|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
życzenia, zapomniałam, przepraszam
spóźnione ale szczere Zosiu, Olu, Haniu i Tomusiu wszystkiego najlepszego, dużo dużo zdrówka i samych pogodnych chwil ![]() ![]() ![]() ![]() i dla dzisiejszej jubilatki Ani sto lat i dużo zdrowia i szczęścia ![]() ![]() ![]() ![]() fewciu sto lat ![]() ![]() ![]() Debrah ja dawałam kopytka ale w rzucił sobie pod tyłek i udawał, że zjadł ![]() Lady współczuję problemów z mamą... ![]() silver nie wiedziałam, że Katarek może popsuć odkurzacz :/ szaja u Ciebie szpilki na giewoncie a ja się wciągnęłam w na dobre i na złe ![]() misiael dopiero teraz zobaczyłam zdjęcia, obie z Hanią przepięknie wyglądałyście ![]() ![]() insolito my też zasypiamy przy uu, nie ma opcji, żeby sam usnął, będzie płakał, tarł oczka, wtulał się w poduchę ale sam nie zaśnie... pstryniu ale u Ciebie zima ![]() ![]() szklanko fajnie, że impreza udana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tesc drugi tydzien leci w gumki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pogrubionego - tez sie nad tym zastanawiam... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nancy, u Was znow zasypianie z uu? A juz Kubus zasypial sam, prawda? insolito, u nas to samo - tez bez uu w dzien sie nie obejdzie przez to nieszczesne zasypianie... ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- dobra, chyba sie klade... Wczoraj (a wlasciwie dzis) zasnelam dopiero po 4. Obudzilam Kube moim kaszleniem po 1 i sobie tugezowalismy. Ja wypluwajac pluca, Kuba za to swietnie sie bawil ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-02 o 22:39 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
nawijko był taki czas, jakieś 3 m-ce temu, jak był najedzony to kładłam go na łóżku, leżałam koło niego, głaskałam i tak sobie usypiał, teraz nie ma szans. Poza tym Kuba w ogóle nie śpi w swoim łóżeczku, odłożony do niego to już w ogóle czuje się oszukany, a jak próbuję go w nim uśpić to nie wie co się dzieje i płacze. To wszystko przez to, że jak się dziś dowiedziałam "rozpieściłam go" :/
jak to znów dziś bez rosołu? To chyba jakaś pomyłka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorowa porą.... nie było mnie przez weekend bylismy w krk u znajomych, a raczej ciut poza miastem.
A teraz lece spać nawet Was nie czytałam ![]() Dobrej nocy ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- No dobra musiałam wrócic parę stron wstecz, zeżarła mnie ciekawość ![]() Cytat:
Cokolwiek postanowisz, mam nadzieję, że teraz będzie już lepiej a każda z Nas zarówno my jak i Ty wyciągniemy z tego lekcję ![]() ![]() Cytat:
![]() nie urzekniesz mnie nimi bo niecierpię kokosu ;( ![]() Jak tam z pracą?
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2014-02-02 o 23:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Wow ale miałam weekend. Zrobiłam pierdyliard zdjęć i powiem Wam że plus jest tego jeden - mam DOŚĆ biżuterii ![]() ![]() Nic, lecę spać, jutro wpadnę może na drzemce małego. buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
Black witaj! Moje zdanie - w k.
Jako że mnie nie było parę dni, składam najserdeczniejsze życzenia wszystkim solenizantom. I może już pójdę spać bo wprawdzie młoda rano grzecznie czeka aż wstanę, ale od jutra mam problem w postaci ferii (Grześ na wolnym niestety wstaje wcześniej niż Ania, pewnie koło 9 przytupie i ją obudzi co może oznaczać że dłużej jak do 10 nie pospię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
insolito u nas drzemka przy uu i na rekach i bez stopniowego oduczania doszlysmy do odkladania na materac. Zrobilam tak: przez kilka dni przy uu do drzemki puszczalam jedna melodyjke; pozniej byl weekend i akurat drzemki wypadly, bo spala w samochodzie i od poniedzialku w porze drzemki puszczam melodyjke, biore Yae na rece, chwile ja tule i... spimy. black co u Was? Jak z jedzeniem Oliwki? |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
Haniu, Olu, Zosiu, Tomku i Aniu- wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin!!
![]() ![]() ![]() Nadrabiałam Was, ale przewinął mi się post Black i ja od razu napiszę, później nadrobię, wiec tak: Ja jestem człowiekiem, który łatwo się denerwuje, irytuje, czego przykładem było ostatnie spięcie z Black. Ale do rzeczy. Jesłi o mnie chodzi, to po przemyśleniu tego i tamtego, po tym co się działo później już w klubie, jako, że byłam jednym z prowoderów dyskusji, napisałam do Black z przeprosinami. I owszem Black potrafi rozpętać dyskusje, czego powodem są nerwy innych w momencie danym, zrozumiałe. Ale koniec końców jakby nie było to każda z nas jest częścią tego forum, Black to już w ogóle jest członkiem starszyzny ![]() I ja sobie przemyślałam to i owo i moim zdaniem, żeby Black wróciła to nie wystarczy powiedzieć. Myślę, że dobrze byłoby wyedytować swoje wypowiedzi, ostre wypowiedzi się znaczy, w ogóle to czystki można całkiem usunąć i założyć od nowa, będzie szybciej ![]() Po prostu dać dziewczynie komfort, który pozwoli jej się nie natykać na przykre słowa. I w jakiś sposób wdrożyć się od nowa. Wiadome, że trudno jej będzie mieć pozytywny do nas stosunek (mówię tu o nas jako o tych, które napisały mniej przyjemne słowa). Ale jest z nami od początku i nie wiem, ale dla mnie to jakoś tak pusto na forum. Nie ma mnie kto denerwować ![]() ![]() Żartuję ![]() Wracaj Black ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() witam się z rana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.s. Ja właśnie Hope Cię lubię za tą ostrość słowa.... sorrry, ale lubię taki klimat ![]() ![]() no to tyle aha..WITAM SIĘ , wpadnę później- jutro lece kartę sim zgłosić, że uszkodzona i od razu dowiem się czy już mi dadzą nową komórę... jak to ja bez łajzażu w łóżku od kilku dni się czuję----okropnie., a teraz spadam..wróce później- LECEM DO FRYZJERA ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiszonek też nie próbowałam. Terazspróbuje ![]() Kaszę to tak jak pisałam jaglana, gryczaną, jęczmienna zje. Z kuskusem nie próbowałam,.bo sama nigdy takiej nie jadłam. Kanapki z serem białym i żółtym nie chce ![]() Dzięki ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Daj znać jak Hanul z rowerkiem ![]() ![]() Lady bardzo współczuję problemów z siostrą. Bokeh tańcząca Hania ![]() ![]() Pstryczkowa! nie mogę z CIebie ![]() ![]() ![]() ![]() Sylwietta, wiem, że Ty czujesz inaczej, ale jak ja bym chciała żeby mi ciuchy z doopy zaczęły spadać ![]() Silver nie wiedziałam, że Katarek zniszczenie sieje ![]() ![]() Szaja szpilki na giewoncie uwielbiałam, dopóki Magda nie odeszła, niestety później to już goopie było.. Prawo Agaty polecam Sylwietta ![]() ![]() Szklanko gratuluję udanej imprezy ![]() Fewciu zdrowia dla Blanusi i 100 lat spóźnione ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie grzesz ..... ![]() Neti ![]() pokaż włosy później! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Lurker ;)
|
Witam sie z rana
![]() Dziewczyny ktore spia z maluszkami w pokojach. Kiedy przenosicie ich do wlasnych? Mimo wlasnych pokoikow zdarza sie, ze malce spia z wami ? Kurcze no mamy problem. Pierwszy raz mamy problem ze spaniem. Mala budzi sie na glos tza, jak wchodzimy do sypialni, jak on cos powie w lozku! Od tygodnia musimy ja zabierac do nas, bo sie budzi i placze... A z malcem w lozku to ani sie wyspac, ani poprzytulac ![]()
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Little, ja dopiero Amelke przeniosę do łózeczka jak przespi całą noc sama bez żadnego uu, bez mm itd. Czyli myśle,ze tak na 18nastke
![]() ![]() Hej kochane, nie zre slodyczy od 3 tygodni i stracilam 2 cm w talii ![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze, Amelka wczoraj spała prawie 3 h na jednej drzemce, masakra, poszła spać o 22 ale ciąglę się budziła o 1 chciała robić tygeze, ale spacyfikowałam ją, o 5 tzt szykował sie do pracy, tak więc tego.. chociaż do 8 pospane. Sylwieta, cholera, chudzino, ale nie dziwie sie...nerwy robia swoje kochana.. tak więc....idz kup sobie kobieto kilo pączków zamiast ziemniaków! ![]() co do rozmiaru, kurcze, moja jest długa ale nie jest pączusiem i 86 to nawet nie ma opcji żeby jej założyć, definitywnie za duże.
![]() |
#1817 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj już lepiej, dziękuję. Ale TŻ i tak idze z Nia do lekarza, bo gorączka lekka się utrzymuje, a wysypki brak. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak ja bym chciała, żeby moja Mała mogła jeść nabiał ![]() Kupiliśmy jogurtownicę, jogurt pyyyycha! ![]() Cytat:
![]() ![]() jak w ogóle kupię ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Skąd wiesz??? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dawłam pierogi ale np z widelca nie chciała tylko taki kęsy z ręki jadła. Podobnie krokiety. Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44934312] U nas jedzenie: 7-8 kaszka łyżeczką cała porcja (czy wy też musicie zabawiać? ona głodna, ale po pierwszym zaspokojeniu już by chciała szaleć! kiedy buzię zaciska to wiadomo, nie daję, ale najczęściej muszę dawać coś do zabawy i wsuwa nadal - wnioskuję, że głodna, ale woli się bawić) 11 - kanapka (masło, dżem jak wyżej w dobrym składzie, ostatnio ser biały z odrobiną miodu, czasem bieluch z kapką ketchupu, szynka, ser biały typu bieluch z avocado - musi miękkie być, wówczas świetnie daje się smarować) 14 obiad (czasem słoik, najczęściej moje cos, wczoraj i dzisiaj np. krupnik) 16 owoce lub kanapka 19 kaszka w międzyczasie - bo to żebrze ![]() no i woda do picia i zaczęła naprawdę dużo pić [/QUOTE] A mleko, bo ja cały czas jakas nakręcona jestem na te trzy porcje mleka.
![]() |
#1819 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że imprezka się udała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- witam! ![]() Zmykam do pracy, dziś dzień otwarty dla rodziców ![]() Mała w nocy miała już tylko stan podgorączkowy, ale coś z noska zaczęło Jej lecieć. M. idzie z Nią do lekarza, zawiozę ich. Mój mąż przeżywa że jak się okaże, że musi iśc na L4, to będzie Jego pierwsze zwolnienie ever ![]() Miłego dnia moje Panie! ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dawałam za fotografa w 2011 rok 1000zła le to po znajomości było, a teraz myślę że min 2000 trzeba dać. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Mi zostało 3 tyg do imprezy i na razi enic nie robię, przeraża mnie to jak zdążę ze wszystkim. Co do ubierania dzieci: jak tylko do biedry na szybko to ściągam czapkę i rozpinam kombinezon, jak dłuższy rajd zakupowy to rozbieram tak jak i siebie. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Ja dawałam ogórka kiszonego, tak na raz to dwa takie cienkie krążki - bardzo smakował "_ Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Byliśmy wczoraj na shoppingu ![]() Oliwce tylko golfik w c&a, ale za to dzisiaj rano w lidlu byłam i znowu bluzeczki i spodnie. Spodnie przymierzyć musze w domu bo nie wiem czy nie będę musiała oddać. Ogólnie katara u Małej na potęgę, takie gluty wyciągamy że nie wiem jak bez katarka dałabym radę. Do tego uczulenie na policzkach, czym moge smarować?? Tydzień temu w niedzielę były tylko trzy kropeczki, potem posmarowałam kremem na zimę z rossa i tak się zaogniło że hej, do tego jak niczym nie posmaruję to strasznie sucha skóra. Na razie przemywam rumiankiem i od wczoraj kremem bambino smarować i niby troszkę lepiej. No i Tż się stara, wieczorem w kuchni mi pomaga i jak już zalegamy przed tv to oboje razem. Teraz ma II zmianę więc się nei widzimy więc nie ma okazji do kłótni. Oliwka spała wczoraj do 6:40 - obudziła ją kupą tak to chyba by d łużej pospała. Dzisiaj Tż-towi spała do 7:20 ![]()
![]() |
#1821 |
Zadomowienie
|
Było gorzej niż myślałam - 9.30 dla mnie, coś koło 8 dla dzieciaków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]()
#1823 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() ufff co to był za weeekend, było super, ale dobrze,że już po ![]() jakiś co najmniej tydzień przed roczkiem, zaczęłam uczyć mojego misiaka, dmuchać świeczki, długo nie chciał załapać o co chodzi, ale na kilka dni przed wielkim dniem udało się ![]() ![]() wczoraj wpadli znajomi z coreczką 3 miesiące starsza, wycałowała mi syna, a ten tylko stał taki zmieszany, w pewnym momencie mała wybrała sie na spacer do pokoju Tomaszka, ona na dwóch nogach, młody pobiegł za nią na czterech i tak się bawili przez jakieś dobre 20 minut, a my w czwórke zdumieni podglądaliśmy ich, niedowierzając, że takie małe brzdące się tak ładnie potrafią obok siebie, trochę wspólnie bawić. W załączniku torcik- dzieło mojej mamy. acha Black fajnie, że jesteś, ja też jestem za odcięciem tematu grubą krechą, mam jednak, jedno "ale", wydaję mi się, że pisząc, że jednej osoby szczerze nie cierpisz, dolewasz trochę oliwy do ognia, bo teraz będziemy rozmkiniać niepotrzebnie kto to. |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie kurcze jak już brata spacyfikowałam żeby nie wyskoczył z jakims tortem dla córy wcześniej tylko czekał do imprezy to teściowa jego przyjchała na weelend i Lence totra-lalke fundnęła ![]() Jeszcze co do drzemek: wczoraj standardowo dzieć zasnął po 10 ale taki straszny atak kaszlu miała że się obudziła i to mocno wystraszon ai nie usnęła już (spała może 30 min) za to po południu odespała: prawie trzy godziny pociągnęła, i z zaśńiećiem wieczorem nie było problemów. Tylko ze teraz żeby zasnąć potrzebuje: jeden smoczek w buzi, drugi miętosi w łapkach. Jak już uśnie to śpi bez ale do zaśnięcia musi być.
![]() |
#1825 | |
Zakorzenienie
|
![]() Coś się dziś nie wyspałam ... ![]() Kawusię poproszę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
Sylwuuuuuuuuuśśśśśśśśśś!!
![]() ![]() hello! nocka super, ale bąbel nie wiem co się stało, zasypia k. 22 ![]()
#1827 |
Zakorzenienie
|
Iwfka
![]() ![]() Możesz kupić emolium krem specjalny, albo Cetaphil w aptece. Pomagaja. My też na shoppingu byliśmy ![]() ![]() W Housie dwie bluzy po 39 zł z 99 zł. W New Yorkerze kupiłam sobie komin za 9.90 z 39 ![]() ![]() TŻ sobie kupił dwa sweterki po 19,90 z 79,90 i koszulkę za 9.90 z 39,90 Dadusiowi kupiliśmy w smyku polarkowe rękawiczki za 5 zł, komin polarkowy za 7 zł, dwie pary spodni po 10 zł i dwupak spodni na 86 za 25 zł. I ja wczoraj wyprosiłam żeby mnie zawiózł bo do Bershki nie weszłam dobrze bo toco się tam w sobotę działo.. ![]() I wczoraj sobie kupiłam tam dwie pary dżinsów ( z których wreszcie mi się bandzioch nie wylewa! ) po 29,90 z 120 i ze 100. I dwie koszulki z 59 na 9 ![]() Jestem zadowolona. Przynajmniej mam w czym chodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kto Ci tak powiedzial? TZ? t.? Co do braku rosolu - swiat staje na glowie ![]() tzn rosol byl, a jakze! Ale nie czestowali, bo chyba jak zwykle sie spoznilismy (bylismy po 12 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co za noc ![]() Druga z kolei, kiedy nie spimy (wczoraj od 1 do 4, dzis od 1 do 3). Znow zaczyna sie kopanie po uu, wiercenie, odpychanie ode mnie, a gdy odloze na lozko to momentalnie krzyk i wielkie lzy... Chyba zaczyna sie to samo, co bylo jak bylismy u moich rodzicow na swieta ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1830 |
Zadomowienie
|
Nawijko, a to nie zęby? próbowałaś go w momencie takich histerii potraktować np. dentinoxem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.