P. Annę Wydrę (według zasad - zapraszamy brata, pani Anna pojawi się na weselu ze względu na niego, jako jego osoba towarzysząca).
Ja Cię pamiętam Na pw Ci coś napiszę

Kurcze, ja też wszędzie babkę pierwszą pisałam bo posłuchałam na wizażu , no nic

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Witam nowe PMki

ostatnio mam mało czasu na wizaż.. dziś troszkę nadrobię!

ŚWIETNA ALTERNATYWA DLA PIĘTROWEGO TORCIAKA

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

u nas zawsze pary młode wchodzą na końcu wszyscy goście tylko czekają aż wejdą.
Ale śmieszny Ale lepszy niż kilka na osobnych paterach
Cytat:
Napisane przez majkas Pokaż wiadomość
Super, naprawde dziekuje

To pierwsze pytanie jest nastepujace: ile planujecie alkoholu na osobe? Znaczy sie my myslimy o 0.5l wodki na osobe ale zastanawiamy sie tez nad winami i szampanem na pierwszy toast i tu mam zgryz ile tego planowac (np. butelka na 3 osoby czy na 5???)
Pół litra na parę wódki, szampanów kupiliśmy 15 sztuk na zaproszonych 130 osób, pewnie dużo odmówi, więc nie dokupimy, ale jak coś to jeszcze szarpniemy się na butelkę czy dwie, win kupiliśmy ... 14 (7 białych i 7 różowych) i nie planujemy dokupować, nie schodzi u nas w ogóle, kupujemy z grzeczności. No i barman będzie. Teść chce kupić kilka butelek whisky, bo on i jego znajomy ( ) tylko to piją, bez komentarza. Chce to niech buli.

Cytat:
Dziękówa
Och jak ja Cię rozumiem, ale tam, gdzie mi odmienione głupio brzmiało to nie odmieniałam i tyle
No ja też, większość ogólnie odmieniłam, tylko jak wiedziałam, że kilka osób jest na to wyczulonych to nie odmieniałam. No i mojego, bo nie jest polskie i kretyńsko odmieniać takie nazwisko, chociaż niektórzy kłóciliby się ze mną
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:13   #2285
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie PMki.
Pewnie żadna z Was mnie tu nie pamięta, udzielałam się tu przez jakiś czas ponad pół roku temu i zniknęłam. Wiele się w moim życiu działo
W wakacje pochłonęło mnie wiele obowiązków, od października zaczęłam nową pracę.
I zaszłam w ciążę
Jestem prawie w połowie ciąży, oczekuję narodzin chłopca i za niecałe 4 tygodnie nasz ślub
Ciekawa jestem, czy zechcecie mnie, córę marnotrawną, dać jeszcze jedną szansę i przyjąć do swojego grona.
Ja cię doskonale pamiętam ;-) witaj spowrotem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:13   #2286
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny,

Jestem tu nowa. Zareczylismy sie 5 stycznia a 3 dni temu ustalilismy date slubu na… 19. wrzesnia 2014. Czyli wg mnie czasu dosc malo. Na szczescie w gre wchodzi tylko slub cywilny i przyjecie dla rodziny (18 lub 28 osob, jak sie zaprosi chrzesnych). Czyli w miare malo. Glownie przez finanse, bo zbieramy na dom w Irlandii (gdzie mieszkamy, choc slub planowany w Polsce).

Malo mam czasu na szukanie info w wielu watkach wiec spytam wprost: czy moge tu zadawac pytania, nawet jesli odpowiedz na podobne byla kilka stron wczesniej? Bardzo Was wszystkie prosze o pomoc….
Witaj! W miarę możliwości postaramy się pomóc Jakieś inne konkrety poza datą wybraliście/ustaliliście? Gdzie ma być ślub i przyjęcie? Planujesz normalną suknię ślubną czy coś skromniejszego?
Jesli chodzi o wódkę to my planujemy 0,5 l na osobę, szampana liczy się jednego na ok. 7 osób, z winem nie pomogę bo nie wiem

Ines bardzo ładnie wyglądasz w swojej sukni
Stary 2014-02-02, 11:14   #2287
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
A mnie sie podobasz w takiej fryzurze, co masz przy przymiarce. Piękna
Oooo dzięki, ale tą fryzurę to ja sobie sama rano zamotałam w ramach "bad hair day"

KaEs - nie wybraliśmy imienia, o to jest na razie wojna, bo mój przyszły mąż wymyślił sobie... Kazimierz

Edytowane przez Ines3037200
Czas edycji: 2014-02-02 o 11:21
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:32   #2288
majkas
Zadomowienie

Ines, chcialabym miec takie zdolnosci, u mnie bad hair day oznacza kucyka a tak zwykle to rozpuszczone ;-)

Lemon-Drop: sale weselne many na oku dwie, jutro moja mama zapyta o ceny w zaleznosci od opcji (minimum, srednia czy duza choc duzej ilosci gosci - 56 osob wolelibysmy uniknac) i wtedy zdecydujemy co sie bardziej oplaca nam - chodzi o znizki na hotele, pan mlody i jego rodzina z innej czesci kraju, wszystkim trzeba choc dwa noclegi zapewnic.

Impreza ogolnie ma byc skromna, po podpisaniu papierow w USC do restauracji hotelowej (maja rozne sale wiec mozna dopasowac do ilosci gosci), tam obiad, a potem zabawa przy muzyce z komputera do mniej wiecej polnocy. Nie chcemy DJa ani orkiestry, to nie ma byc wesele jako takie, zadnych oczepin, zabaw typowo slubnych, kamerzysty czy fotografa. Ot, przyjecie dla rodziny i kilkorga przyjaciol. W ramach poprawin w sobote obiad zeby glodni nie wybierali sie w podroz.

Sukienke juz mam- opcja biala z szarfa w kolorze butow, buty opcja purple, dzis odbieram z poczty, woalka w drodze

http://www.kissdresses.com/cheap-pro...-accented.html

http://www.amazon.co.uk/Ladies-Brida...rds=prom+heels

http://www.lightinthebox.com/20cm-10...b_from=sysmail
Stary 2014-02-02, 11:33   #2289
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Ojoj ale gonicie z postami
Wstawiam moją suknię (przed przeróbką, przymiarka dopiero w walentynki), moje buty, bukiet, na podstawie którego będzie mój robiony i fryzurę jaką chcę

Dzidzior mój miał być dziewczyną, ale w piątek na usg objawiła się "armata" i to już podobno nieodwołalne Czuję się dobrze, ale idę od jutra na miesiąc zwolnienia i urlopu, żeby się do ślubu zregenerować w pełni. Generalnie każdej kobiecie życzę, żeby się czuła w ciąży tak jak ja!
Plany mieliśmy takie, żebym w sierpniu do ślubu szła w 2-3msc ciąży, ale jednak dziecko zdecydowało się pojawić na świecie wcześniej :P
Termin porodu mam na 4 lipca, a ślub miał być 16 sierpnia i początkowo zostaliśmy przy pierwotnej dacie, ale chwilę przed Bożym Narodzeniem siedliśmy i myślimy....
a co jak dziecię nie będzie 20 godzin na dobę spać, tylko płakać? Jak będzie miało kolki/będzie wisiało przy cycu niemal całą dobę/inne okoliczności? Szybka decyzja - miejmy to już za sobą

Generalnie jak mi teraz ktoś powie, że ślub trzeba planować 2-3 lata wcześniej, bo terminy (kwestię finansową rozumiem w 100%) pozajmowane itd. to mu się zaśmieję w twarz
Formalności załatwiliśmy w tydzień, łącznie z naukami przedmałżeńskimi :P
Najdłużej chyba schodzi na wyrób obrączek (ok 3 tyg).
Bo z suknią też nie ma problemów. Ja akurat swoją kupiłam w październiku na wyprzedaży, i wisiała na mnie czekała. Ale jak byłam w zeszłym tygodniu w moim salonie, to były dziewczyny, które jeszcze mierzyły piękne suknie, modele 2013, za ok 1300zł, a kwestia przymiarki i ewentualnych przeróbek to 2-3 tygodnie.
Zaproszenia zamówiliśmy na allegro, za całą złotówkę za sztukę, w tydzień miałam je w domu, w jeden weekend udało nam się większość gości zaprosić, reszta za pośrednictwem poczty, oczywiście po wcześniejszym zatelefonowaniu. Nikt nie miał pretensji, każdy rozumiał, że zima, drogi zawiane, my 250km od naszych rodzin i ja jeszcze z pasażerem w brzuchu, więc nie mam ochoty na większe wojaże.

suknia przepniękna myślę że osoby o standardowych rozmiarach rzeczywiście mogą znaleźć sukienkę szybko ale osoby odbiegające od tych standardów - wyższe lub grubsze mogą mieć większy problem. Ja mam rozmiar powyżej 44 i boje się że długo będę musiała szukać sukienki.. ale masz racje można wszystko załatwić szybko moja koleżanka gdy zaszła w ciąże załatwiła ślub cały w 3 mies a nie miała wcześniej nic nawet w planach
Stary 2014-02-02, 11:52   #2290
ParisParisienne
Rozeznanie

witajcie! nie bylo mnie kilka dni i tyle sie dziej.... niestety nie dam rady nadrobic 25 stron
za to... witam nowa-stara PM Ines Gratuluje!!! tyle pozytywnych zdarzen!! Wspaniale, ze jestes w ciazy i tak dobrze to znosisz... niestety nie zalapalam sie na suknie, ale z opisu wierze, ze jest pieknie...

a kiedy dokladnie bierzesz slub? mysle, ze podjeliscie dobra decyzje

u mnie ze slubnych spraw:
*kupilam supre sweterek na wyprzedazach do sukienki na cywilny ( zdjecie potem wrzuce do klubu )

*ogarniam zaproszenia i robie liste gosci

Po za tym miala OSTATNIE EGZAMINY i nareszcie mam to za soba.... juz miala troche egzaminow i sesji, ale ta mnie wykonczyla

ale juz wracam do zywych bede zagladac
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:55   #2291
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Witam wszystkie PMki.
I zaszłam w ciążę
Ja też Cię pamiętam Witaj z powrotem
Gratuluję synka i zazdroszczę ślubu, na dniach w sumie

majkas, witaj!

Cytat:
tu się dowiedziałam, że źle powypisywałam zaproszenia, bo ZAWSZE pisałam kobietę jako pierwszą
Cytuję:
Jeżeli na przykład partnerka brata panny młodej nie jest jego żoną czy narzeczoną, a znamy jej personalia, wpisujemy je w drugiej kolejności: Zapraszamy Sz. P. Tomasza Janowskiego i Sz. P. Annę Wydrę (według zasad - zapraszamy brata, pani Anna pojawi się na weselu ze względu na niego, jako jego osoba towarzysząca).
I bardzo się cieszę, czyli wypisałam dobrze

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:57   #2292
Kate Noir
Zakorzenienie

Dzięki za opinię o butach i biżu Pogadam jeszcze z mamą na temat butów a z tż na temat biżu.

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
http://polskieczcionki.blogspot.com/
Polecam - czcionek do wyboru do koloru
Już oblukałm tą stronę i niestety większość "z" ma ogonki.

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Bardzo lubię czcionkę Mathilde, ale niestety nie ma polskiego znaku "ć" - inne już ma. Ale "Z" wygląda super, a nie ma żadnego zawijasa
Oprócz tego jest jeszcze Amatic, Poiret One i Comfortaa
Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
akaFrivolity, promocyja - to dwie, które ja wykorzystałam na zaproszeniach.
Tylko akaFrivolity ma beznadziejne G, wygląda jak J bardziej
Dzięki dziewczyny

Jeszcze parę szczegółów i nasze zaproszenia będą gotowe

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Biżu piękna warto zainwestowac buty też mi sie bardzo podobaja będą ci świetne pasowac i cena jeszcze przystepna

o a co to za kiecka z chin? wiem ze są piękne ciekawe jak z wygodą i jakością daj znać!
"Inwestycja" to tak ładnie brzmi Pomyślę, pomyślę

Nie wiem nadal co z tą kiecką, ale jak nie przyślą do końca lutego to dam sobie spokój. Jak tylko przyjdzie to na pewno się pochwalę (o ile będzie czym )

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziś zamówiłam zaproszenia >>TAKIE<<
gratuluję

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
To bardzo mądre co mowisz! Bo faktycznie moze byc tak ze w tych wszystkich przygotowaniach, dopasowaniach kolorów, układania scenariuszy, planowania zatraca sie sens tego co najwazniejsze. I wręcz samemu mozna sobie popsuć ten dzień zastanawiając sie czy wszystko dzieje sie zgodnie z planem, co do minuty, czy odcień sukienki pasuje do koloru serwetek i z której strony trzeba się uśmiechać bo kamerzysta nagrywa.
Ja muszę uważać właśnie na to. Najważniejsze by się nie przejmować jak coś nie do końca będzie po naszej myśli Nie chciałabym by mój opis wesela przypominał np ten: http://blogblondbunny.blogspot.com/2...sty-obiad.html

Cytat:
Witam wszystkie PMki.
I zaszłam w ciążę
gratuluję!!! Co macie zaplanowane?

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie biura podróży polecacie?

wiecie ile ostatnio tych biur poupadało
Trzymaj się Rainbow, TUI, Neckermann, Itaka, Wezyr a powinno być ok
Czemu macie nigdzie nie jechać? głowa do góry
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 11:58   #2293
misia880
Zakorzenienie

TUI raczej nie jest juz dobrym biurem podrozy. Poczytajcie sobie dlaczego PIT wykluczył TUI itp

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 12:04   #2294
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Trzymaj się Rainbow, TUI, Neckermann, Itaka, Wezyr a powinno być ok
Czemu macie nigdzie nie jechać? głowa do góry
ślub mamy 9-10.08

więc TŻ musi wziąć urlop od 7.08 ma 2 dni urlopu okolicznościowego 15.08 to jest święto więc też wolne.. jedną ofertę mamy od 22.08 do 2.09 więc 19 dni urlopu musiałby wziąć

od 7.08 do 3.09 a kto mu pozwoli miesiąc nie być w pracy?

dlatego teraz szukamy DOBRYCH biur podróży żeby jechać w połowie września lub w październiku żeby po ślubie tż wrócił do pracy na 2-3 tyg a potem żeby wziął urlop na 2 tyg
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 12:11   #2295
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Już oblukałm tą stronę i niestety większość "z" ma ogonki.
Kate pisałam wczoraj ze ja mam 2-3 czcionki bez zawijasów na Z, tylko nie wiem jak wysłać. Poszukaj sobie w necie czcionki Allegro pl, Andante BT pl, new hampshire, signet roundhand, EFN Garamo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-02, 12:13   #2296
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Ines, chcialabym miec takie zdolnosci, u mnie bad hair day oznacza kucyka a tak zwykle to rozpuszczone ;-)

Lemon-Drop: sale weselne many na oku dwie, jutro moja mama zapyta o ceny w zaleznosci od opcji (minimum, srednia czy duza choc duzej ilosci gosci - 56 osob wolelibysmy uniknac) i wtedy zdecydujemy co sie bardziej oplaca nam - chodzi o znizki na hotele, pan mlody i jego rodzina z innej czesci kraju, wszystkim trzeba choc dwa noclegi zapewnic.

Impreza ogolnie ma byc skromna, po podpisaniu papierow w USC do restauracji hotelowej (maja rozne sale wiec mozna dopasowac do ilosci gosci), tam obiad, a potem zabawa przy muzyce z komputera do mniej wiecej polnocy. Nie chcemy DJa ani orkiestry, to nie ma byc wesele jako takie, zadnych oczepin, zabaw typowo slubnych, kamerzysty czy fotografa. Ot, przyjecie dla rodziny i kilkorga przyjaciol. W ramach poprawin w sobote obiad zeby glodni nie wybierali sie w podroz.

Sukienke juz mam- opcja biala z szarfa w kolorze butow, buty opcja purple, dzis odbieram z poczty, woalka w drodze

http://www.kissdresses.com/cheap-pro...-accented.html

http://www.amazon.co.uk/Ladies-Brida...rds=prom+heels

http://www.lightinthebox.com/20cm-10...b_from=sysmail
serio? nie bedziecie miec nawet fotografa???
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 12:20   #2297
Kate Noir
Zakorzenienie

Ines miałaś czuje i dobrą kieckę wybrałaś Buty są przepiękne <3

Cytat:
Cytuję:
Mi też tak się wydawało

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
hmm ja to chyba dziwna jestem bo mnie to ni ziębi ni grzeje jaką ktoś będzie miał sukienkę - czy beżowa czy biała czy czarna- niech ubierają co chcą
Jak teściowa ubierze się w biała balową suknię (nie podejrzewaj jej jak by co) t przecież ona się ośmieszy nie ja Zostanie nr1 plotek na weselu

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Po za tym miala OSTATNIE EGZAMINY i nareszcie mam to za soba.... juz miala troche egzaminow i sesji, ale ta mnie wykonczyla

ale juz wracam do zywych bede zagladac
mam coś dla Ciebie: http://disco.fleo.se/?name=Sesja+is+coming%21+Uczyc+sie

Cytat:
ślub mamy 9-10.08

więc TŻ musi wziąć urlop od 7.08 ma 2 dni urlopu okolicznościowego 15.08 to jest święto więc też wolne.. jedną ofertę mamy od 22.08 do 2.09 więc 19 dni urlopu musiałby wziąć

dlatego teraz szukamy DOBRYCH biur podróży żeby jechać w połowie września lub w październiku żeby po ślubie tż wrócił do pracy na 2-3 tyg a potem żeby wziął urlop na 2 tyg
Wybacz ale jestem na lekach przeciwbólowych i nie do końca zczaiłam
Dlaczego tż ma wziąć miesiąc wolnego w pracy? Nie możecie pojechać we wrześniu czy październiku? Będzie wtedy mniej ludzi i oferty korzystniejsze Zastanówcie się nad tym.

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2014-02-02 o 12:22
Stary 2014-02-02, 12:20   #2298
marlenqa22
Zadomowienie

Hej

Nie było mnie 3 dni a tutaj tyle stron do nadrabiania.. nie dam rady, przepraszam
Przyjechałam do rodziców na weekend i obejrzałam wszystkie ślubne rzeczy jakie zamówiłam (bo zamawiałam na adres rodziców).
Stanik, biżu, podwiązka i kwiatek we włosy są extra, takie jak na zdjęciach
Buty ślubne te moje złote są nadal niewygodne, i jeśli tak dalej będzie będę zmuszona kupić inne..
Wczoraj zamówiłam księgę gości, będzie z naszym zdjęciem

Gratuluję wszystkich zaklepanych spraw, sukien i innych dodatków

Dziewczyny z 2 sierpnia.. pozostało nam od dzisiaj pół roku do ślubu!

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 12:33   #2299
majkas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
serio? nie bedziecie miec nawet fotografa???
Ano takie z nas dziwne stwory. Skoro nie ma slubu koscielnego, oczepin innych typowo weselnych szopek to ze zdjeciami sobie poradzi moja mama (ma kobita talent). Wole dom niz placic 1/4 naszego budzetu weselnego za kilka fotek. Dla mnie wazniejsza jest atmosfera i wspomnienia, swoich zdjec nigdy i tak nie lubilam
Stary 2014-02-02, 12:39   #2300
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
A ja mam jeszcze jedno pytanko odnośnie tego nieszczęsnego wypisywania zaproszeń. Jeśli mężczyzna jest moim kuzynem/znajomym i zapraszam go z jego dziewczyną, to najpierw wypisuję kobietę (no bo to kobieta ) czy mężczyznę jako że to on jest mi bliższy, a partnerkę zapraszam ze względu na niego?
Chociaż mogę zostać zlinczowana najpierw wpiszę kuzyna a dopiero osobę towarzyszącą, nawet jeżeli są zaręczeni. Przecież On jest bliższą osobą, rodziną.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
A dla mnie oprawa itd. jest ważna. Tak jak w życiu - jestem bardzo szczegółowa, wszystko zawsze mam dopięte na ostatni guzik i nigdy nic nie robię na odp...r, więc i w kwestiach ślubu i wesela nie będzie inaczej. Jeśli komuś nie zależy, bo to nie jest ważne to ok, szanuje to, ale jeśli ktoś będzie mi próbował udowodnić, ze przez moja dokładność i wchodzenie w szczególy sakrament nie jest dla mnie ważny, to powiem brzydko co myślę

I nie, nie musi być idealnie, bo nigdy nie jest, ale ma być tak, żebym w piątek wieczorem/w sobotę rano powiedziała "to co ode mnie zależy jest zrobione dobrze, jeśli coś się nie uda to nie z mojej winy i ja sobie pluć w brodę nie będę, ze mogłam zrobić coś inaczej".

Jak w życiu

Wysłane z telefonu
Mądrze prawi, polać jej

Ines3037200 witaj ponownie gratuluję przyszłym rodzicom jak Twoje zdrowie?

Idę dalej leczyć kaca giganta

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 13:09   #2301
sweetsunday
Raczkowanie

Linaewen biżuteria wybrana? bo jak nie, to ja się na takie coś natknęłam :
http://http://www.groupon.pl/oferty/...dak-1/33164414
http://http://www.groupon.pl/oferty/...o-o-2/33494760
Stary 2014-02-02, 13:10   #2302
puchaczmalinowy
Rozeznanie

KaEs świetny ten tort i jeszcze te truskawki

Ines piękna suknia i faktycznie brzuszka może nie być wcale lub prawie wcale widać gratulację dla szczęśliwych rodziców a z tym organizowaniem wcześniej to poza sezonem ślubnym faktycznie szybko można wszystko załatwić, no gorzej jak się jest w sezonie bo się bierze już chyba co zostało

co do kolejności w zaproszeniach my też wpisywaliśmy kuzyna z narzeczoną a nie narzeczoną z kuzynem bo w końcu on jest głównym gościem a ona, że tak brzydko napiszę dodatkiem do kuzyna.

Byłam dzisiaj w tym salonie i ta krowa na pierwszy rzut oka powiedziała, że z tą koronką nic nie da się zrobić, tylko podciągnąć a odstawać dalej będzie. Dobrze, że teściową zabrałam (czasem się przydaje ) i ona zaczęła jej tam dyrygować a tak, a może tak. I stanęło na tym, że mam 3 czerwca przyjść z sukienką ona mnie pomierzy i jednak to zrobi. Normalnie aż czułam jak krew mi odpływała na słowa "nic się nie da zrobić". Wiem, że w salonie to one by chciały żebym kupiła od nich sukienkę no ale jak mówiła, żebym przyszła i że zobaczy to oczekiwałam, że nie będzie mnie aż tak po macoszemu traktować.

Ale przynajmniej zamówiłam buty Oczywiście nie było rozmiaru inne niż planowałam - wiedziałam, że tak się to skończy hehe Ale powiem Wam, że zakładałam te la body i one są po prostu boskie - w ogóle nie czuć tego 9,5cm obcasa!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0189.jpg (56,7 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0190.jpg (63,0 KB, 33 załadowań)

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 13:12   #2303
gornek
Zakorzenienie

Dzisiaj równe 3 miesiace do slubu

http://demotywatory.pl/4282597/Najgo...kazac-rodzinie padłam foty cudne haha.

Ja do oprawy nie przywiazuje duzej wagi, bo u nas w kosciele zawsze fajnie to wychodzi tak samo ubranie kosciola
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 13:20   #2304
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie PMki.
I zaszłam w ciążę
Witamy z powrotem
gratuluję dzidziusia
Cytat:
Ojoj ale gonicie z postami
Wstawiam moją suknię (przed przeróbką, przymiarka dopiero w walentynki), moje buty, bukiet, na podstawie którego będzie mój robiony i fryzurę jaką chcę
masz przepiękną suknię!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 13:25   #2305
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie PMki.
I zaszłam w ciążę
witam i gratuluję !

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Super Moje gratulacje Teraz to dopiero Wasze oczekiwanie i na ślub i na maleństwo nabierze tempa

A ja mam jeszcze jedno pytanko odnośnie tego nieszczęsnego wypisywania zaproszeń. Jeśli mężczyzna jest moim kuzynem/znajomym i zapraszam go z jego dziewczyną, to najpierw wypisuję kobietę (no bo to kobieta ) czy mężczyznę jako że to on jest mi bliższy, a partnerkę zapraszam ze względu na niego?
jeśli znasz imie i nazwisko dziewczyny, najpierw powinna być właśnie ona
, jesli uzywasz zwrotu ' z os. towarzyszaca' noto wiadome jak

Cytat:

u nas tez

witam nowa PM

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-02, 13:29   #2306
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
suknia przepniękna myślę że osoby o standardowych rozmiarach rzeczywiście mogą znaleźć sukienkę szybko ale osoby odbiegające od tych standardów - wyższe lub grubsze mogą mieć większy problem. Ja mam rozmiar powyżej 44 i boje się że długo będę musiała szukać sukienki.. ale masz racje można wszystko załatwić szybko moja koleżanka gdy zaszła w ciąże załatwiła ślub cały w 3 mies a nie miała wcześniej nic nawet w planach

Kochana ja na codzien noszę 42/44 i też się strasznie bałam że nie znajdę tej jedynej w której będę wyglądać i czuć się jak ksiezniczka. A kupiłam suknię po pierwszym mierzeniu w drugim salonie

Cytat:
ślub mamy 9-10.08

My tak robimy urlop na ślub 5-8 września a potem 29 września na podróż do stanów

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z 2 sierpnia.. pozostało nam od dzisiaj pół roku do ślubu!
Gratulacje

Wysłane z mojego HUAWEI U8815
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 13:31   #2307
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Ale przynajmniej zamówiłam buty Oczywiście nie było rozmiaru inne niż planowałam - wiedziałam, że tak się to skończy hehe Ale powiem Wam, że zakładałam te la body i one są po prostu boskie - w ogóle nie czuć tego 9,5cm obcasa!
Super są! Też będę miała tą wysokość obcasa i platformę Tylko moje mają kryształki na pięcie
Ile zapłaciłaś za swoje - jeśli mogę spytać?
Stary 2014-02-02, 13:54   #2308
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Super są! Też będę miała tą wysokość obcasa i platformę Tylko moje mają kryształki na pięcie
Ile zapłaciłaś za swoje - jeśli mogę spytać?
Te z kryształkami na pięcie chciałam aż do dzisiaj ale wynalazłyśmy jeszcze te jeszcze nie zapłaciłam bo czekam aż mi mój rozmiar sprowadzą, ale kosztują 330 a te z kryształkami po 360 były. Ale serio myślę, że te buty są warte swojej ceny

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 14:34   #2309
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Witam wszystkie PMki.
Witaj! Cudna suknia! Gratuluję dzidziusia!!

Cytat:
Witam nowe PMki
U nas też tak jest

Cytat:
Czesc dziewczyny,
Witaj

Cytat:

Ale przynajmniej zamówiłam buty
Gratuluję butów!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 14:35   #2310
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Kate pisałam wczoraj ze ja mam 2-3 czcionki bez zawijasów na Z, tylko nie wiem jak wysłać. Poszukaj sobie w necie czcionki Allegro pl, Andante BT pl, new hampshire, signet roundhand, EFN Garamo
Dziekuję, poszukam

Cytat:

śliczne

Myślicie, że wszystkie buty z akces2 są skórzane wewnątrz? Wydawało mi się t oczywiste ale teraz sama nie wiem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości