Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-02, 12:14   #4771
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość

Ja mam dwa kartoniki po siostrzenicy (na razie te początkowe rozmiary resztę będę dostawała partiami od Siostry bo ma u siebie więcej miejsca). Połowa się nada bo nie ubiorę synusia w róż, ale zamierzam prać wszystko razem poprasować i pookładać rozmiarami.
Dostała jeszcze od siostry dwie koszule do karmienie, dwie pościel do łóżeczka, prześcieradełko i rożek. Jej córka ma już 5,5 roku, a moja Siostra twardo wszytko po niej trzyma do mnie

A propos proszków: od jutra w Netto jest promocja ma Lovela, proszek po prania do białego albi kolorów 1,8 kg, albo Mleczko do prania do białego albo koloru 1,5l po 19,99zł.

Ja właśnie bardzo się zastanawiam czy kupić Lovela czy Dzidziuś. Bo wydaje mi się, że Dzidziuś ma lekki zapach i to mi się podoba, żeby rzeczy lekko pachniały. Lovela nie ma zapachu. Jakoś dziwne mi się wydaje, żeby rzeczy po praniu nie pachniały.
A płyn do płukania będziecie używać np. Silan Sensitive czy właśnie Dzidziuś albo Lovela?
Ja też od kwietnia lub połowy zacznę prać wszystko pomału bo na raz też się nie uda, zależy jak się będę czuć

I też nie wiem Lovela czy Dzidziuś
A płyn do płukania to już nie wiem kompletnie, czekam na rady

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 12:27   #4772
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Vampirka ja planuje poprać wszystko tak właśnie pod koniec marca, bo jak zrobię to teraz to po trzech miesiącach leżenia w szafie przejdzie jej zapachem. Mamy stosunkowo nową szafę i zdarza się, że jak coś leży w niej dłużej to nabiera takiego szafowego zapachu.

Nadiak ja kupiłam lovele. Wydaje mi się, ze ubrania dziecięce nie powinny pachnieć, bo takie małe dziecko i tak będzie miało mnóstwo nowych rzeczy wokół siebie i żeby jak najmniej się stresować to rzeczy typu ubranka powinny być dla niego neutralne, a nie dodatkowo drażnić jego nosek. Po za tym czytałam gdzieś, że jak np tatuś wraca z pracy to powinien przebrać się w takie domowe rzeczy, właśnie po to by dziecko czuła jego zapach, a nie tego wszystkiego co w ciągu dnia osadziło się na jego ubraniach.
Też mam nową szafę i czasem ubrania nią przechodzą, teraz pewnie już się trochę to tego przyzwyczaiłam i nie czuję, ale tak jest. Komoda w której będę trzymała ubrania dziecka też jest nowa
To jutro kupie Lovela mleczko do prania, a myślicie, że trzeba od razu biały i kolor? Czy kupić kolor i prać w num wszystko?
Jeszcze płyn do płukania kupię Lovela do kompletu, a co jak szaleć to szaleć, tylko muszę wyczaić gdzie mają.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie popuszczam, w domu to wiadomo ide odrazu do wc, gorzej jak wychodze z malym to go ciagne na szybkiego, ledwo trzymam
piersi i w okolicach nic mnie nie boli, chociaz to...moze to jakies bole nerwotyczne jak to sie nazywa
Ja popusczam i nie wiem kiedy, ale to takie dziwne jest bo np. ide rano siusiu, wchodzę do kuchni i już plamka na majtach. A jak mocno mi się chce i wstrzymuje bo jestem gdzieś i muszę dojechać do kibelka to wtedy nie

bóle nerwotyczne? Czyli na tle nerwowym? To na pewno nie to bo miałam takie nawet w ciąży mi się raz zdarzyło i to jest co innego. Dobrze, że jutro mam USG 3D to od razu powiem babce nie się wypowie co to, albo nawet zrobi tam USG.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 12:30   #4773
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
u nas deszczowa niedziela.. my z mamą gotujemy obiadek
a po obiadku chyba idę na drzemkę

agu7sia dziękuję, że pytasz Igusia, narazie temperatury nie ma, ale widać że zdrowa nie jest, jeść mi nie chcę i w ogóle taka "dzika" jest...

asiuulka
śliczny wózek a i dziewczyny dobrze mówią, pewnie adaptery musisz wpiąć

podwójne mamusie, doradzcie w środę mamy ostatnia dawkę szczepienia na pneumokoki, odczekać lepiej czy iść, skoro Iga miała tą gorączkę? I czy jeśli nie pójdę to muszę zgłosić czy poprostu iść w innym terminie ? Nigdy nie opoźnialiśmy szczepionek dlatego nie wiem jak to jest ?

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 12:33   #4774
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

Hmmm, no faktycznie, na basen może się przydać... Szwagier, to chyba ani razu go nie użył, też pewnie dostali, a nie wiedzieli do czego to
Moje ubranka do pół roku na razie wcisnęłam do szafy, ale jeszcze przyjdzie dość sporo (61szt) i z tym będzie już problem

Dziewczyny, a jak planujecie prać te wszystkie ubranka?
Ja na razie tylko wszystko ładuję do szafy i nic z tym nie robię, ale nie wiem, czy już się za to nie zabrać... Chodzi mi o to, że na wiosnę mogę mieć problemy z suszeniem, bo na dworze będzie jeszcze za chłodno by to szybko poschło, a teraz, puki kaloryfery grzeją to mogę to robić w łazience i ewentualnie zamontować suszarkę w pokoju. A jak wiosna przyjdzie w marcu, to każda porcja prania będzie mi kilka dni się kisić (na jesień to grubsze rzeczy nawet tydzień czasu schły)... Poza tym nie mogę zostawić tego na ostatnią chwilę, bo jakbym zaczęła rodzić przed terminem, to TŻ sobie sam z tym nie poradzi (sama nie wiem jak dam radę).
No i nie wiem jak będzie lepiej, najpierw posegregować wszystko rozmiarami i prać od najmniejszych, czy od razu przeprać wszystko jak leci i dopiero przy prasowaniu sobie segregować i układać... macie już opatentowany jakiś dobry sposób?
Jak ma Ci się to kisić, to chyba lepiej wyprać teraz. Wiem, że nie powinno być to robione na ostatnią chwilę, żeby odzież "przeszła" domowym zapachem i mikroflorą. Uważam, że śmiało możesz prać wszystko razem, a potem porozdzielać, chyba że masz w pralce możliwość prania w 1/2 ilości wody (bo nie sądzę, by te malutkie rzeczy wypełniły całą pralkę).

Cytat:
Ja też nieraz małego czuej tak nisko i kopie po pęcherzu i wtedy chodzć siku co chwilę. A później jakoś ustaje i jest czas, że chodzę mniej.
Inny problem doskiera mi bardziej. Od początku piątego miesiąca mam nietrzymanie moczu. Jakie to wkurzające i krępujące. Używałam zwykłych wkładek, ale te siki brzydko pachną i kupiłam teraz Tena Lady Ultra Mini i używam. Maskara. Myślałam, że takie rzeczy dzieją się w dziewiątym miesiącu, a nie już.

Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was tak miała?
Pod lewą piersią czułam jak bym mi w jednym miejscu zdrętwiało, albo ścierpło, później przerodziło się to w tępy, ból a teraz to już momentami ostro kłuje. Boje się, że coś jest nie tak. Najgorsze, że jak siedzę boli, jak się położę też, nieraz nawet ten ból budzi mnie w nocy.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Ja mam dwa kartoniki po siostrzenicy (na razie te początkowe rozmiary resztę będę dostawała partiami od Siostry bo ma u siebie więcej miejsca). Połowa się nada bo nie ubiorę synusia w róż, ale zamierzam prać wszystko razem poprasować i pookładać rozmiarami.
Dostała jeszcze od siostry dwie koszule do karmienie, dwie pościel do łóżeczka, prześcieradełko i rożek. Jej córka ma już 5,5 roku, a moja Siostra twardo wszytko po niej trzyma do mnie

A propos proszków: od jutra w Netto jest promocja ma Lovela, proszek po prania do białego albi kolorów 1,8 kg, albo Mleczko do prania do białego albo koloru 1,5l po 19,99zł.

Ja właśnie bardzo się zastanawiam czy kupić Lovela czy Dzidziuś. Bo wydaje mi się, że Dzidziuś ma lekki zapach i to mi się podoba, żeby rzeczy lekko pachniały. Lovela nie ma zapachu. Jakoś dziwne mi się wydaje, żeby rzeczy po praniu nie pachniały.
A płyn do płukania będziecie używać np. Silan Sensitive czy właśnie Dzidziuś albo Lovela?
Nadiak lokalizacja bólu wskazywać mogła by na serce... Może zmierz sobie ciśnienie/tętno? Nie miałaś dotąd żadnych problemów kardiologicznych?
Ja chyba nie mam problemów z nietrzymaniem moczu ale od dwóch dni mam wrażenie że moje siuśki jakoś mocniej pachną, mają intensywniejszy zapach. Macie podobnie?

Jeszcze co do promocji to w rossmannie dla posiadaczy karty rossnę są dodatkowe promocje, np oilatum 150 ml za 20,99 albo pieluszki babydream dla noworodków za 9,99

Ponadto Asiulka bardzo ładny wózek. Adaptery to koszt około 60 zł/kpl ale może faktycznie znajomi gdzieś mają ?

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 12:48   #4775
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Nadiak lokalizacja bólu wskazywać mogła by na serce... Może zmierz sobie ciśnienie/tętno? Nie miałaś dotąd żadnych problemów kardiologicznych?
Ja chyba nie mam problemów z nietrzymaniem moczu ale od dwóch dni mam wrażenie że moje siuśki jakoś mocniej pachną, mają intensywniejszy zapach. Macie podobnie?
Mierzę ciśnienie codziennie od początku ciąży, jest raczej niskie, najwyższe to 123/63 a tak mam np 117/58, tętno nieraz mam wyższe ok 90-98. A problemów kardiologicznych nigdy nie miała.
Stary 2014-02-02, 12:58   #4776
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
poniżej wstawiam kilka zdjęć, wózek jes w super stanie, czyściutki
super wózek
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 13:00   #4777
MamaKtosia
Zadomowienie

Cześć piękne!

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Wy tu o torbie i wyprawce, a ja jakoś nie umiem o tym myśleć na razie , może w marcu się zabiorę za to. Moje myśli teraz krążą wokół przeprowadzki, remontu i jak to zrobić,co kupić, zmienić itp.
Nic dziwnego! Przeprowadzka ważna sprawa i do tego absorbująca. Ja tam za swoją torbę w pierwszej ciąży się w 36 tc zabrałam dopiero

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Mojemu tżtowi zjadło mózg chyba zabrakło mineralki więc musiałam zrobić Oliemu mleko na czajnikowej wodzie. No ale młody zaczął sie krztusić pluć tym, ja próbuke a to gorzkie jakieś, bo co - tż wlał do czajnika wodę z termoforu żeby sobie podgrzać o masakro..
No ładnie. Dobrze, że Oli czujny!

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Ja dołączam do chorowitków gardło, spuchnięta szyja na węzłach chłonnych i nawet
Zdrowiej!!

Cytat:
No i nie wiem jak będzie lepiej, najpierw posegregować wszystko rozmiarami i prać od najmniejszych, czy od razu przeprać wszystko jak leci i dopiero przy prasowaniu sobie segregować i układać... macie już opatentowany jakiś dobry sposób?
Szlafrok na basen jak najbardziej się Wam przyda. W ogóle polecam basen z maluchami, fajna zabawa

Ja prałam wszystko jak leci. Sortowałam rozmiarami po prasowaniu.

Cytat:
To jutro kupie Lovela mleczko do prania, a myślicie, że trzeba od razu biały i kolor? Czy kupić kolor i prać w num wszystko?
Nie wiem ile masz rzeczy dla dziecka, ale ja nie miałam tylu białych żeby się nazbierała z tego osobna pralka, więc prałam wszystko razem w kolorze. Poza tym pranie przy noworodku i tak robi się bez przerwy.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
podwójne mamusie, doradzcie w środę mamy ostatnia dawkę szczepienia na pneumokoki, odczekać lepiej czy iść, skoro Iga miała tą gorączkę? I czy jeśli nie pójdę to muszę zgłosić czy poprostu iść w innym terminie ? Nigdy nie opoźnialiśmy szczepionek dlatego nie wiem jak to jest ?
Ja bym odczekała, ale najlepiej zadzwoń do przychodni i powiedz jak sytuacja wygląda.
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 13:00   #4778
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

To nie mam pomysłu. Możesz dla własnego spokoju pójść do lekarza pierwszego kontaktu. Niech się osłucha stetoskopem i może rozwieje wątpliwości. Innych rad nie mam więc się nie wypowiem.

Stary 2014-02-02, 13:01   #4779
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Asiulka ładny wózek

Mojemu tżtowi zjadło mózg chyba zabrakło mineralki więc musiałam zrobić Oliemu mleko na czajnikowej wodzie. No ale młody zaczął sie krztusić pluć tym, ja próbuke a to gorzkie jakieś, bo co - tż wlał do czajnika wodę z termoforu żeby sobie podgrzać o masakro...

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

No nie popisał się Tż... Nie dziwie się że dziecku nie smakowało

Mycha zdrówka

vampirka
ja wszystko co dostałam juz poprałam czeka poukłądane w komodzie... Tylko że uprałam od razu w loveli i ma to taki dziwny zapach - ale jest czyste. Niki polecała żeby najpierw prac w zwykłaym proszku a potem drugi raz w loveli.

Co do układania na razie poukładałam nie rozmiarami a rodzajami, body, kaftaniki... Bliżej porodu będę to jeszcze raz przeglądała.

zmykam na obiad.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 13:03   #4780
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Ja też nie jestem w czarnej d...pie jeśli chodzi o torbę do szpitala
ani piżamy, ani nic... I nie wiem jak dalej się za to zabrać... No i nie wiem gdzie będę rodziła i w ogóle nic nie wiem...
ja to samo i nawet o tym nie myślę na razie, najpierw muszę zaopatrzyć dziecko, bo poza łóżeczkiem i kilkoma ciuszkami, to nic nie mamy a jeszcze jak powiedziałam wczoraj mężowi, że w tym miesiącu musimy się wziąć za zakupy dla dziecka, to mi powiedział, że przecież tyle tego jest... taaa, bo kupiłam ubranka od naszej Martusi, tygryskowego pajacyka i koszulkę z Pepco... no faktycznie, cała hałda...

aha, no i w ogóle od kwietnia mają remontować moją porodówkę.. po to chodzę prywatnie, żeby mieć konkretnego lekarza, który będzie znał moją historię choroby i w ogóle, a tu wychodzi na to, że mogę rodzić w innym szpitalu i pieniądze w błoto, no i poród może być niebezpieczny..

Edytowane przez beatusia10
Czas edycji: 2014-02-02 o 13:05
Stary 2014-02-02, 13:04   #4781
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

MamaKtosia bo my z MyśkąO ostatnio rozprawiałyśmy o butelkach medela calma a konkretnie o tym czy można jej używać jako opcję podawania pokarmu gdy mama krótko po porodzie nie może nakarmić dziecka osobiście?Chodzi o to, że producent zaleca używanie calmy dopiero po 6-8 tygodniach kp żeby dziecko wypracowało właściwe ssanie.

Stary 2014-02-02, 13:21   #4782
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
MamaKtosia bo my z MyśkąO ostatnio rozprawiałyśmy o butelkach medela calma a konkretnie o tym czy można jej używać jako opcję podawania pokarmu gdy mama krótko po porodzie nie może nakarmić dziecka osobiście?Chodzi o to, że producent zaleca używanie calmy dopiero po 6-8 tygodniach kp żeby dziecko wypracowało właściwe ssanie.
A to musiałam przeoczyć. Przepraszam. No generalnie takie są zalecenia, żeby nie podawać na początku żadnej butelki, coby prawidłowego ssania (i laktacji) nie zaburzyć. Prawda taka, że przez te pierwsze kilka tygodni kobieta i tak głównie siedzi z maluchem w domu, więc podanie piersi nie powinno nastręczać trudności organizacyjnych. Niemniej moja córka pierwszy raz butelkę (z tym, że my byliśmy na dr. Brown) dostała jak miała 2 tygodnie. Ja miałam dosyć solidne komplikacje po-ciążowe i wtedy miałam do wyboru nakarmić dziecko i zemdleć albo pójść spać, więc wręczyłam córkę mężowi . U nas jak wiecie ten system się sprawdzał, ale ja zawsze podkreślam, że ogólne zalecenia laktacyjne są nieco inne, więc wszystko inne na własne ryzyko. Natomiast z mojego punktu widzenia, jeśli będzie jakaś sytuacja awaryjna możecie dziecku podać butelkę choćby i po 2 tygodniach byleby to nie była jakaś wysoce powtarzalna sytuacja.
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 13:52   #4783
VwVampirka
Zakorzenienie

No to ja chyba do końca miesiąca zaopatrzę się w proszek, powywalam wszystko z szafy i będę tam wkładać wszystko już poprasowane i posegregowane A nowe rzeczy też pierzecie (gdzieś czytałam opinie że też trzeba)?

Co do proszku i płynie do płukania, to myślałam o "dzidziusiu" bo ma fajną nazwę Ale chyba lepiej będzie jak się przejdę do jakiegoś marketu i obwącham te dziecięce proszki, bo faktycznie rzeczy, które zamawiałam na all były poprane w różnych proszkach i te pachnące nie bardzo mi odpowiadają (a nie wiem czy to było prane w zwykłym proszku czy dzieciowym).

No i dziś mam trochę czasu bez TŻ-owego, to może w końcu skończę robić listę wyprawkową...

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
aha, no i w ogóle od kwietnia mają remontować moją porodówkę.. po to chodzę prywatnie, żeby mieć konkretnego lekarza, który będzie znał moją historię choroby i w ogóle, a tu wychodzi na to, że mogę rodzić w innym szpitalu i pieniądze w błoto, no i poród może być niebezpieczny..
A to szkoda, że tak wyszło... Ale i tak, nawet gdybyś trafiła do tego szpitala, to nie masz żadnej pewności, że trafisz akurat na swojego lekarza... chociaż każda pewnie ma nadzieję, że spotka na porodówce jakąś znajomą twarz...

A co do torby do szpitala, to u mnie nie jest najgorzej: mam torbę, szlafrok, kapcie i 3 koszule nocne Reszty nie mam, ale największe rzeczy mam więc nie zginę
Na razie o tym nie myślę, też chcę w pierwszej kolejności skompletować wszystko dla dzidziusia. Brakuje mi m.in. fotelika do samochodu, wszelkich kosmetyków, pieluch, akcesoriów niemowlęcych, wanienki. Muszę jeszcze obejrzeć tą kołyskę od szwagra, bo może będę potrzebowała jeszcze materaca do niej... no i przydałoby się dokładnie przejrzeć ubranka, które już mam i porównać z listą wyprawkową, bo może nie mam czegoś konkretnego...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 14:12   #4784
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cześć dziewczyny

Asiulka wózek się bardzo fajnie prezentuje, oby się sprawdził

Vampirka ja popiorę gdzieś w kwietniu myślę później nie, bo im będzie cieplej, im brzuch będzie większy to mi będzie trudniej potem stać nad deską i to prasować, a nikt za mnie tego nie zrobi, więc chciałabym też mieć to wcześniej z głowy
A piorę wszystko razem, po prasowaniu będę segregować.

Niegrzeczna, ja bym odłożyła to o tydzień u nas się ostatnio szczepionki przesunęły o miesiąc prawie przez chorobę. Ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła do punktu szczepień i powiedziała, ze mała gorączkowała i zapytała kiedy najlepiej przyjść w przyszłym tygodniu na przykład.

Czytam tak o tych Waszych zakupach wyprawkowych i gotowych torbach do szpitala i zazdroszczę normalnie, bo my nic nie mamy i na razie się nie szykuje, żebyśmy mieli. No nic, najwyżej mąż będzie wszystko kupował po porodzie jak tak dalej pójdzie u nas..

My dzisiaj idziemy na imieniny do Hani kuzynki a mojej bratanicy, będą inne zabawki, więc jakieś urozmaicenie chciałam się przejechać do stadniny Hani konie pokazać, bo ona uwielbia te swoje na biegunach, tuli się do nich, robi aja aja, karmi, poi itp. ale jakaś taka wilgoć na dworze, ostatecznie się nie wybrałyśmy, może za tydzień.

Miłego popołudnia
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 14:13   #4785
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
A to szkoda, że tak wyszło... Ale i tak, nawet gdybyś trafiła do tego szpitala, to nie masz żadnej pewności, że trafisz akurat na swojego lekarza... chociaż każda pewnie ma nadzieję, że spotka na porodówce jakąś znajomą twarz...
nawet jak ma się mieć cesarkę? bo mój lekarz twierdzi, że on będzie mi robił cesarkę i mam się o nic nie martwić...
Stary 2014-02-02, 14:15   #4786
sylvuniaa84
Zadomowienie

Kurczę dzis znowu akcje miałam...
Poszłam pod prysznic rano przed wizyta,potem poszłam suszyc włosy do pokoju,i po wysuszeniu wróciłam do łazienki wyprostować włosy,wyprostowalam polowe i zaczęłam dziwnie sie czuć...szybko wyciągam prostownice z prądu i zrobiło mi sie ciemno przed iczami,podtrzymalam sie umywalki i przeszłam do pokoju...napilam sie wody,i położyłam.Za chwile przyszedł lekarz i mu o tym powiedziałam to mi powiedział ze to od trzymania rak do gory i mam sobie darować suszenie i prostowanie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-02, 14:24   #4787
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Poszłam pod prysznic rano przed wizyta,potem poszłam suszyc włosy do pokoju,i po wysuszeniu wróciłam do łazienki wyprostować włosy,wyprostowalam polowe i zaczęłam dziwnie sie czuć...szybko wyciągam prostownice z prądu i zrobiło mi sie ciemno przed iczami,podtrzymalam sie umywalki i przeszłam do pokoju...napilam sie wody,i położyłam.Za chwile przyszedł lekarz i mu o tym powiedziałam to mi powiedział ze to od trzymania rak do gory i mam sobie darować suszenie i prostowanie.
rany, Sylvunia, nie obraź się, ale w szpitalu prostownica? nie mówiąc już o tym, że susząc a chwilę później prostując niszczysz strasznie włosy a z tym trzymaniem rąk do góry, to też słyszałam. ogarnij się, Kochana
Stary 2014-02-02, 14:33   #4788
gosius91
Zakorzenienie

Hej

Nie jestem w stanie nadrobić. Wybaczcie.

Agata vs Nikola ?

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 14:39   #4789
sylvuniaa84
Zadomowienie

Beatusia a to jak jestem w szpitalu to mam nie dbać juz o siebie ?
No niestety ja mam takie włosy ze musze je prostować po umyciu,a suszenie to raczej normalna kolej rzeczy,tym bardziej ze w szpitalu gorąco,okna otwarte to w mokrych nie bede chodzić.Nie rozumie co w tym złego.?
Robiłam poranna toaletę jak co dzien w domu wiec dla mnie to normalne.
Nie sadze abym robiła cos złego.
A ze zaslablam to podczas wykonywania tych zabiegów zrobiło sie to pierwszy raz,nie miałam pojęcia ze ręce w gorze to potem takie objawy sa...

Stary 2014-02-02, 14:42   #4790
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Ja bym odpuściła Zwłaszcza, że nadal niewyraźna... Zadrynaj i może połącza Cię z pediatrą, u nas w przypadku szczepien zawsze z pediatrą łączą

Cytat:
No to ja chyba do końca miesiąca zaopatrzę się w proszek, powywalam wszystko z szafy i będę tam wkładać wszystko już poprasowane i posegregowane A nowe rzeczy też pierzecie (gdzieś czytałam opinie że też trzeba)?
Dla dzidzi lepiej tak Co do zapachy ja bym tak nie przywiązywała wagi, bo niemowlakowi włączam dodatkowe płukanie, tak w razie co
A generalnie ja zamierzam wyprać razem (bardziej kolorami ) i potem posegregować

Ale najpierw to czekam na szafe

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
rany, Sylvunia, nie obraź się, ale w szpitalu prostownica? nie mówiąc już o tym, że susząc a chwilę później prostując niszczysz strasznie włosy a z tym trzymaniem rąk do góry, to też słyszałam. ogarnij się, Kochana
Popieram Sylwunia wyluzuj, to jest szpital, nie przejmuj się wyglądem i takimi tam, odpoczywaj

Wy tu mówicie o planach prania w kwietniu czy połowie, a ja sie nastawiam, że wtedy to Rysiu już z nami będzie

A co do torby, to wg mnie swoją lepiej mieć szybko naszykowaną, dziecięcą później Chociaż generalnie większość rzeczy i tak można w necie zamówić

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 14:45   #4791
pikaso
Zadomowienie

Co do promocji na proszek
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-2CD6C...rta.htm?id=194
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 14:56   #4792
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Beatusia a to jak jestem w szpitalu to mam nie dbać juz o siebie ?
No niestety ja mam takie włosy ze musze je prostować po umyciu,a suszenie to raczej normalna kolej rzeczy,tym bardziej ze w szpitalu gorąco,okna otwarte to w mokrych nie bede chodzić.Nie rozumie co w tym złego.?
Robiłam poranna toaletę jak co dzien w domu wiec dla mnie to normalne.
Nie sadze abym robiła cos złego.
A ze zaslablam to podczas wykonywania tych zabiegów zrobiło sie to pierwszy raz,nie miałam pojęcia ze ręce w gorze to potem takie objawy sa...
wcale nie powiedziałam,że masz o siebie nie dbać. po prostu stanie pół godziny i suszenie, i prostowanie włosów nie bardzo się ma do tego, że powinnaś odpoczywać i oszczędzać się.. wydaje mi się, że w tym momencie ważniejsze jest zdrowie niż wygląd jak z okładki.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
super, fajnie, że dałaś cynk

Edytowane przez beatusia10
Czas edycji: 2014-02-02 o 15:05
Stary 2014-02-02, 15:02   #4793
sylvuniaa84
Zadomowienie

Wysuszenie i wyprostowanie to chwila i nawet sobie nie pomyślałam ze takie cos moze zaszkodzić.

Stary 2014-02-02, 15:05   #4794
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Wysuszenie i wyprostowanie to chwila i nawet sobie nie pomyślałam ze takie cos moze zaszkodzić.

Lekarze potwierdzają zgodnie, że podnoszenie rąk może spowodować naciągnięcie więzadeł, na których zawieszona jest macica, a to może stanowić zagrożenie ciąży. Zbyt długie trzymanie rąk w górze może powodować zaburzenia krążenia, co może być przyczyną utraty równowagi, a nawet omdleń.

Teraz już wiesz i na pewno się dostosujesz do wskazówek

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 15:11   #4795
sylvuniaa84
Zadomowienie

Nie wiedziałam kurczę...
Nic nie robie nie robiłam od początku jak sie dowiedziałam o ciazy.
A tu takie cos...
Pierdoła po prostu,nic ciężkiego,zero wysiłku,a jednak szkodzi.

Sorki dziewczyny jak sie unioslam ale juz mnie tu trafia...beatusia tez Sorki....

Wyniki dobre,wszystko ok to ja nie wiem juz co jest grane.Mam nadzieje ze jutro zrobią jakies konkretniejsze badania...

Stary 2014-02-02, 15:13   #4796
chansons
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, straszna u nas dzisiaj ślizgawica, do samochodu szłam jak paralityk na szczęście bez szpagatów

asiulka_22 - fajny ten wózek, sporo z tego modelu stało ostatnio w Smyku

Cytat:
A co do torby do szpitala, to u mnie nie jest najgorzej: mam torbę, szlafrok, kapcie i 3 koszule nocne Reszty nie mam, ale największe rzeczy mam więc nie zginę
Na razie o tym nie myślę, też chcę w pierwszej kolejności skompletować wszystko dla dzidziusia. Brakuje mi m.in. fotelika do samochodu, wszelkich kosmetyków, pieluch, akcesoriów niemowlęcych, wanienki. Muszę jeszcze obejrzeć tą kołyskę od szwagra, bo może będę potrzebowała jeszcze materaca do niej... no i przydałoby się dokładnie przejrzeć ubranka, które już mam i porównać z listą wyprawkową, bo może nie mam czegoś konkretnego...
Ja wypiorę wszystkie rzeczy dla dzidziusia, jednak kupiłam je dużo wcześniej i teraz kiszą się w szafie

Cytat:

też mi się robiło słabo, jak suszyłam włosy. dlatego teraz podsuszam je tylko, dalej schną same. Prostować już mi się nie chce..

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Hej

Nie jestem w stanie nadrobić. Wybaczcie.

Agata vs Nikola ?
dla nie zdecydowanie Agata

i na deser:
http://deser.pl/deser/51,111858,15365820.html?i=0

już kiedyś widziałam te zdjęcia, ale mega rozczulające są
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 15:18   #4797
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na razie tylko wszystko ładuję do szafy i nic z tym nie robię, ale nie wiem, czy już się za to nie zabrać...
ja jak kupowałam na ciuchach większość, to prałam je na bieżąco, ale póżniej przestałam i jak będe miała proszek dla dzieci to partiami będe prała. póki co jest tak że jak kupuje coś dla małego to wkładam do komody i leży.
czestoo ja jestem w skloepie to patrze czy nie ma jakiejś promo na proszki.
ale wiem napewno że do kwietnia nie bede czekała z tym...

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Agata vs Nikola ?
hmmm,,, dobrze że tylko dwa typy macie hehe
ja mam chrześnicę Nikole ma 3 latka, i wiem ze wtedy jak i dwa lata temu był "nawał" tego imienia, nie wiem jak jest teraz, mi się Nikolka podoba.
/ kojarzy mi się troche z Amelką / ja jak bym miała wybierać to padło by na Nikole.... ALE TO WAM MA SIĘ PODOBAĆ

dZIĘKUJE WAM za wszytki opinie dot, wózka i inf. dot. adapterów do fotelika. będe musiał dokupic na allegro bo oni ni kupowali, fotelik tylko do auta używali, nie zakładali na stelaż.
======
p.s a wracając jeszcze do tematów proszku: nie wiedziaąłm że Lovela nie pachnie wogóle... a brałyście jeszcze pod uwagę JELP'a ?? ale chyba jest najdroższy ze wszytskich wymienianych...

sylvuniaa84 >> Trzymaj się tam !! daj znać jak juttrzejsze badania wypadną...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
a ja dzisiaj kolejny sen z cyklu " ciążowych " :
".... siedze w pokoju patrze na brzuch i strasznie sie zacztna ruszać / falować.. tak jak na tym filmiku który wklejałąm kiedyś,,, no i biegne do małża i mu mówie by patrzył : nagle na dywanie pojawia się nasze dziecko: leży i patrzy takimi wielki oczami, zaraz wstaje i zaczyna biegać po pokoju...ale takie jakieś dziwne było niezbyt podobne do noworodka....a mój mówi " Karol chodz tu, gdzie biegniesz? " - tak mówił jak by coś rozumiało z tego. po chwili przychodzi moja mama i mówi "Asia, ciesze sie , że jest Karolek"- a ja "MAMO!! NIE NIE, JAK TO W 6 MIES".... "
i co się okazało że w środku nocy na głos to powiedziałam aż Tż sie obudził.... ja tez się ocknęłami pierwsze co to pomacałam się po brzuchu... i sie uspokoiłam.... ehh te sny....
a wiem już dlaczego tak mi się śniło>> wieczorem weszłąm na strone gdzie było pokazanych 6 najrzadszych na świecie wad genet, płodu... ze zdjęciami,,,, płód Arlekina, itp... <<

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2014-02-02 o 15:28
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 15:32   #4798
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość

Super, że dałaś znać

Cytat:
Nie wiedziałam kurczę...
Nic nie robie nie robiłam od początku jak sie dowiedziałam o ciazy.
A tu takie cos...
Pierdoła po prostu,nic ciężkiego,zero wysiłku,a jednak szkodzi.

Sorki dziewczyny jak sie unioslam ale juz mnie tu trafia...beatusia tez Sorki....

Wyniki dobre,wszystko ok to ja nie wiem juz co jest grane.Mam nadzieje ze jutro zrobią jakies konkretniejsze badania...

Kciuki żeby lada chwila było wiadomo co CI jest, a najlepiej żeby nic nie było

Ja mam kolejny dzień "byle jaki"
Brakuje mi chyba promieni słoneczka

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-02, 16:02   #4799
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
To nie mam pomysłu. Możesz dla własnego spokoju pójść do lekarza pierwszego kontaktu. Niech się osłucha stetoskopem i może rozwieje wątpliwości. Innych rad nie mam więc się nie wypowiem.
Jutro idę na USG 3D, to od razu babce powiem, że mnie tak boli. Może mi powie co to, albo gdzieś skieruje.
Stary 2014-02-02, 16:38   #4800
Ramona_85
Zakorzenienie

Ja dziś mam potworny ból głowy
walczę z nim od kiedy przyszłam z kościoła, może wczoraj mnie przewiało na tym spacerze?

położyłam się, mąż zrobił mi kawę z cytryną, trochę przeszło, ale znów nachodzi

ponadto przyniósł mi od swojej mamy faworki
i stetoskop... niestety nic nie słyszeliśmy
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości