Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 20:21   #481
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Pisze z tele bo Komp odmowil posluszenstwa - chodzi ale tak MULI ze szybciej to slimak 1000metrow pokona niz mi sie strona wlaczy.

anika no SKAD moglam wiedziec ze tys do MAMY poszla hihi

Villga biedactwo - kochane ale szybko zareagowalas na tyle ile moglas - teraz juz bd OK

Maria witaj ...!!! I o jakim ty nicniku do mnie piszesz - nie mam, chce miec ale chyba poczekam az uda sie normalne Lokum znalezc

Co do lokum - gostek nie dzwonil ...!! Masakabros jak c h j j o s do kwadratos :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:31   #482
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Z okazji zbliżających się pierwszych urodzin, wszystkiego co najlepsze, a co najważniejsze dużo zdrowia, życzę ja oraz Michaś.
pozdrawiamy.
Stary 2014-02-03, 20:32   #483
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Monia jeżeli jak napisałaś J ma prawidłowe odruchy to nie masz się czym martwić po prostu potrzebuje czasu....

Dzięki kobietki kochane za słowa wsparcia mam cichą nadzieję że będzie lepiej i w końcu się pochwalimy postępami, że na roczek będzie ładnie raczkował chciałabym bardzo
Smutno mi bardzo, bo mimo że mam kochane zdrowe dzieciątko na pozór rozwijające się dobrze to jest taki problem, wiedziałam że jest inny niż wasze dzieci jako jedyny 10 miesięcznik nie jest mobilny.
Wiem że przynudzam, ale ciężko mi się zebrać w sobie że tak późno znaleźliśmy odpowiednią pomoc Syn jest radosny i ogólnie rozwinięty super ale raczkowanie czy chodzenie to odległa sprawa.
tak mówiła neuro, ale po tym co pisałaś już sama nie wiem co o tym mysleć i czy tak ufać lekarzom

bardzo mocno trzymam za was kciuki. późno czy nie pojęcie względne, najważniejsze, że w ogóle, że pomyślałaś, że coś może być nie tak, że szukałaś!
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:33   #484
kasia86bgo
Zakorzenienie

Aaaa no i Scarllet udanego podboju Londynu...!!!

Stary 2014-02-03, 20:38   #485
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam, witam!
To ja, Filip z konopi
Rzuciło mi się tylko, że Malpki Karol nie śpi w nocy. Malpka, jak Ty dajesz radę???
Ja bym nie dała, wyrzuciliby mnie z roboty za spanie na biurku.

Jak wam idzie przyuczanie dzieci do nocnika?

u nas nocnik nie wchodzi w gre ...jeszcze ....matka nie gotowa psychicznie
Cytat:
A, my też byliśmy u fizjo ostatnio. Już nie ma się właściwie czego przyczepić. Tylko brzuch ćwiczyć na piłce i najlepiej zapisać się na basen, tylko kiedy, kiedy?
Teraz mamy przyjść na kontrolę jak Róża zacznie chodzić.
o super !
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Co do lokum - gostek nie dzwonil ...!! Masakabros jak c h j j o s do kwadratos :-(
.
chujowos ,może jeszcze zadzwoni ....

patrzcie co znalazłam -pomysłowe co nie ? http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1258&<osCsid>
Stary 2014-02-03, 20:40   #486
anika_s
Wtajemniczenie

Kasia bo co drugi dzien pisze na forum ze do niej jade. Mamuś pracuje co 2 dni wiec w jej wolny dzien O. i ja jeździmy sie relaksować i stołować
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:44   #487
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Zaluje tylko ze bralam jej zachowanie za skok rozwojowy bo moglam wczesniej odstawic... Po tygodniu od odstawienia nie to dziecko. Biedna, w takim koszmarze zyła...
Biedna...

Chyba coś jeszcze miałam zacytowane... ech...
No nic, idę spać, źle się czuję, jestem zmęczona i zła.
Dobranoc
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 20:45   #488
Villga
Zadomowienie

Nestelle, fajny patent narto-wózek taki

No biedna, biedna ta moja Kinusia była. ..Ciekawe co lekarz powie- ja bede sie teraz bała podać jej cokolwiek nowego.
Despa- dobrze ze u Was takich przezyc nie bylo.

Kasia- jesli dzis nie zadzwonił to znaczy ze juz nie zadzwoni? ?? Jesli tak to szkoda. .. :-( mam nadzieje, ze cos Ci sie uda znaleźć fajnego i w rozsądniej cenie.

Maria-to świetne wieści! !!

Tasiu a cos sie stało?
Nie smuc sie :-*

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2014-02-03 o 20:47
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:47   #489
BYou
MBZ♥

Villga

Nestelle ale wymyślili

Kasiu przykro mi

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:51   #490
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
patrzcie co znalazłam -pomysłowe co nie ? http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1258&<osCsid>
He he, właśnie o czymś takim rozmawialiśmy na ostatnim spacerze z TŻ Czyli jednak istnieje taki wynalazek

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Tasiu a cos sie stało?
Nie smuc sie :-*

szkoda gadać
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:58   #491
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Druga kwestia to Kamil ma za długi język, niezwykle rzadkie ale jednak. Na to raczej nic nie poradzimy, tylko jednocześnie i ona i ja jestem zła bo ma za krótkie więzadełko więc trzeba je podciąć a powinni to zrobić w szpitalu. I tu będzie duży problem, bo Kamil buzi dotknąć sobie nie da tak się wyrywa i wrzeszczy. Sama jak mu sprawdzała buzię to mówi że niewiarygodnie silny.
I tutaj Monika, mogłabyś mi opisać jak ten zabieg dokładnie wyglądał? Znieczulenie? Szwy?
po 1 super, że na kompetentną osobę trafiliście
po 2 grunt to wiedzieć na czym się stoi
po 3 nie jestem pewna, czy podcięcie powinni załatwić w szpitalu. my i tak byliśmy w o tyle dobrej sytuacji, że mi w szpitalu powiedzieli, że jest za krótkie, ale na tym koniec, nic z tym nie robić teraz. potem zamotka bo pediatra nie zauważyła nawet , w końcu czekaliśmy po jeszcze innych opiniach, że zobaczymy co z tego będzie. jak miał 3 m-ce ewidentnie mu to przeszkadzało bo języka nie mógł wyciągnąć poza buzię, szybko laryngolog, która stwierdziła, że nie ma na co czekać, 2 tyg później było po zabiegu, a jak wyglądał zabieg? mąż trzymał J. na kolanach, głównie tułów, ręce, pielęgniarka w gotowości żeby głowę trzymać, a lekarka otworzyła mu buzię, przytrzymała i znieczulenie dawała, nie pamiętam już czy psikała czymś czy smarowała, trwało to moment. potem chwila przerwy i ciachnięcie, również moment. później siedzieliśmy z nim na korytarzu i trzymaliśmy mu w buzi gazik bo troszkę mu krew gdzieś leciała, a on nas gryzł, po jakichś 20 minutach jeszcze laryngolog zajrzała mu do buzi żeby zobaczyć jak to wygląda i koniec. szwów żadnych nie było. generalnie zabieg trwał bardzo krótko, J. chyba bardziej przy znieczuleniu płakał, tylko nerwów i stresu przy tym strasznie dużo było. robiliśmy w szpitalu, na pobycie dziennym, w sumie o 8 bylismy przyjęci a ok 10 wypisani.
bylismy prywatnie u laryngolog która pracuje w szpitalu dziecięcym, ona wyznaczyła nam termin zabiegu na swoim dyżurze i ona robiła zabieg, potem po tygodniu byliśmy u niej prywatnie na kontroli. na nfz byśmy czekali najpierw na wizytę u laryngologa potem na zabieg i nie wiem czy w pół roku byśmy się zamknęli, a tak czekanie na wizytę, badania (krzepliwość robiliśmy przed zabiegiem), czekanie na termin to ok 3 tygodni.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 20:59   #492
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Cześć
Nowy wózek zamówiony, jutro powinien być wzięłam maclarena xlr, zobaczymy co to za cudo
Fajnie nowy wózzz... mi tez się już marzy.
A dlaczego wybrałaś xlr a nie xt? Bo ja ciągle nie wiem czym się różnią i czemu xlr jest droższym modelem?
Co do typów zastanawiam się jeszcze nad Cybex Callisto, niestety nigdzie w Kraku go chyba na żywo nie jestem w stanie przetestować.

Cytat:
u nas nocnik nie wchodzi w gre ...jeszcze ....matka nie gotowa psychicznie
hehe, a czym sie objawia taka gotowość psychiczna?
Ja po prostu kupiłam nocnik, posadziłam Hanie kiedy miała robić kupę (ma stale pory - kupa po śniadaniu i po obiedzie, czasem jeszcze przed kąpielą) i od razu zrobiła i teraz sadzam ją codziennie i codziennie robi kupę na nocnik. Oczywiście nie woła i nie daje znaków, że chce coś To chyba dopiero sporo później dzieci opanują?

Od 10 lutego dużo rzeczy dla dzieciaków w Lidlu http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=hVDsKK ciekawi mnie ta narzuta czy jest fajna.
Aaa i polecam te bio ziemniaczki, bardzo smaczne są!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-02-03 o 21:32
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:06   #493
cathlyn
Rozeznanie

Witam po weekendzie

Ciężko nadrobić, mimo że podczytywałam

Cytat:
Cześć,
Bzinka, żaliłam się ostatnio na wózek, to mi go wzięli i ukradli
Musze nabyc nowy
Podłość ludzka nie ma granic
Jak tak można....
Cytat:
Nio o ja juz po visiningu / uhmmmm czy mam szanse chyba Tak, wlasciciel wydawal sie Mily -
Trzymam kciuki, widziałam stronę, mieszkanko super.
A jak to jest z tym "castingiem" do mieszkań w No?To sa mieszkania prywatne i wlasciciele szukaja dobrego najemcy, tak? Duzo osob wynajmuje mieszkania w No - bo w pl jest pęd na wlasne mieszkanie i tak sie zastanawiam czy w Norwegii jest tak samo, czy tak jednak wiecej osob woli wynajac (albo nie stac, bo nie wiem jakie sa ceny) Z komunalnymi tak samo jak w pl czy latwiej dostac?
Cytat:

Tak więc tam nam powiedzieli że obniżone napięcie i trzeba trochę pomóc i będzie ok. Ale niestety diagnoza prywatnego inna - dokładnie wam nie powtórzę ale mały ma problem z unerwieniem w rączkach czyli słabsze oddziaływanie na bodźce, i mówi tu nie chodzi tylko o rączki tylko mięśnie brzucha i kręgosłupa.
Agata, trzymam kciuki za rehabilitacje! Dobrze, że już wiecie, co jest grane i będziecie mogli pomóc, najwazniejsze, ze jest diagnoza!
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A to nasza historia z piątku:
Wspolczuje ogromnie
Dzieci sa zdolne - moja miala podobna sytuacje, tez krew leciala (nie pamietam czy z dziasla czy z wargi) - leciala, a nie saczyla sie - nie miala jeszcze zebow, bawila sie plastikowym jednorazowym kubeczkiem i ciach - przeciela sobie dziaslo/warge od wewnatrz... Wiec dokladnie wiem, co przezywalas jak zobaczylas krew u takiego maluszka - mnie nogi zmiekly od razu...
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
KRZYŚ ZACZĄŁ GAWORZYĆ!

Świętujemy!
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
T. z rana przypilnował żeby pralka dobrze odwirowała ciuchy, potem dzielnie mi podawał rzeczy do wieszania. heh. szkoda, że jak poszłam kawę zrobić, to uznał, że mama kiepsko wywiesiła i część trzeba poprawić. więc zabawa od nowa - podać mamie i doglądać by tym razem równiutko było
synek pedant Ci rosnie
Cytat:

Dzięki kobietki kochane za słowa wsparcia mam cichą nadzieję że będzie lepiej i w końcu się pochwalimy postępami, że na roczek będzie ładnie raczkował chciałabym bardzo
Smutno mi bardzo, bo mimo że mam kochane zdrowe dzieciątko na pozór rozwijające się dobrze to jest taki problem, wiedziałam że jest inny niż wasze dzieci jako jedyny 10 miesięcznik nie jest mobilny.
Wiem że przynudzam, ale ciężko mi się zebrać w sobie że tak późno znaleźliśmy odpowiednią pomoc Syn jest radosny i ogólnie rozwinięty super ale raczkowanie czy chodzenie to odległa sprawa.
Trzymaj się pogrubionego. Wiem, że przykro Ci, że wystąpiły w ogóle jakiekolwiek problemy, ale masz zdrowego syna, czeka Was praca - rehabilitacja, żeby było idealnie i będzie!
Cytat:
Tak więc, logopeda super! Młoda kobieta. Wizyta trwała całą godzine... poruszyła wiele kwestii. Ogólnie Kamil ma opóźnioną mowę, bardzo, tak na 5 miesiąc, ale damy rade.
Druga kwestia to Kamil ma za długi język, niezwykle rzadkie ale jednak. Na to raczej nic nie poradzimy, tylko jednocześnie i ona i ja jestem zła bo ma za krótkie więzadełko więc trzeba je podciąć a powinni to zrobić w szpitalu. I tu będzie duży problem, bo Kamil buzi dotknąć sobie nie da tak się wyrywa i wrzeszczy. Sama jak mu sprawdzała buzię to mówi że niewiarygodnie silny.
I tutaj Monika, mogłabyś mi opisać jak ten zabieg dokładnie wyglądał? Znieczulenie? Szwy?
Za wizytę Super, że już wiesz co i jak, i za Kamilka z puizzlami oczywiscie duze brawa
Ja też miałam ten zabieg, ale nie pamietam dokladnie jak wygladal - bylam w podstawowce wtedy, nie wiedzialam, że robi sie go tak malym dzieciom.

Cytat:

Też jestem ciekawa, bo ja sobie mojej nie wyobrażam siedzącej dłużej niż 2 s. w jednym miejscu

Wizyta teścia dobiegła końca, fajnie było, ale multum obżarstwa
Dzisiaj TŻ został z małą rano (miał wolne) a ja śmignęłam do ciuchlandu - miałam tylko zobaczyć co tam jest ciekawego (duży SH, już od dawna miałam się wybrać), ew. kupic cos dla siebie na poprawe humoru.... i oczywiscie nakupowalam L. ciuszkow Kupilam plaszczyko-polaro-kurtke za 20 zł , dwie koszulki z krótkim rękawem po 4 zł, sukienkę za 10zł - wszystko na dziecko 3 letnie No ale nie mogłam się oprzeć... Jedynie kupiłam bluzkę dla siebie na teraz - oversize, więc jak przytyje to tez bedzie ok
Po raz pierwszy znalazlam sh z fajnymi ciuchami dla dzieci (sporo firmowek, w dobrym stanie), tylko ceny jednak wysokie jak na sh. Ciuchy na wage, wiec moze w inne dni jest taniej, ale i tak wychodzi lepiej niż nowe w sklepie...
Stary 2014-02-03, 21:08   #494
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

bez pomysłu zupełnie od wczoraj coś próbujemy(próbowałam ze 2 tygodnie temu ale nocnik była za duży i bidula wpadł całą dupcią, załtwilismy mniejszy) , nie moge go wyczaic kiedy sika oprócz tego ze prawie zawsze do wanieniki spróbuje po spanku. mały spierdziela jak by noccnik parzył, nie ma czasu także chyba za wcześniej dla nas

Villga, Tasia
Kasia moze jeszcze bedzie info

jakas padnieta jestem: posprzatałam, pogotowałam, wykąpałąm moją dwójeczkę, a jak karmilismy małego to tż wsuwał łyzeczke a ja z młodą wykonywałysmy "jada jada misie" i "sibą sibą pieski małe dwa" bo mały zasypiał bidulka - za długo go przetrzymałam po koncercie nie mam juz siły totalnie
Stary 2014-02-03, 21:13   #495
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:

W skrócie przez miesiąc zanim skojarzyłam, że to skutki uboczne leku:
-prawie nie spała- co 10 min.przebudzenia ze strasznym szlochem
Dobrze, że się zorientowałaś, że to skutki uboczne leku
Cytat:
U mnie takie zaspy były, że nawet narto-wózkiem bym miała problem
Stary 2014-02-03, 21:25   #496
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Kasia bo co drugi dzien pisze na forum ze do niej jade. Mamuś pracuje co 2 dni wiec w jej wolny dzien O. i ja jeździmy sie relaksować i stołować
No to ja chyba czytam w te DRUGIE dni - bo nie skojarzyla.

Cytat:

Kasia- jesli dzis nie zadzwonił to znaczy ze juz nie zadzwoni? ?? Jesli tak to szkoda. .. :-( mam nadzieje, ze cos Ci sie uda znaleźć fajnego i w rozsądniej cenie.
Nio jak juz nie zadzwonil to po Ptokoch

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
A jak to jest z tym "castingiem" do mieszkań w No?To sa mieszkania prywatne i wlasciciele szukaja dobrego najemcy, tak? Duzo osob wynajmuje mieszkania w No - bo w pl jest pęd na wlasne mieszkanie i tak sie zastanawiam czy w Norwegii jest tak samo, czy tak jednak wiecej osob woli wynajac (albo nie stac, bo nie wiem jakie sa ceny) Z komunalnymi tak samo jak w pl czy latwiej dostac?...
Co do Visningow - tak sa to zazwyczaj mieszkania prywatne. Raz slyszalam ( a wiem ze kilak osob tak robi ) ze azylant dostaje komunalne i je podnjamuje nielegalnie a sam mieszka katem u znajomych

Co do kredytow .. To inna bajka - ceny mieszkan yhmm np 3pokojowych w dobrej okolicy zaczynaja sie od 1,7 do nawet 3 MILIONOW koron haha. Zeby dostac kredyt musisz miec MIN 10% wkladu wlasnego - a im wiecej tym lepiej - rata za kredyt nie moze byc wyzsza niz 45% zarobkow - przeciez za COS zyc trzeba. Taki kredyt min na 20 lat a nawet i na wiecej.
Na kredyt nie mam co Liczyc
Wierze ze Wygram w Lotto hahaha

Ide spac
Slodkich snow

Stary 2014-02-03, 21:29   #497
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dzień dobry
no hello mów gdzie byłaś i co robiłaś

Cytat:

długo?

już nie napiszę, że Ci zazdroszczę dwóch pobudek
z pół godziny ale to dlatego że J. strasznie sztywny był. Jak testowałam w domu, to mu się podobało i swobodnie się poruszał, a na dworze, głowa w jedną stronę i tak się cały czas do tyłu wyginał (ale ja mam ciulowe nosidło więc moze dlatego)

co do drugiego

Cytat:
Zaluje tylko ze bralam jej zachowanie za skok rozwojowy bo moglam wczesniej odstawic... Po tygodniu od odstawienia nie to dziecko. Biedna, w takim koszmarze zyła...
Rajuu, biedna mała

Cytat:

My jeszcze nie zaczęliśmy (nocnik w drodze ). Ale dobrze że jesteś bo miałam spytać jak u was z żółtkiem? Jest już ok czy dalej problemy? bo ja wciąż nie dałam po tamtej akcji, boje się...

Cytat:

A, my też byliśmy u fizjo ostatnio. Już nie ma się właściwie czego przyczepić. Tylko brzuch ćwiczyć na piłce i najlepiej zapisać się na basen, tylko kiedy, kiedy?
Teraz mamy przyjść na kontrolę jak Róża zacznie chodzić.

Cytat:
P
moze jutro zadzwoni

Cytat:
hie hie
czego to ludzie nie wymyślą

Cytat:
takim to dobrze (mnie zazdrość zżera jak Panikę przy dwóch pobudkach )

Cytat:
Dobranoc

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
A dlaczego wybrałaś xlr a nie xt? Bo ja ciągle nie wiem czym się różnią i czemu xlr jest droższym modelem?
Co do typów zastanawiam się jeszcze nad Cybex Callisto, niestety nigdzie w Kraku go chyba na żywo nie jestem w stanie przetestować.
na tej stronie (troszkę niżej) masz porównanie http://www.sklep-tosia.pl/maclaren-techno-xlr_p149.
Fajny ten cybex. Ja szukając opinii o maclarenie trafiłam jeszcze na takie cudko http://www.ceneo.pl/17682267 . Podoba mi się tylko że trzy koła ma, a do tego jakoś nie mogę się przekonać. Patrzyłam na amazon, ma dużo pozytywnych opnii.

A mój nowy wóz chyba nie przyjdzie jutro bo wciąż nie dostałam informacji od kuriera

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2014-02-03 o 21:33
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:36   #498
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

nie idzie wszak ja dzidziusia mam
w planach na week zakup nocnika

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Choć jak robi qpke to woła
Miszczyni... co woła?

Cytat:
Panika, podjęłaś jakieś decyzje co do powrotu do pracy?

najbliżsi wjeżdżają mi na emocje, co nie ułatwia kwestii.

no i brawa dla Różaka za koniec ćwiczeń

Cytat:
Co do lokum - gostek nie dzwonil ...!!
a dziś miał podjąć decyzję?

Cytat:
źle się czuję, jestem zmęczona i zła.
hormony czy coś się dzieje?

Cytat:
Bo ja ciągle nie wiem czym się różnią i czemu xlr jest droższym modelem?
jest większy.

no i szacun za nocnikowanie Hanki!

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Jedynie kupiłam bluzkę dla siebie na teraz - oversize, więc jak przytyje to tez bedzie ok

ostatnio kupiłam w SH mobilizujące dresy

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
N
a grasz?

Cytat:
ale to dlatego że J. strasznie sztywny był.
hm, bo nowa sytuacja czy ciuchy zimowe go usztywniły?

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-02-03 o 21:33
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:45   #499
BYou
MBZ♥

Pani, albo fuuu, albo robi pffffale na nocnik nie siądzie. Początkowo myślałam, że to przypadek ale nie. Za każdym razem tak samo-pffff i pamper do wymianki.
Mama mi opowiadała, że moja Sis też nie chciała nocnikować tylko kupili nakładkę na sedes, a że Zosia bardzo podobna z charakteru to na weekend jedziemy po takie cudeńko

Tasia

Gdzie się Oliwka zagubiła?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 21:57   #500
Hally_berry
Rozeznanie

witajcie drogie koleżanki - może będziecie mogły mi pomóc w sprawie technicznej...zastanawiam się dlaczego nie mogę subskrybować tego nowego wątku...komputer się zawiesza i nie przechodzi do dalszych kroków echhhhh
Stary 2014-02-03, 22:06   #501
BYou
MBZ♥

Hally ale jak w nim napisałaś to powinnaś mieć w sub

Stary 2014-02-03, 22:10   #502
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
cfffaniara
Cytat:
oby jutro było lepiej
Cytat:
No biedna, biedna ta moja Kinusia była. ..Ciekawe co lekarz powie- ja bede sie teraz bała podać jej cokolwiek nowego.
tez bym się bała ..... w ogole to nie wiedziałam ze leki dla niemowląt mogą powodować takie rzeczy ..... masakra .....
Cytat:

hehe, a czym sie objawia taka gotowość psychiczna?
no bo ja mam niemowlaczka .przynajmniej ja tak mysle .... a nocnik jest dla dużych

xlr jest nieco większy i takie tam ....
Cytat:
Napisane przez Hally_berry Pokaż wiadomość
witajcie drogie koleżanki - może będziecie mogły mi pomóc w sprawie technicznej...zastanawiam się dlaczego nie mogę subskrybować tego nowego wątku...komputer się zawiesza i nie przechodzi do dalszych kroków echhhhh
nie pomoge nie znam się .

ide spac - ja cos tez w kiepskim humorze ....
Stary 2014-02-03, 22:10   #503
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka!
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
teraz jak zaczął pełzać to już się AŻ tak o niego nie martwię, bo jak jedno robi (chociaż po swojemu, bo nie naprzemiennie) to są szanse, że i kolejne etapy opanuje.
no pewnie

Cytat:
Druga cudna noc z rzędu - uwaga! Od 20.45 do 7 rano!!!
o jaaaaaa.... fajnie masz. Należy Ci się.

Cytat:
uwielbia tak szaleć na łóżku. w ogóle na łóżku potrafi wiele: turla się, non stop brzuch-plecy-brzuch-plecy i odbija się od nas, skacze po poduszkach, buja się jak przed raczkowaniem
W. też tak miał, że na łóżku lepiej, ale niedługo potem zaczął też tak szaleć na podłodze. Też się doczekacie.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Hej!
Chwalimy się. Filip dzisiaj pierwszy raz puścił się krzesła jak stał i bił brawo

Cytat:
Tak więc, logopeda super!
Super! I widzisz, jakiego masz kumatego i silnego syna! Nigdy więcej masz w niego nie wątpić!

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
My też po kontroli. Lekarz z powołania. Miły, szacunek do rodziców, podejście do dziecka, wskazówki rady. Profesjonalista. Nawet zdjął buty i się z nim bawił. Poprzez zabawę go badał.
Kolejny dobry lekarz
Powodzenia w ćwiczeniach i korygowaniu asymetrii.

Cytat:
O, czyli jednak takie coś istnieje, a ja podczas ostatniego spaceru w śniegu usilnie nad tym myślałam i już się cieszyłam, że coś wynalazłam

A, Villga, nie zacytowało mi Ciebie.
Ze względu na bardzo niską wagę Wojtka mamy zrobić testy. Będziemy wiedzieć przynajmniej, co mu szkodzi. Mniej więcej, bo wiadomo, że testy niemiarodajne. Przynajmniej będzie jako taki obraz sytuacji. Lekarka poleciła je zrobić, ja jej wierzę, bo jest dobrym, uznanym specjalistą.
Zastanawiam się też nad testami wykonanymi za pomocą biorezonansu, ale boję się, że to naciąganie.

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2014-02-03 o 22:23
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 22:14   #504
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:

co do Visningow - tak sa to zazwyczaj mieszkania prywatne. Raz slyszalam ( a wiem ze kilak osob tak robi ) ze azylant dostaje komunalne i je podnjamuje nielegalnie a sam mieszka katem u znajomych

Co do kredytow .. To inna bajka - ceny mieszkan yhmm np 3pokojowych w dobrej okolicy zaczynaja sie od 1,7 do nawet 3 MILIONOW koron haha. Zeby dostac kredyt musisz miec MIN 10% wkladu wlasnego - a im wiecej tym lepiej - rata za kredyt nie moze byc wyzsza niz 45% zarobkow - przeciez za COS zyc trzeba. Taki kredyt min na 20 lat a nawet i na wiecej.
Na kredyt nie mam co Liczyc
Niezmiennie trzymam kciuki za to mieszkanie, moze jednak...?
A jak sie ksztaltuja zarobki w Norwegii? W PL srednio 2000 licze, a mieszkanie 200 000, czyli mieszkanie to ok. 100 pensji. A w No jaki bylby przelicznik?
Ciekawa jestem i chcialam porownac do PL - w koncu u nas tez kredyt na iles tam lat, a ktos mi kiedys mowil, że zagranica (nie pamietam teraz o jakim kraju) malo kto kupuje mieszkania na wlasnosc, ze sie nie oplaca i lepiej wynajmowac, tak mi sie teraz przypomnialo i ciekawa jestem czy tak rzeczywiscie w innych krajach jest i tylko w pl ped na wlasne M...
Cytat:

najbliżsi wjeżdżają mi na emocje, co nie ułatwia kwestii.
A najblizsi wjezdzaja w kierunku zostania w domu czy powrotu do pracy?
Stary 2014-02-03, 22:17   #505
BYou
MBZ♥

Alliw, ja często dostaję maile od firm kurierskich dopiero rano także żeby fura dotarłaswoją drogą super wybór

Stary 2014-02-03, 22:18   #506
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
tez bym się bała ..... w ogole to nie wiedziałam ze leki dla niemowląt mogą powodować takie rzeczy ..... masakra .....
nie wszystkie leki mają odpowiedniki dla niemowląt mój J. dostaje normalne, tylko dawkę dostosowaną do wagi. do tego nawet nie w syropie
Stary 2014-02-03, 22:18   #507
Hally_berry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Hally ale jak w nim napisałaś to powinnaś mieć w sub
właśnie się pojawił....ale jak wcześniej robiłam te same czynności to za czorta potem go nie było i musiałam Was wyszukiwać innymi drogami ... mam i zamierzam bardziej aktywnie w nim uczestniczyć
Stary 2014-02-03, 22:23   #508
BYou
MBZ♥

Hally to okmożesz wątek sub przez zakładkę narzędzia albo w nim napisać i wtedy z automatu się pojawia

Stary 2014-02-03, 23:18   #509
maria28
Kniaginia

Cytat:

Rajuu, biedna mała

My jeszcze nie zaczęliśmy (nocnik w drodze ). Ale dobrze że jesteś bo miałam spytać jak u was z żółtkiem? Jest już ok czy dalej problemy? bo ja wciąż nie dałam po tamtej akcji, boje się...

A mój nowy wóz chyba nie przyjdzie jutro bo wciąż nie dostałam informacji od kuriera
Problemy sa, bo choć nie wymiotuje, to nie bardzo chce jeść. W week spróbuję z jajecznica, żeby zmienić jej konsystencję. Pediatrę mam dopiero za 3 tygodnie i też nie wiem co robić.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 05:24   #510
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

dopiero się obudziłam masakra, ale Karol nam taką nockę zaserwował, że hoho 3 razy budził się z piskiem, więc łączę się w bólu z tymi, którzy muszą wstawać w nocy

teraz jeszcze śpi, ale pewnie już niedługo i nie zdążę nadrobić

Tasia wysłałam książkę jednak mam wszystkie na kompie
u mnie na telefonie, jak przekręciło się go poziomo było super widać

---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

Cytat:
na podstawie rtg i obejrzenia korzenia pod mikroskopem stwierdził że szanse są pół na pół ale podjęłam ryzyko
miałam podobny przypadek jak Ty. Przy korzeniu zrobiła się torbiel. dentystka najpierw chciała wyrywać zęba, ale spróbowałyśmy leczenia, choć twierdziła że marne szanse. kupa czasu na to poszła i kupa pieniędzy. W sumie teraz nie wiem jak jest, muszę zrobić zdjęcie, ale robiłam go w ciąży i jeszcze siedzi i nie boli

Cytat:

hehe ja mam podobnie .... i wcale nie uznaje tego za wyrodne . nie chodze krok w krok za R.choc on pełza -za to szybko .i się wspina tez . za starszakami tez nie chodziłam cały czas ....
ja też za Karolem nie chodzę, za to on za mną non stop
ale jak już zajmuje się sam sobą to nawet nie oddycham, żeby mu nie przeszkadzać
nie no, tak na serio jak chce się sam bawić to super, niech się bawi. nie narzucam się i nie czuję się wyrodnie, bo wiem że i tak długo to nie potrwa i zaraz trzeba będzie dołączyć

Cytat:
ale masz pamięć ja już prawie zapomniałam ....
przypomniało mi się a propos burackich zachowań ludzi

Cytat:
T. z rana przypilnował żeby pralka dobrze odwirowała ciuchy, potem dzielnie mi podawał rzeczy do wieszania. heh. szkoda, że jak poszłam kawę zrobić, to uznał, że mama kiepsko wywiesiła i część trzeba poprawić. więc zabawa od nowa - podać mamie i doglądać by tym razem równiutko było
hehe super pomocnik ciesz się, że chociaż dał Ci nadzieję, że te pranie jednak powisi. u nas najpierw jest wywalanie wszystkiego z miski na podłogę a potem co powieszę a jest w zasięgu łapek, od razu jest wywalone na podłogę

Cytat:
W telefonie nie potrafię czytać za dużo, takie małe toto Ale myślę nad czytnikiem/tabletem, to prześlę Ci maila z prośbą o 1. część
Właśnie, polecicie jakiś tani, ale dobry tablet? Do netu i do czytania, nie musi być wypaśny do gier
nie znam się na tych ustrojstwach, ale podpytam tż
mam też te książki w formacie epub ale nie umiałam tego otworzyć to chyba format na czytniki. jak będziesz chciała to mów, może w tym lepiej będzie widać

Cytat:
od jakiegoś czasu J. klęka na kolanach, ręce dalej zgięte w łokciach, choć czasem je prostuje i buja się, albo podskakuje tyłkiem do góry prostując nogi, czasem skacze tak na boki. uwielbia tak szaleć na łóżku. w ogóle na łóżku potrafi wiele: turla się, non stop brzuch-plecy-brzuch-plecy i odbija się od nas, skacze po poduszkach, buja się jak przed raczkowaniem (tylko te ręce niechby wyprostował), a na macie ciężko mu wszystko idzie. podnosi tyłek, bujnie się i wraca do pełzania.
to już krótka droga do raczkowania na macie może za ślisko?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości