|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Czaszko, zamknęłabym drzwi przed tym panem i tyle by widział wnuczkę. On Tobie na złość, to Ty jemu. Dla dobra dziecka. Stary a durny...
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Nie nadrobię, nie dam rady.
Teacherko, cieszę się, że jesteście w domku Cytat:
![]() Czaszko, gdyby mój teść tak zrobił, to by szybko wnuczki nie zobaczył Padam, dobranoc |
|
|
|
|
#2343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paczuszka z bobovity bardzo fajna. Postarali się ![]() Cytat:
Doczekasz się Kochana doczekasz Sprawdź, czy masz podane aktualne dane dziecka w profilach użytkownika, bo ja zapisałam się do klubów będąc jeszcze w ciąży i wpisałam tp z om i niedawno dopiero zaktualizowałam.
|
||
|
|
|
#2344 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejoo !!!
Wszystkiego Naj dla Emilki i Helenki !!! teacherko- super, że jesteście już w domu Mam nadzieję, że Malutka szybko zapomni ten szpital.czaszko-masakra, ja bym teściowi odebrała dziecko w takiej sytuacji. Niedawno moja koleżanka wzięła Małą na ręcę i strasznie ją wytrząchała (bo sama tak robiła ze swoim Maluchem). Nie mogłam patrzeć i po prostu wzięłam Małą na ręce. Dzięki za cynk z lidlowymi ciuszkami ![]() Czy ktoś wie kiedy będzie promo na Dady?
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak uslyszalabym tekst ze on bedzie tak.robic bo tak to zabralabym dziecko od niego i powiedziala: cale szczescie ze to moje dziecko i ja decyduje i kobiec tematu nie daj sie bo bedzie tylko gorzej najgorzej jak dziecko zacznie rozumiec bo beda teksty typu mama zla.ci nie pozwala a ja wszystko moge itp DOBREJ NOCY Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Teacherko super ze juz w domu! Mam nadzieje ze Zuzia szybko sie zaaklimatyzuje po tej wizycie w szpitalu
![]() Czaszka mój T by więcej wnuczki bie zobaczył gdyby tak robił. Niepoważny facet. Zachowuje sie jak dziecko - bede tak robił bo tak. Twój tz nie moze mu przemówić do rozsądku ? Nie wpuszczaj chłopa w ogóle do mieszkania i nie dawaj zupełnie małej to moze sie opamięta.. Co do oballa to Pola dostała od babci i uwielbia. Pierwsza rzecz jaka chwyta i pcha do buzi juz od bardzo dawna. Codziennie kombinuje bak to wsadzić do buzi pomimo ze sie nie da to sie nie poddaje ![]() U nas kiepski dzień. Pola od 7 rano do 14 spała 20 min. Na początku jeszcze wesoła a pózniej marudzenie j wszystko złe. Teraz na spacerze spi juz godzinie i mam nadzieje ze pociągnie jeszcze ze dwie dobrze ze mam w zamrażarce kilka obiadów na takie kryzysowe dni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2348 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wyrabiam,pobudki co dwie godziny,teraz nawet po półtora:banghead: Co jest ja się pytam:banghead: Masakraaaaaa
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 04:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:03 ---------- A Wy chyba dobrze śpicie,bo nikogo nie ma ![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem
U mnie dopiero 20:10. Współczuje Ci moja droga tych nocy. Oby to się szybko jakoś unormowało bo rzeczywiście ciężko tak na dłuższą metę.. |
|
|
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
I ja tez jestem
standardowo jak codzien...Tylko, ze tej nicy mielismy jedna pobudke na jedzonko, z tym ze godzinke wczesniej sie obudzil, ale udalo sie go spacyfikowac smoczkiem ![]() Ale zauwazylam, ze moje dziecko nie lubi wczesnie chodzic spac. do ubieglego tygodnia kapalam go ok 20.30 i zasypial gdzies ok 22.30. przez kilka dni probowalam go przestawic, zeby szedl wczesniej spac, m.in. nie kladlam go na drzemke po 18. i fakt zasypial od razu po jedzonku (jeszcze przed 21), ale budzil sie w nocy co 2 godziny i juz o 24 chcial jesc musialam go brac do siebie do lozka to jeszcze na chwile przymykal oczy. ale po takiej nocy to i on i ja bylismy niewyspani. zatem wczoraj zrobilam wszystko po staremu i usnal po 22, ale byla tylko jedna pobudka tak wole ![]() Czaszka zgadzam sie z reszta dziewczyn. nie daj sie ! Zobaczysz, ze zaraz jak mala podrosnie to Ty bedziesz be, a dziadzius bedzie najukochanszy nie poradzisz sobie z dzieckiem. a poza tym moze jej zrobic krzywde, przeciez kregoslup malutkiej jeszcze nie jest na tyle sztywny, by mozna nia rzucac gdyby tak u mnie zrobil, to by byla taka afera, ze by wiecej na oczy dziecka noe zobaczyl
|
|
#2351 | |
|
Wtajemniczenie
|
A ta znowu je,oszaleje:banghead:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:25 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie załamuj sie - takie spanie na pewno nie będzie trwać wiecZnie. Moze cos jej dolega? Czy ona tylko na jedzenie sie budzi i pózniej od razu zasypia? Moze pic jej sie chce? Nie wiem ![]() A z tym ze 4miesieczne dziecko przesypia noc to sie wcale nie zgadzam bo moja ostatnio gorzej spi i częściej sie budzi niż na początku (mamy 3,5 miesiąca teraz) i nie ja jedna tu mam taki przypadek wiec to przesypianie to jakaś bujda ![]() Ale w Twoim przypadku na pewno będzie lepiej - moze to ten parszywy skok? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2353 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
poucinało mi wiec już nie cytuje drugi raz![]() staram sie czytać na bieżąco ale zwyczajnie nie mam chęci na udzielanie się po ostatnich nockach mały budzi się co godzinę praktycznie i musze go brać do cyca ...czasem wystarczy że sie tylko przytuli i zasypia....nie wiem co jest ale mam nadzieje że to zęby bo w ciągu dnia też wrzeszczy bez powodu---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez to samo
obalam mit slabego mleka bo na kolacje maciek zjadl 200ml mleka z kaszka jaglana w pelnej porcji i pobudka o 3 a od 6 spiewy i pokrzykiwania pozostaje mi wierzyc ze to zeby ciekawe co u endzi bo zamilkla Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2355 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Czaszka brak słów. Mnie by chyba szlag trafił. Dodinha współczucia Coś się dzieje z tymi naszymi dziećmi. Mój też dzisiaj w nocy się wiercił, stękał. A nad ranem najlepiej jakbym przykleiła go do cycka.
|
|
#2356 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
później 23;30 a potem to już co godzine albo i częściej
|
||
|
|
|
#2357 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Katarek to nie powód, by rezygnować ze spaceru, nawet wskazany.
|
#2359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja wpadam i głupio mi, ale się pochwalę, Kornel przespał od 19 do 6 rano z jedną pobudką, ale tylko po smoczek.
A teraz mi swiruje w leżaczku i się podnosi.
|
#2362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój właśnie odsypia noc
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
matal w pierwszym poscie jest os nie tak
bo urodzilo nam sie tyle samo dzieci co mamus a my przeciez.blizniaki mamy wiecpowinno byc o jedno dziecko wiecejWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2365 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja też śpi gorzej niż wcześniej. Zasypia i to z trudem ok 22...budzi sie po 12, potem ok 2, o 5 i o 8...w ciągu dnia też trzeba się nagimnastykować żeby przysnęła....ostatnio bawi się 4 godziny, potem zaczyna kwękać i przysypia na 30 min - ładuje się i znowu zabawa ![]() Dziś mamy trzecie podejście do szczepień. Mam nadzieję, że w końcu się uda....na samą myśl się boję, że będzie bardzo płakać
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na krótko tym się zajmie. Wcześniej był tym bardziej zainteresowany, pierwsze co chwycił do rączki to właśnie obal kula.
|
#2368 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- A kurczaki? |
|
|
|
|
#2369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że już w domku, zuzinka biedna,wystraszona,ale zaraz zapomni o szpitalu i o tym co ja tam spotkało i będzie szczęśliwa i zdrowiutka Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i jeszcze, mięso się trochę słabo blenduje.... więc ja chyba zaczne dawać sklepowe mięso jak już Hania będzie jeść nieco większe kawałki ![]() co do chrupków, to ich wartość odżywcza jest taka jak kaskzi kukurydzianej, czyli szału nie ma ale i tragedii też nie za to fajnie uczą samodzielnego jedzenia, takie trochę BLW tyle że warto wybierać te bez soli i żadnych dodatków, i te długie pałki lepiej się sprawdzają niż krótkie chrupki. Marysia miała jakieś 7 miesięcy jak raz czasem takiego chrupka dostała ![]() kurde, robiłam wczoraj zamówienie z gemini i zapomniałam o tych słoiczkach!! aaaa Karolson, wg mnie rozmrożone mięso po ugotowaniu można ponownie zamrozić Edytowane przez Natala84 Czas edycji: 2014-02-04 o 09:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

[/RIGHT]

dobrze ze mam w zamrażarce kilka obiadów na takie kryzysowe dni 

nie poradzisz sobie z dzieckiem. a poza tym moze jej zrobic krzywde, przeciez kregoslup malutkiej jeszcze nie jest na tyle sztywny, by mozna nia rzucac