|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
co ile się w nocy budzi? zasypia od razu po karmieniu? i jak zasnęła wieczorem? za tydzień w lidlu będą rzeczy dla niemowlaków ![]() http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=hVDsKK Bajka, ja od początku zakładałam rozszerzanie diety w okolicy 5,5 miesiaca, z tym że póki co nie planuje zastępować żadnego kp, to raczej na zasadzie kosztowania jest bo Hania zjada może około 20 ml... |
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
hej
![]() Poli fajnie, że się odezwałaś ja zamówiłam z gemini kaszkę holle i jak przyjdzie to zaczynamy ekspozycję już się boję muszę dobrze poczytać co i jak ![]() Gorgulek mój też mocno teraz śsie, ale staram się o tym nie myśleć, dobrze, że je tylko ok 5min ![]() w ogóle to u nas wiosna- oby zima nie wróciła
|
#2043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widze ze na tapecie zasypianie przy cycu? dolaczam do osob z tym problemem, u nas jest tak, ze zasypia przy piersi i np w dzien co 40 min sie budzi i jak widze ze dalej chce spac, to znow sie z nia klade i daje piers i zasypia, tak potrafi przespac nawet 3h, zdarza mi sie przespac z nia, najgorzej jest wieczorem, bo budzi sie co chwile i chce zeby z nia lezec... albo co chwilke przychodzic i dawac piers, dzis zaczynam nauke zasypiania, zmodyfikowalam troszke sposob tassi i teraz zasnela na lezaco, przytulona do mnie z dzwiekiem odkurzacza i smokiem. MUSZE BYC KONSEKWENTA!!! poza tym w tym mies wybieram sie na koncert bsb, ale mala nie chce butli...czy macie jakies rady? zdarzy jej sie przyssac, ale pluje i moim mlekiem i mm, kilka lyczkow wody wypila... |
|
|
|
|
#2044 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() trzymamy Cytat:
![]() Cytat:
jak się w końcu udało Olę uspokoić? Cytat:
![]() dzięki za odpowiedź Cytat:
za 4 miesiącea ile trwa to nocne karmienie? nie jest tak, że trochę pociumka i zasypia? u nas póki to pierwsze karmienie o 24/1 było naprawdę długie i intensywne to następny raz chciał jeść dopiero ok. 7 choć budził się w międzyczasie, a teraz je w nocy w sumie 3 razy, ale za każdym razem to jest kilkanaście łyków i zasypia |
||||
|
|
|
#2045 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
No to karmienie trwa około 10 minut,czasami jeat tak,że pociumka chwilę i zasypia,czyli nue jest taj bardzo głodna,może spragniona tylko,sama już nie wiem:banghead: Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
3.10.13 Helenka Always look on the bright side of life Edytowane przez dodinha Czas edycji: 2014-02-03 o 09:06 |
||||
|
|
|
#2046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj mi też ale przez ząbka stałam się dziś wyrozumiala ![]() Cytat:
agravka BSB na Torwarze
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2049 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi jeszcze Poznań sie podoba. Ogólnie fajna inicjatywa, super ze ludziom sie chce.Gratulacje dla Elenki, Filipa i Erniego za pierwsze zabki ![]() U nas chyba tez jest coś na rzeczy, bo pobudki co godzinę raczej nie są bez powodu no i od wczoraj hitem jest gryzak cooler http://www. ☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p56435-MAM_gryzak_Cooler_4_1_szt
|
|
#2050 | |
|
Wtajemniczenie
|
I tassi i z książki,zmodyfikowalam trochę.
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2051 | |||
|
Zakorzenienie
|
joasiek dzieki
![]() Ktoras pytala o zmiane smoczka przy kp. Ja caly czas uzywam 1 Ale Julek potrafi oproznic butelke przy tym przeplywie w 10 minut wiec nie zmieniam zeby sie nie rozleniwil i cyrkow przy piersi nie odstawial ![]() Cytat:
![]() U nas podeszla. Julkowi bardzo smakuje i az pomrukuje jak sie nia zajada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2052 | |
|
Wtajemniczenie
|
W dzień też średnio co dwie godziny,ale zdarza się i co trzy,więc głód aż taki to chyba nie jest
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Aa i z nowości,to moje dziecko nauczyło się "pierdzieć" ustami.Wiecie o co mi chodzi? ![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Dobrze wiedzieć, ciekawa oferta. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Ja mam Boscha classixx 6 od jakoś 2 lat.
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
W końcu zasnęła, dałam jej nurofen. Jeszcze się parę razy budziła z płaczem, ale w końcu zasnęła, tylko że niespokojnie spała i rzucała się przez sen/ A dzisiaj od rana straszna maruda Cytat:
Ani spuchnięte nie są, ani czerwone. A dziś od rana Ola zachowuje się jakby miałą wszystko i wszystkich pożreć, ale na widok butli jest wycieMisia - spóźnione, ale szczere życzenia Dodinha - współczuję tych pobudek Gorgulek
|
|
#2055 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
teacherka kciuki
![]() bajka ![]() prosze o rade. za 4 dni mija 10lat z tż. nic nie przygotowalam. raczej nie dajemy sobie prezentow ale to chyba wyjątkowa okazja
|
|
|
|
#2057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U nas już 7 stopni i pięęęękne słońce Także dzisiaj mega spacerek się szykuje![]() No i jeszcze mam pewne wątpliwości. Wiele z was było chyba od razu w poradni rehabilitacyjnej, a nie neurologa?Bo zastanawiam się,czy jednak najpierw nie iść do poradni, wszak i tak będę musiała płacić. A jak pójdę wcześniej do neurologa to będę płacić podwójnie. jak myślicie? Moja mama też miała wczoraj ![]() Cytat:
Cytat:
Gdzie się podziewałaś jak Cię nie było?
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam za rok minie 15 wspólnie spędzonych lat (boże jak to brzmi poważnie ) i będziemy to chcieli uczcić.
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
OOO widzę,że tutaj tyle ząbków wyszło!!
![]() My mieliśmy wczoraj romantico wieczór przy świecach jak położyliśmy Tuśkę, tzn,wieczór mieliśmy w salonie:P Aaa i oglądaliśmy Iluzję, polecam ofkors ![]() Cytat:
![]() A odciągnąć troszkę nie możesz?
|
|
#2060 |
|
BAN stały
|
Obudzil nas listonosz.
Nie znalazlam przyczyny zielonych kup, wpadlam na to, ze moze przez owocew jedzone w czystej postaci.Sa moze za "mocne" i podrazniaja uklad pokarmowy. Sprobuje podawac od dzisiak kaszke z owocami. Brzoskwinia bardziej smakowala niz jablko. Tz mnie wczowaj rozwalil na lopatki. Na gorze robilam pranie, pyta sie mnie z dolu co robie, a ja ze pranie obrabiam to powiedzial, ze jak skoncze zebym zeszla.A ze bylo tego duzo bo i skladanie jesnego, wywieszani drugiego, pryskanie wszystkich plam na nastepnym to zajelo mi to jakies 30-40 min.Zeszlam, a on chcial zebym mu patelnie umyla, bo cjce zrobic sobie jajecznice.Dacie wiare ?!Czekal gloopek tyle czasu, a mogl sam sobie umyc w minute, zrobic i zjesc 3 razy |
|
|
|
#2061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no TŻ wpadl na pomyśl zaprosić swoich rodziców z tej okazji, ale szybko mu to wybilam z glowy, ze ślubu to ja z nimi nie bralam i co to za rocznica, jak mam stać w garach bo bez okazji przyjechac niemoga...---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Motyl Poli będzie mniej na forum, bo robi sobie odwyk od kompa bo twierdzi że ma z tym problem i ogranicza się czasowo a
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się w ważnym dla nas dniu ![]() Emilka dziś kończy 4 miesiące
Emilka 3.10.2013 Kamil 9.03.2000 Edytowane przez ja-ika Czas edycji: 2014-02-03 o 10:29 |
|
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
hejka czytam caly czas ale malo czasu mam bo przyjrvhal chrzesniak
)mij tez ma po bananie zirlone kupy i tez od2 nocy gorzej spi nie wiem ocb na zeby czekamy juz dlugo ale to nie to racEj ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marta nie ma szans na wyjście chyba ze z dzieciakami na plecach
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
kto mi wykupił dentinox na gemini??
![]()
|
|
#2066 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do blednika to ja tez mam problemy, czesto chce mi sie rzygac w samochodzie, nie moge np. czytac podczas jazdy bo od razu na pawia sie zbiera |
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
maharet w życiu nie umyłabym tej patelni... Bozia rączek nie dała?
|
|
#2068 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłaś 4 ![]()
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak cuchną do tego... mąż zawsze jak trzeba zmienić pieluchę z kupą najgle sobie przypomina, że coś w kuchni miał zrobić a to czegoś nie wyłączył . Więc brudna robota należy do mnie.A co do deserków to moja tak nie za bardzo a myślałam, że jak poczuje słodkie, to mi wszystko zje razem z łyżeczką. Czasem zje jabłko, czasem wypije rozcieńczony nektar bananowy. Za sokiem marchewkowym nie przepada. Mama wypiła.
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2014-02-03 o 10:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

Nocka normalna,tzn.pobudki co dwie godziny na jedzenie,więc norma.Po wieczornym usypianiu obudziła się po jedenastej,więc jakoś specjalne długo nie spała.Dlaczego to moje dziecko się tak często budzi na jedzenie,wiem,że niektóre dzieci tutaj też karmione piersią budzą się rzadko.Mi nigdy cycki nie chciały eksplodować od za długiej przerwy.Może za słaby pokarm?W każdym bądź razie dzięki za kciuki

muszę dobrze poczytać co i jak 

czas mi się konczy wiec bede uciekac(nie mam dostępu do neta-wiecie z jakiego powodu)Napisze tylko ze u Nas wszystko w porządku.Miniony tydzien był cudowny.Lilcia jest przewspaniała.Tak dorosła się juz robi.Z nowych umiejętnosci to wyciąga rączki jesli chce isc do kogos a takze pięknie pije z kubeczka mleczko jak i kaszke.Zaczelismy podawac juz mięsko.Zastanawiam się co z rybą.W rozpisce jaka dostałam od pediatry napisali ze 1-2 razy w tyg gdzie indziej słyszałam zeby wstrzymac się do 2 roku..zakręcona juz jestem od tego..

Ani spuchnięte nie są, ani czerwone. A dziś od rana Ola zachowuje się jakby miałą wszystko i wszystkich pożreć, ale na widok butli jest wycie
Już prawie połowa tego rocznego urlopu za nami 
chyba ze z dzieciakami na plecach
i tak myślę co ja wczoraj jadłam i mogło mi zaszkodzić?