Mamusie sierpień 2014 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-04, 10:48   #2341
mysia111
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość

Wczoraj mierzyłam ciuchy i się okazało, że w wiele letnich ciuszków zmieści mi się brzuszek - testowałam z małą piłką . Chciałabym kupować takie ciuchy, które po ciąży też będę mogła (i chciała) nosić.
Też ostatnio testowałam swoje letnie sukienki tzn te które nie są dopasowane. Mam parę sukienek z gumką pod biustem a niżej luźne i one super sprawdzą się podczas ciąży. Ja wkładałam sobie małą poduszkę i testowałam.

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień
Zaczynamy dziś z maluszkiem 15tc
Wczoraj wieczorem byłam u fryzjera. Odświeżyłam swoją fryzurę i do razu poczułam się lepiej
U mnie też pięknie świeci słońce. Zimy u nas prawie w ogóle nie było w tym roku. Pare razy popadał śnieg ale nie było go nawet na tyle dużo żebym mogła z córą na sanki wyjść. Dlatego w ferie wyjeżdżamy na parę dni w góry zeby dziecko choć na nartach mogło sobie pozjeżdżać tej zimy raz.

Dziewczyny czy na samą morfologię trzeba być na czczo czy można zjeść lekki posiłek?
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:53   #2342
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
na mnie działa kiwi i świeży ananas i kawa z dużą ilością mleka, ale teraz staram się unikać kawy, poza tym przestała mi smakować w ciąży.
Właśnie też słyszałam o kiwi, idę dzisiaj po zakupy więc zgarnę koszyczek albo dwa

Cytat:
Napisane przez niunia13140710 Pokaż wiadomość
ja tez mialam z tym problem nawet przed ciaza, a w ciazy to juz w ogole. w kazdym razie zawsze dzialala kawa z mlekiem - 30min po wypiciu moglam isc do toalety. ale w ciazy nie moge jakos smaku kawy, wiec problem wrocil... na szczescie znalazlam na to sposob
nie wiem czy ktoras za was juz o tym wspominala, bo nie nadazam was czytac, ale ja calkiem przypadkiem wyczailam, ze jak wypije herbatę ze zwyklym albo skondensowanym mlekiem, to dziala to lekko przeczyszczajaco. wiec h4linka moze warto sprobowac
Kawa działa ale niestety nie zawsze, herbaty z mlekiem też nie przełknę. Wczoraj przed snem zjadłam trzy duże jabłka i pomogło, dzisiaj też wieczorem zjem jabłka i kiwi

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
H4alinka spróbuj jogurt Activie na mnie dziala albo owsianka.
Owsianka

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Może narobię też któreś apetytu... zrobiłam pyszną zupę serową z porą i mięsnymi pulpecikami. Bardzo prosta i niesamowicie pyszna.. i zapewne kaloryczna
Moja mama robi tę zupę raz na czas, tylko nie klei pulpecików, zostawia mięso w takich po prostu grudkach, dzięki temu zupa jest gęstsza. Kocham tę zupę, mogłabym ją jeść non stop

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
O to może ta moja koleżanka jakieś drogie badania robiła ? Mówiła że tyle ja wyniosło....To na tańsze laboratorium trafiłaś....
Ja u siebie w labie za HIV zapłaciłam 35 albo 40zł.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja też już oficjalnie witam się w II trymestrze Myślałam, że ciąża jest dużo młodsza ale w sumie jest tylko tydzień między usg a OM Ginka mówiła, że mam się tym nie sugerować bo pewnie i tak nie urodzę w terminie

Z bobo wszystko dobrze Jest już duże - 63 mm I ma wszystko na swoim miejscu Serduszko bije jak dzwon i ogólnie dzidzia jest piękna taki mały ufoludek

Następna wizyta 24 lutego Muszę zrobić badanie na tarczycę i posiew moczu bo cały czas mam jakieś bakterie

Jeszcze nie wiadomo co tam siedzi, ginka się śmiała że za wcześnie i tak to zabrzmiało jakby jeszcze długo nie miało być wiadomo także nie wiem czy ma jakiś słaby sprzęt czy co

I usg miałam dowcipnie cały czas Tż nie wchodził ze mną, pewnie pójdziemy razem na usg 3d(pytałam się kiedy najlepiej robić to mówiła, że od 20 tygodnia a z tego co widziałam to niektóre z Was już miały nie?? Od czego to zależy??)
Gratuluję zdrowego malucha

U mnie dzisiaj już 13+3, dzień dobry w nowym trymestrze
Zostały mi tylko jedne dżinsy, w które się dopinam, brzuch zrobił się okrągły i już wystaje
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 11:38   #2343
papryczka160
Wtajemniczenie

Sliczna mamy wiosnę tej zimy slonko ślicznie świeci szkoda tylko ze w pracy do 19
A ja dzisiaj zaczynam 16 tydz strasznie szybko mi to leci wam tez ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-02-04 o 11:41
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 11:55   #2344
izka-1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja mam spodnie jeansy ciążowe z gumka tylko z przodu na brzuchu- są ok napewno wygodne ale i tak wole leginsy jakoś lepiej lżej sie w nich czuje i uwielbiam tuniki W poprzedniej ciazy miałam taka fajna długa obcisła bluzkę czarna ze specjalnym miejscem na brzuch i na brzuchu takie duże różowe stopki i podpis nie pamietam juz jaki napewno śmieszny uwielbiałam ta bluzkę wyglądałam w niej super zgrabnie i postaram sie poszukać takiej samej teraz (tamta wyrzuciłam bo nosilam ja cała ciaze non stop i juz te stopki sie zdzieraly na koniec od prania :p )

.
Też chce sobie taką bluzeczkę sprawić, a gdzie kupowałaś? Bo ja kiedyś na allegro oglądałam, ale boję się jak to będzie jakościowo wyglądać

Cytat:
Dzień dobry

Ja też już oficjalnie witam się w II trymestrze Myślałam, że ciąża jest dużo młodsza ale w sumie jest tylko tydzień między usg a OM Ginka mówiła, że mam się tym nie sugerować bo pewnie i tak nie urodzę w terminie

Z bobo wszystko dobrze Jest już duże - 63 mm I ma wszystko na swoim miejscu Serduszko bije jak dzwon i ogólnie dzidzia jest piękna taki mały ufoludek

Następna wizyta 24 lutego Muszę zrobić badanie na tarczycę i posiew moczu bo cały czas mam jakieś bakterie

Jeszcze nie wiadomo co tam siedzi, ginka się śmiała że za wcześnie i tak to zabrzmiało jakby jeszcze długo nie miało być wiadomo także nie wiem czy ma jakiś słaby sprzęt czy co

I usg miałam dowcipnie cały czas Tż nie wchodził ze mną, pewnie pójdziemy razem na usg 3d(pytałam się kiedy najlepiej robić to mówiła, że od 20 tygodnia a z tego co widziałam to niektóre z Was już miały nie?? Od czego to zależy??)
Gratuluję II trymestru i udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
A ja właśnie usłyszałam serduszko swojego maleństwa pierwszy raz na domowym doppler jestem w 13t4d i to napewno dzidzia bo serduszko bije szybciutko 154 uderzenia na minutę ale dzidzia wiercipieta bo słychać przez może 20 sekund i szum i zaraz kawałek dalej dzidzius jest

Zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć? mam termin na 5 sierpnia, jestem w wątku staraczkowym ale tam większość dziewczyn cały czas się stara, a czasem lepiej powymieniać doświadczenia z kimś kto przeżywa to samo

Witaj

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane w ten piekny sloneczny dzien.
Dzis tak szybko mega wstalam z lozka bo ktos dobijal sie do mojego mieszkania , ale dochodze juz do siebie i mam nadzieje ze takie gwaltowne wstawanie nie szkodzi maluchom.
Wczoraj wreszcie zakonczylam sweterek dla Tz i moge sobie smialo zrobic cos dla siebie.bo dla malenstwa zaczne robic jak bede juz w 2 trymestrze.
A dzis dokladnie wybija mi 11 tydzien, wiec jeszcze 2 tygodnie .. to dla mnie wiecznosc.
Oj szybko minie Zazdroszczę umiejętności robienia na drutach, sliczne są takie czapeczki, bucki albo sweterki dla bobasa

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Właśnie też słyszałam o kiwi, idę dzisiaj po zakupy więc zgarnę koszyczek albo dwa

Kawa działa ale niestety nie zawsze, herbaty z mlekiem też nie przełknę. Wczoraj przed snem zjadłam trzy duże jabłka i pomogło, dzisiaj też wieczorem zjem jabłka i kiwi

Zostały mi tylko jedne dżinsy, w które się dopinam, brzuch zrobił się okrągły i już wystaje
Super, że coś pomogło, oby teraz było lepiej
Gratuluję II trymestru

Cytat:
Sliczna mamy wiosnę tej zimy slonko ślicznie świeci szkoda tylko ze w pracy do 19
Pogoda jest faktycznie piękna, aż się skusiłam na mycie okna jak Mała poszła na drzemkę. Zostało mi jeszcze tylko 7 może do lata się wyrobię, bo stwierdziłam, że będę myła po jednym co by nie przecholować.

Mi też strasznie szybko leci, tak to jest jak się czeka od wizyty do wizyty co by podejrzeć bobasa

Dzisiaj byłam w Lidlu i kupiłam Ani trochę ciuchów, bo są w miarę dobre jakościowo i nie drogie. A za tydzień też się wybieram bo będą ciuszki dla maluszków, więc dokupię parę bodziaków i będę miała większość ubrań na 56/62. Cieszę się, że kupowałam raczej uniwersalne rzeczy dla córeczki
Stary 2014-02-04, 12:27   #2345
Moni 26
Zadomowienie

Ale dzisiaj piękny dzionek, a rano było tak mroźno....Ja dziś rano byłam na badaniu glukozy w obciążeniu trochę dziwnie sie czułam, bo koleżanki które czekały na to samo badanie były w bardziej widoczniej ciąży Zresztą słyszałam że po 20 tyg normalnie się robi...a ja od razu dawka 75 g w 14 tyg....ale cóż trzeba lekarza słuchać
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 12:50   #2346
M_aria
Rozeznanie

Witajcie
Cytat:

Moja mama robi tę zupę raz na czas, tylko nie klei pulpecików, zostawia mięso w takich po prostu grudkach, dzięki temu zupa jest gęstsza. Kocham tę zupę, mogłabym ją jeść non stop

Najwięcej czasu zajmuje zrobienie tych kulek, może następnym razem nie będę się bawić i też zostawię grudki. Dzięki za podpowiedź
Cytat:
Mnie się strasznie ciągnie. Cały czas mi się wydaje że powinnam mieć już większy brzuch
Cytat:
Napisane przez izka-1987 Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam w Lidlu i kupiłam Ani trochę ciuchów, bo są w miarę dobre jakościowo i nie drogie. A za tydzień też się wybieram bo będą ciuszki dla maluszków, więc dokupię parę bodziaków i będę miała większość ubrań na 56/62. Cieszę się, że kupowałam raczej uniwersalne rzeczy dla córeczki
Ja też bardzo lubię Lidla, dobrze wiedzieć że będą ciuszki dla bobasów

Nie wiem co mnie dziś naszło ale od rana oglądam wózki i podoba mi się X-LANDER X-A lub X-Move, ma ktoś coś do powiedzenia na ich temat?
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 12:59   #2347
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Jest super!

pół kg mięsa mielonego, ok 2l rosołu normalnego lub z kostki, 3 pory, 2 cebule,pęczek koperku i pietruszki, serki (ja zużywam trzy duże kostki serka hochland emmemtaler ) dwie łyżki masła, sól, pieprz i 5-6 kulek ziela angielskiego

mięso doprawiam i wyrabiam z niego małe kuleczki które wrzucam do gotującego się rosołu. Po 10 min wyjmuję.
Cebule i pory kroję ,podsmażam na maśle do miękkości po czym dodaję do rosołu. Chwilę gotuję, dodaję serki ( proponuję odlać trochę rosołu i rozpuścić w mniejszym naczyniu po czym dodać do gara) Dodaję koperek, pietruszkę, ziele, gotuję, dodaję pulpety i ewentualnie doprawiam... Kalorii nie liczę

smacznego!
Bardzo dziękuję za przepis , muszę wypróbować

Cytat:
Dzień dobry

gratuluję i zazdroszcze II trymestru ! )

Cytat:
Witajcie kochane w ten piekny sloneczny dzien.
Dzis tak szybko mega wstalam z lozka bo ktos dobijal sie do mojego mieszkania , ale dochodze juz do siebie i mam nadzieje ze takie gwaltowne wstawanie nie szkodzi maluchom.
Wczoraj wreszcie zakonczylam sweterek dla Tz i moge sobie smialo zrobic cos dla siebie.bo dla malenstwa zaczne robic jak bede juz w 2 trymestrze.
A dzis dokladnie wybija mi 11 tydzien, wiec jeszcze 2 tygodnie .. to dla mnie wiecznosc.
uwielbiam wszelakie robótki ręczne ! bardzo bym chciała mieć talent do szydełkowania

Cytat:

Owsianka

nie wiem czemu mi ginka nie zleciła badania na hiv ? hmm moze bedzie kazać zrobic pożniej

gratuluję II trymestru!!

Witam się Kochane

mam dzisiaj wizytę i już nie mogę się doczekać 18stej..martwię się wynikami ,oby były ok i by maleństwo było zdrowe.
Od wczoraj strasznie boli mnie głowa , mam nadzieję że to nie żadne grypsko..wziełam wczoraj apap i nie wiem czy dzisiaj też po niego sięgnąć? co myślicie ?

nie mam pomysłu na obiad? hmm

Edytowane przez jagusia15
Czas edycji: 2014-02-04 o 13:04
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 13:07   #2348
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Nie cieszmy się tak tym słoneczkiem bo jak bedzie Wielkanoc to zas nam do kolan sniegu napada :P

izka to fakt takie hobby to najlepsze hobby :P bo możesz coś z niczego zrobić i dla wszystkich coś zrobić na drutach i na szydełku się bawię już jakieś 14 lat jest czym sie chwalic :P

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 13:15   #2349
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć? mam termin na 5 sierpnia, jestem w wątku staraczkowym ale tam większość dziewczyn cały czas się stara, a czasem lepiej powymieniać doświadczenia z kimś kto przeżywa to samo

ale Tż nie wchodził, bo mu lekarz nie pozwolił? Mój był przy każdym, pierwszym razem strasznie się zdziwił, że to nie przez brzuch się robi i co ona ci tam będzie wkładać ale od początku oglądał dzidzię, lekarz nie miał nic przeciwko
Witamy

Ja nie chciałam póki co Wezmę tż na usg 3d

Dzień dobry

U mnie też super pogoda a cieszy mnie to podwójnie bo w sobotę z tż ślubujemy Także dobrze, że te mrozy już minęły
Fajnie jakby świeciło słoneczko w sobotę tak jak dzisiaj
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 13:17   #2350
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
miałam od razu na wynikach wypisane normy dla ciężarnych i sporo brakowało do minimum normy. Ale już nie pamiętam tych wartości. Czekam na to co lekarz powie.
Rozumiem.

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
U mnie też pięknie świeci słońce. Zimy u nas prawie w ogóle nie było w tym roku. Pare razy popadał śnieg ale nie było go nawet na tyle dużo żebym mogła z córą na sanki wyjść. Dlatego w ferie wyjeżdżamy na parę dni w góry zeby dziecko choć na nartach mogło sobie pozjeżdżać tej zimy raz.

Dziewczyny czy na samą morfologię trzeba być na czczo czy można zjeść lekki posiłek?
U nas śniegu napadało naprawdę sporo. Cały czas chodzimy na sanki, na górkę.

Moim zdaniem trzeba być na czczo.

Cytat:
za II trymestr.

Cytat:
Pogoda jest cudna Aż się nie chce do domu wracać.

mnie się już dłuży ta ciąża

Cytat:
Pogoda jest faktycznie piękna, aż się skusiłam na mycie okna jak Mała poszła na drzemkę. Zostało mi jeszcze tylko 7 może do lata się wyrobię, bo stwierdziłam, że będę myła po jednym co by nie przecholować.

Ja w ogóle w ciąży nie myję okien. Mąż się tym zajmuje.

Ja też lubię Lidla. Kupuję w nim ubranka dla synka. Też czekam na 10.02 i idę kupić pierwsze rzeczy dla maluszka

Cytat:
Ale dzisiaj piękny dzionek, a rano było tak mroźno....Ja dziś rano byłam na badaniu glukozy w obciążeniu trochę dziwnie sie czułam, bo koleżanki które czekały na to samo badanie były w bardziej widoczniej ciąży Zresztą słyszałam że po 20 tyg normalnie się robi...a ja od razu dawka 75 g w 14 tyg....ale cóż trzeba lekarza słuchać
Widać Twój lekarz miał powód, dla którego już teraz musiałaś wykonać to badanie.

Cytat:
Nie wiem co mnie dziś naszło ale od rana oglądam wózki i podoba mi się X-LANDER X-A lub X-Move, ma ktoś coś do powiedzenia na ich temat?
Używałam kiedyś jako niania Bardzo dobrze się prowadził. Z perspektywy rodzica nie kupiłam jednak x-landera bo miały krótkie/małe gondolki.

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
nie wiem czemu mi ginka nie zleciła badania na hiv ? hmm moze bedzie kazać zrobic pożniej
Nie wszyscy ginekolodzy zlecają badanie na HIV.
Stary 2014-02-04, 13:19   #2351
anius_7
Wtajemniczenie

U mnie pogoda też piękna, aż żal siedzieć w pracy. Ale jeszcze niecałe dwie godzinki i finito

W pracy się mnie dziś uczepili, że taka blada jestem, ciągle pytają czy się dobrze czuję, a jedna koleżanka już wypaliła, że może to ciąża czekam na wizytę w czwartek, mam nadzieję, że wszystko będzie ok i w piątek już oznajmię w pracy dobrą nowinę będą zaskoczeni

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 13:21   #2352
M_aria
Rozeznanie

Cytat:

mam dzisiaj wizytę i już nie mogę się doczekać 18stej..martwię się wynikami ,oby były ok i by maleństwo było zdrowe.
Od wczoraj strasznie boli mnie głowa , mam nadzieję że to nie żadne grypsko..wziełam wczoraj apap i nie wiem czy dzisiaj też po niego sięgnąć? co myślicie ?

Hiv to chyba podstawa, wydaje mi się że powinnaś mieć zrobione. Ja robiłam przy pierwszej ciąży w czerwcu 2013 i po pół roku w grudniu w kolejnej ciąży dostałam kolejne zlecenie i musiałam powtórzyć.

za wizytę!
Co do leków to za często bym nie brała, ale je nie wiem jak bardzo boli Cię głowa

Na obiad mam dzisiaj mirune z surówką, tylko jeszcze nie wiem frytki czy ziemniaki? Mam jeszcze czas bo u nas obiad późno bo 16-17 jak Tż wróci z pracy
Stary 2014-02-04, 13:22   #2353
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:

za wizytę

Ja mam naleśniki z wczoraj ale chodzi za mną devolay i kebab

Cytat:
Nie cieszmy się tak tym słoneczkiem bo jak bedzie Wielkanoc to zas nam do kolan sniegu napada :P

izka to fakt takie hobby to najlepsze hobby :P bo możesz coś z niczego zrobić i dla wszystkich coś zrobić na drutach i na szydełku się bawię już jakieś 14 lat jest czym sie chwalic :P
Angels, nie kracz z tym śniegiem na Wielkanoc. W tym roku święta wypadają dopiero 20.IV więc chyba szansa na śnieg jest minimalna

Cytat:
U mnie też super pogoda a cieszy mnie to podwójnie bo w sobotę z tż ślubujemy Także dobrze, że te mrozy już minęły
Ale fajnie trzymam kciuki za sobotnie słoneczko i o brak mrozu!
Stary 2014-02-04, 13:29   #2354
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
za wizytę

Angels, nie kracz z tym śniegiem na Wielkanoc. W tym roku święta wypadają dopiero 20.IV więc chyba szansa na śnieg jest minimalna

Ale fajnie trzymam kciuki za sobotnie słoneczko i o brak mrozu!
oby nie było trzeba tak jak w tamtym roku na wielkanoc lepić króliczków ze śniegu he he Miejmy nadzieje że będzie ciepło i przyjemnie aby jak najdłużej spedzać czasu na świeżym powietrzu
Stary 2014-02-04, 13:33   #2355
niki19
Zadomowienie

Cytat:

mnie też się dłuży a gdzie tam do końca , ja się czuję jakbym w tej ciąży już co najmniej z pół roku chodziła

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 13:34   #2356
M_aria
Rozeznanie

Cytat:

Używałam kiedyś jako niania Bardzo dobrze się prowadził. Z perspektywy rodzica nie kupiłam jednak x-landera bo miały krótkie/małe gondolki.

Dzięki za podpowiedź Muszę sprawdzić może lepiej kupić używaną gondolę, a zainwestować w lepszą spacerówkę

Mnie badanie na Hiv zlecało dwóch różnych lekarzy także myślałam że to standart
Cytat:

W pracy się mnie dziś uczepili, że taka blada jestem, ciągle pytają czy się dobrze czuję, a jedna koleżanka już wypaliła, że może to ciąża czekam na wizytę w czwartek, mam nadzieję, że wszystko będzie ok i w piątek już oznajmię w pracy dobrą nowinę będą zaskoczeni
za wizytę!

Ja mam zaplanowaną wizytę na 21 lutego a poprzednio byłam 17 stycznia, strasznie długo muszę czekać. Wybieram się teraz w piątek do mojego lekarza po receptę na duphaston bo za mało mi przepisał i mam nadzieję że udam mi się go namówić żeby zrobił mi szybkie usg
Stary 2014-02-04, 13:36   #2357
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

Owsianka

Moja koleżanka była w warszawie to tam może więcej, a zresztą jakiś czas temu to było, więc mogły stanieć badania...
Stary 2014-02-04, 13:38   #2358
M_aria
Rozeznanie

Cytat:

Ja niby zachcianek nie mam ale na kebab mam straszną ochotę
Stary 2014-02-04, 13:39   #2359
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za podpowiedź Muszę sprawdzić może lepiej kupić używaną gondolę, a zainwestować w lepszą spacerówkę

za wizytę!

Ja mam zaplanowaną wizytę na 21 lutego a poprzednio byłam 17 stycznia, strasznie długo muszę czekać. Wybieram się teraz w piątek do mojego lekarza po receptę na duphaston bo za mało mi przepisał i mam nadzieję że udam mi się go namówić żeby zrobił mi szybkie usg
A to takie długie masz terminy tam gdzie chodzisz czy po prostu tak lekarz kazał co miesiąc?

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Rozumiem.

U nas śniegu napadało naprawdę sporo. Cały czas chodzimy na sanki, na górkę.

Moim zdaniem trzeba być na czczo.

za II trymestr.

Ja też lubię Lidla. Kupuję w nim ubranka dla synka. Też czekam na 10.02 i idę kupić pierwsze rzeczy dla maluszka

Widać Twój lekarz miał powód, dla którego już teraz musiałaś wykonać to badanie.

szkoda że nie powiedział jaki to powód....ale pewnie dowiem sie niebawem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 13:55   #2360
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
A to takie długie masz terminy tam gdzie chodzisz czy po prostu tak lekarz kazał co miesiąc?

To dlatego że na Nfz.. jak chodzisz prywatnie to musisz biegać często, jak na nfz to możesz tak długo czekać. Mam kartę ciąży podbitą przez dwóch różnych lekarzy na nfz i prywatnie i jeśli nie zrobi mi usg w piątek na kasę to zapiszę się i pójdę do tego drugiego prywatnie
Stary 2014-02-04, 14:15   #2361
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Witamy

Dzień dobry

Trzymam kciuki zuken by pogoda się powiodła na taki piękny i ważny dzień w waszym życiu

twin--maid :P no wiesz, jak bym bardzo chciała by Pani Zima od nas odeszła już na dobre i mocno trzymam kciuki by tak było ale nie umiem się tak do końca prawdziwie cieszyć z tej pogody bo obawiam się że Pani Zima se jaja z nas robi. Dziś się cieszymy a jutro bałwana lepić będziemy :P hihi nie no tak tylko piszę ważne że niebo czyste więc wszystko możliwe że już będzie dobrze.

twin--maid i niki mnie to już w ogóle się dłuży ta ciąża bo dziś dopiero 11 tydzień, jak czytam inne kobietki że mają 14-16 tydzień to zazdrość mnie zalewa ale na mnie przecież też przyjdzie czas.. ale i tak zawsze będą szybciej :P

idę sobie naleśnika zrobić z dżemem bo mam smaka o dziwo, mam nadzieję że nie przejdzie mi jak już je zrobię ;P

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 14:20   #2362
izka-1987
Raczkowanie

Cytat:

Też używałam jako niania i był ok, ale ja używałam tylko spacerówki. Co do zasłyszanych minusów to własnie jak twin pisała gondolka wypada mała, i zimą może być ciężko upchnąć bobasa w tych kombinezonach zwłaszcza jak urodzi się duży(chłopiec którym się zajmowałam urodził się w czerwcu i już w listopadzie jeździł w spacerówce), poza tym jest dość szeroki (tylna oś), folia przy budce lubi się przedzierać i jak coś jeszcze mi się przypomni to napiszę Ogólnie też się interesowałam spacerówką X-A i opinie w internecie są podzielone

Cytat:

Witam się Kochane

Kciuki za wizytę, co do apapu jeżeli jest znośnie to moim zdaniem lepiej przeczekać zawsze jest to lek, ale Ty wiesz najlepiej jaki to ból. Mi w zeszłej ciąży lekarka mówiła, że badanie na Hiv raczej zaleca zrobić ale nie jest ono chyba obowiązkowe.

Cytat:

Poka swoje dzieła
i śniegiem na koniec kwietnia nie strasz bo będzie lanie, w co ja bym sie ubrała

Cytat:
Witamy

Dzień dobry

Gratuluję i życzę pięknej pogody

Cytat:

Zgadzam się, tez nie chciało mi się wracać z Mała na obiad
Ja mam juz takie zapuszczone od listopada bo jak sie dowiedziałam o ciąży to już nie myłam na święta, a męża zanim bym się doprosiła to bym prędzej urodziła, poza tym jak widzę jak on myję te okna i mam później oglądać te mazgajki to nie mam to nie mam na to nerwów, wolę powoli robić to sama o ilę się czuję na siłach
Ja jak pozaznaczałam sobie w gazetce co chcę kupić i podliczyłam to mi wyszło 300 zł mąż się na pewno ucieszy
Stary 2014-02-04, 14:23   #2363
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

nie kracz nie kracz

Cytat:
Witamy

Dzień dobry

To Powodzenia i szczęścia na nowej drodze życia:thumbup:

Stary 2014-02-04, 14:30   #2364
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
mnie też się dłuży a gdzie tam do końca , ja się czuję jakbym w tej ciąży już co najmniej z pół roku chodziła
Ja też się tak czuję

Cytat:

Ja kupiłam cały używany wózek (gondola + spacerówka).

W poprzedniej ciąży ginka mi nie zleciła badania na hiv. Dopiero gdy zmieniłam gina, dostałam skierowanie.

Ja mam wizyty co 4 tygodnie (prywatnie). Gdyby się coś działo to mam przychodzić wcześniej. Dopiero pod koniec ciąży wizyty są częstsze (przy prawidłowym przebiegu).

Cytat:
Ja niby zachcianek nie mam ale na kebab mam straszną ochotę
Ja niby też nie mam zachcianek ostatnio miałam ochotę na hamburgera. TŻ miał już jechać ale przed wyjazdem mówi, że może zamiast hamburgerów zjedlibyśmy krewetki. Natychmiast zmienił mi się smak

Cytat:
szkoda że nie powiedział jaki to powód....ale pewnie dowiem sie niebawem
myślałam, że Ty znasz powód a nie podejrzewa u Ciebie cukrzycy?

Cytat:
twin--maid i niki mnie to już w ogóle się dłuży ta ciąża bo dziś dopiero 11 tydzień, jak czytam inne kobietki że mają 14-16 tydzień to zazdrość mnie zalewa ale na mnie przecież też przyjdzie czas.. ale i tak zawsze będą szybciej :P

idę sobie naleśnika zrobić z dżemem bo mam smaka o dziwo, mam nadzieję że nie przejdzie mi jak już je zrobię ;P
Ja jestem w 15tc i narzekam na dłużenie

Trzeba było wcześniej mówić, podgrzałabym Ci z domowym dżemem truskawkowym
Stary 2014-02-04, 14:55   #2365
M_aria
Rozeznanie

Obejrzałam gazetkę Lidla... ale śliczne ciuszki! Aż mam ochotę coś kupić, tylko czy to nie za wcześnie?
...Kurcze.. ciągle jestem pełna obaw. Dopiero dziś pierwszy raz pomyślałam o wózku, a boję się nawet zastanawiać nad imieniem
Stary 2014-02-04, 15:09   #2366
izka-1987
Raczkowanie

Cytat:
Obejrzałam gazetkę Lidla... ale śliczne ciuszki! Aż mam ochotę coś kupić, tylko czy to nie za wcześnie?
...Kurcze.. ciągle jestem pełna obaw. Dopiero dziś pierwszy raz pomyślałam o wózku, a boję się nawet zastanawiać nad imieniem
Ja tam mam swoje podejście, jestem już po 12 tygodniu(właśnie te pierwsze 12 tygodni jest najniebezpieczniejsze ponoć tak statystycznie) nie mówie, żeby od razu kupować całą wyprawkę, ale powoli po troszku uważam, że można, równie dobrze może coś się stać w 40 tygodniu(znam taki przypadek) jak i 14 czy 20. Ale ja to nie jestem wcale przesądna pierwsza rzecz dla córci kupiłam już na wyprzedażach zimowych a byłam w 3/4 miesiącu tak samo wózek kupiłam w maju(termin miałam na wrzesień) bo trafiła się super okazja. Ale to zależy od Ciebie, jeżeli później masz się stresować to lepiej poczekaj w lidlu np te ofert dość często się powtarzają
Stary 2014-02-04, 15:20   #2367
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Też chce sobie taką bluzeczkę sprawić, a gdzie kupowałaś? Bo ja kiedyś na allegro oglądałam, ale boję się jak to będzie jakościowo wyglądać
Ja kupiłam w Matalan i naprawdę była super ale na przyklad ciuszki dla dziecka z tego sklepu nie polecam bo jakoś najniższa

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:

Mi też strasznie szybko leci, tak to jest jak się czeka od wizyty do wizyty co by podejrzeć bobasa

A ja sie zrobiłam taka leniwa a chciałam posprzątać cały dom na błysk przed przyjściem dzidziusia a jak narazie to z bierzacym sprzątaniem ledwo daje radę jeszcze do mnie nie dociera tak do końca ze niedługo bedzie z nami mały bobas , naprawdę jakoś nie potrafię sobie wyobrazic ze bede potrafiła jeszcze kogoś tak bardzo pokochać martwi mnie to trochę bo narazie to ta ciaza kojarzy mi sie tylko z nerwami i złym samopoczuciem mam nadzieje ze jak zacznę czuć ruchy dziecka i brzuszek urośnie bo bedzie lepiej...

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 16:31   #2368
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Witamy

Dzień dobry

Powodzenia na ślubie, dobrej pogody i samopoczucia.

U mnie jakieś zniechęcenie ostatnio, siedzę, jem, czytam, jem, śpię, trochę pracy w międzyczasie i tyle.
Nic się takiego ze mną nie dzieje o czym mogłabym pisać, a też nie mam zdania na temat tego o czym piszecie i tak czytam tylko.
Na wózkach się nie znam, pójdę do sklepu i wybiorę ten który mi pasuje, chociaż też chcę większą gondolę.
Ciuszków nie kupuję na razie, może coś dostanę od szwagierki.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 16:49   #2369
papryczka160
Wtajemniczenie

Mi tak szybko leci moze dlatego ze ciągle pracuje. Ale od marca ide na L4.

Stary 2014-02-04, 17:37   #2370
Optymistka26
Zadomowienie

Wink Dot.: Mamusie sierpień 2014

Zuken życzę wam dobrej pogody i niezapomnianego szczęśliwego dnia w sobotę śluby są piękne...

Bez neta czuję się jak bez ręki, nudzę się bez książki, bez neta, w TV kilka kanałów tylko a w nich tradycyjnie NIC. NIe wychodzę z domu, dostanę świra

Jak czytam wizaz na komorce to nie moge wielocytowac i zapominam co chcialam odpisać.
Dzis na obiadek robilam ziemniaczki kotlet rybny i surowka z kapusty jeszcze do wyboru papryka konserwowa A w miedzyczasie zrobilam nalesniki. TŻ ukradł mi jednego prawie ze z patelni
Kusi mnie ta zaupa z porow z serkami i mieskiem, chyba zrobie w najblizszym czasie i jeszcze ta cebulowa
A czuje sie dobrze dopoki nic nie robie. Jak zaczne to brzuch mnie boli ponizej pepka i musze lezakowac by przeszlo.
Dluzy mi sie troche te ostatnie 3 dni, a ciaza?Chcialabym juz byc w polowie i zobaczyc w 3D buzię Dzidziolka

Jak czesto smarujecie brzuchy/biusty? 1x/dzien 2x/dzien?
Zdazylam sie pochwalic ze mam dobra cere hehe znow kiepska sie zrobila - na buzi wypryski, na plecach to samo tylko skora sucha sie zrobila wiec szybciej zmarszczki wychodza ppfffff
OD wczoraj chce mi sie slodkiego, zjadlam platki czekoladowe na sniadanie a do tej pory wszystko co slodkie bylo bleeeeee nawet slodzony kompot

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-02-04 o 17:41
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości