|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
|
#452 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Nowy wózek zamówiony, jutro powinien być ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tż tak, szlachetny czasami aż za bardzo jest Z kradzieżą już się pogodziliśmy, gdyby wózek był nowy, to pewnie tak bym tego nie zostawiła, a tak, mówi się trudno. Chociaż dziś mama mi powiedziała żeby jednak zgłosić na policję, że niby jakby znaleźli jakiegoś złodzieja wózków to może wtedy i nasz by się znalazł, ale chyba za dużo zachodu z tym :/Cytat:
Cytat:
) a ostatnio zaczął stawać przy suszarce, więc to co powieszę natychmiast ściąga ![]() Cytat:
Ech, piękny dzień tylko na spacer iść J. pospał 20 min i strasznie marudzi. Chyba wsadzę go do nosidełka i wyjdziemy chociaż na pół godz, mam nadzieję że nie wywinę gdzieś orła na lodzie...
|
||||||
|
|
|
#453 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Chwalimy się. Filip dzisiaj pierwszy raz puścił się krzesła jak stał i bił brawo QUOTE=alliw;44934564]Cześć, Bzinka, żaliłam się ostatnio na wózek, to mi go wzięli i ukradli Musze nabyc nowy Podłość ludzka nie ma granic ![]() ![]() [/QUOTE]Co za ludzie!! ![]() W końcu nadejdzie dzień, że i Karolek będzie przesypiał noce. F. jest żywym przykładem jak to się może zmienić, jeszcze nie tak dawno wstawałam równie często jak Ty w nocy a od niedawna przesypia noce do 5-6 na mleko i śpi jeszcze do 7-8. Cytat:
Cytat:
Kciuki! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/tablet-7-goclever-...925933035.html używam go głównie do czytania e booków, internetu, gier |
||||||
|
|
|
#454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ok laski, możecie puścić... bo trzymałyście cały czas prawda??
![]() ![]() Tak więc, logopeda super! Młoda kobieta. Wizyta trwała całą godzine... poruszyła wiele kwestii. Ogólnie Kamil ma opóźnioną mowę, bardzo, tak na 5 miesiąc, ale damy rade. Mamy do niej chodzić co 2 tyg, zaczynamy małymi kroczkami od samogłosek typu: aaaa, później a a a aż w końcu będzie daaaaj fajnie mi wszystko tłumaczyła, jej zdaniem o 90% większą skuteczność ma połączenie ruchu z mową niż sama mowa. Więc na wszystkie dźwięki trzeba coś wykonać np. przy aaaaaa ciągnąć się za brodę itp.Druga kwestia to Kamil ma za długi język, niezwykle rzadkie ale jednak. Na to raczej nic nie poradzimy, tylko jednocześnie i ona i ja jestem zła bo ma za krótkie więzadełko więc trzeba je podciąć a powinni to zrobić w szpitalu. I tu będzie duży problem, bo Kamil buzi dotknąć sobie nie da tak się wyrywa i wrzeszczy. Sama jak mu sprawdzała buzię to mówi że niewiarygodnie silny. I tutaj Monika, mogłabyś mi opisać jak ten zabieg dokładnie wyglądał? Znieczulenie? Szwy? Oprócz tego Kamil jest kumaty, pokazywała mu np. te drewniane puzzelki (co Torres krowe pokazywał ) i dużo rozumiał, powtarzał więc mówi "takie też ma w domu prawda?" a ja mówię że on pierwszy raz takie na oczy widzi. Także nie jest opóźniony w rozwoju napewno. podąża wzrokiem, wskazuje ręką (wspominała o pokazywaniu palcem ale powiedziała że to jest jakiś etap, jednak najważniejsze że rozumie co pokazuje i po co pokazuje a że ręką to żaden problem).Mam całą rozpiskę, co, jak uczyć, czym się wspomagać, jakie etapy przed nami itd. Mówiła że bardzo wcześnie zauważyłam problem i o tyle szybko z tego wyjdziemy. Tą nóżkę też krzywi i powinniśmy iść typowo do neuro która nam zaleci rehabilitacje.. ale nie stać nas na to a z nóżką nie jest to wielkie zaniedbanie, poprostu będę teraz bardziej upierdliwie mu prostować. Za 2 tyg następna wizyta tylko że jesteśmy spłukani finansowo... będziemy musieli się na te wizyty zapożyczać ![]() ale jestem bardzo zadowolona i spokojna. Wiem jak mam działać i wiem że damy radę ![]() Cytat:
To musi być bardzo przykre, gdy nagle się okazuje że dziecko jednak nie jest takie zdrowe jak się wydawało.. ale niestety tak bywa i nikt nam gwarancji nie da co będzie za rok czy 5 lat. Najważniejsze że z tego wyjdziecie, a że macie pod górkę to bardzo niesprawiedliwe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kamil też tak się puszcza jak sobie zapomni i klaszcze, albo je bułke i nie ma ręki żeby się podtrzymać
|
|||
|
|
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kciuki za postępy. To ile cię kosztowała ta godzinka?
|
|
#456 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
uff, bo myślałam ze z jakimś 89 czy 88 wyskoczysz ja też.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
a czemu? Kupilam tą książkę, schodziłam pół osiedla bo nie było.....od 17 lutego ma wychodzić tez Czas Honoru ( jak któraś jest miłośniczką jak ja to informuję )
|
|
#457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Filipa ![]() Krzysiowi też się kilka razy zdarzyło, jak się zapomniał ![]() A ten tablet wystarczająco duży jest? Te 7 cali wystarczy do czytania dłuższego? I długo go masz, nie psuje się? Zadowolona jesteś? No widzisz! Pewnie, że kumaty! A coś Ty myślała? ![]() To teraz już z górki, poćwiczycie i za chwilę będzie Mickiewicza recytował
|
|
#458 | |||
|
Zakorzenienie
|
yhmmm no to idac takim tokiem myslenia
- szkod ze od patrzenia na jedzenie czlowiek nie czuje sie syt, zaoszczedzilabym kilkaNascie Kg Cytat:
Cytat:
Cytat:
cdn. juz w domku |
|||
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
ja specjalnie ogladam kanały o gotowaniu i ciesze sie ze:nie umiem, zem za leniwa na zrobienie.....i nie jem tych pysznosci
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
i to jest przykład tzw. ironii romantycznej. długo nie kumałam tego pojęcia, a tu pasuje jak ulał...
i jak w nosidle? aaaaaa! ja Cię kiedyś przełożę przez kolano!!!! Ile kosztuje wizyta? Nawet nie wiesz jak się cieszę, że byłaś u tej babeczki ![]() i że uwierzyłaś w swoje dziecko! o tak miszcz...
|
|
#461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze kiedys Milus sie zreflektuje Cytat:
i tym oto sposobem - nie lubiem cie w 1/100 procenta wooow silny ten twoj malzonek Cytat:
kocham teksty Kuby !!! co do filmow - nie wiem co za IDIOCI rabia ''gwiazdki'' czy tam znaczki kochana zawsze mozesz mowic ze kiedys bylas piekna i mloda, a teraz ci tylko pieknosc pozostala - choc nadal uwazam ze kazda na nas to i to ![]() cdn, |
|||
|
|
|
#462 |
|
MBZ♥
|
Alliw, zaległy
![]() Luna, to teraz oficjalnie jak napiszesz coś jeszcze w stylu:Kamil głupi nie jest obiecuję Ci lańsko na goły tyłek cieszę się, że poszliście, dostaliście wskazówki co robić
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
a! właśnie zeżarło mi cytaty sprzed wyjścia na spacer
![]() BYou, Twój małż prawdziwy komandos niczym Rambo mi się objawił ![]() ![]()
|
|
#464 | |
|
MBZ♥
|
Cytat:
się rozpisałam ![]() Kasia |
|
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
bo trzęsidupa jestem
![]() Nie no, gdyby człowiek chciał wg książek sprawdzać... tylko po co ![]() Kinga była tylko z bioderkami (to wiadomo) i u rodzinnego przy szczepieniach.
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce mi się pakować, a powinnam iść wcześnie spać, bo o 3 pobudka.... pewnie nie pójdę wcale spać i jutro będę jak zombie
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
My też po kontroli. Lekarz z powołania. Miły, szacunek do rodziców, podejście do dziecka, wskazówki rady. Profesjonalista. Nawet zdjął buty i się z nim bawił. Poprzez zabawę go badał.
Mały ma asymetrie. Ma prawa stronę dużo silniejsza. Przez co tak się czołga. Pokazał jak ćwiczyć jak układać nóżki, masować barki żeby się rozluźnil. Gilgotac stopy. Sama zabawa. Lunka dobrze zrobiłaś że poszłaś do neurologopedy. Chociaż wiemy na czym stoimy. Damy rade ;-) |
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Bmma ahahahhaa no tak 2 z Tylu najwazniejsza
LunaO za wizyte - wiedzialam ze bedzie dobrze ... Ty nir dowiarku Aaaa i tez CHCE Serie w PDF zapomnialam Kto ma - kasia.ryfka@interia.pl ( nie chcecie wiedziec ILE lat mam tego meijla haha ) bo wtedy bysmy mogly poczuc sie stare ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#469 | |||||
|
Zakorzenienie
|
oj tam oj tam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do policji - to może mama miała racje ...my na tej zasadzie zgłosiliśmy kradzież na budowie ... oby ci się maclaren dobrze sprawował ! w domu będziecie trzymać? Cytat:
a jak 89 to prawie 90 to i j a mam skóre jak pupka niemowlaka ![]() dla Filipa mój Jakub miał taki sam pierwszy raz ,jak zobaczył ze sam stoi to zaczął już sam chodzic ![]() Cytat:
![]() ale super ze trafiliście na kogos kto się zna na rzeczy i pomoze ! co do nóżki - a na nfz??? Cytat:
![]() ![]() przecież one lekkie jak puch ![]()
|
|
#470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#471 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=nestelle;44949944]
[QUOTE]Cytat:
Kasia Ty się lepiej uspokój! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Luna - super, widać że trafiliście na kompetentną osobę ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
(anika_s@poczta.fm)
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-02-03 o 18:03 |
|||||
|
|
|
#472 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na razie tak, potem może w piwnicy w wózkowni Tasia, zapomniałam pogratulować nocki. U mnie to jednak był jednorazowy wyskok ale i tak nie narzekam na moje dwie pobudki, a Tobie wyspanie się jak najbardziej się należy |
||||||
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
BYou, spisałaś się
ale wiemy o co chodzi (długo? już nie napiszę, że Ci zazdroszczę dwóch pobudek ![]() co tam? jak tam?
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Witam się po weekendzie
![]() Tak na szybko Was nadrobiłam i z tego co pamiętam to: Luna, Agateczka, Ewka: trzymam kciuki za postępy Waszych maluszków. Najważniejsza jest dobra diagnoza bo wtedy wiadomo na czym się stoi i co robić. Będzie dobrze! ![]() C.R. Kinia nie miała testów robionych. Z tego co mi wiadomo to narazie nie byłyby miarodajne... Więc trzeba sprawdzać na zasadzie prób i błedów niestety... A Ty myslisz robić testy? Ja sie cieszyłam, że po tych lodach co je zjadłam Kini nic nie jest a tu po dwóch dobach wysypało ją caluśką... Biedna. A bierze już Xzyzal to ciekawe co by było bez niego... Despa: lek o którym pisałam, że go odstawiliśmy to Montelucast granulki-potem zamineniony na Singulair4 (to to samo tylko inna forma). W skrócie przez miesiąc zanim skojarzyłam, że to skutki uboczne leku: -prawie nie spała- co 10 min.przebudzenia ze strasznym szlochem -w dzien tez nie spała albo plakała przez sen - zachowywała się jakby lunatykowała -była bardzo pobudzona -bała sie dosłownie wszystkiego, bała sie mojej nogi puscic -straszna płaczka się z niej zrobiła -przestała stac przy meblech, tylko siedziała (w ulotce jest cos o skurczach i innych dolegliwosciach ruchowych, ale to tylko domysl bo taki dzidzius nie powie co mu jest) Jak przeczytałam ulotke montelukast ze skutkami ubocznymi to mi sie oczy otworzyly bo to jakbym o zachowaniach Kini czytała... np.niepokojace sny, koszmary. Zaluje tylko ze bralam jej zachowanie za skok rozwojowy bo moglam wczesniej odstawic... Po tygodniu od odstawienia nie to dziecko. Biedna, w takim koszmarze zyła... Cos miałam jeszcze pisac... Gratuluje wszystkim jubilatom! Sto lat! ![]() |
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
hihi
![]() no helloł Cytat:
biedactwo
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurde, mialysmy singulair ale udalo sie bez skutków ubocznych, dobrze ze skojarzyłas
|
|
#478 |
|
Kniaginia
|
Witam, witam!
![]() To ja, Filip z konopi ![]() Rzuciło mi się tylko, że Malpki Karol nie śpi w nocy. Malpka, jak Ty dajesz radę??? Ja bym nie dała, wyrzuciliby mnie z roboty za spanie na biurku. Jak wam idzie przyuczanie dzieci do nocnika? |
|
|
|
#479 |
|
MBZ♥
|
Dragusiu
![]() Anika za leczenie zęba![]() Monicca za samodzielne stanie![]() cześć Mario-gender-Filipie u nas na zasadzie zabawy posiedzi chwilkę i zmyka-najchętniej ubrana. Jeszcze nie jest gotowa. Choć jak robi qpke to woła![]() Nestelle, taaaa puch |
|
|
|
#480 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Panika, podjęłaś jakieś decyzje co do powrotu do pracy? A, my też byliśmy u fizjo ostatnio. Już nie ma się właściwie czego przyczepić. Tylko brzuch ćwiczyć na piłce i najlepiej zapisać się na basen, tylko kiedy, kiedy? ![]() Teraz mamy przyjść na kontrolę jak Róża zacznie chodzić. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

Z kradzieżą już się pogodziliśmy, gdyby wózek był nowy, to pewnie tak bym tego nie zostawiła, a tak, mówi się trudno. Chociaż dziś mama mi powiedziała żeby jednak zgłosić na policję, że niby jakby znaleźli jakiegoś złodzieja wózków to może wtedy i nasz by się znalazł, ale chyba za dużo zachodu z tym :/

Syn jest radosny i ogólnie rozwinięty super ale raczkowanie czy chodzenie to odległa sprawa.

i tym oto sposobem - nie lubiem cie w 1/100 procenta
silny ten twoj malzonek 
za leczenie zęba