Psychiatra - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-03, 17:57   #991
atka83
BAN stały

Dot.: Psychiatra

Brawo Bess,za cywilną odwage,tam na dobry początek.Fajnie,że robisz krok w przód i chcesz coś dla siebie zrobić.

Ja właśnie,jeszcze nie byłam,zastanawiam się czy iśc najpierw do psycho z NFzu,bo mam telefon też do dobrego lekarza,który przyjmuje prywatnie ale chyba najpierw pójde z NFZ-u sprawdzić,jak to będzie.A powiedzcie mi jak to jest,musze iśc do swojego lekarza pierwszego kontaktu i on/ona napisze mi skierowanie do przychodni pyschologicznej,czy moge isc sama do tej przychodni się zarejestrować????

Z moimi humorami jest różnie,mam huśtawki nastrojów.Dzisiaj jest ok,chociaż przez jakąś chwilke miałam doła,bo jechałam samochodem deszcz padał i leciała smętna muzyka w radiu,a potem jak byłam na miejscu było ok.
Jak mam złe humory,to rycze,chodze zdołowana,nawet mam myśli,że moje życie jest bezsensu.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 18:44   #992
Nemezja
Zakorzenienie

Atko,na jednej ze stron www jest lista ośrodków na NFZ wg województw.Ale też nie we wszystkich przyjmuje psycholog,w niektórych tylko psychiatra,musiałabyś się dowiedzieć.Ja tak właśnie znalazłam wcześniejszego psychologa.Zaraz znajdę i podam Ci linka.

Edit: proszę,to tu http://www.insomnia.pl/LISTA_PORADNI...O-t188925.html

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 11:12   #993
bess
Zakorzenienie

No i jestem .Mialam isc jeszcze umowic sie na badania diagnostyczne ale juz nie mialam siły.
Czekalam 3 h na wizyte ,jakos inaczej to sobie wyobrazalam??nie wiem
Dostalam to co tu juz zostało wymienione Cloranxen.Asentre,pełno Deprimu(nie wiem czemu bo mowilam ,ze bralam i nie dziala) i wit B6
Za miesiac musze isc znowu ,no i te badania
W sumie w trakcie tej rozmowy myslałam,ze nic nie dostane ale jednak.
Ludzi bylo duzo,płakac mi sie nie chcialo.Jakos sie nie zlozylo i nie powiedzialam o tych najgorszych myslach,bo pani zmienila temat no ale
Dziwny mam nastroj po tej wizycie ,nieokreslony

ps.bałam sie przeokropnie

ps2 postanowilam przeszukac net i znalezc info o tych lekach.1 strona na ktora weszłam,opisane dzialanie z autopsji
http://neurotomania.blog.pl/archiwum...p?nid=10503981
http://www.forum.nerwica.com/viewtopic.php?t=168

Edytowane przez bess
Czas edycji: 2007-06-04 o 11:42
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 13:07   #994
tripka
Wtajemniczenie

Dawno tu nie pisałam...może dlatego,że podświadomie boję się,że jak tak ten wątek będę dalej czytać to to wszystko wróci...wiem,to głupie.
bess napisałaś wcześniej,że masz taki dzień w tygodniu,kiedy czujesz się gorzej,i,że jest to niedziela.Ja mam podobnie,też u mnie jest to niedziela.I chyba coś w tym jest,bo to ostatni dzień tygodnia i czuję się jakby wyczerpana w ten dzień,tak jakby całe te myśli,nerwy z tygodnia kumulowały się w ten dzień.Dlatego zawsze czekam na poniedziałek,bo czuję,jakby miał sie zacząć nowy,lepszy tydzień,tak jakbym znów zaczynała od nowa coś.
A co do DEPRIMU to już pisałam wcześniej.że brałam Deprim Forte,przez około miesiąc i naprawdę mi pomógł.Sama niewiem czemu,ale miałam wrażenia,jakby sprawiał,że byłam w stanie wszystko zrobić,nie było dla mnie rzeczy niemożliwych.
Stary 2007-06-04, 13:20   #995
_Magda
BAN stały

Ja biore od piątku efectin.Podobno dobry,mam nadzieje,że mi pomoże...
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 14:02   #996
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nemezja Pokaż wiadomość
Atko,na jednej ze stron www jest lista ośrodków na NFZ wg województw.Ale też nie we wszystkich przyjmuje psycholog,w niektórych tylko psychiatra,musiałabyś się dowiedzieć.Ja tak właśnie znalazłam wcześniejszego psychologa.Zaraz znajdę i podam Ci linka.

Edit: proszę,to tu http://www.insomnia.pl/LISTA_PORADNI...O-t188925.html
Dziękuje bardzo za linka. Wiesz,nie musiałam sprawdzać,bo wiem że Poradnia Zdrowia Psychicznego jest w moim miescie,ale weszłam i jest na liście,czyli gitara gra. To w takim razie co musze zadzwonić do tej przychodni się spytać tak czy przyjmuje psycho czy psychiatra i będe mogła się umówić??
Sorki,że tak głupio pytam,ale nie znam się na tym.

Cytat:
Napisane przez tripka Pokaż wiadomość
A co do DEPRIMU to już pisałam wcześniej.że brałam Deprim Forte,przez około miesiąc i naprawdę mi pomógł.Sama niewiem czemu,ale miałam wrażenia,jakby sprawiał,że byłam w stanie wszystko zrobić,nie było dla mnie rzeczy niemożliwych.
Jakiś czas temu reklamowali Deprim i się właśnie zastanawiam,teraz czy on jest na recepte??To jest jakiś ziołowy lek???Zresztą musze poszukać,poczytać na necie.

Dzisiaj akurat dobrze mi się tydzień zaczął(zazwyczaj niecierpie zaczynającego się nowego tygodnia),dostałam nowe 2 wiadomosci,które troszke mnie ucieszyły,jedna się nie sprawdziła,z drugą jeszcze nie wiem jak będzie,ale jak tak poniedziałek mi się zaczyna,to mam nadzieje że cały tydzień będzie ok.
Stary 2007-06-04, 15:01   #997
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu reklamowali Deprim i się właśnie zastanawiam,teraz czy on jest na recepte??To jest jakiś ziołowy lek???Zresztą musze poszukać,poczytać na necie.
jest bez recepty,to poprostu ziółka-wyciąg z dziurawca,który właśnie podobno ma działanie przeciwdepresyjne.Wyciąg z dziurawca zawiera też REMOTIV, PERHIP, Turineurin
Stary 2007-06-04, 18:45   #998
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
To w takim razie co musze zadzwonić do tej przychodni się spytać tak czy przyjmuje psycho czy psychiatra i będe mogła się umówić??
Sorki,że tak głupio pytam,ale nie znam się na tym.
Eej,nie przepraszaj,to nie jest głupie pytanie
Ja zadzwoniłam i spytałam czy przyjmuje psycholog (w niektórych przyjmował sam psychiatra)i recepcjonistka umówiła mnie na kiedy tam pasuje.
Nie taki diabeł straszny

Bess,widzisz-przeżyłaś,nie było tak źle.Ja po swoim leku też oczekiwałam cudów,na początku czułam się inaczej,czułam że działa.Na tej stronce znalazłam lek,który brałam tylko parę razy(na szczęście).Ludzie po nim mieli podobne "wrażenia" .Teraz wiem już jak się czuje narkoman i jak to jest mieć "odlot".O matko

Tripko,witaj

Stary 2007-06-04, 19:50   #999
Klariska
Wtajemniczenie

A ja bylam, zobaczylam i uwierzylam ze ktos ma szczere checi by mi pomoc radzic sobie ze stresem. Od razu lepiej czlowiek sie czuje jak sie komus wygada

Klariska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 20:11   #1000
atka83
BAN stały

Cytat:
jest bez recepty,to poprostu ziółka-wyciąg z dziurawca,który właśnie podobno ma działanie przeciwdepresyjne.Wyciąg z dziurawca zawiera też REMOTIV, PERHIP, Turineurin
Aha dzięki , tak myślałam,ale wolałam się upewnić.To się jeszcze zapytam ile kosztuje???

Cytat:
Napisane przez Nemezja Pokaż wiadomość
Eej,nie przepraszaj,to nie jest głupie pytanie
Ja zadzwoniłam i spytałam czy przyjmuje psycholog (w niektórych przyjmował sam psychiatra)i recepcjonistka umówiła mnie na kiedy tam pasuje.
Nie taki diabeł straszny
No to już wiem co i jak mam zrobić,dziękuje za porade.
Jak nie taki diabeł straszny,to niech mnie ktoś kopnie w zad,żebym zadzwoniła bo zwlekam,tłumacząc się że właśnie mam dobry dzień.

Dzięki Klarisko za PW. Na którego nie odpisałam,ups.
Stary 2007-06-04, 20:19   #1001
Klariska
Wtajemniczenie

atka83 nic sie nie stalo ze nie odp. Wazne ze przeczytalas

PS.Musze sobie Ava zmienic...

Edytowane przez Klariska
Czas edycji: 2007-06-04 o 20:19 Powód: dopisek
Stary 2007-06-04, 20:29   #1002
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
No to już wiem co i jak mam zrobić,dziękuje za porade.
Jak nie taki diabeł straszny,to niech mnie ktoś kopnie w zad,żebym zadzwoniła bo zwlekam,tłumacząc się że właśnie mam dobry dzień.
Już kopię-słownie Z autopsji poradzę Ci-dzwoń,póki nie jest naprawdę źle,bo tym zwlekaniem możesz popaść w taki stan,że do wyjścia na prostą będzie dłuuuuuga droga,więc czym prędzej tym lepiej.No,pesymistycznie trochę,ale może skutecznie.Jak tylko tam wejdziesz,to już połowa drogi będzie za Tobą.Bo najtrudniej jest wejść i zamknąć za sobą drzwi.A dalej lekarz tak pokieruje rozmową,będzie zadawać takie pytania,że opowiesz wszystko nawet nie wiedząc kiedy,bez zbytniego wysiłku i "układania monologu"

Stary 2007-06-04, 20:31   #1003
_Magda
BAN stały

Atko,zgadzam się z Nemnezją.Ja żałuje,że zgłosiłam się do psychologa tak późno,w sumie ponad 2 miesiące męczyłam się w fatalnym stanie nim się zdecydowałam.Im prędzej tym lepiej.
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 20:48   #1004
Klariska
Wtajemniczenie

Atka widzisz wszyscy Cie namawiaja. Chcemy dla ciebie jak najlepiej. Dlatego dostajesz wielkiego KOPA od nas wszystkich

Stary 2007-06-06, 15:59   #1005
bini6
Wtajemniczenie

Pozdrawiam was wszystkich jestem nad morzem w kafejce inernetowej pozdawiam was cieplutko trzymajcie sie odpisze jak bede w domu bo teraz mam malo czasu

bini6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 16:15   #1006
atka83
BAN stały

Dzięki dziewczyny: Klarisko,Madziu,Nemezejo.
Ja wiem,że musze pójść dla swojego dobra,bo im będe dłużej zwlekać tym gorzej.Od wczoraj mam paskudny dzień,bo ktoś mnie to takie stanu doprowadził,że szkoda gadac. Pójde się zarejstrować w następnym tygodniu,bo chec wyjśc tego psychicznego doła i tej beznadziejności.

Cytat:
Napisane przez bini6 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam was wszystkich jestem nad morzem w kafejce inernetowej pozdawiam was cieplutko trzymajcie sie odpisze jak bede w domu bo teraz mam malo czasu
Dzięki Bini. A gdzie dokładnie jesteś nad morzem??Eh,takiej to dobrze.
Miłego odpoczynku.
Stary 2007-06-06, 16:30   #1007
bini6
Wtajemniczenie

W Jastzebiej Gorze z klasa i wychowaca i z pania z chemi troche glupio bo nie moge sama nigdzie wychodzic aleogolnie jest ok bede w niedziele w domku

bini6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 18:42   #1008
Brook
Zakorzenienie

bini odpoczywaj sobie- rozniez Pozdrawiam Cie

a ja nie wiem co ze mna ogolnie jest zle- najgorsze jest chyba to- ze z ta mysla musze zyc i nie pozbede sie jej to mni edorpowadza prawie do depresji- nie moge sie z czyms pogodzic i ta mysl rzucila mi sie na psychike - mysle o tym codziennie

dzis jest lepiej bo bylam z ludzmi i mysli nie krazyly ciagle w tamtym miejscu ,no ale co zrobic by wogole juz o tym nie myslec- nawet snie o tym

do teraupetki bylam umowione ale przelozylam wiztye wsumie sama nie wiem czy mi kasy nie szkoda na wizyte czy to jest sens isc jak mi nie wyjmie tego z glowy
Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 21:42   #1009
Margaret90
Rozeznanie

Tylko dziewczyny nie bierzcie pod żadnym pozorem Deprimu i leków antydepresyjnych, musicie odczekac conajmniej dwa tygodnie...

Margaret90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 22:21   #1010
bess
Zakorzenienie

Margaret jakie sa przeciwskazania???Ja mam brac Deprim przez tydz 3 r.dziennie ,pozniej 2 razy i do tego Asentre raz i Cloranxen 1 .Te leki mam na miesiac wiec nawet nie mam jak zrobic przerwy cholera Jako ze mam problemy z pamiecia i nie moge sie skupic mysle teraz czy dobrze zapamietalam jak mi kazala to brac i pokreslila na tej kartce

Zyjeoczywiscie wiem ,ze na efekty za wczesnie ale brak juz skurczu zoladka ,ciekawe czy nastpi efekt usmiechnietego robota,bo brak apetytu juz jest
Stary 2007-06-06, 22:44   #1011
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
do teraupetki bylam umowione ale przelozylam wiztye wsumie sama nie wiem czy mi kasy nie szkoda na wizyte czy to jest sens isc jak mi nie wyjmie tego z glowy
Oj,Brook
Ale wiesz,że żaden psycholog nie jest cudotwórcą i nie ma możliwości zawiadowania czyimiś myślami.Może jedynie pokazać drogę,jak je uporządkować,pogodzić się z czymś.To tylko Twoja własna praca,psycholog jedynie kieruje.
Ale jednak idź,może akurat Ci pomoże.Nie przekonasz się,jeśli nie spróbujesz.
(moje nowe motto chyba...)

Bessku,trzymaj się.Szkoda,że Cloranxen to tylko na krótką metę,zawsze chciałoby się być tak spokojnym (chociaż jeśli chodzi o TEN spokój to na razie Xanax jest u mnie zbędny <odpukać> )

Stary 2007-06-06, 22:59   #1012
bess
Zakorzenienie

Margaret widze,ze jestes modem na forum o nerwicyJeszcze sie tam nie zarejestrowalam,ale jak tak czytam niektore tematy to cholernie mi ulżyło ,bo myslalam ze tylko ja mam takie dziwaczne zycie i to w tym wieku.A tu jednak sa podobne jednostki,nieliczne ale jednak

Pani doktor tez nie przyjela do wiadomosci ile mam lat z jednej str pocieszajace -mlodo wygladam ale z drugiej wydaje mi sie ze TO coraz bardziej mi nie przystoi z racji wieku-te problemy i brak umiejetnosci rozwiazania.To chyba wynik tego wpajanego przez lata "nie rozczulaj sie nad sobą,inni maja gorzej" nawet ost tez to uslyszalam.A nawet nic na swoj temat nikomu nie mowilam

Nie cierpie tego kiedy czuje sie słaba,zalezna

PS i jeszcze cos o Deprimie
Cytat:
Po zjedzeniu 5 tabletek poszedłem spać, więc nie widzę w tym żadnego sensu, równie dobrze można walnąć głową w ścianę, a efekt będzie ten sam.
niestety mam takie samoz danie.Po jakiego grzyba mam to brac skoro nic mi wczesniej nei dawało chyba przez niego jestem taka "oklapnięta"
Nie wolno sie opalac i dodatkowo zabezpieczac przy pigulkach anty.
Czy ktos zazywal ta Asentre??bo po niej mam takie mdlosci jak wlasnie po pigulkach
Dzis na pytanie "jak sie czujesz"odp "dobrze,bo jeszcze nie bralam leków"HAHa

Edytowane przez bess
Czas edycji: 2007-06-06 o 23:46
Stary 2007-06-06, 23:09   #1013
Brook
Zakorzenienie

wiem ze nie wyjmie Namezja- pojde co mi szkodzi

za was tez 3mam kciuki
Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 17:45   #1014
Margaret90
Rozeznanie

Nemezja troche jestem zdziwiona, że lekarz kazał brac Ci tyle Deprimu a do tego jeszcze lek na lęki ( który cholernie uzależnia) i Asentre... dużo czytałąm o środkach antydepresyjnych i wszędzi piszą że nie wolno ich przyjmować wraz ( A Deprim to właśnie to zielsko) trzeba conajemniej odczekac dwa tygodnie aby wziąć leki. Nie wiem jak to jest z Twoim, musisz przeczytać na ulotce, moze coś napisali ale jak dla mnie to jest głupie brac środek anty i dziurawiec :| bo jedno z drugim wylucza się. Nie chcę nic mówic, ale powinnaś zrezygnować z ziółka. Ono i tak Ci nic nie pomoże. Dziurawiec się pija jak brzusio boli a jak ktoś cierpi na średnia bądź głęboka depresję to niestety tylko chemia pomoże.

A no tak jestem moderatorem forum, tak jakoś się złożyło, fajna fucha cieszę się, że znalazłaś tam zrozumienie, zapraszam częściej

Stary 2007-06-07, 17:48   #1015
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margaret90 Pokaż wiadomość
Nemezja troche jestem zdziwiona, że lekarz kazał brac Ci tyle Deprimu a do tego jeszcze lek na lęki ( który cholernie uzależnia)
Bess...

Czytałam wczoraj trochę tematy na tamtym forum i jakoś tak zaczęłam nie za dobrze się czuć.Że ludzie też mają to samo,że wracało,że leczą się latami,że okaleczają się i nie mogą przestać.Czytając to,traciłam nadzieję,że z tego można wyjść i zapomnieć.Jakoś tak zaczęło mnie to przerażać,ta depresja,nerwica,to jak było kiedyś,że w ogóle takie coś miało miejsce,że dlaczego w ogóle takie coś się przyczepiło,że jestem już na to skazana,że ...
A po tym leku to i tak kiedy się czuję dobrze to dobrze,kiedy źle to źle,tak jak i bez niego się czułam.Jak na razie.

Stary 2007-06-07, 18:05   #1016
Margaret90
Rozeznanie

Oczywiście tak jest. Depresja głównie to choroba nieuleczalna. Większość ludzi kłóci się ze mną, ale ona zawsze powraca. Lekami ją zaleczymy tylko do pewnego stopnia, że nie będziemy tak na co dzień odczuwali głębokiego bółu, ale wytarczy mały impuls, coś nas zdenerwuje, zasmuci i depresja potrafi wrócic ze zdwojoną siła. Mi równiez trundo jest się pogodzić z faktem iż będe musiała żyć z nią do końca, że nie wiadomo kiedy będzie nawrót. Dlatego musimy nauczyć się korzystać z ''remisji'' depresji i nie zamartwiać się tym kiedy przyjdzie ponownie. Rozumiem Cie, ja tez mam takie stany zwątpienia...

Stary 2007-06-07, 18:54   #1017
bess
Zakorzenienie

Mnie tez to przerazilo ile lat ludzie sie z tym borykaja.A ja dopiero zaczelam:/ No ale oby nam sie udało.
Zielsko odstawilam i lepiej sie czuje,nieprzymulona.Nie bede tego brac bo tez nie widze sensu
Stary 2007-06-08, 14:13   #1018
tripka
Wtajemniczenie

Nemezjo ja też tak mam,że czuję sę gorzej jak czytam o tego typu problemach innych ludzi..wtedy łapią mnie też nerwy i nieraz wyszukują podświadomie sobie różne objawy u siebie..a to nie dobrze,bo w przypadku nerwicy bardzo dużo rzeczy można sobie wmówić,i wywołać dany objaw u siebie.

Dziewczyny ja się nie do końca zgadzam z tym,że depresja czy nerwica są nieuleczalne.Owszem moga powrócić,ale to nie jest powiedziane.Może poprostu powracają te nie do końca wyleczone..
Stary 2007-06-08, 14:27   #1019
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
Nemezjo ja też tak mam,że czuję sę gorzej jak czytam o tego typu problemach innych ludzi..wtedy łapią mnie też nerwy i nieraz wyszukują podświadomie sobie różne objawy u siebie..a to nie dobrze,bo w przypadku nerwicy bardzo dużo rzeczy można sobie wmówić,i wywołać dany objaw u siebie.
I dlatego nie będę już czytać
PS.Ale nie bójta się,TO forum na mnie źle nie działa

Stary 2007-06-08, 14:53   #1020
Margaret90
Rozeznanie

Tripka nawet wyleczone depresje po miesiącach bądź latach powracają. Znam przykłady z życia wzięte i to nawet wmoim otoczeniu...a co do ludzi wypowiadających się na forum. Zauważ, że nawet w tym wątku wiele ludzi szukało i wmawiało sobie różne objawy, oni są zdesperowani bo nie wiedza co się dzieje niestety zachowania tego typu i nie sa normalne i budza niepokój. W tym moemncie jestem w stanie zrozumiec wszystko po przeczytaniu książki o schizofreni i po rozmowach z osobami cierpiącymi na tę przypadłość... nalezy byc cieprliwym bo złośc budzi w nas niechęć i agresję.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości