|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
dobra ... zestaw dla małej na wyjście przyszykowałam, łóżeczko jej już pościeliłam, smoczek na wszelki wypadek wyparzyłam i wrzuciłam do torby szpitalnej, butle w razie w - naszykowałam, grzechotkę wymyłam jak instrukcja kazała, ciuchy dla mnie na wyjście ze szpitala też już przyszykowałam ... i nie wiem co ze sobą zrobić .... :/
obiad mam gotowy, mieszkanko posprzątane a mała dalej nic ... jutro wieczorem jedziemy do teściów bo zostawimy u nich psa i mój TŻ na czas pobytu w szpitalu u nich pomieszka te parę dni więc zabieramy już wszystko co będzie nam potrzebne w szpitalu i na wyjście itp... i myślę czy o czymś zapomniałam ??
#3932 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Zakorzenienie
|
Witam
Zaliczyłam dziś szpital w Trzciance i niestety oni nie są w stanie określić mi terminu wywołania, kazali położyć się na oddziale i czekać...bez sensu...trochę się rozczarowałam bo cały czas chciałam tam rodzić ![]() Dlatego dziś na 16 jadę na oddział mojej prowadzącej, przynajmniej wiem co się będzie ze mną działo, dziś ktg, usg a jutro rano wywołanie...tak mi zaproponowała no i wiem że będzie na oddziale co mnie jakoś uspokaja ![]() Selena fajnie że już jesteś w domku, musisz być cierpliwa, na pewno dasz radę z kp, ja jednak nie rodzę w Trzciance, nie uśmiecha mi się czekać nie wiadomo do kiedy ![]() milka gratuluję ![]()
#3934 |
Zakorzenienie
|
A po wizycie:
- Emil wazy 5240 ![]() - ulewania nawet długo po jedzeniu są norma dla tego wieku, jesli dziecko ładnie przybiera to wszystko jest w porządku, wkroczyć z lekami trzeba jesli ulewania powodują słaby przyrost wagi - dostaliśmy skierowanie do chirurga onkologa, zeby zobaczył znamie ![]() - ale generalnie wszystko ok ![]()
#3935 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Słodko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam się i żegnam na kilka godzin. Właśnie się ogarniam i jadę na akupunkturę. Ma ponoć pomóc przy porodzie hmmm zobaczymy jestem bardzo ciekawa ![]() Dla wszystkich potrzebujących- ![]()
![]() |
#3936 |
Rozeznanie
|
hej kochane, ale ruszyłyscie z tymi porodami
![]() ja juz mam sie OK, waze -2kg (2kg mniej niz przed ciaza) mam prawie płaski juz brzuszek, macice mam nisko(była dzis polozna mowila ze bardzo nisko az zdziwiona ,ze tak szybko). Za godzine moj Aniołek skonczy tydzien. Polozna powiedziała mi, ze juz trwaja badania nad znalezieniem przyczyny. Mała sni mi sie czesto ale nie boje sie tych snow. Wypłakałam morze łez i powolutku wracam do swiata zywych ale z blizna na cale zycie Czytam,ze macie problemy z laktacja- ja tez. Powoli mi zanika ale miałam takie cyce ,ze Pameli Anderson to sie chowaja. Dalej mam twarde i bolace,mogłabym spokojnie blizniaki wykarmic ale dzis tabletki od lekarza z PL maja przyjsc to bedzie wreszcie ulga bo mokre koszulki od mleka mam juz wszystkie.
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3937 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Kurczę, z każdym dniem zaczynam znajdować coraz więcej jakeigo biało-żółtego kisielu na wkładkach i powoli zaczyna mnie zastanawiać, czy to nie czopuś... No bo dzisiaj na przykład było tego minimum łyżeczka od herbaty. Żadnej krwi w tym nie ma, więc nie panikuję, ale zastanawiam się, jak odróżnić czopuńcia od zwykłych sluzów. Jest jeszcze taki motyw, że budzę się, wstaję i centralnie czuję jak to ze mnie wypływa. Tak jakby wszystko naraz, jakbym wypluwała glucik. Czy któraś z Was miała tego typu doświadczenia z czopem
![]() Dzisiaj spałam prawie jak człowiek. Zasnęłam koło północy i obudziłam się o 5, czyli spałam ciurkiem 5 godzin ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kukurydza już raczej urodziła, za długo się nie odzywa żeby to było niewinne ![]() Wszystkie rodzą albo dzieci niańczą ![]() Może wątek trochę odżyje jak maluchy zaczną konkretniej ogarniać system dni i nocy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() TVN się podnieca kolejną bezsensowną kontrowersją. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Oo, właśnie. Gdzie sprzedają takie genialne egzemplarze?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3938 |
Zadomowienie
|
Milka - gratulacje !!
![]() ![]() U nas drugi dzien pod rząd pobudka dopiero ok 10 ![]() ![]() Co do najadania sie - nasza Mała też nie widzi na cycku nie wiadomo ile. I tez sie zastanawiałam, czy nie za krotko bo gdzieś cos wyczytałam, ale jak zobaczylam ze aż jej po brodzie kapie a po tych parenastu minutach po prostu przytula cycka łapkami i sie do niego śmieje stwierdziłam, ze nienajedzone dziecko tak by sie nie zachowywało ![]() ![]() ![]()
#3939 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do mleka ja nigdy nie mieszałam. Z jednego dnia zlewałam,ale z 2 dni nie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. Dziecko może sobie po prostu charczeć a w nosie nic nie być ![]() 3. Pewnie że Doris wydaje i to jakie ![]() 4. A skąd wiesz że wraca? Była badana bilirubina? W jednym świetle dzieci są bardziej lub mniej żółte. Przy kp żółtaczka dłużej się może utrzymywać. 5. Doris lubi być zakryta więc ja ją przykrywam lekkim kocykiem/pieluszką flanelową. Cytat:
![]()
![]() |
#3940 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny które chustują dzieci-czy będąc w chuście dzieciaczki nie chcą wam się do piersi dobierać? Doris jak zaśnie w chuście to przez sen zaczyna cmoktać po całym dekoldzie i szuka cycka
![]()
#3942 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas noc byłaby książkową gdyby nie to, ze mały sie 2 razy obsikany i musieliśmy go przebierać :/ No i w nocy walczyłam z laktatorem ręcznym - NIC nie leciało, a ja sie męczyliśmy prawie godzinę ! Pierś była juz twarda i czułam grudki. Na szczęście pomogło przestawianie Igora i zimny oklad. Mam pytanie odnośnie odciaganie i kp - jeśli zaczne podawać mu czasem moje mleko z butli, to sie nie rozleniwi? Boje sie, ze wtedy cycka odrzuci. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2014-02-04 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
koło mnie jest Komis Dziecięcy -- może tam można nabyć taki egzemplarz ?? albo swój się wymienia na inny model ![]() ![]()
![]() |
#3945 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny.
dziekuje za gratulacje ![]() przepraszam, ale narazie nie jestem w stanie Was nadrobic. ja nadal w szpitalu, malutki w inkubatorze, ale dzis go odlaczyli od powietrza. jak bedzie wszystko w porzadku, to wyjdzie jutro z niego i w koncu bede mogla go wziac w ramiona i przytulic. :'( pezez to ze przeciagali moj porod - 38 godz od odejscia wod- maly dostal infekcje i dlatego tyle problemow. szkoda mowic... nie namy jeszcze imienia... dziewczyny nasze typy: Bronislaw i Wojciech. co myslicie? MILKA widzialam, ze urodzilas, wielkie gratulacje!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3946 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dawno nie pisałam, ale starałam się być na bieżąco ![]() Prawie wszystko ogarnęłam w mieszkaniu, ale powiem szczerze, że było strasznie ciężko. Rozpakowywanie ubrań, książek, garnków, talerzy itd. oraz opieka nad dzieckiem, nie lada wyczyn. Dodatkowo, mój mąż nadal wszystkowiedzący.......:r olleyes: Gratulacje dla Nowych Mamuś!!! Doping dla potrzebujących! ![]() oraz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Osobiście wolałabym Wojtka-jakoś Bronek mnie nie przekonuje ![]()
![]() |
#3948 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do nas ma zaraz przyjechać położna i stresuje sie tym jak jakimś egzaminem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3949 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wiem ze bylo to przerabiane sto razy ,le nie mam czasu szukac .
Borys spi bardzo dlugo,nawet wstrzykiwaniem mleka do buzi nie moge go obudzic. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do mnie miała też dziś przyjechać, ale mamy zepsuty domofon... i napisałam jej smsa, ze musiałabym zostawić dziecko żeby iśc jej drzwi otworzyć, albo klucze przez balkon zrzucić - przełożyła na czwartek. A w ogóle.. przeżyliśmy jeszcze powódź w sypialni. Pisałam, że grzejniki nie grzeją.. teść chciał odpowietrzyć.... i polała się woda - dużo wody. Przybiegła sasiadka z dołu, że jej mieszkanie zalaliśmy, krzyczała, ja zbierałam wodę, i Zuza jeszcze zaczęła płakać ![]() Koniec końców okazało się, że trochę jej wody pociekło na parapet. I przyszła przeprosić... że dziecko wystraszyła. Okna uszczelnione, teraz tylko czekam na speca od grzejników - mam nadzieje że się doczekam... ![]() Powoli znajomi zaczynają nas odwiedzać. A ja jestem nawet wyspana ![]()
![]() |
#3951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3952 |
Rozeznanie
|
No i nie ma tej położnej... Miała byc o 12 :/ mam nadzieje, ze nie przełoży, bo chce przede wszystkim żeby skontrolowała żółtaczke.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3953 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z dnia na dzień mam coraz większą nadzieję na cesarkę ![]() ![]() ![]() Chyba zadzwonię do tżta żeby wyciągnął z bankomatu kasę, tak aby 'w razie w' przyśpieszyć ich decyzję ![]() Cholera nooo! Boję się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3954 | |
Zakorzenienie
|
moje dziecko zasikało sobie całe plecy oraz jeden bark i spokojnie spało... nawet nie pisnął, gdyby nie to że co wzięłam na sprawdzenie pieluchy to bym nawet nie wiedziała. W sumie to nie wiem ile juz w tym pływał
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3955 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie takie długie to jest, ciut, hmm, ciągnące się. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3957 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3958 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |
Zadomowienie
|
Ja się nie zdecydowałam na rota. Wiadomo, że nie może byc tez zbyt długi odstep bo trzeba bedzie powtarzac serie od poczatku ale jeszcze ani razu nei poszłam wtedy gdy mi wyznaczyły termin bo serducho rodzica podpowiadało że to za krótki odstęp.
W sumie tak Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3960 | |||||||
Gang Iren
|
Cytat:
Gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję choirego dzieciaczka! Trzymaj się ![]() Cytat:
1.Wiki miała kolki i czasem cały dzień trzymały,nie były o stałych porach. Miałam restrykcyjną dietę,a kolki były i tak. Przy Eryku jadłam wszystko i teraz też jem wszystko. Kolek brak. 2. To zależy od smarków,ale ciągnąć powinnaś czuć,że coś zalega. 3. Też. 4. Nie wiem,nie miałam tak. 5. Nigdy nie jest zgrzany. Super waży,duży chłopak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wybrałabym Wojtka ![]() Cytat:
Często dzieci śpią w tych pierwszych dniach. Są zmęczone porodem,żółtaczka też sprawia,że są śpiące. Kacper też czasem długo śpi i krótko je. Tak jak mówiły dziewczyny sprawdzaj siku i kupę.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.