|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Katarzyna my cala rodzina rota zaliczylismy a Hanie minelo tez byla szczepiona juz dwoma dawkami chyba to nam maluchy ochronilo
![]() Bubci z tel nie widze niestety Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie De ale pozwolę sobie napisać, że używam tych pieluch. Mały nie ma na nie uczulenia więc kupuję bo przeczytałam trochę opinii i wiele z nich było pozytywnych.
Pieluchy są ok zdarzyło mi się że się przelało kilka razy, ale statystycznie mniej niż pampersy zielone. Co mi się w nich podoba..to, że mają z tyłu gumeczkę i naprawdę wiele razy przytrzymała ona przed wylaniem na plecy. Mój synek jeszcze często robi kupki więc często zmieniam pieluchę, uważam że mogą być. Kiedyś może zmienimy na pampersy narazie wystarcza. |
|
|
|
#3753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Beatko właśnie doczytałam że chwilowo znikasz, wracaj szybko! Anulka miejmy nadzieję że nasze Bobasy to już chroni!
Y no de excusas vivo yo. Edytowane przez katarzyna2500 Czas edycji: 2014-02-02 o 20:38 |
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() moj M.ma dzis dar usypiania ! najpierw mala uspil o 18 i spala godzine i teraz po karmieniu znowu:p korzystam z okazji i tez ide spac,bo noc do du...byla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja używam dwójek tych zielonych tam jest 42 szt. i kosztują 4,65, w trójkach pomarańczowych jest 50 szt i kosztują ok 5.45 w każdym razie wychodzi zawsze 0,11 cent za 1 szt. A żółte to jaki rozmiar? Bo są jeszcze takie ekologiczne i one są coś o 1 e droższe. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- A żółte to 1 już doczytałam. W każdym razie ja liczyłam tylko 2 i 3 i wychodzi po 0,11 za szt. wiec myślę że jedynki też tyle wychodzą. My jedynek nie używaliśmy bo tak się złożyło, że dostałam taką paczkę od ubezpieczyciela z okazji urodzenia dziecka i tam były dwie sztuki takich właśnie dwójek. A że moje dziecko wielkie to te dwójki były już dobre wiec kupiłam taki. A jedynek zużyłam kilka paczek 1 pampersów i ze 4 dady które dostałam, i dla porównania mogę powiedzieć że te Babylove są równie dobre co polskie dady. Nawet chyba bardziej mi odpowiadały bo te dady takie sztywne mi się wydawały. |
|
|
|
|
#3757 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie
![]() Nie było mnie ponieważ znajomi ze studiów zrobili mi niespodzianke i przyjechali do mnie na weekend w odwiedziny Było super Lecę czytać co tam naskrobałyście mamusie
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() My dzisiaj wróciliśmy od mamy, jeszcze kilka dni i znów sie nie zobaczymy dłuuuuugo. No nic trzeba żyć Kąpiele nadal sie nie poprawiły, od 3 dni mały płacze przy kąpieli i podczas ubierania. Jutro dam mu przed samą kąpiela 60ml mm a potem 100 bo dzisiaj uspokoił sie dopiero przy butli, a teoretycznie miał jeszcze 30minut.. bede też bardzo nagrzewać pokój w którym kąpiemy, zeby nie było zbytniej róznicy wanienka-przewijak Małemu ziemniak nie bardzo smakował, ale jutro mu znów dam.Kupiłam też dynię, ale poczekamy jeszcze troche. Mąz od piątku chory, troche mnie to wkurza bo wszystko na mojej głowie, wczesniej mi nie pomagał- pogadaliśmy i było spoko, jak sie źle poczułam to na 2h zajął się małym a ja sie zdrzemnęłam a teraz? rozumiem że nie bawi sie z małym, bo boi sie ze go zarazi, ale w tym tygodniu sie nim nie zajmie bo choroba, w przyszłym ma szkolenia i bedzie późno wiec teznie, następny tydzien znów cos... i tak bedzie w kółko. Choc mam nadzieje ze sie myle. No i boję się o Kacpra, bo nie dosć ze kilka dni po antybiotyku jest to teraz znów zaczyna mi kaszleć, a naprawdę dbamy o to by sie nie zaraził.. Ja nie wiem. NIE MAM SIŁ DO TEGO. Aga- super że Ania wraca do domu :ju[i: Katarzyna- nie nie byłam specjalnie u pediatry, dopiero jak problem z kupkami wyszeł to poszliśmy :0 babku- dziękuje, przyda się. Mam jakoś ostatnie tygodnie tak słabe.. zły humor, ciągle dołek, eh... ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Marysia - Dziewzyny, jaki macie stosnek do kaszek/kleików? Mały nam ulewa, sporo. Musimy zageszczac nutritonem, ale on drogi. Są dostępne kleiki od 4 miesiaca, ale boje sie roztycia małego. Nie chciałam mu podawać kaszek żadnych bo w wiekszości to cukry, a to szkoda. Wiadomo że nie bede oszczedzac na dziecku, ale jeżeli mozna zaoszczedzic to czemu nie. W związku z tym byłam dzisiaj w TESCO i czytałam o tych kleikach, no i niby zageszczają[ no taka prawda ] ale czy one nie rozepchają małęmu brzuszka?czy nie jest to tak jak z kaszkami? nie chce zeby mały był otem upasiony. Waży teraz prawie 6300, niby nie mało/nie dużo ale ma już takie nózie grubiutkie i takie policzki pełne Czy dodawanie takiej jednej miarki do jednego jedzenia a mał je 5x150ml na dobe, bardzo "zaszkodzi" ? co o tym myślicie? ;>
|
#3759 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nie było mnie cały weekend i tylko tyle postów..?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za ząbkiCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
głowa do góry, TŻ się szybko wykuruje i zacznie na pewno pomagać przy Kacperku, a jak nie to przez kolano i się poprawi na pewno A może Kacperek kaszle bo ksztusi sie śliną? Moja tak ma, że jak ma ślinotok to potrafi zakasłać.A co do kaszek/kleików, sądzę że jeśli będziesz podawać w odpowiednich porcjach to brzuszka nie powinnaś rozepchać.Może spróbuj odrobinę mniej mleka i wtedy dodać kaszki?No bo wtedy jakby mleko jest bardziej treściwe, więc może by tak spróbować?
|
|
|
#3760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jak to działa, my szczepionkę mamy 26 lutego. |
|
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
głowa nadal mnie boli, mniej ale jestem ciągle na ketonalu którego mi już brakuje powoli. NIe iwem, mam nadzieje ze to nie powrót migren bo do neuro szybko sie nie dostane
Powiedzcie mi czy wiecie ile kosztuję test na alergię? takie dla dorosłego?
|
#3762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zależy jaki rodzaj testu - skórny punktowy albo platkowy. Może być też z surowicy krwi. Ja się spotkałam z cenami od 20 do 70zl za jeden alergen. Czyli za pakiet 20 najpopularniejszych alergenow id 400 do ok. 1500zlotych. EDIT: można znaleźć taniej,ale musisz sprawdzać co chcą badać. Np. Mieszanka traw - bez sensu. Bo dostajesz w jednej kropli ok. 10rodzajow alergenow. I nadal nie wiesz na co jesteś uczulona. Ani jak postępować z konkretnym leczeniem Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2014-02-02 o 23:08 |
|
|
|
|
#3763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witm się na pierwszym karmieniu
![]() W ogóle to jestem zaziębiona i mój TŻ także.Najgorszy to ten katar który wręcz cieknie mi jak woda z nosa.Mam tylko nadzieje że malutka się nie zarazi ![]() Jak długo walczyłyście z ciemieniuchą? U nas już jakby lepiej ale dalej skubana nie odpuszcza. Hmm.dziecie mi przy cycusiu zasnęło, a tu jeszcze trzeba odbić.Tylko że mi się kichać mocno chce Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam noca
Zakupki udane, wydałam całą kasę jaką miałam przy sobie ![]() Tatuś jakby dziecka nie miał...jak my jechałyśmy to wyszedł z nią na dwór, zasnęła i obudziła się dopiero jak wróciłyśmy 4h spała a jak weszłam do domu to mąż się wylegiwał z pilotem w ręku - no żyć nie umierać ![]() Cytat:
![]() To pewnie dlatego była taka miła dla Jasia ostatnio ![]() Majce też się ze dwa razy zdarzyło ale w dzień i też mi się wydaje, że to przez zły sen... śliczna śmieszka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rybko - ja dalej zielona w sprawach rozszerzania diety...a zaraz trzeba zacząć i myślę, że w rozsądnych ilościach kleik nie zaszkodzi Biedna się męczysz z tym bólem Katarzyna - zdrówka ![]() Lecę się poprzytulać z mężem ![]() Branoc! |
|||
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Próbowałam migra stop itp ale nic, teraz znów ból wiekszy, mały nie śpi[chyba ze zasnął ] mąż chrapie, żyć nie umierac. '''Nasturcja- o matko, to już wiecej nie chce wiedziec. Chciałam iść bo non stop mi sie jakas wysypka robi, albo na buzi- mam wrazenie ze to już moja nieodłączna część "make-up
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze Rybka ale Ty biedna jesteś, wysyłam do Ciebie dobre fluidy, niech ta głowa odpuści.
Koniecznie idź do neuro bo tylko sobie przewód pokarmowy rozwalusz tymi wszystkimi tabletkami, które i tak nic nie dają.
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
to samo
![]() edit: kurde zacytowalam i post byl,a teraz zniknal wrrrrr ![]() ![]() ![]() skonczylam trzecie karmienie,ide spac:p ---------- Dopisano o 05:36 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2014-02-03 o 05:35 |
|
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Domii, ale super wiesci o szwagierce! Trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczylo
![]() Rybko, idz do lekarza bo bol glowy i to taki jak opisujesz to nie zarty! Agnieszka, ciesze sie ze Ania wychodzi wiedzialam ze wszystko bedzie dobrze! ![]() Lusesita, niestety zdjecia nie widze ale Mala musi byc slodka! ![]() Hej hej! ![]() Wiecie co... Wczoraj sciagalam Neli legginsy i zaczela mi strasznie plakac obejrzalam jej nozki i zobaczylam ze w miejscu wklucia po szczepionce zrobil sie siniak i zgrubienie pod skora :O jak to dotykalam to Mala zaczynala jeszcze bardziej plakac bede dzwonila dzisiaj do poloznej zeby zapytac czy jakies oklady mam robic czy cos innego czy czekac az samo zniknie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
teraz czuje sie lepiej..
do neuro kolejki ze hoho.kyte- czego spodziewasz sie po 7latce z igla w reku mysle o tymkleiku i chybs po szczepieniu pogadam z pedatrą..
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Hani odpadł jeden strupek, nie wiem czy sama go oderwała, czy któreś z nas przez przypadek i ma dziurę. no ale mam nadzieję, że to się jej ładnie zagoi. te strupki na buzi są najgorsze, bo wystarczy ją przytulić i lekko zahaczyć i strupek urwany. A i mała leżąc na brzuchu ciora buzią po pieluszcze lekarka mówiła, że gojenie po strupkach może trochę potrwać i raczej nie powinno być śladu. no zobaczymy ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- aaa no i mamy 2 miesiące
|
|
|
|
#3772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
RYBKO Mozesz iść po skierowanie do alergologa i zrobić testy na nfz.
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczko, moze Altacet junior?
Kacper z pieśni żołnierskich przerzucił sie na LEMONA
|
#3775 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wolisz zrobić na NFZ?
|
|
#3777 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba a probowalas solfadeine? Jak mnie lapalo to nic innego nie dawalo rady.
Kyte nam po jednym razie ciemieniucha poszla precz Niunia nsjlepszego dla Hani Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My niestety nie konsultowaliśmy, bo to z dnia na dzień wyszło, ale u nas to są dwa karmienia w tygodniu, jeśli idę do szkoły. A można wiedzieć czemu pytasz?
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba sie wybiore do alergologa...
Taszanta, napisalam ze oszczedac nie bede na sile ale jezeli moge...? to czemu nie.. moja pediatra jest calkiem wyrozumiala jsli chodzi o kase...
|
#3780 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Chyba przez ten weekend bardziej się doprawiłam.Dziś cała noc z papierem toaletowym i bieganie do łazienki co by małej nie obudzić.Dziś nigdzie nie wychodzę trzeba doprowadzić sję do stanu używalności ![]() Cytat:
ale fajnie zazdroszczę zakupów.U mnie najbliższe miasto z galerią handlową oddalone jest o 70 km. Super i tatuś zadowolony i mamusia ![]() Cytat:
rybko już doczytałam że lepiej się czujesz ale mimo wszystko koniecznie zapisz się do neuro.Przynajmniej będziesz czekać na swoją kolej Cytat:
tak jak dziewczyny pisały tezż polecam okłady z altacetu i może zakładaj narazie coś luźniejszego niż leginsy żeby jej nie uciskało. Cytat:
no jak to czego-dzieła sztuki! ![]() Cytat:
Brawo za dwa mjesiące ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

] ale czy one nie rozepchają małęmu brzuszka?czy nie jest to tak jak z kaszkami? nie chce zeby mały był otem upasiony. Waży teraz prawie 6300, niby nie mało/nie dużo ale ma już takie nózie grubiutkie i takie policzki pełne 
a główką sie narazie nie przejmuj, zobaczysz na następnym pomiarze. A ile wg tej miary ma cm? 

głowa do góry, TŻ się szybko wykuruje i zacznie na pewno pomagać przy Kacperku, a jak nie to przez kolano i się poprawi na pewno
Moja tak ma, że jak ma ślinotok to potrafi zakasłać.

bede dzwonila dzisiaj do poloznej zeby zapytac czy jakies oklady mam robic czy cos innego czy czekac az samo zniknie