Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 18:13   #1201
myszka2020
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Wiem...
Było tego sporo...Kakaowe, aloesowe noi karite

Dużo płaciłaś ?

Widziałam w codzienniku Twoje falki z dziś.
Przypuszczam, że wyprostowane masz po tej masce Pat & Rub...Droższe jednak nie znaczy lepsze. Raz się przejechałam.
Za to Yes to carrots robi cuda i pewnie zainwestuję !!

Kusisz tym propolisem . Co to jest ?
Te balsamy na propolisie to słynne rosyjskie kosmetyki, które u mnie wcale się tak cudownie nie sprawdzają
A jak suszę na proto bez ugniatania, to mam właśnie takie bardziej gładkie i prostawe, więc mi to akurat po masce Pat&Rub nie przeszkadza, bo o taki efekt mi chodziło

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
myszka - robię różne rzeczy bo dopiero zaczęłam przygodę z cg - 2 razy w tygodniu nakładam olej zwykle na 2 godziny przed myciem, czasem na noc. zaczynałam od kokosowego ale strasznie mnie puszył - teraz mam amlę (ale też daje puch) olej makadamia (całkiem nieźle ale łatwo przesadzić z nim i mam tłusty przyklap) oraz olej z pestek winogron - w sumie bez rewelacji. myję najczęściej facelle, pottersem z aloesem lub odżywką zieloną z artiste, d/s AiK, b/s - joanny czerwona zielona i niebieska, wszystko łącznie z myciem robię nad wanną, włosy po ostatnim spłukaniu po d/s (zimną wodą) zostawiam bardzo mokre, na takie ociekające wodą daję b/s - próbowałam z żelem ale nawet niewielka ilość potwornie sklejała mi włosy i były tłste, końce zabezpieczam jedwabiem z biowaxa lub serum witaminowym z biowaxa, czasem psikam sprayem z joanny z olejkiem arganowym. do odżywki d/s dodaję keratynę ale zauważyłam ze mnie puszy, mam też aloes zatężony i kwas hialuronowy. robię sobie maski - bingo spa plus dodatki wcześniej wymienione, czasem z olejku lnianego, miodu i gliceryny (moje włosy bardzo lubią miód). próbowałam układać je na żelu lnianym ale były strąki, pianki też używałam -> tłusty przyklap . ogólnie najlepeij wyglądają jak je lekko rozczeszę gdy są wilgotne i zrobię koczek lub wałki z chusteczek - wtedy są mięsiste, fale duże ale bardziej zdefiniowane, zdecydowanie mniej jest pojedynczych cienki strąków. zauważyłam ostatnio ze włosy pod spodem skręcają mi się w rulony nawet dosyć ścisłe ale cóż z tego skoro po wierzchu mam wyprost i puch.
właśnie ścięłam kolejne 8 cm - zaczynam być wkurzona na te kudły, tż mi zabrał nożyczki bo ostatnio jak byłam rozczarowana włosami to obcięłam je do brody (a były do pasa) więc woli nie ryzykować
Zapisuj w excelu, co robisz i rób zdjęcia - ja takim sposobem doszłam do tego, co mi służy, a co nie. Co ile oczyszczasz włosy? Może mycie odżywką nie służy? Albo oleje, może za duże ilości? Próbowałaś ugniatać na samą odżywkę bs?

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Dzięki ej co z nim nie tak? prócz tego że spod byka?
A no takie fajne no
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:17   #1202
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
myszka - robię różne rzeczy bo dopiero zaczęłam przygodę z cg - 2 razy w tygodniu nakładam olej zwykle na 2 godziny przed myciem, czasem na noc. zaczynałam od kokosowego ale strasznie mnie puszył - teraz mam amlę (ale też daje puch) olej makadamia (całkiem nieźle ale łatwo przesadzić z nim i mam tłusty przyklap) oraz olej z pestek winogron - w sumie bez rewelacji. myję najczęściej facelle, pottersem z aloesem lub odżywką zieloną z artiste, d/s AiK, b/s - joanny czerwona zielona i niebieska, wszystko łącznie z myciem robię nad wanną, włosy po ostatnim spłukaniu po d/s (zimną wodą) zostawiam bardzo mokre, na takie ociekające wodą daję b/s - próbowałam z żelem ale nawet niewielka ilość potwornie sklejała mi włosy i były tłste, końce zabezpieczam jedwabiem z biowaxa lub serum witaminowym z biowaxa, czasem psikam sprayem z joanny z olejkiem arganowym. do odżywki d/s dodaję keratynę ale zauważyłam ze mnie puszy, mam też aloes zatężony i kwas hialuronowy. robię sobie maski - bingo spa plus dodatki wcześniej wymienione, czasem z olejku lnianego, miodu i gliceryny (moje włosy bardzo lubią miód). próbowałam układać je na żelu lnianym ale były strąki, pianki też używałam -> tłusty przyklap . ogólnie najlepeij wyglądają jak je lekko rozczeszę gdy są wilgotne i zrobię koczek lub wałki z chusteczek - wtedy są mięsiste, fale duże ale bardziej zdefiniowane, zdecydowanie mniej jest pojedynczych cienki strąków. zauważyłam ostatnio ze włosy pod spodem skręcają mi się w rulony nawet dosyć ścisłe ale cóż z tego skoro po wierzchu mam wyprost i puch.
właśnie ścięłam kolejne 8 cm - zaczynam być wkurzona na te kudły, tż mi zabrał nożyczki bo ostatnio jak byłam rozczarowana włosami to obcięłam je do brody (a były do pasa) więc woli nie ryzykować
Zawsze po keratynie miałam suche i matowe włosy, wiesz, takie nieprzyjemne w dotyku, a używałam jej minimalne ilości. Dodawałam tylko do psikadła, na 100 ml dawałam maksymalnie 8 kropel, jeśli dałam więcej to włosy wyglądały koszmarnie. Ile jej dodajesz do d/s ? Na Twoim miejscu bym ją całkowicie odstawiła i zobaczyła co będzie.

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:22   #1203
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Floria dzięki za link ciekawe
Sama skorzystałam z niego.
Bardzo ciekawe doświadczenia z płukanką z kawy.
Ja znam starą płukankę do przyciemnienia włosów z liści orzecha włoskiego
Mówię starą, bo moja mama i babcia sobie ją robiły..I efekt jest super. Kiedyś w gimnazjum płukałam sobie nią i miałam lekko przyciemnione i błyszczące włosy.

Myszka2020
Rozumiem

No własnie i tu się zgodzę z Tobą. Możliwe, ze tez kwestia niezbyt czestego oczyszczania ....
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:22   #1204
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Ostatnio robię tak - czeszę włosy jak mam odżywkę do spłukiwania, potem spłukuję, nakładam odżywkę b/s i żel lniany na jeszcze mokre włosy siedząc w wannie, czyli nie głową w dół. Wgniatam żel, a potem zawijam w taki bawełniany gładki ręcznik ploppingując. Po zdjęciu ręcznika fale są w miarę. Potem suszę suszarką nie, głową wtedy nie macham specjalnie, tylko chcę, żeby nieco się podsuszyły. W tym momencie zaczynają się prostować. Potem je trochę ugniatam, ale efekt jest taki, że wtedy przeważnie prostują się bardziej
Kupiłam dzisiaj ten żel z lidla, jutro spróbuję z nim pokombinować.
A może plopping Ci nie służy, tak jak mi? Mam po nim dużo słabszy skręt. Próbowałaś suszyć od razu z dyfuzorem? Może to by pomogło, sposób traktowania włosów po umyciu ma spore znaczenia dla skrętu, zwłaszcza w przypadku delikatnych fal

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
To "bycie CG" brzmi w tym poście jak sekta prawie.

Ja wcale nie jestem w 100% za tymi całymi zasadami CG, moje włosy bez silikonów by nie przeżyły zimy na pewno. I lata myślę, że też nie.
Ja też nie CG

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość

Wiadomo nie każdej kręconowłosej CG służy. Chociaż teraz jak użyję Biovaxu to będę nie do końca z CG
Właśnie właśnie

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Zawsze po keratynie miałam suche i matowe włosy, wiesz, takie nieprzyjemne w dotyku, a używałam jej minimalne ilości. Dodawałam tylko do psikadła, na 100 ml dawałam maksymalnie 8 kropel, jeśli dałam więcej to włosy wyglądały koszmarnie. Ile jej dodajesz do d/s ? Na Twoim miejscu bym ją całkowicie odstawiła i zobaczyła co będzie.
Też nie lubię keratyny w psikaczach, za to uwielbiam w maskach i odżywkach
Stary 2014-02-03, 18:28   #1205
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Też nie lubię keratyny w psikaczach, za to uwielbiam w maskach i odżywkach
Nawet nie próbowałam, po tym jak zrozumiałam, że to ona kołtuni mi włosy. Kiedyś sprawdzę

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:39   #1206
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Dla mnie CG to głównie odkrycie, że moje włosy wymagają czegoś innego niż włosy proste. No i jeszcze muszę brać pod uwagę fakt niefarbowania, bo też część produktów dla tak samo falowanych, ale farbowanych włosów się u mnie nie sprawdza. No i to, że część falowanych chce mieć jak najbardziej proste włosy i się czymś tam zachwycają, a ja wręcz przeciwnie - powinnam unikać tego czegoś
Imperfecta - w sumie to tyle czasu co suszenie, ale właściwie to nawet dobrze robi włosom, bo zamykasz im łuski jonizacją, a nie myjesz.
Dokładnie dla mnie tak samo

No racja zobaczę jak będą wyglądały jutro rano. Jeśli tak kiepsko jak zwykle na następny dzień to podejmę się regeneracji

Zobaczymy co dzisiaj wyjdzie. dałam sezamowy na godzinkę. Dawno go nie stosowałam, nawet nie pamiętam za bardzo jak działał też już się kończy. Zostanie mi tylko krokoszowy będę na mieście to skoczę po jakiś olej.
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 19:01   #1207
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Nie wiem co się dzieje z moimi włosami... Im bardziej staram się o nie dbać, tym gorzej one wyglądają...
Zgadzam się z przedmówczyniami, też wygląda mi to na przeproteinowanie.
Najpierw koniecznie dogłębne oczyszczanie szamponem z SLS, potem emolientowa pielęgnacja. Nie zaszkodzi czasem zrobić kompres, czyli maskę pod czepek i ręcznik.
Oleje które wymieniasz mają przewagę omega-6, może spróbuj inne? Rzepakowy, oliwa, lniany?
Odstawiłabym stylizatory dopóki nie znajdzie się winny

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 19:01   #1208
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
A może plopping Ci nie służy, tak jak mi? Mam po nim dużo słabszy skręt. Próbowałaś suszyć od razu z dyfuzorem? Może to by pomogło, sposób traktowania włosów po umyciu ma spore znaczenia dla skrętu, zwłaszcza w przypadku delikatnych fal

Nie mam dyfuzora właśnie, dopiero się zbieram do kupna. Myślę, że jak w marcu będę u fryzjerki to poproszę, żeby mi wysuszyła dyfuzorem i zobaczę, czy im to podejdzie

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 19:02   #1209
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość

Zobaczymy co dzisiaj wyjdzie. dałam sezamowy na godzinkę. Dawno go nie stosowałam, nawet nie pamiętam za bardzo jak działał też już się kończy. Zostanie mi tylko krokoszowy będę na mieście to skoczę po jakiś olej.
A jak ten krokosz wreszcie, doszłaś do tego, czy Ci służy, bo wiem, że się zastanawiałyśmy
Stary 2014-02-03, 19:03   #1210
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
A jak ten krokosz wreszcie, doszłaś do tego, czy Ci służy, bo wiem, że się zastanawiałyśmy
No i w sumie nie wiem, bo po tym incydencie wtedy boję się go użyć następnym razem przy olejowaniu dam go na kilka godzin i zobaczymy czy nie zrobi mi kuku

Stary 2014-02-03, 19:18   #1211
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam dyfuzora właśnie, dopiero się zbieram do kupna. Myślę, że jak w marcu będę u fryzjerki to poproszę, żeby mi wysuszyła dyfuzorem i zobaczę, czy im to podejdzie
A ona umie? Ja po wczorajszej lekturze wątku o dyfuzorach nie spodziewałabym się cudów, tzn. może być tak, że Ci zrobi super, a może tak, że nieumiejętnie i dalej nie będziesz wiedziała, czy Ci dyfuzor służy. A ja patrząc na Twoje włosy, myślę, że mógłby Ci pomóc, gdybyś suszyła ze stylizatorem na włosach głową w dół.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 19:27   #1212
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
A ona umie? Ja po wczorajszej lekturze wątku o dyfuzorach nie spodziewałabym się cudów, tzn. może być tak, że Ci zrobi super, a może tak, że nieumiejętnie i dalej nie będziesz wiedziała, czy Ci dyfuzor służy. A ja patrząc na Twoje włosy, myślę, że mógłby Ci pomóc, gdybyś suszyła ze stylizatorem na włosach głową w dół.
Idę do Mysi (z kokardka-mysi), więc akurat o to czy umie się nie boje

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 19:36   #1213
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Idę do Mysi (z kokardka-mysi), więc akurat o to czy umie się nie boje
Hahaha, to trzeba było tak od razu
Fakt, chyba pisałaś, ale coś ostatnio ruch mamy duży, więc nie wszystko pamiętam (co do kogo dopasować).
Stary 2014-02-03, 19:50   #1214
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Stylizatory to tylko dodatek, progres jest z pielęgnacji.
Wicherek to popróbuj żelu z lidla
Właśnie o to mi chodziło bo odpowiadałam na czyjś post z treścią że bez stylizatorów nie ma co się spodziewać efektu, a to nieprawda
Nie mam lidla w moim mieście, dajcie linka może go znajdę gdzie indziej

Cytat:
A no takie fajne no
A to jak fajne to ok bo już się szykowałam
Stary 2014-02-03, 19:56   #1215
Imperfecta
Zakorzenienie

Powiem nieskromnie, że zakochałam się dzisiaj w swoich włosach
Stary 2014-02-03, 20:03   #1216
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

Cytat:
Cudne loczki Ja przeważnie myję co 2 dni, ale jak się zdarza 3 dzień, to spinam
Ja zazwyczaj myję po pracy popołudniu (ok.15/16) jeśli wiem że będę gdzieś wieczorem wychodzić (czyli zazwyczaj), ew. wieczorem tak żeby zdążyły wyschnąć i idę spać--> noc 1
Rano renimacja itd.... -->noc 2! (i narazie tutaj jest kłopot z ogarnięciem)
i myję znów popołudniu lub wieczorem
Wyjątkiem będą niektóre weekendy kiedy mam zajęcia i w ruch pójdzie suszara z dyfuzorem-- ktoś mi pisał o ugniataniu przy suszeniu-- czy przy dużej ilości żelu się on nie wykruszy (w sensie odgniecie odrazu zamiast rano)??

Dziś jak wrócę koło północy pewnie to z racji wolnego tygodnia spróbuję olejowania na noc. Znalazłam jakiś szampon z SLS i bez silikonów (by Auchan) tylko jakiś rok po terminie (ale pachnie jak pachniał, przechowywany w ciemnym i raczej chłodnym miejscu) xD ale do samego oczyszczenia (bez mycia nim skalpu) po olejowaniu się nada, potem drugi raz już umyję całość Alterrą no i spróbuję znó podejścia z samym żelem. Może nie wychodziło mi z nim przez to, że go za mało dawałam

Edytowane przez Agnes93
Czas edycji: 2014-02-03 o 20:05
Agnes93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:09   #1217
macka
Zadomowienie

Który żel z lidla to był ten polecamy, który chwalicie? Dobrze kojarzę, ze męski, z czyms tam zielonym na opakowaniu? Jeśli tak, to on strasznie pachnie jakaś męska wodą , i ma jakiś brokat???

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:18   #1218
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Który żel z lidla to był ten polecamy, który chwalicie? Dobrze kojarzę, ze męski, z czyms tam zielonym na opakowaniu? Jeśli tak, to on strasznie pachnie jakaś męska wodą , i ma jakiś brokat???

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Tak, ten z zielonym czymś. Bo ten z niebieskim daje efekt "wet". Brokatu nie zauważyłam na włosach, na ręce też nie.
Co do zapachu to tez niestety tak go odczuwam

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
A gdzie pikczer?
Stary 2014-02-03, 20:33   #1219
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie pikczer?
w codziennik wrzuciłam właśnie

Dawno nie były tak błyszczące
Stary 2014-02-03, 20:44   #1220
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się zakochałam
Stary 2014-02-03, 20:47   #1221
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się zakochałam
oj, jak miło
Stary 2014-02-03, 20:48   #1222
Floria
Zadomowienie

Cytat:
w codziennik wrzuciłam właśnie

Dawno nie były tak błyszczące
No wyszło super!
Coś czuję, że ten żel zrobi karierę na wątku W końcu nam wychodzi coś
Stary 2014-02-03, 20:49   #1223
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
No wyszło super!
Coś czuję, że ten żel zrobi karierę na wątku W końcu nam wychodzi coś
dziękuję
zbiorowy good hair day

Moje włosy chyba bardzo lubią olej sezamowy
Stary 2014-02-03, 20:50   #1224
wicherek1989
Zakorzenienie

Ja póki co (chyba) pierwszy raz zrobiłam sucharki na nockę (żel mrożący joanna, którego używa mąż) i jutro spróbuję coś z tego wyczarować, więc obojętnie czy rezultat na + czy - to się pokażę i w razie czego doradzicie jak zrobić to lepiej
Stary 2014-02-03, 20:52   #1225
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja póki co (chyba) pierwszy raz zrobiłam sucharki na nockę (żel mrożący joanna, którego używa mąż) i jutro spróbuję coś z tego wyczarować, więc obojętnie czy rezultat na + czy - to się pokażę i w razie czego doradzicie jak zrobić to lepiej
Oby wyszło

Chyba naprawdę jest różnica, bo własna macocha nie poznała moich włosów na fb
Stary 2014-02-03, 21:03   #1226
sereniti
Zakorzenienie

keratyny daję 2-3 krople do odżywki d/s - chyba odstawię na jakiś czas bo puszy mnie jednak
myję szamponem co 2 tygodnie, samą odżywką też nie myję tylko np olej czy maskę zmywam facelle/szampon z rossmanna babydream potem d/s i b/s. na samej b/s też próbowałam stylizować - czerwona i zielona dają rade, po niebieskiej mam wyprost więc jej czasem używam do mycia. kurczę korci mnie żeby wypróbować żel z lidla ale myłam rano włosy więc musze poczekać do jutra. chyba ugotuję sobie glutka i nałożę na noc na włosy
myszka - piszę w pamiętniku (hehe jak to brzmi zwłaszcza w moim wieku) zawsze co i jak używam przy myciu dlatego już wiele rzeczy wyeliminowałam
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:18   #1227
201708250935
Konto usunięte

Floria o moj boze, jakie slicznosci

Cytat:
Nagomiko, powiedz proszę dokładnie jak dbasz o włosy. Jaka odżywka, kiedy czeszesz, jak zawijasz w ręcznik i czym stylizujesz?
troche jest informacji w codzienniku, tamtymi informacjami tez mozesz sie posilkowac. Olejuje praktycznie przed kazdym myciem. Myje OMO odkad zaczelam dbac o wlosy. po umyciu odciskam wode i nakladam maske ktora trzymam pod czepkiem 1h i dluzej. (odtad glowa w dol) Splukuje maske zimna woda i rozczesuje je palcami. Odgniatam je rekoma z nadmiaru wody po czym nakladam odzywke bez splukiwania ciagle odgniatajac. Na odzywke nakladam zel zielony z lidla (hojnie) ale wciaz ruchami odgniatajacymi, wciskam zel we wlosy. Biore pieluche tetrowa i przez chwile odgniatam tak zeby woda nie kapala, dodaje jeszcze troche zelu. Susze z dyfuzorem od dolu, przez 3 minuty kazda parte wlosow. Po wysuszeniu odrzucam wlosy na plecy (wracamy do pozycji wyprostowanej) i zostawiam przez 15minut-1h zeby sobie doschly ewentualnie. Odgniatam i tyle

Wybacz ze tak dlugo, ale kotka mi sie rozchorowala i musialam z nia do weterynarza prosto po szkole jechac, troche sie zeszlo ;/

Imperfecta boskie bosko sie kreca, tak... bardziej miekko niz zwykle
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:18   #1228
Nieszka__
Zadomowienie

Floria, myszka2020 dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Nie jestem przekonana co do tego przeproteinowania, ale zwrócę na to uwagę, poobserwuję efekty.

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Oleje które wymieniasz mają przewagę omega-6, może spróbuj inne? Rzepakowy, oliwa, lniany?
Odstawiłabym stylizatory dopóki nie znajdzie się winny
Hmm lniany kiedyś kupiłam i jakoś mi niezbyt odpowiadał, gdyż po krótkim czasie zaczął śmierdzieć Gdzieś słyszałam o jego krótkim terminie ważności. A może trzymanie go w lodówce ułatwi sprawę?

Poszłam dziś do fryzjera w akcie desperacji i ścięłam kilka centymetrów. Przynajmniej będę miała pewność, że włosy są zdrowe.

Czy żel do włosów może się zepsuć? Kupiłam zapas starej, dobrej Isany męskiej (jeszcze kiedy wchodził nowy skład, nie pamiętam jaki czas temu to było ) No i... Żele te mają teraz dziwny zapach.
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:22   #1229
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
Imperfecta boskie bosko sie kreca, tak... bardziej miekko niz zwykle
O brakowało mi tego określenia! Tak, miękko się kręcą dziękuję
Stary 2014-02-03, 22:07   #1230
sollina
Rozeznanie

Dawno mnie tu nie było, ale cały czas staram się dbać o swoje włoski. Ostatni czas nie był zbyt dobry dla nich, wypadło mi bardzo dużo, praktycznie 1/2 włosów . Teraz walczę o baby oraz te, które pozostały. I w związku z tym mam do Was kilka pytań.

Po pierwsze moje włosy po ostatnim myciu zrobiły się takie dziwnie sztuczne w dotyku. Kojarzą mi się z tymi od lalek. Testowałam tę maskę Biovax niebieską (jedwab i keratyna chyba), czyli było tak:
M: Szampon Alterra granat
O/D: Biovax
B/S: odrobinka Biovaxu
S: żel pomarańczowy męski z Joanny
+ płukanie włosów po szamponie w wodzie z odrobiną oleju (moje włosy i skóra głowy bardzo to lubią)

Nigdy nie miałam niczego takiego na włosach i nie wiem co teraz zrobić.

I druga sprawa, macie jakieś sposoby na zabezpieczenie skóry głowy przed przesuszeniem? Mam bardzo suche powietrze w pracy i nic z tym nie mogę zrobić. Skóra wysycha mi tak szybko, że nawet raz jak nałożyłam Garnier AiK na nią, to po kilku godzinach nie było po nim śladu, został wchłonięty.
sollina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości