Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 18:01   #2221
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Passion ehh jak mam iść do lekarza to odwlekam- z resztą widać
oj Katarzyno Katarzyno...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
moj sie chichra na idzie rak nieborak...
tak sie uwarunkowal ze jak tylko klade mu palce na brzuchu i zaczynam to mowic to rechocze jak żaba
u nas jest mega zaciesz jak mu "Okulary" czytam, "Lokomotywa" jakoś nie specjalnie zaciekawiła moje dziecko

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
jak zrobic test z łyżeczką na ząbka ??
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Wsadzić łyżeczkę do buzi i postukać po dziąsełkach
i jak po teściku?
Stary 2014-02-03, 18:09   #2222
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
W de nie ma chyba sloiczka z krolikiem.

Ja nie iore w dzieciecym bo mi plam nie dopiera, tylko w arielu kolor.

Dawalyscie dzieciom jagody?
a ja wlasnie zauwazylam, ze w nakupowalam tych sloiczkow z krolikiem na zaś, a tam jest seler

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
chyba cielecina tez jest wskazana, a królik to mrozony mozna kupić, moze i swieze tez

Natala a po co słoiczki z samym miesem?? bedziesz samo mieso dawać, czy sama dodawać warzywa??
nie wlasnie, mozna tylko indyka i krolika
cieleciny nie wolno pewnie przez to, ze to tez krowka, a skoro alergia na bialko krowie, wiec alergen ten sam
nie pytalam o golebie, ale w sumie nie mam do nich dostepu, wiec temat nie bardzo temat mnie dotyczy

Cytat:
ja planuje królika kupic w almie
generalnie nasłuchałam sie o krolikach duzo i troche boje sie z gospodarstwa pomimo ze mam dostep
podobno parza sie ze szczurami i moga przenosic choroby od szczurów wiec ja tam wole nie ryzykowac
fuu..

jadlam jablko, dalam Miłoszowi do polizania i sie przyssał
jak zabrałam to płacz

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-02-03 o 18:13
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:15   #2223
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a dlaczego wywaru nie, bo właśnie gotuje wywar na nodze królika, w sumie mogłabym warzywa ugotować osobno i jednak troche za mroże, nie będe wekować mięsa..

eh coraz bardziej przemawiają do mnie słoiki, bo kuzynka mi dziś powiedziała ze lepiej świeża zupe nawet co dwa dni niz mrozona czy wekowana, tylko na kroliku to słabo jedna noga na dwa dni, inaczej jak cielecinki można kupić naprawde kawałek, a królika noga spora..

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

a czy daje ktoś już chrupki kukurydziane typu Flips?
bo już od kilku osób słyszałam że jestem dziwna bo nie daje
Ja pewnie będę dawać kukurydziane, niesolone, niesłodzone, ale to koło 6 miesiąca Podobno niektórzy uważają, że się nie powinno, bo próchnica, ale przecież 2 razy dziennie myjemy zęby, to można równie dobrze niż nie jeść w ciągu dnia

Cytat:
dziewczyny ja nie wiem czy to dobrze czy źle, ale Kornel obraca się z brzucha na plecki.

edit. jestem głupia, z pleców na brzuch.
En też mi się wcześnie obracała, ale z brzuszka na plecy. Teraz śmiga w obie strony. Lekarz nie zauważył nic niepokojącego, a mówiłam o tym przy szczepieniu

Cytat:
Moja Helenka też nauczyła się "pierdzieć" ustami ,a ślini sie przy tym strasznie.Czy Wasze maluszki też tak robią?

Cytat:
jak zrobic test z łyżeczką na ząbka ??
Wystarczy postukać, usłyszysz, jeśli jest ząbek. O dziąsła jest taki wytłumiony dźwięk, a o ząbek... no, postukaj sobie w swoje zęby

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:35   #2224
misia332
Zakorzenienie

nie zdązyłam zrobić testu, bo młodzież spi.... wykąpany najedzeony...

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:46   #2225
LaLoca
Zakorzenienie

I ja się doczekałam darmowych próbek
z Bobovity (słoiczek z marchewką i poradnik żywienia),
z Hippa łyżeczkę i kupony promocyjne do rosska a tam paczka kolejna czeka z produktami Hipp,
z Nestle poradnik,
z Bebiko cztery paczuszki próbki mleka 2.

Przyszla też dzisiaj kula Oball i jest super. Mai sie podoba bardzo a i zamówiłam książeczkę kontrastową „moja pierwsza książeczka. maluszek patrzy." i też extra. Polecam
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:48   #2226
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
z Hippa łyżeczkę i kupony promocyjne do rosska a tam paczka kolejna czeka z produktami Hipp,
z Nestle poradnik,

Przyszla też dzisiaj kula Oball i jest super. Mai sie podoba bardzo a i zamówiłam książeczkę kontrastową „moja pierwsza książeczka. maluszek patrzy." i też extra. Polecam
Do czego taka kula służy?Do zabawy czy to jakaś edukacyjna?
Mi też już Tata dzwonił,że przyszło coś z Bobovity

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-02-03 o 18:49
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:57   #2227
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
z Nestle poradnik,

A w nestle sie rejestrowalas czy to za wypelnienie tej ankiety w szpitalu? Ja wypelnilam ankiete i dodatkowo zarejestrowalam sie na.stronie Bobovity, Bebilon i Hipp i poki co dostalam tylko ta paczuszke z poradnikiem z Bobovity. Chyba o mnie zapomnieli

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Do czego taka kula służy?Do zabawy czy to jakaś edukacyjna?
Mi też już Tata dzwonił,że przyszło coś z Bobovity
Do zabawy ale jest swietna Latwo ja chwycic dzieki czemu jest ulubiona zabawka Julka
Stary 2014-02-03, 19:00   #2228
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A w nestle sie rejestrowalas czy to za wypelnienie tej ankiety w szpitalu? Ja wypelnilam ankiete i dodatkowo zarejestrowalam sie na.stronie Bobovity, Bebilon i Hipp i poki co dostalam tylko ta paczuszke z poradnikiem z Bobovity. Chyba o mnie zapomnieli

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Do zabawy ale jest swietna Latwo ja chwycic dzieki czemu jest ulubiona zabawka Julka
A jakiej wielkości kupilyście?Bo są jakieś 4ro i 6cio calowe
Stary 2014-02-03, 19:04   #2229
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
A jakiej wielkości kupilyście?Bo są jakieś 4ro i 6cio calowe
Ta mniejsza Jest fajna leciutka ale ma jedna wade - nie ma w srodku grzechotki a wieksza ma. Moj pomyslowy TZ wlozyl do srodka taka grzechoczaca kuleczke takze jestem zadowolona z tej mniejszej

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Julek zalicza dzis 4 drzemke z czego dwie byly 1,5 godzinne Byl tak marudny ze nie wytrzymalby do kapania... Pewnie znow nie zasnie przed 23... Nie wiem czemu jest dzis taki senny...
Stary 2014-02-03, 19:04   #2230
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Ta mniejsza Jest fajna leciutka ale ma jedna wade - nie ma w srodku grzechotki a wieksza ma. Moj pomyslowy TZ wlozyl do srodka taka grzechoczaca kuleczke takze jestem zadowolona z tej mniejszej
Aha no bo są też z grzechotkami,a ile one w Polsce kosztują,bo na Amazonie do 10 funtów,w zależności od wielkości http://www.amazon.co.uk/Rhino-Toys-R...keywords=oball taka np,to o te chodzi?
Stary 2014-02-03, 19:05   #2231
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Aha no bo są też z grzechotkami,a ile one w Polsce kosztują,bo na Amazonie do 10 funtów,w zależności od wielkości
Ja kupowalam w smyku za 20-pare zl. Wieksze z grzechotka kosztowaly ok. 45 zl. Na Allegro pewnie taniej
Stary 2014-02-03, 19:07   #2232
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupowalam w smyku za 20-pare zl. Wieksze z grzechotka kosztowaly ok. 45 zl. Na Allegro pewnie taniej
Czyli cenowo to samo.A możesz zerknąć w linka,czy to o te chodzi?
Stary 2014-02-03, 19:12   #2233
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli cenowo to samo.A możesz zerknąć w linka,czy to o te chodzi?
Nie widze linka

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Nie widze linka
Juz widze Tak, to ta seria
Stary 2014-02-03, 19:33   #2234
tassia
Zakorzenienie

czy tylko mnie sie wizaz wiesza??? bo juz 100 razy probuje posta wyslac...

edit: juz nie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 19:36   #2235
ja-ika
Zakorzenienie

Emilka już wykąpana, pojedzona i śpi. Musiałam ją dokładnie wyszorować, bo odbijałam jej stópki i rączki do albumu i na kartkę czarną farbą plakatową

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-03, 19:42   #2236
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie widze linka

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Juz widze Tak, to ta seria
Dzięki ,czyli ta z grzechotką lepsza?

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Emilka już wykąpana, pojedzona i śpi. Musiałam ją dokładnie wyszorować, bo odbijałam jej stópki i rączki do albumu i na kartkę czarną farbą plakatową

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Też muszę odbić,ale Helenka nie daje sobie odbić hehe
Stary 2014-02-03, 19:53   #2237
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
tzn? bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ja blondynka mam zamiar dostać gołąbka już gotowego do obrobki będę gotować i później samo mięso dodawać do zupki

noo o to mi chodziło-czyli gołąbka dasz jak każde inne mięcho

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
to drugie
bo początkowo nie powinno się podawać wywaru mięsnego, tylko samo miesko. więc gotujac np marchewkę + ziemniaka, mięso powinno się ugotować osobno, potem podziabać, zblendować i dopiero dać.
a tak gotujesz sobie warzywka, mięsko dodajesz już gotowe, blednujesz i już. no bo gotowac powiedzmy co 2 dni takie niewielki ilości mięska to trochę uciążliwe....
no tak sobie wymyśliłam
a ja to np. indyka c wolałabym dać z takiego słoiczka, bo nie mam zaufanego źródła

Cytat:
brawo!!!!

ja planuje królika kupic w almie
generalnie nasłuchałam sie o krolikach duzo i troche boje sie z gospodarstwa pomimo ze mam dostep
podobno parza sie ze szczurami i moga przenosic choroby od szczurów wiec ja tam wole nie ryzykowac

ja widzialam w rossmanie takie samo mieso ale nie wiem co to bylo...mozliwe ze gerber

no ale nie wiesz,czy królik z Almy nie parzył się ze szczurami?

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

eeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjj jjj paczcie paczcie.umi cytować!

Cytat:
Bylismy dzis z Maciejem w parku na spacerze. Pierwszy raz sama wybralam sie na spacer samochodem ... troche to uciazliwe, wozek, pies, fotelik samochodowy... ale dałam rade.
bylo uroczo; wzielam tableta zeby ponadrabiac ale na mrozie mi zamarzł i rozladowala sie bateria

jestem wsciekla bo w weekend zamkneli główna ulice przy ktorej mieszkam na PÓŁ ROKU; a co z atym idzie tramwaje i jest tylko jeden zakorkowany pas dla samochodow
jestem przerazona, bo jak nigdy nie jezdzilam tramwajami to myslalam ze na wiosne z wozkiem bedzie to mega opcja zeby podjechac te 3 przystanki do rynku itp... ale coz bedziemy chodzic na nogach wzdluz zasmrodzonej ulicy

spacer fajny ale wczoraj byla dodatnia temperatura a dzis znow -1 i roztopiony snie i bloto pośniegowe zamarzło w parku wiec wózek pchało sie ciezko... choc dał rade... jak obserwowalalm inne mamy z malymi kółkami to podziwialam ze sie zdecydowaly na spacer bo wiecej staly w miejscu niz jechały
(swoja droga strasznie malo wozkow na polu)

po spacerze skoczylismy do lidla na zakupy... a teraz Maciej lezy na lozku i potargal cala gazetke promocyjna lidla ktorej nie zdazylam nawte przejrzec
mowie mu: nie dostaniesz ubranek bo mama nie wie jakie sa.... ale nie przejął się (pewnie wie ze moge sprawdzic w internecie) i targa dalej

zaliczyl mi dzis dwie ucieczki z maty... jedna na 2 metry
nie wiem jak to zrobil bo mylam naczynia..ale to uswiadamia mi, że problemy są juz blisko bedzie trzeba rozlozyc kojec
taaaa już dzisiaj mówiłam małżowi,że jak przyjdą stolarze nam montować szafę to musimy ich zagadać o jakąś taką bramkę,żeby odgrodzić jeden róg salonu, gdzie mamy gabloty, regały ze szkłem i tv...
dzisiaj też na chwilę się odwróciłam, a młoda była już za matą, na podłodze...co więcej, będąc na tej podłodze akurat zachciało jej się położyć na plecki i trochę się walnęła główką chyba dam koce na podłogę naokoło maty...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-02-03 o 20:04
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:00   #2238
dodinha
Wtajemniczenie

Co się stało,że tak najeżdżacie na tą t_89?
Stary 2014-02-03, 20:03   #2239
butterfly20
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi odnośnie rehabilitacji!

co ja to jeszcze chciałam...oprócz pokazywania na zabawkę i na siebie w lustrze Tusia pokazuje też na Mamusię jak Tatuś ją trzyma. I na Mamusię patrzy jak zahipnotyzowana

Cytat:
co do spaceru to bylam chodnik lux odśnieżony, gdzie indziej gorzej bo chodnika bralk ale dałam rade, najlepsze jest to ze wywinełam orła na podwórku 1 min przed wejściem do domu , bo na kostce jest lód
czulam jak lece, mam stłuczoną rękę, biodro, boli kolano i kostka
oj bidoku.U nas śniegu ani widu,ani słychu

Cytat:
sii, moja mama przedszkolanka, sama go tego uczyła, twierdzi że każda praca buzią tego typu jest bardzo wskazana
ooo nie wiedziałam Moja tak nie robi

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
ezeli robi to swiadomie i powtarza, to pewnie, ze dobrze brawo

Jakub tez juz sie nauczyl z reguly obsliniony jest przy tym do pasa
W ogole caly czas sie bardzo mocno slini i ciagle ma lapki w buzi...

Motyl pisalas ostatnio, ze niepokoi Cie, ze Tusi ulewa sie jak lezy na brzuszku. U nas jest to norma. nawet jak odczekam 40 minut po jedzeniu to i tak mu sie uleje. staram sie nie martwic, bo gdyby byl to np. refluks to ulewalby chlustajaco i w bardzo duzych ilosciach. przynajmniej taka mam nadzieje...
od soboty już nie ulewa, chyba dlatego,że skończyłam podawanie Flegaminy.
mam nadzieję,że u Was to też nic złego

Cytat:
a czy on przypadkiem nie mówił "jak najmniej różu?" ale to chyba tak jest, że faceci chcą syna, ale jak im się córka urodzi to jest ich małą księżniczką i córeczką tatusia poka krzesełko

niee, pewnie tak miałam bo @ nadciągała

może przeczytałam pw?
nie pamietam jak on mówił,ale ja na pewno tak mówiłam. Ma ubranka różowe, wszelkie inne sprzęty nie są różowe,więc w sumie może krzesełko mogę ścierpieć. Uznaliśmy,że jednak kupimy tańsze skoro ma te same funkcje co te droższe, bo akurat krzesełka bywają zapaprane przez jedno dziecko, to kolejnemu kupi się nowe; i nie będzie szkoda. Jakieś w kwiatki z Mummy Love (to ta firma co ty masz?). Zaryzykujemy.

Cytat:
Juz masz odpowiedz. Moja mam wlozyla koncowke lyzeczki a tego dzwieku sie przegapic nieda
taki metaliczy dźwięk?

Stary 2014-02-03, 20:14   #2240
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie rehabilitacji!

co ja to jeszcze chciałam...oprócz pokazywania na zabawkę i na siebie w lustrze Tusia pokazuje też na Mamusię jak Tatuś ją trzyma. I na Mamusię patrzy jak zahipnotyzowana

to chyba wchodzimy w taki okres....bo Maciek tez jest totalnie skoncentrowany na mnie; cokolwiek robie to sie wpatruje jak w obrazek i cokolwiek sie dzieje to najpierw obserwuje moje rekacje

ale najbardziej cieszy mnie jego radosc jak tz wraca z pracy... normalnie dziecko przezywa orgazmatyczna radosc piski, pokrzykiwania, naokragla sie chichra cudowne to jest

a co do pracy buzią.... to dzis praca buzia mojego dziecka zalatwila tapicerke fotela, huśtawkę i moje ubranie.... bo z pelnym pysiem śliwki zrobił brrrrrrrrrrrrrrrr ustkami

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:14   #2241
kaska87
Zakorzenienie

Motylek ja mam mummy love i jestem bardzo zadowolona ja mam kolor dotty blue- koleżanka miała takie i wiedziałam, że jak będę miała kiedyś dziecko to będzie to to i ten kolor

mój Miki też się czasem zagapi na mnie albo mnie zaczepia uśmiechami nie wiem jak można takiego ludka codziennie coraz mocniej kochać, a każdego dnia mi się wydaje, że bardziej to już się nie da

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-03 o 20:15
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:18   #2242
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
mam news'a

Teacherka z Zuzią są w domu!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
u mnie drewniane się nie spraawdziło, tzn sprawdziło się ale tylko jako krzesełko do jedzenia, jako stolik + krzesełko już nie. tak czy inaczej, Marysi je "zużyła" więc teraz kupuję plastikowe

a właśnie, już zamówiłam ciekawe keidy prezyjdzie

super

cieszę się, ze przypadła Wam do gustu mnie również bardzo się podoba

z królikiem w pl jest hipp, z brokułami i ryżem chyba, ale to po 7 miesiącu - duże kawałki. MArysi go kochała, to jedyny słiczek który regularnie dostawała do 1,5 roku

Dziewczyny, a czy można kupić słiczki z samym mięsem?> kiedys Gerber takie robił, ale były z MOM i je wycofali. zastąpili je czymś?

Marysia w żłobku, wiosna na dwoerze, my z Hanią po niemal 2 h spacerze i malutka jeszcze dosypia ja poprasowałam i się nudze
nie wycofali ale zmienili sklad, nie robia z MOM tylko z normalnego miesa.

Cytat:
Moja Helenka też nauczyła się "pierdzieć" ustami ,a ślini sie przy tym strasznie.Czy Wasze maluszki też tak robią?

Cytat:
Fili 5 mcy i tydzien w pleców na brzuch sie przekreca bez problemu, ale z brzucha na plecy kilka razy jak miał 3 mce, teraz wogóle nawet nie próbuje
Amelka tez obraca sie tylko z plecow na brzuch, jak lezy na brzuchu to sie tylko wkurza a jak sie wkurzy to sie nie przekreci hehe, kilka razy jej sie tylko zdarzylo.

Cytat:
Dzięki ,czyli ta z grzechotką lepsza?

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Też muszę odbić,ale Helenka nie daje sobie odbić hehe
ja mam malego oball'a z grzechotkami w sciankach.

Cytat:
Motylek ja mam mummy love i jestem bardzo zadowolona ja mam kolor dotty blue- koleżanka miała takie i wiedziałam, że jak będę miała kiedyś dziecko to będzie to to i ten kolor

mój Miki też się czasem zagapi na mnie albo mnie zaczepia uśmiechami nie wiem jak można takiego ludka codziennie coraz mocniej kochać, a każdego dnia mi się wydaje, że bardziej to już się nie da
a ono ma regulowany podnozek ?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:22   #2243
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba wchodzimy w taki okres....bo Maciek tez jest totalnie skoncentrowany na mnie; cokolwiek robie to sie wpatruje jak w obrazek i cokolwiek sie dzieje to najpierw obserwuje moje rekacje

ale najbardziej cieszy mnie jego radosc jak tz wraca z pracy... normalnie dziecko przezywa orgazmatyczna radosc piski, pokrzykiwania, naokragla sie chichra cudowne to jest

a co do pracy buzią.... to dzis praca buzia mojego dziecka zalatwila tapicerke fotela, huśtawkę i moje ubranie.... bo z pelnym pysiem śliwki zrobił brrrrrrrrrrrrrrrr ustkami
o to to!moja też szczęśliwa jak z tatusiem. i jak jej pierdzioszki robi,podnosi...a wczoraj byłam w łazience i słyszałam,ze ona się okropnie śmieje, jak nigdy.wyszłam, a on tylko ruszał jej rączkami i śpiewał "bam bam bam". no do mnie też się smieje,ale nie aż tak! Aż to nagrałam

Cytat:

i zadowolone jesteście obydwie?

to prawda, dlatego nie wyobrażam sobie już we wrześniu jej zostawiać Ty przynajmniej masz jeszcze zaległe urlopy

Stary 2014-02-03, 20:22   #2244
kaska87
Zakorzenienie

Bajka nie oparcie i wysokość ma regulowane

a Ty poza tym weź opowiadaj, a nie

Motylek ja go listopada mam wolne z urlopami

a z krzesełka jestem bardzo zadowolona, koleżanka tyż

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-03 o 20:23
Stary 2014-02-03, 20:33   #2245
butterfly20
Zakorzenienie

Dziewczyny jak macie przeterminowane mm i taką możliwość, to nie wyrzucajcie a zawieźcie do schroniska.Podobno podają je malutkim zwierzaczkom:prosi :

Stary 2014-02-03, 20:45   #2246
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka nie oparcie i wysokość ma regulowane

a Ty poza tym weź opowiadaj, a nie

Motylek ja go listopada mam wolne z urlopami

a z krzesełka jestem bardzo zadowolona, koleżanka tyż
nie ma czego opowiadac. bylismy w open, wszystko wyglada super, kredyt bez problemow zadnych, zdolnosc duza. ogladanie mieszkania umowione na jutro. a moj maz co? wykapalismy dziewczyny a on do mnie ze w sumie mamy gdzie mieszkac, jeszcze z rok czasu musimy czekac na wykup naszego mieszkania, wiec poczekamy az postawia nowy etap bo bedzie lepszy bla bla bla. wiec ch*j wielki babelki. jestem wsciekla ale o tym chyba nie musze pisac
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:47   #2247
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Witam się wieczorową porą

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Nie dam rady nadrobicczas mi się konczy wiec bede uciekac(nie mam dostępu do neta-wiecie z jakiego powodu)Napisze tylko ze u Nas wszystko w porządku.Miniony tydzien był cudowny.Lilcia jest przewspaniała.Tak dorosła się juz robi.Z nowych umiejętnosci to wyciąga rączki jesli chce isc do kogos a takze pięknie pije z kubeczka mleczko jak i kaszke.Zaczelismy podawac juz mięsko.Zastanawiam się co z rybą.W rozpisce jaka dostałam od pediatry napisali ze 1-2 razy w tyg gdzie indziej słyszałam zeby wstrzymac się do 2 roku..zakręcona juz jestem od tego..
w czwartek wizyta u ortopedy i kolejne usg a piątek u chirurga naczyniakowego..w niedziele dam znac co i jak..

Poki co pozdrawiam i zycze udanego tygodnia!

Baja -kciuki ogromne!!!!!zeby wszystko było po Twojej mysli
Kciuki za wizyty

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Dzis myslalam ze mi piers eksploduje bo Milosz wstal dopiero o 6 na jedzenie. I znow mni ta prawa boli bo dlugo ssal. Nie wiem juz co robic

Milego dnia
Biedna jesteś z tym twoim cyckiem. Mam nadzieję że już lepiej

Cytat:
Cześć

U nas już 7 stopni i pięęęękne słońce Także dzisiaj mega spacerek się szykuje

No i jeszcze mam pewne wątpliwości. Wiele z was było chyba od razu w poradni rehabilitacyjnej, a nie neurologa?Bo zastanawiam się,czy jednak najpierw nie iść do poradni, wszak i tak będę musiała płacić. A jak pójdę wcześniej do neurologa to będę płacić podwójnie. jak myślicie?

Moja mama też miała wczoraj

Noo i pomyśleć,że po staremu trzeba by wracać do pracy.A te dzieci takie malutkie!

Gdzie się podziewałaś jak Cię nie było?
U nas też dzisiaj pięknie. Dwa razy byliśmy na spacerku
Ja mam najpierw wizytę u neurologa a czy coś dalej będzie potrzebne zobaczymy

Cytat:
Obudzil nas listonosz.
Tz mnie wczowaj rozwalil na lopatki. Na gorze robilam pranie, pyta sie mnie z dolu co robie, a ja ze pranie obrabiam to powiedzial, ze jak skoncze zebym zeszla.A ze bylo tego duzo bo i skladanie jesnego, wywieszani drugiego, pryskanie wszystkich plam na nastepnym to zajelo mi to jakies 30-40 min.Zeszlam, a on chcial zebym mu patelnie umyla, bo cjce zrobic sobie jajecznice.Dacie wiare ?!Czekal gloopek tyle czasu, a mogl sam sobie umyc w minute, zrobic i zjesc 3 razy
Ach te chłopy

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
masakra. ale mój też tak ma. Nie umyje, choć mamy zmywarkę i będzie cały dzień głodny chodził, bo on sobie nie zrobi

Witam się w ważnym dla nas dniu
Emilka dziś kończy 4 miesiące
Brawa dla Emilki
No i oczywiście dla Helenki

Jak to dobrze że mój umie pomywać i robi to często

Cytat:
nie będzie Mai...
I krecha i dostałam @

przytulam
Cytat:

Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 -------

-

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

dwa pytania

1. uzywacie jeszcze dzieciecego proszku?
2. usypiacie jakos specjalnie dzieci w ciagu dnia?Bo moje spi jak chce i kiedy chce, co najwyzej go do lozeczka zanosze jak widze, ze go bierze
1. Właśnie kończę mleczko Lovela i mam zamiar spróbować w zwykłym proszku
2. Czasami odpłynie sam z tetrą, czasami na rękach bujany i klepany po pupce, czasem przy cycku. Wszystko zależy od nastroju panicza.

No to nadrabiam dalej

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:48   #2248
kaska87
Zakorzenienie

wiesz co? może Tz ma rację? w sumie to większość czasu jesteś sama z dziewczynkami, one mają swój pokój Wy z TZ swój- wykupicie to mieszkanie, sprzedacie (?) i wkład własny jak ta lala a rok to sama wiesz jak szybko zleci- my rok temu się tutaj spotkałyśmy a dzieciaki zaraz pół roku będą miały

Stary 2014-02-03, 20:50   #2249
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Fajnie, ze przyjęcie sie udało, wszystkiego najlepszego dla męża

Niezły z Ciebie detektyw śledczy

Odnośnie samodzielnego gotowania obiadków i sprawdzonych produktów, to tez mam z tym problem, bo chciałabym gotować, ale produktów brak. ostatnio znalazłam, ze u mnie na osiedlu funkcjonuje coś takiego jak grupa zakupowa. Współpracują bezpośrednio z producentami żywności,rolnikami, zamawiają większa ilośc i dzięki temu produkty są tańsze niż w sklepach eko, no i zdrowsze niż z marketu. Planuje sie w najbliższym czasie tam przejść i moze coś zamówie i sprawdzę smakowe i cenowo tu link jakby ktoś chciał poczytać (moze w innych miastach tez coś takiego funkcjonuje )
http://jemylokalnie.pl/grupy-zakupowe-na-bemowie/
dziękuje

Cytat:
A u mnie zimno, nie przyjemnie, chociaz na plusie.
W pl nie widzialam samego miesa, a kiedys szukalam i to bardzo.Bo chcialam sama gotowac warzywa, a mieso dodawac, ale niestety nie bylo, troche mi maz dowozil z de
no co ty? u nas wczoraj i dzis bylo takie piekne sloneczko i pol dnia bylismy na dworze

Cytat:
Bylismy dzis z Maciejem w parku na spacerze. Pierwszy raz sama wybralam sie na spacer samochodem ... troche to uciazliwe, wozek, pies, fotelik samochodowy... ale dałam rade.
bylo uroczo; wzielam tableta zeby ponadrabiac ale na mrozie mi zamarzł i rozladowala sie bateria

jestem wsciekla bo w weekend zamkneli główna ulice przy ktorej mieszkam na PÓŁ ROKU; a co z atym idzie tramwaje i jest tylko jeden zakorkowany pas dla samochodow
jestem przerazona, bo jak nigdy nie jezdzilam tramwajami to myslalam ze na wiosne z wozkiem bedzie to mega opcja zeby podjechac te 3 przystanki do rynku itp... ale coz bedziemy chodzic na nogach wzdluz zasmrodzonej ulicy

spacer fajny ale wczoraj byla dodatnia temperatura a dzis znow -1 i roztopiony snie i bloto pośniegowe zamarzło w parku wiec wózek pchało sie ciezko... choc dał rade... jak obserwowalalm inne mamy z malymi kółkami to podziwialam ze sie zdecydowaly na spacer bo wiecej staly w miejscu niz jechały
(swoja droga strasznie malo wozkow na polu)

po spacerze skoczylismy do lidla na zakupy... a teraz Maciej lezy na lozku i potargal cala gazetke promocyjna lidla ktorej nie zdazylam nawte przejrzec
mowie mu: nie dostaniesz ubranek bo mama nie wie jakie sa.... ale nie przejął się (pewnie wie ze moge sprawdzic w internecie) i targa dalej

zaliczyl mi dzis dwie ucieczki z maty... jedna na 2 metry
nie wiem jak to zrobil bo mylam naczynia..ale to uswiadamia mi, że problemy są juz blisko bedzie trzeba rozlozyc kojec
moj maly tez dzisiaj targal lidla polozylam sie z nim i mowie "chodz popatrzymy co tam maja", ja przewracam strony a ten mi wyrywa i targa

kliknelam Bartoszowi pare ubranek...maz powiedzial ze zabierze mi karte
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:53   #2250
teacherka
Zakorzenienie

Dziękujemy, dziękujemy!

Home, sweet home... Tylko Zuzia ma takie ataki paniki, że nie wiem, co robić... Właśnie Tż podaje jej antybiotyk. Było dobrze, nagle płacz.. Płacze tak, że aż czerwone plamy jej wyskakują na twarzy...

Chwilę temu przysnęła przy cycusiu i udało mi się ją nawet odłożyć do łóżeczka, ale po paru krótkich minutkach się obudziła ze stękaniem...

Jak ona się musi bać... Wybaczcie, nie uda mi się nadrobić...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości