|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
A Ula poszła dopiero spać... Ten brzuch mnie wykończy... ale kupę zrobiła wcześniej, a potem ewidentnie brzuch ją bolał i bąki były;/ Ale jeszcze troszkę, jeszcze 6/7 tygdni i będzie rozszerzanie diety
Może to coś pomoże
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty z nia... ![]() ja wlasnie przebralam Manie bo kupe walnela i wszystko przecieklo,az,nogi miala w tym ![]() i witam ma 3 karmieniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
moje młodsze dziecko śpi po dwóch karmieniach. ja ściągnełam trochę mleka. bo chyba jutro pojedziemy oglądać auta i muszę mieć coś dla małej. z wczorajszą popołudniową dawką mam ponad 120ml :P szaleństwo
no ale ostatnią porcję 100ml wczoraj mała wypiłamąż pojechał na uczelnię. trzeba by ogarnąć chatkę, ale mi się nie chce |
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Musze ponarzekać. Znów boli mnie głowa. Od 3rano nie umiałam spać. Byłam i w sumie jestem rozdrażniona, nie mogę nawet głową uszyć bo mnie tak boli a mały juz nie śpi... W nocy wzięłam chyba z 5 tabletek na ból i już chciałam sięgać po ketonal ale stwierdziłam ze moze mi przejdzie. Teraz wzięłam ibum forte i jak nie pomoże to nie wiem. Wczoraj byliśmy pozałatwiać sprawy z mamą, potem siedziałąm z dziewczynkami troche. Dzisiaj wprowadzamy Kacprowi ziemniaka. Po marchewce zero dolegliwości.. no kupki nie było, ale nie meczy go a bąki są normalnie. no i rozregulowała nam jedzenie marchewka Jak wczesniej jadł 5x150ml tak terz je 4x150 [6;30mm-10;30mm-13marchew-16;30mm-i po kąpieli mm] ale nie jest głodny, nie chudnie wręcz przeciwnie rośnie jak na drozdzach. Wazy 6280g i ma 67cm. Ale po buźce wygląda jakby miał z 7kg bo ma takie chomisie. Za to już w 62 praktycznie nie chodzimy, niektórych rzeczy wcale nie założyłam.. ![]() Śniło mi sie ze Kacper zrbił kupe olbrzyma i przebierałam go godzinę. Wstałam jak poparzona, zaglądam do pampka nic nie ma. sprawdzam czy gdzies nie leży, ale nie.. sprawdzam w koszu pampersa tez brak.. wiec to tylko sen ;( Moja 7letnia siostrzenica uszyła Kacprowi sówkę lusesita- wczoraj poznalam coto znaczy płacz w kąpieli. Kacper tak sie rozpłakał ze nawet głolowy mu nie umylismy, a przy ubieraniu toKATASTROFA. mam nadzieje ze to jednorazowo Anoula- świetna waga a główką sie narazie nie przejmuj, zobaczysz na następnym pomiarze. A ile wg tej miary ma cm? babku- nie wiem ile w dzień cały ale ja nie widze tego zeby Kacper po 3h jednorazowo w leżaczku... godzina maks i potem dopiero za jakies 5h moge go tam wsadzić. Nasz skok nadal trwa... ale nie jest najgorzej ;D Córko- wspólczuję Sorento- miłego 'urlopu'
|
#3725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też już się zastanawiam jak to drzewko zaznaczyć, że to Helenki, jakąś wstążką czy coś Cytat:
Ryba ja też mam często takie dziwne sny dotyczące mojego dziecka
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
o mamo co za maruda z Hani
cycka nie, bujak nie, lozeczko nie. spasowala jej pozycja lezac na brzuchu na mojej rece. w koncu dostala cyca lezac na poduszce, zasnela. ledwo Malwina zasneła Hania właczyla syrene. 10 min spala. polezala bez pieluchy, poszly 3 kupy w 15 min. teraz ciagnie smoka lezac zawinieta w kocyk na mych rekach |
|
|
|
#3727 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo te hanie dobre są
![]() Dobrze że z natalką w porządku Anula nie martw się na zapas Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
Cześc kochane
)) Mam mało czasu bo często przesiaduję u Ani w szpitalu. Mam dobre wieści- odłączyli jej tlen i w przyszłym tyg wychodzi do domku! Ale jest jedno ale- będzie nadal karmiona sondą przeszkolą mnie jak to robić.Ale ważne, że będziemy znów razem I będe musiala jej nadal podawać wysokokaloryczną mieszankę, bo ona nadal mało je 50 ml tylko. Bo więcej po prostu nie jest w stanie w siebie wlać, bo wymiotuje. Organizm musi powoli wrocić do normy. "ona nie będzie już zwykłym dzieckiem" powiedziała pani doktor. To.,że dziecko powinno w jej wieku jesc znacznie wiecej, nie znaczy ze ona musi. Musi to potrwac, zanim wróci do normy. Jest taka drobniutka a jak patrzy swoimi duzymi oczyskami:P
|
#3729 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio
Ale u nas brzydko dziś...leje i wieje aż huczy ![]() Majce się coś w nocy poprzestawiało i już nie śpi tak ładnie do rana a budzi się koło 4 na amku a później po 8 I chyba ją kiedyś razem ze smokiem przez okno wyrzucę Właśnie tak koło 4 się wierci i jak już za długo to trwa to mąż ją bierze na karmienie...a kiedyś smoka dałam i spała dalej do 6 czy 7....Co tu taka cisza??? Odzywać się mamusie i pomyśleć, że narzekałam, że tak dużo skrobiecie i nie ma jak nadrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byle do 3 miesięcy ![]() Cytat:
Ale Kacperek już duży ciekawe, czy ziemniaczek mu zasmakuje? ![]() Haha pomysłowa dziewczynka ![]() Oby to jednorazowo Cytat:
![]() Majka przysnęła po zabawie karuzelką i czytaniu wierszyków to włączam nianię i lecę na dół na śniadanko ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Wszystkiego Cię nauczą i będziesz się pięknie opiekować córcią Wiadomo, że po takich przejściach wszystko musi wrócić do normy ale zobaczysz jak szybko Ania nadrobi i będzie wcinała jak rówieśnicy ![]() Moja Majka wcześniak i zaczynała od 2 ml sondą a teraz potrafi 150ml butli wtrąbić
|
|||||
|
|
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
To ja tez sobie ponarzekam, a co
mlody tez dzis maruda, a kupala 3 dzien nie robi wrrr... juz tak miesiac sie meczymy ze raz na 3, 4 dni robi . Kupilam bebilon comfort i co - mam smoczki z zamalym przeplywem i nie chce leciec Aga super ze wracasz z Ania do domku Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
#3731 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga super wiesci
Olenka lacze sie u mnie dosliwnie identyko dzis a humor mam taki ze wrrr Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3732 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe
![]() Cytat:
![]() chyba prędzej skok. przeciwko swedzeniu dostaje fenistil śpi już godz, ale jak tylko smoczek jej wyleci to normalnie wrzask jakby ze skóry ją obdzierali. Cytat:
|
||
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja dziś nie narzekam ![]() bylysmy z mala na długim spacerze z przystankiem u moich rodzicow ![]() kupe tam walnela,ze hej ![]() i pospala ladnie
|
|
|
|
|
#3734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przytulam dziewczyny...jutro będzie lepiej ![]() A na poprawę nastroju serwuję ciasto marchewkowe, jeszcze ciepłe ![]() Majka też dziś trochę koncertuje....teraz dopiero śpi od rana Wtedy całe 20 min kimnęła.
|
||
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula cos slodkiego to dobry pomysl ide czegos szukac ;p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hania znowu zaczyna koncertować. Leży w bujaki, smoka wypluje i drze sie, pięści w buzie i dalej sie drze. Smoczek,a po pol min zas od nowa Za to u Malwiny przebiły sie dolne kły. Jeszcze nam piatki zostały |
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis chyba dzien marudy jest .Paula ja tez poprosze kawalek ciasta Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3739 | ||||
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę
![]() Cytat:
za udaną kąpiel.Jejku 5 tygodni to ja chyba zwariuje. Mam nadzieję, że będzie mniej intensywnie niż teraz ![]() Cytat:
Miłej wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Olenka_24, anulka2205, Ryba przesyłam Wam moje pozytywne fluidki, bo u mnie dziś super dzień. Rano salsa z chustomamami, później rodzice zabrali Filipa na spacer, a na wieczór wpadła teściowa i niczym mnie nie zdenerwowała I jeszcze pytanie. Czy Wasze dzieci też potrafią się tak wystraszyć? Od niedawna Filip reaguje napadem płaczu jak np. coś spadnie, ktoś kichnie głośno, czy pies nagle zaszczeka. Aż mi go wtedy żal
|
||||
|
|
|
#3740 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Dziękuje za odpowiedzi odnośnie siusiakowych spraw ![]() Cytat:
![]() Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Uff...dzisiaj też kąpiel odbyła się bez płaczu
Za to pod wieczór mały koncercik był, nie wiem czemu ![]() Jutro jadę z siorką na shopping a później znajomi wpadają ![]() Małż ma z nią zostać sam na pare godzin i troche dyga Cytat:
![]() Zdarzyło się, że Majka się rozwyła jak mi widelec spadł na talerz a ona spała, przestraszyła się bidula i histeria była przez pół godziny chyba ![]() Normalnie jak się czegoś przestraszy to się wzdryga ale nie płacze. Olenka - leci porcyjka |
|
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak,u nas to samo z tym placzem. nasza w ogole jest strachliwa,np wzdrygnieciem reaguje na dotyk. mysle,ze to zwiazane jest z tymi " problemami adaptacyjnymi" tak ma wpisane w ksiazeczce... ale od niedawna wlasnie jest ten placz,taki krotkotrwaly,jak sie czegos przestraszy Cytat:
u nas podejscie z normalna kapiela jutro ![]() udanych zakupow! moj to juz dlugo z mala sam nie zostanie:p witam na nocn karmieniu ![]() mala spala w lozeczku bo M. ja uspal,ale obudzila sie juz po polnocy i teraz drugi raz ![]() z nami jak spi to sa dwie pobudki:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie niedzielnie
Agnieszka najwazniejsze ze Ania wychodzi do domu a wszystko inne sie powolutku unormuje ![]() Lece do Was z nowinka. Moja szwagierka jest w ciazy 3-4 miesiac (nie wiem dokladnie) delikatny brzuszek juz widac a wczesniej nic nie mowila bo jak sie tylko pochwalila to konczylo sie to poronieniem Kurcze od jakiegos czasu moj Jas budzi sie z placzem, mi sie wydaje ze sie mu cos sni bo zaczyna okropnie plakac ale oczy ma zamkniete dopiero jak go przytule i jak sie uspokoi to oczka otwiera ![]() Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3744 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi mam nadzieje ze tym razem im sie uda
LUsesita a kto Wam te trudnosci wpisal i na jakiej podstawie? Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za dzidzie szwagierki ![]() Cytat:
mala dostala 7 pkt,nie krzyczala( to bylo straszne), lezala w inkubatorze,miala problem z oddychaniem. a te trudnosci adaptacyjne to m.in sa zwiazane z odczuwaniem temperatury,podejrzewamy, ze ta kapiel to moze byc z tym zwiazana. srednia noc za nami, ale odespalysmy teraz. poszlam sobie zrobic sniadanie i syrena- Marys ma naprawde radar:p wrzucam moja smiechotke tylko zebym nie zapomniala usunac:pw ogole bez sensu- mozna dodawac zdjecia z telefonu,ale ogladac juz nie ![]() edit: w ogole widac to zdjecie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2014-02-02 o 10:35 |
||
|
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Lusesita nie widac
![]() Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie widac. S rozumien to jak o temp. M. In. Chodzi z ta adaptacjs to bardzo prawdipodobne ze przez to te placze bo to i temp. Sie nagle zmienia i srodowisko.
Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3748 |
|
Raczkowanie
|
Hej ho
nie było mnie 2 tygodnie a niedużo do nadrabiania ![]() lusesita Maryś zassała tego smoka już na poważnie? Kyte jaki kolor piłki w LIDLu kupiłaś? Ja mam turkusową, TŻ chce wywalic przez okno bo mu się turla pod nogami ![]() A nas z TŻ dopadł rotawirus w zeszłym tygodniu, nie wiedziałam że można mieć biegunkę i wymioty jednocześnie...dobrze że mamy wannę przy sedesie... Ale Ninkę ominęło jakimś cudem, dostała wcześniej pierwszą dawkę szczepionki Rotateq, myślicie ze to dzięki temu? A i pytanie do mam karmiących MM, konsultowałyście to z lekarzem? To konieczne?
|
|
#3749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to wrzucam jeszcze raz, z lapka ![]() moja 2 miesięczna Córcia Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2014-02-04 o 11:45 |
||
|
|
|
#3750 |
|
Raczkowanie
|
ale cudnie uśmiechnięta Bubcia
De28 używałaś może pieluszek babylove z drogeriemarkt?
Y no de excusas vivo yo. Edytowane przez katarzyna2500 Czas edycji: 2014-02-02 o 18:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

Może to coś pomoże

no ale ostatnią porcję 100ml wczoraj mała wypiła
wręcz przeciwnie rośnie jak na drozdzach. Wazy 6280g i ma 67cm. Ale po buźce wygląda jakby miał z 7kg bo ma takie chomisie. Za to już w 62 praktycznie nie chodzimy, niektórych rzeczy wcale nie założyłam..
a główką sie narazie nie przejmuj, zobaczysz na następnym pomiarze. A ile wg tej miary ma cm?
Każe narazie obserwować. Ma lekkie napięcie mięśniowe mamy ćwiczyć i masować rączki żeby ich tak mocno już nie zaciskała. Podjechałam szybciutko do lidla i kupiłam dużą piłę do cwiczeń i dla siebie przy okazji mate fitnesową (tak , zaliczyłam dziś pierwsze ćwiczenia

Właśnie tak koło 4 się wierci i jak już za długo to trwa to mąż ją bierze na karmienie...a kiedyś smoka dałam i spała dalej do 6 czy 7....
i pomyśleć, że narzekałam, że tak dużo skrobiecie i nie ma jak nadrobić