Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXI - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 20:23   #2281
lemka
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXI

Cytat:
Napisane przez _Summer_ Pokaż wiadomość
No wlasnie, 50 pare zlotych za niego nie dam, nie oplaca sie, az taki super nie byl.
Wszystkiego najlepszego Lnk88
Hania mowila, ze bardzo szybko jej sie skonczyl ten korektor z Bell (chyba niecaly miesiac) i lepiej zainwestowac w Maca np. bo ten to na rok starczy, a cenowo to wychodzi podobnie. Wlasnie, miala ktoras korektor z maca?
Wydajność mnie nie przeraża, bo ja korektora daję niewiele i tylko w miejsca zaciemnienia. Hania nakłada korektor w stylu Kim Kardashian trochę, więc pewnie dlatego tak szybko się zużywa.

MAC prolongwear mam i nie rozumiem zachwytów Callmeblondieee.
Stary 2014-02-03, 20:23   #2282
Cerveza_
Wtajemniczenie

Nie ma za co Kupiłam go pod wpływem naszych jutubowych guru (przyznaję) i trochę żałuję. No i ta nieszczęsna pompka przez którą marnuje się produkt (mac pewnie specjalnie tak zrobił, żeby kupować nowe opakowanie). Na dodatek 6 miesięcy użyteczności No kurde, albo się robi mniejszy produkt albo robi się tak, żeby wydłużyć jego żywot. Nie da się zużyć tego korektora w 6 miesięcy!
Stary 2014-02-03, 20:24   #2283
muchli
Raczkowanie

Cytat:
No wlasnie, 50 pare zlotych za niego nie dam, nie oplaca sie, az taki super nie byl.
Wszystkiego najlepszego Lnk88
Hania mowila, ze bardzo szybko jej sie skonczyl ten korektor z Bell (chyba niecaly miesiac) i lepiej zainwestowac w Maca np. bo ten to na rok starczy, a cenowo to wychodzi podobnie. Wlasnie, miala ktoras korektor z maca?
hej Ja mam już drugi prolongwear z Maca i jestem bardzo zadowolona, super kryje, mi skóry pod oczami nie przesuszył, bardzo dobrze się trzyma. Jest go dużo, a niestety czas przydatności to tylko pół roku, nie da się go tak szybko zużyć, ale ja dopiero jakoś po 11 stwierdziłam, że coś z nim nie tak (zużyłam 9/10). Ten z Bell jest fajny (zupełnie inny) ale taaaaaaaaaak szybko się kończy...

Też już podczytuje ten wątek od jakiegoś czasu
muchli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:26   #2284
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lemka Pokaż wiadomość
Wydajność mnie nie przeraża, bo ja korektora daję niewiele i tylko w miejsca zaciemnienia. Hania nakłada korektor w stylu Kim Kardashian trochę, więc pewnie dlatego tak szybko się zużywa.

MAC prolongwear mam i nie rozumiem zachwytów Callmeblondieee.
No ja tym bardziej. Ona w ogóle jest jakaś zafascynowana MAC. No mi już chyba przeszło. Firma jak firma
Stary 2014-02-03, 20:31   #2285
_Summer_
Zadomowienie

Serio pol roku? To juz tym bardziej podziękuje. Produkty maca sa bardzo wydajne, ale ja bym wolala polowe mniej produktu i polowe mniejsza cena
_Summer_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:31   #2286
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Moskit0 Pokaż wiadomość
Ja używam od listopada i nie robi kompletnie nic, jak się wkurzę, to w końcu go wywalę
A ja Effaclar Duo kocham, nie wyobrażam sobie bez niego życia, sprawdza się u mnie idealnie - choć u koleżanki np. też nie zrobił nic. Pewnie kwestia cery.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:32   #2287
koainka_
Czekoladożerca

Cytat:
Napisane przez Cerveza_ Pokaż wiadomość
No ja tym bardziej. Ona w ogóle jest jakaś zafascynowana MAC. No mi już chyba przeszło. Firma jak firma
Dokładnie!
Produkty jakoś nie zachwycają, a cena mimo wszystko troszkę odstrasza.
koainka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:33   #2288
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Serio pol roku? To juz tym bardziej podziękuje. Produkty maca sa bardzo wydajne, ale ja bym wolala polowe mniej produktu i polowe mniejsza cena
A no pół roku. Wiesz, to taki chwyt Po pół wyrzuca się połowę produktu i idzie kupować następne opakowanie
Stary 2014-02-03, 20:34   #2289
Kelle1986
Raczkowanie

A miała któraś z was https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,52129,time-balm.html ?
Kelle1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:34   #2290
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koainka_ Pokaż wiadomość
Dokładnie!
Produkty jakoś nie zachwycają, a cena mimo wszystko troszkę odstrasza.
Kolory szminek mają piękne, ale ta tępa konsystencja mnie zniechęca. Jakoś źle mi się rozprowadza Mają kilka perełek, ale żeby jakieś ochy i achy to nieeee.
Stary 2014-02-03, 20:39   #2291
koainka_
Czekoladożerca

Cytat:
Kolory szminek mają piękne, ale ta tępa konsystencja mnie zniechęca. Jakoś źle mi się rozprowadza Mają kilka perełek, ale żeby jakieś ochy i achy to nieeee.
Mnie tak te nasze bjuti guru kusiły tymi szminkami, że poszłam sprawdzić. Całe szczęście, że Douglasie panie chętnie malują, bo sprawdziłam kolor i niby pasuje, ale co z tego jak mi z ust szminka zeszła w 2 godziny, gdzie nic nie piłam/jadłam i praktycznie nic nie mówiłam! A była na bazie i do tego wraz z konturówką.
Takie numery to mi może zrobić szminka za 20zł, a nie za 90!
Stary 2014-02-03, 20:39   #2292
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
A ja Effaclar Duo kocham, nie wyobrażam sobie bez niego życia, sprawdza się u mnie idealnie - choć u koleżanki np. też nie zrobił nic. Pewnie kwestia cery.
Farciara za to od miesiąca używam Avene Cicalfate i coś czuję, że będzie to moja miłość na dłużej być może będzie moim ulubieńcem 2014
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:41   #2293
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Farciara za to od miesiąca używam Avene Cicalfate i coś czuję, że będzie to moja miłość na dłużej być może będzie moim ulubieńcem 2014
a dla mnie to bubel nad buble
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:43   #2294
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie tak te nasze bjuti guru kusiły tymi szminkami, że poszłam sprawdzić. Całe szczęście, że Douglasie panie chętnie malują, bo sprawdziłam kolor i niby pasuje, ale co z tego jak mi z ust szminka zeszła w 2 godziny, gdzie nic nie piłam/jadłam i praktycznie nic nie mówiłam! A była na bazie i do tego wraz z konturówką.
Mają piękną gamę kolorystyczną, acz za tę kwotę oczekiwałabym czegoś więcej. Matowe długo się u mnie trzymają, ale okropnie wysuszają mi usta. Tak samo zawiodłam się na różu, który nie wytrzymuje mi kilku godzin. Schodzi plamami i ma słabą pigmentację. Kusi mnie róż z benefit coralista, ale boję się zaryzykować 140zł Miała któraś z Was?
Stary 2014-02-03, 20:48   #2295
comablack89
Wtajemniczenie

To ja też wymaluję swoich ulubieńców 2013:

- rozświetlacz theBalm - mary lou manizer
- pędzle z real techniques - choruje na nie;P
- bronzer estee lauder bronze goddes
- dermoprotektor Cetaphil
- róż z Clinique
- puder sypki z maca - prep & prime
- rzęsy ardell demi wispies
- szmatki muślinowe choc kroci mnie by kupic clarisonic

Ciagle poszukuje idealnego eyelinera, jak i podkładu tego naj naj.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

comablack89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:52   #2296
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Nie ma za co Kupiłam go pod wpływem naszych jutubowych guru (przyznaję) i trochę żałuję. No i ta nieszczęsna pompka przez którą marnuje się produkt (mac pewnie specjalnie tak zrobił, żeby kupować nowe opakowanie). Na dodatek 6 miesięcy użyteczności No kurde, albo się robi mniejszy produkt albo robi się tak, żeby wydłużyć jego żywot. Nie da się zużyć tego korektora w 6 miesięcy!
Biorąc pod uwagę, że MAC z założenia miał być marką dla profesjonalistów to oba rozwiązania niekoniecznie są dobre dla grupy docelowej, która się w te kosmetyki zaopatruje. Mniejszy produkt nie będzie ekonomiczny dla MUA, a zmiana składu kosmetyku tak, aby zmienić jego 'datę spożycia' może wpłynąć na zmianę właściwości. Wiem, że dla klienta indywidualnego to może być problem, ale z drugiej strony jak chcemy się zaopatrywać w kosmetyki profesjonalne to trzeba się pogodzić z niektórymi niedogodnościami

Cytat:
Z ciekawości pamiętasz może jaki to był odcień?

Cytat:
Trwałość, konsystencja, właściwości szminek MAC to jest temat na esej - każde wykończenie inaczej się na ustach zachowuje. Suchawe są Matte, Retro Matte to już w ogóle wiór, ale za to trwałość mają nie do zdarcia (mi ostatnio Pleasure Bomb wytrzymało bez żadnych zmian na ustach 6 godzin gadania i popijania, gdzie żadna inna szminka nie wytrzymuje u mnie dłużej niż 2 godziny), Lustre są śliskie i półprzezroczyste, dają błyszczykowe wykończenie, więc dość szybko z ust schodzą, Amplified są kremowe, lekko mokrawe, ale dobrze kryjące, Huggable są bardziej masełkowate... I tak można jeszcze długo. Fakt, niektóre kolory trzymają się do d...y na ustach, ale jednak większość odwzorowuje w jakości cenę tych szminek.

Będę chyba naczelnym obrońcą MACa w tym wątku ale używam ich kosmetyków od prawie 4 lat, jeszcze przed tym całym hypem, jaki ostatnio panuje, trafiłam na wiele bubli, ale w porównaniu z produktami, które są dla mnie obecnie niezastąpione tych niewypałów jest naprawdę niewiele. + zauważyłam, że w większości narzekania na produkty tej marki wynikają ze złego dopasowania produktu do wymagań naszej cery...
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:56   #2297
Pudel123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lnk88 Pokaż wiadomość
Czytam tych waszych ulubiencow... i zle mi sie robi bo do 85% z tych rzeczy nie mam dostepu

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
ja Ci zazdroszcze Lusha na miejscu

89,9->73,2

spinoholiczka

[COLOR="Gray"]thriatlon - finished!
Pudel123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:03   #2298
Joskelyn
Zadomowienie

Cytat:
Mają piękną gamę kolorystyczną, acz za tę kwotę oczekiwałabym czegoś więcej. Matowe długo się u mnie trzymają, ale okropnie wysuszają mi usta. Tak samo zawiodłam się na różu, który nie wytrzymuje mi kilku godzin. Schodzi plamami i ma słabą pigmentację. Kusi mnie róż z benefit coralista, ale boję się zaryzykować 140zł Miała któraś z Was?
Ja Coralisty nie mialam, choc wielokrotnie testowalam, ale mam cztery inne roze z benefitu i jestem totalnie w nich zakochana. Trzymaja sie do demakijazu, pieknie sie rozcieraja, sa bardzo naturalne, nie obsypuja sie. Nie wyobrazam sobie juz innych rozow u siebie

Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2

Perfumowe szaleństwo

Filmowy blog
Perfumowy blog

Szukam koreczka do Aury Loewe 80 ml!
Joskelyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:03   #2299
Cerveza_
Wtajemniczenie

Ja i tak pozostanę przy swoim. Wokół MAC jest teraz taka dziwna otoczka. Nie uważam, że MAC to zło, absolutnie! Kilka produktów bardzo lubię i używać nie przestanę. Szminki macowskie mają wiele wykończeń i doskonale o tym wiem, ale nie zmienia to faktu, że nadal czuję tępą konsystencję i tyle. No i to, że dany produkt mi się nie sprawdził, nie oznacza wcale, że był on źle dobrany do mojej cery. Naprawdę nie wszystko co drogie i chwalone musi być najlepsze. Bronienie marki, bo się ją lubi jest co najmniej dziwne. Dla jednego wszystko będzie ideałem, a dla drugiego będzie mieć mnóstwo niewypałów. Wynika to z wielu czynników.
Stary 2014-02-03, 21:04   #2300
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trivedi Pokaż wiadomość
A z ciekawości- gdybyście Wy miały nagrać filmik z paroma ulubieńcami 2013, co by to było?
1. Podkład BioDermic
2. Maseczka z serii do cery naczynkowej Flos Lek
3. Puder ryżowy Paese
4. Pędzel Hakuro H70
5. Rozświetlacz The Balm
6. Zapach CK IN2U
7. Oleje z BU i e-naturalne
8. Krem do rąk Isana 5% urea
9. Krem Mediderm
10. Paletka cieni Flormar

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Może to maść na ból du..

oby
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:05   #2301
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
a dla mnie to bubel nad buble
Dla mnie produkt idealny- nawilża, koi, nie zapycha, a do tego szybciej goją się wypryski w wersji normalnej i/lub naruszonej przeze mnie. Mam nadzieję, że tak zostanie, bo inaczej wyrwę sobie włosy w przy poszukiwaniu kolejnego kremu
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:05   #2302
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Joskelyn Pokaż wiadomość
Ja Coralisty nie mialam, choc wielokrotnie testowalam, ale mam cztery inne roze z benefitu i jestem totalnie w nich zakochana. Trzymaja sie do demakijazu, pieknie sie rozcieraja, sa bardzo naturalne, nie obsypuja sie. Nie wyobrazam sobie juz innych rozow u siebie

Chyba się skuszę. Z którego jesteś najbardziej zadowolona i jaką masz karnację?
Stary 2014-02-03, 21:08   #2303
Lnk88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pudel123 Pokaż wiadomość
ja Ci zazdroszcze Lusha na miejscu
Oddam Lusha za wszystkich waszych ulubienców
Lnk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:09   #2304
koainka_
Czekoladożerca

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość

Z ciekawości pamiętasz może jaki to był odcień?

Trwałość, konsystencja, właściwości szminek MAC to jest temat na esej - każde wykończenie inaczej się na ustach zachowuje. Suchawe są Matte, Retro Matte to już w ogóle wiór, ale za to trwałość mają nie do zdarcia (mi ostatnio Pleasure Bomb wytrzymało bez żadnych zmian na ustach 6 godzin gadania i popijania, gdzie żadna inna szminka nie wytrzymuje u mnie dłużej niż 2 godziny), Lustre są śliskie i półprzezroczyste, dają błyszczykowe wykończenie, więc dość szybko z ust schodzą, Amplified są kremowe, lekko mokrawe, ale dobrze kryjące, Huggable są bardziej masełkowate... I tak można jeszcze długo. Fakt, niektóre kolory trzymają się do d...y na ustach, ale jednak większość odwzorowuje w jakości cenę tych szminek.
Oczywiście, że pamiętam, bo to była Ruby Woo! Jak wszyscy mówią - mat nie do zdarcia.
Albo coś było nie tak z testerem, albo moje usta nie są stworzone do noszenia pomadek.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Coralisty nie mam, ale Hervanę i Rockatur uwielbiam!
Stary 2014-02-03, 21:11   #2305
201607111040
Konto usunięte

Donatelita motywuje http://www.youtube.com/watch?v=t6x_6PZR2ZA
Katosu makijaż (fryzurka niezbyt twarzowa) http://www.youtube.com/watch?v=3RdQLxAzAK0
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:11   #2306
Cerveza_
Wtajemniczenie

Coralista mnie kusi, ale chętnie przetestuję też coś innego
Stary 2014-02-03, 21:11   #2307
juli_jka
now or never

lubię ją, serio - czasem pitoli 3 po 3, ale nadal oglądam i wracam
http://www.koalastothemax.com/
ale Monika na litość boską ! "do łba" ?
przywołuję do dbałości o język

wklejam poprawny link ...
https://www.youtube.com/watch?v=KKCry6U7SDE

szaga, dzięki

Edytowane przez juli_jka
Czas edycji: 2014-02-03 o 21:31
juli_jka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:11   #2308
Cerveza_
Wtajemniczenie

Katosu ma w tym filmiku za jasny podkład czy mi się tylko wydaje?
Stary 2014-02-03, 21:19   #2309
Joskelyn
Zadomowienie

Cytat:
Chyba się skuszę. Z którego jesteś najbardziej zadowolona i jaką masz karnację?
Najbardziej z Sugarbomb - ale on jest tez rozswietlajacy mocno, a Coralista nie - choc odcieniem podobne. Jestem super blada, raczej neutralna, moze lekko zoltawa one chyba tak maja, ze pasuja do kazdej karnacji, bo mam Hervane, Sugarbomb, Belle Bambe i Rockatour i wszystkie mi pasuja. Coralista tez i pewnie go zdobede wkrotce

Perfumowe szaleństwo

Filmowy blog
Perfumowy blog

Szukam koreczka do Aury Loewe 80 ml!
Joskelyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:20   #2310
_Summer_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
uwielbiam ten krem
_Summer_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości