|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Hej dziewuszki
Dziękuję wam wszystkim razem i każdej z osobna za słowa otuchy, wsparcie, dobre słowo i co najważniejsze kciuki..... bo chyba przyniosły oczekiwany efekt . Teścior na plus, beta wysoko, pęcherzyk widoczny w macicy, teraz czekam na serducho . Miałam wam nic nie pisać dopóki nie ujawni się serducho ale nie wytrzymałam .... chyba by mnie rozerwało jeszcze tyle czasu czekać z dobrą informacją. Mam stracha i boję się cieszyć więc proszę o zmianę intencji i kciukasy za spokojną ciążę ![]() Wczoraj miałam bardzo smutny dzień i ryczałam jak bóbr. Przypomniało mi się ostatnie usg Leośka i jak mój gin. zlekceważył wszystkie niepokojące objawy. Ciężko ale dam radę Kyte, Ty chyba miałaś cukrzycę w ciąży? Jakie masz teraz cukry, wszystko ok? Edytowane przez Nanusia76 Czas edycji: 2014-02-04 o 16:53 Powód: . |
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
kyte- mielone. Przesoliłam. A mówie tak: "posole mniej bo sól szkodzi, zatrzymuje wodę.. no ale musze cos dać do smaku" i żem dała- nie zjadłam wcale. i tak od 8 rano jak wypiłam Kawę i zjadłąm bułeczkę i na drugie śniadanie jabłko tak teraz niz. [liczyłam na obiad po spacerze, a tu dupa. Teraz już ne bede z małym wychodzić, czekam na meża mojego.......... ]
|
#3843 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, a ja zostałam sama z synkiem do piątku, tż wyjechał w interesach.
Po balsamie który zaleciła nam Pani doktor plecki się poprawiły, ale na rączkach i nóżkach dużo jest plam suchych i wyglądają niestety identycznie jak moje na rękach W kąpieli robią się bardziej zaczerwienione, widać jakby to była taka zlana wysypka. Nadal nie wiem co to i co dalej . 26 lutego mamy wizytę i szczepienia, może się czegoś dowiem. Narazie nie jem nic pochodnego z mleka krowiego ale nie zmienia się nic. Nie mam na nic smaka i już nie mam pomysłu na to co mogłabym jeść A to mój synek myśliciel Edytowane przez ania_cz79 Czas edycji: 2014-02-05 o 09:01 |
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Nanusia trzymam mocno!!!
Ryba ojoj ![]() ja zjadlam krokieta ![]() jak myslicie biale pieczywo moze powodowac wzdecia? no i maslo...maslo chyba moze...a jak tak nie lubie margaryny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3846 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za udany zakup!Cytat:
Na pewno będzie to spokojna ciąża i będziesz nas informować o samych radosnych chwilach Tak, miałam cukier już trzyma się na szczęście w normie, po cukrzycy ani śladu Nawet jak najem się jak bąk to czuję się świetnie, a w ciąży tylko troszkę zjadłam i się nie najadłam a było mi tak jakoś słabo.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia w ciąży kochana
|
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za spokojną ciążę mam nadzieje ze zmieniłas gina ????? GRATULUJEEEE tak po cichutku jeszcze kyte- zrobilam, ale nic nie zmnienło ;( ja chyba dalam tam pol kilo tej soli, powaznie nie wiem co sie z mna dzieje... ania-
|
|
#3849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas dzisiejsza nocka to tragedia ![]() Ulke całą bitą noc męczyły bąki, pomagała suszarka i okłady z tetry ogrzanej Zasnęła kilka razy po kilkanaście minut. Na dłuższy sen poszła dopiero dzisiaj o 8 rano, jak włożyłam ją w kombinezon i werandowałam![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Ryba Ty to masz przeboje chociaż ja lubię duużooo soli
|
|
|
#3850 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rybko czy Ty dostajesz moje wiadomości Priv? Cytat:
U mojego jest to samo. Mielismy mleko Ha, a ja dieta bezmleczna, ale niestety nie pomogło. Dzisiaj mieliśmy szczepienie i mały dostał nutramigen, bo powiedziałam, że wieczorem po kapieli daje jedną butelke 120 ml. Ha ha musiałam sie tlumaczyc czemu, to powiedziałam prawde, że chce odpocząc wieczorem i mąż pomaga w karmieniu. Dostał nutramigen, bo ma takie suche placki, główka sucha, szorstka, plamki na buzi. Pani doktor mówi, że podejrzewa AZS, zobaczymy jak po tym mleku bedzie. W ogole zaplaciłam za niego 8,50 zł w refundacji. Szczepienie na pneumo- moje maluchy miały za darmo oraz Hib, jest masakra, płaczą, a raczej drą się nieziemsko, dalam czopki przecibólowe i zasnęły, koszmar ![]() Nanusia- gratulacje |
||
|
|
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
Nanusia kochana gratuluje serdecznie i bardzo kibicuje
Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Basiaaaaaa - nie dostae nic... s Ty moje ?
juz za późno... ale maz wrocil i zjadl i powiedzial ze nie takie zle ;d
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Kyte a czemu w domu?, pogoda,brzydka u Ciebie?
Corko ojej,jak ja Ci wspolczuje tych nocek... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Basiaaaaaa współczuje tych placzy o szczepieniu...
cORKO- Masakra, odpoczywaj w dzien a tżta pacnij w leb i ma Ci pomoc Ma ktos wozek BRITAX?
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-02-04 o 19:07 |
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Kyte taka mam http://img.ec24h.pl/mulan/tmp/3/7/4/....800x600-s.jpg
Nanusia gratulacje i trzymam mocno ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Ania slodziak z synka |
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
niunia podobna mamy u rodzicow
![]() tylko poki co brak zainteresowania... byla,kapiel,cieszyla sie przy rozbieraniu- dotknela wody,wiec ryk taki,ze szok.ale,bez zanoszenia,wiec nawet umylismy.zanoszenie,bylo przy ubieraniu...ech .. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
Nanusia, ogroooomne gratulacje
trzymamy mocno mocno kciuki za spokojna ciążę ania, słodki myśliciel ![]() My byłyśmy dziś u neurologa i się tylko wkurzyłam. Nie dość że facet jakiś nie ten teges - 3 minuty obejrzał małą i coś tam stwierdził, że lekkie napięcie ma i skierował na masaż i rehabilitację i mówi że do kontroli za miesiąc. Taaaa.... Tylko w rejestracji uprzejma pani powiedziała, że wizyta najbliższa to na kwiecień, a rehabilitacja za 2 tygodnie dopiero a później to nie wiadomo kiedy. A to przecież jak jest rehabilitacja to trzeba chociaż raz w tygodniu chodzić Dobrze, że chociaż na ten masaż jutro, może mi coś ciekawego pokaże pani. W rezultacie umówiłam się do prywatnego neurologa na piątek. I jak coś to mam namiary na rehabilitantkę prywatnie. A i łapałam dziś siuśki na ten posiew - nie dość, że nie złapałam to jeszcze mnie dziecko moje okupkało
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
Nanusia cudowne wiadomosci ! Gratulacje
!Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas wspaniała kąpiel dzisiaj, uberanie tak samo! Ztym że po przemeblowaniu i ja dzisiaj kąpałam, a nie maż. Mały uśmiechniety. Szczeliwy. teraz gada z karuzelka i zasypia. nie wiem czym spowodowana zmiana
ale grunt ze bylo ok.
|
#3860 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
NanusiaCieszę sie że z super wiadomości .Gratulacje na razie po cichutku. Bałam sie że skończyłyście juz wątek, ale widzę że nawet jestem w stanie nadrobić ![]() Przez ostatnie kilka dni musiałam poukładać parę spraw,duuuużo czasu spędzałam na zabawach z Tymkiem,spacerkach bo pogoda super no i nadrobiłam trochę czasu z mężulem. W weekend byliśmy w odwiedzinach u znajomych albo do nas ktoś wpadał.Dom otwarty ![]() Maluch coraz bardziej robi się taki świadomy i odkrywam codziennie coś nowego. Normalnie czas tak zapyla że czasem nawet nie wiem kiedy a zrobi się wieczór. Ostatnio wpadłam też w ciąg serialowy i oglądam ![]() Lecę poczytać
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zadomowienie
|
To ja tak jeszcze po cichu dziękuję za gratulacje. Boję się jak cholera
ale co ma być to będzie. Już wiem że od 32 tc będzie szpital aż do rozwiązania ale jestem na to gotowa i jeżeli trzeba to nawet dzisiaj kładę się bez szemrania . Teraz cały czas jestem na zwolnieniu lekarskimi i tak będzie przez całą ciążę.Cytat:
![]() Tak rybko mój gin zastrzelony i zakopany , żartuję ale tak naprawdę to należałoby się. Nawet na wizytę kontrolną już do niego nie poszłam. Ostatnio była u niego na usg nasza wspólna koleżanka to chamidło nawet się nie zapytał czy żyję, pewnie się boi żebym go "za dupę" nie wzięła. |
|
|
|
|
#3863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak mi zle jak mala placze w tej kapieli ![]() ale padla szybko,spi w lozeczku... a,zasnela u mnie na klacie. ja tez spadam spac korzystajac z,okazji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Anoula Tak byliśmy raz na obiedzie w lokalu gdzie mamy mieć chrzciny.Jedzonko smaczne i restauracja znaczy się osobna sala w restauracji jest po remoncie i jest cała dla nas.
za wagę Natalki.U nas prawie taka sama ale w 11 tygodniu tym że Natalka urodziła sie wieksza A jaki ma wymiar główki?CoralJa odciągam delikatnie co około parę dni żeby oczyścić cewkę moczową z tej białej wydzielinki bo sporo jej się zbiera. Dobrze że wszytko ok z siusiakiem Filipka NiuniaRzeczywiście biedroneczka ale przynajmniej już będziesz miec spokój z ospą u obu dziewczynek. za 2 miesiące!Babku witamy z powrotem po skoku .Czasem mały sie rozpłacze jak go coś bardo bardzo przestraszy np spadnie mi garnek ![]() A ogólnie to tylko wzdryga się. Kyte za przybieranie Natalki i dobrze że to jednak nie skaza.Raz ciemieniucha wróciła(taka lekka na pograniczu czółka i włosów),teraz na razie spokój.Zdrówka chorowitko Córko Ty się masz z tymi kupami edit doczytałam gazami ![]() Rybko za wagę,ale jaki Kacperek długi!!!! I Fiu fiu jaki elegancik .A z bólem glowy do lekarza marsz.Coś często Cię ostatnio boli i silne leki bierzesz![]() za 17 tygodni!SorentoJa też często uderzam na przednie siedzenie samochodu z przyzwyczajenia.W tyle czuję się jakos dziwnie ![]() Agnieszka super że Ania wraca już do domku!Dacie sobie świetnie radę,najważniejsze że będzie już przy Tobie DomiMały pewnie budzi sie zpłaczem bo mu się coś złego śni.U nas tak kilka razy się zdarzyło.Mały śpi i nagle zaczyna płakać z niejasnego powodu.Po przytuleniu mija. No i dla szwagierki kciuki. Lusesita nie zdązyłam oglądnąć Marysi ![]() Niunia32Już 16 tydzień fasolki-wow ale to leci!!!!! Ktosiula,Newtrend Piękne uśmiechy Mikiego i Zosi Paulina za 4 miesiące.Nie będe oryginalna i odpowiem nie wiem kiedy to zleciało .Też sie nad tym zastanawiam wciąż i ciągle.Jaka Majeczka wystrojona ![]() Weronisiek za udane proby łóżeczkowe.Nasze jeszcze przed nami.W ogóle zastanawiam się po co ja kupowałam łóżeczko jak z niego nie korzystam ![]() Ania cz Słodki synek.Ja juz przestałam przejmować się wysypkami,na buzi znowu się pojawiła taka czerwona podrażniona skóra-nie wiem może po konserwantach z majonezu(jadłam sałatkę jarzynową) .Zachodzę w glowę,nic nowego nie jem.KociakNo i koniec końców i tak trzeba iść prywatnie do lekarza....eh... Moi sąsiedzi znowu jadą z koksem ![]() Wiecie co ostatnio z ciekawości podałam butlę Tymkowi- byłam ciekawa ile wciagnie na raz-wypił 170 ml.Spróbowałam też ściągnąć laktatorem-150ml się udało z obu piersi. ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
wszystko na pewno będzie dobrze.Życzę z całego serduchaIdę oglądnąć jeszcze na tablicy krzesełka do karmienia i lulku ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- I tylko Taszanta i ja na pasku na dole
|
|
|
|
|
#3865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oja no to faktycznie musisz trzymać dietę.Da się do niej przyzwyczaić i jakie korzyści dla zdrowia i samopoczucia tak do końca nawet nie odrzuciłam tej diety jakoś tak do niektórych rzeczy już się przyzwyczaiłam.A co do wagi w całej ciąży przytyłam tylko 7,5 kg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Nemosek niezłych masz tych sąsiadów Dobrze ich znadz? Może jak zaakcentujesz słowo" dzień dobry" i wymownie się uśmiechniesz to się domyślą że ich słyszysz? Ale też nie sugeruj się za bardzo tym mlekiem odciągniętym.Kiedyś chyba dzidzia pisała że nic tak dobrze nie odciągnie mleka jak nasze małe ssaczki, i skoro dziecko nie daje wyraźnego sygnału że głodne to znaczy że się najada więc git ![]() Też uciekam do wyrka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzialam ich może ze 3 razy A niech sobie używają póki mogą :PTak z ciekawości odciągnełam ale 150 ml to chyba nieźle. A o małego jestem spokojna bo ładnie przybiera i najada się bez problemu. Dobranoc,może dzisiaj wpadnę na karmienie
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2014-02-05 o 00:08 |
|
|
|
|
#3867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siemanko
Ja też zaliczyłam dziś spacerek z małą, ale krótszy bo zaczęło padać i wiać ![]() Ania cz - śliczny Mikuś Nemosku- spokojnie, jeszcze się łózżeczko przyda ![]() Haha wesoło tam u Was Nie pozostańcie dłużni i też do roboty Niunia - śliczne dziewczynki Basiaaa - współczuję podwójnego płaczu po szczepieniach za spokojną nockę[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44974057]Hej dziewczyny Spieszę z informacją, że mój synuś cycuś, który 2,5 miesiąca spał ze mną, od 4 dni śpi w łóżeczku i to 6, 7h!!! Jestem z niego dumna (a sama bardziej wyspana). Nie obyło się bez łez, ale daliśmy radę Na dodatek Michaś zaczyna się podnosić- drze główkę ostro do przodu a nie ma jeszcze 3 miesięcy- taki siłacz [/QUOTE]podwójne Cytat:
Leoś też na pewno będzie czuwał nad siostrzyczką lub braciszkiem ![]() Cytat:
Cytat:
U nas już dziś było fajnie, nawet specjalnie nie trzeba było zabawiać ![]() Dobrej nocy mamcie i maluszki |
|||
|
|
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Po pierwsze Nanusia gratulacje, cudowna nowina!!!!! Teraz trzymam kciuuki za serduszko ![]() Ryba brawa za kąpiel dla Kacpra, oby tak dalej! Nemosku 150 ml to super ilość. Jak laktatorem tyle zeszło to spokojnie mały ściągnie więcej. Basiaaaa dobrze ze prawdę powiedziałaś, to w końcu nic złego. Masz prawo dychnąć. Weronisiek oklaski za awans do łóżeczka! Moim marzeniem jest żeby Mikołaj przespał 6 godzin... ---------- Dopisano o 03:56 ---------- Poprzedni post napisano o 03:33 ---------- Kyte tak to juz jest z nasza służba zdrowia. I tak rehabilitacja za 2 tyg to super termin :p Do naszego neuro terminy na NFZ są na czerwiec. Dziewczyny kiedy Wasze dzieci zaczęły chwytać na chwileczkę podany przedmiot i wyciągać raczki do zabawek?????? Pogoda nas rozpieszcza ostatnimi dniami wiec wychodzimy ma dwór dwa razy dziennie. To słoneczko jakoś dodaje energii, chce juz wiosnę, zieleń, ptaszki!
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Nocka super przespana mama szczesliwa i wyspana. Aczkolwiek drzemka jeszcze wskazana. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- KTOSIULA maly lapie grzechotke od jakiegos tygodnia ale tylko krotka chwile jest w stanie utrzymac.A do zabawek na macie wyciaga raczki i bije w nie od okolo 10tyg. Chyba jednak wstaje przynajmniej dzien bedzie dlugi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
i nas lipna noc...tzn,mala,ladnie spala,ale mama,nie mogla,bo tatus chrapal:p zasnelam ok.4 ![]() teraz karmimy sie,licze,ze do 9 pospimy:p Nemosku wesolo macie! 150 to b.duzo.mi sie,najwiecej udalo 30:p hm,Marys 10 tydzien zaczyna,ale nie wuciaga raczek do zabawek...za.to macha intensywnie konczynami juz,od pierwszych dni,hehe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

. Teścior na plus, beta wysoko, pęcherzyk widoczny w macicy, teraz czekam na serducho
. Miałam wam nic nie pisać dopóki nie ujawni się serducho ale nie wytrzymałam .... chyba by mnie rozerwało jeszcze tyle czasu czekać z dobrą informacją. Mam stracha i boję się cieszyć więc proszę o zmianę intencji i kciukasy za spokojną ciążę 

. 

za udany zakup!
Nawet jak najem się jak bąk to czuję się świetnie, a w ciąży tylko troszkę zjadłam i się nie najadłam a było mi tak jakoś słabo.

ale grunt ze bylo ok.
ale co ma być to będzie. Już wiem że od 32 tc będzie szpital aż do rozwiązania ale jestem na to gotowa i jeżeli trzeba to nawet dzisiaj kładę się bez szemrania