Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 09:58   #3781
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
lakarka mi mówiła, że jakby coś takiego się pojawiło można smarować altacetem

mnie mowila to samo- zwyklym albo dla dzieci.
mowila,ze i tak sie przyda jak mala zacznie zwiedzac,swiat i nabijac siniaki:p

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Hehe, kleiki -temat kontrowersyjny, po ostatniej awanturze nie spodziewałam się że ktoś się odważy o tym napisać ja bym się zapytała położnej/lekarza no i nie podawała bym jako argumentu, że chcę zaoszczędzić

A nie wolisz zrobić na NFZ?
to samo pomyslalam:p

no,troche pospalysmy

edit: Niunia brawo za dwa miesiacw Hania dzien mlodsza od Marysi:p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-03, 10:10   #3782
ryba91
Zakorzenienie

kyte- hahaha, dobra jak zgram zdjeci to wrzucę.

niunia- brawa za 2 miesiace!

nie moge sie dodzwonić do dermatologa ani alergologa ani nawet do rodzinnego. Co za dzień. Dobrze ze chociaż słońce świeci
Stary 2014-02-03, 10:48   #3783
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
A Ula poszła dopiero spać... Ten brzuch mnie wykończy... ale kupę zrobiła wcześniej, a potem ewidentnie brzuch ją bolał i bąki były;/ Ale jeszcze troszkę, jeszcze 6/7 tygdni i będzie rozszerzanie diety Może to coś pomoże
O matulu, oby jej to niedługo już przeszło. A co podajesz teraz na brzuszek???
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witam
Musze ponarzekać. Znów boli mnie głowa. Od 3rano nie umiałam spać. Byłam i w sumie jestem rozdrażniona, nie mogę nawet głową uszyć bo mnie tak boli a mały juz nie śpi... W nocy wzięłam chyba z 5 tabletek na ból i już chciałam sięgać po ketonal ale stwierdziłam ze moze mi przejdzie. Teraz wzięłam ibum forte i jak nie pomoże to nie wiem.

Wczoraj byliśmy pozałatwiać sprawy z mamą, potem siedziałąm z dziewczynkami troche. Dzisiaj wprowadzamy Kacprowi ziemniaka. Po marchewce zero dolegliwości.. no kupki nie było, ale nie meczy go a bąki są normalnie. no i rozregulowała nam jedzenie marchewka Jak wczesniej jadł 5x150ml tak terz je 4x150 [6;30mm-10;30mm-13marchew-16;30mm-i po kąpieli mm] ale nie jest głodny, nie chudnie wręcz przeciwnie rośnie jak na drozdzach. Wazy 6280g i ma 67cm. Ale po buźce wygląda jakby miał z 7kg bo ma takie chomisie. Za to już w 62 praktycznie nie chodzimy, niektórych rzeczy wcale nie założyłam..

Śniło mi sie ze Kacper zrbił kupe olbrzyma i przebierałam go godzinę. Wstałam jak poparzona, zaglądam do pampka nic nie ma. sprawdzam czy gdzies nie leży, ale nie.. sprawdzam w koszu pampersa tez brak.. wiec to tylko sen ;(

Moja 7letnia siostrzenica uszyła Kacprowi sówkę czarna, nos i oczy z guzików, i ma jedno skrzydło. Jest prostokątna i mięciutka [wkład wzięła z poduszki którą rozwaliła babci] hahaha, nie powiem - ma talent
No to siostrzenica się wykazała
Współczuje bóli głowy bo mnie jak dopadnie co kilka dni to też nie wiem za co sie łapać
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Cześc kochane)) Mam mało czasu bo często przesiaduję u Ani w szpitalu. Mam dobre wieści- odłączyli jej tlen i w przyszłym tyg wychodzi do domku! Ale jest jedno ale- będzie nadal karmiona sondą przeszkolą mnie jak to robić.Ale ważne, że będziemy znów razem I będe musiala jej nadal podawać wysokokaloryczną mieszankę, bo ona nadal mało je 50 ml tylko. Bo więcej po prostu nie jest w stanie w siebie wlać, bo wymiotuje. Organizm musi powoli wrocić do normy. "ona nie będzie już zwykłym dzieckiem" powiedziała pani doktor. To.,że dziecko powinno w jej wieku jesc znacznie wiecej, nie znaczy ze ona musi. Musi to potrwac, zanim wróci do normy. Jest taka drobniutka a jak patrzy swoimi duzymi oczyskami:P
kochana najważniejsze że wyjdziecie do domku, będziecie razem!! Anula wygrała walkę i teraz powolutku wróci do normy!!
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
To ja tez sobie ponarzekam, a co mlody tez dzis maruda, a kupala 3 dzien nie robi wrrr... juz tak miesiac sie meczymy ze raz na 3, 4 dni robi . Kupilam bebilon comfort i co - mam smoczki z zamalym przeplywem i nie chce leciec jeszcze maz mial miec wolne a polazl do pracy , a mnie dzis szlag trafia

Aga super ze wracasz z Ania do domku

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
A jakie macie butelki?? Bo wiem że do aventa są jakieś specjalne smoczki o regulowanym przepływie, tylko do tych starszych są od 3 msc i od 6 a do tych nowszych póki co tylko chyba od 3. Ostatnio mi koleżanka mówiła bo oni tez mają ten comfort i zmieniła butelki na LOVI a dopiero później zauważyła że są takie smoczki z aventa
Cytat:
Napisane przez katarzyna2500 Pokaż wiadomość
Hej ho
nie było mnie 2 tygodnie a niedużo do nadrabiania
lusesita Maryś zassała tego smoka już na poważnie?
Kyte jaki kolor piłki w LIDLu kupiłaś? Ja mam turkusową, TŻ chce wywalic przez okno bo mu się turla pod nogami

A nas z TŻ dopadł rotawirus w zeszłym tygodniu, nie wiedziałam że można mieć biegunkę i wymioty jednocześnie...dobrze że mamy wannę przy sedesie...
Ale Ninkę ominęło jakimś cudem, dostała wcześniej pierwszą dawkę szczepionki Rotateq, myślicie ze to dzięki temu?

A i pytanie do mam karmiących MM, konsultowałyście to z lekarzem? To konieczne?
My konsultowaliśmy
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

moja 2 miesięczna Córcia
Jaka ślicznocha!!!
Cytat:

Dziewzyny, jaki macie stosnek do kaszek/kleików? Mały nam ulewa, sporo. Musimy zageszczac nutritonem, ale on drogi. Są dostępne kleiki od 4 miesiaca, ale boje sie roztycia małego. Nie chciałam mu podawać kaszek żadnych bo w wiekszości to cukry, a to szkoda. Wiadomo że nie bede oszczedzac na dziecku, ale jeżeli mozna zaoszczedzic to czemu nie. W związku z tym byłam dzisiaj w TESCO i czytałam o tych kleikach, no i niby zageszczają[ no taka prawda ] ale czy one nie rozepchają małęmu brzuszka?czy nie jest to tak jak z kaszkami? nie chce zeby mały był otem upasiony. Waży teraz prawie 6300, niby nie mało/nie dużo ale ma już takie nózie grubiutkie i takie policzki pełne

Czy dodawanie takiej jednej miarki do jednego jedzenia a mał je 5x150ml na dobe, bardzo "zaszkodzi" ? co o tym myślicie? ;>
Zdrówka dla męża!!!
Rybko ja pytałam naszą pediatrę o zagęszczanie kleikiem to ona mi doradziła żeby do 6 msc podawać mleko AR a jeżeli po 6 msc nadal będzie się ulewało to wtedy będziemy zwykłe mleko zagęszczać kleikiem
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
D
Hej hej!
Wiecie co... Wczoraj sciagalam Neli legginsy i zaczela mi strasznie plakac obejrzalam jej nozki i zobaczylam ze w miejscu wklucia po szczepionce zrobil sie siniak i zgrubienie pod skora :O jak to dotykalam to Mala zaczynala jeszcze bardziej plakac bede dzwonila dzisiaj do poloznej zeby zapytac czy jakies oklady mam robic czy cos innego czy czekac az samo zniknie

A może posmarować Altacetem Junior?? Nam po szczepieniu zalecili kupić właśnie

Dzień dobry po weekendzie, postanowiłam w ogóle nie wyciągać lapka w weekend.
W sobote byłam z mamą na zakupach, mąż został z Zuzolinką, jak wybyłyśmy o 9:30 tak wróciłyśmy o 14:30 Kupiłam sobie spodnie.
W niedziele byliśmy u teściów i też pojechałam jeszcze do galeri i kupiłam sobie drugą parę spodni wreszcie będę wyglądała jak człowiek i nie mogłam sie oprzeć i kupiłam Zuzi kurtkę, są tak wielkie promocje za zakochałam sie w niej jak ją tylko zobaczyłam

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2014-02-03 o 10:58
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:27   #3784
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
j w TESCO i czytałam o tych kleikach, no i niby zageszczają[ no taka prawda ] ale czy one nie rozepchają małęmu brzuszka?czy nie jest to tak jak z kaszkami? nie chce zeby mały był otem upasiony. Waży teraz prawie 6300, niby nie mało/nie dużo ale ma już takie nózie grubiutkie i takie policzki pełne

Czy dodawanie takiej jednej miarki do jednego jedzenia a mał je 5x150ml na dobe, bardzo "zaszkodzi" ? co o tym myślicie? ;>
Ja swojemu starszakowi zageszczalam mleko kleikiem ryzowym i jest chudzielec do tej pory. A tatus ma raczej sklonnosci do nadwagi. Christianowi tez bede odrobine zageszczac, bo ulewa.

Cytat:
ale cudnie uśmiechnięta Bubcia

De28 używałaś może pieluszek babylove z drogeriemarkt?
Uzywam tylko ich plus pampersy na noc. Bardzo sobie je chwale, jeszcze nigdy mi nie przeciekly.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:28   #3785
niunia_20
Rozeznanie

Witam Kochane

u mnie leci powoli 16tydzień (skonczony 15tc) i ogolnie to wszystko jest dobrze. Wczoraj mnie glowa bolała... masakra, dzis obudziłam sie o 6 i znowu czuje ból- to chyba od tego leżenia... nie chce brać żadnych tabletek i cierpliwie czekam aż przejdzie samo Do tego w kącikach ust zrobiły mi się straszne zajady.... smaruje non stop żęby nie były wysuszone ale jak narazie to poprawy nie ma. Wyglądam okropnie z tym i aż strach się komukolwiek pokazywać. Wygląda to tak jak jakieś odparzenie... Staram się nie jeść potraw drażniących tylko takie łagodne i to też efektu nie daje. Jak umyję zęby to jest strasznie bo pasta jest trochę żrąca... ehhh Ale najważniejsze że z maluszkiem wszystko dobrze.

Wasze maluszki prześlicze

Aga cieszę się że Twoja malutka Ania będzie w domku, zawsze to lepiej.

Domi gratulacje dla szwagierki

Więcej nie pamietam ale staram się być na bieżąco

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:36   #3786
anulka2205
Wtajemniczenie

Niunia Smaruj usta masłem

Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:59   #3787
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witam Kochane

u mnie leci powoli 16tydzień (skonczony 15tc) i ogolnie to wszystko jest dobrze. Wczoraj mnie glowa bolała... masakra, dzis obudziłam sie o 6 i znowu czuje ból- to chyba od tego leżenia... nie chce brać żadnych tabletek i cierpliwie czekam aż przejdzie samo Do tego w kącikach ust zrobiły mi się straszne zajady.... smaruje non stop żęby nie były wysuszone ale jak narazie to poprawy nie ma. Wyglądam okropnie z tym i aż strach się komukolwiek pokazywać. Wygląda to tak jak jakieś odparzenie... Staram się nie jeść potraw drażniących tylko takie łagodne i to też efektu nie daje. Jak umyję zęby to jest strasznie bo pasta jest trochę żrąca... ehhh Ale najważniejsze że z maluszkiem wszystko dobrze.

Wasze maluszki prześlicze

Aga cieszę się że Twoja malutka Ania będzie w domku, zawsze to lepiej.

Domi gratulacje dla szwagierki

Więcej nie pamietam ale staram się być na bieżąco
super,ze z malenstwem dobrze wszystko
mam nadzieje,ze bole glowy szybko przejda.

A my sie karmimy i lecimy na spacer,bo pogoda piekna

Stary 2014-02-03, 12:15   #3788
ryba91
Zakorzenienie

Niunia!!! uważaj na Was! współczuje bólu głowy, skad ja to znam. Pół ciąży miałam- dzień w dzień. MYSLAŁAM ze oszaleje.

Dziewczyny, myslę ze ze 2 karmienia bede zageszczać kleikiem a 3 nutritonem. O ile mu ten kleik w ogóle podejdzie. No i tak dopiero za 2-3tygodnie zaczne jak już. Jeszcze myślę o tym.. bo chyba lepiej kleik niż kaszkę? nawet taką "bez cukru" ?

Wrzucam Fotkę od fotografa z chrzcin Zdjęcia zdjęcia bo nie mam skanera

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:30
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:43   #3789
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Niunia!!! uważaj na Was! współczuje bólu głowy, skad ja to znam. Pół ciąży miałam- dzień w dzień. MYSLAŁAM ze oszaleje.

Dziewczyny, myslę ze ze 2 karmienia bede zageszczać kleikiem a 3 nutritonem. O ile mu ten kleik w ogóle podejdzie. No i tak dopiero za 2-3tygodnie zaczne jak już. Jeszcze myślę o tym.. bo chyba lepiej kleik niż kaszkę? nawet taką "bez cukru" ?

Wrzucam Fotkę od fotografa z chrzcin Zdjęcia zdjęcia bo nie mam skanera
ALE ŚLICZNY!!!

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Chyba okres dostałam bo jakoś plamię. Dziwnie szybko tym razem by było, poprzednimi razami dostawałam po 9 miesiącach dopiero. A myślałam że znowu tak będzie i w ogóle czuję się dziś do niczego. Ale chociaż słoneczko świeci więc pójdziemy na spacerek.
Zosia ma dziś dzień śpiocha i od nocy jak tylko pocyca to śpi dalej w łóżeczku swoim. Normalnie nie mam dziś dziecka.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 12:54   #3790
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
ALE ŚLICZNY!!!

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Chyba okres dostałam bo jakoś plamię. Dziwnie szybko tym razem by było, poprzednimi razami dostawałam po 9 miesiącach dopiero. A myślałam że znowu tak będzie i w ogóle czuję się dziś do niczego. Ale chociaż słoneczko świeci więc pójdziemy na spacerek.
Zosia ma dziś dzień śpiocha i od nocy jak tylko pocyca to śpi dalej w łóżeczku swoim. Normalnie nie mam dziś dziecka.
hehe to sie ciesz, Kacper śi po 10-20 minut maks, a tak to trzeba z nim wszędzie chodzić, wszystko robić.Jakoś od 3 dni nie ma humoru. Wczoraj to w ogóle dał popis jakich mało. Ciągle płacz, wszędzie źle.. dzisiaj w miare go ogarniam, ale nie wiem co bedziep óźniej........

Kacper kończy dzis 17tygodni
Stary 2014-02-03, 13:17   #3791
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ja też sobie zrobiłam weeend bez internetu, na szczęscie mało się tu działo.

Niunia_20 jak ten czas leci, niedługo będziesz na półmetku ja też miałam straszne zajady w ciążu non stop - pomagał krem z witaminą A.

Ryba suuuper zdjęcie! Kacper jak laleczka!
Tak jak dziewczyny radzą zapisz się do alergo i neuro niech czas płynie. Też się wiecznie nie mogę dodzwonić do lekarzy :P

Niunia32 trzymam kciuki żeby dziewczynki nie miały blizn.

Domii trzymam kciuki mocno, mocno za szwagierkę

De Christian zaczął normalnie jesc? Chodzi mi o ilość. Przybiera???

Kupiłam chustę, super sprawa! Już parę razy wiązałam małego na chwilkę. Pierwszy raz płakał, później juz spokój

Pochwalę się moim śmieszkiem ;D

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:32
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 13:18   #3792
ktosiula
Wtajemniczenie

dla Kacperka za 17 tygodni i dla Hani za 2 miesiące

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 13:26   #3793
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
hehe to sie ciesz, Kacper śi po 10-20 minut maks, a tak to trzeba z nim wszędzie chodzić, wszystko robić.Jakoś od 3 dni nie ma humoru. Wczoraj to w ogóle dał popis jakich mało. Ciągle płacz, wszędzie źle.. dzisiaj w miare go ogarniam, ale nie wiem co bedziep óźniej........

To faktycznie masz jazdę z małym. Moja znowu wogóle nie płacze od urodzenia, tylko stęka jak jest głodna a tak to bardzo pogodna jest, cały czas uśmiechnięta.
Stary 2014-02-03, 13:37   #3794
katarzyna2500
Raczkowanie

Hej hej
Dzieć mi zasnął, śpi już godzinę... cud
Rybko mam nadzieję że juz lepiej z tym wstrętnym bólem głowy! Kacper przystojniacha, a w tym wdzianku
Niunia32 dla Hanulki za 2 mce!
Niunia_20 powodzenia! a słyszałaś że na zajady podobno dobrze przetrzeć rany zmywakiem od naczyń? Koleżanka sobie chwali tę metodę, ja nigdy się na to nie zdecydowałam.
Ktosiula jaki cudny mężczyzna, jakie ładne ma oczka a jaką chustę masz?
Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Ja używam dwójek tych zielonych tam jest 42 szt. i kosztują 4,65, w trójkach pomarańczowych jest 50 szt i kosztują ok 5.45 w każdym razie wychodzi zawsze 0,11 cent za 1 szt.

A żółte to jaki rozmiar?
Bo są jeszcze takie ekologiczne i one są coś o 1 e droższe.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

A żółte to 1 już doczytałam.

W każdym razie ja liczyłam tylko 2 i 3 i wychodzi po 0,11 za szt. wiec myślę że jedynki też tyle wychodzą.

My jedynek nie używaliśmy bo tak się złożyło, że dostałam taką paczkę od ubezpieczyciela z okazji urodzenia dziecka i tam były dwie sztuki takich właśnie dwójek. A że moje dziecko wielkie to te dwójki były już dobre wiec kupiłam taki.
A jedynek zużyłam kilka paczek 1 pampersów i ze 4 dady które dostałam, i dla porównania mogę powiedzieć że te Babylove są równie dobre co polskie dady. Nawet chyba bardziej mi odpowiadały bo te dady takie sztywne mi się wydawały.
dzięki, masz rację, są o wiele lepsze od DAD 1 bo DADA takie sztywniejsze... Pytałam bo widać ze to pieluszki drogeryjne, jakieś tańsze ale jakość taka jak Pampersa

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Czerwony, ale nie taki ładny czerwony jaki lubie tylko taki brudny.Ale nie było innego.Oby ten straszny rotawirus już nie wrócił. A w ogóle to skąd się bierze to cholerstwo?!Ciągle słyszę że u kogoś panuje rotawirus.
Właśnie ten czerwony był taki sobie, ja cudem trafiłam na ostatnią turkusową Mój Chłop z pracy przytachał to choróbsko, a wcześniej koleżanka z pracy ostrzegała żeby nie zabierać Małej do sklepów bo panuje na naszym terenie jakaś plaga rotawirusowa... miejmy nadzieję że nie powróci

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam noca
Zakupki udane, wydałam całą kasę jaką miałam przy sobie i pierwszy raz nie kupiłam nic małej... no oprócz mleka

Tatuś jakby dziecka nie miał...jak my jechałyśmy to wyszedł z nią na dwór, zasnęła i obudziła się dopiero jak wróciłyśmy 4h spała a jak weszłam do domu to mąż się wylegiwał z pilotem w ręku - no żyć nie umierać
Katarzyna - zdrówka

Lecę się poprzytulać z mężem
Branoc!
Dziękuję
mam nadzieję że przytulanie udane
Ci faceci to mają jakiś dar do uspokajania i usypiania dzieciaczków, mój tak samo, potrafi uspokoić i uśpić jak najlepsza mamuśka, lusesita też pisała że jej TŻ nieźle usypia Marysieńkę

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
My niestety nie konsultowaliśmy, bo to z dnia na dzień wyszło, ale u nas to są dwa karmienia w tygodniu, jeśli idę do szkoły. A można wiedzieć czemu pytasz?
Dziękuję za odp.Mam wrażenie że Mała cały dzień nienajedzona, wisi na mnie, zje trochę z jednego cyca i płacze i się wije, przystawiam do drugiego-z drugim to samo. Chcę sprawdzić czy kłopot leży w moich piersiach czy w jej kłopotach trawiennych, czy się naje taką jedną butlą i czy będzie spokojna. Bo te płacze na skraj przepaści mnie doprowadzają...
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Uzywam tylko ich plus pampersy na noc. Bardzo sobie je chwale, jeszcze nigdy mi nie przeciekly.
dziekuję.

No solo de pan vive el hombre
Y no de excusas vivo yo.

Edytowane przez katarzyna2500
Czas edycji: 2014-02-03 o 14:25
katarzyna2500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 14:06   #3795
ania_cz79
Raczkowanie

Dzisiaj byłam po pieluchy i sprawdziłam cenę jedynek - kosztują 4,65 w wiec wychodzą po 0,16 centów za szt. Troszeczkę więcej niż dwójki bo ich jest chyba 28 szt w paczce.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 14:11   #3796
anulka2205
Wtajemniczenie

Ktosiula slodki Miki

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2014-02-03, 14:11   #3797
katarzyna2500
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam po pieluchy i sprawdziłam cenę jedynek - kosztują 4,65 w wiec wychodzą po 0,16 centów za szt. Troszeczkę więcej niż dwójki bo ich jest chyba 28 szt w paczce.
Tak, 28. Dziękuję Ci bardzo, rozwiązałaś mój dylemat

Y no de excusas vivo yo.
Stary 2014-02-03, 14:23   #3798
ryba91
Zakorzenienie

Ktosiula sliczny Mikuś

widzialyscie reklame z bobasami o autyzmie? myslalam ze to pozniej sie wykrywa, az zaczelam o tym czytac
Stary 2014-02-03, 14:34   #3799
katarzyna2500
Raczkowanie

Cytat:
widzialyscie reklame z bobasami o autyzmie? myslalam ze to pozniej sie wykrywa, az zaczelam o tym czytac
ja też jak tylko to zobaczyłam to zaczęłam "czytać internety"
i znalazłam takie jakby kryteria które niemowlak musi spełniać aby zaliczyć go do grona dzieci autystycznych i się trochę uspokoiłam, ale wiadomo, jakiś tam lęk zostaje... Mam w rodzinie dziecko autystyczne i widzę jakie to trudne się nim zajmować, zawsze podziwiam kuzynkę za wytrwałość. A reklama wstrząsająca, nie?

Y no de excusas vivo yo.
Stary 2014-02-03, 14:58   #3800
dizi
Zadomowienie

Hej!

Agnieszka dla Ani. Dzielna dziewczynka! Już niedługo wróci z Wami do domku!

Domi dla szwagierki!

Lusesita słodka mała Śmieszka

Niuniu za Hanię! podobno u takich maluszków nie zostają ślady po ospie

Rybko ale przystojniak elegancko wyglądał koniecznie zapisz się do tego alergologa i neurologa. Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo znam genialną dr neurolog, akurat z poradni leczenia bólów głowy

Ktosiula ale roześmiany Mikołajek!

dla Liwii i Majeczki i Hani za miesiące

Odebraliśmy dzisiaj wyniki badań Adasia, morfologia ok, ale bilirubina całkowita 4,5 mg/dl, norma do 1,2. Mamy dalej podawać Cebion, poić glukozą i kontrola za trzy tygodnie. Strasznie się tym niepokoję, wyczytałam w necie, że przyczyną mogą być jakieś substancje w moim pokarmie , że spowalniają wydalanie bilirubiny z organizmu małego. Kurcze, starszak miał żółtaczkę do ok. 4 tyg, a tu już 12 tyg mamy Czy Dzidzia bywa jeszcze na forum?
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 15:48   #3801
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Witam wieczornie

My dzisiaj wróciliśmy od mamy, jeszcze kilka dni i znów sie nie zobaczymy dłuuuuugo. No nic trzeba żyć
Kąpiele nadal sie nie poprawiły, od 3 dni mały płacze przy kąpieli i podczas ubierania. Jutro dam mu przed samą kąpiela 60ml mm a potem 100 bo dzisiaj uspokoił sie dopiero przy butli, a teoretycznie miał jeszcze 30minut.. bede też bardzo nagrzewać pokój w którym kąpiemy, zeby nie było zbytniej róznicy wanienka-przewijak

Małemu ziemniak nie bardzo smakował, ale jutro mu znów dam.Kupiłam też dynię, ale poczekamy jeszcze troche.

Mąz od piątku chory, troche mnie to wkurza bo wszystko na mojej głowie, wczesniej mi nie pomagał- pogadaliśmy i było spoko, jak sie źle poczułam to na 2h zajął się małym a ja sie zdrzemnęłam a teraz? rozumiem że nie bawi sie z małym, bo boi sie ze go zarazi, ale w tym tygodniu sie nim nie zajmie bo choroba, w przyszłym ma szkolenia i bedzie późno wiec teznie, następny tydzien znów cos... i tak bedzie w kółko. Choc mam nadzieje ze sie myle. No i boję się o Kacpra, bo nie dosć ze kilka dni po antybiotyku jest to teraz znów zaczyna mi kaszleć, a naprawdę dbamy o to by sie nie zaraził.. Ja nie wiem. NIE MAM SIŁ DO TEGO.

Aga- super że Ania wraca do domu :ju[i:
Katarzyna- nie nie byłam specjalnie u pediatry, dopiero jak problem z kupkami wyszeł to poszliśmy :0
babku- dziękuje, przyda się. Mam jakoś ostatnie tygodnie tak słabe.. zły humor, ciągle dołek, eh...

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Marysia - sliczna!!

Dziewzyny, jaki macie stosnek do kaszek/kleików? Mały nam ulewa, sporo. Musimy zageszczac nutritonem, ale on drogi. Są dostępne kleiki od 4 miesiaca, ale boje sie roztycia małego. Nie chciałam mu podawać kaszek żadnych bo w wiekszości to cukry, a to szkoda. Wiadomo że nie bede oszczedzac na dziecku, ale jeżeli mozna zaoszczedzic to czemu nie. W związku z tym byłam dzisiaj w TESCO i czytałam o tych kleikach, no i niby zageszczają[ no taka prawda ] ale czy one nie rozepchają małęmu brzuszka?czy nie jest to tak jak z kaszkami? nie chce zeby mały był otem upasiony. Waży teraz prawie 6300, niby nie mało/nie dużo ale ma już takie nózie grubiutkie i takie policzki pełne

Kurde, Wy to macie pecha z tymi chorobami. Ostatnio ja byłam chora, potem tż, normalnie się małą zajmowaliśmy oboje i nic jej nie jest. Biedulek mały z Kacperka.
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
O matulu, oby jej to niedługo już przeszło. A co podajesz teraz na brzuszek???

No to siostrzenica się wykazała
Współczuje bóli głowy bo mnie jak dopadnie co kilka dni to też nie wiem za co sie łapać

kochana najważniejsze że wyjdziecie do domku, będziecie razem!! Anula wygrała walkę i teraz powolutku wróci do normy!!

A jakie macie butelki?? Bo wiem że do aventa są jakieś specjalne smoczki o regulowanym przepływie, tylko do tych starszych są od 3 msc i od 6 a do tych nowszych póki co tylko chyba od 3. Ostatnio mi koleżanka mówiła bo oni tez mają ten comfort i zmieniła butelki na LOVI a dopiero później zauważyła że są takie smoczki z aventa

My konsultowaliśmy

Jaka ślicznocha!!!

Zdrówka dla męża!!!
Rybko ja pytałam naszą pediatrę o zagęszczanie kleikiem to ona mi doradziła żeby do 6 msc podawać mleko AR a jeżeli po 6 msc nadal będzie się ulewało to wtedy będziemy zwykłe mleko zagęszczać kleikiem

A może posmarować Altacetem Junior?? Nam po szczepieniu zalecili kupić właśnie

Dzień dobry po weekendzie, postanowiłam w ogóle nie wyciągać lapka w weekend.
W sobote byłam z mamą na zakupach, mąż został z Zuzolinką, jak wybyłyśmy o 9:30 tak wróciłyśmy o 14:30 Kupiłam sobie spodnie.
W niedziele byliśmy u teściów i też pojechałam jeszcze do galeri i kupiłam sobie drugą parę spodni wreszcie będę wyglądała jak człowiek i nie mogłam sie oprzeć i kupiłam Zuzi kurtkę, są tak wielkie promocje za zakochałam sie w niej jak ją tylko zobaczyłam
kochana, jaka ja głupia byłam bo źle do Ulki podeszłam. te bąki to nie dlatego, ze jej się kupę chce, tylko, ze ma za dużo gazów... Ona ma po prostu kolkę... I przez te gazy płacze. Już nawet comfort mleko jej nie pomaga, dlatego powoli wracam do bebiko klasycznego. Wczoraj stwierdziłam, że przetrzymam ją bez snu dłużej i te jej bącury tylko wymasuje. Zaczęło się o 17, a skończyło koło 21 po obsuszeniu Ulki suszarką - co uwielbia Uspokoiła się, zjadła i zasnęła. Spała do 4, zjadła znów i nie chciała spać, ale wsadziłam ją do gondoli i sama zasnęła :O Kupy nie zrobiła nadal, ale dzisiaj jeszcze nie płacze, ale jak na razie śpi po spacerze. Normalnie wściekła jestem na siebie za to, że myślałam,że nie może kupy zrobić i dlatego płacze...
Stary 2014-02-03, 16:00   #3802
domii29
Zakorzenienie

Cześć Mamusie
Dni tak szybko mi uciekają ostatnimi czasy że nie mam czasu zaglądać na forum tak jak kiedyś

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-02-03 o 16:34
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 16:19   #3803
NEWTREND
Rozeznanie

Ktosiula super śmieszek, moja też ma dziś dzień śmieszka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1548.jpg (115,5 KB, 46 załadowań)
Stary 2014-02-03, 16:43   #3804
ania_cz79
Raczkowanie

Domi domyślam się że Cię to wkurza, ale do końca nie rozumiem.

Ja mam wszystkie rzeczy od siostry po jej dzieciach, prawie na nic nie wydałam pieniędzy, ale zamierzam jej wszystko oddać. Niektóre z nich są ubrane kilka razy, przecież wiadomo że takie małe dziecko nie zniszczy, zdarza się kilka wypadków. Rzeczy mam do rozmiaru około 80 bo potem dziecko już zaczyna jeść, raczkować i rzeczy się niszczą, trzeba samemu się zaopatrzyć.

Generalnie u moich znajomych jest taka zasada że ciuszki się oddaje, i w ten sposób kilkoro dzieci obskakuje w tych samych ciuszkach. Poza tym każdy coś tam dorzuci i nie ma problemu.

Możesz uzgodnić ze szwagierką żeby potem ciuszki oddała. A wózek przecież bedziesz jeszcze długo używać wiec musi sobie kupić.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 16:44   #3805
katarzyna2500
Raczkowanie

domii czemu skasowałaś? przestraszyłaś się czegoś?

NEWTREND Śliczny śmieszek

Y no de excusas vivo yo.

Edytowane przez katarzyna2500
Czas edycji: 2014-02-03 o 16:50
Stary 2014-02-03, 16:57   #3806
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
domii czemu skasowałaś? przestraszyłaś się czegoś?

NEWTREND Śliczny śmieszek

uznałam że za bardzo publicznie, a mam wizaż zapisany w ulubionych i mój mąż albo ktoś mógłby się na to natknąć

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-02-03 o 17:01
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 16:58   #3807
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

brawa za tygodnie!

Cytat:
Hej hej
Dzieć mi zasnął, śpi już godzinę... cud
Rybko mam nadzieję że juz lepiej z tym wstrętnym bólem głowy! Kacper przystojniacha, a w tym wdzianku
Niunia32 dla Hanulki za 2 mce!
Niunia_20 powodzenia! a słyszałaś że na zajady podobno dobrze przetrzeć rany zmywakiem od naczyń? Koleżanka sobie chwali tę metodę, ja nigdy się na to nie zdecydowałam.
Ktosiula jaki cudny mężczyzna, jakie ładne ma oczka a jaką chustę masz?

dzięki, masz rację, są o wiele lepsze od DAD 1 bo DADA takie sztywniejsze... Pytałam bo widać ze to pieluszki drogeryjne, jakieś tańsze ale jakość taka jak Pampersa

Właśnie ten czerwony był taki sobie, ja cudem trafiłam na ostatnią turkusową Mój Chłop z pracy przytachał to choróbsko, a wcześniej koleżanka z pracy ostrzegała żeby nie zabierać Małej do sklepów bo panuje na naszym terenie jakaś plaga rotawirusowa... miejmy nadzieję że nie powróci

Dziękuję
mam nadzieję że przytulanie udane
Ci faceci to mają jakiś dar do uspokajania i usypiania dzieciaczków, mój tak samo, potrafi uspokoić i uśpić jak najlepsza mamuśka, lusesita też pisała że jej TŻ nieźle usypia Marysieńkę

Dziękuję za odp.Mam wrażenie że Mała cały dzień nienajedzona, wisi na mnie, zje trochę z jednego cyca i płacze i się wije, przystawiam do drugiego-z drugim to samo. Chcę sprawdzić czy kłopot leży w moich piersiach czy w jej kłopotach trawiennych, czy się naje taką jedną butlą i czy będzie spokojna. Bo te płacze na skraj przepaści mnie doprowadzają...

dziekuję.

oj tak,z M. niezla niania:p
moja tez ostatnio ma takie jazdy przy cycu...

Cytat:
Ktosiula sliczny Mikuś

nie widzialam...mam kolezanke,ktora ma coreczke autystyczna. wina obarcza za to szczepionki...

mala na spacerku pospala,zaszlysmy do rodzicow,myslalam,ze ja podkarmie i pojdziemy dalej,a ona w najlepsze spala

Stary 2014-02-03, 17:07   #3808
katarzyna2500
Raczkowanie

domii to już rozumiem, dobrze zrobiłaś wiesz co? ja na Twoim miejscu oddałabym tylko to co dostałam. i o czym z czystym sumieniem mogłabym powiedzieć "nie moje".

Lusesita straszne to jak dzieciaczek tak wyje, nie? i nie wiadomo w zasadzie czemu...

maomami dopiero doczytałam że Ty też mi odp. A opowiesz mi jak ta wizyta przebiegała? o co dr. pytał? bo boję się że mnie doktor zaatakuje że szukam wymówek żeby nie kp.

ania_cz to działa kiedy się coś "dostaje" a nie samemu na wszystko zarabia. Wtedy jest zwyczajnie szkoda, bo włożyło się w to pewien trud. wszystko się zawdzięcza sobie

Y no de excusas vivo yo.
Stary 2014-02-03, 17:29   #3809
anulka2205
Wtajemniczenie

Dizi napisz Dzidzi priv jak chcesz cos podpytac, odpowie

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2014-02-03, 17:50   #3810
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Dni tak szybko mi uciekają ostatnimi czasy że nie mam czasu zaglądać na forum tak jak kiedyś
mi tak samo
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Ktosiula super śmieszek, moja też ma dziś dzień śmieszka.
Jaka kochana

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Ula strzeliła taką kupę, że szok Przeciekło jej na body i legginsy aż
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości