|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
Kiedyś tylko Piotruś był taki niegrzeczny, a teraz zobacz, co chwila któreś tak nawala własne matki że spać nie można nawet Cytat:
za 9 miesiąc...OJ biedne Wy z tymi cukrzycami... Mnie TZ nadal znosi z zakupów a to rurki z biedry, a to ptasie mleczko, a to pączusia Ale waga ostatnio przystopowała, jest +10 kg więc nie jest źle. Cytat:
|
|
#3872 | ||||
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny! gratuluję zbiorowo ślicznych brzuszków i rozpoczętych tygodni!
też najpierw poskarżę się na ból biodra i kolana.. eh, już sama nie wiem co robić, żeby nie bolało.. najgorsza jest świadomość, że tak będzie jeszcze jakieś 6tygodni, aż do porodu wczoraj mieliśmy mega zalatany dzień i nawet nie miałam kiedy zajrzeć tżet wymyślił sobie, że skoro tak wszystko mnie boli, to nie robimy obiadu, on mnie zabiera do KFC.. masakra, dziewczyny, obżarłam się jak wieprz tymi ohydnymi skrzydełkami i wypiłam hektolitry pepsi no, a że po drodze była galeria, to wstąpiliśmy 'kupić coś dla Małego'.. chciałam kocyk minky z pepco, ale nie było, więc wzięłam taki materiał jak niektóre z Was mają z Ikei, ten za 5 zł, tylko ja mam z pepco za 7zł, biały w kolorowe grochy, na podłożenie do wózka w sam raz ![]() i nieszczęśnie trafiliśmy do new yorkera.. a tam, megahiperwyprzedaże, bo końcówka.. i w ten sposób zakupiłam 2 pary butów za 30 i 40 zł, koszulkę, bluzę, sweterek, koszulę i buty dla tżta.. tak mi się humor poprawił, że Wam mówię no i tak zakończyły się 'zakupy dla Młodego', że starzy wyszli obkupieni a Młody nic później teściu wyciągnął nas na basen, jak wróciliśmy, to tacy zmęczeni, że od razu w kimę za to dziś umówiłam się z mamą na chodzenie po lumpkach (wiem, wiem miałam więcej odpoczywać... ), bo nowe dostawy także dziś Młody sobie odbije wczorajsze szaleństwo mamuśki ah no i mam zamiar dziś dokompletować torbę szpitalną, kupić maść na sutki z ziaj(?)i i kosmetyki dla Olka Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3873 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to o ten chodzi http://www.aptekagemini.pl/mustela-9...0ml-10576.html ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja codziennie oglądam się w lusterku żeby się upewnić, ze nic nie ma. Im bliżej końca tym bardziej się boję ![]() Wiem, bo to miało być tak, że Twój pojechał to mój w domu, a jak Twój wraca to mój jedzie ![]() Emilka grzecznie poczekała na Tatusia, to teraz niech Miki siedzi w brzuszku ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też kiedyś u niego oglądałam ubranka A co Ty tak codziennie świętujesz? wczoraj 36 tydz, dzisiaj 9 m-c ![]() Gratuluję Dziewczynki ![]() Cytat:
Ag9 trzeba było powiedzieć lekarzowi, żeby poszukał jeszcze na wizażu
|
|
#3874 |
|
Raczkowanie
|
cayenne ja chyba mam najmniej ciuszków z Was
znalazłoby się jakieś body na 50 cm, ale większość na 56, body z dł rękawem na 56 mam 8 sztuk, kaftaników też na 56 może z tyle co body. nie chcę szaleć bo nie wiadomo jak duży urodzi się mały już powiedziałam mamie że jak na prezent będzie chciała kupić jakiś ciuszek to na rozm. 68, bo boję się że nie wynosi i tak tych ciuszków na 56 i 62![]() wstawiam sobie właśnie cannelloni z sobotniego obiadku, a po południu ugotuję jakąś zdrową zupkę, słodycze schowałam do szafy i niech mnie nawet nie starają się kusić
|
|
|
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
http://www.amazon.de/gp/aw/d/B000NLS...075861_TE_item
Dziewczyny nabyłam właśnie Wikingowi taka rozwijająca zabawkę chyba się pospieszylam, chciałam tylko powiesić na początek zamiast karuzeli, żeby sobie patrzył, ale te domek ma więcej funkcji ![]() Podoba mi się tak czy siak no, i ładnie przeceniony ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3876 | |
|
Rozeznanie
|
ah, no i jeszcze przygoda z wczorajszego poranka.. już byłam ubrana i gotowa na IP, bo Mały się nie ruszał. Zmuszałam go wszystkim możliwym i nic.. jak w końcu wypiął doopkę, to się popłakałam.. nie życzę nikomu.
potem wspólnie z tżtem stwierdziliśmy, że malutko miejsca mu się już zrobiło i nie mam co liczyć na słodkie kopniaczki, tylko teraz już wypinanie, którego w większości nie czuję, tylko widzę jak mi się brzuch rusza. eh, lańsko mu się należy za straszenie matki! ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- [/COLOR] Cytat:
|
|
|
|
|
#3877 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Tez tak sie zastanawiam czy moze lepiej zebys sie nie zegnala? Pozegnania sa smutne... Powiedz ze idziesz urodzisz dzidziusia i wrocisz jak najszybciej bedziesz mogla i juz ![]() Cytat:
![]() Co sie dzieje z ta sluzba zdrowia? ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tez juz wyobrazam sobie to co wypije - winko, likier kokosowy, likier z kukulek (od Elunki jak dobrze pamietam przepis musze koniecznie sprobowac), Martini ze Spritem, Whisky z Cola... Chyba bede przez miesiac trzezwiala
|
|||
|
|
|
#3878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.U mnie skończyło by się maksymalnie na zakupach w galerii bo dalej bym sapała jak to Side mówi stary dziad
|
|
|
|
|
#3879 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Nie było mnie cały weekend, bo przyjechali moi rodzice
Mama pomogła poprać, poprasować i powiesić firanki i w domu od razu pojaśniało Mąż jedzie dzisiaj po łóżeczko, więc nasza sypialnia coraz bardziej przygotowuje się na kolejnego lokatora. Gdyby nie to, że jutro wracam do pracy to by było idealnie Ale co ważniejsze miałam w sobotę rano USG i widzieliśmy znowu Tymusia Niestety jednak lewa komora mózgowa jest nadal powiększona, więc trzeba dalej obserwować no i może będzie wskazanie do cesarki, ale ponoć za wcześnie, żeby zadecydować. Poza tym wszystko w idealnym porządku, a Mały regularnie daje znać o sobie więc jest dobrze W wieku 31t6d ważył ok. 1970g a datę porodu wyliczyli na 22ego marca (z OM było 1 kwietnia). Gdyby nie ta komora to by było wszystko super a tak niepokój pozostaje...To teraz spróbuję Was nadrobić choć pewnie nie będzie łatwo
|
|
|
|
#3880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę. co do baby.. może przynajmniej dupa ją rozbolała od takiego siedzenia na rogu ![]() dajesz, Majka, dajesz! wyłaź z mamuśki, daj przykład innym dzieciakom w brzucholach! |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3882 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech już się zacznie, będziesz miała z głowy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No bo wczoraj było 35 tydzień 0 dzień, więc u mnie już 36 tydzień, a dzisiaj jest 35 tydzień i 1 dzień, czyli oficjalnie 9 miesiąc ![]() Cytat:
|
|
#3883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę nie jestem pewna jeszcze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha no patrz nawet z wrażenia nie wpadłam na to
|
|
#3885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i aby wszystko było ok z główką ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
#3886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dość powiedzieć, że same ubranka ledwo zmiescily się w nowym, pojedynczym Paxie, wys.2,3 m, a do reszty rzeczy dokupilam komode ![]() Chyba dziwna jestem znaczy na pewno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3887 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze zdretwialy jej poslady ![]() Cytat:
za te dobre wiesciCytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a datę porodu wzięłabym 10.02
|
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i możecie się smiac, ale ja zwracam uwagę na numerologie. Jak dziec sam sobie wybierze to co innego (dlatego tak się wahalam, uważam, że dzieci powinny wybrać sobie same datę wyjścia na swiat). Ale jak mam wybierać, to chce wybrać jak najlepiej. No i 10.02 to jedynka, a 12.02 to trojka, w sumie różnica Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), skoro większości nawet nie czujemy?
|
|
|
|
|
#3891 |
|
Zadomowienie
|
Jak zaraz nie zjem kaszy manny to zejde
cieszę się, że nadejdzie taki dzień, że dziecko będzie jadło różne kaszki, najbardziej cieszę się na bananowa i pomarańczowa ![]() No właśnie dziewczyny, niby ten 12.02 ładniejszy, ale jakoś mi się w środku uklepuje na 10.02....a prawie każda z Was, która się wypowiedziała co do daty, też wskazała 10.02...ciekawe... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3892 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też używam tego określenia , ale w stosunku do chrapania mojego tżta ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() to już za tydzień! |
||
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc oficjalnie od wczoraj 9 miesiąc!!! Ale to poważnie brzmi!!
|
|
|
|
|
#3894 |
|
Zadomowienie
|
No dziewczynki, gratki za 9.m-c, pelen ugniatania, ciężkości, katalogów, cierpienia
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3895 | ||
|
Zakorzenienie
|
uparta8210 baja śliczne brzuszki macie
![]() ag9 fajnie że w końcu powracasz niestety nie każdy lekarz się zna zdrówka dla Ciebie fajnie że jeszcze podrzuciłaś przepis, coś będę kombinować nadzwyczajna dobrze ze tż ma się lepiej. No lekarze czasem każą biegać i załatwiać samemu nawet jeśli to oni powinni coś wypisać zazdroszcze wagi małego ![]() Cytat:
![]() czbasia ![]() ale dzisiaj imprez ![]() gratuluję tygodni i 9 mies. ![]() Cytat:
dobrze, że ja tak nie mam...
|
||
|
|
|
#3896 |
|
Raczkowanie
|
koleżanka urodziła dzisiaj przez cc synka, waga 3970g
a że to moja sąsiadka z klatki obok to będę miała kompankę do spacerów
|
|
|
|
#3897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3898 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też takie mam i moja mama mówi, że niestety ale to się właśnie robią rozstępy:/ mam ich dosyć blee Dziewczyny gratuluję tygodni i miesięcy rozpoczętych! ![]() k laski:Cayenne moja koleżanka ma ur 10.02- ładna data ![]() Kate czekamy już na Majkę tak jak i Ty! ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- aaa! biegnę nastawić pierwszą pralkę z ciuszkami! akcję 'przygotowania' uważam za rozpoczętą![]()
|
|
#3900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

Idę ulicą, a na ulicy papierki po batonikach, niewiele brakuje bym je podniosła i zaczęła lizać te papierki
czy skok insulinowy raz w tygodniu by zaspokoić nerwy 
za 9 miesiąc...
u mnie odliczanie, 7!

), bo nowe dostawy 

Mąż jedzie dzisiaj po łóżeczko, więc nasza sypialnia coraz bardziej przygotowuje się na kolejnego lokatora. Gdyby nie to, że jutro wracam do pracy to by było idealnie
(niech żyje sikanie przez sen
??[COLOR="Silver"]

k laski: