|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
Cytat:
gratuluje odwagi należało Ci sie
|
|
#4022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak na serio ja jestem w tych sprawach takim niedowiarkiem, że jak dla mnie chodzenie na czworakach może pomóc tyle co chodzenie na rękach
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-02-03 o 21:18 |
|
|
|
|
#4023 | ||||||
|
Rozeznanie
|
side85 śliczne zdjęcie Maluszka i
za wagę---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
za wizytę---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
o jaaaaa, masakra ale na Twoim miejscu już dawno byłabym w szpitalu ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- śliczny brzuszek i pokoik |
||||||
|
|
|
#4024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4025 |
|
Rozeznanie
|
a dzisiaj w lumpkach nie było zupełnie nic
a tak się nastawiłam na mega ciuszkowe zakupy no trudno.. za to kupiłam żel do kąpieli i krem do twarzyczki dla Młodego, no a potem na allegro dokupiłam resztę pierdółek, których nam brakowało, typu wanienka, aspirator, butelki, smoczki, wkładki laktacyjne itd. żeby zamówić przewijak, ochraniacz i pościel i Mały może się rodzić ![]() od jutra zaczynamy picie liści malin a od środy mam zamiar wziąć się za pranie i prasowanie Edytowane przez wewillrockyou Czas edycji: 2014-02-03 o 20:51 |
|
|
|
#4026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
TP z OM mam na 1 kwietnia ale z USG wychodzi że może być wcześniej - nawet 22ego marca. I mam zamiar już w piątek poprosić o zwolnienie do końca. Bo przy tym trybie pracy (9-17) i codziennym godzinnym dojeździe do pracy to ja naprawdę nie dam rady.. Poza tym wszystkie koleżanki mamy mi powtarzają żeby korzystać z ostatnich chwili spokoju Żeby przygotować wszystko i siebie przede wszystkim na rewolucję w życiu ![]() Lepiej nie ryzykować, ale właśnie ostatnio na SR nam Pani Położna tłumaczyła, że właśnie często mylone jest odejście czopu śluzowego z odejściem wód płodowych. Czop to tylko sygnał przepowiadający dalszy (może wystąpić na kilka tygodni/dni przed porodem) i żeby zaoszczędzić sobie trudu dobrze jest się upewnić co to mokre tak naprawdę jest. Ale powiedziała też że jak się nie jest pewnym to oczywiście lepiej jest pojechać do szpitala. Choć nam mówiła, że od momentu odejścia wód (bez innych objawów) mamy do 6 godzin czasu żeby dotrzeć do szpitala. |
|
|
|
|
#4028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4029 | |
|
Zadomowienie
|
Wybacz, ale mi to wygląda na strój plemnika
Cytat:
no ale lepiej skontrolować |
|
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4031 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wow! Pięknie wyglądasz Cytat:
Cytat:
Cytat:
Razem z tż go podziwiamy Cytat:
za zakupy Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4033 | ||||
|
Moderator
|
Dziekuje za wszystkie komplementy
Cytat:
![]() Mowilam Obys miala racje - zostan prosze moim prorokiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wlasnie sie zastanawialam co mi to przypomina i podsunelas mi odpowiedz ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4034 |
|
Zadomowienie
|
masz rację Sherlocku
toż to był istny lincz na moją osobę mówisz i masz |
|
|
|
#4036 | ||||
|
Zadomowienie
|
Gotowam pomyśleć, że ma własny rozum i jeszcze chce mnie wku*wić
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brawo za piękną wagę ![]() A po co skierowanie? W sensie w jakim przypadku? Bo jakby co, to i tak by Cię przyjęli, prawda? Cytat:
No, mi też przyszło do głowy tylko to, co Kate Ja mam 2 flanele i w ogóle nie widzę sensu mienia więcej, bo nie wiem, jak można ich inaczej używać, jak kocyka lekkiego. Tetr więcej, bo chyba 12. |
||||
|
|
|
#4037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko z 8-9 sztuk tetrowych
|
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Wiem, wiem ale trochę wyposzczona jestem i zawsze miałam durne skojarzenia
|
|
|
|
|
#4039 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie tak mu nabiło gramów po twojej wczorajszej kanapce![]() Co masz wpisać w planie porodu? Cytat:
Cytat:
![]() Justi może lepiej sprawdź co to było, jak radzą dziewczyny. Gdybyś popuściła, to chyba zapach moczu jest dość intensywny, a jak to wody Ci się sączą ![]() Cytat:
jest najmilszy i najelegantszy ze wszystkich moich siedmiu. Ten z cartersa mógłby mu włókna czyścić![]() Cytat:
A ja mam takie pytanie: jakie smoczki uspokajające? póki co mam z baby ono 0-6 miesięcy silikonowy anatomiczny, ale zastanawiam się czy nie ma mniejszych? |
|||||
|
|
|
#4040 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 7 tetrowych i 1 jedna flanelowa. Chyba nie będę wiecej kupowala.
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam ale nie odp. Sił mi brakuje...
Egoistycznie napisze tylko o sobie ![]() Ja po wizycie.. Monisia jest dalej dziewczynka Gin rzekł, że jak bedzie chłopak to stawia![]() Mała waży 2400 g w 35t2dz.. Ułożenie podłóżne miednicowe, Wody z normie, łożysko IIst. No i z pomiarów brzuszek i głowka na 37tc. A kosc udowa na 35t1dz.. Nie za duża rozbiezość?? No i jedna rzecz mnie zaniepokoiła, banka żołądka - niewidoczna I siedze na necie i czytam co to moze znaczyc.. I wyczytałam, że może niedrożny przełyk itp Po prostu mala nie połknęła wód i żołądka nie widać: (Obserwoaliśmy chwilę usta że otworzy i połknie wody ale przekręciła sie |
|
|
|
#4042 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Podoba mi sie to bo czkanie intensywniej czuje w dole brzucha ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() Gratuluje Jak gin mowi zeby sie nie martwic to sie nie martw
|
||
|
|
|
#4043 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za prawie 2 i pół kilograma U mnie zawsze wychodzą za krótkie nóżki, będzie pokraką po mamusi niestety I to samo z tym żołądkiem - moja kiedyś ukrywała pęcherz, musiała się wysikać zaraz przed USG na nastepnej wizycie wszystko było wzorowo już. Nie kombinuj za dużo |
||
|
|
|
#4044 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Można syrop prawoślazowy (na mnie zadziałał i kaszlu już prawie nie mam po 1 dniu stosowania), Stodal (homeopatyczny). Do tego Paracetamol (nawet jeśli nie ma gorączki - działa przeciwzapalnie) - to znowu od mojego gina zalecenie. Paracetamol nawet co 4 godziny, syrop z prawoślazu 3 -5 razy dziennie. Na mnie działa, dziś czuję się już o niebo lepiej. Cytat:
2. Skierowanie powinien Ci dać ginekolog, nie wiem w sumie po co, ale mój też kazał mi przypomnieć żeby następnym razem czyli 17.02. wypisał mi skierowanie do szpitala. 3. Flanelek mam 5 kolorowych, a tetr 6 szt. zwykłych.
|
|
#4045 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi na szkole rodzenia mówili, żeby po odejściu wód od razu zjawić się w szpitalu. oni mają ileś tam, godzin żeby przyspieszyć akcję porodową. Cytat:
na razie zrobiłam tylko 4 razy i to krótkie![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tetry do wiadomo, na spód do wanienki, podczas odbijania, do wycierania ślinki, żeby sobie podłożyć pod pierś jak mi będzie kapać mleko![]() Zrobiłam wstępną listę do szpitala: szlafrok koszula nocna x2 - do porodu dają szpitalną majtki bawełniane-szt 3 skarpetki-szt 3 majtki siateczkowe- jednorazowe-szt2, wielorazowe-szt2 reczniki-szt 2 podkłady na łózko -szt 2 (poporodowych nie biorę-dają w szpitalu) staniki do karmienia sportowe- szt 2 wkładki laktacyjne-szt 10 laktator maść avent na sutki (był w zestawie z laktatorem )octenisept tantum rosa +buteleczka do rozdrabiania i atomizer klapki pod prysznic laczki sztućce, kubek kosmetyki codziennego użytku pomadka do ust, maszynka do golenia itp woda mineralna papier toaletowy długopis telefon, ładowarka, aparat, dokumenty-napiszę na kartce i dopakuję na końcu kisiel-2 paczki (u nas po cesarce podobno można przez pierwszy dzień jeść tylko i wyłącznie gorzki kisiel, w który trzeba się zaopatrzyć we własnym zakresie) Proszę spójrzcie i może coś doradzicie czego jeszcze brakuje
Edytowane przez marima Czas edycji: 2014-02-03 o 22:04 |
|||||
|
|
|
#4046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam smoczek z Bibi ale tylko dlatego, że urzekł mnie wzór ![]() ![]() Cytat:
za wagę i wizytęA resztą się nie przejmuj, bo jakby coś było nie tak pewnie gin by wcześniej zauważył Różnice nie duże, uwierz mi, że mój ma większe ![]() Edit:sorry za wielki smoczek
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-02-03 o 22:01 |
||
|
|
|
#4047 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie był jeden beżowy nibyminky i nie przekonał mnie jakoś ja zamówiłam smoczek lovi 0-3 ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
za wagę. Rozbieżnością się nie przejmuj, u mnie też jest mniej więcej 1,5 tygodnia różnicy i skoro gin mówi, że wszystko okej, to mu zaufaj i się nie stresuj za bardzo! |
||
|
|
|
#4048 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za kolejną wizytę i piękną wagę Dzieciątka Odnośnie żołądka to na połówkowym USG było wszystko ok? Myślę że jeśli lekarz nie widzi powodu do zmartwień to spróbuj się nie niepokoić - zwykle lekarze nie bagatelizują takich rzeczy...
|
|
|
|
|
#4050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję pięknie ![]() Cytat:
nie martw sie ! Skoro wcześniej wszystko bylo w porządku to czemu nagle miałoby być inaczej!? Rozbieżności są małe więc mogą to też być błędy pomiaru ![]() Cytat:
zaraz wezmę apap a jutro mąż mi zakupi resztę bo nic z tych rzeczy w domu nie mamWysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

gratuluje odwagi
należało Ci sie 

Moje szczęście kochane. No i podobna jest do Amelki, tylko ma grubsze usta. :p

Wstałam, zdjęłam legginsy i pokazuję mężowi, pytam co to? A on- chyba wody Ci odeszły, bo masz tyłek cały mokry
a tak się nastawiłam na mega ciuszkowe zakupy
żeby zamówić przewijak, ochraniacz i pościel i Mały może się rodzić 

no ale lepiej skontrolować 

kciuki, żeby się obrócił. My wgl idziemy łeb w łeb. Tydzień, termin podobny, i obie mamy nadzieję że maluszki ułożą się jak należy. A brzuszek śliczny! Ja jakoś za tydz. umawiam się na wizytę tylko tym razem będę musiała gina przycisnąć, żeby trwała dłużej niż 5 min.
ale trochę wyposzczona jestem i zawsze miałam durne skojarzenia
jest najmilszy i najelegantszy ze wszystkich moich siedmiu. Ten z cartersa mógłby mu włókna czyścić