|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
mnie mowila to samo- zwyklym albo dla dzieci. mowila,ze i tak sie przyda jak mala zacznie zwiedzac,swiat i nabijac siniaki:p Cytat:
no,troche pospalysmy ![]() edit: Niunia brawo za dwa miesiacw Hania dzien mlodsza od Marysi:pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
kyte- hahaha, dobra jak zgram zdjeci to wrzucę.
![]() niunia- brawa za 2 miesiace! ![]() nie moge sie dodzwonić do dermatologa ani alergologa ani nawet do rodzinnego. Co za dzień. Dobrze ze chociaż słońce świeci
|
#3783 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuje bóli głowy bo mnie jak dopadnie co kilka dni to też nie wiem za co sie łapać Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaka ślicznocha!!! Cytat:
Rybko ja pytałam naszą pediatrę o zagęszczanie kleikiem to ona mi doradziła żeby do 6 msc podawać mleko AR a jeżeli po 6 msc nadal będzie się ulewało to wtedy będziemy zwykłe mleko zagęszczać kleikiem Cytat:
Dzień dobry po weekendzie, postanowiłam w ogóle nie wyciągać lapka w weekend. W sobote byłam z mamą na zakupach, mąż został z Zuzolinką, jak wybyłyśmy o 9:30 tak wróciłyśmy o 14:30 Kupiłam sobie spodnie. W niedziele byliśmy u teściów i też pojechałam jeszcze do galeri i kupiłam sobie drugą parę spodni wreszcie będę wyglądała jak człowiek i nie mogłam sie oprzeć i kupiłam Zuzi kurtkę, są tak wielkie promocje za zakochałam sie w niej jak ją tylko zobaczyłam
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2014-02-03 o 10:58 |
|||||||
|
|
|
#3784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uzywam tylko ich plus pampersy na noc. Bardzo sobie je chwale, jeszcze nigdy mi nie przeciekly. |
|
|
|
|
#3785 |
|
Rozeznanie
|
Witam Kochane
u mnie leci powoli 16tydzień (skonczony 15tc) i ogolnie to wszystko jest dobrze. Wczoraj mnie glowa bolała... masakra, dzis obudziłam sie o 6 i znowu czuje ból- to chyba od tego leżenia... nie chce brać żadnych tabletek i cierpliwie czekam aż przejdzie samo Do tego w kącikach ust zrobiły mi się straszne zajady.... smaruje non stop żęby nie były wysuszone ale jak narazie to poprawy nie ma. Wyglądam okropnie z tym i aż strach się komukolwiek pokazywać. Wygląda to tak jak jakieś odparzenie... Staram się nie jeść potraw drażniących tylko takie łagodne i to też efektu nie daje. Jak umyję zęby to jest strasznie bo pasta jest trochę żrąca... ehhh Ale najważniejsze że z maluszkiem wszystko dobrze. Wasze maluszki prześlicze Aga cieszę się że Twoja malutka Ania będzie w domku, zawsze to lepiej. Domi gratulacje dla szwagierki Więcej nie pamietam ale staram się być na bieżąco
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje,ze bole glowy szybko przejda. A my sie karmimy i lecimy na spacer,bo pogoda piekna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia!!! uważaj na Was!
![]() Dziewczyny, myslę ze ze 2 karmienia bede zageszczać kleikiem a 3 nutritonem. O ile mu ten kleik w ogóle podejdzie. No i tak dopiero za 2-3tygodnie zaczne jak już. Jeszcze myślę o tym.. bo chyba lepiej kleik niż kaszkę? nawet taką "bez cukru" ? Wrzucam Fotkę od fotografa z chrzcin Zdjęcia zdjęcia bo nie mam skanera
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:30 |
|
|
|
#3789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Chyba okres dostałam bo jakoś plamię. Dziwnie szybko tym razem by było, poprzednimi razami dostawałam po 9 miesiącach dopiero. A myślałam że znowu tak będzie i w ogóle czuję się dziś do niczego. Ale chociaż słoneczko świeci więc pójdziemy na spacerek. Zosia ma dziś dzień śpiocha i od nocy jak tylko pocyca to śpi dalej w łóżeczku swoim. Normalnie nie mam dziś dziecka. |
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kacper kończy dzis 17tygodni
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja też sobie zrobiłam weeend bez internetu, na szczęscie mało się tu działo. Niunia_20 jak ten czas leci, niedługo będziesz na półmetku ja też miałam straszne zajady w ciążu non stop - pomagał krem z witaminą A.Ryba suuuper zdjęcie! Kacper jak laleczka! Tak jak dziewczyny radzą zapisz się do alergo i neuro niech czas płynie. Też się wiecznie nie mogę dodzwonić do lekarzy :P Niunia32 trzymam kciuki żeby dziewczynki nie miały blizn. Domii trzymam kciuki mocno, mocno za szwagierkę ![]() De Christian zaczął normalnie jesc? Chodzi mi o ilość. Przybiera??? Kupiłam chustę, super sprawa! Już parę razy wiązałam małego na chwilkę. Pierwszy raz płakał, później juz spokój Pochwalę się moim śmieszkiem ;D
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2014-03-19 o 19:32 |
|
|
|
#3792 |
|
Wtajemniczenie
|
dla Kacperka za 17 tygodni i dla Hani za 2 miesiące
|
#3793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3794 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hej hej
Dzieć mi zasnął, śpi już godzinę... cud Rybko mam nadzieję że juz lepiej z tym wstrętnym bólem głowy! Kacper przystojniacha, a w tym wdzianku Niunia32 dla Hanulki za 2 mce!Niunia_20 powodzenia! a słyszałaś że na zajady podobno dobrze przetrzeć rany zmywakiem od naczyń? Koleżanka sobie chwali tę metodę, ja nigdy się na to nie zdecydowałam. Ktosiula jaki cudny mężczyzna, jakie ładne ma oczka Cytat:
![]() Cytat:
Mój Chłop z pracy przytachał to choróbsko, a wcześniej koleżanka z pracy ostrzegała żeby nie zabierać Małej do sklepów bo panuje na naszym terenie jakaś plaga rotawirusowa... miejmy nadzieję że nie powróci Cytat:
mam nadzieję że przytulanie udane Ci faceci to mają jakiś dar do uspokajania i usypiania dzieciaczków, mój tak samo, potrafi uspokoić i uśpić jak najlepsza mamuśka, lusesita też pisała że jej TŻ nieźle usypia Marysieńkę ![]() Cytat:
dziekuję.
Y no de excusas vivo yo. Edytowane przez katarzyna2500 Czas edycji: 2014-02-03 o 14:25 |
||||
|
|
|
#3795 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj byłam po pieluchy i sprawdziłam cenę jedynek - kosztują 4,65 w wiec wychodzą po 0,16 centów za szt. Troszeczkę więcej niż dwójki bo ich jest chyba 28 szt w paczce.
|
|
|
|
#3797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula sliczny Mikuś
widzialyscie reklame z bobasami o autyzmie? myslalam ze to pozniej sie wykrywa, az zaczelam o tym czytac
|
#3799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i znalazłam takie jakby kryteria które niemowlak musi spełniać aby zaliczyć go do grona dzieci autystycznych i się trochę uspokoiłam, ale wiadomo, jakiś tam lęk zostaje... Mam w rodzinie dziecko autystyczne i widzę jakie to trudne się nim zajmować, zawsze podziwiam kuzynkę za wytrwałość. A reklama wstrząsająca, nie?
|
|
|
#3800 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Agnieszka dla Ani. Dzielna dziewczynka! Już niedługo wróci z Wami do domku!Domi dla szwagierki! Lusesita słodka mała Śmieszka Niuniu za Hanię! podobno u takich maluszków nie zostają ślady po ospieRybko ale przystojniak Ktosiula ale roześmiany Mikołajek! dla Liwii i Majeczki i Hani za miesiące![]() ![]() Odebraliśmy dzisiaj wyniki badań Adasia, morfologia ok, ale bilirubina całkowita 4,5 mg/dl, norma do 1,2. Mamy dalej podawać Cebion, poić glukozą i kontrola za trzy tygodnie. Strasznie się tym niepokoję, wyczytałam w necie, że przyczyną mogą być jakieś substancje w moim pokarmie , że spowalniają wydalanie bilirubiny z organizmu małego. Kurcze, starszak miał żółtaczkę do ok. 4 tyg, a tu już 12 tyg mamy
|
|
|
|
#3801 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
bo źle do Ulki podeszłam. te bąki to nie dlatego, ze jej się kupę chce, tylko, ze ma za dużo gazów... Ona ma po prostu kolkę... I przez te gazy płacze. Już nawet comfort mleko jej nie pomaga, dlatego powoli wracam do bebiko klasycznego. Wczoraj stwierdziłam, że przetrzymam ją bez snu dłużej i te jej bącury tylko wymasuje. Zaczęło się o 17, a skończyło koło 21 po obsuszeniu Ulki suszarką - co uwielbia Uspokoiła się, zjadła i zasnęła. Spała do 4, zjadła znów i nie chciała spać, ale wsadziłam ją do gondoli i sama zasnęła :O Kupy nie zrobiła nadal, ale dzisiaj jeszcze nie płacze, ale jak na razie śpi po spacerze. Normalnie wściekła jestem na siebie za to, że myślałam,że nie może kupy zrobić i dlatego płacze...
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Dni tak szybko mi uciekają ostatnimi czasy że nie mam czasu zaglądać na forum tak jak kiedyś Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-02-03 o 16:34 |
|
|
|
#3803 |
|
Rozeznanie
|
Ktosiula super śmieszek, moja też ma dziś dzień śmieszka.
|
|
|
|
#3804 |
|
Raczkowanie
|
Domi domyślam się że Cię to wkurza, ale do końca nie rozumiem.
Ja mam wszystkie rzeczy od siostry po jej dzieciach, prawie na nic nie wydałam pieniędzy, ale zamierzam jej wszystko oddać. Niektóre z nich są ubrane kilka razy, przecież wiadomo że takie małe dziecko nie zniszczy, zdarza się kilka wypadków. Rzeczy mam do rozmiaru około 80 bo potem dziecko już zaczyna jeść, raczkować i rzeczy się niszczą, trzeba samemu się zaopatrzyć. Generalnie u moich znajomych jest taka zasada że ciuszki się oddaje, i w ten sposób kilkoro dzieci obskakuje w tych samych ciuszkach. Poza tym każdy coś tam dorzuci i nie ma problemu. Możesz uzgodnić ze szwagierką żeby potem ciuszki oddała. A wózek przecież bedziesz jeszcze długo używać wiec musi sobie kupić. |
|
|
|
#3805 |
|
Raczkowanie
|
domii czemu skasowałaś? przestraszyłaś się czegoś?
NEWTREND Śliczny śmieszek
Y no de excusas vivo yo. Edytowane przez katarzyna2500 Czas edycji: 2014-02-03 o 16:50 |
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uznałam że za bardzo publicznie, a mam wizaż zapisany w ulubionych i mój mąż albo ktoś mógłby się na to natknąć Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-02-03 o 17:01 |
|
|
|
|
#3807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa za tygodnie! Cytat:
oj tak,z M. niezla niania:p moja tez ostatnio ma takie jazdy przy cycu... Cytat:
mala na spacerku pospala,zaszlysmy do rodzicow,myslalam,ze ja podkarmie i pojdziemy dalej,a ona w najlepsze spala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3808 |
|
Raczkowanie
|
domii to już rozumiem, dobrze zrobiłaś
Lusesita straszne to jak dzieciaczek tak wyje, nie? i nie wiadomo w zasadzie czemu... maomami dopiero doczytałam że Ty też mi odp. A opowiesz mi jak ta wizyta przebiegała? o co dr. pytał? bo boję się że mnie doktor zaatakuje że szukam wymówek żeby nie kp. ania_cz to działa kiedy się coś "dostaje" a nie samemu na wszystko zarabia. Wtedy jest zwyczajnie szkoda, bo włożyło się w to pewien trud. wszystko się zawdzięcza sobie
|
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
Dizi napisz Dzidzi priv jak chcesz cos podpytac, odpowie
![]() Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jaka kochana ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Ula strzeliła taką kupę, że szok Przeciekło jej na body i legginsy aż
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

Hania dzien mlodsza od Marysi:p

Może to coś pomoże
przeszkolą mnie jak to robić.Ale ważne, że będziemy znów razem
bede dzwonila dzisiaj do poloznej zeby zapytac czy jakies oklady mam robic czy cos innego czy czekac az samo zniknie 

Do tego w kącikach ust zrobiły mi się straszne zajady.... smaruje non stop żęby nie były wysuszone ale jak narazie to poprawy nie ma. Wyglądam okropnie z tym i aż strach się komukolwiek pokazywać. Wygląda to tak jak jakieś odparzenie... Staram się nie jeść potraw drażniących tylko takie łagodne i to też efektu nie daje. Jak umyję zęby to jest strasznie bo pasta jest trochę żrąca... ehhh Ale najważniejsze że z maluszkiem wszystko dobrze.

dla Kacperka za 17 tygodni i dla Hani za 2 miesiące