Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 21:04   #1951
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
i Ty tam jeszcze jesteś?

do 15 jak Ty wracałaś, to ja pewnie w rossmanie już buszowałam
to nie Ty bo ja ok 15:30 szłam.
Nie pierd*l że byłaś w rossmanie na pksie..

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:04   #1952
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ale fajny balwanek
a jakie zebiszcza ma duze, u nas to jakby stanely w miejscu
noo ja to w ogole pozazdrościłam tych zębiszczy
Stary 2014-02-03, 21:06   #1953
sylwietta1988
Zakorzenienie

Hej lasencje ale mam dzis dzien z dooopy od samiutkiego rana łupie mnie głowa a na dodatek po południu zaczął ząb, tak z grubej rury od razu, siepie jak jasny pieron- wyrywanko mi sie szykuje
Cytat:

kurde, to Wy już w innej lidze jesteście
Sylwia, mogę Ci oddać moje wszystkie słodycze, których od jutra zamierzam nie jeść
biore co dasz
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

sylwia chętnie oddam Ci kostkę alpejską, którą wczoraj zrobiłam, co prawda już połowy nie ma (znikła sama ) ale odstąpię chętnie
jak wyzej
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Wow ale miałam weekend. Zrobiłam pierdyliard zdjęć i powiem Wam że plus jest tego jeden - mam DOŚĆ biżuterii serio, już mnie żadne świecidełka nie ruszają. Tak jak lubię robić fotki tak to jest wyjątkowo upierdliwe. Myślę że do końca lutego powinnam się uwinąć z całym sklepem oby nie było tak jak ostatnio, że zaczęłam a potem jakoś nie było czasu. Zastanawiam się tylko ile kasy sobie zażyczyć za całe zlecenie? Nie mam pojęcia.

Nic, lecę spać, jutro wpadnę może na drzemce małego. buziaki
duzo

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Sylwuuuuuuuuuśśśśśśśśśś!! pokażesz tą kamizelkę?

hello! nocka super, ale bąbel nie wiem co się stało, zasypia k. 22 my jesteśmy padnięci na maksa.....
pokaze Skarbie, tylko jutro ją cykne oki? bo dzis nawet aparat nie naładowany
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:06   #1954
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
córka raczej jej nie wyedukowała bo sama dość wcześnie przestała karmić, Mały miał skazę
więc może nas podczytuje
a właśnie jak reagujecie jak Wasze dzieci Was ugryzą?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

dobry był dzisiaj odcinek mjm
Ja odsuwam sie albo ewentualnie jego i mowie, zeby tak nie robil.
On sie wtedy zazwyczaj smieje

Obejrzane, a jakze

Cytat:
Hope, Ty ślepoto jedna!!!!!!!! macham, skaczę przed oknem (na krzyki nie miałam warunków), a ta idzie i nawija przez telefon z siostrą szłaś?
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
elllmi no z Młodą szłam, ubraną jak wsiur nawiasem mówiąc dzisas! Nie widziałam!! Tż dzwonił coś tam pieprzył i nawet nie wiedziałam kiedy przeszłam koło Twojej roboty za to jak się wracałam ... to Ty chyba odjeżdzałaś, a myślałam że do 16 pracujesz?
Wy to macie perypetie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:07   #1955
Lenova
Wtajemniczenie

HEJKA

Nadrobiłam, ale niewiele zapamiętałam ;/ Ale przede wszystkim chciałam złożyć najserdeczniejsze życzenia spóźnione dla naszych kochanych soleninantów!!!!- buziaki kochani moi , duuużo zdrówka i słoneczka

I Pstryczku Wszystkiegooooooo najlepszegoooooo:cm ok:

Black Witaj !

Gojka współczuje Wam tych ciągłych wizyt w szpitalu. Oby Wam w końcu to minęło i żeby Paulinka była zdrowiutka!

Mika brawa dla Julusia za postępy !!!

teraz napiszę co u nas.
W neidzielę była impreza roczkowa Blanki (tort w załączniku) . Było bardzo dużo ludzisków, Blanka trochę oszołomiona ale w sumie fajnie było pobawiła się trochę z dziećmi.
Ale troszkę niezadowolona jestem z prezentów. Ja wiem, że liczy się gest i dobra wola i w ogóle to nie jest najwazniejsze ale WSZYSCY jak jeden mąż kupują jakieś mocno grające zabawki. Mówię Wam ile ja już tego mam. Zabawki pozbawione większego sensu, oby coś grało czy świeciło. Blanka oczywiście się za to łapie i czasami włącza wszystko na raz a nas wszystkich głowa boli a Ona biedna potem krzyczy w nocy. Nie umiem też wprost powiedzieć komuś że mi się to nie podoba bo na pewno ktoś chciał dobrze, ale naprawde Blanka nie ma fajnych zabawek które są mądre, edukacjyne tylko wszystkie wrzeszczą .
Wózek który jej zamówiłam na all jeszcze nie doszedł ;/ dzwoniłam do nich i nic nawet tel nie odbierają
Kolejna sprawa byliśmy ostatnio u pediatry bo martwi mnie stopa Blanki bo ciągle wykrzywia do środka paluchy no i mamy skierowanie do ortopedy a póki co kazał chodzić w bucikach które mają usztywnianą piętę i najlepiej lewy na prawy by te paluchy trochę skorygować. Nie wiem czy to dobry pomysł ale czasem jej tak zakładam.
Dzisiaj pierwsza samotna nocka Blanki w pokoiku w łóżeczku, na razie spokojnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020961.jpg (85,1 KB, 25 załadowań)
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:07   #1956
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Bokeh, a pediatra co na ten brak ząbków?

Stary 2014-02-03, 21:07   #1957
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja dziś próbowałam dać Darii chlebek z dżemem (tak zachwalały dziewczyny że dzieciaczki uwielbiają)..... a Daria co? Bleeeee...pluła tym na odległość ani malinowy, ani brzoskwiniowy
Serek biały lubi żółty też jadła no i wędlinkę też. Ostatnio jej dałam schab pieczony.
moze spróbuj jakiegos kwasniejszego dzemu? typu ananas? W Biedrze jest tez marakuja-papaja, albo moze powidła śliwkowe? U nas to hit
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Litlle - widziałam że pytałaś o kamerzystę, a ja na czasie jestem bo w czerwcu TEN DZIEŃ

no więc nam polecał kamerzystę zaspół, który będzie u nas grał. Pojechaliśmy, pogadaliśy co chcemy - zażyczył sobie 4200 zł foto+kamera. No aleee że to z polecenia, coś tam coś tam to nam obniży do 3500zł. Jako że mój TŻ jest mistrzem negocjacji i oszczędności a poza tym to ja nalegałam na kamera+foto, jemu nie zależało, to powiedział, że aboslutnie wychodzi to poza nasz budżet. To ten gościu się pyta jaki jest nasz budżet, a TŻ długo się nie zastanawiając - 2500zł ! :O myślałam, że się spalę ze wstydu, chciałam wyjśc, no bo wiecie, pierwotna cena 4200zł, a ten 2500zł tu gada ten gościu tylko tak popatrzył, pomyślał i mówi- no dobra ale jak nas polubicie na FB i podpiszemy dzisiaj umowę. Moja mina: no to podpisaliśmy, polubiliśmy i mamy kamerzysta + fotograf za 2500zł
mistrzowie negocjacji czekam na foto kiecy

Cytat:
Że tugeza?!?!?!?!

1oo lat Pstryczkowa!!!!!

Hepi brihdaj, kuwa - tu ju! Hepi brihdej kuwa - tu ju!
rozwalsz mnie Hołp, na kolana przed Tobą

No to Pstryniu szalej dalej, zeby nam sie ty smutno nie zrobiło Wszystkiego wymarzonego Szalona Kobieto

Super zakupy dziewczyny, na blogu widziałam Bokehowe szalenstwo

LAURKO
, zastanawiałam sie dzisiaj, gdzie to sie podziewasz

BLACK, fajnie, ze jednak sie zdecydowalas wrócic

KIJA wspólczuje takich wczesnoporannych pobudek

aha, co do fotografa, ja 4 lata temu nie placiłam nic, bo to bliski przyjaciel rodziny i w ramach prezentu slubnego (byli zaproszeni) nam robił zdjecia+album wywołany. Ale wiem, ze wtedy brał około 800 a teraz to nie wiem.
nadrabiam dalej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 21:20   #1958
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
to nie Ty bo ja ok 15:30 szłam.
Nie pierd*l że byłaś w rossmanie na pksie..
pier*ole byłam i jeszcze w biedronie przy okazji

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
biore co dasz
to na dzisiaj proponuję pół pudełka kokosowo - czekoladowych kulek z rumem w środku ale chyba z tym zębem to się nie zgra

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wy to macie perypetie
a bo my takie niedociumane trochę i się mijamy

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

W neidzielę była impreza roczkowa Blanki (tort w załączniku) . Było bardzo dużo ludzisków, Blanka trochę oszołomiona ale w sumie fajnie było pobawiła się trochę z dziećmi.
świetny tort
a co do tych butków lewy na prawą i odwrotnie, to dziwne to trochę

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:20   #1959
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo rzadko sie to zdarza, nie pamietam kiedy bylo ostatnie ugryzienie ale my kp tylko w nocy wiec jakbym zaczela piszczec/krzyczec itd to bym mlodego obudzila i tugeza murowana wiec zaciskam zeby i tyle

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

ale fajny balwanek
a jakie zebiszcza ma duze, u nas to jakby stanely w miejscu
bardziej chodziło mi o takie ugryzienie w nogę czy brodę w czasie zabawy
Cytat:
elllmi no z Młodą szłam, ubraną jak wsiur nawiasem mówiąc dzisas! Nie widziałam!! Tż dzwonił coś tam pieprzył i nawet nie wiedziałam kiedy przeszłam koło Twojej roboty za to jak się wracałam ... to Ty chyba odjeżdzałaś, a myślałam że do 16 pracujesz?
coś się nie możecie spotkać

no właśnie, z tym gryzieniem, Kuba wchodzi na mnie, staje i opada i gryzie mnie w brzuch, on się śmieje, ja najpierw krzyknę "ałaaaa to boli" ale jak widzę jego chichr totalny to i ja zaczynam się śmiać, kurcze chyba to niepedagogiczne jest :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:21   #1960
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Kolejna chudzina ja mam +3cm ale za to +10kilo stosunkowo do ciebie

Sylwia u nas też trzaskają talerze, wczoraj widziałam fajną miseczkę z melaniny ale mówie kupię następnym razem, dziś lenka je mandarynkę w talerzyku, myślę sobie muszę jej kupić w razie czego się nie potłucze, doprawiam zupę słyszę trzask talerz w kawałkach- od serwisu, pytam się:Lenusia co się stało? a ona TRY!
dobra jest

Cytat:
ale piękny dzień dziś był
cudowny, jutro tez ma tak byc dziec szalał na dworze bite dwie godziny, a że podwórko zamieniło sie w lodowisko to robilsmy takie piruety że hej

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

W ogóle ten mój dzik nie chce leżeć w wózku, tylko wisi taka oparta o ten pałąk z przodu i tak usypia. Masakra, pewnie ludzie myślą, że jestem niedorozwinięta i nie wiem, że w wózku można oparcie odchylić, żeby dziecko mogło wygodnie spać

Cytat:
Aha, milo...

Ty tez?

Ja dzis uslyszalam od znajomej mamy 7-miesiecznych blizniakow: "Ty JESZCZE karmisz?" z miną
A myslalam, ze takie teksty to tyko od niektorych t.mozna uslyszec
ale z ciebie matka, no wiesz, tyle czasu tylko cycek i cycek, dziecku dobrego jedzenia żałujesz

Cytat:
a ja się dziś miło zaskoczyłam, bo gadałam z jedną babcią (mamą sąsiadki, która już wróciła do pracy) i mówię jej, że ja kp a ona, że to dobrze, bo w mleku są wszystkie witaminy, więc to ja zrobiłam taaaak
Da sie?

Cytat:
Duchy
Kubus spi, ja siedze przy kompie, TZ w pracy. Az tu nagle w lazience zaczyna grac zabawka Kuby do kapania - zeby ja wlaczyc trzeba nacisnac przycisk
chyba bym sie zesrała ze strachu.....
Cytat:

na szczescie nie gryzie... nie ma czego gryzc
o kutwa, o kutwa, o kutwa, niezastąpiona jestes
Stary 2014-02-03, 21:27   #1961
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
pier*ole byłam i jeszcze w biedronie przy okazji
ja pierd*lę ja też byłam
a do biedry miałam iść, ale spasowałam - nienawidzę na pks chodzić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 21:27   #1962
Ultra81
Rozeznanie

Lenova - tort piękny! A co do grających zabawek - u nas też na topie. Na szczęście nie ma tego wiele, ale obchody roczku dopiero przed nami, więc może być różnie

Lecę nakarmić ssaka, a potem spać.
Dobranoc I dziękuję za miłe słowa
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:29   #1963
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
chyba bym sie zesrała ze strachu.....
Lepiej nie.
Jak to zrobie to kto mi pojdzie do lazienki po sprzet do sprzatania?

Ja sie boje

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:30   #1964
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

to na dzisiaj proponuję pół pudełka kokosowo - czekoladowych kulek z rumem w środku ale chyba z tym zębem to się nie zgra
ja juz nawet czystą go znieczulałam, bo cos tabletka nie zadziałała takze rum tyż może byc
Cytat:

coś się nie możecie spotkać

no właśnie, z tym gryzieniem, Kuba wchodzi na mnie, staje i opada i gryzie mnie w brzuch, on się śmieje, ja najpierw krzyknę "ałaaaa to boli" ale jak widzę jego chichr totalny to i ja zaczynam się śmiać, kurcze chyba to niepedagogiczne jest :/
a bo takie ciamajdy są, powiedziałaby jedna albo druga- idziemy na piwo albo stawiam flache na spotkaniu to by szybciej poszło

co do gryzienia, dziecie raczej mnei nie gryzie z jednym tylko wyjatkiem, leze na plecach na dywanie, ten sobie podchdzi, podwija mi bluzke, paluchem w pępek sztura a potem rzuca sie z zębami na niego, nie ogarniam o co kaman bo tak jest za kazdym razem

LENOVA, nie dziwie Ci sie, ze jeste podkurzona zabawkami, Bartulo ma trzy grajace i mnie czasami nerwy roznoszą jak mu sie właczy faza "granie"

Wszystkim gratuluje udanych imprez pieknych tortów, prezentów trafionych mniej lub bardziej i zachwytów nad "naszymi"
cudownymi maluszkami

czytałam ten post zalinkoany, łzy sie same do oczu cisną......

A dzis w wiadomosciach podawali, ze w Szczytnie baba pijana w sztok urodziła dziecko- mialo 2,5 promila nóz w kieszeni sam sie otwiera piecioro dzieci jej juz zabrali z powodu alkoholizmu
Stary 2014-02-03, 21:31   #1965
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Bokeh, a pediatra co na ten brak ząbków?
Mnie przy Agatce lekarka powiedziała, że no co ja chcę zrobić? przecież i tak nie ma sposobu na przyspieszenie wyłażenia zębów

No i pierwszy wylazł gdy miała 14mcy bez 9 dni nie jest to nic niesamowitego.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 21:34   #1966
pstryczek84
Zakorzenienie

Mlody zasnal
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
u Was nic a nic?

Cytat:

teraz napiszę co u nas.
Ale troszkę niezadowolona jestem z prezentów. Ja wiem, że liczy się gest i dobra wola i w ogóle to nie jest najwazniejsze ale WSZYSCY jak jeden mąż kupują jakieś mocno grające zabawki. Mówię Wam ile ja już tego mam. Zabawki pozbawione większego sensu, oby coś grało czy świeciło. Blanka oczywiście się za to łapie i czasami włącza wszystko na raz a nas wszystkich głowa boli a Ona biedna potem krzyczy w nocy. Nie umiem też wprost powiedzieć komuś że mi się to nie podoba bo na pewno ktoś chciał dobrze, ale naprawde Blanka nie ma fajnych zabawek które są mądre, edukacjyne tylko wszystkie wrzeszczą .
Wózek który jej zamówiłam na all jeszcze nie doszedł ;/ dzwoniłam do nich i nic nawet tel nie odbierają
Kolejna sprawa byliśmy ostatnio u pediatry bo martwi mnie stopa Blanki bo ciągle wykrzywia do środka paluchy no i mamy skierowanie do ortopedy a póki co kazał chodzić w bucikach które mają usztywnianą piętę i najlepiej lewy na prawy by te paluchy trochę skorygować. Nie wiem czy to dobry pomysł ale czasem jej tak zakładam.
super tort!
kciuki za stopke
i za pierwsza dorosla nocke!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:34   #1967
sylwietta1988
Zakorzenienie

Mam jeszcze pytanie czysto techniczne do mam, które mają maluchy w osobnych pokojach- skad wiecie, kiedy maluch sie budzi? Jak np nie płacze? Ze nie rozkopie sie? Bo ja spie z małym na łózku, nie wyobrazam sobie teraz, ze eksmituje go do osobnego pokoju...... Mam wizje pobudek co minute i latania w celu sprawdzenia, czy wszystko ok........
Stary 2014-02-03, 21:39   #1968
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
bardziej chodziło mi o takie ugryzienie w nogę czy brodę w czasie zabawy
aaaaaaaaa to soreczki
a to nie, tak mnie nie gryzie... kiedys szalenie non stop gryzl mnie w obojczyk ale na szczescie mu przeszlo. u nas teraz faza na lapanie za nosa jest

Stary 2014-02-03, 21:43   #1969
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
dobry był dzisiaj odcinek mjm
mówisz?
Muszę jutro załączyć powtórkę
Cytat:
Duchy
Kubus spi, ja siedze przy kompie, TZ w pracy. Az tu nagle w lazience zaczyna grac zabawka Kuby do kapania - zeby ja wlaczyc trzeba nacisnac przycisk
ja bym juz z łóżka nie wylazła. My jak zapomnimy szczeniaczka wyłączyc to Nas czasem uracza cudnym - A kuku, widzę cię!

Cytat:
W ogóle ten mój dzik nie chce leżeć w wózku, tylko wisi taka oparta o ten pałąk z przodu i tak usypia. Masakra, pewnie ludzie myślą, że jestem niedorozwinięta i nie wiem, że w wózku można oparcie odchylić, żeby dziecko mogło wygodnie spać
moja jak po latach niecheci do wozka znowu sie do niego przekonała to tak jezdziła i tak usypiała i nie mogłam jej połozyc oparcia bo momentalnie otwierala oczy, musiałam podnosic cały wozek wiec jechałysmy na tylnych kołach, az lepiej usnełą i dała sie połozyc
Cytat:

Mamy kp czy dzieci Was gryzą? Bo ja nie wiem jak Ewę oduczyć, jak zasypia to mnie gryzie w jedno miejsce, na lewej piersi, jak zabieram to od razu ryk bo się budzi, ewentualnie łapie jeszcze mocniej. Trochę to boli Nakładki odpadają.
nie gryzie, ale jak je z 1 cycka to probuje miziac i 'szczypac' drugiego

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2014-02-03 o 21:44
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 21:51   #1970
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ja pierd*lę ja też byłam
a do biedry miałam iść, ale spasowałam - nienawidzę na pks chodzić

też tam nie lubię, ale pomidory mi potrzebne były, a nie chciało mi się latać gdzie indziej

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44966075]Mnie przy Agatce lekarka powiedziała, że no co ja chcę zrobić? przecież i tak nie ma sposobu na przyspieszenie wyłażenia zębów

No i pierwszy wylazł gdy miała 14mcy bez 9 dni nie jest to nic niesamowitego.[/QUOTE]

mojemu chrześniakowi też tak późno zęby zaczęły wychodzić i do tej pory ma mleczaki, a jest teraz w drugiej klasie

spadam spaciu, bo od jutra 30 min wczesniej zaczynam wstawać - przerzuciłam się na dojazdy busami, bo tankowanie mnie wykończa niestety

dobranocki

Stary 2014-02-03, 22:01   #1971
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jeszcze pytanie czysto techniczne do mam, które mają maluchy w osobnych pokojach- skad wiecie, kiedy maluch sie budzi? Jak np nie płacze? Ze nie rozkopie sie? Bo ja spie z małym na łózku, nie wyobrazam sobie teraz, ze eksmituje go do osobnego pokoju...... Mam wizje pobudek co minute i latania w celu sprawdzenia, czy wszystko ok........
no właśnie też mam taką wizję. Zresztą gdzie Kuba ma spać, jak ja niby będę spała w drugim pokoju przecież Jego łóżeczko spełnia obecnie funkcję kosza na brudne ciuchy a jak w nim siedzi to go parzy w tyłek

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

http://dziecisawazne.pl/10-cesarskic...arskim-cieciu/
bardzo fajny artykuł

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

a co do zębów to pewnie Wam pisałam, że mi wyrosły jak miałam 1,5 roku, wtedy też zaczęły mi rosnąć włosy bo wcześniej byłam łysa i bezzębna

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

widzę, że gadam sama do siebie więc idę spać. Chyba mnie nie lubicie, bo zawsze jak ja jestem to rozmowy cichną a jak mnie nie ma to 5 stron w 5 min potraficie naprodukować.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:08   #1972
BlackSanctum
Zakorzenienie

Coś tu cicho...

Ogarnęłam kolejny film na yt.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:22   #1973
LadyWhisper
Zakorzenienie

jakie cicho jak ja ledwo nadazam z czytaniem black chyba inne watki czytamy

pietraszko tez gryzie, on to w ogole mial taka faze ze przez pol dnia sie rzucal na mnie jak taka harpia i gryzl, i to raz za razem, a ja durna matka tak sie chichralam razem z nim ze zesmy sie nakrecali nawzajem i nawzajem gryzli slodziak kochany.

W ogole nauczyl sie baczka krecic, moj kochany! Mam filmik tylko musze zgrac na kompa

sylwus, no to tak, pierwsze nocki tak wygladaja, ja przez niemal tydzien nie spalam bo co chwile do mlodego wstawalam. Jak sie budzi to placze, ja akurat mam taki sen ze go slysze i jak sie rozkopuje to zazwyczaj przy przebudzeniu, a jak sie przebudza to marudzi placze, wiec jak zasnie na nowo to ide i opatulam kolderka. Ale on raczej rzadko sie rozkopuje

aha insolito, Twoj wczorajszy link mega mi humor poprawil

meneq, nie skumalam? czemu u Ciebie???

elllmi, hope, nie kumam, czemu wy sie na flache nie umowicie, co chwila sie mijacie sledzicie jedna druga a ciezko wam sie spotkac :P

lenova, tule slonce

ultra, hello! Zostan z nami!

Dziecie wroiclo do rytmu i zasnelo 19.54 uf!! Juz mialam wizje ze chodzi codziennie spac o 29
dzieki temu obejrzelismy dwa odcinki brejking bed. Ktoras jeszcze ogladala chyba kiedys nie? Przyznac sie ktora!

Dobranoc lejdis, buziaki

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 01:13   #1974
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
nancy kiedy Yae ugryzie, to nie ma bata, zaboli tak, ze kategorycznie uwage zwracamy. Nie jest nam wtedy tez do smiechu
bokeh a moze te uszy to na zeby? Mowie calkiem powaznie
sylwietta mam nadzieje, ze mniej boli...
fewciu co z Blanka?
gojka zdrowia dla P.!
ultra teraz juz zostaniesz z nami?
lady to zdjecie z bambusami to w Japonii zrobione, powiedzmy ze w mojej okolicy ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 03:48   #1975
Delicjanka
Zakorzenienie

Tugeza od2giej ...

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 05:31   #1976
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Pobudka o 5:20 :banghead:

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 06:14   #1977
treselle0
Zadomowienie

pobudka o 6

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2014-02-04 o 06:16 Powód: 6 brzmi lepiej niż 5:58;)
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 06:20   #1978
elllmi
Zakorzenienie

hej
szłam dzisiaj do pracy pod drzewami, na których siedziały i wrzeszczały stada wron, a ja się tylko modliłam żeby nic na mnie nie spadło

Cytat:

a co do zębów to pewnie Wam pisałam, że mi wyrosły jak miałam 1,5 roku, wtedy też zaczęły mi rosnąć włosy bo wcześniej byłam łysa i bezzębna
dawaj fotkę

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
elllmi, hope, nie kumam, czemu wy sie na flache nie umowicie, co chwila sie mijacie sledzicie jedna druga a ciezko wam sie spotkac :P

Stary 2014-02-04, 06:35   #1979
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to standard, nie da rady jej położyć, zasypia oparta głowa o ten pałąk i dopiero jak moco zaśnie to ją kładziemy
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Paulinka po 7 dniach od odstawienia antybiotyku dostała kataru i kaszlu... Leczyłyśmy się w domu... Do tego po zmianie mleka 2 na 3 pojawił się ból brzucha a następnie czerwone i suche policzki... No to tak sobie pomyślałam, że może ona ma uczulenie na mleko i to przez nie non stop choruje... W zasadzie od października non stop chora i co raz antybiotyk lub szpital.... Zapisałam ją do pediatry, ale że akurat musiała pójśc na urlop to wizyta dopiero dziś.. Nie doczekałyśmy i w piątek znowu trafiłyśmy do szpitala, znowu z dusznościami.... Całe szczęście, że szybko zareagowaliśmy to dziś nas wypuścili w sumie to nie chcieli. ale że mała już tylko inhalacje tam miała to strach trzymać, żeby czegoś gorszego nie złapała.... To w sumie na tyle.... Mam nadziję, że spowortem tam nie wrócimy... Powinnam jhuż być przez jakiś czas, bo tż narazie w domu... Lece nadrabiać....
Ja bym zrezygnowała z pediatry a wybrała się np do jakiegoś dobrego pumunologa czy coć. Mój chrześnaik tak chorował i chorował, pediatra cały czas antybiotyk przepisywał, żadnej poprawy nie było. Dopiero bratowa poszła do jakiegoś lekarza w rzeszowie co jeszcze ją leczył, dostała skierowanie do pumunologa, laryngologa i jeszcze gdzie. Mały ma dietę i inhalacje ( na początku 3 razy dziennie, teraz już tylko raz, i na wiosnę spróbują odstawić), generalnie ma duże prawdopodobieństwo astmy.

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
teraz napiszę co u nas.
U mnie prawie wszytskie grające, i jeszcze a ma manię włączania wszystkiego na raz, pstryknie żeby zagrało a ona już czym innym zainteresowana.
Tort piekny
Cytat:
no właśnie też mam taką wizję. Zresztą gdzie Kuba ma spać, jak ja niby będę spała w drugim pokoju przecież Jego łóżeczko spełnia obecnie funkcję kosza na brudne ciuchy a jak w nim siedzi to go parzy w tyłek

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

widzę, że gadam sama do siebie więc idę spać. Chyba mnie nie lubicie, bo zawsze jak ja jestem to rozmowy cichną a jak mnie nie ma to 5 stron w 5 min potraficie naprodukować.
To nie masz kosza na pranie??
A to jak tak późno zaczęły Ci zęby i włosy rosnąć to dla naszych dzieci jest jeszcze nadzieja

U nas kolejne nocka z jedną pobudką na mleko. Nie wiem jak tam rano, bo wczoraj to bez ruchu jak wychodziłam, dzisiaj coś tam się kręciła.
Ogólenie to taki szkrab kochany. Kupiłam bratowej takie duże pudło na zabawki w pepco i wsadziłam tam Oliwkę wieczorem, jaką miała radochę.
Rozbieramy się do kąpania: ściągnęłam jej rajstopki z pupy a ona szybciutko ściąga z nóg i jak nogi gołe to ręce podnosi do góry żeby jej body ściągać
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 06:36   #1980
pstryczek84
Zakorzenienie

pobudka o 7

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości