|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |||||
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
Oj - oby nie ![]() Cytat:
![]() Oby Wam coś jeszcze spadło ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
No wiecie co- a ja jak baryłka się czuję ![]() To miłe, że nie chcecie denerwować ciężarnej ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
A nie tak jak mój ma wszystko w To trzymam kciuki za Ciebie też
|
|||||
|
|
|
#3992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3993 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynom przy końcówce ciąży wzrok nawala, bo widać Twój brzuszek i z przodu i z boku! Piękny i pokaźny jest
![]() I pasuje do kolczyków![]() Cytat:
![]() Odnośnie promocji jestem stratna na 4 zyle, bo w rossmanie kupiłam olejek arganowy za 19,99 a dziś zobaczyłam, że w drogerii natura ten sam jest w cenie 15,99! a za 4 zł to mogę się obkupić po uszy na ciuchu ![]() Obok drogerii jest pepco, więc weszłam zerknąć na ceratki do przewijania i humor sobie poprawić, patrzę a tam ten kocyk dwustronny jakby z minky a z drugiej polarkowy i to nie majtkowy róż tylko jasny beż, jaki mi się kiedyś marzył. Nie wiem jak trafił do mojego koszyka ale już leży w szafie. To mój siódmy ale dopiero trzeci kupiony dla Pisanki, reszta jest po Marcelu więc w sumie się nie liczy no nie? Cytat:
Pieknie Cytat:
![]() Cytat:
i tez dosłownie i w przenośni ale nie czuje się urażona, mam w zasięgu ręki krówki mordoklejki...i namówiłam męza na listwę ledową pod podwieszanym telewizorem, ale będzie nastrojowo Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-02-03 o 18:07 |
||||
|
|
|
#3994 | ||
|
Zadomowienie
|
ja też potwierdzam - do baryłki to Ci baaardzo daleko. Nóżki zgrabne Cytat:
Trzymam kciuki, żeby następne badania wyszły wzorowo Cytat:
Kciuki, że Mała się obróciła A mnie od tygodnia jakiegoś z hakiem tak strasznie swędzi lewy sutek, że już nie wytrzymuję czasem i się przy ludziach subtelnie drapię normalnie smaruję go co chwilę jakimiś tłustymi maściami a ten nic - ma mnie głęboko w poważaniu. Dzizas.
|
||
|
|
|
#3995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze ze to jednak nie wody. moj skarbek prawie tyle samo wazyl w tym czasie 29t6d - 1480 g za wizyte
|
|
#3996 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki
![]() Czasami Was podczytuję ![]() Sama będę mamusią w kwietniu ![]() Chciałam Was spytać jakie położenie w brzuszku mają wasze szkraby podczas badania usg? Serdecznie dziękuję za odpowiedzi
|
#3997 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie tak dziś w nocy bolało i przypomniało mi się że miesiączka to nic przyjemnego i wcale za nią nie tęsknie![]() ja też ![]() i brzuszek i pokoik śliczne Cytat:
|
|||
|
|
|
#3998 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
A kolczyki specjalnie dobierałam - dziękuję za uznanie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
amelka2006 ale miałaś dzień
dobrze że to nie były wody ![]() jak jest dzidzia ułożona bocznie to będzie jej łatwo się obrócić do pozycji główkowej wrzucam linka, można się zapisać na warsztaty i akademie bezpiecznego malucha |
|
|
|
#4000 |
|
Zadomowienie
|
Thidien - kupiłam używany podgrzewacz marki Tufi (z wtyczką dodatkową do samochodu), grzeje z wodą albo bez, ma termostat. No ale jak będzie to się okaże.
Co do sterylizatorów to chciałam kupić taki do mikrofali, ale (!) wszystkie są wielkie i nie mieszczą mi się do mikrofalówki, którą mam standardowych rozmiarów. Więc nie wiem jak oni projektują te sterylizatory. No i chyba nie kupuję bo nie mam miejsca na kolejne klamoty. Pewnie i tak nie będę sterylizować po każdym karmieniu... amelka - brawa za usg! Mój lekarz twierdzi że do 36 tygodnia dzieci się obracają. Ale ja nie potrafię też tego wyczuć, próbuję określić położenie juniora po źródle czkawki, ale za każdym razem "czka" z innej strony, więc nie wiem czy tam gdzie czkawka tam jest brzuszek czy głowa? W każdym razie trzymam kciuki za obrócenie.
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-02-03 o 18:35 |
|
|
|
#4001 | |||
|
Zadomowienie
|
Super wyglądasz
![]() Cytat:
ale czasem się zastanawiam czy bąków mała nie sadzi bo mam taki dziwne bulgotanie Cytat:
![]() Zobaczysz, że z maluszkiem wszystko będzie dobrze Cytat:
|
|||
|
|
|
#4002 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję rozpoczętych tygodni i miesięcy
![]() Wiecie co, strasznie jestem zdolowana tym masażem krocza:banghead: nie umiem się za to Wogóle zabrać. I sama nie wiem tez macie z tym takie problemy?Słyszałam dziś w teleexpresie ze znowu urodziła kobieta która miała 2,5 promila alkoholu we krwi i jej dziecko tyle samo jak tak można? Nigdy nie zrozumiem świata:thumbdown:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-02-03 o 18:43 |
|
|
|
#4003 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
bo tam nie ma żadnego kopru o którym pisze mmhym![]() Cytat:
a już się bałam że ja to już nieprzyzwoicie późno za to pranie się biorę![]() Cytat:
ja dziś właśnie kupiłam 2 opakowania Pampersów 1, razem 83 sztuki i myślałam, że to jeszcze mało pomyślałam że jedno opakowanie całe (43szt) wezmę do szpitala co zużyjemy to zużyjemy a resztę im zostawię ![]() what? Cytat:
pierwsze zamówienie ponad 700 ale ja zamawiałam min. laktator elektryczny, to juz zrobiło połowę ceny teraz się przymierzam do drugiego zamówienia: majty siateczkowe, wkładki laktacyjne, itd pewnie kolejna 100 znów nie moja
|
|||||
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
No teraz widać
ale okrąglutki i ładny.Cytat:
za wizytę.
|
|
#4005 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Wow! kciuki, żeby się obrócił. My wgl idziemy łeb w łeb. Tydzień, termin podobny, i obie mamy nadzieję że maluszki ułożą się jak należy. A brzuszek śliczny! Ja jakoś za tydz. umawiam się na wizytę tylko tym razem będę musiała gina przycisnąć, żeby trwała dłużej niż 5 min.![]() Cytat:
Cytat:
A ja dziś humor mam lepszy (pół nocy przebeczałam tak się zamartwiam wszystkim). Z dwóch powodów: -zaczął się do mnie odzywać brat (w końcu!) -wlazłam w spodnie ale pewnie długo się tym nie pocieszę bo już są na styk a już mi się kiecki kończą do rajstop a bez sensu teraz chyba kupować nowe ciuchy. W sumie mogę dodać jeszcze jeden powód bo od prawie 2 miesięcy nic nie przytyłam choć brzuszek znacznie się powiększył. Lecę się relaksić.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4006 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
slicznie wygladasz
![]() Cytat:
noo, a ja wcale nie chce ![]() Cytat:
nie dziwie sie, ze sie przestraszylas ale dobrze, ze to falszywy alarm Cytat:
Cytat:
2.
|
|
|
#4007 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli Ola jak się urodzi 3500 to spokojnie może nosić 1 tylko nie wiadomo jak długo? na początku przecież dzieco traci wagę, a zanim"dobije" do tych 5kg to tez trochę czasu upłynie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pięknie wyglądasz, brzuszek spory ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za małąCytat:
cały ten masaż w moim wykonaniu to jakiś dramat, męczy mnie to niesamowicie i frustruje ale się nie poddaję i codziennie staram się choć trochę pomasować
|
|||||||
|
|
|
#4008 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Jesoo laski, ale miałam dziś stresa
Gotuję obiad i po coś tam się schyliłam do lodówki i poczułam, że mam mokre gatki Wstałam, zdjęłam legginsy i pokazuję mężowi, pytam co to? A on- chyba wody Ci odeszły, bo masz tyłek cały mokryCytat:
![]() Cytat:
za remont skończony.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tyle, że ja mieszkam na wsi i po pieluchy to muszę kawałek jechać, więc wolę mieć więcej, najwyżej komuś oddam potem. Ty bidulko. Ale brzusio ładniutki Cytat:
Amelka 2006 doczytałam, że miałaś dziś takie przeżycia jak ja
http://www.suwaczek.pl/cache/aa23db2c38.png 19.02.2014 g 18.20 Alicja Edytowane przez JustiLbn Czas edycji: 2014-02-03 o 19:34 |
||||||
|
|
|
#4009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamo ale napłodziłyście dzisiaj, ledwo nadrobiłam od 12
asienka213 jakie łóżeczko wybrałaś? Tapeta jest fantastyczna Łóżeczko jest super!kate1623 jak Ty nie zaczniesz rodzić, to my tym bardziej nigdy nie urodzimy więc może byś jednak dziś zaczęła ?Piękności Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzisiaj jestem po wizycie. Zdjęcie poniżej jest tylko dowodem na to co Piotruś wyrabia w moim brzuchu Piotruś akrobata: http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2018.34.31.jpg |
||
|
|
|
#4010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Justi jak ja poprzednim razem powiedzialam do brzucha, ze ma tam dalej siedziec, bo nie bede rodzic 13-tego to prawie tego dnia urodzilam
|
|
|
#4011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dla Piotrusia za ładną wagę
|
|
#4012 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a on sobie raczka maca nosek, albo to stopka jest hehe albo robi sobie zarty i pokazuje ze wszyscy moga mu zagrac na fujarce
|
|
|
#4014 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I że po usg wszystko ok Cytat:
![]() A co do kichania, w brzuchu chyba nie kichają... no, poważnie ![]() Zreszta w ogóle to dobrze robi, także na kręgosłup. JA za Anttkiem często tak zasuwam ![]() Cytat:
Trzeba sobie dobrą pozycję zająć, nogi szeroko i daje radę. Chyba są w sieci jakieś filmiki instruktażowe |
|||
|
|
|
#4015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy to wody czy moze mi się to przyśniło dzięki mam nadzieję ze ten contratubex pomoże, zamówię pewnie od razu w Gemini ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4016 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mąż musiał lecieć po pączki! Wszystko przez Was
![]() Cytat:
trzymam mocno kciuki żeby wszystko bylo dobrze. Myślę że masz dobre podejśbie. Trzeba myśleć pozytywnie tym bardziej że nic nie jest przesądzone i jednak bliżej do normy niż do wodogłowia: * Cytat:
Cytat:
![]() Nie planuje na razie podwójnego wózka. I tak na początku sama na pewno nie bede z dwójka małych dzieci(18-19miesięcy różnicy)wychodzić. Z czwartego piętra bez windy maluchów nie ogarne. Dodatkowo wózek mamy w garażu po drugiej stronie ulicy przed blokiem bo na klatce za mało miejsca. Bede musiała liczyć na mamę i spacer zdwoma wózkami. A jak Kornelka już bedzie siedziała to albo w phil&teds kupie albo dostawke stojąca. Widziałam w necie fajna dostawke-siedzisko ale niestety do captivy mi nie bedzie pasować. Dziewczynki co przy przeziębieniau możemy brać. Do lekarza mogę dopiero na czwartek sie zapisać bo nie ma numerków a do tego czasu to albo płuca wypluje albo urodze przez ten kaszel Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#4017 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Przepraszam Mona, rozbroiłaś mnie Dziewczynom raczej chodziło o chodzenia na czworakach, z z tym na rękach żartowały ![]() Cytat:
Ja bym oszalała chyba z nerwów. Cytat:
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Teqiba sliczny brzuszek!
Justi lepiej wybierz sie na ip skontrolować. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2014-02-03 o 21:19 |
|
|
|
#4019 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za wizytę i za wage Małej i żeby się obróciła też mi się wydaje że moja leży miednicowo - skośnie okaże się w środe..też nie posiadam i nie wydaje mi sie koniecznie potrzebny aby wydawać pieniądze. Jeśli coś sie zmieni pewnie sie zaopatrzymy ![]() Cytat:
narazie +9 ale jeszcze 9tygodni..![]() Cytat:
faktycznie akrobata za wizyte !a ja Wam powiem dziewczyny, że jestem z siebie nieskromnie dumna! Poszłam dzisiaj do Orange z Mama bo kończy mi się umowa (moja umowa jest na nią), oczywiście kolejka taka że masakra tyle ludzi. Stwierdziłam, że nie tym razem przez 8mcy o żadną uwage o żadne ulgowe traktowanie sie nie prosiłam i koniec z tym te dwa ostatnie miesiace należa mi sie extra względy. Weszłam, wywaliłam brzuch i powiedziałam Mamie żeby każdy słyszał że ja nie dam rady tyle stać i ide bez kolejki bo mi sie to w końcu należy. Byłam wściekła na maksa. Nikt nawet nie ważył nic powiedzieć.
|
|
|
#4020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

Moje szczęście kochane. No i podobna jest do Amelki, tylko ma grubsze usta. :p

I pasuje do kolczyków
kupiłam ulubiony z różą, a był prawie cały pusty i tylko kapka oczywiście na samym końcu... Normalnie chyba się wrócę i rozróbę zrobię...
ale dobra była, ciemna milka z kremem marcepanowym 

nie dziwie sie, ze sie przestraszylas ale dobrze, ze to falszywy alarm
Ty bidulko. 
jak Ty nie zaczniesz rodzić, to my tym bardziej nigdy nie urodzimy więc może byś jednak dziś zaczęła