Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 10:48   #1831
treselle0
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

dzien dobry
mimo 2-dniowych obchodów roczka, dzis ciag dalszy(lepiej jak wesele) Dzis goscimy chrzestnego. Dziekujemy za wszystkie zyczenia od Was Spełniam zyczenie Insolito (pisalam, ze masz swietnego awka??) i wstawiam fotke mojego pierwszego w zyciu tortu.....jeszcze tylko 9 urodzin Olci i dojde do perfekcji (mistrzem 'dizajnu' jak widac nie jestem, ale i tak dumna z siebie byłam) A solenizantke wstawie pozniej do k.
Z nadrabiania witam Black
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg roczek Oli 014.jpg (158,2 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2014-02-03 o 10:50
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:48   #1832
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
silver nie wiedziałam, że Katarek może popsuć odkurzacz :/
)
Też nie wiedziałam Jestem pewna że popsuł się przez odciągacz bo u moich rodziców to samo się stało jak odciągałam :/
Poza tym na necie też znalazłam opinie że spalił się przez to odkurzacz
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
nie urzekniesz mnie nimi bo niecierpię kokosu ;(

Jak tam z pracą?
A jak KOCHAM kokos

Co do pracy, pisałam już że byłam ostatnio u kierowniczki i NIC na razie nie wiadomo..... pewnie się dowiem parę dni przed powrotem do pracy czy mnie przeniosą czy nie...... :/
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
(Grześ na wolnym niestety wstaje wcześniej niż Ania, pewnie koło 9 przytupie i ją obudzi co może oznaczać że dłużej jak do 10 nie pospię )

my dziś pobudka o 6.40
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Kanapki z serem białym i żółtym nie chce będę jeszcze z dżemem próbować i wędliną.

Dzięki

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Ja dziś próbowałam dać Darii chlebek z dżemem (tak zachwalały dziewczyny że dzieciaczki uwielbiają)..... a Daria co? Bleeeee...pluła tym na odległość ani malinowy, ani brzoskwiniowy
Serek biały lubi żółty też jadła no i wędlinkę też. Ostatnio jej dałam schab pieczony.
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Mała w nocy miała już tylko stan podgorączkowy, ale coś z noska zaczęło Jej lecieć. M. idzie z Nią do lekarza, zawiozę ich. Mój mąż przeżywa że jak się okaże, że musi iśc na L4, to będzie Jego pierwsze zwolnienie ever

Miłego dnia moje Panie!
Kiedyś musi być ten pierwszy raz
ZDRÓWKA DLA BLANKI
I dla Ciebie też MIŁEGO DNIA

Ifwka, Hope , ale super Wam się zakupy udały

Zazdroszczę że Wasze dzieciaczki mają swoje pokoiki
Stary 2014-02-03, 10:49   #1833
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Nawijko, a to nie zęby? próbowałaś go w momencie takich histerii potraktować np. dentinoxem?
I to mi przeszlo przez glowe.
Posmarowalam, pozlizywal ladnie, na chwile sie uspokoil. Przysypial przy uu, potem otworzyl oczka i znow to samo.

W ogole mam wrazenie, ze pozniej ta histeria juz byla ze zmeczenia.
Bo schemat typu: uu ->przysypianie ->otwarcie oczek->wrzask+kopanie, szczypanie, itp pojawial sie wielokrotnie. Tak jakby nie mogl poradzic sobie z zasnieciem, wyciszeniem...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:54   #1834
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
W załączniku torcik- dzieło mojej mamy.

acha
Black fajnie, że jesteś, ja też jestem za odcięciem tematu grubą krechą, mam jednak, jedno "ale", wydaję mi się, że pisząc, że jednej osoby szczerze nie cierpisz, dolewasz trochę oliwy do ognia, bo teraz będziemy rozmkiniać niepotrzebnie kto to.
Piękny torcik!

A co do pogrubionego...zgadzam się...
Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
mój brat w 2015 bierze ślub i uwaga kamerzysta 4000 + fotograf 2500 jedna firma

Mnie by było szkoda kasy..... (jakbym ją miała)
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
dzien dobry
mimo 2-dniowych obchodów roczka, dzis ciag dalszy(lepiej jak wesele) Dzis goscimy chrzestnego. Dziekujemy za wszystkie zyczenia od Was Spełniam zyczenie Insolito (pisalam, ze masz swietnego awka??) i wstawiam fotke mojego pierwszego w zyciu tortu.....jeszcze tylko 9 urodzin Olci i dojde do perfekcji (mistrzem 'dizajnu' jak widac nie jestem, ale i tak dumna z siebie byłam) A solenizantke wstawie pozniej do k.
za torcik. Cudny!
Stary 2014-02-03, 10:55   #1835
ILLUSION
Wtajemniczenie

Czytałam wczoraj i nawet pocytowałam ale niestety laptop mój w domu się psuje i wyłączył się i dopiero wieczorem go uruchomiłam ponownie...coś by wypadało z nim zrobić ale ja się kompletnie nie znam na żadnych formatach i nie mam nikogo znajomego kto by mógł mi pomóc :/

Black - po cichu liczyłam na to że jednak wrócisz. Spędziłaś tu z nami tyle czasu, byłoby naprawdę szkoda bo i Ty pewnie czujesz się związana z niektórymi dziewczynami i na odwrót. Nie ma sensu obrażanie się i tupanie nóżkami. Ja również tak jak i niektóre z dziewczyn uważam że to dziecinne. Wiele razy były dyskusje z odmiennymi poglądami i będzie tak nadal. Też kiedyś mogłam się obrazić jak po tym jak napisałam że wyjęłam Igora z fotelika jak staliśmy w korku i zanosił się płaczem to oprócz słów krytyki ktore uważam za normalne padły też słowa obraźliwe skwitowane sformułowaniem żal.pl które podłapała charlizz i dodała że nawet rumunia.pl Nawet mi przez myśl nie przeszło żeby po jakimkolwiek spięciu odchodzić a nikt mnie nie przeprosił, nie oczekiwałam nawet tego - to tylko internet. Nadal uważam, że przesadzone są stwierdzenia że niektóre osoby tylko czatują aż napiszesz coś za co można Cię skrytykować. Ja kilka razy miałam zdanie odmienne od Twojego ale też i zdarzało się że Cie poparłam - przykład z "obleśną szparą" Ważne jest co się napisze a nie kto to napisze. Nie każdy musi mieć takie samo zdanie jak ja czy Ty... tylko krytyka tez musi być kulturalna i na poziomie. Np hope uważam że słusznie Cię przeprosiła bo miała za co. Można wyrazić odmienne zdanie dobitnie ale nie obrażając nikogo. Cieszę się że ochłonęłaś i mam nadzieję że zostaniesz, jeśli tak zrobisz to bardzo się cieszę.
P.S. Nie było mnie wczoraj więc czuję się niejako w kręgu podejrzeń
Stary 2014-02-03, 10:56   #1836
ewulkaaa
Wtajemniczenie

witam!

DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA URODZINOWE!

U nas styczeń na wariackich papierach - moja sesja, tysiąc pieńcet prac zaliczeniowych do oddania na uczelni, musiałam zamówić suknię ślubną więc też za nią trochę jeździłam, TŻ miał dość poważne szkolenie więc też zestresowany, potem urodziny moje, urodziny Ani i tak naprawdę dzisiaj powoli dochodzę do siebie choć i tak jeszcze mi zostały 2 prace do napisania na uczelnię

dlatego przepraszam za nieobecności, podczytywałam w miarę na bieżąco, a teraz zamierzam i udzielać się w miarę na bieżąco

buziaki!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:58   #1837
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
I my w koncu wyszlismy na sanki
ale fajnie mieliście my tu nie mamy sanek

Cytat:
Ja też odnoszę takie wrażenie.
Jak jedziemy na zakupy to specjalnie kurtkę zakładamy by było łatwiej Zuzkę rozebrać.
A jak patrze na te dzieci w CH poubierane, pozapiane i z szalikiem jeszcse to mi ich szkoda
ja też zawsze rozbieram, na małych zakupach często rozsuwam kurtkę

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej kochane
mam dola jak stad do ameriki, to co dzisiaj uslyszalam od mamy nt mojej sis, jak ona sie zachowuje wzgledem mamy.... Jestem w takim szoku ze nie wiem co ze soba zrobic, napisalam jej w koncu smsa ze jak tak dalej bedzie to straci nie tylko kontakt z mama ale i ze mna. Po prostu az sie trzeslam po tej rozmowie telefonicznej

przepraszam ze nie cytuje ale rozbita jestem na miliard kawalkow. Mam dosc....

zamówiłam fotoksiążkę *2- spóźniony prezent na dzień babci i dla kogoś jeszcze , zaraz będę projektować dopuki Lenka śpi.

Szaja nasza wizażowa mądrościo! jaki ty nam przykład dajesz? piwo na mieście a dziecki w domu? żartuję, zazdroszczę ci
Stary 2014-02-03, 11:06   #1838
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Iwfka za Was
Możesz kupić emolium krem specjalny, albo Cetaphil w aptece. Pomagaja.
My też na shoppingu byliśmy W sobotę i ja wczoraj ale się obkupiłam na wyprzedażach i nie żałuję!
W Housie dwie bluzy po 39 zł z 99 zł.
W New Yorkerze kupiłam sobie komin za 9.90 z 39 i legginsy w tej samej obniżce
TŻ sobie kupił dwa sweterki po 19,90 z 79,90 i koszulkę za 9.90 z 39,90
Dadusiowi kupiliśmy w smyku polarkowe rękawiczki za 5 zł, komin polarkowy za 7 zł, dwie pary spodni po 10 zł i dwupak spodni na 86 za 25 zł.
I ja wczoraj wyprosiłam żeby mnie zawiózł bo do Bershki nie weszłam dobrze bo toco się tam w sobotę działo..
I wczoraj sobie kupiłam tam dwie pary dżinsów ( z których wreszcie mi się bandzioch nie wylewa! ) po 29,90 z 120 i ze 100.
I dwie koszulki z 59 na 9
Jestem zadowolona. Przynajmniej mam w czym chodzić
czemu ja nie potrafię nic dla siebie wypatrzeć?

SYLWIETTA, jestem jestem
swoją drogą może ja koścista nie jestem, ale też chudnę mimo nieodchudzania, nawet 56kg nie mam, ponad 55 a mam 170cm, a wiecie co w tym wszystkim najgorsze? że ja uważam, że mogłabym jeszcze schudnąć, nie wiem jakiś problem chyba z tym mam

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:07   #1839
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
witam!
Stary 2014-02-03, 11:09   #1840
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Litlle - widziałam że pytałaś o kamerzystę, a ja na czasie jestem bo w czerwcu TEN DZIEŃ

no więc nam polecał kamerzystę zaspół, który będzie u nas grał. Pojechaliśmy, pogadaliśy co chcemy - zażyczył sobie 4200 zł foto+kamera. No aleee że to z polecenia, coś tam coś tam to nam obniży do 3500zł. Jako że mój TŻ jest mistrzem negocjacji i oszczędności a poza tym to ja nalegałam na kamera+foto, jemu nie zależało, to powiedział, że aboslutnie wychodzi to poza nasz budżet. To ten gościu się pyta jaki jest nasz budżet, a TŻ długo się nie zastanawiając - 2500zł ! :O myślałam, że się spalę ze wstydu, chciałam wyjśc, no bo wiecie, pierwotna cena 4200zł, a ten 2500zł tu gada ten gościu tylko tak popatrzył, pomyślał i mówi- no dobra ale jak nas polubicie na FB i podpiszemy dzisiaj umowę. Moja mina: no to podpisaliśmy, polubiliśmy i mamy kamerzysta + fotograf za 2500zł

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-02-03, 11:11   #1841
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
insolito, u nas to samo - tez bez uu w dzien sie nie obejdzie przez to nieszczesne zasypianie...[COLOR="Silver"]my tez tak funkcjonujemy
my tez tak funkcjonujemy

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nawijko był taki czas, jakieś 3 m-ce temu, jak był najedzony to kładłam go na łóżku, leżałam koło niego, głaskałam i tak sobie usypiał, teraz nie ma szans. Poza tym Kuba w ogóle nie śpi w swoim łóżeczku, odłożony do niego to już w ogóle czuje się oszukany, a jak próbuję go w nim uśpić to nie wie co się dzieje i płacze. To wszystko przez to, że jak się dziś dowiedziałam "rozpieściłam go" :/
jak to znów dziś bez rosołu? To chyba jakaś pomyłka
No to Olka tez rozpieszczona
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore spia z maluszkami w pokojach. Kiedy przenosicie ich do wlasnych? Mimo wlasnych pokoikow zdarza sie, ze malce spia z wami ?
Kurcze no mamy problem. Pierwszy raz mamy problem ze spaniem. Mala budzi sie na glos tza, jak wchodzimy do sypialni, jak on cos powie w lozku! Od tygodnia musimy ja zabierac do nas, bo sie budzi i placze... A z malcem w lozku to ani sie wyspac, ani poprzytulac Chyba czas na przeniesienie ale ogarniecie 3 pokoju to misja zycia...
wlasnie od jakis2.3tyg. Ola spi jak zajac A jak 2 razy pod rzad sie tak obudzi to pozniej coanjmniej 2 godzi sobie 'siedzimy' az znowu zasnie Ale 2 pokoju nie mam wiec co najwyzej moge sie pozastanawiac, czy nie zaczac dkładac do łóżeczka

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
U mnie też tylko my z Olwiką na sankach, reszta dzieci siedzi w domu, podobnie było w tamtym roku jak ją po sńiegu na sankach w foteliku woziliśy, dziwie się że nikt wtedy do opieki nie zadzwonił
my całe lato chodziłysmy na spacer7/8 i prawie codziennie słyszałam, jaka jestem niedobra, że dziecku spac nie daje zamiast mnie załowac, ze od 6 na nogach jestem Teraz, tak jak dzisiaj po 8 poszłysmy do piekarni i jakis dziad do Oli: ale ta mama niedobra, dziecku spac nie daje Mówie mu, że widac, iz dzieci nie ma.... Ciekawe co oni sobie mysla, albo mieli dzieci idealne, co to do 10 spia, a chleb to im sam do domu przychodzi, albo przywiazuja dzieci do drzwi i sami wychodzą
Cytat:
jaki torcik
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:12   #1842
poloznaWum
Raczkowanie

Witam Mamy!

Wasze Dzieci już mają rok! Jestem położna i przeprowadzam badania. Jeśli znajdziecie chwilkę czasu- bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety. Dotyczy ona okresu okołoporodowego. Jest anonimowa.
http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1
Bardzo dziękuje Wszystkim za udział w badaniu i wypełnienia!
poloznaWum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:14   #1843
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry

ufff co to był za weeekend, było super, ale dobrze,że już po

jakiś co najmniej tydzień przed roczkiem, zaczęłam uczyć mojego misiaka, dmuchać świeczki, długo nie chciał załapać o co chodzi, ale na kilka dni przed wielkim dniem udało się dzień przed tealight'y zdmuchiwał już zawodowo, w dzień urodzin z rana była próba generalna, również poszło bezbłędnie...ale przyszło co do czego, byl tort było gromkie "sto lat" i dziecko zapomniało jak się świeczke dmucha
wczoraj wpadli znajomi z coreczką 3 miesiące starsza, wycałowała mi syna, a ten tylko stał taki zmieszany, w pewnym momencie mała wybrała sie na spacer do pokoju Tomaszka, ona na dwóch nogach, młody pobiegł za nią na czterech i tak się bawili przez jakieś dobre 20 minut, a my w czwórke zdumieni podglądaliśmy ich, niedowierzając, że takie małe brzdące się tak ładnie potrafią obok siebie, trochę wspólnie bawić.

acha
Black fajnie, że jesteś, ja też jestem za odcięciem tematu grubą krechą, mam jednak, jedno "ale", wydaję mi się, że pisząc, że jednej osoby szczerze nie cierpisz, dolewasz trochę oliwy do ognia, bo teraz będziemy rozmkiniać niepotrzebnie kto to.

haha, u nas ze świeczką to samo umiała dopóki ludzie śpiewać nie zaczęli :P

co do pogrubionego - zgadzam się! ale i tak jestem pewna, że to o mnie chodzi, więc dziewczyny nie rozkminiajcie Mnie Black nie lub bo śmiałam zwrócić jej kiedyś uwagę na FB, oczywiście dyskusja została usunięta, a i ja z "grona znajmocyh" Black wyleciałam więc nie macie co snuć domysłów

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-02-03, 11:21   #1844
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Iwfka za Was
My też na shoppingu byliśmy W sobotę i ja wczoraj ale się obkupiłam na wyprzedażach i nie żałuję!
Dadusiowi kupiliśmy w smyku polarkowe rękawiczki za 5 zł, komin polarkowy za 7 zł, dwie pary spodni po 10 zł i dwupak spodni na 86 za 25 zł.
I ja wczoraj wyprosiłam żeby mnie zawiózł bo do Bershki nie weszłam dobrze bo toco się tam w sobotę działo..
I wczoraj sobie kupiłam tam dwie pary dżinsów ( z których wreszcie mi się bandzioch nie wylewa! ) po 29,90 z 120 i ze 100.
W bershce to?? Kurde nawet nie zaglądnęłam wczoraj.
Wszystkich pośpieszałam żeby na kąpanie Oliwki do domu zdążyć. Wpadłam za 5 siódma, a ona z mamą już przy schodach,ale jak nigdy ucieszyła się że jestem, i jużnie ciągnęła do łazienki tylko do mnie i rączki wyciągała....pierwszy raz taka reakcja : )
Dzisiaj ide do apteki po któryś z tych kremów. Ale myślicie że to po tym kremie na zimę to uczulenie się zrobiło??

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
no więc nam polecał kamerzystę zaspół, który będzie u nas grał. Pojechaliśmy, pogadaliśy co chcemy - zażyczył sobie 4200 zł foto+kamera. No aleee że to z polecenia, coś tam coś tam to nam obniży do 3500zł. Jako że mój TŻ jest mistrzem negocjacji i oszczędności a poza tym to ja nalegałam na kamera+foto, jemu nie zależało, to powiedział, że aboslutnie wychodzi to poza nasz budżet. To ten gościu się pyta jaki jest nasz budżet, a TŻ długo się nie zastanawiając - 2500zł ! :O myślałam, że się spalę ze wstydu, chciałam wyjśc, no bo wiecie, pierwotna cena 4200zł, a ten 2500zł tu gada ten gościu tylko tak popatrzył, pomyślał i mówi- no dobra ale jak nas polubicie na FB i podpiszemy dzisiaj umowę. Moja mina: no to podpisaliśmy, polubiliśmy i mamy kamerzysta + fotograf za 2500zł
Ale masz negocjatora

Kurde siedze i myślę o tych tortach i nic nie moge wymysleć. Dla bratanicy z myszką miki będzie, ale dla roczniaków....Któraś mi tu pisała żeby dzielić na pół: różowo-niebieski, ale czym dekorować?? Nikt nie chce żeby jakies figurki dzieci były na tym torcie, i chyba zostaje mi jakiś neutralny kolor i dekoracje kubuś puchatek. A problem jest jeszcze taki że jak kupię te wszystkie pierdoły ale dekorowac będzie moja mama
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:21   #1845
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Mała w nocy miała już tylko stan podgorączkowy, ale coś z noska zaczęło Jej lecieć. M. idzie z Nią do lekarza, zawiozę ich. Mój mąż przeżywa że jak się okaże, że musi iśc na L4, to będzie Jego pierwsze zwolnienie ever
Kciuki za Blaneczkę

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Byliśmy wczoraj na shoppingu kupiłam sobie w reserved: spódnicę – 20 zł ( cena wyjściowa 99) i kurteczkę skórzaną taką na wiosnę – 40zł ( cena wyjściowa 179), no i mąż na walentynki kupił mi stanik za 50 przeceniony z 100, a sobie kupił spodne narciarskie i przy okazji dostał kupon 30% na nową kolekcję w haus i chyba sobie tam sukienkę kupię J
Oliwce tylko golfik w c&a, ale za to dzisiaj rano w lidlu byłam i znowu bluzeczki i spodnie. Spodnie przymierzyć musze w domu bo nie wiem czy nie będę musiała oddać.
Ogólnie katara u Małej na potęgę, takie gluty wyciągamy że nie wiem jak bez katarka dałabym radę. Do tego uczulenie na policzkach, czym moge smarować?? Tydzień temu w niedzielę były tylko trzy kropeczki, potem posmarowałam kremem na zimę z rossa i tak się zaogniło że hej, do tego jak niczym nie posmaruję to strasznie sucha skóra. Na razie przemywam rumiankiem i od wczoraj kremem bambino smarować i niby troszkę lepiej.
No i Tż się stara, wieczorem w kuchni mi pomaga i jak już zalegamy przed tv to oboje razem. Teraz ma II zmianę więc się nei widzimy więc nie ma okazji do kłótni.
Oliwka spała wczoraj do 6:40 - obudziła ją kupą tak to chyba by d łużej pospała.
Dzisiaj Tż-towi spała do 7:20 trzeci raz w życiu. I też qupa ją obudziła.
za zakupy

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Było gorzej niż myślałam - 9.30 dla mnie, coś koło 8 dla dzieciaków Młody przydreptał rano i powiadomił że skoro nie ma przedszkola to on jedzie na cały dzień do babci. Po dłuższych pertraktacjach przyjął na szczęście do wiadomości że o tej porze babcia może jeszcze spać i odwiozę go o 11
No i jak Ty po tak wczesnej pobudce będziesz funkcjonować ?

Cytat:
dzień dobry

ufff co to był za weeekend, było super, ale dobrze,że już po

jakiś co najmniej tydzień przed roczkiem, zaczęłam uczyć mojego misiaka, dmuchać świeczki, długo nie chciał załapać o co chodzi, ale na kilka dni przed wielkim dniem udało się dzień przed tealight'y zdmuchiwał już zawodowo, w dzień urodzin z rana była próba generalna, również poszło bezbłędnie...ale przyszło co do czego, byl tort było gromkie "sto lat" i dziecko zapomniało jak się świeczke dmucha
wczoraj wpadli znajomi z coreczką 3 miesiące starsza, wycałowała mi syna, a ten tylko stał taki zmieszany, w pewnym momencie mała wybrała sie na spacer do pokoju Tomaszka, ona na dwóch nogach, młody pobiegł za nią na czterech i tak się bawili przez jakieś dobre 20 minut, a my w czwórke zdumieni podglądaliśmy ich, niedowierzając, że takie małe brzdące się tak ładnie potrafią obok siebie, trochę wspólnie bawić.

acha
piękny torcik

Cytat:
Iwfka za Was
Super łowy

Cytat:

Co za noc
Druga z kolei, kiedy nie spimy (wczoraj od 1 do 4, dzis od 1 do 3).
Znow zaczyna sie kopanie po uu, wiercenie, odpychanie ode mnie, a gdy odloze na lozko to momentalnie krzyk i wielkie lzy...
Chyba zaczyna sie to samo, co bylo jak bylismy u moich rodzicow na swieta
O jej, oby dziś bylo lepie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
dzien dobry
Piękny tort
Dziękuję

Cytat:
witam!

DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA URODZINOWE!

U nas styczeń na wariackich papierach - moja sesja, tysiąc pieńcet prac zaliczeniowych do oddania na uczelni, musiałam zamówić suknię ślubną więc też za nią trochę jeździłam, TŻ miał dość poważne szkolenie więc też zestresowany, potem urodziny moje, urodziny Ani i tak naprawdę dzisiaj powoli dochodzę do siebie choć i tak jeszcze mi zostały 2 prace do napisania na uczelnię

dlatego przepraszam za nieobecności, podczytywałam w miarę na bieżąco, a teraz zamierzam i udzielać się w miarę na bieżąco

buziaki!
I jaką w końcu sukienkę wybrałaś?
dla Tż za negocjacje

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:27   #1846
ILLUSION
Wtajemniczenie

Kija - bidulko, może później odeśpisz jak Ania będzie miała drzemkę
Stary 2014-02-03, 11:29   #1847
LadyWhisper
Zakorzenienie

chciałam się tylko pochwalić, że wygrałam licytację zegarka biegowego z gps za połowę ceny normalnej, zegarek nowiuśki, z foliami, nieładowany, 2 lata gwarancji, gościu sprzedawał bo żonie się nie spodobał prezent na święta skorzystałam, a co pomijając już to, że zbierałam na niego pół roku

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:30   #1848
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
I jaką w końcu sukienkę wybrałaś?
dla Tż za negocjacje
oczywiście u nas jak zwykle oszczędnościowo-kombinacyjnie
no wybrałam w końcu suknię z salonu (która nie ma jej na stronie ), a moja teściowa dała mi namiar na krawcową, która pracuje w salonie sukien ślubnych jako krawcowa, a na lewo sobie szyje prawyatnie no więc poszłam z tą krawcową jako moją przyjaciółką/koleżanką/ciocią - obojętnie , przymierzyłam tą którą chce, ona mi ją uszyje za 1600zł a w salonie 2650zł
a co do sukni to jest taka princeska (czyli taka, jakiej nie chciałam ), ale nie tak bardzo odstająca-rozkloszowana, tylko tak umiarkowanie bym powiedziałą, tylko z tiulu, a lekkie hafty są na gorsecie. Gorset u góry jest w serduszko, a a dole w lekki rożek (wiecie o co chodzi? ) no i u góry (żebym mogła założyć stanik) będzie miała takie coś http://www.galasuknieslubne.pl/bettina.php
tutaj to jest jako bolerka, aja tą koronkę będę miała nromalnei przyszytą do gorsetu.
trochę ciężko mi idzie opisanie tego , jak już będę ją miała to wam pokazę zdjęcie

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
chciałam się tylko pochwalić, że wygrałam licytację zegarka biegowego z gps za połowę ceny normalnej, zegarek nowiuśki, z foliami, nieładowany, 2 lata gwarancji, gościu sprzedawał bo żonie się nie spodobał prezent na święta skorzystałam, a co pomijając już to, że zbierałam na niego pół roku
super!

nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-02-03, 11:33   #1849
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
po weekendzie

Dobrze ze mam to już za sobą bo w życiu bym tyle nie dała.

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:47   #1850
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Super
Cytat:
oczywiście u nas jak zwykle oszczędnościowo-kombinacyjnie
no wybrałam w końcu suknię z salonu (która nie ma jej na stronie ), a moja teściowa dała mi namiar na krawcową, która pracuje w salonie sukien ślubnych jako krawcowa, a na lewo sobie szyje prawyatnie no więc poszłam z tą krawcową jako moją przyjaciółką/koleżanką/ciocią - obojętnie , przymierzyłam tą którą chce, ona mi ją uszyje za 1600zł a w salonie 2650zł
a co do sukni to jest taka princeska (czyli taka, jakiej nie chciałam ), ale nie tak bardzo odstająca-rozkloszowana, tylko tak umiarkowanie bym powiedziałą, tylko z tiulu, a lekkie hafty są na gorsecie. Gorset u góry jest w serduszko, a a dole w lekki rożek (wiecie o co chodzi? ) no i u góry (żebym mogła założyć stanik) będzie miała takie coś http://www.galasuknieslubne.pl/bettina.php
tutaj to jest jako bolerka, aja tą koronkę będę miała nromalnei przyszytą do gorsetu.
trochę ciężko mi idzie opisanie tego , jak już będę ją miała to wam pokazę zdjęcie
Zapowiada się ciekawie
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-02-03, 12:03   #1851
Ewik86
Zakorzenienie

Hej Wpadam tylko na chwilę, bo Domcia śpi już ponad godzinę, więc pewnie zaraz się obudzi i koniec wizażowania

SPÓŹNIONE ŻYCZENIA URODZINOWE DLA MAŁEJ ANI I DUŻEJ FEWCI

Aga też mam ten problem, że Domcia je praktycznie to samo i nie wiem jak to zmienić

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Laski trochę mnie mniej bo Anglia znowu zjechała i muszę pilnować Oskara żeby przy nim nie palono,nie dawano mu zakazanych rzeczy itd. Ale jestem,jestem

Cytat:
Hmm rzeczywiscie malo urozmaicone te warzywa..
Hmm a cos z porem, fasolka szparagowa, kapusta czerwona/biala, szpinakiem, cebula, burakiem, dynia, kalarepa?
A ten szpinak dla malucha jak przygotować? Bo dla siebie to dodaję serek topiony i pomidory z puszki

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:

Dobrze ze mam to już za sobą bo w życiu bym tyle nie dała.

Ja też nie. Zdzierstwo

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:10   #1852
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
acha
Stary 2014-02-03, 12:22   #1853
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
to ile oni planują wydać ogółem na wesele?? :O
bo 6500 za same foto/video, a gdzie reszta...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-02-03, 12:23   #1854
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
to ile oni planują wydać ogółem na wesele?? :O
bo 6500 za same foto/video, a gdzie reszta...
tyle to ja chce wydac na calosc i to maksymalnie. Ani grosza wiecej

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:27   #1855
Ewik86
Zakorzenienie

Pstryczku 100 lat!!!

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:29   #1856
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
tyle to ja chce wydac na calosc i to maksymalnie. Ani grosza wiecej
Widzialam na jakims forum ze laski pisały ze biorą kredyty i w ogóle;p dla mnie to nie pojęte. Ja też "planuje' coś małego i na pewno nie za wielką sumę.

Ale mam bałagan! sprzątam i sie zabieram za edukacje;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:29   #1857
Ifwka
Zakorzenienie

Dziewczyny napiszcie mi o co chodzi z tym wybieraiem przez dzieci: różaniec, pieniądze itp??
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-02-03, 12:30   #1858
hope01
Zakorzenienie

Dziewczyny nie snujmy domysłów o kogo chodzi, bo za chwilę to będzie na zasadzie "ciebie lubię, ciebie nie lubię, tobie odpowiadam, tobie nie odpowiadam". To znowu jest szukanie ch*ja do doopy
Jej chodziło o mnie, specjalnie napisała, że nie no, nie lubi mnie bez wzajmności niestety
Temat zamknięty

Zjadłabym torta przez Was teraz

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:33   #1859
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie snujmy domysłów o kogo chodzi, bo za chwilę to będzie na zasadzie "ciebie lubię, ciebie nie lubię, tobie odpowiadam, tobie nie odpowiadam". To znowu jest szukanie ch*ja do doopy
Jej chodziło o mnie, specjalnie napisała, że nie no, nie lubi mnie bez wzajmności niestety
Temat zamknięty

Zjadłabym torta przez Was teraz

idziemy zaraz z Haneczką do laryngologa
Stary 2014-02-03, 12:34   #1860
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Pstryczku 100 lat!!!
Że tugeza?!?!?!?!

1oo lat Pstryczkowa!!!!!

Hepi brihdaj, kuwa - tu ju! Hepi brihdej kuwa - tu ju!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości