Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 12:35   #3901
monkaa321
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

kate1623 kibicujemy Majeczce
dobrze, że jednak badania są prawidłowe
zobaczymy kto pierwszy rozpocznie oficjalne rozpakowywanie, Ty czy cayenneOna

ag9 +10 kg super wynik

wewillrockyou super udany dzień mieliście

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Wow
to o ten chodzi http://www.aptekagemini.pl/mustela-9...0ml-10576.html ?

Ag9
trzeba było powiedzieć lekarzowi, żeby poszukał jeszcze na wizażu
ale drogi... ciekawe czy znalazłby się jakiś tańszy odpowiednik

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
wstawiam sobie właśnie cannelloni z sobotniego obiadku, a po południu ugotuję jakąś zdrową zupkę, słodycze schowałam do szafy i niech mnie nawet nie starają się kusić
ja na słodycze mam inny sposób, zjem i już mnie nie kuszą wczoraj się tak chrupek pozbyłam

cayenneOna fajny ten domek

Filistynka83 dla Tymusia, żeby sie okazało, że nic złego się nie dzieje
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:35   #3902
(t)asia
Zadomowienie

A ja podczytuje Was codziennie i tylko sprawdzam czy któraś się nie wyłamała przed terminem.
Ja w końcu wybrałam meble do pokoju! Co prawda muszę poczekać parę dni na ich zamówienie, ale i tak jestem mega szczęśliwa.

Widziałyście jakie cuda będą w lidlu od 10.02?
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:38   #3903
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!
Znów mam kilka dni przerwy... Żeby być z Wami na bieżąco trzeba ciągle przed kompem siedzieć Aż mi w końcu ostatnio TŻ zaczął uwagę zwracać że za dużo siedzę na forum.
hehe jakbym swojego słyszała...
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Obiecałam zdjęcia brzuszka więc wrzucam. To fotki z 36tc
Baja śliczny brzusio!!
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
a u mnie ZMIANA KODU 3 Z PRZODU zaczełam 30 tydzień
gratulacje!
Cytat:
No i teraz przez was po prostu MUSZĘ się ubrać i wyjść po pączka bo ZWARIUJĘ skąd ta mała słodkożerca w brzuchu wie, że mowa o słodkościach, przecież nawet czytać nie umie...

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Hej

bidulko to naprawdę nie fajnie

haha teraz nadrobiłam, ale wracając z wizyty zaopatrzyłam się akurat w pączka i już go zjadłam

Melduje się mam nadzieję po ostatniej wizycie. Wyniki badań mam jednak dobre poprostu jestem takim tłumokiem, że na przedostatnim badaniu moczu nalałam do kubeczka pierwszy mocz i się nawet nie podmyłam (niech żyje sikanie przez sen ) .Nie ma żadnego cukru, ani białka trochę wyniki krwi mi pospadały, ale bez tragedii.
Poleżałam na KTG wszystko w porządku .Gorsze było badanie na fotelu bo bolało aż uciekałam ginowi tyłkiem, a On do mnie, że musi coś ruszyć bo mam tak wszystko pozamykane .Także Majka się nie śpieszy mimo. Mimo, że wczoraj wieczorem miałam bóle jak na okres. Pewnie sobie jeszcze poczekam
Wracając usiadłam w autobusie na miejscu zaraz za kierowcą jest ono szersze, ale raczej jednoosobowe, siedzę zapatrzona w okno, a tu jakieś babsko dupskiem mi prawie na kolanach usiadło. Byłam w takim szoku, że nic nie powiedziałam, a ta siedziała całą drogę półdupkiem bo więcej nie zmieściła .Jak wysiadałam to rzuciła się na miejsce obok prawie taranując jakiegoś dziadka Najlepsze w tym wszystkim było, że prawie cały autobus był pusty...

To się rozpisałam
Kciuki wątkowe są magiczne więc proszę dziewczyny o trzymanie kciuków by Majka raczyła już wyjść na świat bo jej mama nie ma siły już czekać
Kate, jeszcze masz kilka dni więc może samoczynnie się ruszy cieszę się, że wyniki jednak są dobre i żadnych białek itp nie ma
babsztyla nawet mi się nie chce komentować
Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No właśnei mi uświadomiłaś, że przespałam początek 9 miesiąca. Cały czas miałam zakodowane że 9 miesiac to 36t1dz.. No więc oficjalnie od wczoraj 9 miesiąc!!! Ale to poważnie brzmi!!
gratulacje!

BeautifulLie, jak się czujesz?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:38   #3904
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
kate1623 kibicujemy Majeczce
dobrze, że jednak badania są prawidłowe
zobaczymy kto pierwszy rozpocznie oficjalne rozpakowywanie, Ty czy cayenneOna
Mi się nie spieszy, ja wolę terminowo, żeby było tak, jak zaplanowane, skoro już zaplanowane jest także Kate, nie będę Ci się wciskać w kolejke, ja juz w swoim czasie rodzilam 12 h od skurczow co 8 min, bo wcześniejsze przespalam cieszę się tym razem na nowe doswiadczenie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:38   #3905
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
koleżanka urodziła dzisiaj przez cc synka, waga 3970ga że to moja sąsiadka z klatki obok to będę miała kompankę do spacerów
gratuluje kolezance
fajnie mieć towarzystwo na spacerach
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-02-03, 12:42   #3906
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość

wyglądają ślicznie, ale jakoś te ubranka z lupilu jakościowo do mnie nie przemawiają. po praniu szybko szmatki sie z nich robią.
o ale cena na płyn hippa rewelacyjna

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:44   #3907
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

jakie, jakie??

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 12:46   #3908
JustiLbn
Raczkowanie

Witajcie po weekendzie mamusie. U mnie było obżarstwo i oglądanie z mężem seriali. A wieczorem udało mi się TŻ namówić a rozpoczęcie wykurzania Alicji z brzuszka. Jest donoszona , bo zostały mi 3 tygodnie, więc coś mi się należy od życia Początkowo sceptycznie mąż reagował, bo myśli ciągle, że seks spowoduje poród, ale dał się przekonać jak zastosowałam pewne środki przymusu Po wszystkim jakieś 7 razy zapytał czy wody mi odeszły A ja się czułam wspaniale i zasnęłam jak niemowlę.
Cytat:
Ja będę na początku miała rożek. A do wózeczka mam fajną pieluchę flanelową jednokolorową, jest jak cieniutki kocyk, bardzo przyjemna.

Ale piękny brzuszek Bardzo podobny do mojego kształtem.
Ja mam gondolę, a w niej grubszą podszewkę, więc będę kładła małą w rożku na pieluszce tetrowej, w razie gdyby się ulało.
Co do ruchów, to u mnie też gdzieś po 30 tygodniu zmieniły charakter. Czasem Ala kopnie mocniej, ale zwykle się wypina i mój brzuch ma dziwny i brzydki kształt.Za to często ma drgawki Czytałam w necie, że nic poważnego i tego się trzymam.

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Cześć. Dżizas, dopiero mam chwilę żeby was deko nadrobić. Brzuszki macie piękne i kąciki dla maluchów.
Ja już jestem wielka jak szafa i mam brzuchol z rozstepami. Usta mam juz spuchniete i wielkie jak po ingerencji chirurga plastyka i nos jak u murzynki. A to znak że poród na horyzoncie
O mi też właśnie usta nabrzmiały i to nie tylko te u góry
Super, że się wam zaczęło układać powolutku. Przy okazji L4 mąż odpocznie i nacieszycie się sobą, bo tak to przecież ciągle go nie ma
Mój brzuchol również wielki jest i cały w rozstępach, ale im bliżej porodu tym mniej mnie to obchodzi

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Byłam na wadze i w końcu zważyłam się tak jak trzeba czyli rano i na czczo Wczoraj po obiedzie miałam +15 kg, a dzisiaj - uf... 13
Mam taką samą wagę w 37 t. 5d ciąży. Ciągle jeszcze rośnie mi brzuch, ale trudno, jeszcze jak kg dojdzie, to nie będę płakać, bo i tak jest nieźle.

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Widzę ze o rozstępach rozmawiacie, to ja mam pytanie. Pojawily się u mnie na prawym "Boczku" takie czerwone kropki ale dosłownie całe stadko czy rozstępy mogą mieć postać kropek?[COLOR="Silver"]
To nie rozstępy, to naczynia krwionośne. Wynikają z napięcia skóry, tak jak rozstępy, ale to łagodniejsza forma. Wykurzysz je maścią z heparyną.

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! gratuluję zbiorowo ślicznych brzuszków i rozpoczętych tygodni! też najpierw poskarżę się na ból biodra i kolana.. eh, już sama nie wiem co robić, żeby nie bolało.. najgorsza jest świadomość, że tak będzie jeszcze jakieś 6tygodni, aż do porodu
Może Cię to pocieszy, bo ja zmagałam się z Rwą kulszową w 7 i 8 miesiącu. Bardzo cierpiałam, nie mogłam chodzić, a jak zaczęłam 9 miesiąc, to jak ręką odjął i ogólnie czuję się bardzo dobrze, wyniki poszły w górę mimo, że cały czas te same witaminy biorę i taka sama dieta. Mi a te bóle pomagały ciepłe prysznice, nawet dość gorące na te miejsca bolące. Dodatkowo polecałabym basen z masażem.

Cytat:
cayenne ja chyba mam najmniej ciuszków z Was znalazłoby się jakieś body na 50 cm, ale większość na 56, body z dł rękawem na 56 mam 8 sztuk, kaftaników też na 56 może z tyle co body. nie chcę szaleć bo nie wiadomo jak duży urodzi się mały już powiedziałam mamie że jak na prezent będzie chciała kupić jakiś ciuszek to na rozm. 68, bo boję się że nie wynosi i tak tych ciuszków na 56 i 62

wstawiam sobie właśnie cannelloni z sobotniego obiadku, a po południu ugotuję jakąś zdrową zupkę, słodycze schowałam do szafy i niech mnie nawet nie starają się kusić
Nie potrzebujesz zbyt wielu ubranek malutkich. Ja mam wystarczająco, bo wszystko dostałam. Ale na 56 mam tylko 1 szufladę. I tak będziesz zakładała najwygodniejsze i te ulubione. Lepiej się skupić na innych wydatkach typu pieluchy, bo to się na pewno przyda.
Cytat:
Napisane przez Filistynka83 Pokaż wiadomość
W wieku 31t6d ważył ok. 1970g a datę porodu wyliczyli na 22ego marca (z OM było 1 kwietnia). Gdyby nie ta komora to by było wszystko super a tak niepokój pozostaje...

To teraz spróbuję Was nadrobić choć pewnie nie będzie łatwo
To za wagę. Już jest duży, więc nawet gdy się urodzi wcześniej, to będzie chłop jak dąb

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Jak zaraz nie zjem kaszy manny to zejde cieszę się, że nadejdzie taki dzień, że dziecko będzie jadło różne kaszki, najbardziej cieszę się na bananowa i pomarańczowa

No właśnie dziewczyny, niby ten 12.02 ładniejszy, ale jakoś mi się w środku uklepuje na 10.02....a prawie każda z Was, która się wypowiedziała co do daty, też wskazała 10.02...ciekawe...

Ja popieram datę 10.02. Chyba głównie z tego powodu, że szybciej he he.
Lubię kaszę mannę na gęsto z sokiem malinowym, albo z dżemem Zaraz polecę robić
Czuję dziewczyny, że już blisko. Miewam skurcze, bóle okresowe i puchnę, ale brzuch jeszcze wysoko. Chcę już rodzić, ale tak po walentynkach. Termin bezpieczny i dogodny, a może jeszcze kilka klientek obrobię i na zakupy skoczę
Kupiłam już w ciąży parę ubrań na okres "po". Tylko, że spodnie rozmiar większe w ciuchu. Nie będę się oszukiwać, że biodra mi spadną Kiedyś przy diecie całą schudłam, a tyłek mam do dziś.
Marzy mi się piwko z sokiem i wiem, że po porodzie , jak ustabilizuję pory karmienia, to trochę sobie wypiję. Około szklanki, bo po całym to raczej będę pijana

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:56   #3909
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak sobie myślę, że od niedawna czuję takie słabsze ruchy dziecka, tzn. nie ma juz mocnego kopania, to raczej przesuwanie, wypychanie i takie rozpieranie. To wszystko spowodowane jest tym, ze dziecko jest juz duże prawda? Jakoś mnie stresuje ta zmiana.
I dziecko coraz większe, i miejsca coraz mniej, to normalne, nie martw się.

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
to jak obiecałam dodaję moją fotkę brzuszka. Córcia robiła więc wiecie ... jak tż przyjedzie to będę miała lepsze ale to jeszcze trzeba poczekać.
Brzuszek śliczny a z Ciebie laseczka

Cytat:
Jaki ładny

kate1623 za wizytę. Trzymam za Was mocno kciuki choć Majeczka pewnie wie najlepiej kiedy się na tym świecie pojawić.

Filistynka83 za udaną wizytę i dla Tymusia.

Mi też się marzy długa, gorąca kąpiel. Dziś pod prysznicem już prawie się skusiłam...
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2014-02-03 o 12:57
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:59   #3910
marima
Raczkowanie

Cytat:

ja na słodycze mam inny sposób, zjem i już mnie nie kuszą wczoraj się tak chrupek pozbyłam
ja mam całą szafkę słodyczy, w tym pyszne czekolady jeszcze od świąt ale nie dam się

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Czuję dziewczyny, że już blisko. Miewam skurcze, bóle okresowe i puchnę, ale brzuch jeszcze wysoko. Chcę już rodzić, ale tak po walentynkach. Termin bezpieczny i dogodny, a może jeszcze kilka klientek obrobię i na zakupy skoczę
Kupiłam już w ciąży parę ubrań na okres "po". Tylko, że spodnie rozmiar większe w ciuchu. Nie będę się oszukiwać, że biodra mi spadną Kiedyś przy diecie całą schudłam, a tyłek mam do dziś.
Marzy mi się piwko z sokiem i wiem, że po porodzie , jak ustabilizuję pory karmienia, to trochę sobie wypiję. Około szklanki, bo po całym to raczej będę pijana
ja już nie pamiętam jak to jest odczuwać bóle miesiączkowe chyba nie przegapię co ?
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 13:00   #3911
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Fajna laska?

super-fajna

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 13:01   #3912
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Ojej jaki brzydki ten krem nie pomyliły im się przecinki w cenie
Dokladnie z tego samego powodu nie podoba mi sie ten krem

Cytat:

[/COLOR]aaa! biegnę nastawić pierwszą pralkę z ciuszkami:
Ja juz piore trzecia pralke z ciuszkami- roboczymi męża hi hi

Cytat:
ja na słodycze mam inny sposób, zjem i już mnie nie kuszą wczoraj się tak chrupek pozbyłam :brzydal
Mam dokladnie ten sam sposób jak sie juz wszystkiego pozbede i nie mam co zezrec to mnie nie kusi

Kate ciesze sie, że wizyta udana i wszystko ok! Czekamy teraz na tego naszego pierwszego hamburgera watkowego

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 13:02   #3913
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Tak chwalicie tą moją wagę, a dla mnie te 13 kg to i tak dużo. Przy moim wzroście No ale zawsze to lepiej niż 15 :
A ile masz wzrostu, że 13 to za dużo? metr? Ja mam 1.58 i bym byla przeszczęśliwa gdyby udalo mi się wyhamować przed 18... na razie mam 8 na plusie ale jeszcze 10 tygodni przede mną...
Cytat:
A ja wczoraj policzylam, mam 27 body na rozm 56
ILE???
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
skonczcie juz ja sie nie moge doczekac az zjem wreszcie moje ulubione francuskie salami, ktore duszkiem zapije mohito a potem caipiriniha
aż sobie musialam wygooglowac tą caipirinihę. Mmmmmm brzmi dooobrze
Cytat:
No cóż, pączki można również dietetyczne upiec zartuje :b tzn nie zartuje, można, ale po co nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę pysznych paczkow, najbardziej takich jednych z Poznania, u nas są lipne, bleee
Oj biedna chcesz przepis na pyszne pączki domowe?

Cytat:
Kciuki wątkowe są magiczne więc proszę dziewczyny o trzymanie kciuków by Majka raczyła już wyjść na świat bo jej mama nie ma siły już czekać
Majka wychodź, cały świat czeka!

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
OJ biedne Wy z tymi cukrzycami...
Mnie TZ nadal znosi z zakupów a to rurki z biedry, a to ptasie mleczko, a to pączusia Z grzeczności nie odmawiam
Ale waga ostatnio przystopowała, jest +10 kg więc nie jest źle.
Rurki z biedry? Śmietankowe? Kocham, to moje ulubione slodycze!
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
nie, inny. Albo zmienili opakowanie
Zaraz poszperam i wkleję.
Ale żeby nie było - nie zakladam że dzięki kremowi zrzuciłam 22 kilo , on tylko sprawił, że skóra wyglądała jakby nigdy nie była rozciagnięta. Schudłam do wagi niższej niż przed ciążą z powodu choroby - zespół drażliwego jelita mi się tak uaktywnił po przedporodowej lewatywie, że jej skutki odczuwałam przez 2 lata , nie miałam biegunek tylko na diecie bezglutenowej a to odchudza bardzo skutecznie
Cytat:
http://www.amazon.de/gp/aw/d/B000NLS...075861_TE_item

Dziewczyny nabyłam właśnie Wikingowi taka rozwijająca zabawkę chyba się pospieszylam, chciałam tylko powiesić na początek zamiast karuzeli, żeby sobie patrzył, ale te domek ma więcej funkcji
Podoba mi się tak czy siak no, i ładnie przeceniony
cudny domek, też chcę!
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Tez tak sie zastanawiam czy moze lepiej zebys sie nie zegnala? Pozegnania sa smutne...
Powiedz ze idziesz urodzisz dzidziusia i wrocisz jak najszybciej bedziesz mogla i juz
Moja już zapowiedziała, że jedzie do szpitala razem ze mną, bo ona MUSI przywitać dzidziusia kiedy mi go lekarz z brzuszka wyjmie. Bo dzidziuś musi się dowiedzieć, że to ona na niego czeka najbardziej
Nawet na oddział noworodkowy dzieci nie wpuszczają.
Oj na pewno będzie awantura...
Cytat:
Nie doceniasz własnego dziecka. Po pierwsze - dzieci są i będą mądrzejsze od nas. Po drugie - dzieci mają po prostu genialne mózgi. A ty jej nadeslalas przekaz swoimi neuronami. Polecam od 3.roku życia Akademię Nauki. Dają narzędzia dzieciom. Bo dzieci są genialne...zanim nie pójdą do szkoły. Panie czasem wsadzaja wszystkie dzieci w ławki i każą im siedzieć cicho jak trusie, a dzieci mają po prostu inne wzorce. Ufff, mam nadzieję, że nie wywołań burzy tym stwierdzeniem, ale przerabialam na Kajetanie
Poczytałam... ale w mojej wsi nie mam na co liczyć
Stary 2014-02-03, 13:04   #3914
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
haha teraz nadrobiłam, ale wracając z wizyty zaopatrzyłam się akurat w pączka i już go zjadłam

Melduje się mam nadzieję po ostatniej wizycie. Wyniki badań mam jednak dobre poprostu jestem takim tłumokiem, że na przedostatnim badaniu moczu nalałam do kubeczka pierwszy mocz i się nawet nie podmyłam (niech żyje sikanie przez sen ) .Nie ma żadnego cukru, ani białka trochę wyniki krwi mi pospadały, ale bez tragedii.
Poleżałam na KTG wszystko w porządku .Gorsze było badanie na fotelu bo bolało aż uciekałam ginowi tyłkiem, a On do mnie, że musi coś ruszyć bo mam tak wszystko pozamykane .Także Majka się nie śpieszy mimo. Mimo, że wczoraj wieczorem miałam bóle jak na okres. Pewnie sobie jeszcze poczekam
Wracając usiadłam w autobusie na miejscu zaraz za kierowcą jest ono szersze, ale raczej jednoosobowe, siedzę zapatrzona w okno, a tu jakieś babsko dupskiem mi prawie na kolanach usiadło. Byłam w takim szoku, że nic nie powiedziałam, a ta siedziała całą drogę półdupkiem bo więcej nie zmieściła .Jak wysiadałam to rzuciła się na miejsce obok prawie taranując jakiegoś dziadka Najlepsze w tym wszystkim było, że prawie cały autobus był pusty...
my na Majke czekamy wcale nie mniej niecierpliwie niz Ty Swoja droga moglaby juz wyjsc

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Tez tak sie zastanawiam czy moze lepiej zebys sie nie zegnala? Pozegnania sa smutne...
Powiedz ze idziesz urodzisz dzidziusia i wrocisz jak najszybciej bedziesz mogla i juz
chyba wlasnie tak zrobie, a w drodze na porodowke pewnie i tak bede chlipac miedzy skurczami

Cytat:
Hej! Nie było mnie cały weekend, bo przyjechali moi rodzice Mama pomogła poprać, poprasować i powiesić firanki i w domu od razu pojaśniało Mąż jedzie dzisiaj po łóżeczko, więc nasza sypialnia coraz bardziej przygotowuje się na kolejnego lokatora. Gdyby nie to, że jutro wracam do pracy to by było idealnie Ale co ważniejsze miałam w sobotę rano USG i widzieliśmy znowu Tymusia Niestety jednak lewa komora mózgowa jest nadal powiększona, więc trzeba dalej obserwować no i może będzie wskazanie do cesarki, ale ponoć za wcześnie, żeby zadecydować. Poza tym wszystko w idealnym porządku, a Mały regularnie daje znać o sobie więc jest dobrze W wieku 31t6d ważył ok. 1970g a datę porodu wyliczyli na 22ego marca (z OM było 1 kwietnia). Gdyby nie ta komora to by było wszystko super a tak niepokój pozostaje...
trzymam kciuki, zeby wszystko bylo w porzadku

Cytat:

No właśnie dziewczyny, niby ten 12.02 ładniejszy, ale jakoś mi się w środku uklepuje na 10.02....a prawie każda z Was, która się wypowiedziała co do daty, też wskazała 10.02...ciekawe...
ja sie jeszcze nie wypowiedzialam Mi sie podobaja obie daty

Cytat:
to tak jak ja

Zamowilam lozeczko

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2014-02-03 o 13:06
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 13:06   #3915
Tequillla
Zadomowienie

Może rzeczywiście zmienili opakowanie, bo w necie widze tylko starocie z tym zdjęciem
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-do-ciala.html

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2014-02-03 o 13:07
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 13:10   #3916
Hana80
Raczkowanie

Dziewczyny jakie macie termometry dla maluszka Ja poprzedni kupiłam takie cudo http://allegro.pl/topcom-termometr-d...924695029.html i okazało sie że nie można go wyłączyć - bo przecież on mierzy temp otoczenia CZYTAJ jak okazywał się potrzebny to baterii już nie było teraz szukam czegoś innego
Hana80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 13:12   #3917
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry Nie było mnie wczoraj, jak zwykle w niedzielę, ale nadrobiłam i gratuluję kolejnych okazanych pięknych brzuszków i ślicznych zakupów i prezentów

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
TŻ wrócił i zaczęła się akcja "wykurzanie" Emilki...
A w nocy miałam 3 takie skurcze bolesne, że myślałam, że mnie na tym moim łóżku przekręci na druga stronę. I do tego bolący krzyż... Także poćwiczyłam odpowiednie oddychanie...
Czyli pewnie wykurzanie coś dało

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
A tak swoją drogą to naszła mnie taka refleksja, że w dzisiejszych czasach wychowywanie córki to prawdziwe wyzwanie, jak się czasami słyszy różne historie albo widzi zachowanie co poniektórych pannic to aż włos na głowie się jeży
No.. wczoraj moje szwagierki rozmawiały, matki wczesnych nastolatek, że pas cnoty i wizyta u ginekologa w wieku 14 lat
Ja to nawet nie chcę myśleć - będziemy mieszkać na końcu wsi, więc w razie czego psy spuszczę...

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
podobno może pobudzić skurcze, dlatego lepiej szybki prysznic. A mam jeszcze zapobiegać, ale w sumie to już mi rybka Dlatego niby jak zaczyna się czuć skurcze to hop do wanny, żeby jeszcze bardziej je pobudzić.
Jak się wczoraj goliłam, usiadłam na wannie a mąż postawił mi za plecami stół do przewijania dla małego i jeszcze zaparł go koszem na bieliznę żebym miała się o co oprzeć Upokorzenie goni upokorzenie.
No własnie, ja tez czytałam, że to tylko gorąca kąpiel nie wskazana. Ja biorę kąpiele, tylko staram się, żeby były raczej ciepłe. Ponoć przecież robi się test kąpieli, kiedy ma się częstsze skurcze, czy to przepowiadacze czy zaczyna się poród

Cytat:
Dziś jadę na ostatnie usg. Proszę o kciuki

Cytat:
Witam się w 9 miesiącu
Rany julek, to mnie wystraszyłaś - ja myślałam, że dopiero za tydzień wchodzę w 9. miesiąc...
Dla Ciebie.
A za akapit o planach dietetycznych, to Też muszę biec po pączka. I zahaczyć ciucholand po drodze...

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj witam w 31 tc w środe USG i wizyta, już się nie moge doczekać a tymczasem po zakupach w biedrze lece do lumpka (dziś 1zł) i do Rossmana.

Ja też idę na ciuchy - a miałam już kasy nie wydawać... Maks 15 złotych sobie ustanawiam

Cytat:
a u mnie ZMIANA KODU 3 Z PRZODU zaczełam 30 tydzień

Cytat:
Witam się z łóżka z kawą u mnie odliczanie, 7!

Cytat:
No i teraz przez was po prostu MUSZĘ się ubrać i wyjść po pączka bo ZWARIUJĘ
Ja też. A powiem szczerez, że w myślach moje wyjście uzależniłam od tego, czy Ty napiszesz, że idziesz Ale pewnie dlatego, że chciałam iść

Cytat:
Nie ma żadnego cukru, ani białka trochę wyniki krwi mi pospadały, ale bez tragedii.
Wracając usiadłam w autobusie na miejscu zaraz za kierowcą jest ono szersze, ale raczej jednoosobowe, siedzę zapatrzona w okno, a tu jakieś babsko dupskiem mi prawie na kolanach usiadło.
no, czyli znowu doskonały przykład niepotrzebnego strachu - całe szczęscie
No i może, jak lekarz poświrował Ci tam coś, to może Majka się ruszy

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 13:17   #3918
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
super-fajna
Przekonalas mnie

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
A ile masz wzrostu, że 13 to za dużo? metr? Ja mam 1.58 i bym byla przeszczęśliwa gdyby udalo mi się wyhamować przed 18... na razie mam 8 na plusie ale jeszcze 10 tygodni przede mną...

ILE???

aż sobie musialam wygooglowac tą caipirinihę. Mmmmmm brzmi dooobrze

Oj biedna chcesz przepis na pyszne pączki domowe?
TAK! Bardzo prosze! Ja w ogole bardzo lubie piec, jak nie ma ciasta w domu to chlopaki sie dziwia robilam kiedys raz paczki z przepisu babci, wyszly pyszne, nie chwalac sie, moj drugi wypiek w zyciu. Ale narobilam sie na maksa, bo drozdzowe, klepalam, az furczalo

Stary 2014-02-03, 13:20   #3919
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

To się rozpisałam
trzymam kciuki, aby poród był już blisko czekamy na pierwszą wątkową dziewczynkę

Cytat:
Hej! Nie było mnie cały weekend, bo przyjechali moi rodzice Mama pomogła poprać, poprasować i powiesić firanki i w domu od razu pojaśniało Mąż jedzie dzisiaj po łóżeczko, więc nasza sypialnia coraz bardziej przygotowuje się na kolejnego lokatora. Gdyby nie to, że jutro wracam do pracy to by było idealnie Ale co ważniejsze miałam w sobotę rano USG i widzieliśmy znowu Tymusia Niestety jednak lewa komora mózgowa jest nadal powiększona, więc trzeba dalej obserwować no i może będzie wskazanie do cesarki, ale ponoć za wcześnie, żeby zadecydować. Poza tym wszystko w idealnym porządku, a Mały regularnie daje znać o sobie więc jest dobrze W wieku 31t6d ważył ok. 1970g a datę porodu wyliczyli na 22ego marca (z OM było 1 kwietnia). Gdyby nie ta komora to by było wszystko super a tak niepokój pozostaje...

To teraz spróbuję Was nadrobić choć pewnie nie będzie łatwo
trzymam kciuki aby wszystko było ok

Cytat:
uparta8210 baja śliczne brzuszki macie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Baja śliczny brzusio!!

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Jaki ładny
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 13:24   #3920
mara86
Raczkowanie

Witajcie kochane. Nie było mnie troszkę z uwagi na remont małego pokoju. Chciałam pogratulować pięknych bebolków czyt.brzuszków :P kolejnych zaczetych tychodni oraz miesięcy. Cieszę, że pokój prawie skończony. Zostały kosmetyczne poprawki. Dziś też zamierzam ruszyć z praniem ciuszków, w końcu mam je gdzie pochować

Spróbuje też Wam przesłać zdjęcie bebolka i pokoju małego.

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-02-03, 13:26   #3921
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
ah, te nasze dzieci.. no i w takim przypadku jak miałybyśmy niby liczyć te ruchy (gdybyśmy to robiły ), skoro większości nawet nie czujemy?
Leżeć cały dzień i patrzeć

Cytat:
No właśnei mi uświadomiłaś, że przespałam początek 9 miesiąca. Cały czas miałam zakodowane że 9 miesiac to 36t1dz.. No więc oficjalnie od wczoraj 9 miesiąc!!! Ale to poważnie brzmi!!
Ja czerpię wiedzę z pierwszej strony, a tam jest napisane, że od 35t 1d jest 9 miesiąc
Czyli gratulacje

Cytat:
koleżanka urodziła dzisiaj przez cc synka, waga 3970ga że to moja sąsiadka z klatki obok to będę miała kompankę do spacerów
gratulacje dla mamusi i syneczka

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 13:27   #3922
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w końcu wybrałam meble do pokoju! Co prawda muszę poczekać parę dni na ich zamówienie, ale i tak jestem mega szczęśliwa.

Cytat:
ja mam całą szafkę słodyczy, w tym pyszne czekolady jeszcze od świąt ale nie dam się
mi zostały chyba już 2 czekolady po świętach

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Zamowilam lozeczko

Stary 2014-02-03, 13:29   #3923
mmhym
Zadomowienie

Przy poprzedniej częsci nadrabiania internet mi padł i już miałam się zalać rzewnymi łzami, ale jakoś post nie przepadł za to jestem już po pączku i po wizycie w ciucholandzie, gdzie nic nie było

Cytat:
Ta powiększona komora to coś powaznego czy może się zdarzać? Za resztę wielkie brawa za zakupy i prace domowe też
Cytat:
Jak zaraz nie zjem kaszy manny to zejde cieszę się, że nadejdzie taki dzień, że dziecko będzie jadło różne kaszki, najbardziej cieszę się na bananowa i pomarańczowa

Ale o co chodzi, że ta data ładniejsza? Czemu? bo mnie się wydaję, że lepiej troszkę dalej od walentynek, żeby Młody dwóch prezentów na raz nie dostawał
I też uwieeeelbiam kaszę mannę - najbardziej z malinami lub jabłkiem

Cytat:
Ja też tak myślałam gratulacje

Cytat:
aaa! biegnę nastawić pierwszą pralkę z ciuszkami! akcję 'przygotowania' uważam za rozpoczętą:bounce :

Cytat:
A ja podczytuje Was codziennie i tylko sprawdzam czy któraś się nie wyłamała przed terminem.

Pokaż co wybrałaś
Musze poszukać gazetki

JustiLbnMi tez się poprawiły wyniki ostatnio
I kciuki za wykurzanie Ali

Cytat:
Napisane przez Hana80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie macie termometry dla maluszka Ja poprzedni kupiłam takie cudo http://allegro.pl/topcom-termometr-d...924695029.html i okazało sie że nie można go wyłączyć - bo przecież on mierzy temp otoczenia CZYTAJ jak okazywał się potrzebny to baterii już nie było teraz szukam czegoś innego
Ja kupiłam Microlife nc 150

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 13:31   #3924
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja też. A powiem szczerez, że w myślach moje wyjście uzależniłam od tego, czy Ty napiszesz, że idziesz Ale pewnie dlatego, że chciałam iść
Ja już po, a Ty? Orgazm normalnie

Cytat:
Kup więcej i zjedz za mnie
Proszę bardzo zjadłam dwa: z budyniem i lukrem oraz z dżemem i kokosową posypką. Który bierzesz na siebie?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 13:33   #3925
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Proszę bardzo zjadłam dwa: z budyniem i lukrem oraz z dżemem i kokosową posypką. Który bierzesz na siebie?
Wszystko jedno, oby dwa by mi smakowały

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 13:45   #3926
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Przy poprzedniej częsci nadrabiania internet mi padł i już miałam się zalać rzewnymi łzami, ale jakoś post nie przepadł za to jestem już po pączku i po wizycie w ciucholandzie, gdzie nic nie było

Ta powiększona komora to coś powaznego czy może się zdarzać? Za resztę wielkie brawa za zakupy i prace domowe też

Ale o co chodzi, że ta data ładniejsza? Czemu? bo mnie się wydaję, że lepiej troszkę dalej od walentynek, żeby Młody dwóch prezentów na raz nie dostawał
Ze mony te dwojki takie ladneD

Ale patrz, tak na wszystkie strony kombinuje, jak juz musze cos wybrac, a o Walentynach zapomnialam.... Super sugestia, przekonywujaca!

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:

Bebe, Mozesz sie laskawie przymknac? cala ciaze trzymalam sie na poziomie 13 kg, ostatnie 3 tygodnie to + 4. Szlag by trafil. Mam nadzieje, ze w 7 dni nie przytyje zbytnio

Stary 2014-02-03, 13:46   #3927
mara86
Raczkowanie

31 tydzień +11kg oraz pokój Oskara
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1779990_707762955934487_1605450363_n.jpg (55,9 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1780881_707762979267818_1703870675_n.jpg (64,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1013303_707762999267816_1475718650_n.jpg (61,0 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1798526_707763015934481_2088131798_n.jpg (31,3 KB, 58 załadowań)
Stary 2014-02-03, 13:47   #3928
Trisdom
Zadomowienie

Witam się po akupunkturze. Śmiesznie siedzieć 20 minut z wbitymi w łydki 6 igłami, ale jak ma pomóc to się jeszcze 3 razy poświęcę.
Nie wiem, czy to od akcji "wykurzanie Emilki", czy co tak działa- ale mam dużo więcej przepowiadaczy, które normalnie bolą w pachwinach i krzyżu...

Cytat:
o przepraszam te zakupy były przewidziane, czaiłam się na nie od grudnia to tylko w lumpach nie mogę się oprzeć i wychodzę z naręczem niepotrzebnych rzeczy
Znowu dzis małej śmieszne skarpetki kupiłam... Jestem Skarpetkoholiczką

Cytat:
No cóż, pączki można również dietetyczne upiec zartuje :b tzn nie zartuje, można, ale po co nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę pysznych paczkow, najbardziej takich jednych z Poznania, u nas są lipne, bleee
Mój TZ wczoraj przyleciał i przywiózł mi oprócz innych romantycznych prezentów dla mnie i Emilki- babcine, domowe pączki. Cała akcja była, bo teściowa do Wrocławia je zamrożone wiozła, żebym miała potem świeżo rozmrożone, jak TŻ dojedzie do domu...

Cytat:
Majka- wyłaź :roz a:

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
1. Witajcie po weekendzie mamusie. U mnie było obżarstwo i oglądanie z mężem seriali. A wieczorem udało mi się TŻ namówić a rozpoczęcie wykurzania Alicji z brzuszka. Jest donoszona , bo zostały mi 3 tygodnie, więc coś mi się należy od życia Początkowo sceptycznie mąż reagował, bo myśli ciągle, że seks spowoduje poród, ale dał się przekonać jak zastosowałam pewne środki przymusu Po wszystkim jakieś 7 razy zapytał czy wody mi odeszły A ja się czułam wspaniale i zasnęłam jak niemowlę.

2. Może Cię to pocieszy, bo ja zmagałam się z Rwą kulszową w 7 i 8 miesiącu. Bardzo cierpiałam, nie mogłam chodzić, a jak zaczęłam 9 miesiąc, to jak ręką odjął i ogólnie czuję się bardzo dobrze, wyniki poszły w górę mimo, że cały czas te same witaminy biorę i taka sama dieta. Mi a te bóle pomagały ciepłe prysznice, nawet dość gorące na te miejsca bolące. Dodatkowo polecałabym basen z masażem.

3. Ja popieram datę 10.02. Chyba głównie z tego powodu, że szybciej he he.
Lubię kaszę mannę na gęsto z sokiem malinowym, albo z dżemem Zaraz polecę robić
4. Czuję dziewczyny, że już blisko. Miewam skurcze, bóle okresowe i puchnę, ale brzuch jeszcze wysoko. Chcę już rodzić, ale tak po walentynkach. Termin bezpieczny i dogodny, a może jeszcze kilka klientek obrobię i na zakupy skoczę
1. U mnie po wykurzaniu więcej skurczy, także chyba działa.
2. Też mam dokładnie to samo z rwą- u mnie 35t2d
3. Tez jestem za 10.02- argumenty podawałam wcześniej
4. Za to u mnie brzuch nisko i szyjka rozmiękczona- a prezent na Walentynki już od męża prewencyjnie dostałam. Zestaw z " niebujającymi" kolczykami, żeby mi Emilka ich nie ściągała ;P

Gratuluje rozpoczętych tygodni, miesięcy i trójeczek z przodu

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
31 tydzień +11kg oraz pokój Oskara
Fajny brzucho i bardzo ładna tapeta i pokoik
Stary 2014-02-03, 13:51   #3929
thidien
Rozeznanie

gemini zaliczone... jak spojrzałam na koszyk, to się przeraziłam

z różnmi specyfikami dla męża i rodziny wyszła mi bajońska suma, więc... była eliminacja kiedyś tam druga tura będzie, inaczej się nie da

wiem, że już było nie raz, ale jakoś zostawiłam to na "potem" - jaki polecacie podgrzewaczo-sterylizator (najlepiej jeszcze z adapterem do autka) - oczywiście w rozsądnej cenie? dla mnie to zupełna abstrakcja i nie wiem na co zwrócić uwagę
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 13:59   #3930
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Witam się po akupunkturze. Śmiesznie siedzieć 20 minut z wbitymi w łydki 6 igłami, ale jak ma pomóc to się jeszcze 3 razy poświęcę.
Nie wiem, czy to od akcji "wykurzanie Emilki", czy co tak działa- ale mam dużo więcej przepowiadaczy, które normalnie bolą w pachwinach i krzyżu...

Znowu dzis małej śmieszne skarpetki kupiłam... Jestem Skarpetkoholiczką

Mój TZ wczoraj przyleciał i przywiózł mi oprócz innych romantycznych prezentów dla mnie i Emilki- babcine, domowe pączki. Cała akcja była, bo teściowa do Wrocławia je zamrożone wiozła, żebym miała potem świeżo rozmrożone, jak TŻ dojedzie do domu...

Majka- wyłaź :roz a:

1. U mnie po wykurzaniu więcej skurczy, także chyba działa.
2. Też mam dokładnie to samo z rwą- u mnie 35t2d
3. Tez jestem za 10.02- argumenty podawałam wcześniej
Az weszlam w Historie Twoich wpisow, coby sobie przeanalizowac, ale Sa tylko od 30.01...hmm, przegrzebie mimo to...

A akcja z paczkami mnie rozczulila, serio... To najfajniejsze prezenty... Choc bizu od tz bym tez nie pogardzila

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Nie ma, za duzo piszesz, juz wcielo

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

(

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości