|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Znacie może takie perfumy o takim zapachu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Fakt, niektóre osoby wyczuwają w Ogródku Śródziemnomorskim zapach tytoniu (ja wyczułam zapach palonej gumy na asfalcie w upalny dzień), ale to dość ulotna nuta. Większość facetów nie ma nosa do takich ulotnych nutek, więc jeśli jakiś Pan wyczuł tabakę czy tytoń, to moim zdaniem trzeba szukać w zapachach cięższych i bardziej konkretnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
BAN stały
|
D&G red cap?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
może Mahora? Na mnie pachnie właśnie tak jak opisałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
A może dziewczyna pali fajkę
![]() Wg mnie ciężko będzie dojść do tego, co to był za zapach. Na każdym inaczej się układa, interpretacja zapachu też bywa różna. Stawiam na Sonia Rykiel Woman albo Aigner in Leather.
![]() |
#246 |
Perfumoholik z wyboru
|
Dot.: Prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika.
Przepraszam serdecznie wszystkie panie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Dagmaro, moze zapytaj tego znajomego po prostu? Idz z nim kiedys do perfumerii to sam Ci pewnie pokaze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Przyczajenie
|
A ja poszukuje perfum o zapachu podobnym do tabaki, tytoniu - tak je opisał chłopak z którym jedna babka jechała windą i powiedział że mu się strasznie spodobały. Orentujeci się może chociaz co to może być za marka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
Rachelo, pomyślałam o tym samym (
![]() Kiedyś namiętnie paliłam fajkę i faktycznie czuć było ode mnie przpiękny zapach tytoniu i dymu. Zwłaszcza jeden wspominam cieplutko: tytoń z domieszką (?) (lub aromatyzowany (?)) drzewa wiśniowego. Może faktycznie fajcara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
prosze o identyfikacje + pomoc w znalezieniu :) po flakonach :)
Szaleje ! 2gi moj watek dzis ale do rzeczy :
w zalacznikach znajduje sie zdjecie 5 minaturek perfum - znam z nich jedynie organze i fendi... co do pozostalych nie mam pojecia nie tylko jak pachna ale nawet jak sie nazywaja ![]() Bardzo bym prosila, gdyby ktos mogl rozwiazac te zagadke oraz pare slow napisac o tychze... Jesli bedzie brzmialo zachecajaco to kompelcik miniaturek sobie sprawie ![]() Teraz sprawa numer dwa ![]() otoz - to w paincie to moja daremna proba odtworzenia flakonu perfum, ktore kiedys przywiozl mi ojciec z Kuwejtu... moze pomimo mojego wybitnego dziela malarskiego postaram sie opisac falkon : Dosyc wysoki ale cienki - ksztaltu przypominajacego to co tam narysowowalam... Szklo bylo biale - kolor perfum - zloto-miodowy. Szczegolna cecha tego flakonu byla zakretka-kuleczka przyczepiona na zlotychm lancuszku... Sam zapach byl cieply, slodki z tego co pamietam orientalny... Bardzo podobny do - kolejnych perfum od ojca tym razem we flakonie w ksztalcie Torebki damskiej pomieszanej z meska aktowka ![]() Nie wiem co to bylo, czy gdzies to dostepne tesknie jednak za nimi bo byly przepiekne! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Rozeznanie
|
Dot.: prosze o identyfikacje + pomoc w znalezieniu :) po flakonach :)
Odpowiadam na pytanie numer 1
![]() Od lewej patrzac, to stoja tak: Organza, Madness Chopard, Theorema, Roma Laury Biagotti i tu mam problem z nazwa, ale marka to Azzaro. Mam nadzieje,ze trafilam i nie strzelilam jakies gafy ![]() Paru slow niestety nie moge skrobnac ![]() ![]() ![]()
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
dziekuje slicznie za rozwiazanie 1szej czesci zagadki!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Organza - elegancki, ciepły, słodki, kwaiatowo-pudrowy
Madness - kwaitowo (głownie róza) drzewna kompozycja, bardzo ciepla i zmyslowa z lekka pieprzowa ostroscią Theorema - korzenno-orientalny, ciepły, piernikowo słodki zapach Roma - "oriwntalny", ziołowy, ciężki, zimno-ciepły (zimny za nutki mietowei grejfrutowe, ciepły za róze, samdał, ambre i wanilie) Azzaro (Eau Belle na 95% lub Blue Charmna 5%) - delikatny, swieży zapach, lekko mydlany, kwaitowo-owocowy lekko słonawy
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje ze kolejne identyfikacje ![]() a co z moiumi flakonikiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Mi tylko na ten rysunek przychodzi do głowy Fleur de Diva Ungaro.
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
to niestety nie to
![]() i ksztalt flokonu jest nieco inny.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Hmmm. Myślę i myślę a flakon to jest taki spłaszczony czy taki okragly?
Bo jak okrągły to może chodzi o TRIBU United Color Of Benetton?
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
A ja automatycznie pomyślałam o serii Guerlain Aqua Allegoria chociaż te buteleczki raczej cienkie nie są
![]()
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
a moze te perfumy, ktore Ci przywiozl tata, to jakis lokalny specyfik i nie odnajdziemy go w polskich perfumeriach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
znalazlam
![]() siostra przekopala pol domu za pusym flakonem i mam nazwe ![]() uwaga : http://www.remymarquis.com/ w zalaczniku te o ktore mi chpodzilo ![]() nie mam pojecia co to kto to i czy ktokolwiek zna ale ja jesli znajde to sprawie sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
Proszę o pomoc.
![]() Kiedyś (ok. 10-20 lat temu) u mojej cioci widziałam perfumy (woda perfumowana, toaletowa- nie wiem). Flakon tych perfum umieszczony był w tubie lekko spłaszczonejw kolorze niebiesko-turkusowym i od dołu tuby był jakiś nadruk, najprawdopodobniej motyw kwiatowy i postacie. Nazwa tego zapachu AMUN lub Amune (lub coś podobnego)z apostrofem nad u. Zapach intensywny, trwały, kwiatowo- orientalny. Flakon kształtem zbliżony do Lalique, podobny korek. Czy któraś z szanownych koleżanek kojarzy, co to za zapach, jakiego projektanta? Zapytanie cioci o nazwę nie wchodzi w rachubę, szukanie w google nie przyniosło efektu, w Was moja ostatnia nadzieja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
Wydaje się, że to jest to, o co mi chodzi (nazwa). Minęło wiele lat, może zmienili szatę graficzną flakonu i opakowania.Bardzo dziękuję.
A czy ktoś wie, co to za perfumy, kto je zaprojektował, w ogóle proszę o informacje na temat tego zapachu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Wtajemniczenie
|
Już od razu kliknęłam i sobie przeczytałam.
Chodzi mi o doświadczenia Wizażanek, mam nadzieję, że ktoś jednak używał tego zapachu, pamięta go w tej poprzedniej szatce i podzieli się ze mną swoimi odczuciami na ten temat.Może ktoś widział w perfumerii. Jeszcze raz dziękuję Homyku za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
BAN stały
|
Która To Woda Kolońska? :(
Witam!
Chciałbym poprosić o radę w wyborze pefrumu. Otóż ostatnio bardzo mi się spodobał perfum, którego używa mój sąsiad mieszkający piętro wyżej, mówił że nie jest to wcale bardzo drogi perfum i wystarcza mu na bardzo długo. Jest to niezwykle silny i trwały zapach, czuć go nawet, w pomieszczeniu w którym aktualnie nie przebywa, ale był w nim, nawet przez 2 minuty (!). Jest to naprawde bardzo silny zapach, delikatny, przyciągający. Gdy stoji u mnie w przedpokoju rozchodzi się na wszystkie pokoje ten zapach. Strasznie się zdziwiłem jak to możliwe. Po spytaniu się go czego używa, odpowiedział ,,Używam Wody Kolońskiej'' jednak nie powiedział jakiej. I tu nasuwa się problem, czy mogliby państwo jakaś sprawdzoną, z takim silnym i łagodnym zapachem doradzić? I czy to możliwe żeby woda kolońska miała aż taki mocny i piękny zapach? Jesli tak to która? Dysponuje sporą gotówką ale nie wiem jaką kupić ![]() Pozdrawiam i Dziękuje za odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Która To Woda Kolońska? :(
Witam
![]() Jest jedna woda kolońska, o nazwie : woda kolońska ![]() - klasyk - 7411 Echt Kolnisch Wasser. Pojemnosci ma faktycznie ogromne - do 300ml ![]() ![]() Pachnie nawet dość intensywnie...ale czy to to ![]() Za mało detali podałeś... moze poproś sąsiada o dodatkowe wskazowki ![]() EDIT : Fotka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
BAN stały
|
Oki dziękuje za informacje. A jak długo trwa zapach tej wody kolońskiej po ,,nałożeniu''?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Nairodx, witamy na Perfumach
![]() Uwaga na początek: istnieje tylko forma "te perfumy", nie "ten perfum" czy "ta perfuma". Plus - połączyłam wątek z ogólnym. Jeśli chodzi o pomoc w określeniu zapachu, powinieneś napisać o nim coś więcej - czy słodki, rześki, czy może rozpoznajesz jakieś nuty; bo w sumie każdy zapach można określić jako "mocny", wystarczy że się nim zleje od stóp do głów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.