Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 22:15   #2311
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja też,no ale...finanse, finanse, finanse...zobaczymy.
A tam finanse, moja sąsiadka ledwo wiązała całe życie koniec z końcem, czasem nawet nie wiązała a się szóstki dorobiła i gdyby w ukryciu przed mężem nie brała antykoncepcji to by pewnie już z ósemke mieli

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:15   #2312
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

oj a do jakiego czasu moze sie rozwinac?
logoasia trzymam kciuki zeby sie rozwinely i zeby bylo wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
co Ci faceci widzą w konsolach ?
mój właśnie gra
ale spoko ,zapytał czy może
nie wiem co widzą w konsolach ale tez mnie to irytuje moj to codziennie musi pograc w fife
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
tak jak obiecałam, zdaję relację z wizyty u fizjo i z zaleceń:

Szymon ma wzmożone napięcie mięśniowe w górnej części ciała, szczególnie w prostownikach.

Duży wpływ na taki zły wzorzec pracy mięśni miało według tej pani ułożenie Szymka w brzuszku (od 19 tyg. Na każdym usg wychodziło, że leży główką w dół), takie objawy nasila też podobno żółtaczka (którą też Szymonek miał). Teraz musimy oduczyć go tej złej pracy mięśni i wypracować prawidłowe wzorce. Ćwiczenia mamy robić codziennie sami w domu, a dwa razy w tygodniu ona będzie z nim pracowała u siebie w gabinecie (wykonuje takie ćwiczenia, których my nie powinniśmy robić, bo można dziecku zrobić krzywdę)…. Także dobrze, że przyszło becikowe, to starczy na kilka tygodni takiej rehabilitacji, a później mam nadzieję, że nie będzie już potrzebna, a jeśli dalej to już NFZ.

Zalecenia:
- zakaz noszenia dziecka przodem do siebie (tego i tak staraliśmy się unikać, chociaż było ciężko bo w innych pozycjach płakał)
- wykonywanie większości czynności pielęgnacyjnych bokiem/na boku/część w pozycji siedzącej (odkładanie, podnoszenie, kąpanie, przewijanie)
- jak najbardziej wkładać go do fotelika i leżaczka – bo wtedy broda jest przyciągana do klatki piersiowej i odciążone są te jego spięte mięśnie
- dużo wibracji, drgań, bujania, lekkich podskoków (faktycznie rozluźniają – jak położyła Szymka rączkę na takim wibrującym żółwiu, to od razu ją otworzył i się rozluźnił)
- noszenie dziecka przodem do świata w pozycji prawie siedzącej (nóżki pod kątem 90*) – jako ćwiczenie starać się aby jego plecy nie dotykały naszego ciała, lewe bioderko ciągniemy w prawo i do siebie, a prawe ramię w lewo (taki efekt śruby), pochylamy się lekko do przodu żeby główka dziecka próbowała się również pochylić, a mały spojrzeć w dół (najlepiej żeby ktoś siedział na podłodze i zaczepiał go różnymi zabawkami)
- trzymamy na kolankach w pozycji siedzącej – podobnie jak wyżej, do tego rączką prawą dotykamy lewej nóżki i odwrotnie, pilnujemy żeby głowa była Prosto i lekko pochylała się do przodu
- na leżąco łapiemy rączkami dziecka za nóżki (prawa +prawa, lewa +prawa,itd), kołyszemy lekko na boki i pokazujemy się dziecku z tej strony, w którą ma obrócić główkę (to ma zapobiegać odginaniu do tyłu)
- kładziemy dziecko na swoje nogi, głowa między kolanami, pupa lekko uniesiona i oparta na naszym brzuchu i bawimy się znów rączkami i nóżkami, stukamy rączką o nóżki itp.)
- starać się nie dotykać szyjki i główki z tyłu, bo to daje dziecku bodziec do napięcia – dlatego mamy lekko korygować główkę łapiąc za czubek
- do leżenia podkładać małemu coś pod główkę (pod jej górną część), tak aby broda szła do klatki piersiowej

tyle zapamiętałam... trochę mnie to dobiło i zwątpiłam już całkowicie w naszą pediatrę, bo przecież już trzy razy zwracałam jej uwagę, że coś jest nie tak, a ta miała mnie za przewrażliwioną matkę, a nawet porządnie go nie zbadała... Trochę ćwiczeń i drogi przed nami, ale mam nadzieję, że będzie dobrze Gdy zapytałam tą rehabilitantkę o to, co by było gdybyśmy zlekceważyli te objawy i nic z tym nie robili, to powiedziała, że najprawdopodobniej Szymonek by nie raczkował, miałby niewłaściwą postawę ciała (odgiętą do tyłu), byłby nerwowy, miałby problemy ze skupieniem uwagi i inne takie podobne... Także miałoby to negatywny wpływ na sferę ruchową, ale i psychiczną. I jak tu zaufać lekarzom?!:/

No to się rozpisałam, teraz lecę nadrabiać póki Szymuś śpi
dobrze ze w pore zaczeliscie rehabilitacje napewno bedzie wszystko dobrze! a co do Twojej pediatry....to jednak widze ze ciezko o dobrego lekarza, sama nie wiem czy moja jest dobra czy nie...
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja znowu jestem chora Miałam już nic nie pisać,ale z bezsilności się poryczałam
Wczoraj mnie wzięło-dostałam gorączki,no i na wieczór dreszczy. Zjadłam tabbletki na noc,ale rano temperatura jeszcze wyższa,no i faszerujesię lekami,które mi nie pomagają. Do tego boli mnie od wczoraj żołądek,ciągle mi się odbija i czuje jakbym zaraz miała isc zwrócić. Wzięłam przed chwilą krople miętowe i po przełknięciu zwymiotowalam
Na dodatek Maja dostała rozwolnienia i boję się,że ją też łapie
czarna i rusałka wracajcie do zdrowia!
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Biogaia może tylko utrudnić robienie kupki. U nas zawsze pomagał rumianek. Albo picie wody przed każdym jedzeniem
biogaia moze utrudniac wyproznianie??a czemu tak moze dzialac wiecie moze? bo moja Julka ostatnio znowu robi kupki co 3-4 dni a biogaie albo dicoflor daje codziennie...
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
A dawalas mu np.rano troszkę ciepłej wody przegotowanej ma łyżeczce?Ponoć też pomaga
kurcze u mnie to nie podziała bo mala rano tak wrzeszczy z glodu ze nie da sie zapchac woda
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a ja własnie mam taki nawyk z domu rodzinnego i z tego powodu nie mam tv u siebie
serio nie masz tv? ja to bym chyba nie wytzrymala i kurcze boje sie ze to jakos zle moze dzialac u dziecka na rozwoj bo jest wlaczony prawie caly dzien

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:15   #2313
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
A drugie to wpadka?
A gdzie tam, w pełni planowane
Poroniłam pół roku przed poczęciem Julki i w głowie miałam tylko zajście w ciążę... dobrze,że tak szybko sie udało i że tym razem nie musiałam tego przechodzić

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:16   #2314
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
masz

No to do roboty

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-03, 22:16   #2315
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
A drugie to wpadka?

oj tam, co tak brzydko nazywasz? Nieplanowane się mówi.

Moja Tusia jest nieplanowana, ale bardzo chciana, od samego początku i od zrobienia testu. Chociaż nie...to ja jej nie planowałam, a mój małż długo męczył.
Wszyscy mi sugerują,że on to specjalnie zrobił i mam mu nie wierzyć:h ahaha:

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:17   #2316
MsLullaby
Zakorzenienie

Czaszka może dlatego że biogaia pomaga przy rozwolnieniach więc pewnie trochę "zbija" tą kupę. No ale nie wiem, tak tylko myślę

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-03, 22:17   #2317
butterfly20
Zakorzenienie

o, wypełniają piersi tkanką tłuszczową z brzucha,żeby były sterczące. Cholerka, w sumie fajna sprawa

Stary 2014-02-03, 22:19   #2318
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
logoasia

kurcze u mnie to nie podziała bo mala rano tak wrzeszczy z glodu ze nie da sie zapchac woda
Zajmij ją jakoś i spróbuj przemycić trochę wody na łyżeczce
Stary 2014-02-03, 22:19   #2319
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Poroniłam pół roku przed poczęciem Julki i w głowie miałam tylko zajście w ciążę... dobrze,że tak szybko sie udało i że tym razem nie musiałam tego przechodzić
Dzięki Bogu Julia urodziła się cała i zdrowa pewnie trzecia ciąża to był dla ciebie duży stres po takich przeżyciach

Cytat:
oj tam, co tak brzydko nazywasz? Nieplanowane się mówi.

Moja Tusia jest nieplanowana, ale bardzo chciana, od samego początku i od zrobienia testu. Chociaż nie...to ja jej nie planowałam, a mój małż długo męczył.
Wszyscy mi sugerują,że on to specjalnie zrobił i mam mu nie wierzyć:h ahaha:
Bartuś też NIEPLANOWANY. Tzn ja chciałam bardzo ale TŻ nie chciał, więc jak mi się odwidzialo i postanowiłam jeszcze zaczekać to już byłam w ciąży

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2014-02-03 o 22:21
Stary 2014-02-03, 22:21   #2320
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
A tam finanse, moja sąsiadka ledwo wiązała całe życie koniec z końcem, czasem nawet nie wiązała a się szóstki dorobiła i gdyby w ukryciu przed mężem nie brała antykoncepcji to by pewnie już z ósemke mieli

to kiepska ta antykoncepcja, skoro aż szóstkę ma

No ale to chyba raczej nie ma nic wspólnego ze świadomym planowaniem rodziny...a tym bardziej nie ma nic wspólnego z odpowiedzialnością,skoro nie mając środków do życia dopuszcza się do takiej sytuacji?

Stary 2014-02-03, 22:23   #2321
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
przykro mi ale dobrze ze z Julka sie udalo i jest cala i zdrowa
Cytat:
Czaszka może dlatego że biogaia pomaga przy rozwolnieniach więc pewnie trochę "zbija" tą kupę. No ale nie wiem, tak tylko myślę
musze podpytac pediatre czy dalej mam to dawac bo juz chyba 3 miesiace podaje....nie wiem czy to jeszcze na nią jakos działa
Cytat:
Zajmij ją jakoś i spróbuj przemycić trochę wody na łyżeczce
sprobuje po raz kolejnyno wlasnie raczej mi sie nie udawalo jej podac wody bo nie chciala jej pic i ostatnio sie budzi z takim rykiem ze nawet oczu nie otwiera i je z zamknietymi az sie krztusi

Stary 2014-02-03, 22:24   #2322
butterfly20
Zakorzenienie

Kahunia a co myślisz o tej?Bo myślę,że do 400 zł to prędzej http://allegro.pl/sokowirowka-zelmer...908189175.html

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

jaaacieeeeeeeee ale jej podnieśli biust!ale brzydko przeklina:P madziuchna gdzie ty jesteś, nie mam z kim pogadać o programie:P

Stary 2014-02-03, 22:25   #2323
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
to kiepska ta antykoncepcja, skoro aż szóstkę ma

No ale to chyba raczej nie ma nic wspólnego ze świadomym planowaniem rodziny...a tym bardziej nie ma nic wspólnego z odpowiedzialnością,skoro nie mając środków do życia dopuszcza się do takiej sytuacji?
Chrześcijanie i to bardzo praktykujący. A jak wiadomo wiara ma niewiele wspólnego z rozsądkiem. Antykoncepcja to grzech więc jej nie stosowali, pamiętam że przy piątym dziecku już jej było wstyd i dopiero się ludzie zorientowali jak miała większy brzuch a przy szóstym to już całkiem. Poza tym fajna z niej kobieta bardzo inteligentna, no ale męża ma czubka. Ważne że ona się w końcu ogarnęła

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-03, 22:27   #2324
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakiej wielkości kupilyście?Bo są jakieś 4ro i 6cio calowe
my mamy akurat tego dużego oballa z kulą w środku i z odczepianą rączką do prowadzania, zapłaciłam chyba 60zł w jakimś zwykłym zabawkowym sklepie

Cytat:
Motylek ja mam mummy love i jestem bardzo zadowolona ja mam kolor dotty blue- koleżanka miała takie i wiedziałam, że jak będę miała kiedyś dziecko to będzie to to i ten kolor
a dasz linka gdzie je konkretnie kupiłaś? też chcę takie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nie ma czego opowiadac. bylismy w open, wszystko wyglada super, kredyt bez problemow zadnych, zdolnosc duza. ogladanie mieszkania umowione na jutro. a moj maz co? wykapalismy dziewczyny a on do mnie ze w sumie mamy gdzie mieszkac, jeszcze z rok czasu musimy czekac na wykup naszego mieszkania, wiec poczekamy az postawia nowy etap bo bedzie lepszy bla bla bla. wiec ch*j wielki babelki. jestem wsciekla ale o tym chyba nie musze pisac
ale bym miała focha jak sobie coś umyślę to musi być po mojemu

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dziękujemy, dziękujemy!

Home, sweet home... Tylko Zuzia ma takie ataki paniki, że nie wiem, co robić... Właśnie Tż podaje jej antybiotyk. Było dobrze, nagle płacz.. Płacze tak, że aż czerwone plamy jej wyskakują na twarzy...

Chwilę temu przysnęła przy cycusiu i udało mi się ją nawet odłożyć do łóżeczka, ale po paru krótkich minutkach się obudziła ze stękaniem...

Jak ona się musi bać... Wybaczcie, nie uda mi się nadrobić...
bidulka mała musi minąć kilka dni żeby znów przyzwyczaiła się, że jest w domu

Cytat:
Zobaczymy czy się Helence spodoba,mam nadzieję,że tak.A wyparzałaś tego oballa,czy czyściłaś tylko?
ja myję w zmywarce i polewam wrzątkiem

Cytat:
Lullaby Też mi się tak wydawało
ja byłam pewna, że Dawid będzie jedynakiem i zonk

Mnie dziś znów udało się wyjść z domu, spotkałam się koleżanką, a mąż został z chłopakami. Dobrze mu idzie, muszę częściej ich zostawiać samych,
tylko mleka nie chce mi się odciągać A jutro wybieram się z Miłkiem do pracy.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:27   #2325
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Bogu Julia urodziła się cała i zdrowa pewnie trzecia ciąża to był dla ciebie duży stres po takich przeżyciach
Mimo, iż tak bardzo chciałam syna, to już na 3 dziecko NA PEWNO się nie zdecyduje. Gdyby nie mój Tż (oaza spokoju), to nie miałabym tak kolorowo

Czasem tak sobie myślę,że może ta stracona ciąża to był właśnie chłopiec i może po prostu nie było mi dane urodzić syna...

Stary 2014-02-03, 22:27   #2326
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny tak sobie kminię nad tym co chcę na urodziny.

Blender mam, co jeszcze może się przydać do przygotowywania posiłków dla Tuśki?Parowar?A może sokowirówkę?
Parowar
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Anutka, mi pediatra kazał wychodzić jak nie ma gorączki. Też miałam opory, ale Oli nie zaszkodziło
To samo słyszałam od mojego pediatry

Cytat:
Kurcze, dzisiaj od południa już było z Olą lepiej, nie marudziła. Odstawiłam dynię, bo może to jednak od niej. Jutro idziemy do alergologa, to dopytam. miałam już nadzieję na spokojną noc, ale znowu jakaś jazda, nie taka jak wczoraj, ale jednak. Moje dzidzi boli brzuszek ewidentnie, może dlatego, że po jedzeniu cały dzień po 20-40ml mleka, po kąpieli zjadła 180 i żołądek skurczony teraz nie wytrzymuje Teściowa ją usypia od 1,5h bezskutecznie. idę się myć i czas ją zmienić. Także dobrej nocy Wam życzę
Oj. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i oby Olce się poprawiło

Cytat:
Nie mam chyba w sobie tyle mocy by podołać w wychowaniu więcej niż jednego dziecka
Ja się zarzekałam najpierw że jedno a potem samo poszło

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:29   #2327
butterfly20
Zakorzenienie

Idę nyny, cała reszta rodzinki już dawno śpi

Stary 2014-02-03, 22:31   #2328
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Mimo, iż tak bardzo chciałam syna, to już na 3 dziecko NA PEWNO się nie zdecyduje. Gdyby nie mój Tż (oaza spokoju), to nie miałabym tak kolorowo

Czasem tak sobie myślę,że może ta stracona ciąża to był właśnie chłopiec i może po prostu nie było mi dane urodzić syna...
Oj nie ma co teraz nad tym rozmyślać.
Choć wiesz co, mam znajomą która jako panna urodziła córkę, a później straciła 3 synów, każdy dożył trzech miesięcy. To się dopiero nazywa trauma.. zawsze jak szła na cmentarz to mówiła że idzie do swoich chłopaków
Mi się marzy córeczka, żeby Bartuś był dumnym starszym bratem jedynie co, to się boję że będzie miała/miał oczy po TŻcie co wiąże się z tym że byłby/byłaby również podobny/a do mojej t. a to by mi było ciężko strawić przy Bartku mi się udało - ma moje niebieskie oczy

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2014-02-03 o 22:33
Stary 2014-02-03, 22:32   #2329
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
my mamy akurat tego dużego oballa z kulą w środku i z odczepianą rączką do prowadzania, zapłaciłam chyba 60zł w jakimś zwykłym zabawkowym sklepie

ja myję w zmywarce i polewam wrzątkiem

Już zamówiłam tą mniejszą,jak się spodoba,to może kupię i większą
Stary 2014-02-03, 22:33   #2330
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

dwa pytania

1. uzywacie jeszcze dzieciecego proszku?
2. usypiacie jakos specjalnie dzieci w ciagu dnia?Bo moje spi jak chce i kiedy chce, co najwyzej go do lozeczka zanosze jak widze, ze go bierze
Używam dziecięcego proszku. Nie usypiam specjalnie w ciągu dnia.
Stary 2014-02-03, 22:34   #2331
kahunia
Zadomowienie

Motyl ale to sokowirowka. Tu masz mniej wiecej porownanie http://sklep.puregreen.pl/sokowirowk...FVDLtAodN2sAPw oczywiscie stronka od wyciskarek wiec wiadomo ze beda ich plusy tylko Ale poczytaj, zastanow sie czego oczekujesz, bo roznica cenowa jest spora.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:36   #2332
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie ma co teraz nad tym rozmyślać.
Choć wiesz co, mam znajomą która jako panna urodziła córkę, a później straciła 3 synów, każdy dożył trzech miesięcy. To się dopiero nazywa trauma.. zawsze jak szła na cmentarz to mówiła że idzie do swoich chłopaków
Mi się marzy córeczka, żeby Bartuś był dumnym starszym bratem jedynie co, to się boję że będzie miała/miał oczy po TŻcie co wiąże się z tym że byłby/byłaby również podobny/a do mojej t. a to by mi było ciężko strawić przy Bartku mi się udało - ma moje niebieskie oczy
Ja też właśnie znam dziewczynę, którą poroniła 2 ciąże z płcią męską

Co do koloru oczu- ja też jestem szczęśliwa, bo Julka odziedziczyła niebieskie po Tż (Maja ma moje zgniłozielone )

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2014-02-03 o 22:38
Stary 2014-02-03, 22:36   #2333
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
oo na tvn o robieniu cyców

weźcie nie strasznie, nie chcę jeszcze @
Też nie chciałam A tu za moment juz drugi raz będę miała.

Cytat:
Anutka, mi pediatra kazał wychodzić jak nie ma gorączki. Też miałam opory, ale Oli nie zaszkodziło

On już na noc zasypia o tej porze?

Też bym się wkurzyła, bo ja z tych, co chcą wszystko od razu i nie chcą czekać

Biedny Zuziaczek Na pewno z czasem wszystko wróci do normy
Oby...

Cytat:
a ja dzisiaj mam takiego doła, że nie wiem czy Mysz nie będzie jedynakiem....

Cytat:
Kurcze, dzisiaj od południa już było z Olą lepiej, nie marudziła. Odstawiłam dynię, bo może to jednak od niej. Jutro idziemy do alergologa, to dopytam. miałam już nadzieję na spokojną noc, ale znowu jakaś jazda, nie taka jak wczoraj, ale jednak. Moje dzidzi boli brzuszek ewidentnie, może dlatego, że po jedzeniu cały dzień po 20-40ml mleka, po kąpieli zjadła 180 i żołądek skurczony teraz nie wytrzymuje Teściowa ją usypia od 1,5h bezskutecznie. idę się myć i czas ją zmienić. Także dobrej nocy Wam życzę
Biedna Olcia...

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Biedna Zuzia ale z dnia na dziem bedzie coraz lepiej, ma Was przy sobie i to jest najwazniejsze

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Ja to albo nie dostałam albo wyrzuciłam przez przypadek bo nie mam

Lepiej nie będzie
Bartuś też uwielbia lustra. Śmieje się, gada, a czasem nawet warczy

Dobrze że już lepiej i troszkę odpoczęłaś. A co do wizyty to trzymam kciuki

Teacherko obie jesteście bardzo dzielne.

Oj uważaj na siebie.
Ja po tych śniegach jak się z wózkiem przeprawiałam to na drugi dzień miałam zakwasy w rękach, kręgosłup mi wyszedł prawie bokiem i nawet pośladki mnie bolały

Tak czytam jak wasze maluszki robią postępy i stwierdzam że Bartuś to leniuszek. Póki co z przekręcaniem z brzuszka na plecy udało mu się parę razy tak zupełnie świadomie, z plecków na brzuszek jeszcze nie. Ale nie schizuje się. Niech się chłopak rozija w swoim tempie.

Cytat:
ale jesteś! nie powiedziałaś mi wtedy, że to hit!
jutro się do zabawkowego pokulam może będą, a jak nie to widzę, że są na allegro
Ja kupiłam w dzieciowym sklepie. A drugą w Smyku.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Cieszę się, ze jesteście w domu. Biedna Zuzia...jeszcze raz duuuuzo zdrowia!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:

Bidulka kochana
Niech szybko się zaklimatyzuje... dużo zdrówka

Dalej boli mnie ten żołądek i ciągle mi się odbija. Zwariuję, jak Boga kocham

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Zuzia pewnie jest wystraszona, ale jej minie, zapomni trzymam kciuki, żeby jak najszybiej

czyli jest jeszcze szansa, że się pojawi? Trzymam bardzo mocne kciuki za Marcinka

mój Kamil się urodził 9 marca
Przerażona chwilami...

I wcięło mi niektóre cytaty
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:37   #2334
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dobrej nocki

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:37   #2335
teacherka
Zakorzenienie

Dziękujemy za wszystkie ciepłe słowa, naprawdę dużo dla nas znaczą! *

Logoasia, jakie mieliście badanie? Kolejne usg? Kierował Was ktoś na scyntygrafię, żeby ocenić wydolność prawej nerki? Robicie regularnie badanie moczu czy nie kazali Wam? Ja nawet nie wiedziałam, że z nieprawidłowymi badaniami moczu nie powinno się szczepić dziecka Nas wszyscy pocieszali, że człowiekowi potrzeba 30% jednej nerki... ale marne to pocieszenie, wiem.
My toczymy walkę o tę naszą lewą nereczkę, prawa też nie jest całkiem bezpieczna...
Sciskam i przesyłam buziaki dla Marcinka! Na pociechę powiem Ci, że mój 45-letni wujek niedawno dopiero się dowiedział, że urodził się bez jednej nerki, do tej pory nie było żadnych objawów. Będzie dobrze!
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:39   #2336
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2014-02-03, 22:43   #2337
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Kiedy maluchy będziecie uczyć siadać na nocniku?
Daleko do tego, chyba na przyszłą wiosnę, a jak skończy rok pierwsze przymiarki na nocnik.
Stary 2014-02-03, 22:46   #2338
czaszka_
Zakorzenienie

a wlasnie! zapomnialam napisac co u nas

-wczorajsze chrzciny sie udały! Julia o dziwo byla bardzo grzeczna w kosciele, zaintrygowaly ją glosne glosy, chór i te lampy mocno swiecace chyba bo ani nie kwękła impreza pozniej w karczmie tez sie udala choc kolo 17 malutka juz byla strasznie wykonczona.U nas bylo wino na stołach i nie obylo sie bez glupich komentarzy. Nalalam sobie wina i na mnie spoczelo pełno zdziwionych twarzy ze jak to matka karmiaca i pije? ja mowie ze juz nie pije to oczywiscie dociekania jak moglam przestac, czemu tak wczesnie, co sie stalo itd....

-po drugie wybieramy dla Julki meble i chcemy jej juz urządzic pokoik.
Myslicie ze takie beda fajne?tzn z tych bym skompletowala do jej pokoju i np uchwyty rozowe albo rozowo-zielone?

-i na koniec sie musze pożalic troche tak mnie dzis t. wkurzyl ze mialam ohote go wywalic za drzwi....
tata TŻta jest nienormalny.Juz nie moge go zniesc, ja mu zawsze grzecznie zwracam uwage bo mi glupio naskakiwac na niego,on wie jakie jest moje zdanie a specjalnie mi dopierdziela i mi robi na zlosc. Dzis nie chcialam mu robic wojny przy rodzinie
Byla ciocia tżta i babcia to ten przylazł, jak zwykle nigdy nie mozna spokojnie z nikim pogadac bo ten musi wszystko wiedziec i przychodzi z dołu jak tylko slyszy ze (mnie/nas) ktos odwiedzil
no i mala sie ladnie bawila na macie to on od razu ją wydziera z tej maty ze bedzie ją nosil, no i skacze tanczy kreci sie do okola i tupie z nią na co ciocia zeby ją odlozyl
skoro spokojnie lezy i nie placze i ze sie dziecka ciagle nie nosi a on na to: a ja bede i co?a ciocia ze jest juz wieczor i mala juz strasznie byla spiaca to juz bylo jakies 20 min przed
usypianiem i zeby jej tak nie chuptał bo bedzie ciezko ją uspic i w nocy nie bedzie spac a on na to:to trudno, oni bedą mieć problem nie ja.
Potem ja sie odezwalam ze ciocia ma racje i ze to nie on potem caly dzien z nią siedzi i ją musi nosic bo tak nauczona a on na to:zachciało się slubu i dziecka to masz.Ciocia znowu delikatnie
ze sie tak dziecka nie buja caly dzien a on na to: a ja bede robil co chce i ją bede nosil caly dzien.Potem na zlosc zaczal jeszcze bardziej sie obkrecac wokol wlasnej osi i skakac strasznie, mala nie
wiedziala co sie z nią dzieje biedna i on ją tak wysoko podrzucil;/ a ja na to zeby jej tak nie robil ze jest jeszcze za mala a on na to ze bedzie jej tak robil ze nic jej nie bedzie i ze on bedzie z nią
tanczyl i spiewal.Az sie we mnie zagotowalo.Nie chodzi o to noszenie jej , ale o fakt ze mi robi na zlosc i mi dopierdziela i o to ze ona ma tylko 4 miesiace a on z nią tak biega skacze potrząsa ze ona nie wie o co chodzi i boje sie zeby jej krzywdy nie zrobil Ja mu tyle razy mowilam co o tym wszystkim mysle a ten dalej swoje, dzis bylam wyjatkowo mila bo nie chcialam przy jego rodzinie odwalac.....

Jak dla mnie to ten czlowiek za madry nie jest...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg resize_kategoria.php.jpg (50,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg resize_kateugoria.php.jpg (33,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg resize_kateuugoria.php.jpg (46,8 KB, 14 załadowań)

Stary 2014-02-03, 22:54   #2339
87czarna
Zakorzenienie

czaszka nie wytrzymałabym i powiedziałabym mu bardziej dosadniej,co o tym myślę

Stary 2014-02-03, 23:04   #2340
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
czaszka nie wytrzymałabym i powiedziałabym mu bardziej dosadniej,co o tym myślę
nie chce na wątku zasmiecac ale jak byscie wiedzialy co ten gosc odwala to masakra.... ja przez te 3 lata tyle co widzialam i slyszalam to sie w glowie nie miesci, nigdy nie widzialam ze tak wogole mozna sie zachowywac beznadziejnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości