Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 21:43   #4051
mona1
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Nadrobiłam ale nie odp. Sił mi brakuje...
Egoistycznie napisze tylko o sobie
Ja po wizycie.. Monisia jest dalej dziewczynka Gin rzekł, że jak bedzie chłopak to stawia Mała waży 2400 g w 35t2dz.. Ułożenie podłóżne miednicowe, Wody z normie, łożysko IIst. No i z pomiarów brzuszek i głowka na 37tc. A kosc udowa na 35t1dz.. Nie za duża rozbiezość??

No i jedna rzecz mnie zaniepokoiła, banka żołądka - niewidoczna I siedze na necie i czytam co to moze znaczyc.. I wyczytałam, że może niedrożny przełyk itp Ale gina to nie zmartowiło i powiedział, że czasami tak jest Po prostu mala nie połknęła wód i żołądka nie widać: (Obserwoaliśmy chwilę usta że otworzy i połknie wody ale przekręciła sie Ale teraz tak pomyślałam, że jak czkawkę czuję że ma to chyba połyka te wody.... Chole..ra czy ja wiecznie musze sie zamarwiac.
za wizytę. Żołądkiem się nie stresuj, jak jest pusty to na usg go nie widać

A i jeszcze jedno w sprawi masażu muszę przyznać że idzie mi coraz lepiej (choć na pewno nadal w trakcie jego wykonywania wyglądam jak pokraka). Jeśli mogłabym coś doradzić to drugą część masażu (masowanie ruchami okrężnymi między pochwą a odbytem) zdecydowanie wygodniej wykonuje się w pozycji półleżącej

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2014-02-03 o 21:46
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:58   #4052
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Hej kobietki
Czasami Was podczytuję
Sama będę mamusią w kwietniu
Chciałam Was spytać jakie położenie w brzuszku mają wasze szkraby podczas badania usg?
Serdecznie dziękuję za odpowiedzi
główkowo

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Co do kichania to nie mam pojęcia ale czasem się zastanawiam czy bąków mała nie sadzi bo mam taki dziwne bulgotanie
ja to czuje na dole brzucha, to może to rączką w takim razie takie cuda robi

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
A ja dziś humor mam lepszy (pół nocy przebeczałam tak się zamartwiam wszystkim). Z dwóch powodów:
-zaczął się do mnie odzywać brat (w końcu!)
-wlazłam w spodnie ale pewnie długo się tym nie pocieszę bo już są na styk a już mi się kiecki kończą do rajstop a bez sensu teraz chyba kupować nowe ciuchy.
W sumie mogę dodać jeszcze jeden powód bo od prawie 2 miesięcy nic nie przytyłam choć brzuszek znacznie się powiększył.

Lecę się relaksić.
dobrze że są jakieś pozytywy ja się nawet nie próbuje wciskać w swoje spodnie bo w brzuchu bym się nie zapieła

side85 faktycznie masz akrobate
Piotrusiowi musiała kanapka smakować wczoraj

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
a ja Wam powiem dziewczyny, że jestem z siebie nieskromnie dumna! Poszłam dzisiaj do Orange z Mama bo kończy mi się umowa (moja umowa jest na nią), oczywiście kolejka taka że masakra tyle ludzi. Stwierdziłam, że nie tym razem przez 8mcy o żadną uwage o żadne ulgowe traktowanie sie nie prosiłam i koniec z tym te dwa ostatnie miesiace należa mi sie extra względy. Weszłam, wywaliłam brzuch i powiedziałam Mamie żeby każdy słyszał że ja nie dam rady tyle stać i ide bez kolejki bo mi sie to w końcu należy. Byłam wściekła na maksa. Nikt nawet nie ważył nic powiedzieć.

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
tez kupiłam dziś liście malin od jutra zaczynamy
ale Ty jesteś dopiero w 33tyg, to nie jest za wcześnie?

czbasia
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:11   #4053
filupka
Rozeznanie

Ja też tak ostatnio rozgryzlam tą tajemnice. Jak czuje czkawke na dole to leży główką w dół. I niby mi się to sprawdza ale uwaga!!! To nie jest potwierdzone naukowo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:11   #4054
JustiLbn
Raczkowanie

Czbasia oj chyba będzie u Ciebie CC , bo to już 36 tydzień idzie, a tu dalej miednicowe . Wymiarami się nie martw ,ja już nawet nie chcę pisać o moich rozbieżnościach z ostatniego USG. Na połówkowym było wszystko prawidłowo, lekarz też potwierdza, więc co tu se tyłek zawracać, musi być dobrze nie?
Powiem wam, że sama byłam zaskoczona swoim brakiem paniki w sprawie tych gatek. I pierwsze co mi przyszło do głowy, to śmiech. Mina mojego męża -bezcenna A jakoś tak przeczułam, że to nie to. Tym bardziej, że to tyłek miałam mokry, a a wadżajnie spoko, jak zwykle. Teraz jestem pewna, że siadłam a mokrym krześle Tzn. dałam sobie czas, położyłam, obserwowałam ruchy i do tej pory Alutka sobie pływa słodko Ja po prostu nie rodzę jeszcze, bo muszę zakupy zrobić i klientkom pazury uzupełnić, pedicury zrobić . No nie ma szans

Pieluszek jak już gdzieś pisałam mam 10 szt nowych białych tetrowych, 4 szt używane i 2 sztuki flanelki używanej w stanie idealnym. Sklepów tyle, że jak mi nagle o 3 w nocy zbraknie, to TŻ spokojnie dokupi, choć wątpię, bym nie dała rady prania wstawić normalnie. W środę kupię Babydreamy 1 i zrobię foto porównanie z pampersami 1 i Dadami 2, bo takie posiadam na stanie. Tak z ciekawości sobie zmierzę też centymetrem jak to się ma jedna do drugiej.

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:28   #4055
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

ale co, chodzenie na rękach?

m ialam na mysli na czworaka

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Mamo ale napłodziłyście dzisiaj, ledwo nadrobiłam od 12

asienka213 jakie łóżeczko wybrałaś?

Tapeta jest fantastyczna no i bardzo ładny brzuszek. Widzę że reszta Ikea Łóżeczko jest super!

kate1623 jak Ty nie zaczniesz rodzić, to my tym bardziej nigdy nie urodzimy więc może byś jednak dziś zaczęła ?

Piękności

ale przygody ...dobrze, że wszystko zakończone pozytywnie!

Bejbusiu ja się tu posikam Jak to dobrze, że ja nie mogę wychodzić z domu! Jakbym mogła biegać jak Ty pewnie też bym siedem miała Jesteś jedyna na świecie

Ja dzisiaj jestem po wizycie. Zdjęcie poniżej jest tylko dowodem na to co Piotruś wyrabia w moim brzuchu Nawet lekarz się śmiał, bo mały ma stopę niemal w oku. Ale utuczyłam kurczaczka do wagi 2kg322 w dwa i pół tygodnia przyrósł jak nigdy więc jak spytałam czy on nie jest za mały pan doktor skwitował "jeszcze się pani będzie martwiła przy porodzie" Wydaje się że wszystko jest OK. Dostałam już skierowanie do szpitala od niego do wykorzystania kiedy zajdzie potrzeba i mam wypełniać plan porodu. Dostałam też kartkę na ostatnie badania przed porodem i pobrał mi próbkę na paciorkowca. Nawet nie wiedziałam kiedy a ja się przygotowałam na jakies mocne doznania

Piotruś akrobata:
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2018.34.31.jpg
za udana wizyte. szalony maluch

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:42   #4056
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ja po wizycie.. Monisia jest dalej dziewczynka Gin rzekł, że jak bedzie chłopak to stawia Mała waży 2400 g w 35t2dz.. Ułożenie podłóżne miednicowe, Wody z normie, łożysko IIst. No i z pomiarów brzuszek i głowka na 37tc. A kosc udowa na 35t1dz.. Nie za duża rozbiezość??

No i jedna rzecz mnie zaniepokoiła, banka żołądka - niewidoczna I siedze na necie i czytam co to moze znaczyc.. I wyczytałam, że może niedrożny przełyk itp Ale gina to nie zmartowiło i powiedział, że czasami tak jest Po prostu mala nie połknęła wód i żołądka nie widać: (Obserwoaliśmy chwilę usta że otworzy i połknie wody ale przekręciła sie Ale teraz tak pomyślałam, że jak czkawkę czuję że ma to chyba połyka te wody.... Chole..ra czy ja wiecznie musze sie zamarwiac.
Kochana za wizytę o brzuszek się nie martw bo też słyszałam, że możesz akurat trafić na pusty żołądek na usg i po prostu nie widać

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ja też tak ostatnio rozgryzlam tą tajemnice. Jak czuje czkawke na dole to leży główką w dół. I niby mi się to sprawdza ale uwaga!!! To nie jest potwierdzone naukowo

Maja jest już tak duża, że jej czkawki bujają mi całym brzuchem, a jak dodatkowo wypnie doopke to mam wrażenie jak by tyłkiem czkała

Wiecie co, nigdy w życiu nie miałam zgagi przez całą ciąże mi nie dokuczała, a dzisiaj od jakiejś godziny pali mnie w przełyku i mąż się śmieje, że mnie to diabelstwo w końcu dopadło

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:45   #4057
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
patrzcie na to

sorry ale chyba dziecka bym nie skrzywdziła ubierając taki strój

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile macie tetry i flaneli? Po ja po 5 sztuk i nie wiem czy nie za mało
20 tetrowych, 2 flanele

czbasia nie martw się rozbieżnościami, sama mam różnicę pomiędzy główką a tułowiem o 2 tyg a gin mówił nic nie mówił, że coś jest źle.

wszystkie Wasze zdjęcia brzuszków są extra!!!!
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 23:29   #4058
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

Gratki za wizytę Jak lekarz się tym nie przejął to znaczy, że nie ma się czym martwić

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Od soboty miałam napisać coś na pocieszenie dla tych które nie wykonują masaży ale zapomniałam. Położna na SR powiedziała nam, że jak chcemy to możemy masować, ale wg niej to nie pomaga, bardziej działa jak placebo. Mnie przekonała bo leń jestem Poza tym szyjka mi się skróciła więc pewnie i tak bym nie mogła tego robić. No to takie pocieszenie dla leniuszków.
Za to popierała ćwiczenie mięśni Kegla, zwłaszcza po porodzie.

Dobra ja ju lecę lulać bo jutro mam wizytę, USG i KTG. Ciekawe jak szyjka... 3majcie kciukersy

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-04, 04:20   #4059
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
W środę kupię Babydreamy 1 i zrobię foto porównanie z pampersami 1 i Dadami 2, bo takie posiadam na stanie. Tak z ciekawości sobie zmierzę też centymetrem jak to się ma jedna do drugiej.
Koniecznie napisz jakies podsumowanie, czy sa porownywalne jakosciowo

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Od soboty miałam napisać coś na pocieszenie dla tych które nie wykonują masaży ale zapomniałam. Położna na SR powiedziała nam, że jak chcemy to możemy masować, ale wg niej to nie pomaga, bardziej działa jak placebo. Mnie przekonała bo leń jestem Poza tym szyjka mi się skróciła więc pewnie i tak bym nie mogła tego robić. No to takie pocieszenie dla leniuszków.

Dobra ja ju lecę lulać bo jutro mam wizytę, USG i KTG. Ciekawe jak szyjka... 3majcie kciukersy

Ja nie masuje bo mi sie nie chce, takze podoba mi sie takie wytlumaczenie

Ja sie wlasnie probuje zwlec z lozka na badania - dzis na szczescie tylko przeciwciala to moge zjesc sniadanie

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-02-04 o 04:21
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 04:59   #4060
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Wybacz, ale mi to wygląda na strój plemnika

Cytat:
Dziewczyny a ile macie tetry i flaneli? Po ja po 5 sztuk i nie wiem czy nie za mało
5 tetrowe białe, jak będę w jakims sklepie to kupię 2 kolorowe jeszcze i mam też 2 flanele kolorowe. Jak braknie, to dokupię, na razie zostawiam tyle, ile jest

Cytat:

dla malutkiej i nie napiszę nic nowego po prostu się nie martw

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
ale lekarka mówi, że dzieci to nie robociki i nie mogą być calusieńkie wg jednej normy.:
No właśnie norma u kobiet to 90-60-90 a ile to ma?

---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja sie wlasnie probuje zwlec z lozka na badania - dzis na szczescie tylko przeciwciala to moge zjesc sniadanie
To ja idę spać
Zwiozłam tż do pracy i ide dalej w kimono

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 05:42   #4061
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
To ja idę spać
Zwiozłam tż do pracy i ide dalej w kimono
Zazdroszcze
Ja wlasnie do autobusu wsiadlam - strasznie zimno.
Najgorzej to bedzie mi wracac, bo teraz TZ mnie podrzucil na przystanek, a w drodze powrotnej 15 min pieta-palec... Na pewno zamarzne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 05:59   #4062
filupka
Rozeznanie

Cytat:

[/COLOR]Od soboty miałam napisać coś na pocieszenie dla tych które nie wykonują masaży ale zapomniałam. Położna na SR powiedziała nam, że jak chcemy to możemy masować, ale wg niej to nie pomaga, bardziej działa jak placebo. Mnie przekonała bo leń jestem Poza tym szyjka mi się skróciła więc pewnie i tak bym nie mogła tego robić. No to takie pocieszenie dla leniuszków.
O to naprawdę pocieszająca wiadomość
Chociaż wczoraj próbowałam trochę się tam "pomacac". Trening czyni mistrza:p

Kciuki za dzisiejsze wizyty

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 06:47   #4063
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

[/COLOR]Od soboty miałam napisać coś na pocieszenie dla tych które nie wykonują masaży ale zapomniałam. Położna na SR powiedziała nam, że jak chcemy to możemy masować, ale wg niej to nie pomaga, bardziej działa jak placebo. Mnie przekonała bo leń jestem Poza tym szyjka mi się skróciła więc pewnie i tak bym nie mogła tego robić. No to takie pocieszenie dla leniuszków.

To dobrze bo mi tez się nie chce i wcale tego nie robię

Kciuki za wizytę!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 07:00   #4064
teQiba
Moderator

Jeszcze spicie? Ja juz wracam
Za godzinke powinnam byc w domu, to juz chyba nie bedzie mi sie oplacalo spac...
Stary 2014-02-04, 07:04   #4065
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
To dobrze bo mi tez się nie chce i wcale tego nie robię

O i witaj w klubie
Jeszcze żeby TŻ mi zrobił ale on teraz to już boi się mnie nawet dotykać żeby Maksia nie wygonić za wcześnie. :p

Wczoraj nie chciał mnie puścić do kolezanki samej. Ale byłam nieustępliwa i pojechałam. Dostałam kolejny wózek-ale rozpusta co ?
Spacerówkę w stanie idealnym. I dwa materacyki do łóżeczka. Położę jeden na drugim i oba zawinę w to prześcieradło z gumką. Moja koleżanka tak właśnie zrobiła. Jestem zachwycona.Jej synek ma już 5 lat i ten wózek stał. Wczesniej nikt nie chciał bo kazdy patrzyl zeby wózek byl modny. A dla mnie naprawde to super gest ze mi go dala i bardzo sie z tego ucieszylam. I ona też.
Ten pierwszy jest taki głębszy więc na początek będzie super a ten drugi to jak mały juz bedzie siedział.
Nie spodziewałam się ze mam takie cudowne serca obok siebie.

A w ogóle czy któraś chce różowy smoczek Nuk. Taki przezroczysty? Ja dostalam jak Maksiu był jeszcze Tosią. A teraz naprawde go nie bede potrzebowac bo mam jeszcze dwa inne. Moge ktorejs wyslac.
Na priv jak cos. Kto pierwszy ten lepszy.

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 07:17   #4066
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ja mam 2 flanele i w ogóle nie widzę sensu mienia więcej, bo nie wiem, jak można ich inaczej używać, jak kocyka lekkiego. Tetr więcej, bo chyba 12.
To ja chyba będę musiała dokupić jeszcze trochę flanelek. Ale dokupię po porodzie jak będzie taka potrzeba u nas tesco całodobowe to najwyżej tż poleci i kupi

Cytat:

za wizytę, za wagę
Uważam jak reszta dziewczyn, skoro gin nic nie mówił to się nie przejmuj

Cytat:

Cudowna wiadomość
Trzymam kciuki za wizytę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 07:33   #4067
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Za godzinke powinnam byc w domu, to juz chyba nie bedzie mi sie oplacalo spac...
Ja czekam ladnie w kolejce do lekarza. Najpierw na USG a potem nastepna kolejka i KTG plus wizyta. Przy dobrych wiatrach do 12 sie obrobie

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-04, 07:36   #4068
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Wróciłaś ? Bardzo zmarzłaś bidulko Znam ten ból też ostatnio się wymarzłam wracając z badań

Maja

Czytam
Stary 2014-02-04, 07:36   #4069
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Tetra 20szt flanela 5szt.
u mnie 10 sztuk tetry i 2 sztuki pięknej flaneli. Mój mąż to jednak ma wyczucie, zadzwonił kupując flanelę spytać do czego konkretnie będę ją używała i jak powiedziałam że np do wkładania do wózka to prawie mi kapcie spadły jak przywiózł zakup: są turkusowe z misiami idealnie pasujące do wózka czy łóżeczka Normalnie szok!

Kate, Kate i co Tobie w głowie siedzi za plemnik

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Co masz wpisać w planie porodu?
no chyba co chcę: tzn zamierzam wpisać żeby poród odbierała brzydka baba, bo sexowny lekarz by mnie stresował, ale moga mi podawać wtedy drinka i wachlować
A tak serio mam wypełnić ten plan: http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html
i na następnej wizycie 19go lutego lekarz ma to podbić. U nas podobno tego przestrzegają, więc pilnują żebyś miała. Podobno...

Cytat:

No i jedna rzecz mnie zaniepokoiła, banka żołądka - niewidoczna I siedze na necie i czytam co to moze znaczyc.. I wyczytałam, że może niedrożny przełyk itp. Ale gina to nie zmartowiło i powiedział, że czasami tak jest Po prostu mala nie połknęła wód i żołądka nie widać: (Obserwoaliśmy chwilę usta że otworzy i połknie wody ale przekręciła sie Ale teraz tak pomyślałam, że jak czkawkę czuję że ma to chyba połyka te wody.... Chole..ra czy ja wiecznie musze sie zamarwiac.
Na pewno wszystko jest OK. Kilkukrotnie miałam coś czego nie było widać bo mały się jakoś obrócił, a potem się pojawiało więc spokojnie. Gdyby lekarz był zaniepokojony od razu by powiedział i skonsultował to. Masz małą 80 gram cięższą niż ja Piotrka w tym samym dniu

Cytat:
Ja w końcu nie kupiłam żadnego, bo myślę, że i tak na poczatku nie chciałabym dawać, ale teraz sama nie wiem. Moze być tak, że mnie w nocy o północy przyprze i będzie mąż do tesco musiał jechać, bo inaczej coś sobie zrobię? Jak np się będzie darła 3 godziny, a cycka nie będzie chciała? Jak to jest?

za prawie 2 i pół kilograma U mnie zawsze wychodzą za krótkie nóżki, będzie pokraką po mamusi niestety ale lekarka mówi, że dzieci to nie robociki i nie mogą być calusieńkie wg jednej normy.
I to samo z tym żołądkiem - moja kiedyś ukrywała pęcherz, musiała się wysikać zaraz przed USG na nastepnej wizycie wszystko było wzorowo już. Nie kombinuj za dużo
jak widać na zdjęciu Piotrek dla odmiany będzie miał aż za długie nogi Kiedyś siedzimy podczas imprezy rodzinnej a było lato i mąż miał spodenki do kolan i taki jeden dziadek już nieźle się nawalił i gapi się na nogi tż i gapi i w końcu przemówił "ty dziewczyno kiedyś będziesz miała problemy bo twój chłopak ma takie piękne długie nogi" Do dziś mamy ubaw z tego tekstu, bo mąż po prostu jest wysoki to i nogi ma długie. Ale dlaczego niby inne kobiety miałyby lecieć na te nogi

Co do smoczna uspokajającego mam dokładnei taki sam jak elunka tylko z napisem Papa is the best!
Na szkole rodzenia dali nam taką książkę podpisaną przez naszego ordynatora o wszystkim co dotyczy dziecka po porodzie, jest dość gruba i na prawdę mądra...wszycy ją chwalą kto ją czytał i tam piszą że niby smoczka lepiej nie, ale jednak z drugiej strony np dzieci które dostają od 1 meisiąca rzadziej zapadają na śmierć łóżeczkową i bądź tu mądry

Pytałaś też po co skierowanie do szpitala, nie mam pojęcia Po prostu się podpisał i napisał I ciążą do porodu 36 tydzień i data (na takim urzędowym skierowaniu) chyba chodzi o to że będą wiedzieli że jestem od niego

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Jestem na bieżąco po wizycie u mega profeszional pana doktora
Można syrop prawoślazowy (na mnie zadziałał i kaszlu już prawie nie mam po 1 dniu stosowania), Stodal (homeopatyczny).
Do tego Paracetamol (nawet jeśli nie ma gorączki - działa przeciwzapalnie) - to znowu od mojego gina zalecenie. Paracetamol nawet co 4 godziny, syrop z prawoślazu 3 -5 razy dziennie. Na mnie działa, dziś czuję się już o niebo lepiej.
no nareszcie jakiś konkretny lekarz

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja mam smoczek z Bibi ale tylko dlatego, że urzekł mnie wzór
Tak jak pisałam mam ten sam ale z wzorem Papa is the best! bo mamuśki wykupiły wszystko co było z mamusią, to samo mam z butelką

Cytat:
A i jeszcze jedno w sprawi masażu muszę przyznać że idzie mi coraz lepiej (choć na pewno nadal w trakcie jego wykonywania wyglądam jak pokraka). Jeśli mogłabym coś doradzić to drugą część masażu (masowanie ruchami okrężnymi między pochwą a odbytem) zdecydowanie wygodniej wykonuje się w pozycji półleżącej
właśnie sobie Ciebie wizualizuję jak to robisz w pozycji półleżącej

Cytat:
Maja jest już tak duża, że jej czkawki bujają mi całym brzuchem, a jak dodatkowo wypnie doopke to mam wrażenie jak by tyłkiem czkała
Piotrkowi też sie dupka trzęsie przy czkawce

Cytat:
Jak dobrze to słyszeć, bo jestem zbyt leniwa

Cytat:
ja nie śpię i faktycznie już się nie opłaca

wewillrockyou skąd wytrzasnęłaś ten strój dla małego, może kupię taki Piotrusiowi ?

JustiLbn czytałam o twoim odejściu wód aż mężowi mówiąc mu że na wizażu zaczyna być coraz zabawniej przed naszymi porodami, ale przypomniałaś mi też o jednej dziewczynie z którą leżałyśmy na sali w szpitalu która najwięcej narzekała bo była już po terminie i to było jej drugie dziecko po 13 latach i wydawało się że jedyne o czym marzy to żeby już urodzić. Pewnego wieczoru stoi na środku pokoju i nagle krzyczy "wody mi chyba odeszły, jezus czy to wody, mogę przy was sprawdzić?!" i wyobraź sobie że wyjęła majty i sprawdzała przy nas A na sali 5 innych dziewczyn Ale na szczęście to były wody i urodziła następnego ranka

asienka213
eeeee to fajne łóżeczko zamówiłaś Będziesz zadowolona
Stary 2014-02-04, 07:41   #4070
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ja czekam ladnie w kolejce do lekarza. Najpierw na USG a potem nastepna kolejka i KTG plus wizyta. Przy dobrych wiatrach do 12 sie obrobie

No to za wizytę

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
u mnie 10 sztuk tetry i 2 sztuki pięknej flaneli. Mój mąż to jednak ma wyczucie, zadzwonił kupując flanelę spytać do czego konkretnie będę ją używała i jak powiedziałam że np do wkładania do wózka to prawie mi kapcie spadły jak przywiózł zakup: są turkusowe z misiami idealnie pasujące do wózka czy łóżeczka Normalnie szok!

Kate, Kate i co Tobie w głowie siedzi za plemnik

no chyba co chcę: tzn zamierzam wpisać żeby poród odbierała brzydka baba, bo sexowny lekarz by mnie stresował, ale moga mi podawać wtedy drinka i wachlować
A tak serio mam wypełnić ten plan: http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html
i na następnej wizycie 19go lutego lekarz ma to podbić. U nas podobno tego przestrzegają, więc pilnują żebyś miała. Podobno...
Ahh ten Twój mąż

Głodnemu chleb na myśli

A Ja nie mam pojęcia pojadę rodzić to wyjdzie czy był potrzebny

Maja

Czytam
Stary 2014-02-04, 07:48   #4071
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Cytat:
ja moja mała ma czkawkę to najbardziej szarpie po mojej lewej stronie, tam gdzie ma tułów, brzuszek no bo tak na logikę to przy czkawce najbardziej podskakują te części ciała i ramiona

Cytat:
Wiecie co, nigdy w życiu nie miałam zgagi przez całą ciąże mi nie dokuczała, a dzisiaj od jakiejś godziny pali mnie w przełyku i mąż się śmieje, że mnie to diabelstwo w końcu dopadło
witaj w klubie kochana, mnie zgaga ale taka zaj**ista męczy już ze 2 miesiące, czasami aż gardło boli, nic przyjemnego, ale moze chociaż dziecko łyse nie będzie

Cytat:
Stary 2014-02-04, 08:07   #4072
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
współczuje mnie często dopada

Cytat:
tak wcześnie
jak dobrze, że ja sobie mogę spać w łóżku do której chce a później tylko piechotką ok 25 min i z głowy

nadzwyczajna ile wózków będziesz mieć
ale jak ktoś daje to szkoda nie wziąć

Cytat:

Cytat:
jak widać na zdjęciu Piotrek dla odmiany będzie miał aż za długie nogi Kiedyś siedzimy podczas imprezy rodzinnej a było lato i mąż miał spodenki do kolan i taki jeden dziadek już nieźle się nawalił i gapi się na nogi tż i gapi i w końcu przemówił "ty dziewczyno kiedyś będziesz miała problemy bo twój chłopak ma takie piękne długie nogi" Do dziś mamy ubaw z tego tekstu, bo mąż po prostu jest wysoki to i nogi ma długie. Ale dlaczego niby inne kobiety miałyby lecieć na te nogi

JustiLbn czytałam o twoim odejściu wód aż mężowi mówiąc mu że na wizażu zaczyna być coraz zabawniej przed naszymi porodami, ale przypomniałaś mi też o jednej dziewczynie z którą leżałyśmy na sali w szpitalu która najwięcej narzekała bo była już po terminie i to było jej drugie dziecko po 13 latach i wydawało się że jedyne o czym marzy to żeby już urodzić. Pewnego wieczoru stoi na środku pokoju i nagle krzyczy "wody mi chyba odeszły, jezus czy to wody, mogę przy was sprawdzić?!" i wyobraź sobie że wyjęła majty i sprawdzała przy nas A na sali 5 innych dziewczyn Ale na szczęście to były wody i urodziła następnego ranka

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
ja moja mała ma czkawkę to najbardziej szarpie po mojej lewej stronie, tam gdzie ma tułów, brzuszek no bo tak na logikę to przy czkawce najbardziej podskakują te części ciała i ramiona

witaj w klubie kochana, mnie zgaga ale taka zaj**ista męczy już ze 2 miesiące, czasami aż gardło boli, nic przyjemnego, ale moze chociaż dziecko łyse nie będzie
no ja jak na początku próbowałam tą czkawke wyczuć to najpierw u siebie obserwowałam co się trzęsie

piona
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-02-04, 08:21   #4073
asienka213
Wtajemniczenie

mmhym wlasnie dlatego kupie jednego smoka, zeby po prostu byl

maggie zdrowka na 1 stronie jest link do strony, czym najlpiej sie leczyc w ciazy

Cytat:

widac na watku same lenie, bo mnie tez sie taka wiadomosc podoba

za wizyte

Cytat:
co za nieludzka pora na wstawanie

Cytat:

asienka213
eeeee to fajne łóżeczko zamówiłaś Będziesz zadowolona
jak mi kiedys dojdzie przy zamowieniu pisalo, ze dostawa w ciagu 3 dni, a przed chwila dostalam maila, ze moje zamowienie jest w oczekiwaniu bo nie maja wszystkich czesci a jak beda miec to mnie poinformuja nosz kuzwa, to moze byc za 2 lata nie wiem, ze niby 5 szczebli maja a reszty nie albo co juz im wysmarowalam ladna wiadomosc

Cytat:

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 08:24   #4074
teQiba
Moderator

Cytat:

Kompleksowe badania - fajnie
Na takie cos to az milo sie czeka

Cytat:
Wróciłaś ? Bardzo zmarzłaś bidulko Znam ten ból też ostatnio się wymarzłam wracając z badań
Wrocilam i zmarzlam Ale kupilam sobie paczusia na pocieszenie i jest ok

Cytat:

Ten Twoj maz jest tak idealny, ze to nie mozliwe zeby istnial na prawde

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
tak wcześnie
jak dobrze, że ja sobie mogę spać w łóżku do której chce a później tylko piechotką ok 25 min i z głowy
Godzinke tam jade a jeszcze sie wyszykowac trzeba i tak wczesnie mi wychodzi - taki odlegly szpital sobie wybralam
No i pobierania sa tylko miedzy 7, a 8
Zazdroszcze ze masz tak bliziutko

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-02-04 o 08:26
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 08:29   #4075
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
za wagę. Rozbieżnością się nie przejmuj, u mnie też jest mniej więcej 1,5 tygodnia różnicy i skoro gin mówi, że wszystko okej, to mu zaufaj i się nie stresuj za bardzo!
Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
nie martw się na zapas skoro gin mówi że jest wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

nie martw sie ! Skoro wcześniej wszystko bylo w porządku to czemu nagle miałoby być inaczej!?
Rozbieżności są małe więc mogą to też być błędy pomiaru
Dzięki!! Kurcze nie pamiętam wczesniejszych usg miałam tak dawno w 21 i 26 tc. I nie wiem czy żołądek wtedy mi pokazywal No nic zostaje zaufać i dobrej myśli być

Cytat:
za wizytę. Żołądkiem się nie stresuj, jak jest pusty to na usg go nie widać

Cytat:
Kochana za wizytę o brzuszek się nie martw bo też słyszałam, że możesz akurat trafić na pusty żołądek na usg i po prostu nie widać
No to miejmy nadzieję, że mała nic nie chlapnęła i stad ten pusty niewidoczny żołądek. A uparta jak ojciec. Bo obserwowaliśmy usteczka czy otworzy i połknie płyn ale oczywiście chwilke dała na siebie popatrzec i odwróciła się

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
:

dla malutkiej i nie napiszę nic nowego po prostu się nie martw
Cytat:

za wizytę, za wagę
Uważam jak reszta dziewczyn, skoro gin nic nie mówił to się nie przejmuj
Dzieki dziewczyny. To forum ma cudownie uspokajającą moc Jak słyszę od tylu os że jest ok to zaczynam w to wierzyć i musi być ok!!!

Cytat:
Na pewno wszystko jest OK. Kilkukrotnie miałam coś czego nie było widać bo mały się jakoś obrócił, a potem się pojawiało więc spokojnie. Gdyby lekarz był zaniepokojony od razu by powiedział i skonsultował to. Masz małą 80 gram cięższą niż ja Piotrka w tym samym dniu
Dzieki
No i gin mówi, że duże dziecko jest. A z tego co tutaj widzę to jedna z mniejszych No ale tym sie nie martwię, latwiej będzie
A co do długości kosci udowej na usg w 21 i 26 tygodniu były o tydzien dłuższe niż inne pomiary Teraz chyba mała masę robi

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Czbasia oj chyba będzie u Ciebie CC , bo to już 36 tydzień idzie, a tu dalej miednicowe . Wymiarami się nie martw ,ja już nawet nie chcę pisać o moich rozbieżnościach z ostatniego USG. Na połówkowym było wszystko prawidłowo, lekarz też potwierdza, więc co tu se tyłek zawracać, musi być dobrze nie?
DZięki
Jednak ciążowy mózg.. Przepisywałam z kartki ten opis usg i napisałam inaczej Położenie podłózne głowkowe!!!

No i o pieluchach mowa była,, Ja mam 3 flanelowe i 5 tetrowych kolorowych i zameirzam dokupić jeszcze 10białych tetrowych
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 08:37   #4076
nadzwyczajna
Rozeznanie

Ja mam 5 pieluszek tetrowych, 4 flanelowe i 2 flanelowe z folią z jednej strony.

Nikt nie chce w prezencie smoczka? :-(

A ja czkawkę czuję na dole gdzie glowka ale jak maly ma czkawke to caly brzuch mi skacze.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez nadzwyczajna
Czas edycji: 2014-02-04 o 08:39
Stary 2014-02-04, 08:45   #4077
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocilam i zmarzlam Ale kupilam sobie paczusia na pocieszenie i jest ok

Ten Twoj maz jest tak idealny, ze to nie mozliwe zeby istnial na prawde

Godzinke tam jade a jeszcze sie wyszykowac trzeba i tak wczesnie mi wychodzi - taki odlegly szpital sobie wybralam
No i pobierania sa tylko miedzy 7, a 8
Zazdroszcze ze masz tak bliziutko
ten pączek to chyba za wczoraj był sama tez myslałam się dzisiaj uraczyć jednym

side go wymysla najpierw maluje ściany, robi meble a później chwali że to jej mąż robił a my tu główkujemy skąd ona ma takiego męża. Teraz jest wszystko jasne

ja do szpitala też mam godz drogi i to z przesiadką jeszcze ale oni współpracują z jedną firmą "diagnostyka" a ja mam blisko ich oddział więc sobie chodze tutaj a oni tylko przesyłają wyniki do szpitala
(a jak sie pytałam na początku położnej to mi zakazała robić w oddziałach tylko u nich no ale skierowanie przecież jest to samo a wyniki też mam dostępne na necie więc długo nie myślałam)

Ja się zbieram na zakupy kosmetyczne do rossmana i tą kartę też wezme

Stary 2014-02-04, 08:46   #4078
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszcze
Ja wlasnie do autobusu wsiadlam - strasznie zimno.
Najgorzej to bedzie mi wracac, bo teraz TZ mnie podrzucil na przystanek, a w drodze powrotnej 15 min pieta-palec... Na pewno zamarzne
:glasiU: doczytałam, że zmarzłaś, ale na szczęście się pocieszyłaś

Cytat:

[B]
historia fajna, a co do pogrubionego, to jesteś pewna?

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 08:48   #4079
monkaa321
Zakorzenienie

nadzwyczajna teraz to chyba już każda z nas ma chociaż jednego smoczka może w Twojej rodzinie niedługo będzie jakaś dzidzia to jej dasz? Albo Maksiowi po kryjomu

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

suwaczek mi się popsuł
a ja tak lubiałam patrzeć na niego

Stary 2014-02-04, 08:51   #4080
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
nadzwyczajna teraz to chyba już każda z nas ma chociaż jednego smoczka może w Twojej rodzinie niedługo będzie jakaś dzidzia to jej dasz? Albo Maksiowi po kryjomu
No właśnie żadna dzidzia się nie zapowiada a powiem szczerze że mam aż 3 smoczki i tego różowego mi szkoda jakoś.
No nic. Może jeszcze któraś zechce przygarnąć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości