Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-04, 09:59   #541
Villga
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Dziękuje za miłe słowa odnośnie Kingi.
Nestelle- na singulair jest napisane żeby nie podawac dzieciom poniżej 2 roku życia wiec to niby nie jest lek dla niemowlat...
Ale zauważyłam że przy wielu lekach tak jest. Niby jest dla starszych dzieci a lekarze i tak przepisują tylko w mniejszej dawce (monicca chyba też o tym pisala ).
A co do tych skutkow ubocznych jeszcze to ja ogolnie boje sie lekow ktore mogą wpływać na nastrój, powodowac dziwne myśli, sny itd. No bo nawet dorosly czlowiek moze sie nie zorientowac ze to przez leki. Jak mam np.wysypke albo biegunke to wiem ze cos jest nie tak i powiaze to z lekiem. A obnizony nastrój? ... przeciez i bez lekow mozna miec dola.
Dlatego ciesze sie ze w ogole doszlam co tej mojej biednej Kindze jest.
Ale powiem Wam ze przez ten miesiac sie prawie wykonczylam. Fizycznie- no bo wiadomo. Ale psychicznie zaczelam siadac. Przychodzil wieczór to mnie zaczynal brzuch bolec... sama zaczęłam sie bac nocy. No ale najgorszy byl strach o Kinge. Nie wiedzialam co jej jest, juz mialam ja do neurologa rejestrowac. Co mi za mysli do glowy przychodziły to lepiej nie mowic. Na poczatku jak myslalam ze to moze zęby podalam jej paracetamol żeby sie w koncu wyspala. Nic to noe dalo. Dalam ibum- tez nie pomoglo. No i wtedy to sie naprawdę zaczęłam martwic. Dobrze ze mnie oswiecilo i wydedukowalam co jest przyczyna.
Przepraszam za ten dlugi wywod ale potrzebowałam sie o tym wygadac zeby jakos ten czas odreagować.
Dzis idę do lekarza w zwiazku z tymi moimi zawrotami glowy, mam nadZieje ze to tylko zmęczenie.

Alliw- zapomnialam wczesniej napisac- jakim to trzeba byc pustakiem żeby dziecku wózek ukraść! !! Szok! !!

Oliwka-zdrowka dla Was! :-*

Tasiu- mam nadzieje że dziś nastrój lepszy
A dwóch pobudek zazdroszcze-choć Ty powinnas sie wysypiac.
Ja wstaje w nocy czesto bo Kinia to maly cycoholik i by ssala i ssala i ssala... ;-)

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2014-02-04 o 10:03
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:02   #542
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hahaha.

Nestelle - jak dobrze sie zakrecisz kolo malza to i Nawet Cie - poswedzi ( wszak licze na Antosie )

Anika - najlepiej by bylo jakby kazda z nas znowu zawedzialo - zalozymy sobie Nowy watek tylko dla nas ahaha

Przerwa - za oken LEJE a ja se wzielam nie przemakalna kurtke bo mialo nie padac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:03   #543
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Tasia, za gaworzenie Krzysia!
Kubus też zaczął ostatnio mówić także tata

Własnie zauważyłam, że małemu rośni drugi ząbek u góry więc będzie śliczny króliczek

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Dzisiaj TŻ został z małą rano (miał wolne) a ja śmignęłam do ciuchlandu - miałam tylko zobaczyć co tam jest ciekawego (duży SH, już od dawna miałam się wybrać), ew. kupic cos dla siebie na poprawe humoru.... i oczywiscie nakupowalam L. ciuszkow Kupilam plaszczyko-polaro-kurtke za 20 zł , dwie koszulki z krótkim rękawem po 4 zł, sukienkę za 10zł - wszystko na dziecko 3 letnie No ale nie mogłam się oprzeć... Jedynie kupiłam bluzkę dla siebie na teraz - oversize, więc jak przytyje to tez bedzie ok
Po raz pierwszy znalazlam sh z fajnymi ciuchami dla dzieci (sporo firmowek, w dobrym stanie), tylko ceny jednak wysokie jak na sh. Ciuchy na wage, wiec moze w inne dni jest taniej, ale i tak wychodzi lepiej niż nowe w sklepie...
za wychodne do sh

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
witam się i idę nadrabiać póki mam chwilkę i widzę na oczy mnie coś od piątku brało ale zaraziłam tż i dziś w nocy mała dostała gorączki ale że nie było powyżej 38 to nic jej nie dała teraz śpi obok ale co chwile się budziła i na rękach ją nosiłam a od 5:30 śpi u nas w łóżku ale usnęła z małą pobudką. Do przychodni dodzwonić się nie idzie

I teraz pytanie: jakś ściągnąć jej smarki jak ona od razu wrzask ryk macha główką boję się żeby tej fridy jej w oko nie włożyć bo tak się wyrywa
Bidna
Zdrówka dla Was
My mamy katarek i niestety na siłę trzeba. Mi pomagał TŻ bo samej mi było cięzko.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Milus ma spotkanie z tata dzis ( mysle ze go nie zabije ) a ze ja od raba w szkole, to moja Mama musi go przywiezc na centrum - no i ost Kamal sie pytal "kiedy" pozna moja rodzine. Tak jakby qrwa slub chcial brac - ehhhh.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ooo ciekawe jak się uda spotkanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
R.mnie opijał caaałą noc .... ..... pije i piiiije a ja kminie jak tu się odwrócić dupskiem i wygodnie zasnąc ..... jak się udało wreszcie to .... budzik zadzwonił i trzeba było wstać a R. od razu zwarty i gotowy .... ciagnie jak cma do swiatła ....
Podziwiam Cie za to kp
Ja niedawno skończyłam definitywnie - i tak udało się 9 miesiecy karmić

-------------------
Zaraz ubije mojego kota Ciągle przychodzi ostrzyć sobie pazurki na puzzlach małego za które 60 zł dałam

Słonko znowu grzeje więc zbieramy się na spacerek. Ostatnio wychodzimy codziennie z czego się sama bardzo cieszę, bo wczesniej nie zawsze mi się chciało.

Potem zabieram się za obiadek specjalnie dla TŻ będą placki po węgiersku.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:04   #544
BYou
MBZ♥

Nestelle, tak do odkurzacza
Ja korzystam ze strony promobaby.pl i tam sprawdzam promo na pampersy.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Maria, cieszę się że reh Róży dobiegła końca

Demeter za króliczka

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:05   #545
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
[/COLOR] to ile teraz masz rabatu?
Mam 6% - czapeczka była z okazji wiekszego rabatu a reszta na roczek małego.

Cytat:
Katarek jest podłączany do odkurzacza????

jaki masz rabat?
często produkty z rossa wcale nie sa takie tanie .... np. pampersy cena ta sama co w P i P a o 10 szt.mniej ,a jak jest promocja to i tak w Pi P jest wieksza często .... wkurza mnie takie wyszukiwanie po sklepach ....
Pierwsze - tak
Hmmm ja kupuję te rossmanowskie, czasami Pampers no i u nas nie ma wielu sieciówek Dwa małe markety tylko no i ross.
Stary 2014-02-04, 10:06   #546
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Dziękuje za miłe słowa odnośnie Kingi.
Nestelle- na singulair jest napisane żeby nie podawac dzieciom poniżej 2 roku życia wiec to niby nie jest lek dla niemowlat...
Ale zauważyłam że przy wielu lekach tak jest. Niby jest dla starszych dzieci a lekarze i tak przepisują tylko w mniejszej dawce (monicca chyba też o tym pisala ).
A co do tych skutkow ubocznych jeszcze to ja ogolnie boje sie lekow ktore mogą wpływać na nastrój, powodowac dziwne myśli, sny itd. No bo nawet dorosly czlowiek moze sie nie zorientowac ze to przez leki. Jak mam np.wysypke albo biegunke to wiem ze cos jest nie tak i powiaze to z lekiem. A obnizony nastrój? ... przeciez i bez lekow mozna miec dola.
Ale powiem Wam ze przez ten miesiac sie prawie wykonczylam. Fizycznie- no bo wiadomo. Ale psychicznie zaczelam siadac. Przychodzil wieczór to mnie zaczynal brzuch bolec... sama zaczęłam sie bac nocy. No ale najgorszy byl strach o Kinge. Nie wiedzialam co jej jest, juz mialam ja do neurologa rejestrowac. Co mi za mysli do glowy przychodziły to lepiej nie mowic. Na poczatku jak myslalam ze to moze zęby podalam jej paracetamol żeby sie w koncu wyspala. Nic to noe dalo. Dalam ibum- tez nie pomoglo. No i wtedy to sie naprawdę zaczęłam martwic. Dobrze ze mnie oswiecilo i wydedukowalam co jest przyczyna.
Przepraszam za ten dlugi wywod ale potrzebowałam sie o tym wygadac zeby jakos ten czas odreagować.
Dzis idę do lekarza w zwiazku z tymi moimi zawrotami glowy, mam nadZieje ze to tylko zmęczenie.
dobrze ze Kinga ma tak mądrą mame !!! ja w zyciu bym pewnie nie wpadła na takie wnioski ..... oby już tylko lepiej !
I obys Ty była zdrowa - mysle ze to na pewno zmęczenie ,stres i to wszystko się przełożyło na zawroty .
( ja w sumie tez je miałam jak R. tak ciągle pił i pił i nie dawał mi się wyspac .... )
Stary 2014-02-04, 10:07   #547
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
jakś ściągnąć jej smarki jak ona od razu wrzask ryk macha główką
trudne to jest. już sama nawet nie próbuję

Cytat:
no i ost Kamal sie pytal "kiedy" pozna moja rodzine.

Cytat:
Pani więc ciągle się wachasz czy wracać czy zostawać z małym w domku?

Cytat:
Katarek jest podłączany do odkurzacza????

Cytat:
Pani- a Ty jak bys chciała ? wracac do pracy czy nie?
nie wiem. z jednej strony bardzo bym chciała, z drugiej bardzo nie.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 10:10   #548
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Demeter za króliczka
Dziękuję Aż się wzruszyłam jak to zobaczyłam chyba idzie okres A wczoraj przeczytałam kartkę z Rossmanna co była w prezencie i się poryczałam - bo tam o tym, jak czas szybko leci, jak to było jak się dziecko urodziło, itp. Na bank okres

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Dziewczyny odnośnie tych zabków - mam taką szczoteczkę na palec i próbowałam wieczorem małemu przejechać ale strasznie ryczy i mnie odpycha Macie jakiś sposób? na to? Wasze dzieci też tego nie lubią?
Stary 2014-02-04, 10:10   #549
Villga
Zadomowienie

Nestelle :-* :-*

Demeter- okres albo.....albo... nowy dzidzius hehhe ;-)
Ja też mam taką szczoteczke i Kinga lubi czyszczenie ale mnie tak przy tym podgryza w palec że wymiekam! Muszę inną kupic...

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2014-02-04 o 10:13
Stary 2014-02-04, 10:14   #550
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Nestelle :-* :-*

Ja też mam taką szczoteczke i Kinga lubi czyszczenie ale mnie tak przy tym podgryza w palec że wymiekam! Muszę inną kupic...
Aaaaa!!!!
Stary 2014-02-04, 10:18   #551
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle - jak dobrze sie zakrecisz kolo malza to i Nawet Cie - poswedzi ( wszak licze na Antosie )
.
hehe ja się krece koło tzta .on koło mnie .dobrze kminimy aby 4 nie było . chyba bym teraz na głowe upadla
ale humor nadal nie ten jakos .czepialska jestem .nie pasi mi nic . hormony kretyńskie
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Własnie zauważyłam, że małemu rośni drugi ząbek u góry więc będzie śliczny króliczek

Podziwiam Cie za to kp
Ja niedawno skończyłam definitywnie - i tak udało się 9 miesiecy karmić

-------------------
Zaraz ubije mojego kota Ciągle przychodzi ostrzyć sobie pazurki na puzzlach małego za które 60 zł dałam
.
za "tate" i ząbek
ehhh musi być kp -ja leniwa .nie wyobrażam sobie latac z butlą ....

kot
Cytat:
Nestelle, tak do odkurzacza
Ja korzystam ze strony promobaby.pl i tam sprawdzam promo na pampersy.
o ja Cie -jakos kosmos mi wychodzi jak pomysle o tym ustrojstwie i odkurzaczu .... ???przy sile mojego to bym R.wciagneła całego

ja tez patrze na tą stronke . ale jak mam kupować w jednym sklepie płyny ,w drugim pampersy w trzecim chusteczki a w 4 kremy ...to mnie cholera bierze pamiętajcie ze ja robie zakupy z większa iloscią dzieci często .....
Cytat:
Hmmm ja kupuję te rossmanowskie, czasami Pampers no i u nas nie ma wielu sieciówek Dwa małe markety tylko no i ross.
no właśnie .może to i lepiej .ja mam wszystko w przeciągu chwili od siebie albo 10 min. ,biedronki ,lidla,PiP,auchana,interm arche ,netto ..... pełn tego .nawet obok jest cała siec outuletów -w tym outulet Smyka .Nic tylko kupować (i papasc na bank przed tym )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 10:20   #552
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Hej!
Chwalimy się. Filip dzisiaj pierwszy raz puścił się krzesła jak stał i bił brawo

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
My też po kontroli. Lekarz z powołania. Miły, szacunek do rodziców, podejście do dziecka, wskazówki rady. Profesjonalista. Nawet zdjął buty i się z nim bawił. Poprzez zabawę go badał.
Mały ma asymetrie. Ma prawa stronę dużo silniejsza. Przez co tak się czołga. Pokazał jak ćwiczyć jak układać nóżki, masować barki żeby się rozluźnil. Gilgotac stopy. Sama zabawa.

Lunka dobrze zrobiłaś że poszłaś do neurologopedy. Chociaż wiemy na czym stoimy. Damy rade ;-)
i dla Lunki za wizytę (nie zacytowało mi )

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Jak wam idzie przyuczanie dzieci do nocnika?
Nie idzie, nie planuje w najbliższym czasie

Cytat:
Choć jak robi qpke to woła
wow, superowo

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Z okazji zbliżających się pierwszych urodzin, wszystkiego co najlepsze, a co najważniejsze dużo zdrowia, życzę ja oraz Michaś.
pozdrawiamy.
Dziękujemy i pozdrawiamy również

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

mam też te książki w formacie epub ale nie umiałam tego otworzyć to chyba format na czytniki. jak będziesz chciała to mów, może w tym lepiej będzie widać

Oooo to ja się do Ciebie szeroko uśmiecham i proszę o dwie wersje tej serii i w pdf i epub (mam czytnik właśnie ale nie wiem która wersja będzie ok) i z góry dziękuję aha i mejl achna79@tlen.pl

Cytat:
I teraz pytanie: jakś ściągnąć jej smarki jak ona od razu wrzask ryk macha główką boję się żeby tej fridy jej w oko nie włożyć bo tak się wyrywa

Mam fridę i miałam dokładnie taki sam problem. Siłowanie się z Mikołajem, uważanie żeby frida nie wylądowała w oku, a gdzie tu jeszcze powietrza nabrać. Znajoma poleciła katarek i jestem zachwycona. Ale już doczytałam, że masz centralny odkurzacz w domku więc lipa

Cytat:

Bzinko ucałuj Hanię miesięcznicowo

Oliwka, dużo psikaj wodą morską i dla mnie lepszy od fridy jest katarekszybciej i że tak napiszę: wydajniej ściąga. Przy naszym katarze zębowym fridą bym się zajechała, a tyle nie ściągnęła co katarkiem. Potem psiknięcie nasivinem. Zdrówka
Podpinam się bezczelnie pod całusy dla Hani

I zgadzam się z Byou co do katarku.

Tak Nestelle, do odkurzacza się katarek podłącza ale bez obaw, żołądka nie wciąga jest o wiele mniejsze ssanie

Edytowane przez achna79
Czas edycji: 2014-02-04 o 10:27
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:21   #553
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Ale dobrze że jesteś bo miałam spytać jak u was z żółtkiem? Jest już ok czy dalej problemy? bo ja wciąż nie dałam po tamtej akcji, boje się...
Tak się wtrącę - ja też jeszcze nie dałam... Jeszcze przed Świętami w grudniu dawałam żółtko, potem był ten szpital i na jakiś czas odpuściłam, w styczniu znów spróbowałam dać i znów wymiotował... Za tydzień mam pediatrę, popytam, bo w końcu trzeba dawać to żółtko, prawda..?

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hormony czy coś się dzieje?
Jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o... no nie o pieniądze akurat. Tylko o facetów W☠☠☠☠ił mnie chłop wczoraj. Porządnie. Kolejny raz mi podpadł.
Dzięki wszystkim Wam za buziaki i tulaski!

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
O, czyli jednak takie coś istnieje, a ja podczas ostatniego spaceru w śniegu usilnie nad tym myślałam i już się cieszyłam, że coś wynalazłam
Hehe, no ja właśnie też tak

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Niezmiennie trzymam kciuki za to mieszkanie, moze jednak...?
A jak sie ksztaltuja zarobki w Norwegii? W PL srednio 2000 licze, a mieszkanie 200 000, czyli mieszkanie to ok. 100 pensji. A w No jaki bylby przelicznik?
Ciekawa jestem i chcialam porownac do PL - w koncu u nas tez kredyt na iles tam lat, a ktos mi kiedys mowil, że zagranica (nie pamietam teraz o jakim kraju) malo kto kupuje mieszkania na wlasnosc, ze sie nie oplaca i lepiej wynajmowac, tak mi sie teraz przypomnialo i ciekawa jestem czy tak rzeczywiscie w innych krajach jest i tylko w pl ped na wlasne M...
Taka cena za mieszkanie to na bank nie w Wawie...
I też tak słyszałam, że głównie się wynajmuje za granicą. U nas rynek mieszkaniowy jest jednym z najdroższych na świecie - zarówno wynajem, jak i kupno mieszkań.Masakra. Ostatnio widziałam mieszkanie na południu Hiszpanii, przy plaży, sypialnia i salon + duuuży taras z widokiem na morze i za ile? 700 dolarów! A zarobki na pewno nieporównywalnie większe...
Ech, temat mieszkań wywołuje u mnie nerwicę

Cytat:
Dzień dobry

witam się i idę nadrabiać póki mam chwilkę i widzę na oczy mnie coś od piątku brało ale zaraziłam tż i dziś w nocy mała dostała gorączki ale że nie było powyżej 38 to nic jej nie dała teraz śpi obok ale co chwile się budziła i na rękach ją nosiłam a od 5:30 śpi u nas w łóżku ale usnęła z małą pobudką. Do przychodni dodzwonić się nie idzie

Zdrówka!
A fridą to tylko siłą...
A wiecie, u nas kiedyś K. baaardzo nie lubił fridy, a teraz od jakiegoś czasu nawet się uśmiecha, jak wkładam Mu do noska I czeka
Choć jak ma podrażnione, to nie lubi i teraz przy katarku wyrywa się... A matka męczy

Cytat:
Milus ma spotkanie z tata dzis ( mysle ze go nie zabije ) a ze ja od raba w szkole, to moja Mama musi go przywiezc na centrum - no i ost Kamal sie pytal "kiedy" pozna moja rodzine. Tak jakby qrwa slub chcial brac - ehhhh.

Czekam na opis

Cytat:
Tasiu pytałaś o tablet, mogę polecić goclever

To już druga osoba
A 7 cali wystarczy do czytania bez męczenia oczu?

Dziś idziemy na spacer Po raz pierwszy sama od kilku tygodni, zaczęłam dziś II trymestr i w sumie mogę już trochę podźwigać A taka ładna pogoda, że szkoda nie iść
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:28   #554
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
he .dobrze ze wiesz czego chcesz ..... . a do kiedy musisz zdecydować? masz już na pewniaka gdzie T.zostawic w razie czego ?
Cytat:
Dziękuję Aż się wzruszyłam jak to zobaczyłam chyba idzie okres A wczoraj przeczytałam kartkę z Rossmanna co była w prezencie i się poryczałam - bo tam o tym, jak czas szybko leci, jak to było jak się dziecko urodziło, itp. Na bank okres
hehe rozbawiłas mnie . widać ze nie tylko ja taka nienormalna (tylko ze ja jeszcze wredna się robie jakos i niezdecydowana )

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o... no nie o pieniądze akurat. Tylko o facetów W☠☠☠☠ił mnie chłop wczoraj. Porządnie. Kolejny raz mi podpadł.
Dzięki wszystkim Wam za buziaki i tulaski!

A wiecie, u nas kiedyś K. baaardzo nie lubił fridy, a teraz od jakiegoś czasu nawet się uśmiecha, jak wkładam Mu do noska I czeka
Choć jak ma podrażnione, to nie lubi i teraz przy katarku wyrywa się... A matka męczy

Dziś idziemy na spacer Po raz pierwszy sama od kilku tygodni, zaczęłam dziś II trymestr i w sumie mogę już trochę podźwigać A taka ładna pogoda, że szkoda nie iść
tylko nieprzesadzaj z tym dźwiganiem .

syn lubi fride ???????? kosmita czy co ????

dla Chłopa Twego . czy wie ze nie podpada się dziewczynie w ciąży ????
a zresztą dla wszystkich Chłopów a co . mój nic nie zrobił . ale może ,nie ? wiec tak na wszelki wypadek bo mnie wkurza .
biedny jest ...... . a kocha mnie tak bardzo .zupełnie nie wiem dlaczego ?
Stary 2014-02-04, 10:31   #555
Villga
Zadomowienie

Z chłopami ;-) Kochany gatunek choć nieco nieudany ;-)
Bardzo kocham mojego Tz ale nikt nie potrafi mnie tak wkurzyc jak on.

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2014-02-04 o 10:33
Stary 2014-02-04, 10:32   #556
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
za "tate" i ząbek
ehhh musi być kp -ja leniwa .
kot

o ja Cie -jakos kosmos mi wychodzi jak pomysle o tym ustrojstwie i odkurzaczu .... ???przy sile mojego to bym R.wciagneła całego

no właśnie .może to i lepiej .ja mam wszystko w przeciągu chwili od siebie albo 10 min. ,biedronki ,lidla,PiP,auchana,interm arche ,netto ..... pełn tego .nawet obok jest cała siec outuletów -w tym outulet Smyka .Nic tylko kupować (i papasc na bank przed tym )
Ja też leniwa dlatego ciągle przeciągałam koniec kp. Nawet TŻ się ze mnie śmiał, że wieeele razy miałam konczyć a jednak dalej karmiłam w nocy (bo sie wstawac nie chciało). Ale ostatnio brałam tabletki na zapalenie pęcherza (lżejsze nie pomagały), przy których nie mozna kp więc musiałam skończyć.

Z tymi sklepami to powiem Ci jest wielka róznica. Wczesniej mieszkałam w Krakowie to co 2 dni była wyprawa - łażenie po wieeeelkim hipermarkecie, szukanie, stanie w kolejkach, kupowanie wielu niepotrzebnych rzeczy bo na promocji A teraz mieszkam w małym miasteczku są jakies 2,3 markety w których jest wszystko a nie musze sie nałazić. I kolejki rzadko, albo małe. No i mega oszczędnosc czasu

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Mam fridę i miałam dokładnie taki sam problem. Siłowanie się z Mikołajem, uważanie żeby frida nie wylądowała w oku, a gdzie tu jeszcze powietrza nabrać. Znajoma poleciła katarek i jestem zachwycona. Ale już doczytałam, że mam centralny odkurzacz w domku więc lipa

Tak Nestelle, do odkurzacza się katarek podłącza ale bez obaw, żołądka nie wciąga jest o wiele mniejsze ssanie
Dla mnie katarek to rewelacja, znajomi polecili i u nas się świetnie sprawdza. Raz dwa i gile wciągniete A wcale nie ssie mocno - napewno nie tak jak odkurzacz

Cytat:
za II trymestr! A kiedy masz gina, jakos w tym tygodniu chyba ?
Stary 2014-02-04, 10:32   #557
achna79
Rozeznanie

Cytat:

Potem zabieram się za obiadek specjalnie dla TŻ będą placki po węgiersku.
Za ząbek

a te plackiii

Cytat:
To już druga osoba
A 7 cali wystarczy do czytania bez męczenia oczu?

Jeśli to tablet to moim zdaniem i tak się będą oczy męczyć bo to zwykły "monitorek" żeby oczka się nie męczyły to jedynie czytnik ebook z funkcją e-papieru.
Stary 2014-02-04, 10:35   #558
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
hehe rozbawiłas mnie . widać ze nie tylko ja taka nienormalna (tylko ze ja jeszcze wredna się robie jakos i niezdecydowana )

Cytat:
Za ząbek

a te plackiii

Jeśli to tablet to moim zdaniem i tak się będą oczy męczyć bo to zwykły "monitorek" żeby oczka się nie męczyły to jedynie czytnik ebook z funkcją e-papieru.
Dzięki.
No placków mi sie nie chce robic ale obiecałam
Co do ebooka też tak uważam. Na zwykłym tablecie i tak sie ooczy beda meczyc.

Dobra uciekam się malować.
Stary 2014-02-04, 10:47   #559
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
heh. jak się rozumiemy
choć jak mnie wkurza tak niczym a poobserwuje innych facetów to dziekuje w duchu ze to ja akurat jego mam
Cytat:
Z tymi sklepami to powiem Ci jest wielka róznica. Wczesniej mieszkałam w Krakowie to co 2 dni była wyprawa - łażenie po wieeeelkim hipermarkecie, szukanie, stanie w kolejkach, kupowanie wielu niepotrzebnych rzeczy bo na promocji A teraz mieszkam w małym miasteczku są jakies 2,3 markety w których jest wszystko a nie musze sie nałazić. I kolejki rzadko, albo małe. No i mega oszczędnosc czasu
co racja to racja .

musze luknac na ten katarek -jak piszecie ze taki lepszy .choć mam nadzieje ze nie prędko będzie potrzebny
Stary 2014-02-04, 10:50   #560
Malpka
Zakorzenienie

hej!
Klementynka
- współczuję przeżyć związanych z upadkiem i krwawieniem

Nestelle - ja tez tak często "Julcia zerknij co Karol robi"

Cytat:
T. z rana przypilnował żeby pralka dobrze odwirowała ciuchy, potem dzielnie mi podawał rzeczy do wieszania. heh. szkoda, że jak poszłam kawę zrobić, to uznał, że mama kiepsko wywiesiła i część trzeba poprawić. więc zabawa od nowa - podać mamie i doglądać by tym razem równiutko było

u nas tez Karol pomaga wyciągac pranie a potem wkłada swoje zabawki kapielowe zamyka pralkę wciska guzik start (dobrze ze programu nie ustawia) potem pralkę otwiera i wyjmuje zabawki do miski

Cytat:

Hello
Druga cudna noc z rzędu - uwaga! Od 20.45 do 7 rano!!! Bez żadnej przerwy O tej 7 już pobudka, mleczko, kaszka, mleczko i teraz ma drzemkę od 10
I tak sobie myślę - przedwczoraj i wczoraj na kolację zjadł po raz 1. jaglankę z suszonymi morelami i śliwkami (pamiętam, Moderna, pisałaś, żeby na śniadanie dawać, ale jednak długo się ją robi i rano nie dam rady...). Czy Krzyś tak dobrze śpi po tej kaszce? Czy to przypadek?
to chyba i ja dzisiaj ta jaglankę ugotuje
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:55   #561
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Nestelle - ja tez tak często "Julcia zerknij co Karol robi"

u nas tez Karol pomaga wyciągac pranie a potem wkłada swoje zabawki kapielowe zamyka pralkę wciska guzik start (dobrze ze programu nie ustawia) potem pralkę otwiera i wyjmuje zabawki do miski
hehe . jak go jeszcze tak podszkolisz to można będzie Cie oskarzyc o wyzysk

ja to samo ..."Kuba co robi Roszek?","Nina gdzie jest Roszek?" . Kuba dodatkowo go nosi .... tak to jest chyba wszędzie gdzie się ma już starszaki
Stary 2014-02-04, 10:57   #562
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
. pewnie ze dasz rade .dla mnie jesteś Mamą Roku - TY i Tasia !!!!

Cytat:
Ale powiem Wam ze przez ten miesiac sie prawie wykonczylam. Fizycznie- no bo wiadomo. Ale psychicznie zaczelam siadac. Przychodzil wieczór to mnie zaczynal brzuch bolec... sama zaczęłam sie bac nocy. No ale najgorszy byl strach o Kinge.
Kochana, nie dziwię się tych stresów i tego, że Ci organizm zaczął strajkować z nerwów... I podziwiam, że doszłaś od czego to, matki są jednak niesamowite żeby nic Ci nie było, a Kinga wyzdrowiała

Cytat:
Mój na razie niech nie mówi, za karę...

Cytat:
Nawet nie wiesz, jak Cię rozumiem... Ja mam sprawę załatwioną, do pracy najwcześniej w październiku 2015... i boję się, że się zatęsknię na śmierć Ale z drugiej strony jak nie być z takimi Okruszkami?

Cytat:
Dziewczyny odnośnie tych zabków - mam taką szczoteczkę na palec i próbowałam wieczorem małemu przejechać ale strasznie ryczy i mnie odpycha Macie jakiś sposób? na to? Wasze dzieci też tego nie lubią?
Krzyś lubił na początku, trochę podgryzał wtedy palec Ostatnio nie. Może nie ryczy, ale odpycha. Da się poszorować, ale chwilkę. W ogóle zmienia Mu się dużo rzeczy, dorasta mi Syn

Cytat:
tylko nieprzesadzaj z tym dźwiganiem .

syn lubi fride ???????? kosmita czy co ????

dla Chłopa Twego . czy wie ze nie podpada się dziewczynie w ciąży ????
a zresztą dla wszystkich Chłopów a co . mój nic nie zrobił . ale może ,nie ? wiec tak na wszelki wypadek bo mnie wkurza .
biedny jest ...... . a kocha mnie tak bardzo .zupełnie nie wiem dlaczego ?
E nie, tylko Krzysia będę musiała wnieść na IIp Bo znieść to spoko
No dziwne, dziwne z fridą, choć mnie cieszy
Na wszelki wypadek, a jak!

Cytat:
Zgadzam się całkowicie

Cytat:
za II trymestr! A kiedy masz gina, jakos w tym tygodniu chyba ?
W czwartek mam usg genetyczne u "gina od usg" A swojego "normalnego gina" mam za 3 tygodnie

Cytat:
No tak, ale jeszcze net tam chciałam Takie 2w1, i Was poczytać, i książkę Więc chyba tylko tablet wchodzi w grę Albo i to i to, ale chyba mnie nie stać

Ciekawe, jak tam Scarlett w Londku To dziś chyba miała lecieć?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:57   #563
alliw
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
hm, bo nowa sytuacja czy ciuchy zimowe go usztywniły?
chyba sytuacja

Cytat:
Alliw, ja często dostaję maile od firm kurierskich dopiero rano także żeby fura dotarłaswoją drogą super wybór
nie dostałam nic z gls, ale mnie tkneło i napisałam do sklepu zeby mi przysłali nr listu przewozowego (chociaż powinni od razu przesłać ), dostałam, sprawdziłam, jest w doręczeniu

Cytat:
o rany, jaka sytuacja. A jak oni się dogadają?

Cytat:
Boshhhe nic mi sie nie chce - a za tydz w Pon chyba se wolne zrobie, bo mam kolejny visning ale za centrum miasta i o 17 wiec jak bd dobrze to w domu bede na ok 20-30 :-/ ehh. Dam rade dla Milusia musze wziasc d u p e w troki.
no ba!
Stary 2014-02-04, 11:02   #564
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Super, z tego co piszesz to na fachowca trafiliście. Zastanawiam się, aż czy i u nas wszystko OK

Kciuki za postępy.
To ile cię kosztowała ta godzinka?
nie zastanawiaj, gdyby było nie ok wiedziałabyś
70zł

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

a na NFZ?
na nfz raczej nie ma ale będę pytać pediatry jutro

Cytat:

aaaaaa! ja Cię kiedyś przełożę przez kolano!!!!

Ile kosztuje wizyta?

Nawet nie wiesz jak się cieszę, że byłaś u tej babeczki i że uwierzyłaś w swoje dziecko!

u niej 70 zł więc jeszcze nie tragedia, a u neuro 150zł więc tragedia. Wczoraj była u nas kuzynka i zostawiła małemu 70zł na następną wizytę.. aż się poryczałam...

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
bo trzęsidupa jestem
Nie no, gdyby człowiek chciał wg książek sprawdzać... tylko po co
Kinga była tylko z bioderkami (to wiadomo) i u rodzinnego przy szczepieniach.
Ja się troche boję że ona będzie chciała zrobić z niego super gadułę (kosztem wizyt co 2 tyg)
, a ja chce żeby on gadał normalnie, poprostu normalnie. Wg logopedów w Kamila wieku dziecko powinno conajmniej mówić jak Roszpunka () a powtarzać jak krowa robi, pies itd. napewno. A ja tak nie uważam bo raczej malo jest na forum dzieciaczków które to potrafią? Wychodzi na to że wszystkie by były opóźnione Dlatego książki siooo! Najważniejszy jest nasz instynkt, a że jedno wolniej drugie szybciej to w niczym nie przeszkadza. Gorzej jak wcale...

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
My też po kontroli. Lekarz z powołania. Miły, szacunek do rodziców, podejście do dziecka, wskazówki rady. Profesjonalista. Nawet zdjął buty i się z nim bawił. Poprzez zabawę go badał.
Mały ma asymetrie. Ma prawa stronę dużo silniejsza. Przez co tak się czołga. Pokazał jak ćwiczyć jak układać nóżki, masować barki żeby się rozluźnil. Gilgotac stopy. Sama zabawa.

Lunka dobrze zrobiłaś że poszłaś do neurologopedy. Chociaż wiemy na czym stoimy. Damy rade ;-)

Cytat:
o

jednak niestety z tym języczkiem miałas racje
ale super ze trafiliście na kogos kto się zna na rzeczy i pomoze !
co do nóżki - a na nfz???
jednak matka widzi że coś tam jednak jest nie tak... i faktycznie.
Na NFZ będe probować, ale ona i tak mi się wydaje że jak tylko zacznie chodzić to ona się wyprostuje więc pewnie szybciej niż załatwie rehabilitację... tym bardziej że on nie krzywi jej typowo, ciężko to zauważyć. Ale wiesz, ja mam to sokole oko do wad sama logopedka była w szoku że ja jestem tej nogi świadoma

Cytat:
Despa: lek o którym pisałam, że go odstawiliśmy to Montelucast granulki-potem zamineniony na Singulair4 (to to samo tylko inna forma).
W skrócie przez miesiąc zanim skojarzyłam, że to skutki uboczne leku:
-prawie nie spała- co 10 min.przebudzenia ze strasznym szlochem
-w dzien tez nie spała albo plakała przez sen
- zachowywała się jakby lunatykowała
-była bardzo pobudzona
-bała sie dosłownie wszystkiego, bała sie mojej nogi puscic
-straszna płaczka się z niej zrobiła
-przestała stac przy meblech, tylko siedziała (w ulotce jest cos o skurczach i innych dolegliwosciach ruchowych, ale to tylko domysl bo taki dzidzius nie powie co mu jest)

Jak przeczytałam ulotke montelukast ze skutkami ubocznymi to mi sie oczy otworzyly bo to jakbym o zachowaniach Kini czytała... np.niepokojace sny, koszmary.
Zaluje tylko ze bralam jej zachowanie za skok rozwojowy bo moglam wczesniej odstawic... Po tygodniu od odstawienia nie to dziecko. Biedna, w takim koszmarze zyła...

Cos miałam jeszcze pisac...
Gratuluje wszystkim jubilatom! Sto lat!
O matko

Dzięki laski za wsparcie, jesteście wielkie!!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 11:13   #565
alliw
Zadomowienie

Cytat:
kciuki

Cytat:

Słonko znowu grzeje więc zbieramy się na spacerek. Ostatnio wychodzimy codziennie z czego się sama bardzo cieszę, bo wczesniej nie zawsze mi się chciało.
za ząbka
u nas by to samo z puzzlami, ech te koty...ale jak ich nie kochać
zazdroszcze spacerku, ja czekam na kuriera

Cytat:
u nas szczoteczka na palec poszła w odstawke po tym jak zostałam kilka razy dotkliwie pogryziona teraz używam normalnej szczoteczki i J. uwielbia szczotkowanie. Ale wciąż nie uzywamy pasty ...

Cytat:
hehe
ja kupiąłm taką jordana
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...zieci-0-2-lata

Cytat:

a z zóltkiem ja poczekam jeszcze miesiąc

Cytat:
aaaaa

Dziewczyny, moja siostra dowiedziała się że ma chorobę Hashimoto Endo powiedziała jej że wszyscy w rodzinie maja się przebadać, bo to jest choroba genetyczna.
Stary 2014-02-04, 11:17   #566
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
mój przyzwyczaił się ,bo myje od pojawienia się 1 zabka czyli od jego 7 mies. ale teraz już bardziej się niecierpliwi ....
Cytat:
W czwartek mam usg genetyczne u "gina od usg" A swojego "normalnego gina" mam za 3 tygodnie
oooo. a chcesz poznac płec? bo na genetyku to na bank można . jestem taka ciekawa ...... a masz jakies przeczucia?( bo moje się wszystkie sprawdziły . )

a Dragusia ???? to gdzie? przywitała się wczoraj i nic ....
Stary 2014-02-04, 11:23   #567
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Macie jakiś sposób? na to? Wasze dzieci też tego nie lubią?
mój nie lubi. ale jak już ma w buzi, to jakoś dajemy radę.

Cytat:
a potem wkłada swoje zabawki kapielowe zamyka pralkę wciska guzik start (dobrze ze programu nie ustawia) potem pralkę otwiera i wyjmuje zabawki do miski
hehe, T. w dzień macha kaczuszkom, hipciowi ale zawsze musi do nich "zagadać"

Cytat:
Za tydzień mam pediatrę, popytam, bo w końcu trzeba dawać to żółtko, prawda..?
Tasiuuu, mój syn nie tolerował dłuuugo żółtka, nasza pediatra nie robiła z tego żadnej tragedii. u Was grubsza sprawa... bo skoro tak ostro reaguje jego organizm, to ja bym jednak czekała.

wow. Krzyś lubi fridę LOL!
no i dla męża (już mąż???)

Cytat:
Ale z drugiej strony jak nie być z takimi Okruszkami?
heh. Ty będziesz mieć Okruszka + starszego Okruszka. a ja mam już Klocuszka, którego wciąż widzę jako Okruszka

Cytat:
jest w doręczeniu
szybciorem!!!!

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wczoraj była u nas kuzynka i zostawiła małemu 70zł na następną wizytę..
w Krk ma ciocię, która chętnie się dorzuci do kolejnej. Nie martw się, tylko PW ślij

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 11:32   #568
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
gadułę (kosztem wizyt co 2 tyg)
, a ja chce żeby on gadał normalnie, poprostu normalnie. Wg logopedów w Kamila wieku dziecko powinno conajmniej mówić jak Roszpunka () a powtarzać jak krowa robi, pies itd. napewno. A ja tak nie uważam bo raczej malo jest na forum dzieciaczków które to potrafią? Wychodzi na to że wszystkie by były opóźnione Dlatego książki siooo! Najważniejszy jest nasz instynkt, a że jedno wolniej drugie szybciej to w niczym nie przeszkadza. Gorzej jak wcale...

jednak matka widzi że coś tam jednak jest nie tak... i faktycznie.
Na NFZ będe probować, ale ona i tak mi się wydaje że jak tylko zacznie chodzić to ona się wyprostuje więc pewnie szybciej niż załatwie rehabilitację... tym bardziej że on nie krzywi jej typowo, ciężko to zauważyć. Ale wiesz, ja mam to sokole oko do wad sama logopedka była w szoku że ja jestem tej nogi świadoma
co do mówienia -to dzieci są naparwde różne . Kuba w tym wieku mówił jak robia wszystkie zwierzątka -piesek ,waz,kura ,kot,ptaszek ,myszka ,krowa itd. .R tego nie potrafi .
ale wiem ze będzie -w swoim czasie . także spoko . nie można przeginać. najważniejsze ze macie pomoc .
Cytat:
Dziewczyny, moja siostra dowiedziała się że ma chorobę Hashimoto Endo powiedziała jej że wszyscy w rodzinie maja się przebadać, bo to jest choroba genetyczna.
ojej . .
pójdziesz prawda?
Cytat:
w Krk ma ciocię, która chętnie się dorzuci do kolejnej. Nie martw się, tylko PW ślij
Luna to i ja się podłacze . mysle ze kazda cos tam może pomóc .
Stary 2014-02-04, 11:36   #569
BYou
MBZ♥

Luna na mnie też możesz liczyć
A maluchy naprawdę są różne

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 11:37   #570
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, moja siostra dowiedziała się że ma chorobę Hashimoto
a miałaś kiedyś problemy hormonalne?
siostra stara się o dziecko?

Cytat:
Wychodzi na to że wszystkie by były opóźnione
mój na bank. zwierzątka rozpoznaje prawie wszystkie (90% skuteczności ), ale tylko pszczółki według niego robią "prrr" (<-- odgłos paszczą )

Cytat:
Kuba w tym wieku mówił jak robia wszystkie zwierzątka -piesek ,waz,kura ,kot,ptaszek ,myszka ,krowa itd.

T. opóźniony

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości