|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
cześć
![]() jednak jak rozstępy mają nas dopaść to i tak dopadną w weekend zauważyłam pierwsze 3 wokół brzucha, na szczęście są takie 2-3 cm więc nie jest źle, teraz postaram się bardziej zadbać o dietę, żeby nie utyć za wiele w tym ostatnim miesiącu, będę piła więcej wody i co chwilę się smarowała może uniknę większej ilości
|
|
|
|
#3842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też myślałam, że uda mi się ich uniknąć bo smaruję codziennie 2 razy brzuch ale niestety- w 31. tyg pojawiły się na dole brzucha:/ dziś się zważyłam- +15kg kurcze już a tu jeszcze minimum miesiąc...
|
|
#3843 |
|
Rozeznanie
|
Ja to jeszcze te co mi sie zrobily jakos zniose bo tylko na brzuchu ale boje się tych po ciazy jak bede chudnac żeby mi sie się nie porobiły.
Smaruje sie codzienne ale co to dalo. Rozstepy i tak mam. Pod koniec ciazy kiedy maluch rosnie najwiecej czesto robia sie rozstepy. Moja kolezanka 2 tyg przed porodem dopiero miala. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-02-03 o 09:41 |
|
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
Witam się porannie i szybko bez cytowania, bo muszę zaraz lecieć załatwiać poniedziałkowe sprawy.
No i pierwszy raz wybieram się na akupunkturę przedporodową. TŻ wrócił i zaczęła się akcja "wykurzanie" Emilki... ![]() A w nocy miałam 3 takie skurcze bolesne, że myślałam, że mnie na tym moim łóżku przekręci na druga stronę. I do tego bolący krzyż... Także poćwiczyłam odpowiednie oddychanie... Na dodatek po tym wszystkim mega skurcz w udzie- teraz to dopiero mam zakwasy. Side- ja mam cały czas dość ostry język, ale się na forum ograniczam ![]() Chociaż w ciąży zaczęłam mówić w wielu przypadkach zupełnie bez ogródek co myślę- i wychodzi mi na lepsze ![]() uparta, baja- fajne brzuchy elunka- mój właśnie wrócił... ![]() Hana80- witaj
|
#3845 |
|
Raczkowanie
|
Ja brzuszek od 3 tyg smaruję 3-4 razy dziennie
myślę że gdybym się nie smarowała to miałabym ich o wiele wiele więcej biust smaruję 2 razy dziennie, nowych rozstępów jeszcze nie zauważyłam, ale zauważyłam że dzięki regularnemu smarowaniu stały się takie fajne jędrne, chyba że to zasługa gromadzącego się mleka
|
|
|
|
#3846 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie przyszły zamówione ubranka od sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=660857
Jeśli któraś nie ma jeszcze skompletowanej wyprawki polecam z czystym sercem, miękka bawełna, śliczne kolory i naprawdę niedrogie ![]() normalnie siedzę i się nimi zachwycam
|
|
|
|
#3847 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Widzę ze o rozstępach rozmawiacie, to ja mam pytanie. Pojawily się u mnie na prawym "Boczku" takie czerwone kropki ale dosłownie całe stadko czy rozstępy mogą mieć postać kropek?---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
choć z drugiej strony co drugi dzień bez tego cudownego ale jednak sporego ciężaru - nie powiem kusząca propozycjaCytat:
A tak swoją drogą to naszła mnie taka refleksja, że w dzisiejszych czasach wychowywanie córki to prawdziwe wyzwanie, jak się czasami słyszy różne historie albo widzi zachowanie co poniektórych pannic to aż włos na głowie się jeży
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-02-03 o 10:03 |
||
|
|
|
#3848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego niby jak zaczyna się czuć skurcze to hop do wanny, żeby jeszcze bardziej je pobudzić. Jak się wczoraj goliłam, usiadłam na wannie a mąż postawił mi za plecami stół do przewijania dla małego i jeszcze zaparł go koszem na bieliznę żebym miała się o co oprzeć Jak Piotr nie przestanie się wiercić zaraz sama go wykurzę...dzisiaj chyba oszalał, wariuje jak pijany zając: nie mogę siedzieć, leżeć, jeść, nie jeść... Cytat:
|
||
|
|
|
#3849 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
wczoraj zakupiłam kilka ciuszków w 5-10-15 bo były przeceny w galerii, jest też wyprzedaż na ich stronie internetowej, od 100 zł dostawa kurierem gratis ale nie potrzebowałam tego aż tak dużo więc kupiliśmy w stacjonarnym chociaż były już poprzebierane, a w H&m kupiłam pajacyk z kapturkiem i uszkami taki cieplejszy na wyjście, cena wyjściowa 59,99 ale że miałąm kupon -25@ to i prawie 15 zł rabaru i jeszcze w h&m kupiłam 2pak body na 62 z dł. rękawem![]() i mam tylko jedno body z krótkim rękawkiem na 56, na 62 nie mam ani jednego, ale w marcu będzie jeszcze chłodnawo, więc pewnie w kwietniu/maju zakupię większe rozmiary od razu, nie ma co przesadzać teraz
|
||
|
|
|
#3850 | |
|
Wtajemniczenie
|
elunka to zaciskaj i zeby Miki wspolpracowal ![]() Cytat:
![]() bebe ktore dokladnie zamowilas
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
ja będę mamą chłopca i powiem Ci, że mam mnóstwo obaw czy dam radę wychować go na fajnego faceta, silnego ale też uczuciowego. Nie chcę mieć syna fajtłapy, ale też nie chcę łobuza, który będzie demolował pół okolicy i zadawał się z nieodpowiednim towarzystwem. Także obawy są bez względu na płeć |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Uparta, Baja śliczne brzuszki
Ag9 zdrówka, a do lekarza brak słów fachowiec od siedmiu boleści..Side co do ruchów. Moja była naprawde spokojnym dzieckiem, martwiłam się czasami brakiem aktywności. Ale od jakiś 3 dni jakby coś w nią wstąpiło. Wierci się, kręci, rozpycha, ucieka…non stop, w nocy nawet nie odpoczywa. I faktycznie jak dotychczas nie rozumiałam jak spać takie maleństwo nie pozwoli teraz już wiem. ![]() ![]() Mona tez mam te kropki (bordowo granatowe skupione na powiechchni ok pol dloni). Tyle, ze na lewym boku. I strasznei mnie one zastanawiają: ![]() Jeśli chodzi o przykrywanie to będę mieć rożek i śpiworek i kocyk- jeden na razie. NA poczatek wystarczy, a później już lato będzie Co do spania zaczynają mnie też dopadać przypadłości o których mówicie Nie kupiłam w pepco kocyka bo chodziłam, szukałam i znalazłam tylko różowy ![]() Dziś jadę na ostatnie usg. Proszę o kciuki ![]() muszę wygrzebać się z łóżka i coś zjeść a tak mi się nie chce
|
|
|
|
#3854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za usg Cytat:
|
||
|
|
|
#3855 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 9 miesiącu
Uparta super brzuszek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Włączam program kulinarny, a tam na tapecie ciasta Idę ulicą, a na ulicy papierki po batonikach, niewiele brakuje bym je podniosła i zaczęła lizać te papierki Nigdy nie obchodziłam tłustego czwartku, czasami tylko jednego pączka zjadłam, a teraz jak nie urodzę do 27go lutego to umrę. Serio. Tak się zastanawiam co jest bardziej zdrowe dla dziecka. Czy stres mamy wywołany beznadziejną dietą, która mi np. nie zatrzymała wagi czy skok insulinowy raz w tygodniu by zaspokoić nerwy ![]() Ładna piłeczka ![]() Cytat:
uda się poczekać. Pomożemy trzymać Ci nogi w górze ![]() Cytat:
Piwo z sokiem, piwo ze spritem, samo piwo, wino, martini ze spritem, drink z kokosowym likierem. I jak zawsze piwo piłam ze smakiem i trwało to trochę czasu, tak pierwsze wypiję na eksa. Do tego słodycze, frytki, hamburgery i cały syf tego świata... ![]() Cytat:
Ja kiedyś byłam w poczekalni u weta i słyszałam jak jakiś pies wyje bo mu uszy czyścili ![]() Cytat:
super waga Cytat:
popatrz na mnie i na Ciebie Przynajmniej córka nie będzie mi kosmetyków i malowideł podkradała, bo ich nie mam
|
|
#3856 | |
|
Wtajemniczenie
|
kopiuję z potwierdzającego maila
SMOCZEK BABY ONO SILIKONOWY ANATOMICZNY 0-6 (3916543154) Śliczna KOSZULKA KAFTANIK 62 WYPRAWKA MIX KOLORÓW (3916837436) KOSZULKA KAFTANIK r 56 śliczne kolorki __ wyprawka (3903579224) ŚPIOCHY ŚPIOSZKI r 62 największy wybór wzorów (3917542203) ŚPIOCHY ŚPIOSZKI r 56 __rozp w kroku DUŻY WYBÓR __ (3924588887) ŚPIOCHY ŚPIOSZKI r 56 największy wybór wzorów (3917540631) Kwota za zakupy 49,94 zł Sposób i koszt dostawy 7,99 zł a kolory to czerwone biedrony i różowe koty ale mało mi, domówię jeszcze na większe rozmiary, jak widzę te rampersy w paski to aż mnie skrrrręca ![]() Cytat:
2. o przepraszam te zakupy były przewidziane, czaiłam się na nie od grudnia to tylko w lumpach nie mogę się oprzeć i wychodzę z naręczem niepotrzebnych rzeczy
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
Cytat:
a moja doktor stwierdziła że ona nic tu złego nie widzi, że wszystko jest ok i zapisała mi jakieś psikadło + dokupiłam prenalen tabletki na gardło i jakoś w końcu przeszło. Ale skoro ja w lustrze widze czerwone jak burak gardło to ona nie widzi mój dzieć też sie bardziej po prawej stronie lokuje, często plecki wypina przy pępku po prawej ![]() byłam dzisiaj w aptece i pregna z DHA kosztowała 37zł, na Gemini 19 a nawet w Rossmanie 22 ! skąd te ceny pytam i takie rozbieżności ? dzięki dziewczyny za rady co do kremu do pupy, zaopatrze sie w bephanten i linomag albo alantan tak myśle ![]() koziemleko super waga czbasia za USG co do kocyka - ach te nasze ciążowe mózgi ![]() ja dzisiaj witam w 31 tc a tymczasem po zakupach w biedrze lece do lumpka (dziś 1zł) i do Rossmana.Miłego Dnia dziewczyny !
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za cynka bo mam ciuchy tylko do 62, a większe chyba już tylko na all będę zamawiała
|
|
#3859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty będziesz podkradać córce ![]() Gratuluję rozpoczętego 9 miesiąca! a u mnie ZMIANA KODU 3 Z PRZODU
|
|
|
|
|
#3860 |
|
Rozeznanie
|
Co do kremu do pupy ja tak na codzień zamierzam używać bambino a w razie potrzeby na razie mam sudocrem. Slyszalam sporo dobrych opinii o bepantenie i linomagu a+e ale ja razie mam sudocrem wiec nie bede szalec.
Moj Maksiu tak się w brzuchu rozpycha ze momentami aż boli. Ileż to dziecko ma juz sily. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znowu same okazje do picia może nawet lepiej, że w ciąży pić nie wolno, bo bym wiecznie na bani była, bo musiałabym codziennie pić zdrowie którejś z Was ![]() Cytat:
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Brawo za rozpoczęte tygodnie
![]() Cytat:
Na alko i fastfood też mam smaka! Niech się już kończy ten luty!!! |
|
|
|
|
#3863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale zawsze to lepiej niż 15 ![]() Czekamy na zdjęcia kącika Cytat:
![]() Pewnie spodziewasz się trojaczków i nam nie powiedziałaś ![]() ![]() Cytat:
za 9 miesiąc ![]() A nie możesz zjeść pół batona, albo jakąś galaretkę czy budyń
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się z łóżka z kawą u mnie odliczanie, 7!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3865 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() skonczcie juz ja sie nie moge doczekac az zjem wreszcie moje ulubione francuskie salami, ktore duszkiem zapije mohito a potem caipiriniha ![]() Cytat:
sprzedawca zapisany ![]()
|
|
|
#3866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zartuje :b tzn nie zartuje, można, ale po co nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę pysznych paczkow, najbardziej takich jednych z Poznania, u nas są lipne, bleeeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3867 |
|
Wtajemniczenie
|
No i teraz przez was po prostu MUSZĘ się ubrać i wyjść po pączka bo ZWARIUJĘ
skąd ta mała słodkożerca w brzuchu wie, że mowa o słodkościach, przecież nawet czytać nie umie...
|
|
|
|
#3868 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak alkoholik, grozi mu śmierć z przepicia a i tak pije ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja raczej 56 założy, ale ja nawet tyle nie mam na 56 co ty ![]() Czyli 10 luty ??---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
#3869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tygodnie ) I udanych łowów![]() Super!! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3870 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
![]() Melduje się mam nadzieję po ostatniej wizycie. Wyniki badań mam jednak dobre poprostu jestem takim tłumokiem, że na przedostatnim badaniu moczu nalałam do kubeczka pierwszy mocz i się nawet nie podmyłam (niech żyje sikanie przez sen ) .Nie ma żadnego cukru, ani białka trochę wyniki krwi mi pospadały, ale bez tragedii.Poleżałam na KTG wszystko w porządku .Gorsze było badanie na fotelu bo bolało aż uciekałam ginowi tyłkiem, a On do mnie, że musi coś ruszyć bo mam tak wszystko pozamykane ![]() Wracając usiadłam w autobusie na miejscu zaraz za kierowcą jest ono szersze, ale raczej jednoosobowe, siedzę zapatrzona w okno, a tu jakieś babsko dupskiem mi prawie na kolanach usiadło. Byłam w takim szoku, że nic nie powiedziałam, a ta siedziała całą drogę półdupkiem bo więcej nie zmieściła .Jak wysiadałam to rzuciła się na miejsce obok prawie taranując jakiegoś dziadka Najlepsze w tym wszystkim było, że prawie cały autobus był pusty...To się rozpisałam ![]() Kciuki wątkowe są magiczne więc proszę dziewczyny o trzymanie kciuków by Majka raczyła już wyjść na świat bo jej mama nie ma siły już czekać
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

w weekend zauważyłam pierwsze 3 wokół brzucha, na szczęście są takie 2-3 cm więc nie jest źle, teraz postaram się bardziej zadbać o dietę, żeby nie utyć za wiele w tym ostatnim miesiącu, będę piła więcej wody i co chwilę się smarowała
może uniknę większej ilości

biust smaruję 2 razy dziennie, nowych rozstępów jeszcze nie zauważyłam, ale zauważyłam że dzięki regularnemu smarowaniu stały się takie fajne jędrne, chyba że to zasługa gromadzącego się mleka
ale dosłownie całe stadko

zeby Miki wspolpracowal 
fachowiec od siedmiu boleści..

Teraz mamy nadal wieczne szopki bo poza lekami na serce (rano i wieczór) ma przyjmować jeszcze takie krople, które są na alkoholu więc co dzień ganiamy ją z TZem z łyżeczką, a jak się ją uda złapać to jest próba sił (i zębów)
a moja doktor stwierdziła że ona nic tu złego nie widzi, że wszystko jest ok i zapisała mi jakieś psikadło + dokupiłam prenalen tabletki na gardło i jakoś w końcu przeszło. Ale skoro ja w lustrze widze czerwone jak burak gardło to ona nie widzi
(niech żyje sikanie przez sen