|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
kochane nie nadrabiam bo jestem zmeczona ... ponad 55 godz bez snu dali mi w kosc. wszystko opowiem jak dojdziemy do domku. kacperek jest w inkubatorku bo mielismy kilka komplikacji wiec jest intubowany i monitorowany ale wszystko wyglada dobrze i idzie w dobrym kierunku. wlasnie bylismy go zobaczyc. ja musze tez sie troszke przespac. trzymajcie kciuki za mojego maluszka, ktory jest najpiekniejszy na swiecie
![]() i jeszcze - nobel dla wynalazcy zzo
|
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
w końcu
![]() Gratuluję dzielnej mamusi i całuski dla małego uparciucha ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- My wczoraj mieliśmy ciężki dzień i noc |
|
|
|
#2283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzielny chłopaczek a Ty teraz sobie odpocznij bo 55 godzin to duuuużoooo czasu ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|
#2284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym momencie naprawdę cieszę się, że mój lekarz szybko podjął decyzje i nie trzymał mnie w bólach długo tylko szybko wylądowałam na stole. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2285 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie uda to teren nie do ruszenia :/właśnie a co Ci z tą glukozą wyszło? Cytat:
właśnie tłusty czwartek sie zbliża [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;44929492]Wstawię, tylko czekam aż K mi zainstaluje skaner, bo okazało się że brat na swoim komputerze odinstalowała, a jak robię zdjęcie aparatem to ciężko jest odczytać co tam pisze. Jutro go przypilnuje to mi to zrobi Zapomniałam ci wcześniej odpisać, kurcze szkoda, że ci nasi fachowcy tylko pokrycie zmieniają, bo naprawdę porządnie robią i ceny nie mieli takiej wygórowanej... Idę pod prysznic, bo mąż obiecał mi dziś masaż całego ciała i pasuję nogi ogolić [/QUOTE]Wstaw jak będziesz mogła Kontakt zapisałam i może jeszcze się kiedyś przyda Ale Cie mąż rozpieszcza... Cytat:
![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;44933897]Hej przychodzę z dobrą nowiną Sms od Małgosi: po większych i mniejszych trudach dziś o 3.55 czasu irlandzkiego przyszedł na świat nasz długo wyczekiwany Kacperek [/QUOTE] Huraaaaaaa Gosiaczku wielkie gratulacje dla całej trójki Cytat:
trzymamy z Was kciuki i czekamy na Wasz powrót. Odpoczywaj kochana ile Ci mały da Cytat:
W Rossmanie pieluszki BD są teraz w promocji |
|||||
|
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
Odsypiaj Małgoś odsypiaj bo się wymeczylaś. Zzo to najlepsza rzecz na świecie. Wkurza mnie tylko że są tutaj tak nastawieni na te naturalne porody że potrafią trzymać kobietę po kilka dni w bólach zamiast jej pomóc.
Z Kacperkiem wszystko będzie dobrze. A zastanawiam się jeszcze jak to będzie z wypisem bo synek koleżanki też był w inkubatorku a ja wywalili do domu tego samego dnia co rodziła.
|
#2287 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam za Kacperka mocno kciuki. Odpoczywaj kochana.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie mnie nie wypuszcza bo jestem na 3 antybiotykach, ale soba sie nie martwie tylko swoim malenstwem.
Ja te 55 godz to licze od piatku rano co obudzily mnie bole bo potem spalam moze z 40 min, w sobote troszke wyciszyly mi sie skurcze w szpitalu ale wieczorem znow zlapaly. musieli podawac mi oxytocyne bo cos rozwarcie nie chcialo isc. Skurcze byly bolesne ale ogolnie zapomnialam o nich jak zaczelo dzialac zzo no i najwazniejsze - bez tz-ta na pewno nie dalabym rady, tyle mi pomagal ze nawet nie umiem opowiedziec... reszte szczegolow dam wam w opisie porodu przyszle mamusie nie chce was wystraszyc, pamietajcie tylko ze kazdy ma swoja historie porodu
|
|
|
|
#2289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za centymetry a na kg nie patrz, bo czasem z tłuszczu robią się mięśnie, ciało staje się fajne jędrne a wtedy niestety kg nie spadają w dół ale za to cm idą świetnie na dół i zdradź sekret tych ud ![]() Cytat:
Witamy Cię Kacperku na świecie wczoraj byliśmy u znajomych i dowiedziałam się wielu cennych informacji na temat porodu i wyprawki, koleżanka rodziła w tym szpitalu co ja w szpitalu dostała 2 paczki w jednej była paczka pampersów, kremy, oliwki, zasypki i inne kosmetyki dla dzidziusia z różnych firm do tego butelka aventu, 3książki dla dzieci i 3 płyty z kołysankami i mnóstwo ale to naprawdę mnóstwo czasopism i ulotek a w drugiej była paczka dla mamy tzn, podkłady, podpaski, majtki poporodowe jakieś kosmetyki do pielęgnacji "małej" po porodzie, więc nic absolutnie nic nie trzeba zabierać do szpitala ulotki i czasopisma jej zabrałam w sumie to sama mi dała i jestem zachwycona ilością cennych informacji w nich zawartych, tylko czemu taką paczkę się dostaję po porodzie jak w tych ulotkach i czasopismach jest mnóstwo informacji dotyczących już ciąży i jak łatwiej przy porodzie a nawet pielęgnacja maluszka od 1 godz życia a przecież wiadomo, że jak się już urodzi tego maluszka to nikt najpierw nie czyta ulotek a gdy już rodzic ma chwilkę czasu dla siebie to te ulotki już nie są potrzebne
Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2014-02-02 o 15:23 |
||
|
|
|
#2290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wracajcie do sił i jazda do domku Cytat:
Chyba wyciągnę męża na spacer pomimo pogody. W nocy obudziłam go krzykiem i histerią bo mi się znów "życzenia" teściowej śniły i od rana boli mnie głowa
|
||
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu namęczyłaś się
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
kacperka musieli podlaczyc pod jeszcze jeden monitor bo chwilke cos sie dzialo. na szczescie to bylo jednorazowe i juz sie nie powtorzylo. kochane macie szczescie ze z waszymi pociechami wszystko ok bo serce sie kraje. trzymajcie kciuki za mojego kurczaczka
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, ze z Kacperkiem nie dzieje się nic poważnego, bo się martwię o niego jak tak piszesz
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Konto usunięte
|
Małgosiu trzymam mocno kciuki za Kacperka, żeby was wypuścili jak najszybciej.
O kurcze teraz przyszła kolej na mnie
|
|
|
|
#2295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Malgos - mam nadzieje, że z Kacperkiem jest wszystko dobrze i nie będzie żadnych komplikacji. Trzymam za Was kciuki i mimo, że nie jestem aż tak bardzo modlitewna dziś pomodlę się o zdrówko dla Waszej kruszynki.
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Ja dziś też wyszłam do ludzi i od razu lepiej się poczułam psychicznie jednak makijaż i normalne ciuchy robią swoje Na poprawę nastroju kupiłam sobie parę szmatek i gęba od ucha do ucha się śmiała ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
My na wyjście ze szpitala tez otrzymaliśmy dwie paczki dla Małego były w nich próbki kosmetyków, wody do picia, smoczki, książeczka z bajkami, płyta z kołysankami, gazety i ulotki. Tak samo dostaliśmy fajną paczkę jak przyszła położna na patronaż, Kalendarz maluszka, miejsce na opisanie każdego dnia i dużo fajnych ulotek odnośnie karmienia, pielęgnacji itp.---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;44946418]Małgosiu trzymam mocno kciuki za Kacperka, żeby was wypuścili jak najszybciej. O kurcze teraz przyszła kolej na mnie [/QUOTE]Dasz radę nie denerwuj sie, zastanawiam się tylko czy przy Twoich problemach z nerkami nie będzie wskazań do cc. |
||
|
|
|
#2296 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gosiu gratulacje z okazji narodzin Kacperka ![]() Trzymam kciuki ,żeby wszystko było dobrze ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Mam podejrzenie cukrzycy ciężarnych... I nie mogę jeść słodyczy, używać cukru itd.
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dieta Cię czeka? WspółczujęMusisz badać codziennie cukier? |
|
|
|
|
#2298 |
|
Wtajemniczenie
|
4 razy dziennie muszę sprawdzać cukier
|
#2299 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie obzarlam ciastem aż mi niedobrze, niedziela w końcu jutro wsiadam na orbiego.
Małgoś trzymam kciuki. Jedno dziecko mi padło już, a Nadia zabrała do łóżka wszystkie pluszaki jakie ma. Eh. Wracam czytać książkę, moje nowe hobby . Jak na razie przeczytałam 5 w tym roku.
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje wam za cieple slowa i kciuki
jestem dobrej mysli choc martwie sie jak nie wiem co...
|
|
|
|
#2301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() No to zaczynamy kolejny tydzień i to z chol... strasznym bólem kręgosłupa, od soboty nie mogę chodzić a już broń Boże nie mogę nic podnieś z ziemi Cytat:
póki co natknęłam się na różne opinie dotyczące pielęgnacji chłopca większość twierdzi, że do pół roku nic się nie robi z napletkiem i absolutnie się go nie odsuwa a inni twierdzą, że oczywiście na siłę się go nie odsuwa ale trzeba go wyczyścić i jednak trzeba go trochę odsunąć ![]() Cytat:
wszystko będzie dobrze zobaczysz ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin - to dbaj o plecki, beda ci potrzebne
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
staram się dbać ale nie wiem czemu od soboty mam takie akcje w sumie to nic specjalnego nie robiłam i nie wiem od czego ten ból ![]() jak Ty się czujesz? no i jak Kacperek? |
|
|
|
#2304 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;44946418] O kurcze teraz przyszła kolej na mnie [/QUOTE]No nie da się ukryć Cytat:
Wraca do nas dawna Justii ciesząca się ze wszystkich drobiazgów Bardzo się cieszę, że czujesz się coraz lepiej i wracasz do świata żywych O to też fajne prezenty dostaliście ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) a dół pleców i pośladki jak tylko poleżę chwilkę na plecach i staję na nogi o ile to staniem mogę nazwać |
|||||
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sobotę też się dowiedziałam, że znajoma miała termin na połowę marca a urodziła na początku stycznia a nam już została ewelika, meduzka i ....... mamciu..............
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki. ja jeszcze dzis nie widzialam mojego pisklaczka. nie bardzo spalam bo jednak stres i placzace dzidziusie a takze niektore mamy nie czuly sie najlepiej. Ja dopiero zaczynam jesc, ciagle zmieniaja mi tylko kroplowki z antybiotykami. musze stymulowac piersi zeby mi pokarm nie zanikl ale mam to robic ręcznie. Nadal jestem troche slaba ale podczas porodu stracilam troche krwi i jak mnie szyli to mieli utrudnione zadanie, do tego musieli mi sie dwa razy wkluwac z zzo ale ja tam dojde do siebie. wy dbajcie o siebie kochane. bede wam zdawac relacje co u nas. nie gniewajcie sie ze nie cytuje ale ciezko troche na tel. buziaki dla was, brzuszkow i maluszkow
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko będzie dobrze i już niedługo bedziecie we trójkę w domku ![]() Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Tablet wrocil z naprawy... wreszcie moge cos napisac... zaraz odniose sie do postow dot wyprawki tylko musze doczytac o co pytałyście bo już zapomniałam... u nas właśnie trwa 4 skok rozwojowy i mały budzi sie w nocy czesto zeby sie poprzytulać... mi się chce spać a jeszcze 3 tyg skoku przed nami... mały ogólnie jest rozkoszny, bawi się zabawkami, właśnie leży obok mnie na macie i w jednej rączce macha jedną zabawką a drugą w drugiej rączce i gaworzy ostatnio zaliczyliśmy kilku lekarzy, kontrola u kardiologa - serduszko zdrowe jak dzwon ale niestety dermatolog stwierdzila u malego azs :/ 12stego mamy alergologa ale konsultujac sie z kolezanka doszłam do tego że maly ma skaze białkową... wiec od tygodnia jestem na diecie bezmlecznej i bezjajecznej i jak na złość strasznie chce mi się jogurtu czy płatków na mleku....no ale skórka sie poprawiła ![]() Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak maluch koleżanki? Cytat:
Cytat:
Już doczytałam. Współczuję Brunusiowi azs ale mam nadzieje ze to tylko to dziecięce przejściowe... Wrzuć nam zdjęcie swojego gaduły ![]() Justii chciałam znaleźć model Twojego wózka i gdzieś mi się zawieruszył Mały już z niego korzystał? Jak wrażenia?
Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2014-02-03 o 09:50 |
|||
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic nie wiem bo tylko babcia malucha się chwaliła, że została babcią i niby ok ale nie znam szczegółów
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Nie moge znaleźć tego postu z pytaniami... :/ na pewno trzeba dowiedziec sie co jest oferowane w szpitalu, u mnie byly b dobre te podkłady, tez mialam male krwawienie wiec szybko przezucilam sie na podpaski i wkladki, co do kosmetycznych spraw ja mialam Maltan na brodawki ale nie polecam, nie widzialam po nim poprawy, najlepsze jest wlasne mleko plus wietrzenie na pupe mamy bephanten niebieski masc i sudocrem ale to tylo jak cos sie dzieje, na codzien tylko wietrzymy pupe, posypki nie mam zadnej ale mąka ziemniaczana jest super jesli chodzi o kosmetyki do kapania przezucilismy sie na Ziaję, wiele osob mi polecalo i jestesmy zadowoleni a nie jest tak drogo jak te emolium i inne. Nic wiecej nie wpada mi do głowy jakby co pytajcie ![]() Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2014-02-03 o 10:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

dzielny chłopaczek
. Cała czubata blacha i kto to teraz zje? 
trzymamy z Was kciuki i czekamy na Wasz powrót. Odpoczywaj kochana ile Ci mały da 

i jak na złość strasznie chce mi się jogurtu czy płatków na mleku....no ale skórka sie poprawiła
Ślub 25.08.2012