|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Nie rodziłam jeszcze nigdy ale po tych historiach które znam po cc to jeżeli nie będę musiała to na prawdę chce rodzić sn. Znajoma po cesarce przespała trzy dni i nie mogła się wybudzić, siostra ma już absolutny zakaz rodzenia dzieci fakt że rodzi teraz czwarte dziecko cc, ale już po ostatnim lekarz jej mówił że to już ostatnie bo zagraża jej zdrowiu i życiu, niestety ma ogromne problemy, nie chce opowiadać szczegółów ale przechodziła i zakażenie rany (po pierwszym porodzie) i inne niefajne dolegliwości, nie znam żadnych innych takich historii dotyczących rodzenia naturalnego, co do bólu, no cóż zawsze sobie myślę co miały zrobić w dawnych czasach kobiety które panicznie bały się porodu? Wydaje mi się że i tak rodziły, no bo co miały zrobić
![]() Nie oceniam, każdy może mieć swoje zdanie na ten temat, ja miałam mieć w życiu dwie operacje (dzięki Bogu nie miałam żadnej) ale pamiętam jak nie przespałam ze strachu przed nimi nocy, jak bardzo się bałam, do tej pory bardziej obawiam się operacji cc niż naturalnego porodu...
#452 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
wiecie co..gdyby jeszcze ktoś mi obiecal ze poród potrwa pare godzin..chyba bym się zgodziła dla dobra sprawy..ale jesli mowią ze poerwszy to może i 20 godzin potrwac..o nieeee
#453 | ||||||
Zakorzenienie
|
Na dzień dobry powiem że zirytowała mnie dyskusja na temat porodów. Już było o tym. I jak wiecie mnie to gdzieś tam jednak boli...
Wszystkie wiemy, że CC jest złe, wszystkie wiemy że SN bolesne i mam nadzieje że wszystkie wiemy że CC jest często uratowaniem życia. Chyba tyle.. A i wszystkie wiemy że USG oszukuje, i na - i na + a jakie to ma konsekwencje ja wiem bardzo dobrze... Elunka olej USG. Tym razem Cię nie pocieszę, gdy dowiedziałam się w 28tc że mały ma 2,5kg przestałam nawet słodzić herbatę co by przybrał jak najmniej ![]() Jaki szok gdy w w 32tc okazało się że przybrał tylko 300g i waży 2,8kg. Więc olałam, stwierdziłam że będzie w sam raz, chociaż brzuch był ogromny... I urodził się ogromny. Dla mnie USG to barrdzo czary-mary. Może jest pomocne przy hipotrofii jak dziecko za maleńkie, ale przy dziecku za dużym zbyt często się myli... Cytat:
Cytat:
Podobno wyższe osoby łatwiej rodzą, moja koleżanka ostatnio rodziła i tak jej położna mówiła. Wysoka, urodziła synka ponad 4 kg bez nacięć w niecałe 2h ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie zmyliło to że zamiast po porodzie to dopiero w 5-6 miesiącu po zaczeły wypadać.. czułam się jak łysa. Po kuracji ustało ![]() Piękny jesteś Igorku! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Teraz sobie wyobrażam że Ty sama od siebie, bez kiepskich doświadczeń się tak boisz ii.. rozumiem... bo rodzić z paniką to musi być walka z wiatrakami. Każda się boi ale czeka na ten dzień. A ja bym nie czekała, pewnie bym ześwirowała ze strachu ![]() Ok teraz relacja. Kopiuje z mamuś bo tam opisałam dokładnie więc nie będę wam pisać w skrócie tylko skopiuje referat ![]() Tak więc, logopeda super! Młoda kobieta. Wizyta trwała całą godzine... poruszyła wiele kwestii. Ogólnie Kamil ma opóźnioną mowę, bardzo, tak na 5 miesiąc, ale damy rade. Mamy do niej chodzić co 2 tyg, zaczynamy małymi kroczkami od samogłosek typu: aaaa, później a a a aż w końcu będzie daaaaj fajnie mi wszystko tłumaczyła, jej zdaniem o 90% większą skuteczność ma połączenie ruchu z mową niż sama mowa. Więc na wszystkie dźwięki trzeba coś wykonać np. przy aaaaaa ciągnąć się za brodę itp. Druga kwestia to Kamil ma za długi język, niezwykle rzadkie ale jednak. Na to raczej nic nie poradzimy, tylko jednocześnie i ona i ja jestem zła bo ma za krótkie więzadełko więc trzeba je podciąć a powinni to zrobić w szpitalu. I tu będzie duży problem, bo Kamil buzi dotknąć sobie nie da tak się wyrywa i wrzeszczy. Sama jak mu sprawdzała buzię to mówi że niewiarygodnie silny. Oprócz tego Kamil jest kumaty, pokazywała mu np. te drewniane puzzelki i dużo rozumiał, powtarzał więc mówi "takie też ma w domu prawda?" a ja mówię że on pierwszy raz takie na oczy widzi. Także nie jest opóźniony w rozwoju napewno. podąża wzrokiem, wskazuje ręką (wspominała o pokazywaniu palcem ale powiedziała że to jest jakiś etap, jednak najważniejsze że rozumie co pokazuje i po co pokazuje a że ręką to żaden problem). Mam całą rozpiskę, co, jak uczyć, czym się wspomagać, jakie etapy przed nami itd. Mówiła że bardzo wcześnie zauważyłam problem i o tyle szybko z tego wyjdziemy. Tą nóżkę też krzywi i powinniśmy iść typowo do neuro która nam zaleci rehabilitacje.. ale nie stać nas na to a z nóżką nie jest to wielkie zaniedbanie, poprostu będę teraz bardziej upierdliwie mu prostować. Za 2 tyg następna wizyta tylko że jesteśmy spłukani finansowo... będziemy musieli się na te wizyty zapożyczać ![]() ale jestem bardzo zadowolona i spokojna. Wiem jak mam działać i wiem że damy radę ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- No i właśnie jeszcze ważna kwestia, przecież CC też boli. I jest strach począwszy od znieczulenia w kręgosłup, skończywszy na tym że do dziś mam wrażenie np. naciągając się że w środku mi brzuch pęka ![]() także nic nie jest super. Mnie po CC tak bolało kurczenie macicy że przeżywałam jak drugie skurcze, ale i tu znów wszystko zależy od kobiety i dziecka, ja miałam dużą macice przez duże dziecko więc większy ból niż inne kobiety. A moja siostra uważa że to mocniejszy ból @ i robienie duże kupy ![]() jeszcze jej pytanie "darłaś się?!" no sorry, ja parłam 2h, nie 15 minut.... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile wasze maluchy śpią w dzień?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zadomowienie
|
Luna, wiem, ze mialas ciezki porod i.masz traume w zwiazku z tym, ale nie rozumiem czemu poczulas sie dotknieta ta dyskusja. Wiadomo, ze czasem cc ratuje zdrowie lub nawet zycie matki i dziecka, przeciez nikt nie neguje cc w takim przypadku. Rozne sytuacje bywaja i ja rowniez nie wykluczam cc jesli bedzie problem z sn, co nie zmienia faktu, ze bardziej sie boje operacji niz boli porodowych. Nie wiem, moze zmoenie zdanie juz po. Mam nadzieje, ze za pare dni bede wam.mogla o tym opowiedziec.
Co do logopedy. Lekarka wydaje sie rzeczywiscie fajna, szybko sie ogarniecie z problemem Kamilka skoro ona tak twierdzi. Trzymam kciuki za nauke ![]() Zjadlam czekoladke i leze, mlody sie rusza wiec nie panikuje. Ide robic obiad ![]()
#457 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że Tymkowi szybko przejdzie ![]() Cytat:
![]() nie rusza mnie to, wszystko co tam opisali wydaje mi sie być na porządku dziennym ![]() Cytat:
![]() Jest u nas lekarz z okiem dobrym co do wagi jak ordynator Skierki, ale wizyta kosztuje 150 zł, to nie będe przesadzała ![]() zgadza się! Cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty!! Babka wydaje się być fajna, wiec teraz już do przodu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Laski,może skończmy ta dyskusję o CC i SN bo czuję się teraz trochę winna, a chciałam tylko się podzielić tym, co mi Ginka powiedziała na wizycie ![]()
![]() |
#458 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko szkoda , że to wszystko tyle kosztuje, no ale coś za coś. ![]() Mnie pewnie czeka kredyt na 20 l;at min ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do cc, to dla mnie jest to traumatyczne wręcz wspomnienie ![]() Ale ja byłam nastawiona tylko na sn, szkoda, że lekarz od razu mi nie powiedział, że jak ciśnienie nie zacznie spadać to mnie pokroją..... Ale nic tam, przeżyłam. Mimo to, jeżeli nie boisz się rodzić sama i nie ma medycznych przeciwwskazań to próbuj sama. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do 2 pogrubionego, to jest naprawdę przykre nie móc przytulić dziecka do siebie zaraz po porodzie. Cytat:
![]() Ciocie też witają małego Igorka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2014-02-04 o 07:03 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Przyczajenie
|
A gdzie można dostać tą kurację???
Takie preparaty na pewno są dostępne w aptekach. Nie pamiętam ceny bo dawno nie miałam z tym styczności. Ale najskuteczniejsze powinny być ampułki lub lotion. to chyba ma swoją nazwę jako jednostka chorobowa, tylko teraz ma dziurę w mózgu i nie pamiętam ![]()
#460 |
Zakorzenienie
|
Oglądałam teraz rozmowy w toku...jedni boją się panicznie szczurów inni gołębi, pająków a inni porodów.. Cóż może nam fobie i tyle :-P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#461 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, robi się posiew mykologiczny z kupy. Jeśli ilości candidy są znaczne, trzeba zmodyfikować dietę dziecka, tzn. pozbawić ją cukrów prostych, produktów z białej mąki, mleka (poza specjalnym modyfikowanym) itp. Trzeba też podawać probiotyki. Być może pediatra wdroży w takim przypadku leczenie, ale generalnie jest niewielu lekarzy w Polsce, którzy potrafią rozprawić się z candidą. Niestety, mówię z doświadczenia ![]()
![]() |
#462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiesz czym to pachnie i dlatego się boisz. Ja też się bałam, że mi dupe rozerwie i umrę w męczarniach...CHyba większość nie rodzących wcześniej kobiet ma takie wyobrażenia ale myślę, że większość tych strachów mija jak się w tą ciążę zachodzi (mi przeszło). Nie umarłam a dupa nadal w jednym kawałku, choć bolało jak sku%$#rwysyn i jak przy skurczach myślałam, że już więcej nie dam rady znieść tak przy parciu umierałam DOSŁOWNIE. Mam 166 cm i przed ciążą miałam ok 50kg - nikomu do głowy nie przyszło żeby mi cesarkę zrobić - jak? o 5 rano wszystkich budzić? Urodziłam w 3 h a młody ponad 4,2kg. ALE byłam piękna i młoda i organizm w lepszej formie. Teraz już bym się bała, że krocze nie wytrzyma, że mi wszystko wypadnie itp. Zapomniałam się przywitać ![]() i wszystkie świeżynki ![]()
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2014-02-03 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ale tu dyskusja się wywiązała .. Ja powiem tylko tyle, że po laparo bałabym się cc, bo po laparo całą dobę wstać nie mogłam a co dopiero jakby mi brzuch rozcięli .. pewnie bym dziecka 2-3 doby nie widziała ![]() Cytat:
![]() |
#465 |
Przyczajenie
|
A ja mam pytanie nie z tematu fobiowo-porodowego, chciałam się Was zapytać czy u ktorejś z mamuś-staraczek miał jakiś wpływ na zajście w ciążę poziom tsh? chodzi mi o poziom w zakresie uznawanym za normę
![]() |
#466 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
porodowym. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja majac tsh w okolicach 2,5 nie dostalam nic na obnizenie i tez zaszlam. W moim wypadku wiekszym problemem byla wysoka prolaktyna i niski progesteron.
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
Eee ale jak to? Mój kot nawet o tym nie wie, że dostaje .. rozgniatam ją i mieszam z jedzeniem i tak jej daję, nie grymasi, więc chyba nie czuje ...
#468 |
Zadomowienie
|
Oj moje sie nie nabieraja na takie podstepy. Cwane sa. Tabsa wyczuja nawet w najlepszej wedlince. Co ja sie nameczylam jak przez 10 dni z rzedu Feluś musial otrzymac dawke leku... Rozgniatalam tabsa, mieszalam z maselkiem lub ubostwiana przez,niego pasta odklaczajaca Gimpetu i smarowalam mu ta substancja nocha i on sila rzeczy musial to zlizac. Koszmar jakis to byl.
#469 |
Zakorzenienie
|
nie wypowiadam sie co do wyzszosci jednego porodu nad drugim, bo to dyskusja bez sensu
![]() maru wrecz bym powiedziala, ze podawanie tabletek anty kotom zwieksza ryzyko ropomacicza... kastracja/ sterylizacja ponadto wydluza zycie kota. o mamo, jaka ja jestem padnieta ![]() i znow mam mega problem z przetluszczajacymi sie wlosami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zjazd mogłaś miec dlatego, że jednak idzie sie na czczo, organizm nie ma sily, pic nie dają itp.
![]() |
#471 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja postanowilam, ze jesli zgodza sie zwrocic mi kase to doloze ze 2 stowki i kupie cos lepszego.
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
ja mam jakis dupowaty tablet ainol, ale juz ponad rok skubany ciagnie
![]() ![]() ![]() cebulova nie, nie zmienialam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wlosow to mi na poczatku sie bardzo przetluszczaly, potem soe zrobily fajne, ze na drugi dzien jeszcze w miare swieze byly, a teraz jakos od 3 tyg znowu sie masakrycznie przetluszczaja. No coz... Hormony... ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() Co do wlosow to mi na poczatku sie bardzo przetluszczaly, potem sie zrobily fajne, ze na drugi dzien jeszcze w miare swieze byly, a teraz jakos od 3 tyg znowu sie masakrycznie przetluszczaja. No coz... Hormony...
![]() |
#474 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo zawsze zapominam, pamietam jak dostaje i miauczy. Potem jej przechodzi, jest spokój i już nie pamiętam. Nie rozmażamy jej, bo najbliższy reproduktor jest 150 km od nas. Za daleko, kiedyś próbowaliśmy, każda miała kilka podejść i nic. Żadna z 3 nie zaskoczyła. Nie wiem czy po podwórku będzie chodzić. Persy są specyficzne, boją się wychodzić poza dom. Tym bardziej, że tam będą schody. No nic, zobaczymy. Muszę się przejść do weterynarza, rozeznać się co i jak. Cytat:
Popieram radę. Ja zaczęłam o 2 w nocy a ok 9 byłam tak bardzo głodna, w szpitalu zapachy, bo śniadanie a ja bym mogła konia z kopytami zjeść. Śliczny Twój synuś. I macie taki sam koc...nawet kolor identyko. Cytat:
Ja w I trym miałam często bóle głowy. Brałam tabletkę tylko jak naprawdę źle się czułam. Cytat:
Zgadzam się, ale nie rozwijam tematu dalej. Cytat:
Dobrze mówi Cebulka. Ja przez 2 tyg wykluczyłam mleko ze wszystkiego, nawet ciastek nie jadłam, bo w składzie mleko w proszku. Po 2 tyg było bez zmian, więc wniosek prosty, że to nie od mleka. Moja miała typowy trądzik, teraz cera piękna. Maru dzięki za te tabletki. Mam nadzieję, że dojdę do wet i się zapytam. Luna, super, że taka fajna ta lekarka. Raz dwa i to nadrobicie. Szkoda, że u nas te wizyty są płatne, tyle kasy trzeba wydać, żeby zadbać o zdrowie dziecka. Jak kogoś nie stać to musi patrzeć jak jego dziecko źle się rozwija. Paranoja. ![]() Magdula a czemu o to pytasz? Masz podwyższony poziom TSH?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2014-02-03 o 19:06 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Cebula na tabletach się nie znam, ale laptopa mam z Asusa od grudnia 2010 i ani razu nie był w naprawie tfu tfu!
Tylko baterię zajechałam ![]()
#476 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Muszę powtórzyć badania w kolejnym cyklu, nie mam niestety wyniku poprzednich badań hormonalnych, bo robiłam je w szpitalu i lekarka dopięła je do karty ![]() ![]() ![]() Witam Cię Igorku ![]() Luna fajnie, że zadowolona jesteś z wizyty, popracujesz troszkę i Kamiś nadrobi zaległości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas dziś była pizza, siedzieliśmy z Małżonem po obiedzie i mlaskaliśmy, że coś byśmy zjedli, ale nie wiemy sami co, no i drożdże były w lodówce, mleko też i pozostałe składniki się znalazły i tak oto powstała pizza, mniam! ![]()
Wybacz Życie, nie pozwolę się zmiażdżyć. Masz pecha, trafiłeś na silnego przeciwnika ![]() Staraczka od stycznia 2013: - insulinooporność - heterozygota w mutacji MTHFR - prawdopodobnie problemy z przepływami - dodatnie: ANA, AOA ...i może jeszcze frytki do tego? ![]() ![]() Edytowane przez czarna_mala Czas edycji: 2014-02-03 o 19:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Przyczajenie
|
IsiaG tsh mam w normie tzn ok. 2,7 ale analizując swój przypadek szukam różnych przyczyn i gdzieś trafiłam na info, że do zaciążenia najbardziej optymalny jest poziom poniżej 2...nie wiem na ile to jest prawdą
#478 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam lapsa Asusa i też jedyne co bym w nim wymieniła to baterię, bo szybko się zużyła...
Wybacz Życie, nie pozwolę się zmiażdżyć. Masz pecha, trafiłeś na silnego przeciwnika ![]() Staraczka od stycznia 2013: - insulinooporność - heterozygota w mutacji MTHFR - prawdopodobnie problemy z przepływami - dodatnie: ANA, AOA ...i może jeszcze frytki do tego? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochane dziekuje za kciuki, wszystko pieknie wygladalo ale wiedzialam ze oczywiscie sie cos spier*doli, no wiec tz sie rozmyslil i ch*uj strzelil nowe mieszkanie. cudownie. a mielismy isc jutro ogladac mieszkanie. jestem wsciekla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zadomowienie
|
Czarna, drugi moj kot zwie sie Zdzisław
![]() Magdula, niby prawda, wiele lekarzy o tym mowi i daje tabletki na obnizenie, ale jednak nie zawsze ma to zwiazek z problemami z zajsciem. Jesli staracie sie dlugo to byc moze powinnas sie skonsuktowac z endokrynologiem. Bajka, no szlag by to.... Co ten Twoj tz jakis na nie ostatnio na wszystko?
Edytowane przez cebulova Czas edycji: 2014-02-03 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.