Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 08:02   #421
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Maluda za raczkowanie

Tasia za gaworzenie

Agateczka za dalsza fachowa pomoc i ze udalo sie zdiagnozowac teraz na pewno pojdzie juz jak z "platka" i wszystko bedzie OK

Na razie Gosciu jeszcze nie dzwonil - moze bedzie dzwonil dzis - mowil ze najpozniej dzis sie zdecyduje Komu wybajac - eh jak wczoraj bylan Dobrej Mysli to dzis juz nie jestem taka pewna czy sie uda :-/ booooshe czemu to "zawszs ja" musze miec pod gorke

No ale juz zrobilam se spacerek z rana niecale 2km sanod domu na prom na szczescie z gorki - nie liczac tej co mam sood domu na glowa ulice

No i na kurs .... Ciut mi sie nie chce hehehe. Ale coz jak Mus to Mus

Slem buziaki dla wszystkich i Milego nowego Tygodnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 08:10   #422
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

A wiem co chciałam jeszcze. Anika, pisałaś o tym dentyście. Czy miałaś robione zdjecie rtg tego zęba? bo ja miałam taką sytuację ze dentystka chciała mi leczyć zęba, ale po prześwietleniu powiedziała że są małe szanse na powiedzenie leczenia, bo sa za duze zmiany na korzeniu i nie chce mnie naciągać. Niestety zeba musiałam usunąć. Żeby nie było tak u ciebie, ze niby ci wyleczy, a za jakis czas jednak ząb bedzie do wyrwania i kolejny koszt (niemały)
na podstawie rtg i obejrzenia korzenia pod mikroskopem stwierdził że szanse są pół na pół ale podjęłam ryzyko

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

zaraz zmykam do fryzjera bo mam mega odrosty a pozniej do... zgadnijcie bede wieczorkiem
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 09:26   #423
nestelle
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Nio o ja juz po visiningu / uhmmmm czy mam szanse chyba Tak, wlasciciel wydawal sie Mily - noni byl "brundy" haha ( znaczy sie wygladal mi na hindusa, ale oni to w sumie wszyscy "tacy"sami haha ). Byly 3osoby przedemna na liscie - jeden Polak, hehe. I jedna Laska przyszla jak wychodzilam - ale najlepsze wraz ze man wchodzil Gostek max 25lat i wpierw wlasiciel mnie sie tam pytam o to co robie w zyciu dlaczego chce to miszkanie i takie tam - no wiec gadam jak na spowiedzi a ten gosciu w polowie do mnie ze on mi zyczy powodzenia i ze on nie wpisze sie na Liste chetnych bo widacze ja bardziej potrzebujaca nie powiem MILO mi sie zrobilo Dzis ew jutro Gosciu podejmnie decyzje - wprowadzac sie mozna OD Zaraz najpozniej do nas piatku. by sie udalo
.
Kasia wielkie kciuki
a "gest" chłopaka ...no ,no sa jeszcze jacys poządni faceci na swiecie
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Otóż jak wiecie jeździmy na reh na fundusz i to wychodzi raz w miesiącu no czasem dwa zależy czy są terminy, i 20 minut "ćwiczeń" i tyle i nie byłam zachwycona ogólnie spodziewałam się fachowców prawdziwego zdarzenia i niestety zawiodłam się.
Tak więc po znajomość wujek z ciotką Tż polecili nam prywatnego fizjo i umówiliśmy się na spotkanie i powiem wam że załamana jestem, gość jest na prawdę fachowy i ma podejście do dzieciątka.
Tak więc tam nam powiedzieli że obniżone napięcie i trzeba trochę pomóc i będzie ok. Ale niestety diagnoza prywatnego inna - dokładnie wam nie powtórzę ale mały ma problem z unerwieniem w rączkach czyli słabsze oddziaływanie na bodźce, i mówi tu nie chodzi tylko o rączki tylko mięśnie brzucha i kręgosłupa.
No i byliśmy w poradni i ta z pani właśnie mówi że nie ma postępów i że będzie musiała zmienić metodę itp, itd. No ale skoro nie widzi innego problemu u dziecka to jak chce mu pomóc?
Szok, po prostu czeka nas dużo pracy i uda nam się wyjść na prostą mam nadzieję
Pan fizjo podsumował słowem dramat służbę zdrowia, gdyż nikt wcześniej nie zdiagnozował nam problemu, jak wiecie dzięki forum sama zauważyałam że z moim dzieciem coś nie tak. I szkoda że tak późno ale na pomoc możemy liczyć.
o masakra dobrze ze trafiliście w odpowiednie rece ! teraz już tylko może być lepiej
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
jeśli już to Karol za Julką może uznacie mnie za wyrodną matkę ale ja tam Karolowi daję wolną rękę albo raczej nogę jak chce niech idzie gdzie chce wiem że jest bezpiecznie w domu, łazienki pozamykane a jak się na prostym wywróci to i tak bym mu nie pomogła
hehe ja mam podobnie .... i wcale nie uznaje tego za wyrodne . nie chodze krok w krok za R.choc on pełza -za to szybko .i się wspina tez . za starszakami tez nie chodziłam cały czas ....
za to często wykorzystuje starszaki w typie " co robi R?" albo " Kuba przynieś R" .... oni uwazaja na niego ,pilnują i wołają w razie czego ....także luzik
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jutro wizyta u neueologopedy...
.

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
LunaO dzięki tobie znów poczułam się jak stara dupa, dziękuję
no co Ty ? to Luna jest za młoda ....
jak ja słysze, rocznik 90, to widze dziecko
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
historia z piątku:
Kacper był u mamy, po pracy przyjechałam po Niego, nakarmiłam i włożyłysmy Go do łózeczka turystycznego i poszłysmy raptem na 3 minuty do kuchni...Nagle słyszymy wielki huk...lecimy do pokoju a KAcper lezy na plecach w łóżeczku i płacze, ja Go na ręce, a z buzi leci krew....Wystraszyłam się jak cholera. Zaczęłam Go przytulac, przestał płakać, ae krew sie jeszcze sączyła...w końcu jakby ustała, ubralismy się i przyjechaliśmy do domu (mamy 7minut autem). W domu rozebrałam Go a tu znów krew...I wiecie co Przez niecAłe 3 godziny się sączyło...nie mogłam zatamowac,. a K. ciągle do buzi chciał cos wkładac, ale wcale mu to nie przeszkadzało, ze się sączy...JAk godzine co chwile leciała krew zadzwoniłam sopanikowana do przychodni, pediatra powiedziała, ze jesli zęby całe, to przykładać okłady i nic nie robić wiecej, leci krew, bo warga mocno unczyniona, a szyć tego i tak nie zszyją (rozciął nad zebami na górze od wewnątrz). Ale ja panikara, po 2 godzinach jak nie przestało krwawic, dzwonie po tzta do pracy i mówie, ze jade na IP bedę spokojniejsza, on ze postara się wyrwac z pracy, ja w tym czasie po korporacjach taksówkarskich i UWAGAdnosnie taxi-żadna nie miała taxówek z fotelikiem (dzwoniłam do 5-mimo, ze znalazłam artykuł, ze w Lbn można zamówic taxi z fotelikiem i były rekomendowane te własnie firmy)ALe przyleciał tz z pracy-zwolnił się, a krwawienie ustało Cud obecności tatusia Wykąpali sie, a K. poszedł spać. Od tej pory zero dolegliwości, krwawienia tp...ufff A teraz największa zagwostka:jak On to zrobił? W łóżeczku turystycznym-o ironio wydawałoby sie, najbezpieczniejszym miejscu dla dziecka; nie było nic poza 2 małymi gąbczastymi klockami i małym żelowym gryzazkiem. Musiał stać i robic "tany tany" uderzyc sie warga o metalowa rurkę, rozciąc o zeby wargę, przestraszyc sie i polecieć na plecy...ALe jak było I jak tu sie nie bac..Jeszcze jak mój nieuwazny fokstrot.
!
o Qrcze .... tez bym się wystraszyła .dobrze ze to nic takiego .
ale w sumie to zawsze się może cos zdarzyć czy będziemy zaraz przy dziecku czy nie ..... mój Kuba skakał na głowke z kojca
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
KRZYŚ ZACZĄŁ GAWORZYĆ!
Dziś cały czas "mamamamama" , "bababaaba", "dadadadada", "bamama" i jeszcze jakieś inne łamańce językowe Od kilku dni też podłapał klaskanie (dziś rano obudził się, usiadł i od razu zaczął klaskać ); to teraz będą oklaski z gadaniem
.
no jak pięknie mówi to muszą być oklaski
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Pierwsze dwie takie średnie ("Człowiek-nietoperz", "Karaluchy"), potem jest "Trylogia z Oslo" i te są już super, kolejne też.
.
ok. dzięki .zapisze sobie i przeczytam jak dostane
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Szkoda, że weekendy nie trwają 5 dni, a tydzień pracujący 2no ale byle do piątku
gdyby weekend miał 5 dni wykończyłabys się przez te "szaleństwa"
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
wózek ukradziono z klatki, nie był przypięty, bo nie ma do czego go przypiąc w miejscu w którym stał. Ktoś wlazł bo ostatnio drzwi się nie domykały od tych mrozów, tylko skąd o tym wiedział (dodatkowo blok jest jeszcze ogrodzony) generalnie od kilku lat stały tam różne wózki dzieci sąsiadów i z tego co mi wiadomo żaden nie zginął, także mieliśmy pecha. Ukradli jeszcze śpiworek który zostawiałam w wózku, ale pocieszam się że nie zdążyłam założyć nowego (bo jeszcze nie doszedł ) wtedy to by mi było bardzo szkoda. Na policje nie zgłaszamy bo szkoda nerwów. Albo ktoś mnie obserwował i miał zaplanowaną kradzież, albo przypadek (tylko taki dziwny, bo na klatce za drzwiami stał jeszcze jeden wózek i tego już nie wzięli). Tż chciał dziś nawet pojechać na pchli targ (bo jest zawsze w niedziele), ale stwierdził ze nie ma sensu. Jak ktoś sprzedał to moze bedzie miał na chleb, jak ktos ukradł dla dziecka to niech sie dziecko dobrze wozi. Oczywiście że szkoda, szczególnie, że została nam gondola i jeszcze pare drobiazgów i nic juz się nie da z tym zrobić bez stelaża, no ale już nie ma co szat drzeć. Ja jedynie się wkurzam bo muszę teraz na szybciora wybierać wózek (bo jesteśmy uziemieni spacerowo), czego nie lubie. Skłaniam się do maclarena, bo i tak chciałam parasolkę, ale im wiecej opinii czytam tym wieksze mam watpliwości. Ech...

a Janek skonczył wczoraj 11 miesięcy i taki prezent dostał
to wszystkiego NAJ dla Janka !

no cóz pozostaje się pogodzić z kradzieżą ....choć Twój tz ładnie to sobie wytłumaczył -bardzo szlachetnie wręcz -za bardzo....
oby nowy wózek Wam już całkiem przypasował .

zdrówka
Stary 2014-02-03, 09:37   #424
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
a pozniej do...
hm wróżki?

Cytat:
eh jak wczoraj bylan Dobrej Mysli to dzis juz nie jestem taka pewna czy sie uda :-/
ejjjjjj... a w razie W masz coś na oku?

Cytat:
A wczoraj Kamil ciągle szeptał baba więc nadzieja na gaworzenie urosła.

oby dziś Cię doktorek uspokoił

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
teraz jak zaczął pełzać to już się AŻ tak o niego nie martwię, bo jak jedno robi (chociaż po swojemu, bo nie naprzemiennie) to są szanse, że i kolejne etapy opanuje.

z tego co pisałaś to i Ty, i mąż też trochę później chodziliście, także Wasz wywiad sprawia, że jakoś nie martwię się o Jakuba

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 09:38   #425
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

a właśnie Nestelle! policji udało się coś ustalić w sprawie włamania na waszą budowę?
ale masz pamięć ja już prawie zapomniałam ....
Nic z tego nie wyszło . zero tropów .... nie liczyliśmy za zwrot -ale może kiedyś uda się złapać na innej kradzieży i będą mieli choć jedna nasza mala rzecz -a to pomoze ich skazac ....
Cytat:
A wczoraj Kamil ciągle szeptał baba więc nadzieja na gaworzenie urosła. Ale zobaczymy czego się dziś dowiemy... dam znać.

Cytat:
Na razie Gosciu jeszcze nie dzwonil - moze bedzie dzwonil dzis - mowil ze najpozniej dzis sie zdecyduje Komu wybajac - eh jak wczoraj bylan Dobrej Mysli to dzis juz nie jestem taka pewna czy sie uda :-/ booooshe czemu to "zawszs ja" musze miec pod gorke
.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
zaraz zmykam do fryzjera bo mam mega odrosty a pozniej do... zgadnijcie bede wieczorkiem

(oglądam sobie filmiki z georgiem carlinem- zawsze mnie smieszą ,np. ten http://www.youtube.com/watch?v=PdTVD3eYKCI )
Stary 2014-02-03, 09:40   #426
pani22ka
Zakorzenienie

T. z rana przypilnował żeby pralka dobrze odwirowała ciuchy, potem dzielnie mi podawał rzeczy do wieszania. heh. szkoda, że jak poszłam kawę zrobić, to uznał, że mama kiepsko wywiesiła i część trzeba poprawić. więc zabawa od nowa - podać mamie i doglądać by tym razem równiutko było

Stary 2014-02-03, 10:04   #427
bmma
Zadomowienie

Witam

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

jeszcze raz zazdroszczę podejścia!!! Ja panikara nad panikary...

A to nasza historia z piątku:
Kacper był u mamy, po pracy przyjechałam po Niego, nakarmiłam i włożyłysmy Go do łózeczka turystycznego i poszłysmy raptem na 3 minuty do kuchni...Nagle słyszymy wielki huk...lecimy do pokoju a KAcper lezy na plecach w łóżeczku i płacze, ja Go na ręce, a z buzi leci krew....Wystraszyłam się jak cholera. Zaczęłam Go przytulac, przestał płakać, ae krew sie jeszcze sączyła...w końcu jakby ustała, ubralismy się i przyjechaliśmy do domu (mamy 7minut autem). W domu rozebrałam Go a tu znów krew...I wiecie co Przez niecAłe 3 godziny się sączyło...nie mogłam zatamowac,. a K. ciągle do buzi chciał cos wkładac, ale wcale mu to nie przeszkadzało, ze się sączy...JAk godzine co chwile leciała krew zadzwoniłam sopanikowana do przychodni, pediatra powiedziała, ze jesli zęby całe, to przykładać okłady i nic nie robić wiecej, leci krew, bo warga mocno unczyniona, a szyć tego i tak nie zszyją (rozciął nad zebami na górze od wewnątrz). Ale ja panikara, po 2 godzinach jak nie przestało krwawic, dzwonie po tzta do pracy i mówie, ze jade na IP bedę spokojniejsza, on ze postara się wyrwac z pracy, ja w tym czasie po korporacjach taksówkarskich i UWAGAdnosnie taxi-żadna nie miała taxówek z fotelikiem (dzwoniłam do 5-mimo, ze znalazłam artykuł, ze w Lbn można zamówic taxi z fotelikiem i były rekomendowane te własnie firmy)ALe przyleciał tz z pracy-zwolnił się, a krwawienie ustało Cud obecności tatusia Wykąpali sie, a K. poszedł spać. Od tej pory zero dolegliwości, krwawienia tp...ufff A teraz największa zagwostka:jak On to zrobił? W łóżeczku turystycznym-o ironio wydawałoby sie, najbezpieczniejszym miejscu dla dziecka; nie było nic poza 2 małymi gąbczastymi klockami i małym żelowym gryzazkiem. Musiał stać i robic "tany tany" uderzyc sie warga o metalowa rurkę, rozciąc o zeby wargę, przestraszyc sie i polecieć na plecy...ALe jak było I jak tu sie nie bac..Jeszcze jak mój nieuwazny fokstrot.
chrzest bojowy macie już za sobą. Powiem Ci, że KInga wczoraj miała podobnie ale na podłodze i przy nas wszystkich. Krew właśnie sączyła się, ale może 30 minut.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
KRZYŚ ZACZĄŁ GAWORZYĆ!
Dziś cały czas "mamamamama" , "bababaaba", "dadadadada", "bamama" i jeszcze jakieś inne łamańce językowe Od kilku dni też podłapał klaskanie (dziś rano obudził się, usiadł i od razu zaczął klaskać ); to teraz będą oklaski z gadaniem
to i bmma pewnie mówi

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:07   #428
BYou
MBZ♥

Dzień dobry

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:09   #429
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Witam

Co do tych kradzieży wózków dzieci to jest naprawdę przykre...

Moja siostra ma tez wózek i rowerek zostawiony na klatce ale ma przypięte je na szczęście

My już po śniadanku chciałam iść do sklepu ale strasznie u nas pada śnieg a już myślałam ze będzie ładnie

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:11   #430
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
T. z rana przypilnował żeby pralka dobrze odwirowała ciuchy, potem dzielnie mi podawał rzeczy do wieszania. heh. szkoda, że jak poszłam kawę zrobić, to uznał, że mama kiepsko wywiesiła i część trzeba poprawić. więc zabawa od nowa - podać mamie i doglądać by tym razem równiutko było
bosko
Stary 2014-02-03, 10:14   #431
BYou
MBZ♥

Pani, o kurde to Ci Pan Porządnicki rośnie

Stary 2014-02-03, 10:15   #432
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Slem buziaki dla wszystkich i Milego nowego Tygodnia
wzajemnie, udanego tygodnia.
Kasia, kto ma mieć to mieszkanie jak nie ty? Tyle kciuków

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-02-03, 10:23   #433
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

no co Ty ? to Luna jest za młoda ....
jak ja słysze, rocznik 90, to widze dziecko
też uważam że to jednak ja jestem w mniejszości... ale Ty Trolla czy Despa to już wielodzietne a ja pierworódka
tja i nawet skóre mam jak pupcia niemowlęcia

Cytat:
haha!
Ja wieszając wczoraj pranie o 21 mówie do TŻ "smutno mi wieszać pranie jak Dziub mi nie przeszkadza"

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

a pozwalacie dotykać pralki jak pierze? Bo ja nie pozwalam coś mi się kojarzy że kiedyś mnie lekko kopnął prąd jak dotknęłam bębna ale pewna nie jestem

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:23   #434
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pani, o kurde to Ci Pan Porządnicki rośnie
tja. jak budujemy, to klocki też muszą być w pudełku. nic to, że matce potrzebne

aktualnie próbuje wsadzić słonia do sortera i bardzo się denerwuje że nie wpada

Klementyna, a z tą pierwszą krwią, to bardzo współczuję. Twoja mama oczywiście skomentowała po swojemu? czy obyło się bez podpierdówek?

Stary 2014-02-03, 10:24   #435
Luna0
Zakorzenienie

Maluda zazdroszczę śniegu! u nas wszystko wczoraj stopniało i dziś piękne słońce.. typowa wiosna aż chce się posiedzieć na ławce

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-02-03, 10:27   #436
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

a pozwalacie dotykać pralki jak pierze? Bo ja nie pozwalam coś mi się kojarzy że kiedyś mnie lekko kopnął prąd jak dotknęłam bębna ale pewna nie jestem
aaa!...
mam tylko blokadę dzieciową włączoną, bo T. uparcie programuje...

Stary 2014-02-03, 10:28   #437
Luna0
Zakorzenienie

Kamiś o dziwio dobrze śpi... a ja czekam i miejsca nie moge sobie znaleźć.
Już chyba bym wolała żeby wstał bo czas wtedy pędzi...

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
aaa!...
mam tylko blokadę dzieciową włączoną, bo T. uparcie programuje...
pewnie tylko ja miałam jakąs zepsutą pralkę, bo każdy się dziwi dlaczego zabraniam

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-02-03, 10:31   #438
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ja już proszę nic nie mów ,no nic ....

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:

nic o tym nie wiem ....
Stary 2014-02-03, 10:34   #439
BYou
MBZ♥

Luna, faktycznie musiało coś z pralką być nie tak:/

Pani, Zosi jak coś nie pasuje do sortera to jest piźnięcie tym klockiem, że czasem się lękam

Poszaleliśmy sankowo w weeken z jednej wyprawy Mąż wiózł nas obie
Dzis już niestety brejo-ciapa także wózek pójdzie w ruch.

Stary 2014-02-03, 10:58   #440
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Tasia pozostałych nie czytałam, ale serię Lackerg bardzo polecam. Tak mnie wcągnęło,że przeczytałam wszystkie 8 części w ok 4 tyg. Jeśli byś chciała czytać na telefonie to mam w pdf
W telefonie nie potrafię czytać za dużo, takie małe toto Ale myślę nad czytnikiem/tabletem, to prześlę Ci maila z prośbą o 1. część
Właśnie, polecicie jakiś tani, ale dobry tablet? Do netu i do czytania, nie musi być wypaśny do gier

Cytat:
Tasia super, brawo dla Krzysia!
A ja zazdraszczam, ogromnie...
A wczoraj Kamil ciągle szeptał baba więc nadzieja na gaworzenie urosła. Ale zobaczymy czego się dziś dowiemy... dam znać.
Oj tam, nie zazdrość, też się doczekasz! Ja wiem, że Krzyś młodszy, ale Kamil zaraz dogoni!

Cytat:
Nadal mocne i milego dzionka!

Cytat:
Hi hi

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
to i bmma pewnie mówi
Ano gada coś w tym stylu

Cytat:
też uważam że to jednak ja jestem w mniejszości... ale Ty Trolla czy Despa to już wielodzietne a ja pierworódka

To ja jestem starą pierworódką
(ale zaraz będę wieloródką )
A pralka Ci przebija gdzieś, nie powinna kopać

Hello
Druga cudna noc z rzędu - uwaga! Od 20.45 do 7 rano!!! Bez żadnej przerwy O tej 7 już pobudka, mleczko, kaszka, mleczko i teraz ma drzemkę od 10
I tak sobie myślę - przedwczoraj i wczoraj na kolację zjadł po raz 1. jaglankę z suszonymi morelami i śliwkami (pamiętam, Moderna, pisałaś, żeby na śniadanie dawać, ale jednak długo się ją robi i rano nie dam rady...). Czy Krzyś tak dobrze śpi po tej kaszce? Czy to przypadek?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:04   #441
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Nestelle- anika_s poszla do Gina no mowie ci .... Zaczelo ja swedziec

Panika - uhmmmmm ew bd musiala cos innego znalezc cos innego, bo na komunalne chyba sie nie doczekam :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:07   #442
poloznaWum
Raczkowanie

Witam wszystkie Mamy!

jestem położną i przeprowadzam badania. Jeśli znajdziecie chwilkę czasu to bardzo proszę o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety! Dotyczy ona okresu okołoporodowego.
Z góry dziekuje za wszystkie wypełnienia i udział w badaniu!
http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1
poloznaWum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:09   #443
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Hello
Druga cudna noc z rzędu - uwaga! Od 20.45 do 7 rano!!! Bez żadnej przerwy O tej 7 już pobudka, mleczko, kaszka, mleczko i teraz ma drzemkę od 10
I tak sobie myślę - przedwczoraj i wczoraj na kolację zjadł po raz 1. jaglankę z suszonymi morelami i śliwkami (pamiętam, Moderna, pisałaś, żeby na śniadanie dawać, ale jednak długo się ją robi i rano nie dam rady...). Czy Krzyś tak dobrze śpi po tej kaszce? Czy to przypadek?
dawać mi przepis na to to, skoro cuda takie robi, też chcę tak spać.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-02-03, 11:27   #444
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
z tego co pisałaś to i Ty, i mąż też trochę później chodziliście, także Wasz wywiad sprawia, że jakoś nie martwię się o Jakuba
trochę? my to wybitnie opóźnieni byliśmy
od jakiegoś czasu J. klęka na kolanach, ręce dalej zgięte w łokciach, choć czasem je prostuje i buja się, albo podskakuje tyłkiem do góry prostując nogi, czasem skacze tak na boki. uwielbia tak szaleć na łóżku. w ogóle na łóżku potrafi wiele: turla się, non stop brzuch-plecy-brzuch-plecy i odbija się od nas, skacze po poduszkach, buja się jak przed raczkowaniem (tylko te ręce niechby wyprostował), a na macie ciężko mu wszystko idzie. podnosi tyłek, bujnie się i wraca do pełzania.

Cytat:
my też razem pierzemy J. prania nie tyka, czeka tylko aż się miska zwolni bo lubi w niej siedzieć, za to przeszkadza mu suszarka, lubi ją szarpać, próbuje się podciągać na niej.

Cytat:
ja tak, ale jednak szybko zmieniamy miejsce zabawy, żeby za długo nie tłukł w pralkę.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:37   #445
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
o woooow !!!! zazdraszczam .choć Tobie to się najbardziej należy
cud kaszka...??????
Cytat:
.
hehe aaaa to wiadomo po co do fryzjera ii gdzie miała odrosty
Cytat:
Napisane przez poloznaWum Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamy!

jestem położną i przeprowadzam badania. Jeśli znajdziecie chwilkę czasu to bardzo proszę o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety! Dotyczy ona okresu okołoporodowego.
Z góry dziekuje za wszystkie wypełnienia i udział w badaniu!
http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1
wypełnione .

Kuba - a gdzie tata?
ja - no jak to ? w pracy!
kuba - no jak to ? przecież są ferie ?????

hehe dla dzieci wszystko takie logiczne .
ale powiem tez wam jak jestem zła ...właczyłam wczoraj tv bo na tv puls czasem lecą basnie filmowe -braci grimm .a po nich zaczął się film familijny "niesforne duchy ".a ze na co dzień nie oglądają raczej tv to postanowiłam pozwolić im ogladac jeszcze to .... i nagle słysze z ekranu "co za suka! " no mój sprint do pilota trawał jedną setną sekundy poprzez stól ,krzesła i fotel .... wyłączyłam . Nina zapytała "śuka? co to ?" normalnie kretyni -takie cos dla dzieci ....
Stary 2014-02-03, 11:37   #446
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ty?
a jaki Ty rocznik?
82

Cytat:
u nas suszarka z praniem obstawiona z kazdej strony, pralka tez jest nadzorowana (mam taką z bulajem)

Cytat:

haha!
Ja wieszając wczoraj pranie o 21 mówie do TŻ "smutno mi wieszać pranie jak Dziub mi nie przeszkadza"

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

za nabijanie się ze starszych, rany jak ja sie zmarszczek boję

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Mój chlop się śmieje bo ja bym postępowala, wg Hammurabiego ukradleś- obcinam łapę, zgwałciłeś- obcinam pisiora, zabiłeś-publiczny lincz- nienawidzę s☠☠☠☠ysyństwa takiego

jak Cię patrzenie męczy to się liczy

1.zgadzam sie w 100%
2.

Tasia samowystarczalne dziecko, ja musze klaskac jak mały coś dobrze robi a tu proszę samoobługa
Stary 2014-02-03, 11:45   #447
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
82
no przecież TY młoda dupa jesteś !!!!!!!!!!!
(ja tez 82 )
Stary 2014-02-03, 11:58   #448
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Cytat:
Maluda zazdroszczę śniegu! u nas wszystko wczoraj stopniało i dziś piękne słońce.. typowa wiosna aż chce się posiedzieć na ławce

No tylko u nas nic a nic nikt nawet chodnika nie odśnieży fajnie ładna pogoda pada uwielbiam zimowy widok

A po za tym tż dzwonił ze dostał premie w pracy

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:59   #449
trolla2405
Rozeznanie

nestelle gorąco ci dziękuje ty młoda dupeczko
Stary 2014-02-03, 12:05   #450
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jutro wizyta u neueologopedy...

Agatko napewno wyjdziecie na prostą a ja trzymam kciuki żeby to się stalo jak najszybciej
za neuro

dzięki mam taką nadzieję

Cytat:
Agateczka wspólczuje, trzymam kciuki, mam nadzieje ze to jest do wyprowadzenia
jest, ale trzeba czas i wytrwałości

Cytat:
KRZYŚ ZACZĄŁ GAWORZYĆ!

Kochana, bardzo się cieszę, że znacie problem i możecie teraz działać!
Niefajnie, że taki problem w ogóle jest, ale lepiej znać, niż walczyć z wiatrakami. Będzie dobrze! .
dla Krzysia słodko się słucha co

mnie jest przykro że mamy taki problem i bardzo mi ciężko się zebrać w sobie ale mamy pomoc więc muszę wierzyć że będzie dobrze...

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Hejka!

Dobrze będzie, nie ma innej opcji Będziecie do niego jeździć plus ćwiczenia w domu? Najważniejsze, że macie dobrego specjalistę.
.
Raz bądź dwa razy w tyg. spotkania z nim a resztę w domu .

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
po tym co napisałaś jeszcze bardziej się martwię o moje dziecię...
Monia jeżeli jak napisałaś J ma prawidłowe odruchy to nie masz się czym martwić po prostu potrzebuje czasu....

Cytat:

Agatko wierzę, że rehabilitacja przyniesie efekty

Cytat:
Hej
miałam wczoraj pocytowane i poszło...

Agateczka wyjdziecie na prostą ważne, że wiecie co się dzieje. a polska służba zdrowia- brak słów. chory system
naprawdę nie wiem na co idą pieniądze nfz

Cytat:

Agateczka za dalsza fachowa pomoc i ze udalo sie zdiagnozowac teraz na pewno pojdzie juz jak z "platka" i wszystko bedzie OK

liczę na to że w końcu i ja się pochwalę postępami

zadzwoni

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czesc

o masakra dobrze ze trafiliście w odpowiednie rece ! teraz już tylko może być lepiej
mam nadzieję że będzie

Cytat:

Dzięki kobietki kochane za słowa wsparcia mam cichą nadzieję że będzie lepiej i w końcu się pochwalimy postępami, że na roczek będzie ładnie raczkował chciałabym bardzo
Smutno mi bardzo, bo mimo że mam kochane zdrowe dzieciątko na pozór rozwijające się dobrze to jest taki problem, wiedziałam że jest inny niż wasze dzieci jako jedyny 10 miesięcznik nie jest mobilny.
Wiem że przynudzam, ale ciężko mi się zebrać w sobie że tak późno znaleźliśmy odpowiednią pomoc Syn jest radosny i ogólnie rozwinięty super ale raczkowanie czy chodzenie to odległa sprawa.

Dobra kończę lament idę prasować

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości