|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Libra moj maz mial junaka kiedys i mu sie marzy . Takze ja mu nic nawet nie gadam
![]() Na gorkach bylismy i na lyzwach z szymkiem bylam. Smigal z pingwinkiem . Super wynalazek i bardzo mu sie podobalo ![]() Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
#2852 |
Zakorzenienie
|
a ja myślałąm że motorem w po polsce się udał!!
hahahaha no nieźle.. ania pedzę oglądac..
![]() |
#2853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() LIBRA ale fajnie , bedziesz śmigać na motorku ? Rybacy siedzą łowią i ładują w kołnierz ![]() NATASZKA wstaw na fb filmik. Problem z głowy ![]() ANIA u was tyle śniegu ? Fajnie . Tez bum na sankach podjeżdżała . Moje teraz na basenie , czekam az im sie znudzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Zakorzenienie
|
Monka ano sniegu mamy . Dzis sie topi bo jest 1 a w nocy lod z tego bedzie
![]() Przepis na gulasz poprosze i pulpety w sosie takie malutkie ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
#2856 |
Zakorzenienie
|
NATASZKA a możesz go wogole teraz odtworzyć na telefonie ?
Czy juz go nie masz i całkiem przeniosłas. Wiesz w jakim formacie jest ten filmik? Duży ma rozmiar ? W jakis programach odtwarzalas filmik? Sprawdzalas u samsunga w pytaniach , czy ktos tez miał taki problem? Moze brakuje ci jakiegoś programu a tam bedzie pisac , albo musisz zainstalować nowe kodeki. Czy możesz bezpośrednio wrzucać filmy i fotki z tele na fb ? U mnie nie ma z tym problemu . Sprawdzala? |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |
Zakorzenienie
|
ANIA z indyka najszybciej tak mi sie wydaje.
Cebule kroje na pół a potem tylko w talarki , podsmażam na tłuszczu tak zeby była czarna , ale nie zjarana na węgiel , zeby nie smierdzala, tylko zeby mega ciemna była , praktycznie przed zjaraniem ![]() ![]() To ona nada ciemny kolor sosu jakby byl z wołowiny. Potem pokrojone mięso z indyka ( zawsze z udka robie) . Podsmażam podsmażam potem zalewam woda zależy ile chce sosu i musi sie dusić. Zaprawiam mąka i woda ( troszkę śmietana? Jak kto woli) w słoiku zeby grudek nie było. Moja mama opruszy mięso mąka zaraz podczas smażenia wtedy juz nie musi zagęszczać sosu. Sol pieprz- uwielbiam. Jeszcze buraczki czerwone do tego - i wpadam do was na obiad ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
I mam jeszcze cos jak Vimeo, ale nigdy nie korzystałam z tego . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Zakorzenienie
|
ja gulasz robię to kawałki mięsa oprószone solą i słodką papryką, rzucam to na patelnie z jedna cebulą w piórach na olej. Jak się przysmaży zalewam wodą i się dusi, później troszkę mąką zagęszczam.
Pulpety to mięso mielone+jajko+sól, pieprz, majeranek, czosnek, i jak takie gotowane w sosie pomidorowym to daję do nich kasza manna + trochę tartego sera, wrzucam na wrząca osoloną wodę z włoszczyzną w paskach(z mrożonki)Gotuję z 30 min i wtedy koncentrat Libra wczoraj byliśmy połazić po zamarzniętym jeziorze takim dużym, frajda dla dzieci niesamowita, lód w najcieńszych miejscach miał około 20 cm, ale i tak najpierw był instruktarz co zrobić jak zacznie pękać ![]() W aucie czekał termos z gorącą herbata i drożdżówki. A na jeziorze pełno moczykijów, i jeden facet na nartach biegowych kilka razy nas mijał.
![]() |
#2860 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() widziałam fotki ,fajne ,ten pingwinek super pomysł ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie będę jeździć ,nie mam zamiaru iść na prawko i drugi raz tego horroru przeżywać i tych nerwów ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Zakorzenienie
|
LIBRA nie ja sie nie kąpie
![]() Tak patrzyłam kto w tej wodzie z dzieciakami to przewaga tatusiów była ![]() Mały mi na kanapie przed chwila zasnął ![]() Loda nie zjadł bo nie było, ale darlam jape zeby mi nie odpłynął ![]() MADZIA fajnie tak od czasu do czasu loda nad jeziorkiem zaliczyć , ale pietra i tak miałabym ![]() U nas takie cuda to tylko w tv , moje dzieci śnieg przez skypa podziwiają jak im babcia pokaze. W tym roku juz na bank nie spadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
Ania i co z tym psem co wstawiałaś fotkę na fb ,znalazł się właściciel?
Czytałam ostatnio że haszczaki często są porzucane bo ludzie zauroczeni nimi kupują je albo dają komuś na prezent a później sobie z nimi nie radzą i oddają do schroniska albo porzucają ![]() piękny jest ,marzy mi się taki ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Monka on Ci często tak zasypia w dzień ,ile on godzin śpi w sumie może za mało |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
LIBRA czesto?
![]() ![]() Myśle ze był mega zmęczony po basenie. Zasypia zawsze miedzy 19-20 +/- . Teraz juz śpi. Czasem jest jakas posuwa jak np wrócimy pózniej z gości, to o 21 pójdzie, ale to sa rzadkie sytuacje. Na wakacjach w Turcji czy pl to inna sprawa inny rytm. Albo jak jakies dziecko u nas śpi, to mu pozwalam troche dłużej siedzieć bo sie bawi i ma frajdę. Ale to max do 21 czy po. Ja z tych raczej które wola szybciej dziecko położyć spac niz siedzieć do pozna z nimi ![]() Moze ma tak jak ja ze np. po południu o którejś ma tam zejście i poszedłby spac, ale wraca ok 16 do domu , o 18 kąpanie a po 19 łóżko . Także drzemka po szkole odpada. Widzisz u nas nie ma drzemki w przedszkolu , a szkoda. Nie przeskocze tego. Czasem jest tak ze ide położyć go spac o 19 ,a on dopiero o 20 zasypia . Wstaje o 8 +/- . Myśle ze okey . ![]() Moj młody meczy o huskiego . Dzis nawet w aucie śmiałam sie ze tz- towi kupimy na urodzinami szczeniaczka , a młody husky husky. Ale mu tłumaczyłam, ze te psy musza godziny na dworze bardzo aktywnie spędzać, a kto z nimi bedzie te pare godzin po dworze latał. Trzeba duzo czasu i wielkiego zaangażowania dla tego typu psa. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-02-02 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co ta kasza manna ? Cytat:
Mam zajajkowane nasze schornisko i puszczam dalej , to nie jest to do którego śmigamy z dziećmi , tylko nasze lokalne . Co do huskich to ![]() dziewczyna z BB ma , porażka ![]() wzięła , z ogłoszenia od baby która miała tego psa na tymczasie . Ona go szkoliła , bo ma tych psów kilkanaście . Potem ta dziewczyna od niej wzieła . Pies jest sporo na spacerach , ale mimo tego niszczy strasznie w domu , chce dominować . ![]() te psy to muszę być w kojcu a nie w domu , a najlepiej w sforze . A jak nie w sforze , to z dostępem do kogoś kto ma zaprzęgi . Bo inaczej to może być lipa . także w życiu bym takiego psa nie brała do domu . ![]()
![]() |
#2865 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie radzę brać huskiego do domu ,naprawdę nie radzę ,już lepiej kupcie tego yorka co kiedyś pisałaś że chciałaś Cytat:
co do psa to dokładnie on się nadaje tylko do kojca i to z betonem i dachem często czytam o nich bo bardzo mi się podobają ale wiem że nie są dla mnie mimo że mam dużo miejsca ,ale bardzo sobie cenię ogród Mój pies ma jakąś domieszkę krwi ,któreś pokolenie do tyłu pies był z haskich kopie takie doły ze włazi tam cały i nie widać go, okropny nieposłuch ,nie da się go wytresować ,jak tylko odepnę smycz to amen w pacierzu nie ma go i mogę sobie gardło zedrzeć a on udaje że to nie do niego ,jak się wylata to sam przyjdzie o husky ,poczytaj Monka zanim kupisz psa http://www.husky.info.pl/cechyhusky.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Zakorzenienie
|
LIBRA ale ja huskiego nie kupuje
![]() Yorka tez nie chce ![]() ![]() Moze przydałaby mu sie drzemka , moze nie codziennie, bo nie codziennie potrzebuje , ale o 16 nie położę to spac bo mi potem po 22- 23 dopiero zaśnie. Zazwyczaj jak śpi to śpi w aucie, ale ja tez odlatuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znajomego jakiś kolega z 2 tyg temu znalazł 6 szczeniąt huskich nad rzeką. Ludzie oleju w głowach nie mają, nie sterylizują zwierzaków a potem problem wywalają Cytat:
Moje chłopaki już śpią. U mnie kotka ma na umywalce w łazience zawsze zostawiany kubeczek z wodą, ponieważ wcześniej żebrała żeby jej do umywalki nalewać. Starszy mył zęby jakimś cudem jej nie zauważył i jak się schylał żeby wypłukać zęby to ja głową do wanny zepchnął, a nie wypuścił po kąpieli ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zakorzenienie
|
MADZIA brak słów normalnie!!!!!! Az w sercu ściska !
![]() ![]() Moj młody jeszcze zadania ćwiczy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Zakorzenienie
|
Wstrętna pogoda dzisiaj u nas, leje
![]() Dziecko mi w domu pierwsze "kroki" na rowerze z pedałami robiło. Czas zrobić zdjęcia i biegowy wystawić na sprzedaż. Ania nie mam fb ale wiem o jakiego pingwinka chodzi. U nas też są ale tylko z instruktorem. Naprawdę super urządzenie ![]() Na judo czarni bytom dzwoniłam i niestety od 6 r. ż. jest zabawa w judo także z tym musimy zaczekać. Libra znajomi mają alaskan malamut sunię. Teraz mocno choruje ale jak była zdrowa to potrzebowała mnóstwo ruchu. Nie niszczyła jak była porządnie wybiegana ale jak się nudziła czekając dłużej aż ktoś zabierze ją na spacer to zeżarła kanapę. Nataszka przykro mi z powodu znajomego ![]() Evi , Megi co tam u Was ? Lepiej ? Pop jak dziewczynki ? Asia, Lind ![]() Sara na wyjeździe ?
#2870 |
Zakorzenienie
|
Monka tobie pamietam że się maltańczyki podobały
![]() ta moja znajoma z psa zadowolona . Jeden tylko mankament że żołądek ma strasznie wrażliwy i wybredny jest . więc karma specjalna dla wybrednych psów do tego jakaś tam specjalna mokra . Jak na takie małe gówno to dość srogo ją kosztuje ![]() Plmadzia he he już sobie wyobrażam tego kota ![]() Dokładnie ludzie biorą i nie myślą . Ja nie lubię łazić z psem , nie cierpię łazić na spacery zimą , to się w psa nie pakuję . A moje koty jak ich pani , najlepiej im blisko kaloryfera ![]()
#2871 |
Zakorzenienie
|
Z kom wrzuce
![]() Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
#2872 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nasze jak były małe to Miko je notorycznie kąpał w wannie na podwórku to tak samo wyskakiwały jak z armaty ![]() A z psami to masakra ![]() ![]() Cytat:
![]() Mówcie co chcecie ale dla mnie pies ma być na dworze ,nie w domu ,kot to już całkiem inna bajka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=monka23;44940174]
![]() LIBRA ale fajnie , bedziesz śmigać na motorku ? Rybacy siedzą łowią i ładują w kołnierz ![]() [/ QUOTE] nie rybak tylko wedkarz ![]() ![]() a jeśli chodzi o spanie dzieci.. to Michalina czasami jeszcze drzemnie sie w dzien, a tak w tyg. to śpi w przedszkolu. W piątek obie zasnełyśmy ok 17 ja wstałąm o 19 a Michalina ok 21...na szczeście długo nie szalała bo bajki oglądała i o 23.30 zasneła. My też wracamy z przedszkola najszybciej o 15.30 a czasami o 16tej.. T. wraca o 17-17.30 wiec bardzi krótko by przebywał z cóką gdyby szłą spac ok 19-20. po 20 to my dopiero zaczynamy sie do kąpieli szykowac, zasypia ok 21.30-22 Nie ingerujemy w jej sen.. chce zasypia nie chce to fajnie. a i bez względu na to i tak wstaje ok 8 a do przedszkola o 6
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
Libra duzy pies jak nabardziej nie wyobrażam sobie trzymania w domu
![]() Wiadomo do domu to sobie można yorka czy innego maltańczyka kanapowego ![]() Ja koty na wiosnę wypuszczę , ja chyba na zawał zejdę ![]()
#2875 |
Zakorzenienie
|
ANIA a podobał i jeszcze kilka mi sie podoba
![]() Moj tz nie chce i ciagle mi truje ze kto sie nim zajmie jak nas nie bedzie. Racje ma, ale temat ciagle powraca ![]() Ciekawe co by zrobił, jakbym mu psiaka na urodziny dala ![]() Ja lubię małe pieski. Jakbym miała budę, LIBRA to bym w niej tz- ta od czasu do czasu trzymała a nie psa ![]() Duże psy w budzie owszem ,ale niektóre małe pieski nie nadają sie na zewnątrz. I jest to tylko kwestia nastawienia ludzi, czy chca miec takiego psiaka w domu albo wcale. Ja dzis wywalilam do śmieci szmaty tz- ta i małego samoloty. Walały mi sie po podłodze! Upominam , zeby brudne szmaty wrzucać do kosza na brudy, zabawki do zabawek/ nie słuchają? To odrazu zwijam do reklamówki i nara. Jutro śmieciarka przyjeżdża. Dzis tz wyciągał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() o koty się nie bój są bardzo ostrożne w poznawaniu terenu wokół domu nie pójdą tam gdzie mogą się zgubić ,będą pomału się coraz dalej zapuszczać ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Monka wariatko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Zakorzenienie
|
Dzięki. Dzieciaki super. Szymon jak zawodowy instruktor. Cieszę się że choć pośrednio poddałam pomysł z lodowiskiem
![]()
#2878 |
Zakorzenienie
|
MADZI
![]() ![]() ![]() ![]() Ja znam takich którzy którzy na brzegu siedzą i popijaja. Sama zaliczylam takie wedkowanie / fajnie bylo ![]() LIBRA nie nie , nie ma mocy,zeby mnie przekonał na huskiego, to samo na amstafy czy pitbulle i tego typu psy ![]() ![]() Prędzej im walizki spakuje i pokaze gdzie sa drzwi ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-02-02 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
#2880 |
Zakorzenienie
|
Zaraz wywale te cholerne pióro
![]() Babra sie tym tuszem, przekłada naboje ![]() LIBRA a idź , weźmie ciepnie te szmaty a ja potem mam zbierać? Ja posprzątam , a te szmaty tylko syf robia i wyglada jakby nic nie było sprzątane. Najlepsze jest to, ze czasem walnie szmaty przed schowkiem, w ktorym sa brudy. Cieżko drzwi otworzyć szlachetnemu leniowi ![]() Właśnie myśle czy by czasem nie kupić tego stojaka wieszaka z ikei dla dzieci. Teraz układają szmaty na schodach- barierce i burzy mi to porządek. Ma któras ? http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/20174508/ Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-02-02 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.