Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 18:06   #3811
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
O matulu, oby jej to niedługo już przeszło. A co podajesz teraz na brzuszek???

No to siostrzenica się wykazała
Współczuje bóli głowy bo mnie jak dopadnie co kilka dni to też nie wiem za co sie łapać

kochana najważniejsze że wyjdziecie do domku, będziecie razem!! Anula wygrała walkę i teraz powolutku wróci do normy!!

A jakie macie butelki?? Bo wiem że do aventa są jakieś specjalne smoczki o regulowanym przepływie, tylko do tych starszych są od 3 msc i od 6 a do tych nowszych póki co tylko chyba od 3. Ostatnio mi koleżanka mówiła bo oni tez mają ten comfort i zmieniła butelki na LOVI a dopiero później zauważyła że są takie smoczki z aventa

My konsultowaliśmy

Jaka ślicznocha!!!

Zdrówka dla męża!!!
Rybko ja pytałam naszą pediatrę o zagęszczanie kleikiem to ona mi doradziła żeby do 6 msc podawać mleko AR a jeżeli po 6 msc nadal będzie się ulewało to wtedy będziemy zwykłe mleko zagęszczać kleikiem

A może posmarować Altacetem Junior?? Nam po szczepieniu zalecili kupić właśnie

Dzień dobry po weekendzie, postanowiłam w ogóle nie wyciągać lapka w weekend.
W sobote byłam z mamą na zakupach, mąż został z Zuzolinką, jak wybyłyśmy o 9:30 tak wróciłyśmy o 14:30 Kupiłam sobie spodnie.
W niedziele byliśmy u teściów i też pojechałam jeszcze do galeri i kupiłam sobie drugą parę spodni wreszcie będę wyglądała jak człowiek i nie mogłam sie oprzeć i kupiłam Zuzi kurtkę, są tak wielkie promocje za zakochałam sie w niej jak ją tylko zobaczyłam
Super taki wypad

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witam Kochane

u mnie leci powoli 16tydzień (skonczony 15tc) i ogolnie to wszystko jest dobrze. Wczoraj mnie glowa bolała... masakra, dzis obudziłam sie o 6 i znowu czuje ból- to chyba od tego leżenia... nie chce brać żadnych tabletek i cierpliwie czekam aż przejdzie samo Do tego w kącikach ust zrobiły mi się straszne zajady.... smaruje non stop żęby nie były wysuszone ale jak narazie to poprawy nie ma. Wyglądam okropnie z tym i aż strach się komukolwiek pokazywać. Wygląda to tak jak jakieś odparzenie... Staram się nie jeść potraw drażniących tylko takie łagodne i to też efektu nie daje. Jak umyję zęby to jest strasznie bo pasta jest trochę żrąca... ehhh Ale najważniejsze że z maluszkiem wszystko dobrze.

Wasze maluszki prześlicze

Aga cieszę się że Twoja malutka Ania będzie w domku, zawsze to lepiej.

Domi gratulacje dla szwagierki

Więcej nie pamietam ale staram się być na bieżąco

super że wszystko układa się jak najlepiej już niedługo i będziesz wiedziała kto mieszka w Twoim brzuszku współczuję bólu głowy

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
hehe to sie ciesz, Kacper śi po 10-20 minut maks, a tak to trzeba z nim wszędzie chodzić, wszystko robić.Jakoś od 3 dni nie ma humoru. Wczoraj to w ogóle dał popis jakich mało. Ciągle płacz, wszędzie źle.. dzisiaj w miare go ogarniam, ale nie wiem co bedziep óźniej........

Kacper kończy dzis 17tygodni

ehh moja też stosuje szybką regeneracje brawo za tydzień

Cytat:
Napisane przez katarzyna2500 Pokaż wiadomość
Hej hej
Dzieć mi zasnął, śpi już godzinę... cud
Rybko mam nadzieję że juz lepiej z tym wstrętnym bólem głowy! Kacper przystojniacha, a w tym wdzianku
Niunia32 dla Hanulki za 2 mce!
Niunia_20 powodzenia! a słyszałaś że na zajady podobno dobrze przetrzeć rany zmywakiem od naczyń? Koleżanka sobie chwali tę metodę, ja nigdy się na to nie zdecydowałam.
Ktosiula jaki cudny mężczyzna, jakie ładne ma oczka a jaką chustę masz?

dzięki, masz rację, są o wiele lepsze od DAD 1 bo DADA takie sztywniejsze... Pytałam bo widać ze to pieluszki drogeryjne, jakieś tańsze ale jakość taka jak Pampersa

Właśnie ten czerwony był taki sobie, ja cudem trafiłam na ostatnią turkusową Mój Chłop z pracy przytachał to choróbsko, a wcześniej koleżanka z pracy ostrzegała żeby nie zabierać Małej do sklepów bo panuje na naszym terenie jakaś plaga rotawirusowa... miejmy nadzieję że nie powróci

Dziękuję
mam nadzieję że przytulanie udane
Ci faceci to mają jakiś dar do uspokajania i usypiania dzieciaczków, mój tak samo, potrafi uspokoić i uśpić jak najlepsza mamuśka, lusesita też pisała że jej TŻ nieźle usypia Marysieńkę

Dziękuję za odp.Mam wrażenie że Mała cały dzień nienajedzona, wisi na mnie, zje trochę z jednego cyca i płacze i się wije, przystawiam do drugiego-z drugim to samo. Chcę sprawdzić czy kłopot leży w moich piersiach czy w jej kłopotach trawiennych, czy się naje taką jedną butlą i czy będzie spokojna. Bo te płacze na skraj przepaści mnie doprowadzają...

dziekuję.

TŻ też sam się chwalo że najlepiej to on usypia Natalie

Cytat:
ja też jak tylko to zobaczyłam to zaczęłam "czytać internety"
i znalazłam takie jakby kryteria które niemowlak musi spełniać aby zaliczyć go do grona dzieci autystycznych i się trochę uspokoiłam, ale wiadomo, jakiś tam lęk zostaje... Mam w rodzinie dziecko autystyczne i widzę jakie to trudne się nim zajmować, zawsze podziwiam kuzynkę za wytrwałość. A reklama wstrząsająca, nie?
Też mam w rodzinie bliskiej dziecko z autyzmem.A reklmy nie widziałam.

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość

Kurde, Wy to macie pecha z tymi chorobami. Ostatnio ja byłam chora, potem tż, normalnie się małą zajmowaliśmy oboje i nic jej nie jest. Biedulek mały z Kacperka.

kochana, jaka ja głupia byłam bo źle do Ulki podeszłam. te bąki to nie dlatego, ze jej się kupę chce, tylko, ze ma za dużo gazów... Ona ma po prostu kolkę... I przez te gazy płacze. Już nawet comfort mleko jej nie pomaga, dlatego powoli wracam do bebiko klasycznego. Wczoraj stwierdziłam, że przetrzymam ją bez snu dłużej i te jej bącury tylko wymasuje. Zaczęło się o 17, a skończyło koło 21 po obsuszeniu Ulki suszarką - co uwielbia Uspokoiła się, zjadła i zasnęła. Spała do 4, zjadła znów i nie chciała spać, ale wsadziłam ją do gondoli i sama zasnęła :O Kupy nie zrobiła nadal, ale dzisiaj jeszcze nie płacze, ale jak na razie śpi po spacerze. Normalnie wściekła jestem na siebie za to, że myślałam,że nie może kupy zrobić i dlatego płacze...

A skąd mogłaś wiedzieć? Teraz odkryłaś przyczynę i teraz będzie już tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Domi domyślam się że Cię to wkurza, ale do końca nie rozumiem.

Ja mam wszystkie rzeczy od siostry po jej dzieciach, prawie na nic nie wydałam pieniędzy, ale zamierzam jej wszystko oddać. Niektóre z nich są ubrane kilka razy, przecież wiadomo że takie małe dziecko nie zniszczy, zdarza się kilka wypadków. Rzeczy mam do rozmiaru około 80 bo potem dziecko już zaczyna jeść, raczkować i rzeczy się niszczą, trzeba samemu się zaopatrzyć.

Generalnie u moich znajomych jest taka zasada że ciuszki się oddaje, i w ten sposób kilkoro dzieci obskakuje w tych samych ciuszkach. Poza tym każdy coś tam dorzuci i nie ma problemu.

Możesz uzgodnić ze szwagierką żeby potem ciuszki oddała. A wózek przecież bedziesz jeszcze długo używać wiec musi sobie kupić.
A ja nie wiem o co chodzi:/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-03, 18:09   #3812
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Domi Ja na twoim miejscu zareagowalabym tak samo, podzielam twoje zdanie i wcale nie zgodzę się z tym że ciuszki się nie niszczą, moja kuzynka po swojej córce dała mi ciuszki żebym wybrała to co nadaje się dla chłopca i szczerze mówiąc większość była zniszczonych, chociaż były po jednym dziecku, przeważnie w praniu coś się z nimi zadziało.

Hejka!
Ale słodkie te wasze dzieciaczki
Mój Bartek dziś jest nieznośny tylko cyc i cyc, ale zamiast ładnie jeść to possie chwilę i spanie, a jak go odkładam to ryk i tak cały dzień.
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 18:50   #3813
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Super taki wypad

super że wszystko układa się jak najlepiej już niedługo i będziesz wiedziała kto mieszka w Twoim brzuszku współczuję bólu głowy

ehh moja też stosuje szybką regeneracje brawo za tydzień

TŻ też sam się chwalo że najlepiej to on usypia Natalie

Też mam w rodzinie bliskiej dziecko z autyzmem.A reklmy nie widziałam.

A skąd mogłaś wiedzieć? Teraz odkryłaś przyczynę i teraz będzie już tylko lepiej

A ja nie wiem o co chodzi:/

jeny, mam nadzieję teraz zasnęła po butli. Już mam nadzieję, że na noc...
Stary 2014-02-03, 18:54   #3814
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
jeny, mam nadzieję teraz zasnęła po butli. Już mam nadzieję, że na noc...
Całą noc po tej butli o tej godzinie? Chyba nie skumałam

Stary 2014-02-03, 19:00   #3815
Olenka_24
Zadomowienie

Anulla lub Kyte, napiszcie prosze po czym ciemieniucha poszla precz bo nie moge znalezc posta a u nas tez sie niestety pojawila
Mao butelki mam avent i lovi, wzielam w koncu zmienilam smoczek w lovi i zaczelo ciec tylko nieststy Leon nie chce tego bebilon comfort pic

Corko nie zadreczaj sie tylko ciesz sie ze to odkrylas ! Jestes super mamą

Niunia_20 wspolczuje bolu glowy, mi najbardziej pomagal po prostu sen.

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 19:46   #3816
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
domii to już rozumiem, dobrze zrobiłaś wiesz co? ja na Twoim miejscu oddałabym tylko to co dostałam. i o czym z czystym sumieniem mogłabym powiedzieć "nie moje".

Lusesita straszne to jak dzieciaczek tak wyje, nie? i nie wiadomo w zasadzie czemu...

maomami dopiero doczytałam że Ty też mi odp. A opowiesz mi jak ta wizyta przebiegała? o co dr. pytał? bo boję się że mnie doktor zaatakuje że szukam wymówek żeby nie kp.

ania_cz to działa kiedy się coś "dostaje" a nie samemu na wszystko zarabia. Wtedy jest zwyczajnie szkoda, bo włożyło się w to pewien trud. wszystko się zawdzięcza sobie
oj,straszne
Stary 2014-02-03, 20:41   #3817
ryba91
Zakorzenienie

ja nie Anula ani kyte aleu mnie na ciemieniuche dziala ziajka. Dziewczyny smarowaly linomagiem

wrocilam z bablem do domu, dogrzewam pokoj i kapiel ciekawe cz bedzie ryk...

dizi- wspolczuje tej zoltaczki..;/

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

i znów to samo. Kiedys kąpiel była przyjemnością, mały sie cieszył, a teraz? 4 dzien jest płacz i ryk! ;(
Stary 2014-02-03, 21:19   #3818
ktosiula
Wtajemniczenie

Katarzyna chustę mam tkaną Natibaby. Miki zadowolony z życia jak go zawiąże i taki spokojniutki

Ryba żeby te problemy z kąpielą minęły tak szybko jak się pojawiły.... Cholerka jasna ciekawe czemu tak reaguje...

Naszło mnie dzisiaj na faworki, usmazylam i się o objadłam... mam nadzieje że moje dziecko tego nie odchoruje jutro

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 21:26   #3819
ryba91
Zakorzenienie

na dniach zrobimy przemeblowanie u małego w pokoju [w łózeczku przekręca sie o 180stopni tak jakby mu lepiej sie spało "w nogach" ] wiec w innym miejscu stanie wanienka. Może pomoże, jak nie to spróbujemy w łazience kąpać, a jak nie to o ile maż sie zgodzi to wykąpiemy sie we dwoje... moze to cos da. Mam dość i wspólczuje Lusesicie bo na prawdę to masakra jakas!! u nas kąpiel dzisiaj trwała moze 1 minute...
Stary 2014-02-03, 21:36   #3820
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie Anula ani kyte aleu mnie na ciemieniuche dziala ziajka. Dziewczyny smarowaly linomagiem

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

i znów to samo. Kiedys kąpiel była przyjemnością, mały sie cieszył, a teraz? 4 dzien jest płacz i ryk! ;(
och,jak ja Cie rozumiem

my po ostatniej akcji az boimy sie kapac...
i tylko myjemy wacikami, reka namoczona w miseczce z,woda i plynem " myje" jej wloski...ech...
moze jutro sprobujemy, o ile nie bedzie marudna

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Katarzyna chustę mam tkaną Natibaby. Miki zadowolony z życia jak go zawiąże i taki spokojniutki

Ryba żeby te problemy z kąpielą minęły tak szybko jak się pojawiły.... Cholerka jasna ciekawe czemu tak reaguje...

Naszło mnie dzisiaj na faworki, usmazylam i się o objadłam... mam nadzieje że moje dziecko tego nie odchoruje jutro
zazdroszcze,ze tak fajnie mu w tej chuscie.

u nas byly dwie proby i mala kwekala,wiercila sie...ecg

M. uspal mala,ale juz sie obudzila i karmimy sie...mam nadzieje,ze zaraz zasnie

Stary 2014-02-03, 21:48   #3821
Kociak85
Zadomowienie

Heloł!
U mnie również czasu brak na wizaz.
Igula pochłania mi większość czasu, a jak śpi to u mnie na klacie i też nie mam jak pisać. Chociaż czytam regularnie.
Teraz na weekend byłam u rodziców - sama bez męża. Iga dała taki popis, że masakra W sobotę cały dzień marudziła i płakała. I oczywiście nic nie odpoczęłam, bo uspokajała się tylko u mnie i tylko ja ją mogłam nosić. W niedzielę ciut lepiej rano, ale popołudnie znowu do kitu. A dzisiaj (bo jeszcze na dziś zostałam) cały dzień prawie przespała z przerwami na spanie i chwilkę fikania zobaczymy jak będzie jutro

A jutro muszę znowu zawieźć siuśki, tym razem na posiew, bo znów wyszły bakterie liczne w moczu a potem od razu na 9 do neurologa jedziemy.

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Nie wiem skąd to cholerstwo się bierze, ale o ile się nie mylę, któraś z dziewczyn pisała, że lekarz ją uprzedził, że po podaniu szczepionki dziecku na rotawirusy trzeba zachować szczególną ostrożność i higienę bo ktoś z rodziny może złapać właśnie rotawirusa.

Nie wiem jak to działa, my szczepionkę mamy 26 lutego.
Tak właśnie jest - mi mówiła o tym pediatra, żeby szczególnie o higienę dbać po szczepionce.

Cytat:
Powiedzcie mi czy wiecie ile kosztuję test na alergię? takie dla dorosłego?
Zapisz się na NFZ do alergologa. Będziesz miała za darmo badania. Bo w przeciwnym razie to grubą kasę kosztują.

ktosiula, newtrend - jakie fajne śmieszki u mnie to coś ciężko idzie żeby złapać taki moment...

CorkaCzarownic, to i tak dobrze, że w końcu wydumałaś, że to bąki nie kupa. To wcale nie jest takie proste.
Stary 2014-02-03, 21:53   #3822
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
domii to już rozumiem, dobrze zrobiłaś wiesz co? ja na Twoim miejscu oddałabym tylko to co dostałam. i o czym z czystym sumieniem mogłabym powiedzieć "nie moje".

Lusesita straszne to jak dzieciaczek tak wyje, nie? i nie wiadomo w zasadzie czemu...

maomami dopiero doczytałam że Ty też mi odp. A opowiesz mi jak ta wizyta przebiegała? o co dr. pytał? bo boję się że mnie doktor zaatakuje że szukam wymówek żeby nie kp.

ania_cz to działa kiedy się coś "dostaje" a nie samemu na wszystko zarabia. Wtedy jest zwyczajnie szkoda, bo włożyło się w to pewien trud. wszystko się zawdzięcza sobie
W sumie to pytała dlaczego, ale to pytanie słyszałam chyba milion razy jak tylko ktoś się pytał czy karmie piersią
Cytat:

Kurcze ciekawe czemu tak sie dzieciaczakom nagle zmienia. Ja mam nadzieję że Zuza nie przestanie lubić kąpieli. U nas płacz zaczyna się jak ubieram body, no i trwa marudzenie aż do momentu jak nie dostanie flachy.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 23:19   #3823
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Anulla lub Kyte, napiszcie prosze po czym ciemieniucha poszla precz bo nie moge znalezc posta a u nas tez sie niestety pojawila
Mao butelki mam avent i lovi, wzielam w koncu zmienilam smoczek w lovi i zaczelo ciec tylko nieststy Leon nie chce tego bebilon comfort pic

Corko nie zadreczaj sie tylko ciesz sie ze to odkrylas ! Jestes super mamą

Niunia_20 wspolczuje bolu glowy, mi najbardziej pomagal po prostu sen.

Stosuje ziajke na cienieniuche ale długo już walczę z nią

Cytat:

U mnie właśnie ryk jakby ze skóry obdzierali był przez pierwszy miesiąc.Straszne to.Może dzieciaczki mają po prostu taki okres że znów zaczynają płakać a później wraca to do normy ? Bo Majeczka Pauliny tak samo płakała przez jakiś czas

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Heloł!
U mnie również czasu brak na wizaz.
Igula pochłania mi większość czasu, a jak śpi to u mnie na klacie i też nie mam jak pisać. Chociaż czytam regularnie.
Teraz na weekend byłam u rodziców - sama bez męża. Iga dała taki popis, że masakra W sobotę cały dzień marudziła i płakała. I oczywiście nic nie odpoczęłam, bo uspokajała się tylko u mnie i tylko ja ją mogłam nosić. W niedzielę ciut lepiej rano, ale popołudnie znowu do kitu. A dzisiaj (bo jeszcze na dziś zostałam) cały dzień prawie przespała z przerwami na spanie i chwilkę fikania zobaczymy jak będzie jutro

A jutro muszę znowu zawieźć siuśki, tym razem na posiew, bo znów wyszły bakterie liczne w moczu a potem od razu na 9 do neurologa jedziemy.

Tak właśnie jest - mi mówiła o tym pediatra, żeby szczególnie o higienę dbać po szczepionce.

Zapisz się na NFZ do alergologa. Będziesz miała za darmo badania. Bo w przeciwnym razie to grubą kasę kosztują.

ktosiula, newtrend - jakie fajne śmieszki u mnie to coś ciężko idzie żeby złapać taki moment...

CorkaCzarownic, to i tak dobrze, że w końcu wydumałaś, że to bąki nie kupa. To wcale nie jest takie proste.
za neurologa

Dziś mąż wrócił z pracy wcześniej zrobił obiad a mi kazał leżeć i odpoczywać a jutro powiedział że zabierze malutką na spacer i jutro w końcu przywiozą mi nową lodówkę bo miesiąc żyłm bez

Stary 2014-02-04, 00:35   #3824
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
Majka dziś skończyła 4 miesiące...powiedzcie mi kiedy to zleciało??

Buziaki dla Liwci

Niunia20 - ale mi ta Twoja ciąża szybko leci
Cieszę się, że wszystko jest dobrze z maluszkiem Już niedługo się dowiesz kto zamieszkuje brzuszek

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Hani odpadł jeden strupek, nie wiem czy sama go oderwała, czy któreś z nas przez przypadek i ma dziurę. no ale mam nadzieję, że to się jej ładnie zagoi. te strupki na buzi są najgorsze, bo wystarczy ją przytulić i lekko zahaczyć i strupek urwany. A i mała leżąc na brzuchu ciora buzią po pieluszcze

lekarka mówiła, że gojenie po strupkach może trochę potrwać i raczej nie powinno być śladu. no zobaczymy

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

aaa no i mamy 2 miesiące
Oby ślady nje zostały

za 2 miesiące

Cytat:
Dzień dobry
Chyba przez ten weekend bardziej się doprawiłam.Dziś cała noc z papierem toaletowym i bieganie do łazienki co by małej nie obudzić.Dziś nigdzie nie wychodzę trzeba doprowadzić sję do stanu używalności

ale fajnie zazdroszczę zakupów.U mnie najbliższe miasto z galerią handlową oddalone jest o 70 km.
Super i tatuś zadowolony i mamusia

Zdróweczka

Ja dojeżdżam 40km do galerii, kina, szpitala....ale autostradą to migusiem

Cytat:

Wrzucam Fotkę od fotografa z chrzcin Zdjęcia zdjęcia bo nie mam skanera
Elegancik kochany

Cytat:

Pochwalę się moim śmieszkiem ;D
Śmieszuś słodki

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość

dla Liwii i Majeczki i Hani za miesiące

Odebraliśmy dzisiaj wyniki badań Adasia, morfologia ok, ale bilirubina całkowita 4,5 mg/dl, norma do 1,2. Mamy dalej podawać Cebion, poić glukozą i kontrola za trzy tygodnie. Strasznie się tym niepokoję, wyczytałam w necie, że przyczyną mogą być jakieś substancje w moim pokarmie , że spowalniają wydalanie bilirubiny z organizmu małego. Kurcze, starszak miał żółtaczkę do ok. 4 tyg, a tu już 12 tyg mamy Czy Dzidzia bywa jeszcze na forum?

Ale długo trzyma

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Ktosiula super śmieszek, moja też ma dziś dzień śmieszka.
Śmieszula śliczna

Cytat:
Kurcze i od czego to???
Majce też się odwidziało, ale tatuś zabawia to przynajmniej nie płacze...

Cytat:
narobiłaś smaka...dobrze, że niedługo tłusty czwartek

Dostałam dziś fotki z chrzcin
chrzciny 120_hf.jpg

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2014-02-04 o 00:37
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 05:02   #3825
lusesita23
Zakorzenienie

Witam na drugim karmieniu
Hop,hop...Ktosiula! tez karmisz?:p

hm...Marys skonczyla dwa miesiace,ale cos nie widzi jej sie dluzsze spanie

Stary 2014-02-04, 05:05   #3826
nasturcja7667
Zadomowienie

Witam się na pierwszym nocnym karmieniu. Tzn. Mąż karmi jak zawsze,a ja tylko wstałam się czegoś napić i pędzę spać

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 08:35   #3827
ryba91
Zakorzenienie

Śliczna Majunia! Brawa za 4 miesiace i Dla Liwii tez

Ależ miałam ciężką noc.
Kacper od 1 do 3 ciąge sie przebudzał i płakał. Ja nie wiem co mu sie śniło, ale uspokoił się dopiero jak przy nim usiadłam i mówiłam :spokojnie, mama tu jest, ciii, śpij.. . Jak o 3 zasnął, to poszłąm spac do łózka, a tam chrapiący maż jak na złośc, bo nigdy nie chrapie, znaczy zdarza mu sie raz na ruski rok. wiec do 4 zasypiałam, o 6 mały wstał zjesc, ale pospał potem do 7;40 wiec lajt. ale niewyspana nadal jestem.

Wiecie co zauważylam, ze nadal pozostały mi dolegliwosci biegaczkowe po mleku tak jak w ciąży...
Stary 2014-02-04, 09:06   #3828
lineczka1989
Zakorzenienie

Rybka, a moze Kacperek bedzie mial rodzenstwo?

Hej hej
za wszystkie miesiecznice duze te nasze dzieci juz

Niunia_20 juz nie dlugo bedziesz tulila swoje malenstwo!
Zazdroszcze Ci tak powiem po cichu :P tez bym chciala byc znowubw ciazy ale rozum mi podpowiada ze to jeszcze za wczesnie na drugie dziecko chociaz TZ bardzo chetny jest

Wczoraj przyszlo nosidlo ktore kupilam i Nela wytrzymala w nim jakies 20 max :P
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2014-02-04 o 09:07
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 09:40   #3829
ryba91
Zakorzenienie

nieee, na razie nie moge zajsc ;d
Stary 2014-02-04, 09:46   #3830
lusesita23
Zakorzenienie

my mialysmy masakryczna noc..mala,jadla,dwa,razy co prawda,ale co godzine,budzila,sie i wiercila.

o 7:30 zaczela plakac,cyca nie chciala,ale spiaca byla wiec na rekach usypialam:banghead:
niedawno zasnela,ale to takie 20 minutowki.

moze to ten slynny skok
Stary 2014-02-04, 09:57   #3831
niunia32
Zakorzenienie

dzień dobry

Dziękujemy za grati i oklaski za te nasze 2 miesiące

My od dzisiaj testujemy matę
Małej się podobają światełka. bardzo zainteresowana jest za to Malwinka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8192.jpg (45,6 KB, 46 załadowań)

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 10:01   #3832
ryba91
Zakorzenienie

Ale Hania już duża !

lusesita, moze być, ile ma już tygodni? u nas chyba otatni tydzień tego skoku 5tygodniowego... może przez to mały taki maruda a oprócz tego te kąpiele teraz.. moze po skoku przejdzie
Stary 2014-02-04, 10:37   #3833
anulka2205
Wtajemniczenie

Dziewczyny niech skoki mijają szybko a maluchy pokazują nowe umiejetności w nagrodę za te męki

Paula Calineczka cudna

Niunia Twoje lale też

KOciak niech już te bakterie Wam dadzą spokój

Oleńka u nas linomag w płynie załatwił sprawę

U nas mąż na urlopie ojcowskim 2 tyg. czuję, że żyję

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 11:42   #3834
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Hania już duża !

lusesita, moze być, ile ma już tygodni? u nas chyba otatni tydzień tego skoku 5tygodniowego... może przez to mały taki maruda a oprócz tego te kąpiele teraz.. moze po skoku przejdzie
10
z kapielami problem od 8 gdzies...

Cytat:
dzień dobry

ale pdobne

nasza poki co ma gdzieś matę

pije kawe i spadamy na spacer
Stary 2014-02-04, 11:51   #3835
kyte
Wtajemniczenie

Hejka
No nie wierze.Przywieźli mi nową lodówkę na wymianę z serwisu.Okazało się że jest poobijana i zabrali ją z powrotem czyli dalszym ciągu jestem bez lodówki

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Gratki za wszystkie miesiące
Rybko, może być że po skoku minie ten płacz. Ja już drżę na samą myśl i kolejnym skoku. Ten poprzedni nam minął i odzyskałam swoje ukochane dziecko
Luesita może spróbuj wypocząć w ciągu dnia.

Stary 2014-02-04, 13:27   #3836
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Hej dziewczyny Spieszę z informacją, że mój synuś cycuś, który 2,5 miesiąca spał ze mną, od 4 dni śpi w łóżeczku i to 6, 7h!!! Jestem z niego dumna (a sama bardziej wyspana). Nie obyło się bez łez, ale daliśmy radę

Na dodatek Michaś zaczyna się podnosić- drze główkę ostro do przodu a nie ma jeszcze 3 miesięcy- taki siłacz
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 14:28   #3837
Olenka_24
Zadomowienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44974057]Hej dziewczyny Spieszę z informacją, że mój synuś cycuś, który 2,5 miesiąca spał ze mną, od 4 dni śpi w łóżeczku i to 6, 7h!!! Jestem z niego dumna (a sama bardziej wyspana). Nie obyło się bez łez, ale daliśmy radę

Na dodatek Michaś zaczyna się podnosić- drze główkę ostro do przodu a nie ma jeszcze 3 miesięcy- taki siłacz [/QUOTE]

Kochana pochwal sie jak to zrobiliscie

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 14:28   #3838
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka
No nie wierze.Przywieźli mi nową lodówkę na wymianę z serwisu.Okazało się że jest poobijana i zabrali ją z powrotem czyli dalszym ciągu jestem bez lodówki

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Gratki za wszystkie miesiące
Rybko, może być że po skoku minie ten płacz. Ja już drżę na samą myśl i kolejnym skoku. Ten poprzedni nam minął i odzyskałam swoje ukochane dziecko
Luesita może spróbuj wypocząć w ciągu dnia.

wlasnie wrocilam ze spaceru i jakos energii wiecej...to chyba przez slonce

ale jak M. wroci to sie poloze pewnie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44974057]Hej dziewczyny Spieszę z informacją, że mój synuś cycuś, który 2,5 miesiąca spał ze mną, od 4 dni śpi w łóżeczku i to 6, 7h!!! Jestem z niego dumna (a sama bardziej wyspana). Nie obyło się bez łez, ale daliśmy radę

Na dodatek Michaś zaczyna się podnosić- drze główkę ostro do przodu a nie ma jeszcze 3 miesięcy- taki siłacz [/QUOTE]

super! i zasypia sam?
a wczesniej co ile sie budzil?

pogoda piekna! dopiero wrocilysmy i sie karmimy- cors mleczko,mama paczek+ kubis:p

odebralam ciuszki od takiej dziewczyny, z ogloszenia.dwie tuniczki po 3 zl za sztuke.sliczne!

Stary 2014-02-04, 16:15   #3839
ryba91
Zakorzenienie

no to gratulacje!!
Wrzuciłabyś zdjęcie swojego siłacza

Ależ piękna pogoda dzisiaj. Słonko świeci, ciepło. Wróciliśmy ze spacerku, zrobiłam obiad który był ohydny a teraz mecze sie z zgagą :/
Stary 2014-02-04, 16:29   #3840
kyte
Wtajemniczenie

TŻ poszedł na spacer z córą a ja siedzę i się byczęcoś słodkiego jeszcze by sie przydało
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka
Majka dziś skończyła 4 miesiące...powiedzcie mi kiedy to zleciało??

Buziaki dla Liwci

Niunia20 - ale mi ta Twoja ciąża szybko leci
Cieszę się, że wszystko jest dobrze z maluszkiem Już niedługo się dowiesz kto zamieszkuje brzuszek

Oby ślady nje zostały

za 2 miesiące

Zdróweczka

Ja dojeżdżam 40km do galerii, kina, szpitala....ale autostradą to migusiem

Elegancik kochany

Śmieszuś słodki

Ale długo trzyma

Śmieszula śliczna

Kurcze i od czego to???
Majce też się odwidziało, ale tatuś zabawia to przynajmniej nie płacze...

narobiłaś smaka...dobrze, że niedługo tłusty czwartek

Dostałam dziś fotki z chrzcin
Załącznik 5568964
śliczna księżniczka
Cytat:
dzień dobry

dwie ślicznoty
Jaka mata tak z ciekawości?

Jakim sposobem to uczyniłaś?
Cytat:
no to gratulacje!!
Wrzuciłabyś zdjęcie swojego siłacza

Ależ piękna pogoda dzisiaj. Słonko świeci, ciepło. Wróciliśmy ze spacerku, zrobiłam obiad który był ohydny a teraz mecze sie z zgagą :/
A co robiłaś na obiadek?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości