|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Oj zapalenie czytałam że to paskudna sprawa. Justii dużo zdrówka oby szybko zapalenie przeszło.
Moja bidulka chyba zabkuje bo wszystko gryzie slini się i widzę że źle się czuje i ją boli. Te dzieciaczki są takie biedne. Jakieś kolki, egzemy skazy potem zabkowanie. Eh
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i dzieciaczki nie chorowac mi tu prosze, my nadrabiamy za wszystkich...
Justii - jak tam zapalenie? dali ci cos na to? mi wczoraj spuchly stopy bo z jednej strony kaza mi duzo odpoczywac a z innej powinnam wiecej chodzic. W nocy w koncu zasnelam na dluzej niz 30min a to dzieki takiej super poloznej ktora o to zadbala. Wczoraj bylismy u Kacperka jeszcze wieczorem i trafilismy na taka durna babe (zeby bylo ciekawiej to Polka) ktora jakos mnie zdolowala, ale z drugiej strony stwierdzilismy ze praktycznie nic nam nie powiedziala a chyba nie byla w ogole zorientowana w jego przypadku, na szczescie pogadalam potem z polozna mojego pokoju i ona mnie tak pozytywniej nastawila. Na razie musimy czekac na kolejne wiesci ale wczoraj lekarze raczej byli dobrej mysli wiec musze myslec pozytywnie. Staram sie rozkrecac laktacje. No nic, duzo zdrowka kochane. Duzo was podczytuje ale ciezko mi pisac z tel. Jestem z wami myslami - duza buzka |
|
|
|
#2343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w wiosenny ciepły dzień
![]() Cytat:
trzymam mocne kciuki za Kacperka, silny chłopak z niego da sobie radę ![]() mówiłam Wam kiedyś o remoncie, że planujemy zrobić na przełomie marca- kwietnia, wczoraj kazałam mężowi zdjąć firany i chciałam sobie tak lekko okna umyć i on mi pozdejmował wszystkie firany ja wracam z pracy a on do mnie, że za dwa tygodnie zaczynamy remont, po co czekać, tym bardziej, że w marcu jeszcze będziemy dom tynkować, więc nie miałby kiedy tego zrobić no i zostałam bez wizji mieszkania, bez tapet i bez firan na dwa tygodnie ![]() ewelika a Ty na kiedy masz dokładnie termin teraz? suwaczek mi się o jeden dzień zaciął .... Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2014-02-04 o 09:20 |
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin - facet wzial sprawy w swoje rece
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
no tak szkoda, że tak nagle, ale u nas to normalne nigdy nie możemy sobie nic zaplanować, bo zawsze coś nie wyjdzie
|
|
|
|
#2347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
Malgos wiesz jak to z naszymi rodakami zamiast pocieszyć to lepiej zdołować . Rozumiem, że z każdym dniem troszkę lepiej z Kacperkiem ? Nawet się nie pochwaliłaś jakie ma wymiary ten mały Kurczaczek jak go ładnie określiłaś. Cytat:
Bo ja to nawet nie wiem kiedy małemu wyszły zęby, bo jego to wcale nie ruszyło. Cytat:
![]() Justii jak tam cycuszki? Trochę wiem co czujesz, bo sama miałam podobną sytuację. To było straszne temperatura, drgawki,samoloty w głowie, cycki jak kamień- myślałam, że mi odpadną, ale spróbuj obłożyć piersi kapustą daje mega ulgę. |
|||
|
|
|
#2348 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Brawa dla męża super męska decyzja no i wydatki rozłożycie ![]() Mąż mi się rozłożył ![]() Justii jak tam? |
||||
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona - bo jakos nie w glowie mi to bylo. Kcaperek mial 3039 dkg jak sie urodzil, a wczoraj mial jakies 200g wiecej. Na razie nie moge go nawet karmic ani nic, jeszcze sam nie oddycha ale odlaczyli go od jednego aparatu wczoraj, dzis moze dowiem sie cos wiecej. Na razie walcze zeby wywolac i utrzymac laktacje, co jest dosc meczace bo trzeba wyciskac pokarm recznie ale w sumie tyle mam do roboty. Tz jest z nami caly czas i jest najlepszym opiekunem na swiecie.
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- tutaj nie mierza dzieci ale moze przy wypisie dowiem sie tak mniej wiecej |
|
|
|
#2350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla niego i oby Was nie zaraził ![]() nie kuś z tą pomocą bo jak Was zasypie zdjęciami i pytaniami to oszalejecie ![]() Cytat:
biedny maluszek
|
||
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To czekamy na dobre wieści
|
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona - nic sie nie dzieje
ja musze wracac do normalnosci i takie pytania troche odciagaja moje mysli od zlych mysli.
|
|
|
|
#2353 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w ten piękny słoneczny dzionek
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip dzięki, ze mi uzmysłowiłaś, że czas najwyższy na testy dla alergików.
Dzwoniłam do przychodni alergologicznej dla dzieci z chęcią umówienia się na wizytę, no i co? Wizyta na NFZ najbliższa w 2015 roku ![]() Chciałam umówić synka do laryngologa to samo wizyta w grudniu ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Umówiłam małego prywatnie na testy na wtorek jedyne 200 zł
|
|
|
|
#2355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam z cycami jak donice
![]() Wczoraj zamiast na pogotowie pojechaliśmy do szpitala w którym rodziłam, przyjęli mnie bez problemu, trafiłam na świetną młodą lekarkę, powiedziała, że jak żyjąca i pracująca parę lat w szpitalu czegoś takiego jeszcze nie widziała. Od razu kazała mi wracać do domu po małego i chciała mnie zostawić w szpitalu, ale wyprosiłam ją i dostałam antybiotyk do domu. Miałam tylko pokarmu w cyckach, że dostałam temperatury, drgawek, było mi strasznie zimno i nie mogłam na nogach się utrzymać, Tż mnie prowadził bo inaczej bym upadła. Ściągnęli mi w szpitalu pokarm tak żebym mogła chociaż ręce do góry podnieść bo z bólu nawet tego nie mogłam zrobić i wróciliśmy do domu. Najlepsze było zalecenie położnej Wczoraj jak zasnęłam o 22 to wstałam dopiero o 1 na karmienie muszę brać antybiotyk co 8 godzin i Marcelka często przystawiać do piersi, w nocy musieliśmy bidulkę budzić, 20 minut Nam to zajęło, zanim zaczął jeść no i muszę przykładać liście kapusty do cycek - fuj, bleeee, ale pomaga. Chyba nie zjem przez ługi czas gołąbków ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Fiona- na spacerze jeszcze nie byliśmy, ale werandujemy się od niedzieli i jeśli jutro będzie taka piękna pogoda to idziemy w końcu na spacer |
|||
|
|
|
#2356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kacperku pokaż wszystkim jaki jesteś silny chłopczyk niech rodzice się nie niepokoją Cytat:
najgorsze że nie wiadomo co mu jest. Co chwila boli go brzuch ale ani dołem ani górą z niego nie schodzi. Łazi taki śnięty i to by coś chciał to nic nie chce ehh ![]() Ja tam lubię projektować więc dawaj co tam masz do wymyślenia Cytat:
U nas za to z lekarzem odwrotnie. Zgłosiłam męża żeby go prywatnie internista przyjął i czekając na termin Tż poszedł do tej samej przychodni zapytać czy go bez zapisu na nfz przyjmą. Nikogo nie było więc wszedł a jak wrócił ubezpieczyciel oddzwonił że mają takie oblężenie że na dziś nie da się go wcisnąć
|
|||
|
|
|
#2357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pradip a Ty kiedy masz teraz wizytę u lekarza ?
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prosimy o zdjęcie z pierwszego spacerku ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- W czwartek idziemy |
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas wielkie malowanie nie mam czasu pisać. Najpierw pokój dzienny i przedpokój a potem się zobaczy.
Justii oj ty bidna wszystko musisz po kolei zaliczyć. Małgoś kciukaski za Kacperka, nie słuchaj się głupich bab.
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
nasz maluch jak sie okazalo sam wyjal sobie rurke intubacyjna ale poniewaz normalnie oddychal to juz mu nie zakladali, przez chwile potrzebowal gazu z lekiem bo troszke charczal ale widocznie to od podraznionej krtani, bo od rana juz ok. dzis zrobili mu przeswietlenie pluc i nie ma tam juz powietrza wiec wyjeli mu dren ktory w nich mial i rurke z noska i tez jak na razie dobrze reaguje. oddech mu troche swiszczy ale to tez chyba przez to intubowanie itp. beda go obserwowac i zobaczymy w razie czego obejrzy go laryngolog. teraz robia mu dokladniejsze monitorowanie mozgu zeby zobaczyc czy wszystko jest ok bo spina sie czasami i chca wykluczyc padaczke, przykurcze, spazmy, porażenia... wstepne badania wygladaja ok ale dokladniej musza przeanalizowac wszystkie wyniki - strasznie ale to strasznie sie boje zeby nie bylo jakis zmian czy uszkodzen. ogolnie lecza jego płuca bo jest tam zapalenie wiec ciagle jest na silnych antybiotykach. Ja tylko patrze jak unosi mu sie klatka i martwie czy prawidlowo... U mnie przestali podawac silne antybiotyki wczoraj choc nadal jestem na przeciwbolowych, pokluta jak ćpun od weflonow i "braku" zył, no i teraz niestety okropnie spuchly mi stopy... byla u mnie fizjoterapeutka ktora powiedziala ze mialam jeden z najciezszych przypadkow porodu i ze mimo wszystko jest pelna podziwu bo ruszam sie bardzo dobrze (a szczerze po wszystkim pomyslalam ze chyba niektore kobiety maja gorzej) ... zreszta ja sie nie licze, tylko moj malenki Pisklaczek, ktory mam nadzieje juz wyczerpal limit swoich cierpien - bo to koszmar patrzec na takie malenstwo z tymi kablami, rurkami, iglami itp i nawet nie wiedziec co bedzie jutro i czuc sie kompletnie bezsilnym a czlowiek oddal by wszystko zeby dziecko nie cierpialo.
Lekarze sa super i opieka niesamowita, wszystkie zaawansowane sprzety na miejsu wiec dziecka nie trzeba nigdzie wozic na szczegolne badania, na niczym nie oszczedzaja i wola zrobic cos nad program niz zrobic za malo wiec pod tym kątem nie mozna im nic zarzucic. Jak zwykle duzo o nas ale mam nadzieje ze mi to wybaczycie bo ja teraz tylko tym zyje... bez tz-ta to nawet porodu bym nie przetrwala ale o tym wam opowiem kiedys a teraz siedzi z nami od rana do wieczora i jest takim wsparciem ze nie umiem tego wyrazic Meduzka - jak radzisz sobie z dieta? kontrolujesz cukier? Justii - wspolczuje tych cycochow i kłopotów z nimi Fiona - terminy wizyt to chyba jakis zart... ale najwazniejsze ze zbadacie Marcelka przepraszam ale nie pamietam o czym mialam jeszcze napisac |
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos jak to wszystko czytam to sobie wyobrażam w jakim stresie musicie cały czas żyć. Tak bardzo się cieszę, że Kacperek powoli zaczyna sam funkcjonować
. No nic jestem ciekawa jak to wszystko wyglądało od początku, ale przyjdzie czas na to żebyś nam opisała, bo teraz nie to jest najważniejsze. Cała Wasza trójka jesteście bardzo dzielni i tak jak Justii któregoś dnia ja też się pomodlę za naszego uparciuszka .
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2014-02-04 o 19:33 |
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos - Tak bardzo Ci współczuję, nawet nie wyobrażam sobie co Ty czujesz
Jestem z Tobą cały czas myślami i życzę Wam z całego serca jak najlepiej!Powiedz mi tylko jedno, skoro tak długo się męczyłaś, akcja porodowa nie postępowała to czemu nie zrobili Ci cc?? Widać Kacperek to silne dziecko skoro sam wyjął sobie rurkę ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Nasz synuś dostał strasznych odparzeń strasznie płacze przy przebieraniu serce mi się kraja jak On tak płacze, jeśli nie będzie się poprawiać to muszę wezwać lekarza niech to zobaczy i oceni.
|
|
|
|
#2364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gosiu trzymajcie się, napewno wszystko będzie dobrze Uściski dla Kacperka od Ciotki ![]() Ja dietę stosuję, a cukier mam zacząć mierzyć od soboty
|
|
#2365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie zmieniałaś chusteczek nawilżonych ? Bo jak tylko pampersy to widocznie to mu nie podeszło. ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Fikusek dobrze pisze tak szybko to się nie goi. Ciut trzeba poczekać niestety... |
|
|
|
|
#2367 |
|
Wtajemniczenie
|
Justii szkoda tego twojego Marcelka ,że tak się męczy
![]() Fikusek fajnie ,że sobie odnawiacie mieszkanko ![]() A ja umówiłam się na usg na 14 lutego ![]() Później 24 lutego mam wizytę u mojego gina prowadzącego . Ciekawa jestem czy mój Piotruś zmieni swoje położenie, bo narazie ułożony jest miednicowo.
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - jeszcze o wszystko wypytam, ale z tego co sie orientuje to nie bylo potrzeby cc. Oni raczej stawiaja na naturalne porody ale jesli wystepuje jakiekolwiek niebezpieczenstwo to tez nie czekaja. Niektore porody trwaja dluzej. Dzidzius caly czas byl monitorowany i raz spadlo tetno to od razu wykonali test czy aby ma odpowiednia ilosc tlenu i czy nic sie nie dzieje. Jesli test wyszedl by negatywny od razu poszlabym pod nóż bo mnie uprzedzili, ale bylo ok. Tylko potem zaczelam troszke goraczkowac ale ze rozwarcie bylo juz prawie pelne to mi pomogli kleszczami. Kolezanka w podobnej sytuacji od razu trafila na stół. Takze po prostu nie wiem czy cc cokolwiek by rozwiazala... czy wszystko i tak nie skonczyloby sie tak samo.
|
|
|
|
#2369 |
|
Wtajemniczenie
|
Fiona w odpowiedzi na pytanie bo znów zapomnę odpisać Nadia miala problem też z pierwszymi zabkami jak wychodziły nawet gorączka ja dopadła, a potem to już poszło z górki nawet nie wiedziałam kiedy jej wszystkie wyszły. Darie widzę że męczy strasznie, slini się wierzga, płacze, jeść nie chce. Na noc daliśmy jej ibuprom to calutka noc przespala.
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

Ślub 25.08.2012 

no i zostałam bez wizji mieszkania, bez tapet i bez firan na dwa tygodnie 

. Rozumiem, że z każdym dniem troszkę lepiej z Kacperkiem ? Nawet się nie pochwaliłaś jakie ma wymiary ten mały Kurczaczek jak go ładnie określiłaś. 

super męska decyzja no i wydatki rozłożycie

. No nic jestem ciekawa jak to wszystko wyglądało od początku, ale przyjdzie czas na to żebyś nam opisała, bo teraz nie to jest najważniejsze. Cała Wasza trójka jesteście bardzo dzielni i tak jak Justii któregoś dnia ja też się pomodlę za naszego uparciuszka .