|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
no napewno na allegro, i w sklepach dla matki i dziecka
![]() wszystko dla dziecka i dla dziecka, niech mama też ma coś od życia a i tato będzie miał ładny widok ![]() Cytat:
przepraszam, ale poszalałaś koleżanko, jak wikingowi dasz rade je ubrać (jak się zmieści), to maksymalnie każde body 1 raz (56 jest tylko na pierwszy miesiąc) Cytat:
mara - bardzo ładny pokoik - wszystko pasuje - tapety/podłoga/mebelki Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-02-03 o 15:21 |
||
|
|
|
#3962 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=556035 trzymam kciuki ![]() Jejku, dziewczyny, co Wy w tych aptekach kupujecie, że takie astronomiczne kwoty...? A swoją drogą, my czekamy na becikowe i też parę rzeczy trzeba będzie dokupić jeszcze. Mam pytanie do mam z niewielką różnicą wieku między dziećmi. MAcie podwójne wózki, czy może taką półeczkę z tyłu? Czy może jeszcze inna opcja? Ja chyba się zdecyduję na półeczkę (między dziećmi będzie różnica prawie dwóch lat) - Antek chodzi dzielnie, ale jednak dłuższe trasy będzie mógł sobie podjechać kawałek jak się zmęczy. Mamy co prawda przyczepkę rowerową dwuosobową, i można ją bez problemu przekształcić w wózek, ale dosyć szeroka ona jest. ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie
![]() ela - znam jedną dziewczynę "babochłop", bardzo fajną, ale nigdy się nie maluje, nie nosi obcasów, spódnic, itd. natomiast jej córcia (10lat) ma długie włoski, spódniczki, sukieneczki, kokardki itd, bardzo ładna panienka (i to mama jej to wszystko kupuje |
|
|
|
#3964 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pytaliśmy czy możemy u niego kupić kwiatki akrylowe, bo się nam zbiły, a on do nas, że ma sprawy, te dwa, co się nam zbiły ot nawet za darmo nam da, a jak chcemy więcej to tylko mamy dać znać ile i on się zorientuje w zamówieniach i też problemu nie ma ![]() i zamiast maila pisać to aż specjalnie zadzwonił i bardzo poważnie podszedł do tematu ![]() do tej pory jestem zdziwiona
|
|
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie dwójka jest od 3 kg ![]() Cytat:
![]() Bo tak jest ![]() Mój brat jak je to zamyka się w pokoju, ale później papierków nie sprząta, a ja i tak widzę, co jadł Na szczęście za często tam nie wchodzę
|
|
#3967 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ja wciąż czekam na telefon w sprawie komody - jutro chyba pojadę i podłożę bombę w tym sklepie
|
|
|
|
|
#3969 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3970 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=elunka88;44953561 Kate ciesze sie, że wizyta udana i wszystko ok! Czekamy teraz na tego naszego pierwszego hamburgera watkowego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No czekamy ![]() Cytat:
![]() śliczny pokój i brzuszek Cytat:
![]() Przynajmniej coś się u Ciebie dzieje ![]() a Ty na kolana i na czworaka po mieszkaniu zasuwaj może pomoże
|
|||
|
|
|
#3971 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczny pokój!! Kocham minimalizm a Ty pięknie wszystko dopasowałaś. I brzuszek zgrabny ![]() Cytat:
![]() Zdjecie potem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja tak czekam na tel ws łóżeczka. Niby mówili, że może być nawet miesiąc ale kurde przydałaby mi się ta szuflada na niektóre rzeczy
|
|
#3972 | |
|
Zadomowienie
|
Przestancie z tym babo-chlopem. Mi sie kojarzy z kimś szczególnie niekobiecym, a żadna z Was nie może taka być, skoro Wasi mężowie na Was polecieli, i to jak
to, że ktoś jest naturalny, nie oznacza, ue jest babo-chlopem. Ważne, żeby byl zadbany, nie musi się malować. Bo no moja siostra nie maluje się, ale średnio wygląda, średnio umie dobrać ubrania, no i tak se o siebie dba. Mój mąż kiedyś liczyl, czy kosmetyki stojące w łazience starczylyby na używany samochod. Starczylyby a on nie policzył tych droższych, ktore chowam po szafkach ale kiedy widzi moja siore mówi, że już lepiej, żebym tyle na kosmetyki wydawala ![]() Moja siostra ma coreczke a Adka jest na wskros kobieca. Jak zmusilam kiedys moja siostre, zeby sie pomalowala, jak szla na wesele, to musiala przyjechac do mnie, bo w chacie nawet malowidel nie ma. A Adka tylko czeka jak przyjade, jak ide do lazienki to sie czai i podglada, w koncu nie wytrzymuje, wpada i zaaferowana pyta: "ciociu, a do czego ten kremik" moja krew jak jest nowa o jakikolwiek sukienkach, bucika h, a zwl kosmetykach, to mowi: "ciocia Asia mi kupi" bardzo spokojniejsza, bo wie, ze co sie odwlecze to nie uciecze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
nie pomyslalam o tym Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. nie wiem czy beda mu pasowaly czy np. nie beda uczulaly 2. a co jesli urodzi sie duzy i lepiej byloby wieksze kupic 3mam kciuki za obrot ![]() ja ostatnio czytałam w ksiazce "ciaza miesiac po miesiacu" że faktycznie to pomaga
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
No to ćwiczonka i będzie dobrze - czytałam, że ułożenie pośladkowe to ok. 3-7 % ciąż... Więc szansa, że się obróci jest naprawdę ogromna
nic nie było i nawet grosika nie wydałam ![]() W tym lildu to znowu ceny ciuszków nie są takie zabójcze - w sensie, że teraz na promocjach można było spokojnie taniej upolować Kusi mnie jedynie, żeby po Hippa się przejść, bo za płyn 6 złotych taniej niż w Hebe.
|
|
|
|
#3975 |
|
Moderator
|
Na razie spróbuję na czworaka ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Jesteście kochane - na razie nie dziękuję za kciuki, żeby nie zapeszać |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3977 |
|
Rozeznanie
|
No i nasz fart diabli wzięli
![]() Pojechalismy po odbiór komody. Zanim weszliśmy do meblowego poszliśmy do Tesco po jakąś bułkę i kefir bo byliśmy głodni. Stoje przed ta abrą i dzwoni do mnie pani ze komoda nie dojechala. No zesz... Na darmo jazda. I szefa tez nie bylo wiec nadal nie wiemy czy go przeniesie. I mial odebrac reszte pensji za grudzien. Tak tak nie dostal jeszcze polowy pensji za grudzien, o styczniu nie mówiąc. Jestem zla. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3978 |
|
Moderator
|
Elunka - na razie takie musi Ci wystarczyć - 33t1d
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-02-05 o 22:02 |
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym Ci chyba nie ustąpiła miejsca w kolejce sklepowej, bo bym chyba nawet się nie zorientowała, że Ty w ciąży
Chyba, że własnie byś się tak rozpięła, ale pewnie w zapiętym płaszczu nawet nie widać
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- zgrabniutki brzuszek
|
#3981 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Czekaj dorzucę z profilu to zmienisz zdanie
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-02-05 o 22:03 |
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, na razie wystarczy
![]() Piękna piłeczka!!! Zgrabna
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
malutki brzuszek i śliczny pokoik
![]() bardzo mi się spodobała tapeta Trisdom chyba się coś niedługo u Ciebie może ruszyć ![]() Cytat:
będzie nas więcej ![]() thidien z tym remontem to u was ciągle pod górkę ![]() ale fajnie, ze chociaż jedna pozytywna wiadomość ![]() obróci się na pewno ![]() ja nie wiem czy mi się za to mój nie przekręcił bo ostatnio chyba się w poprzek ustawił ![]() Cytat:
A powiedzcie mi, czy te nasze dzieci to kichają teraz? bo ja czasem czuje taki jakby strumień uderzający w brzuch w sumie mi to najbardziej właśnie z kichaniem się kojarzy... Ale może to rączkami tak uderza ![]() ciekawi mnie co on tam wyprawia ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- nadzwyczajna ![]() teQiba ładny brzuszek |
||
|
|
|
#3984 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wzajemnie, miłego dnia![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę i dobre wynikino i oczywiście trzymam kciuki coby Majeczka zechciała się ruszyć ![]() Cytat:
no i trzymam mocno kciuki żeby okazało się że ta komora to nic groźnego![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
super fotki, tez mi się marzą na śniegu, ale u nas już go nieuświadczysz, jedynie na trawie trochę było, ale na choinkach ani śladu. Oby coś jeszcze spadło do końca miesiąca
|
|
|
|
#3986 | |||
|
Raczkowanie
|
No to nadrobiłam - tylko 5 godzin mi to zajęło
![]() Na początek gratuluję pięknych brzuszków i kolejnych zakupów.. To niesamowite, że niektóre z Was już wkrótce dotrą do celu i będziemy niedługo na forum tylko odhaczać szczęśliwe "rozpakowywania" ![]() ![]() Wow - zazdroszczę że już wkrótce będzie tulić Dzieciątko! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Piękne zdjęcia ![]() 3mam kciuki
|
|||
|
|
|
#3987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje za nowe tygodnie i miesiace i bardzi zgrabne brzuszki macie, ja to sie czuje jak mega slon.Siedzie i zakuwam ta chemie, ale czuje ze to bez sensu, bo nic nie zapamietuje.. to ten ciazawy mozg.... nie moge sie skupic, ciagle mnie cos boli, kluje, zgaga meczy. Siedziec nie moge, zeby popisac, na lezaco zle... Chyba zakoncze te studia przez ta durna chemie........
73 kg Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-02-03 o 17:38 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
Ok- z profilu ładnie widać, ale jak Ela pisała- w kurtce, to pewnie jak "nie w ciąży" wyglądasz.
|
#3989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Ale dzisiaj kończy mi się urlop, więc idę do pracy od jutra na kilka dni i potem chyba już postaram się na zwolnienie do końca ciąży (mam wizytę w piątek). Choć mój lekarz nie jest jakoś specjalnie chętny do wystawiania zwolnienia skoro teoretycznie ze mną wszystko ok Ale faktem jest że w pracy sporo stresu i 8 godzin przy kompie to ja już raczej nie wytrzymam (niby tylko 4h można w ciąży przy kompie ale kto to respektuje...). Może te argumenty do niego przemówią Także przez kolejne dni raczej będę tylko podczytywać, ale jak się uda ze zwolnieniem to będę się bardziej udzielać
|
|
|
|
|
#3990 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś od rana w stresie. Jak wstałam, to myslałam, że mi wody odeszły. Szybko w auto i do szpitala. Okazało się, że to śluzu mi się tyle nazbierało. Lekarz mnie przebadal. I wszystko ok. Jutro miałam mieć usg 4 D. Zadzwoniłam i przełożyłam na dzisiaj. Jestem juz po. Emi cudowny film z brzuszka. Szkoda, że już ostatni. Położona jest miednicowo skośne. Za pięć tygodni mam się zgłosić, na zwykłe usg, żeby zobaczyć czy się odwróci. Oby... Waży 1475 g
Moje szczęście kochane. No i podobna jest do Amelki, tylko ma grubsze usta. :pAleż jestem szczęśliwa A teraz 2 godziny drogi do domu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

a i tato będzie miał ładny widok 

Tu 2 dyszki, tam 2 dyszki i się zbiera 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

a Ty na kolana i na czworaka po mieszkaniu zasuwaj
może pomoże 

Chyba, że własnie byś się tak rozpięła, ale pewnie w zapiętym płaszczu nawet nie widać 

no i trzymam mocno kciuki żeby okazało się że ta komora to nic groźnego