|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Myślę, że to dobry pomysł o ile masz dobre jakościowo kosmetyki, szczególnie trwały podkład i dobre cienie. Musisz też pamiętać o utrwalaczu do makijażu, np. Kryolan Fixer (dostępny na All). I przede wszystkim po zrobieniu makijażu próbnego cyknij kilka fot i sprawdź jak się prezentuje w jadnym i ciemnym, wieczornym świetle. Bo z doświadczenia wiem, że często panie malują się delikatnie - a później na sali i na zdjęciach wyglądają jak bez makijażu. I to akurat wygląda źle.
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie ![]()
|
|
#2373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec chyba wcześniej tak jak mówisz zrobie sobie, zeby sie przyzwyczaic, a 2 dni przed ślubem sobie uzupelnie marzy mi sie jakies szaleństwo z rzesami, może jakies piórka w zewnetrzych kacikach Cytat:
![]() Cytat:
wystarczy dobra baza np Artdeco i nawet najtansze cienie trzymają sie cały dzień ja uzywam jej na co dzien, a cienie mam nie najdroższe bo Inglot, Avon, Yves Rocher i zawsze wszyscy sie podniecaja jak to jest że moje cienie sie nie walkuja i nie blakną ![]() Ale podstawa jest dobry fixer, podkład, dobrze matujacy puder i roz, wtedy twarz będZie długo wyglądała świeżo ![]() Wracam do pracy, ehhh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-02-03 o 07:58 |
|||
|
|
|
#2374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do noclegów, my zapewniamy tylko gościom z daleka. Rodzina do 30 km będzie rozwożona z gośćmi miejscowymi. Goście TŻ wracając rano do siebie, 150 km, podstawionym autokarem. Noclegi będą dla gości którzy nie mieszkają w mieście TŻ.
|
|
#2375 |
|
BAN stały
|
A lepsze są 1:1 czy kępki? Zależy mi na bardzo widocznym efekcie
Wysłane z telefonu |
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
ja robie 1:1, bardziej mi się podobaja i są trwalsze
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię 1:1 wygodniejsze i bardziej widoczne ale ja robię tylko raz na sam ślub nie będę robić wcześniej bo rzęsy strasznie się osłabiają
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2378 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
na pewno musze kupić coś utrwalającego i baze pod cienie ale myśle że nawet jeśli wydam na kosmetyki tyle samo co na wizażystke to i tak kosmetyki mi potem zostaną a wizażystka jest na jeden dzień a ja i tak mam wesele dwudniowe tak samo na drugi dzień planuje iść w rozpuszczonych włosach i nie zamawiać fryzjerki bo musiałaby przyjeżdżać na sale(mamy nocleg zapewniony przez restauracje) no ale to jeszcze zobaczę jakby wyszło cenowo
|
|
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe PMki!
Co do makijażu - ja bym się bała zaryzykowac i malowac się sama... A jak mi w to spłynie po 2 godzinach, to co ja wtedy zrobię :d Chyba, ze ktoś zna się na tym i ma porządne sprawdzone kosmetyki - wtedy jak najbardziej
|
#2380 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
z wszystkim sobie dasz radę! ![]() Cytat:
![]() Witam nowe Pmki! ![]() Ja chyba nic nie będę robić z rzęsami, bo są same w sobie długie. Dziewczyny jestem w szoku do tej pory byłam niezadowolona z koloru swoich włosów, a teraz oglądając zdjęcia z jednej z imprez nie mogę się napatrzeć jaki on ładny Miałam na ślub farbować na jakiś ciemniejszy, ale zostawiam na pewno! AH TE KOBIETYYYYYYY..... ![]() Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2014-02-03 o 08:51 Powód: dopisanie inf. |
|||||
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
KaEs, kolor ładny
ale to naturalny czy farbowany??
|
|
|
|
#2382 |
|
Wtajemniczenie
|
nie, nie
farbowany tak dobrze to nie mam jestem blondynką Piękna fryzura. Bukiet - szkoda, że nie jest widoczny w całości...
|
|
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
KaEs piekny kolor
Mam pytanie do dziewczyn które robiły już rzęsy 1:1 nie osłabiły wam się od tego wasze? Ja też myślę, żeby zrobić, jeszcze z miesiąc przed ślubem na próbę ale boje się że do ślubu pójdę bez rzęs ![]() Z nowości : - suknia poszła do prania i skracania - mamy wino! - zarezerwowałam fryzjerkę i makijażystkę - umówiłam się na próbny z fryzjerką - znalazłam florystkę która zrobi mi bukiet ślubny Przy okazji całą niedziele jeździliśmy jak szaleni szukając wykończeń do nowego mieszkania, przy okazji samo się wykończyliśmy. Z próbek podłogi które mam w domu mogłabym sobie ułożyć parkiet w nowym mieszkaniu. Wrzucam nasz zestaw wina (białe, różowe i czerwone) )
|
#2384 |
|
Wtajemniczenie
|
KaEs rozjaśniałaś włosy? Ja swój kolor uwielbiam od jakichś 10 lat
Kiedyś jak byłam młodsza to uparcie farbowałam,teraz jak oglądam stare zdjęcia to pytam się gdzie wtedy była moja mama pozwalając mi na to
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
KaEs, zostaw, bo jest ładny, a jeszcze sobie spsujesz i co będzie?
![]() Po moim poprzednim farbowaniu na "brąz z nutą czerwieni" skończyłam z pożarem na głowie, co mojego bardzo kręciło, bo mu się podobało, że wyglądam jak ta pani: ![]() Wstyd było się ludziom pokazać...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje:brawo: muszę dowiedzieć się czy organista z mojej parafii ma wolny termin na nasz ślub jak go nie będzie to nie wiem co zrobię
|
||
|
|
|
#2387 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Miałam spotkanie z kobietą, która ma nam dekorować kościół. Ona też odradziła mi hortensje i zaproponowała jakieś wiosenne kwiatki. (Hortensja tylko jako dodatek O ILE akurat zakwitnie w kwietniu). Nawet spodobał mi się ten pomysł, bo sama o czymś takim pierwotnie myślałam, ale teraz nie wiem, bo już mam zaproszenia niebieskie i chciałam zrobić raczej elegancką stylizację sukni. Pomocy!Czy wydaje Wam się, że to jakoś będzie pasowało wszystko do siebie? Podeślę zdjęcia kwiatków, które są też niebieskie, ale ten kolor nie dominuje. Dołączam tez moją suknię i przypominam się, że do niej będzie bolerko, zapinane z tyłu i odsłaniające szyję i ramiona i długi welon. Proszę o pomoc.
|
|
|
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
Tu znalazłam wiecej zdjęć z tego wesela http://www.oncewed.com/real-weddings...n-inn-wedding/ (ciemnoskóry pan młody w niebieskim garniturze wygląda po prostu bosko
). Zdjęć bukietu na stronie nie ma, ale jest też film i tam widać go bardziej. Ech, wszystko ta dziewczyna ma śliczne, nie tylko fryz i kwiaty ![]() Ja będę robić kępki mam już pewne doświadczenie ze sztucznymi rzęsami (hobbystycznie tańczę i dwa razy w roku mamy występy na prawdziwej scenie, bez tego wyglądam jak blada bezrzęsa zjawa) i wiem, jak reaguję na klej i kiedy się odlepia. Do tego moja makijażystka za makijaż bez rzęs liczy sobie 70 zł, a z kępkami 80, więc wybór mam prosty
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Nie mam pojęcia jak sprawują się rzęsy metodą 1:1, ale miałam zrobione kępki "na próbę". Nie było łatwo przy mojej alergii. Przy ich doklejaniu najpierw zalałam się łzami i makijażystka chciała już zrezygnować, bo stwierdziła, że nie dam rady. Umyłam oczy, odczekałam i udało się. Nie wiem jak długo się utrzymują, bo ja chciałam tylko na jeden dzień. Następnego dnia szłam do pracy i bałam się, że odpadną mi na lekcji i dzieciaki będą się śmiać. Po rozmowach z koleżankami, które miały kępki - wytrzymują jakieś 4-5 dni. page.jpg Na górze - naturalne rzęsy Na dole - kępki |
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba faktycznie zdecydujemy sie na podroz poslubna we wrzesniu lub pazdzierniku... myslicie ze w ty czasie w grecji lub chorwacji jest cieplutko? Czy polecacie cos innego??
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tak jak w sezonie wysokim, ale we wrześniu wciąż przyjemnie.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#2392 |
|
Zadomowienie
|
Ysia! Widzę że macie to wino ,nad którym się zastanawiamy. Jakie opinie na jego temat ?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno piękną pogode zapewnia Egipt ale nie jest tak ładny jak CHorwacja ![]() pazdziernika bym na pewno nie brała anina grecje ani na chorwacje a wrzesien.. no ryzyk fizyk jeszcze poczatek wrzesnia tak, ale koncowka roznie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2394 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,
fajnie tak sobie was podczytywac bo przy okazji duzo sie dowiaduje co kto robi i moge wybrac co mi pasuje ;-) Mam dylemat z noclegiem: rodzina mlodego z drugiej czesci Polski. Skoro slub w piatek ok 14 to albo musieliby startowac bladym switem albo przyjechac noc wczesniej. I teraz nie wiem - placic za oba noclegi (w noc przed i noc przyjecia) czy tylko za 1 i poinformowac ze jest mozliwosc dorezerwowania nocki we wlasnym zakresie? Cholera jasna z tymi finansami...
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---_-- Wyczytalam ze jest mozliwosc zmiany terminu wycieczki itp. 40 dni przed planowanym wylotem za doplata 99zl/os. Z itaki
|
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mieliśmy okazji przez weekend spróbować, ale dzisiaj będzie czas na testy, więc jak nie będę miała jutro kaca to opowiem czy takie dobre jak mówią
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
ja lece 17 września do Turcji i mi mówili ze to w sumie otatni dzownek na gwarantowana pogode. ze w pazdzieriku juz róznie bywa :P
ale chorwacje spokojnie, można zaliczc bez żadnego biura podrózy jest drozej z biura itppamiętaj, że możliwość zmiany jest - ale czy potem to na co będziesz chciałą zmienic bedzie jeszcze dostępne? Większośc fajnych hoteli/aparatmentów yprzedaje miejsca wcześniej i póxniej sie okzuje ze miejsca brak :P
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2014-02-03 o 09:37 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my chcemy we wrześniu pojechać do Grecji ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
?
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*zrobiliśmy to też dlatego, żeby unikać nieustających pytań "a gdzie to, a co to, a czemu się tak dziwnie nazywa"... kilka zdjęć i żadnych pytań
|
|
|
|
#2400 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak jest w detalu, ale my w hurcie mamy po 15zł butelka + 15zł korkowego z restauracji
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

mam okropnego stresa 

i zaproponowała jakieś wiosenne kwiatki. (Hortensja tylko jako dodatek O ILE akurat zakwitnie w kwietniu). Nawet spodobał mi się ten pomysł, bo sama o czymś takim pierwotnie myślałam, ale teraz nie wiem, bo już mam zaproszenia niebieskie i chciałam zrobić raczej elegancką stylizację sukni. Pomocy!