|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
Cytat:
nie zamartwiaj sie Cytat:
|
|
#3812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą naszej kochanej Trisdom język się wyostrzył Cytat:
Cytat:
Tylko linomag, a w razie czego Bepanthen. Tak radzi nasza położna ze szkoły rodzenia, która jest przeciwnikiem nadmiaru kosmetyków, a ja też jestem ![]() Cytat:
Ja właśnie wzięłam kąpiel choć mam zakazaną...ale co mi tam, zaczęłąm 36 i jakoś by to było ...więc wziełam zakazaną kąpiel i rozmyślałam jak to wejdę do wanny za jakiś czas i naleję sobie GORĄCEJ wody której nie zaznałam od 9 miesięcy i mąż poda mi lampkę zmrożonego szampana Martini ...a co mi tam... poda mi kilka lampek tego szampana a jak wyjdę to mąż poda mi jajko w koszulce któe się tak pięknie rozleje Kobieta w końcówce ciąży stwierdzam jest tak sfrustrowana że już nie myśli o kupowaniu ubranek i rzeczy dla dziecka ale zaczyna myśleć o sobie... |
||||
|
|
|
#3813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Znów mam kilka dni przerwy... Żeby być z Wami na bieżąco trzeba ciągle przed kompem siedzieć Aż mi w końcu ostatnio TŻ zaczął uwagę zwracać że za dużo siedzę na forum.Cytat:
Na szczęście mam po drodze do kliniki w której będę rodzić ![]() Cytat:
Cytat:
Zaraz troszkę Was ponadrabiam. |
|||
|
|
|
#3814 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczor mamusie
![]() ![]() śliczne te ciuszki dla córeczki i staniki też rewelacyjne, gdyby tylko nie ta cena ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
to może ich umówimy razem
![]() ja dziś składam drugą matrymonialną propozycję dla Piotrusia |
|
|
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
Mam dwa głupie pytania
Zaczynam wyprawkę trochę organizować i tak sobie pomyślałam że nie wiem w czym taki maluszek śpi i w wózeczku leży? W łóżeczku to mamy materac i prześcieradełko, ale na początku nie powinno być kołderki to w czym? W rożku, śpiworku czy można w kocyk zawinąć? A w wózeczku to co na spód się kładzie? jakąś kołderkę, kocyk i dziecko w rożku, śpiworku? Jejciu jaka ja głupia w tych sprawach jestem ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- ola super ubranka ![]() trisdom kozaczki super ale te skarpeteczki to jest hit ![]() uparta jaki malutki brzuszek po porodzie pewnie nie będzie widać że w ciąży byłaś ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- mariolasl jak tam zdrówko? ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Ja też się dziś namacałam Potem TŻ macała a potem podszedł taki 3-4latek i też zaczął macać
|
#3817 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze jeszcze kuchnia nie gotowa a mi już chodzi po głowie inny stół do jadalni my sie w życiu nie dorobimy porządnych pieniędzy jak ja co dwa lata będę meble wymieniać na szczęście nie mam kasy żeby szaleć z jadalnią, ale już przeglądam allegro
|
|||
|
|
|
#3818 | |
|
Zadomowienie
|
Ela87 bo zapomniałam gratulacje za udaną wizytę fretek aczkolwiek ciężką i krwią obkupioną
![]() ![]() Cytat:
Ja też już myślę o sobie po ciąży. Właśnie zamówiłam na gemini kilka kosmetyków w tym krem poporodowy który ma na celu pomóc odzyskać jędrność skóry
|
|
|
|
|
#3819 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak od ok30tc czuję właśnie rozpychanieCytat:
ładne mieszkanko dla dzidziusiaCytat:
zaczyna mnie to prześladować. Mam taką chcice na snikersa albo liona, że dam się pokroićCytat:
Obiecałam zdjęcia brzuszka więc wrzucam. To fotki z 36tc |
||||
|
|
|
#3820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzuszek śliczny ![]() Co do przykrywania to albo kocyk, albo śpiworek w ostateczności różek wyjdzie w praniu co będzie Majka wolała |
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
agunia4ever dziekuje
Cytat:
brzuszek sliczny
|
|
#3822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde straszny jednak ten kaszel musisz miec hmmm a pytałas czy mozesz prawoslazowy syrop pic ? ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
|
|
#3823 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Staniki sexy ![]() Cytat:
Teraz już mi na niej niewygodnie - nie wiem czy za duży brzuch, i wkładam sobie tylko między nogi taką mniejszą poduszke ozdobną od łóżka i jest ok za 36 tydzieńCoś tam potem jadł jak sie uspokoiłam i położyłam ![]() Prawda? ![]() ![]() mnie obecnie jeszcze palce drętwieją, ale doczytałam już, że nie tylko mnie Cytat:
Cytat:
jedna mała fretka Was załatwiła ![]() Ale fajnie, że zostały też pochwalone ![]() Cytat:
![]() A co do reszty to nie wiem, czy teraz Ci ktoś w to uwierzy
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
jakiego wieloryba
|
#3825 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Ja się boję o to, czy drugie dziecko będę kochać tak samo - już teraz w ciąży jest inaczej, w pierwszej ciągle gadałam do brzuszka, a teraz jakoś nie widzę takiej potrzeby ![]() Po drugie, nie wiem czy umiem wychować chłopca tak jak Bebe Marcela .Basia jest grzecznym, spokojnym i mądrym dzieckiem, jest bardzo czuła i empatyczna. To moja pieszczoszka, od zawsze było dużo przytulasków, całusków, uczyliśmy ją opiekuńczości w zabawie lalkami i maskotkami. Chłopcy jednak wolą inne zabawy - tak mi się wydaje .Cytat:
bo w utrzymanie zabawek w idealnym porządku nie wierzę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jadłam ją ostatnio chyba pół roku temu Jaka była dobra? Opowiedz ![]() Cytat:
Po poprzednej ciąży smarowałam się żelem poporodowym mustelli. Nawet nie jakoś strasznie systematycznie, a mimo to uważam, że się sprawdził. Nie wiem jakby było bez żelu, ale nieskromnie powiem, że wśród pociążowych brzuszków które mialam okazję widzieć mój się "wchłonął" najładniej. Mówię tu o samej skórze, nie była luźna i obwisła nawet trochę, a po porodzie straciłam 22 kg (w ciąży przytyłam 18)
|
||||
|
|
|
#3826 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ale dzielna twoja fretka ![]() Dobrze, że zdrowa. Dbasz o fretki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A pewnie nawet dodatkowych kilogramów nie zrzuciła Cytat:
Cytat:
Pięknie |
||||||||
|
|
|
#3827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() uparta śliczny malutki brzuszek![]() Tequilla mów koniecznie za to za krem wow
|
|
|
#3828 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wyglądasz jak ja - jakbyś połknęła piłkę czyli super Witam!! Melduję że żyję. Mąz pojechał przed 21 i już tęsknimy ![]() postanowiliśmy z Młodym zaciskać nogi i dupy i czekamy 3 tyg na powrót męza
|
|
#3829 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
polecam bardzo bardzo. Nie wyobrażam sobie bez niej spania Cytat:
![]() Całą ciążę smarowałam się mustelą i nie mogę narzekać mimo że u mnie rozstępy są rodzinne i zawsze przy chudnięciu czy tyciu łapałam nowe. Tak w ciąży tfu tfu (żeby nie zapeszyć) nie pojawiło się nic na brzuchu |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale to chyba jeszcze dlugo... ![]() Cytat:
No to magiczne kciuki zaciskamy zeby maluch zaczekal na tate
|
||
|
|
|
#3832 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla corci, niezle sie spisala A brzuszek malutki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a do wozka kocyk albo pieluszka ![]() Cytat:
wyleje chyba morze lez
|
|
|
#3833 | |||||
|
Zadomowienie
|
Wróciłam do świata
Zaczęłam nadrabiać, może do północy skończę ![]() Chociaż tyle, bo kaszel mam jak u gruźlika. Najlepsze jest to że pojechaliśmy dzisiaj do lekarza, do tzw. nocnej i weekendowej pomocy medycznej w szpitalu. No i pan "dochtór" nie bardzo wiedział co ze mną zrobić no bo co tu dać ciężarnej na przeziębienie. Przez 15 minut siedziałam w gabinecie jak ta pi*a a on szukał w internecie co można zapisać w ciąży na kaszel O taką mamy służbę zdrowia w PL. A potem od tego kaszlu zrobił mi się twardy brzuch i trzyma nadal, że zadzwoniłam z tego wszystkiego do swojego lekarza no ale powiedział że jak nie ma typowych skurczy to brać nospę, pić ten syrop na kaszel, paracetamol no i odpoczywać. Tyle co nadrobiłam i pamiętam to Side - świetny kącik i ombre na ścianie. Swojego TZa też muszę pochwalić bo też wszystko sam w domu zrobił - począwszy na płytkach na podłodze, na podwieszanych sufitach i konstrukcjach ściennych kończąc ![]() I chyba zaczyna się stresować że do porodu tak blisko. Bo odkąd leżę bez sił od kilku dni to wziął się za pranie tego co jeszcze zostało do wyprania, no i od 3 dni każe mi pakować torbę do szpitala bo "w każdej chwili możesz zacząć rodzić" Pisałyście coś o praniu, to ja w końcu prałam w 60 stopniach i nic się ubrankom nie stało. Tylko trzeba uważać na takie, które mają jakieś takie naprasowane jakby aplikacje czy napisy, bo to mi się lekko w 2 bodziakach popsuło. Poza tym wszystko super. I chyba wypadłam z obiegu, ale nie kumam o co chodzi z tymi warzywami ?---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Jak junior po opuszczeniu brzucha będzie tak niegrzeczny jak teraz to już sobie współczuję... Cytat:
Cytat:
Teraz mamy nadal wieczne szopki bo poza lekami na serce (rano i wieczór) ma przyjmować jeszcze takie krople, które są na alkoholu więc co dzień ganiamy ją z TZem z łyżeczką, a jak się ją uda złapać to jest próba sił (i zębów) ![]() Cytat:
Ja to odczuwam tak jakby mi ktoś łapę wsadził do środka i ciągnął za flaki, próbując wypchnąć wątrobę, pęcherz albo nerkę ![]() A ciasto marchewkowe najpyszniejsze na świecie! Polecam przepis ze strony makecookingeasier.pl . Zamiast mascarpone często robię tak, że przekrawam i smaruję serkami danio waniliowymi, a na wierzch polewa jak kto woli. Pyyyycha! Cytat:
Też marzę o wędzonym łososiu, winie, o tym żeby nie poplamiać co dzień piżamy pastą do zębów skapują na brzuch zamiast do umywalki (bo brzuch mi zasłania), żeby się nie pozacinać maszynką w 15 miejscach podczas golenia ...ehh Aha i dziękuję za porady co do wody w uchu - wyleciała
|
|
#3834 |
|
Rozeznanie
|
Cześć. Dżizas, dopiero mam chwilę żeby was deko nadrobić. Brzuszki macie piękne i kąciki dla maluchów.
Ja już jestem wielka jak szafa i mam brzuchol z rozstepami. Usta mam juz spuchniete i wielkie jak po ingerencji chirurga plastyka i nos jak u murzynki. A to znak że poród na horyzoncie ![]() W piątek razem z moim pechowcem walczyliśmy o zwolnienie. Odsyłali nas jeden od drugiego. Od 8 krążyliśmy jak głupki i koniec końców dotarliśmy spowrotem to szpitala gdzie dzien wczesniej udzielono mojemu Tźtowi pomocy. Co oznacza ze mogli nam od razu zwolnienie wystawić a nie odsyłac nie wiem po co. Stracilismy kupe czasu i energii, o paliwie nie mówiąc. Chorować w tych czasach to jest horror. Oko juz lepiej. Cialo obce i rdza usunięte leki działają. TZ ma zwolnienie caly tydzień wiec go mam troche w domu. Bedzie robil malowanie na spokojnie. Przyjechała nasza rogówka. Jest cudowna, wielka po rozlozeniu ale nie moglam sie wyspac. Jakos tak mi na niej wysoko. Przywykne. Troche przeszkadza mi ten zapach nowosci. Musi wywietrzec zanim pojawi sie maly. Z komoda jednak nie tak różowo bo nie dojechala i ma byc dzis do odbioru. Dostalismy wozek od moich znajomych. Po dwojce dzieci wiec troche kolor czerwony wyprany i wyblakly. Ale mechanizm super, chodzi jak zloto. Naprawde jestem zadowolona. Dostane jeszcze jeden podobny od drugiej kolezanki wiec beda na zmianę jakby co. Obydwa sa gleboko-spacerowe wiec typowej gondoli nie bede miala. Jakbym kupowała to bym pewnie kupila gondole ale co dostalam to bede miec i jestem super zadowolona. Nadal mamy pralke w naprawie wiec w sobotę bylo mega wielkie reczne pranie-masakra. Pol dnia mi to zajelo z tym wielkim brzucholem przed soba. Reczjie popralam nowe rzeczy dla dziecka i pieluszki czyli to co w razie czego na poczatek i do szpitala. Reszta bedzie musiala czekac na pralke. No i bylam u gina. Maly ok 2100-2200 i mamy nadzieje ze do porodu wiecej jak 3300 nie osiągnie. Szyjka zamknieta. Wszystko git. Tyloo cukier za wysoki i zwiększenie insuliny. Dostalam leki rozkurczowe i cos na skurcze lydek. I skierowanie na badanie moczu czy bakteria coli zdechła. Nadal nie podjęta decyzja gdzie porod ale czy u mnie czy w Matce Polce to bede ok 38 tyg juz na odziale. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że tż dostał zwolnienie i za wózek i rogówkę Byłam na wadze i w końcu zważyłam się tak jak trzeba czyli rano i na czczo Wczoraj po obiedzie miałam +15 kg, a dzisiaj - uf... 13 |
||
|
|
|
#3836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo przyzwoita waga jak na sam koniec ciąży zaraz nie będzie dodatkowych kg ![]() dzisiaj sie wyspałam nawet było mi wygodnie a zaraz uciekam bo dzisiaj tżt będzie kurzył na szczęście to już powoli koniec i będe mogła się zająć urządzaniem kącika dla maleństwa miłego dnia mamuśki
|
|
#3837 |
|
Raczkowanie
|
Tequillla mam te same dylematy Ja mam synka a teraz czekam za córcią i mam nadzieje że nie zrobię z niej babochłopa ( Ja nie noszę sukienek obcasów nie maluje się więc kto jej tego nauczy ??)
Co do porównywania sie do wieloryba to ten tytuł należy do mnie od 2011r w ciąży z synkiem było przynajmniej +30 ( 3 tyg przed porodem kupiłam krótkie spodenki ciążowe w rozmiarze 44 i ledwo właziły na dup..) fakt zgubiłam ale ja to mogłam nazywać się wielorybem ![]() Ag9 Ja jak miałam kaszeli poszłam najpierw do 1 lekarza to kazał mi leczyć się domowymi sposobami ( a ja już tymi sposobami leczyłam sie ponad 2 tyg) poszłam do mojego rodzinnego i powiedziałam jej że ma znaleśc mi jakiś lek bo ja juz 2,5 tyg sie lecze domowymi sposobami i poprawy nie ma wizyta trwała ok 40 minut ale pani doktor po osłuchaniu po przebadania i przewertowaniu książę zapisała mi agumentil ( antybiotyk który także zapisuje sie malutkim dziecią) agunia4ever ja młodego w wózku kładłam na ładnym ręczniku czasami jak leżał na brzuchy to mu sie ulewało
|
|
|
|
#3838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3839 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak oto seks z głowy przez najbliższe 20 kilka lat Cytat:
Cytat:
Marcel jest niespokojny duch i mały urwis, typowy chłopak, ale empatyczny i czuły dokładnie jak Basia i pewnie większość dzieciA że inne zabawy to raczej dobrze mój mąż homofob to by chyba wyłysiał z przerażenia gdyby zobaczył, że jego syn bawi się lalkami jak sobie wyobrażę jego minę to Cytat:
) A do codziennej pielęgnacji pupci i tak będę używać tłustego kremu z cynkiem np. bambino, babydream albo zasypki (nivea baby pięknie pachnie), tamte specjały tylko w razie podrażnieńCytat:
do wczoraj myślałam, że mi do pełnego relaksu w wannie brakuje tylko martini, bo łosoś i sery pleśniowe mi teraz śmierdzą ale okazuje się że sprawy praktyczne wypierają wszystko. Już mam trudności w pielęgnacji stóp, a wielki brzuch krępuje mi ruchy podczas mycia i żeby się obrócić w wannie to muszę najpierw wstać![]() Cytat:
![]() Cudna piłka |
||||||
|
|
|
#3840 | ||||
|
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczyny za miłe słówka.
Faktycznie na zdjęciu to trochę inaczej wygląda, taki mniejszy ale w realu to mi ciąży i to jest 30 tydz i 1 dzień więc przez 8 tygodni to on jeszcze urośnieCytat:
![]() baja_86 śliczny brzuszek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ten lekarz to jakaś porażkanadzwyczajna za wizytę i że wszystko wporządku
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

Są ekstra milusie. ten ze słonikiem trochę grubszy.
dobrze że sernika mi zostało trochę to ją częstowałam 

Aż mi w końcu ostatnio TŻ zaczął uwagę zwracać że za dużo siedzę na forum.
) bede robić! Poki wolno wszystko...do moich rzeczy must have przed porodem jest jeszcze wizyta w Macu! Muszę zjeść jakiś zestaw bo chodzi za mna od tygodnia...
Na szczęście mam po drodze do kliniki w której będę rodzić 

na szczęście nie mam kasy żeby szaleć z jadalnią, ale już przeglądam allegro

zaczyna mnie to prześladować. Mam taką chcice na snikersa albo liona, że dam się pokroić

krwawa rzeź to mało powiedziane 

nie sądziłam, że będzie aż tak źle.
czasem trzeba usłyszeć (przeczytać), ze coś jest normalne żeby się uspokoić