|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() ![]() A i jeszcze jedno w sprawi masażu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-02-03 o 21:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() side85 faktycznie masz akrobate ![]() Piotrusiowi musiała kanapka smakować wczoraj ![]() Cytat:
![]() ale Ty jesteś dopiero w 33tyg, to nie jest za wcześnie? czbasia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Rozeznanie
|
Ja też tak ostatnio rozgryzlam tą tajemnice. Jak czuje czkawke na dole to leży główką w dół. I niby mi się to sprawdza ale uwaga!!! To nie jest potwierdzone naukowo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4054 |
Raczkowanie
|
Czbasia oj chyba będzie u Ciebie CC , bo to już 36 tydzień idzie, a tu dalej miednicowe . Wymiarami się nie martw ,ja już nawet nie chcę pisać o moich rozbieżnościach z ostatniego USG. Na połówkowym było wszystko prawidłowo, lekarz też potwierdza, więc co tu se tyłek zawracać, musi być dobrze nie?
![]() Powiem wam, że sama byłam zaskoczona swoim brakiem paniki w sprawie tych gatek. I pierwsze co mi przyszło do głowy, to śmiech. Mina mojego męża -bezcenna ![]() ![]() ![]() ![]() Pieluszek jak już gdzieś pisałam mam 10 szt nowych białych tetrowych, 4 szt używane i 2 sztuki flanelki używanej w stanie idealnym. Sklepów tyle, że jak mi nagle o 3 w nocy zbraknie, to TŻ spokojnie dokupi, choć wątpię, bym nie dała rady prania wstawić normalnie. W środę kupię Babydreamy 1 i zrobię foto porównanie z pampersami 1 i Dadami 2, bo takie posiadam na stanie. Tak z ciekawości sobie zmierzę też centymetrem jak to się ma jedna do drugiej.
#4055 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4056 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiecie co, nigdy w życiu nie miałam zgagi przez całą ciąże mi nie dokuczała, a dzisiaj od jakiejś godziny pali mnie w przełyku i mąż się śmieje, że mnie to diabelstwo w końcu dopadło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Wtajemniczenie
|
sorry ale chyba dziecka bym nie skrzywdziła ubierając taki strój
Cytat:
czbasia nie martw się rozbieżnościami, sama mam różnicę pomiędzy główką a tułowiem o 2 tyg a gin mówił nic nie mówił, że coś jest źle. wszystkie Wasze zdjęcia brzuszków są extra!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Od soboty miałam napisać coś na pocieszenie dla tych które nie wykonują masaży ale zapomniałam. Położna na SR powiedziała nam, że jak chcemy to możemy masować, ale wg niej to nie pomaga, bardziej działa jak placebo. Mnie przekonała bo leń jestem ![]() Za to popierała ćwiczenie mięśni Kegla, zwłaszcza po porodzie. Dobra ja ju lecę lulać bo jutro mam wizytę, USG i KTG. Ciekawe jak szyjka... ![]() ![]()
![]() |
#4059 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie masuje bo mi sie nie chce, takze podoba mi sie takie wytlumaczenie ![]() Ja sie wlasnie probuje zwlec z lozka na badania - dzis na szczescie tylko przeciwciala to moge zjesc sniadanie ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-02-04 o 04:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ---------- Cytat:
![]() Zwiozłam tż do pracy i ide dalej w kimono ![]()
![]() |
#4061 |
Moderator
|
Zazdroszcze
![]() Ja wlasnie do autobusu wsiadlam - strasznie zimno. Najgorzej to bedzie mi wracac, bo teraz TZ mnie podrzucil na przystanek, a w drodze powrotnej 15 min pieta-palec... Na pewno zamarzne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż wczoraj próbowałam trochę się tam "pomacac". Trening czyni mistrza:p Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4063 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To dobrze bo mi tez się nie chce i wcale tego nie robię ![]() Kciuki za wizytę! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4064 |
Moderator
|
Jeszcze spicie? Ja juz wracam
![]() Za godzinke powinnam byc w domu, to juz chyba nie bedzie mi sie oplacalo spac... |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze żeby TŻ mi zrobił ale on teraz to już boi się mnie nawet dotykać żeby Maksia nie wygonić za wcześnie. :p Wczoraj nie chciał mnie puścić do kolezanki samej. Ale byłam nieustępliwa i pojechałam. Dostałam kolejny wózek-ale rozpusta co ? ![]() Spacerówkę w stanie idealnym. I dwa materacyki do łóżeczka. Położę jeden na drugim i oba zawinę w to prześcieradło z gumką. Moja koleżanka tak właśnie zrobiła. Jestem zachwycona.Jej synek ma już 5 lat i ten wózek stał. Wczesniej nikt nie chciał bo kazdy patrzyl zeby wózek byl modny. A dla mnie naprawde to super gest ze mi go dala i bardzo sie z tego ucieszylam. I ona też. Ten pierwszy jest taki głębszy więc na początek będzie super a ten drugi to jak mały juz bedzie siedział. Nie spodziewałam się ze mam takie cudowne serca obok siebie. A w ogóle czy któraś chce różowy smoczek Nuk. Taki przezroczysty? Ja dostalam jak Maksiu był jeszcze Tosią. A teraz naprawde go nie bede potrzebowac bo mam jeszcze dwa inne. Moge ktorejs wyslac. Na priv jak cos. Kto pierwszy ten lepszy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uważam jak reszta dziewczyn, skoro gin nic nie mówił to się nie przejmuj ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |||||||
Zakorzenienie
|
u mnie 10 sztuk tetry i 2 sztuki pięknej flaneli. Mój mąż to jednak ma wyczucie, zadzwonił kupując flanelę spytać do czego konkretnie będę ją używała i jak powiedziałam że np do wkładania do wózka to prawie mi kapcie spadły jak przywiózł zakup: są turkusowe z misiami idealnie pasujące do wózka czy łóżeczka
![]() Kate, Kate i co Tobie w głowie siedzi za plemnik ![]() no chyba co chcę: tzn zamierzam wpisać żeby poród odbierała brzydka baba, bo sexowny lekarz by mnie stresował, ale moga mi podawać wtedy drinka i wachlować ![]() A tak serio mam wypełnić ten plan: http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html i na następnej wizycie 19go lutego lekarz ma to podbić. U nas podobno tego przestrzegają, więc pilnują żebyś miała. Podobno... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do smoczna uspokajającego mam dokładnei taki sam jak elunka tylko z napisem Papa is the best! Na szkole rodzenia dali nam taką książkę podpisaną przez naszego ordynatora o wszystkim co dotyczy dziecka po porodzie, jest dość gruba i na prawdę mądra...wszycy ją chwalą kto ją czytał i tam piszą że niby smoczka lepiej nie, ale jednak z drugiej strony np dzieci które dostają od 1 meisiąca rzadziej zapadają na śmierć łóżeczkową i bądź tu mądry ![]() Pytałaś też po co skierowanie do szpitala, nie mam pojęcia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak jak pisałam mam ten sam ale z wzorem Papa is the best! bo mamuśki wykupiły wszystko co było z mamusią, to samo mam z butelką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wewillrockyou skąd wytrzasnęłaś ten strój dla małego, może kupię taki Piotrusiowi ![]() JustiLbn czytałam o twoim odejściu wód aż mężowi mówiąc mu że na wizażu zaczyna być coraz zabawniej przed naszymi porodami, ale przypomniałaś mi też o jednej dziewczynie z którą leżałyśmy na sali w szpitalu która najwięcej narzekała bo była już po terminie i to było jej drugie dziecko po 13 latach i wydawało się że jedyne o czym marzy to żeby już urodzić. Pewnego wieczoru stoi na środku pokoju i nagle krzyczy "wody mi chyba odeszły, jezus czy to wody, mogę przy was sprawdzić?!" i wyobraź sobie że wyjęła majty i sprawdzała przy nas ![]() ![]() ![]() asienka213 eeeee to fajne łóżeczko zamówiłaś ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() Głodnemu chleb na myśli ![]() A Ja nie mam pojęcia pojadę rodzić to wyjdzie czy był potrzebny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak dobrze, że ja sobie mogę spać w łóżku do której chce a później tylko piechotką ok 25 min i z głowy ![]() nadzwyczajna ile wózków będziesz mieć ![]() ale jak ktoś daje to szkoda nie wziąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() piona ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() mmhym wlasnie dlatego kupie jednego smoka, zeby po prostu byl ![]() maggie zdrowka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak mi kiedys dojdzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4074 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Na takie cos to az milo sie czeka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ten Twoj maz jest tak idealny, ze to nie mozliwe zeby istnial na prawde ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() No i pobierania sa tylko miedzy 7, a 8 ![]() Zazdroszcze ze masz tak bliziutko ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-02-04 o 08:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i gin mówi, że duże dziecko jest. A z tego co tutaj widzę to jedna z mniejszych ![]() ![]() ![]() A co do długości kosci udowej na usg w 21 i 26 tygodniu były o tydzien dłuższe niż inne pomiary ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jednak ciążowy mózg.. Przepisywałam z kartki ten opis usg i napisałam inaczej ![]() ![]() No i o pieluchach mowa była,, Ja mam 3 flanelowe i 5 tetrowych kolorowych i zameirzam dokupić jeszcze 10białych tetrowych ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Rozeznanie
|
Ja mam 5 pieluszek tetrowych, 4 flanelowe i 2 flanelowe z folią z jednej strony.
Nikt nie chce w prezencie smoczka? :-( A ja czkawkę czuję na dole gdzie glowka ale jak maly ma czkawke to caly brzuch mi skacze. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-02-04 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() side go wymysla ![]() ![]() ![]() ja do szpitala też mam godz drogi i to z przesiadką jeszcze ![]() ![]() (a jak sie pytałam na początku położnej to mi zakazała robić w oddziałach tylko u nich no ale skierowanie przecież jest to samo a wyniki też mam dostępne na necie więc długo nie myślałam) ![]() Ja się zbieram na zakupy kosmetyczne do rossmana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4079 |
Zakorzenienie
|
nadzwyczajna teraz to chyba już każda z nas ma chociaż jednego smoczka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- suwaczek mi się popsuł ![]() a ja tak lubiałam patrzeć na niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No nic. Może jeszcze któraś zechce przygarnąć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.