|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Witam
Noc koszmarna, od 3 do 6 przerwa w śnie mnie tak zbulwersowała że zaczęłam płakać z bezradności, mała powinna już być z nami ![]() Widzę że mamusie miały w miarę przespane noce, super, może teraz będzie już tylko lepiej ![]() Jeżeli chodzi o WINDI to dużo tego sprzedawaliśmy, i tak się zastanawiam czemu nie kupiłam do wyprawki?? Chyba zaraz zamówię na allegro, i dorzucę do tego parę innych rzeczy, może humor mi się poprawi ![]() Aaaa u nas za oknem normalnie wiosna ![]()
#3602 |
Zadomowienie
|
Hej, u mnie też była lekka noc - coś te dzieci się chyba dogadują, albo pogoda ma może wpływ? Karmienia co 2-2,5 h (choć fakt, że mi się wydawało, że ledwo oczy przymknęłam
![]() Jak myślicie, na ile to co pijemy przenika do mleka? Bo przedwczoraj pomyślałam, że problemy z bączkami są przez to, że piję głównie inkę (rano z błonnikiem, potem zwykłą) i zamiast niej piłam herbatę owocową- dzień miał marudny. noc była cała przekrzyczana i mały prawie nie spał. Jak wczoraj wróciłam do tej z błonnnikiem- noc jak marzenie, Kupki prawidłowe, bączki bolesne, ale szły na zewnątrz... Myślicie, że ma to wpływ? (na dziecko, bo na moje jelita na pewno) i że tak od razu? Czy to tylko zbieg okoliczności? --- Gosia, dzięki za odpowiedzi ![]() --- Pilotko, a jak u Ciebie jest z więdzidełkiem? Bo czytałam, że takie objawy (włącznie z ranieniem sutków) mogą być przez to- co więcej nawet po podcięciu język nie jest do końca sprawny i dziecko operuje nie końcem a środkiem języka, stąd ból, zresztą ono też się bardziej męczy i stąd krzyki... Mój ma właśnie podcięte, ale i tak widać że tego języka nie podnosi do końca (i czy lekarka czy położna od razu o tym wędzidełku mówiły), więc myślę że może to jest powód jego złości na cycki (wczoraj na to wpadłam). --- Perfuzja, ja chętnie przygarnę- u nas odparzeń nie ma, ale po pampersach (tych premium, z siatką) Kazio miał jakby odciśnięte czerwone "spodenki" (nawet w miejscach gdzie na pewno nic nie dotarło- po prostu odcisk pieluszki) zwłaszcza jak trochę dłużej je nosił, w dadach tego nie ma A swoją drogą kolejne głupie pytanie- po czym poznać, że pieluchy są za małe? Bo wagowo to na pewno jeszcze jest zapas (wczoraj mąż na zwykłej wadze stwierdził że mały ma 4 kilo), w pajacyki 56 jeszcze wchodzimy (choć nie wszystkie) ale mam wrażenie, że trochę ciasno robi się przy zapinaniu pieluch przy nóżkach no i zapięcie jest dużo niżej niż wcześniej, a na tyłku zostaje "worek" jeśli wiecie o co mi chodzi...
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2014-02-02 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Katarzyniak--- gratuluję!!!!!
![]()
#3604 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile windi zużywacie tak mniej-więcej bo nie wiem ile zamówić
![]()
#3605 |
Wtajemniczenie
|
Hej Mamusie. My jeszcze w szpitalu. Hania jest urocza ale daje czadu, ze uszy bolą. Lekarz nazwał ją mała histeryczka
![]() ![]() Ogólnie czuje sie nawet ok, tylko, ze nie śpię prawie w ogóle. Sen widocznie minął wraz z beztroskim czasem młodości .... ![]() Boję sie jak to będzie po wyjściu ze szpitala. Czy sobie poradzimy. Mam problem z istnieniem piersią bo mała nie chce zassac moich nie za dużych brodawek. Jest problem z tym. Trzeba ją dokarmiac butelka. Wczoraj miałam kryzys psychiczny przez ta niemoc nakarmienia jej. Pokarm jakiś tam mam ale moj plan karmienia tylko i wyłącznie z cyca poległ w gruzach. Jutro chyba wyjdziemy do domu. Strach sie bac co to będzie.. zalaczam zdjęcie małej. Słaba jakość ale coś tam widać ![]() ![]()
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie denerwuj się ![]() Ty wychodzisz a ja się kładę we wtorek, a napisz jak tam opieka, jak lekarze, jak położne??? A zdjęcia jeszcze nie widzimy ![]()
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2014-02-02 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Wtajemniczenie
|
Zdjecie Małej nie chce mi sie coś tam wstawić, więc podaje linka do fotki z telefonu, mam nadzieję, ze widać: www.php?img=711717_imag1052-1-1.jpg.html
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Lekarze młodzi i wyluzowani, położne mile i pomocne bardzo. Codziennie zmieniają pościel, myja tyłek jeśli trzeba, pomagają przy dziecku . Dla maluszka mają wszystko w tym szpitalu. Tak więc połowy rzeczy i przyborow z torby nie uzylam w ogóle. Tylko paczkę chusteczek nawilzantch weź i rzeczy na wyjście dla małej. Personel opiekuńczy , przy operacji mnie wspierali i żartowali. To byk dobry wybór żeby zwiac z poprzedniego szpitala tutaj.
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2014-02-02 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a po jakim czasie od przyjęcia do szpitala wywołują poród ?? jak to u was wyglądało ??
#3609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
a u mnie chyba (zaznaczam) chyba jakiś postęp bo wydaję mi się że "znalazłam" czopusia
![]() ![]()
#3611 |
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny,
ja witam się z wami na szybko. ![]() Właśnie szykuję się i jedziemy z mężem na wystawę ludzkich ciał, a potem do znajomych , tak więc nadrobię wszystko jak wrócimy. ![]() Miłej niedzieli dla wszystkich ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3613 |
Rozeznanie
|
Gosia śliczny Kacperek
Akkma powodzenia na egzaminach i w pozostałych punktach planu na dzisiejszy dzień |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
czekamy na wyniki badań- krew i mocz no i będzie decyzja czy do domku...
#3615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() krolowa nilu jestem w szoku, ze tyle na raz sciagasz i to z 1 piersi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3616 | |||||
Gang Iren
|
Wczoraj Kacper wisiał na cycku od 17 do ... północy!
A później spał od 24 do 5,obudziłam go na karmienie i spał do 9:30,tzn znów obudziłam go na karmienie. I śpi dalej. Zrozumieć dziecko... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja myślałam,że różnych pieluch próbowaliście. Wiki też miała brzydką pupę po dadach. Najważniejsze,że jest poprawa. Cytat:
Cytat:
Już chcesz zamawiać? Może nie być potrzeby,żeby używać przecież... Cytat:
Nic chyba innego jak tylko próbować i próbować aż załapie. Jednym dzieciom łatwiej to przychodzi,innym trudniej. Trzymam kciuki za karmienie! Dziękuję za miłe słowa o zdjęciach Kacperka ![]()
![]() |
#3617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3618 |
Rozeznanie
|
czesc
![]() ale sie wyspalam ![]() az do 7.30 ![]() teraz karmie i zaraz chyba mi corka zadrapie piers taka z niej mala terrorystka ![]() ![]() czas obciac jej szpony ![]() katarzyniak, selena GRATULULACJE!!!!!!!: ![]() ![]() ![]() senira ![]() probuje odp jednza reka ![]() dzizas mokro, przesikala sie ![]() co robic przerwac jej ssanie i przebrac czy czekac az skonczy????????? ![]() ? aa zaczela ssac około 10 minut temu z przerwami a ssa roznie czasowo haha tak sobie pomyslalam ze narzekalam na forum na terrorystke to obsikala matke a co ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-02-02 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aaa i senira banan dla Ciebie za czopusia ![]()
20.12.2013 - Alek ![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-02-02 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uzywalismy wcześniej białych pampersow i Babydreamow. Pupa zaczęła sie psuć przy białych pampersach (ale to chyba ze względu na ilośc kup i to ze wtedy rzadko uzywalismy kremu), a apogeum osiągnęła dopiero przy 2 czy 3 paczce Dad i jakos nie skojarzylam, ze to może byc kwestia pieluch ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3621 |
Raczkowanie
|
Magnusia- kciuki za szybkie wyjscie do domu
![]() A mnie szlag trafia od rana!!! Za chwile ma przyjechac tesciowa, wiec od wczoraj ogarniam mieszkanie, ale konca nie widac, bo co uloze rzeczy na miejsce, to TZ wyjmie cos innego i zostawi tam gdzie stwierdzil,ze juz ich nie potrzebuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zadomowienie
|
A jakich kremów generalnie do pup używacie na odparzenia? Bo zostało mi już 8 dni, wolałabym być gotowa...
Dzień Dobry! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3623 |
Zakorzenienie
|
Iwant wstawiam zdjęcie buźki z grymasem pt "mamo, skończ i weź mnie bo mnie razi słońce :P" no ale cóż
Dziś prawy policzek bardziej zaczerwieniony.... smarowałam wnocy mlekiem za radą (no właśnie... kto to był - tak to jest jak się w na karmieniu nocnym jednym okiem czyta)..... chyba krolowa nie? ![]() Z tymi niespokojnymi dziećmi to coś na rzeczy jest... u nas wczoraj od 19:30 do 22 orkiestra w nocy - od 4 gazy go przechodziły ... (to ten bobotic... za...rany!) i CAŁY czas stękał. Wczoraj rozdrapał jednego bąbla na buzi ;( aż poleciała krew, nawet nie wiem kiedy. W ogóle odkąd dajemy bobotic jest 10000 razy gorzej. Dziecko nie śpi, budzi się po 30 minutach z gazami, które go męczą i ewidentnie drażnią. Wczoraj usłyszałam od kuzynki tekst "mama nie wie jak smoczka wsadzić,ciocia wie... " co prawda nie było to złośliwe, ale okropne, popłakałam się w domu. serio ;( Po czym uspała go na rękach a mnie serce pękało. Potem jeszcze pokłóciłam się z tż, mały miał kolkę a ja wyłam jak bóbr razem z nim ;( Dziś wyglądam jak idź stąd i nie wracaj. Kupiłam chustę, tzn kupię dziś idę odebrać używaną za 50 zł, zaffiro ![]() NO TO BĘDĘ WAS NA KARMIENIU NADRABIAĆ.
#3624 |
Zakorzenienie
|
wychodzimy!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! o 16 będzie wypis gotowy
#3625 |
Zakorzenienie
|
Super !!! W domu to wiadomo ze najlepiej ![]() Send from my IPhone ![]()
#3626 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny połamał mnie psychicznie ten szpital...mpotrzebuje Waszej pomocy,moja laktacja umiera.Dostaje mase sprzecznych info. Brak konkretnych informacji doprowadił do malej dpresji z ktora walcze od wczorajszego poranka.
Lekarze pediatrzy olali temat spodziectwa, lekarka jak zapytalam o diagnoze,leczenie i czynnosci jego seksualne w zyciu doroslym stwierdzila zebym sie tak nie piekliła moze syn bedzie ksiedzem. Jestem twarda,ale zalewam sie łzami co piec minut.musimy zostac do jutra przez zoltaczke malego,moj maz omało nas na żądanie nie wypisał,tez ma dosc. Widzi jak niektore polozne sie zachowuja w stosunku do mnie i dostaje szału. Jedna tak zbral ze chodzi jak zegarek... Pierwszy raz mnie widzi i wali do mnie pani po cc? Ja ze tak, a ona mamy tu jeszcze jedna pania po cc i ona sobie radzi z dzieckiem a pani? Wtf????? Mowi zle pani karmi, lenistwo 10 min i od piersi pewnie pani odstaia a dziecko glodne,musi pani wiedziec ile dziecko ml ma zjesc.Moj maz w tym momencie ja z☠☠☠al,ze nie wie o czym mowi ze karmie w nocy co godzine lub poltora, z w dzien potrafi maly byc 5h bez przerwy na piersi a aktywnie ssac,ze zona nie spi, jest wyczerpana i ze skarge na nia napisze bo ona jest od pomagania mi w lktacji i opiece nad dzieckiem a nie piciu kawy i ogladaniu seriali. pani polozna chodzi teraz jak przecinak,zaglada co kilka min....zalosne to teraz. Ogolnie co polozna o teoria, najpierw po cc nikt mi nie pomagal z laktacja, i kazdy samo rzyjdzie prosze czekac,za wczesnie, on nie chce bo jestescie oboje padnieci po narkozie, on spal a ja starlam sie o prystaiac, ciagle musialam prosic zeby mi cokolwiek pokazano. Jedna polozna kaze karmic max 40 min i odstawiac, druga kamic caly czas na zadanie nawet kilka h do skutku. Trzecia skacze ze strzykawka i mm i dokarmia.. W rezultacie ja sma pieknie rozbujalam mleczarnie,ale od wczoraj jest problem, bardzo sie zdenerowala, i. Duzo plakalam. Po sciaganiu metoda 753 mam moze z 5 ml(tyle udalo sie po tym jak wisial 3h i nie wiem ile on wypil,czulam caly czas ze aktywnie ssa (igly na full) dostal 40 ml mm bo spadl za duzo z wagi,wazyl 3800 wczoraj 3450 udalo sie ztrzymac padek i wzrasta waga ale zoltaczka sie zwiekszla. Co mam zrobic zeby on sie zaczal najadac? Mam podawac piers i dokarmiac mm? Nie wypuszcza mnie stad jak on bedzie mial spadki. Jak mam pobudxic mleczarnie? Kiedy i jak sciagac? Pomocy dziewczyny bo niewyrabiam pierwszy raz w zyciu cos jest poza moja katrola i nie daje rady juz ![]() Przeprasam ale pisze na tablecie przez łzy i nawet nie wiem czy zrozumiecie moje wypociny bez ładu i składu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |||
Raczkowanie
|
Nie było mnie jeden dzień i zaskakująco nie nastukałyście aż tyle żebym nie była w stanie nadrobić, jestem zaskoczona
![]() ![]() pilotka86 przeczytałam Twojego posta... I znowu się rozbeczałam ![]() ![]() Nawet zrobiłam sobie zdjęcie tej wiadomości na tel i w sytuacji gdyby znowu nachodziły mnie czarne myśli lub strach to wiem, że Twoje słowa mnie uspokoją i przeżegnają kryzys ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Shizu48 Czas edycji: 2014-02-02 o 11:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, zapomniałam, dla tych które przy przewijaniu używają wacików i wody- w auchan są takie kindi- 60 szt. Za niecałe 4 zł (a są na tyle duże, że je przekrawamy na pół)
#3629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko tak szybko napisze: Kto powiedział o Windi no kto kto?? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Magnusia! W domu najlepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.